Monitorul Oficial 62/1994: Diferență între versiuni

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare
(Pagină nouă: __FORCETOC__ *1994 00 62 = Monitorul Oficial al României = Anul VI, Nr. issue:: 62 - Partea I - Joi, 10 martie year::1994 == Legi și decre...)
 
(convertesc issue:: la patru cifre.)
 
Linia 3: Linia 3:


= Monitorul Oficial al României =
= Monitorul Oficial al României =
Anul VI, Nr. [[issue::
Anul VI, Nr. [[issue::0062]] - Partea I -  
62]] - Partea I -  
Joi,  
Joi,  
10 martie [[year::1994]]
10 martie [[year::1994]]

Versiunea curentă din 7 aprilie 2012 10:30


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0062 - Partea I - Joi, 10 martie year::1994

Legi și decrete

Lege privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. - Se constituie Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, prin perceperea unui comision de 0,5% aplicat asupra valorii în vamă a mărfurilor importate sau exportate, pentru prestarea serviciilor vamale.

Se exceptează de la plata comisionului prevăzut la alin. 1 bunurile care fac obiectul importului în baza acordurilor de credit extern, a acordurilor privind programele de asistență economică nerambursabilă acordată României de către țările membre ale Grupului „celor 24” și organismele economice internaționale, inclusiv ajutoare umanitare, încheiate între Guvernul României și guvernele altor țări.

Art. 2. - Plătitorii comisionului pentru servicii vamale sunt agenții economici și celelalte persoane juridice care efectuează operațiuni de import-export definitive.

Art. 3. - Bugetul Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale se elaborează și se administrează, potrivit Legii nr. 10/1991 privind finanțele publice, de către Ministerul Finanțelor prin Direcția Generală a Vămilor și se aprobă în fiecare an de către Parlament prin legea de adoptare a bugetului de stat.

Art. 4. - Din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale se efectuează cheltuieli de capital privind deschiderea de noi puncte de control pentru trecerea frontierei și unități vamale, extinderea și modernizarea celor existente. Acestea se stabilesc anual prin listele de investiții elaborate în condițiile legii și prezentate ca anexă la bugetul acestui fond, reprezentând:

  • cheltuielile de proiectare și de întocmire a documentațiilor tehnico-economice;
  • lucrări de construcții-montaj;
  • utilaje și dotări independente;
  • aducțiuni și racorduri;
  • procurarea de imobile noi, nefinisate sau vechi, și a terenurilor aferente acestora (eventual concesionări de terenuri), în vederea amenajării sediilor unităților vamale.

Art. 5. - Disponibilitățile Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, existente în contul trezoreriei finanțelor publice, vor fi plasate de Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală a Vămilor, cu dobândă negociabilă.

Soldul fondului special și dobânzile aferente rămase la finele anului se reportează în anul următor și se utilizează în condițiile prezentei legi.

Art. 6. - Ministerul Finanțelor va elabora, în termen de 30 de zile de la adoptarea prezentei legi, norme metodologice privind administrarea fondului special.

Art. 7. - Prezenta lege intră în vigoare la data publicării ei în Monitorul Oficial al României. La aceeași dată orice dispoziții contrare se abrogă.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 14 februarie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, prof. univ. dr. Oliviu Gherman

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 14 februarie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase

București, 7 martie 1994 | Nr. 8.


Decret pentru promulgarea Legii privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale

În temeiul art 77 alin. (1) din Constituția României, promulgăm Legea privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 3 martie 1994 | Nr. 23.



Hotărâri ale Senatului

Hotărâre privind continuarea activității Comisiei pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989

Senatul hotărăște:

Articol unic. - Comisia pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989, instituită prin Hotărârea Senatului nr. 15/1993, își va continua activitatea până la 1 iunie 1994 în următoarea componență:

  • Ilie Plătică Vidovici - Grupul parlamentar al P.D.S.R.
  • Sergiu Florin Nicolaescu - Grupul parlamentar al P.D.S.R.
  • Ioan Constantin Pop - Grupul parlamentar al P.D.S.R.
  • Victor Apostolache - Grupul parlamentar al P.D.S.R.
  • Șerban Săndulescu - Grupul parlamentar al P.N.Ţ.C.D.
  • Valentin-Corneliu Gabrielescu - Grupul parlamentar al P.N.Ţ.C.D.
  • Ionel Aichimoaie - Grupul parlamentar al P.D.
  • Mircea Vâlcu - Grupul parlamentar al P.U.N.R.
  • Răboacă Gheorghe - Grupul parlamentar „Partida Națională”.

p. Președintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă | București, 28 februarie 1994 | Nr. 6.



Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind suplimentarea efectivelor Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Efectivele Ministerului de Interne, la pace, se suplimentează cu 633 posturi, din care 32 ofițeri, 308 maiștri militari și subofițeri și 293 militari în termen.

Art. 2. - Cheltuielile determinate de punerea în aplicare a prezentei hotărâri vor fi cuprinse în bugetul Ministerului de Interne începând cu anul 1994.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 3 februarie 1994 | Nr. 38.

Contrasemnează:

Ministru de interne,
George Ioan Dănescu
p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe,
Marcel Dinu,
secretar de stat
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Hotărâre privind organizarea activității de cercetare în domeniul fizicii Pământului

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pe data prezentei hotărâri se reorganizează Centrul de Fizică a Pământului din componența Institutului de Fizică Atomică I.F.A., sub denumirea de Institutul Național pentru Fizica Pământului, unitate cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Cercetării și Tehnologiei.

Art. 2. - Institutul Național pentru Fizica Pământului are sediul în București, str. Atomiștilor nr. 1, sectorul 5.

Art. 3. - Institutul Național pentru Fizica Pământului are ca obiect de activitate:

  • cercetări fundamentale și aplicative referitoare la:
    • procesele fizice din focarele cutremurelor de pământ;
    • procese seismotectonice;
    • predicția cutremurelor de pământ legate de fenomenele geofizice și geodezice;
    • geofizică inginerească;
  • coordonarea pe plan național a programelor de seismologie;
  • activitatea de supraveghere seismică și studii privind reducerea riscului seismic pe teritoriul României, Europei de Sud-Est, Asia Mică - Orientul Apropiat;
  • participări la proiecte internaționale privind studiul regiunilor seismice.

Art. 4. - Regulamentul de organizare și funcționare a Institutului Național pentru Fizica Pământului se aprobă prin ordin al ministrului cercetării și tehnologiei.

Art. 5. - Activul și pasivul Centrului de Fizică a Pământului trece la Institutul Național pentru Fizica Pământului, conform bilanțului contabil întocmit în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 6. - Contractele încheiate de Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară I.F.I.N., aferente activității de fizica Pământului care continuă din anii precedenți, se preiau de către Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Art. 7. - Mijloacele fixe - clădiri, utilaje, instalații, aparatură -, aferente activității de fizica Pământului, vor fi trecute în termen de 15 zile, fără plată, pe bază de protocol de predare-primire din administrarea Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară I.F.I.N. în administrarea Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Art. 8. - Cheltuielile pentru funcționarea Institutului Național pentru Fizica Pământului se asigură din veniturile extrabugetare realizate din executarea de contracte de cercetare și alte activități specifice obiectului său de activitate.

Art. 9. - Personalul Centrului de Fizică a Pământului trecut la Institutul Național pentru Fizica Pământului se consideră transferat și este salarizat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare.

Art. 10. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, anexa nr. 2 lit. A la Hotărârea Guvernului nr. 809/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Cercetării și Tehnologiei, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 672/1993 privind unele măsuri de organizare a activității de cercetare în domeniul geologiei marine, se completează cu poziția 19 „Institutul Național pentru Fizica Pământului - Integral din venituri extrabugetare”, iar pozițiile 17 și 18 de la lit. B - Agenți economici - devin pozițiile 20 și 21.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 12 februarie 1994 | Nr. 48.

Contrasemnează:

Ministrul cercetării și tehnologiei,
Doru Dumitru Palade
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu