Monitorul Oficial 156/1992: Diferență între versiuni
Gall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1992 0156 = Monitorul Oficial al României = Anul IV, Nr. issue::156 - Partea I - Joi, 9 iulie year::1992 == Hotărâri ale Came...) |
(convertesc issue:: la patru cifre.) |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
= Monitorul Oficial al României = | = Monitorul Oficial al României = | ||
Anul IV, Nr. [[issue:: | Anul IV, Nr. [[issue::0156]] - Partea I - Joi, 9 iulie [[year::1992]] | ||
== Hotărâri ale Camerei Deputaților == | == Hotărâri ale Camerei Deputaților == |
Versiunea curentă din 7 aprilie 2012 10:23
Monitorul Oficial al României
Anul IV, Nr. issue::0156 - Partea I - Joi, 9 iulie year::1992
Hotărâri ale Camerei Deputaților
Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat
În temeiul art. 71 alineatul final din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului și a Președintelui României, al art. 159 din Regulamentul Camerei Deputaților și având în vedere Raportul Comisiei de validare,
Camera Deputaților hotărăște:
Articol unic. - Se validează mandatul de deputat al domnului Filip Niculae în Circumscripția electorală nr. 25 Maramureș.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâri cuprinse în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 102/1992, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 258/1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 117 din 2 iunie 1992
Hotărâre privind reglementarea unor drepturi ce se acordă salariaților din unitățile de cercetare, explorare, exploatare și prelucrare a materiilor prime nucleare
Guvernul României hotărăște:
Art. 1 - Pentru protecția sănătății lor, tinerii sub vârsta de 21 ani nu pot fi repartizați la locuri de muncă din minele de uraniu și la unitățile de prelucrare a acestuia.
Art. 2. - Durata timpului de lucru pentru salariații din unitățile de cercetare, prospecțiune, explorare, exploatare și prelucrare e materiilor prime nucleare, care lucrează în locuri cu condiții deosebite de muncă, prevăzute în anexa la prezenta, se stabilește astfel:
- 30 ore pe săptămână (5 zile X 6 ore pe zi) pentru personalul care lucrează în subteran și la suprafață în zona I de expunere la radiații;
- 36 ore pe săptămână pentru personalul care lucrează în zonele II și III de expunere la radiații.
Art. 3. - (1) Personalul care lucrează în zonele I, II și III de expunere la radiații se încadrează în grupele I și II de muncă, astfel:
- în grupa I de muncă, personalul care lucrează în zona I de expunere la radiații;
- în grupa II de muncă, personalul care lucrează în zonele II și III de expunere la radiații.
(2) Personalul care lucrează la alte locuri de muncă decât cele prevăzute în zonele I, II și III de expunere la radiații se încadrează în grupele I și, respectiv, II de muncă, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste zone.
Art. 4. - (1) Personalul care a lucrat cel puțin 15 ani în grupa I de muncă - zona I de expunere la radiații - primește pensie integrală pentru munca depusă, indiferent de vârstă.
(2) Personalul prevăzut la alin. (1), care se încadrează în alte activități, poate cumula pensia cu salariul din munca prestată, până la nivelul salariului tarifar avut la data pensionării, actualizat potrivit majorărilor generale de salarizare.
(3) La împlinirea vârstei de pensionare pentru munca depusă, prevăzută de lege, personalului pensionat în condițiile alin. (1) i se recalculează pensia.
Art. 5. - De sporul special prevăzut de Decretul nr. 163/1975, anexa nr. IX, cap. II pct. 3 beneficiază și muncitorii necalificați, într-un procent de 3,5%.
Art. 6. - (1) Sporul pentru munca în mediu radioactiv se acordă în sumă fixă de 25 lei/post pentru zona I, 15 lei/post pentru zona II și 8 lei/post pentru zona III, personalului care lucrează permanent în aceste condiții.
(2) Funcțiile tehnice, precum și unele funcții economice sau de altă specialitate din Centrala Industrială pentru Metale Rare și unitățile sale care, prin natura atribuțiilor de serviciu stabilite prin dispoziția centralei, desfășoară o parte din activitate în mediu radioactiv, beneficiază de un spor la salariul tarifar de 7% cu sarcini de serviciu în zona I, de 6% în zonele II și III și de 4% numai în zona III.
(3) Sporurile prevăzute la alin. (1) și (2) fac parte din salariul tarifar.
Art. 7. - Personalul care lucrează la suprafață în mediu radioactiv, în locurile de muncă din zona I, beneficiază de o masă caldă la intrarea în schimb, în valoare de 15 lei, din care 5 lei se suportă de beneficiari din sporul prevăzut la art. 6 alin. (1), iar 10 lei de către unitate din costurile de producție.
Art. 8. - Încadrarea în zonele de expunere la radiații, prevăzute în anexă, se stabilesc de către Centrala Industrială pentru Metale Rare, pe baza criteriilor elaborate împreună cu Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare și Ministerul Sănătății.
Art. 9. - Inginerii și subinginerii conducători de formații de lucru se încadrează la nivelul de salarizare prevăzut pentru maiștrii conducători de formație de lucru.
Art. 10. - Personalul tehnic productiv care conduce echipele de cercetare geologică beneficiază de un spor de 10% la salariul tarifar de încadrare pe timpul cât îndeplinește efectiv această sarcină în faza de teren.
Art. 11. - Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare pe data de 1 aprilie 1990.
Anexă
Locurile cu condiții deosebite de muncă din sectorul minereurilor radioactive
- Zona I - Locuri de muncă în care se lucrează în contact direct cu materialul radioactiv
- Locurile de muncă din subteran
- Locurile de muncă din instalațiile (pilot, semiindustriale și industriale) de prelucrare a materiilor prime nucleare și a nisipurilor titano-zirconifere
- Instalațiile de tratare al apelor reziduale de la minele și instalațiile de prelucrare a materiilor prime nucleare
- Locurile de muncă unde se efectuează măsurători dozimetrice, analize chimice și fizice, precum și cercetări în stații și laboratoare de specialitate, cu material radioactiv
- Locurile de muncă unde se execută lucrări de încărcare-descărcare, transport recepție-expediție, depozitare a materiilor prime nucleare și a concentratelor acestora.
- Zona a II-a - Locuri de muncă în care se lucrează intermitent în contact cu materialul radioactiv
- Locurile de muncă unde se lucrează cu surse sau minereuri radioactive la etalonarea aparatelor din secții și ateliere
- Locurile de muncă la suprafață unde se execută lucrări de prospecțiuni, explorări, deschideri, pregătiri și exploatare a materiilor prime nucleare
- Atelierele din incinta unităților și subunităților de cercetare, exploatare, preparare a materiilor prime nucleare, unde se execută reparații și întreținere ale utilajelor și aparatelor cu care se lucrează în unitățile și subunitățile sectorului de materii prime nucleare pentru prospectarea, explorarea, exploatarea și prepararea materiilor prime nucleare, contaminate radioactiv
- Locurile de muncă de la suprafața unităților și subunităților sectorului de materii prime nucleare unde se execută decontaminarea echipamentului de protecție, curățirea băilor miniere și a vestiarelor, întreținerea și exploatarea lămpilor de mină.
- Zona a III-a - Locuri de muncă în care personalul nu intră în contact direct cu materialul radioactiv, dar lucrează în zone în care doza de radiații este mai mare decât doza maximă admisă pentru populație
Hotărâre privind modificarea unor prevederi din Hotărârea Guvernului nr. 1226/1990
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Patrimoniul fostei Societăți Comerciale „Argele” - S.A. Olănești, desființată prin hotărârea consiliului împuterniciților statului din 26 aprilie 1991, trece în administrarea Spitalului Militar „Elias” din subordinea Ministerului Apărării Naționale.
Transmiterea activului și pasivului se va face prin protocol, pe bază de bilanț încheiat la data desființării.
Art. 2. - Personalul fostei Societăți Comerciale „Argele” - S.A. Olănești va fi preluat de Spitalul Militar „Elias” și se consideră transferat în interesul serviciului.
În cazul în care acesta va fi încadrat cu un salariu mai mic, va beneficia timp de 3 luni de salariul tarifar și de sporul de vechime avute anterior.
Art. 3. - Se modifică în mod corespunzător poziția nr. 5 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1226/1990.
Hotărâre privind modificarea unor prevederi din Hotărârea Guvernului nr. 336/1991
Guvernul României hotărăște:
Art. I. - Pe data prezentei hotărâri, alineatul 1 al articolului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 336 din 6 mai 1991 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Art. 1. - Patrimoniul fostei Societăți Comerciale „Argele” - S.A. Olănești, desființată prin hotărârea consiliului împuterniciților statului din 26 aprilie 1991, trece în administrarea Ministerului Apărării Naționale.”
Art. II. - Personalul preluat ca urmare a aplicării prezentei hotărâri se consideră transferat în interesul serviciului.
Contrasemnează: | |
Ministrul apărării naționale, general-locotenent Niculae Spiroiu |
Hotărâre privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 407/1990 privind reglementarea unor drepturi ce se acordă salariaților din unitățile de cercetare, explorare, exploatare și prelucrare a materiilor prime nucleare
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Articolul 4 din Hotărârea Guvernului nr. 407/1990 privind reglementarea unor drepturi ce se acordă salariaților din unitățile de cercetare, explorare, exploatare și prelucrare a materiilor prime nucleare se completează cu alineatul (4), care va avea următorul cuprins:
„(4) Personalul care a lucrat cel puțin 17 ani la locurile de muncă în subteran - în zona a II-a de expunere le radiații - primește pensie integrală pentru munca depusă, indiferent de vârstă.”
Art. 2. - Hotărârea Guvernului nr. 407/1990 privind reglementarea unor drepturi ce se acordă salariaților din unitățile de cercetare, explorare, exploatare și prelucrare a materiilor prime nucleare, astfel cum a fost modificată prin prezenta hotărâre, se publică în Monitorul Oficial al României.
Contrasemnează: | |
p. Ministrul industriei, Dumitru Popescu, secretar de stat | |
Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu | |
p. Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Mircea Boulescu, secretar de stat | |
p. Ministrul economiei și finanțelor, Florian Bercea |
Hotărâre privind suportarea cheltuielilor determinate de editarea manualelor școlare necesare elevilor din Republica Moldova
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se autorizează Ministerul Învățământului și Științei de a suporta cheltuielile, în valoare de 300 milioane lei, determinate de editarea manualelor școlare necesare elevilor din Republica Moldova, fondurile urmând a fi asigurate ulterior, în condițiile prevederilor art. 32 din Legea bugetului de stat pe anul 1992.
Contrasemnează: | |
p. Ministrul învățământului și științei, Alexandru Roșu, secretar de stat | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |
Hotărâre privind aprobarea trecerii municipiului Focșani, din județul Vrancea, în categoria a II-a de municipii
În temeiul prevederilor Legii nr. 40/1991 cu privire la salarizarea Președintelui și Guvernului României, precum și a personalului Președinției, Guvernului și a celorlalte organe ale puterii executive,
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă trecerea municipiului Focșani, din județul Vrancea, din categoria a III-a în categoria a II-a de municipii.
Art. 2. - Influențele financiare rezultate ca urmare a trecerii municipiului Focșani în categoria a II-a de municipii, legate de modificarea structurii administrative, se vor asigura de la bugetul local, cu încadrarea în transferurile de fonduri de la bugetul de stat.
Contrasemnează: | |
Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală, Doru Viorel Ursu Teodor Mircea Vaida | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |
Hotărâre privind organizarea și funcționarea învățământului în România în anul școlar (universitar) 1992/1993
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Hotărârea Guvernului nr. 461/1991 cu privire la organizarea și funcționarea învățământului în România în anul școlar (universitar) 1991/1992 se aplică și pentru anul școlar (universitar) 1992/1993.
Art. 2. - Planul de școlarizare pentru anul de învățământ 1992/1993, la toate gradele, este cel prevăzut în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Contrasemnează: | |
p. Ministrul învățământului și științei, Alexandru Roșu, secretar de stat | |
Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |
Anexă
Plan de școlarizare pentru anul școlar (universitar) 1992/1993 la toate gradele de învățământ
I. Învățământ preșcolar
- Numărul copiilor cuprinși în grădinițe: 740.000
- din care în:
- grădinițe cu program normal: 568.000
- grădinițe cu program prelungit, săptămânal și case de copii preșcolari: 172.000
II. Învățământ primar și gimnazial
- 1. Numărul elevilor în:
- a) clasele I-IV: 1.195.000
- b) clasele V-VIII
- învățământ de zi: 1.370.000
- învățământ seral: 1.000
- învățământ fără frecvență: 6.000
- 2. Numărul elevilor în clasele și grupele cu program de muzică, arte plastice și coregrafie: 23.000
- 3. Numărul elevilor în școlile cu program de educație fizică și sport: 35.000
III. Numărul elevilor care se pregătesc pe linie sportivă în cluburile sportive școlare: 85.000
IV. Numărul elevilor cu deficiențe senzoriale și intelectuale care se pregătesc în școlile pentru deficienți: 30.500
V. Numărul elevilor în casele de copii școlari: 30.000
VI. Numărul cadrelor didactice care îndrumă activitatea extrașcolară în casele elevilor și copiilor: 3.000
VII. Numărul posturilor de profesori în centrele de corectare a vorbirii: 440
VIII. Învățământ liceal
- a) Învățământ de zi
- Numărul elevilor în clasa a IX-a - total: 190.150
- din care:
- Ministerul Industriei: 4.620
- Ministerul Transporturilor: 5.650
- Ministerul Mediului: 630
- Ministerul Agriculturii și Alimentației: 18.600
- Ministerul Apărării Naționale: 740
- Ministerul de Interne: 300
- Secretariatul de Stat pentru Culte: 2.470
- Ministerul Învățământului și Științei[1]: 157.140
- b) Învățământ seral
- Clasa a IX-a: 8.000
- Clasa a X-a (pentru absolvenți ai școlilor complementare sau de ucenici): 25.000
- Clasa a XI-a (pentru absolvenți de 10 clase, serii vechi): 15.000
IX. Învățământ profesional
- Numărul elevilor în anul I cu promovați de 8 clase - învățământ de zi - total: 54.570
- din care:
- Ministerul Industriei: 2.000
- Ministerul Transporturilor: 3.000
- Ministerul Mediului: 270
- Ministerul Agriculturii și Alimentației: 12.300
- Ministerul Învățământului și Științei[2]: 37.000
X. Învățământ complementar sau de ucenici (numărul elevilor în anul I) - învățământ de zi: 52.000
XI. Învățământ postliceal de specialitate (numărul elevilor în anul I): Învățământ de zi / Învățământ seral
- Total: 11.600 / 3.210
- din care:
- Ministerul Industriei: 150 / 60
- Ministerul Agriculturii și Alimentației: 1.000 / 30
- Ministerul Transporturilor: - / 120
- Ministerul Mediului: 90 / -
- Secretariatul de Stat pentru Culte: 360 / -
- Ministerul Învățământului și Științei[3]: 10.000 / 3.000
XII. Învățământ pentru copii cu deficiențe din subordinea Secretariatului de Stat pentru Handicapați
- Numărul copiilor cuprinși în grădinițe pentru copii cu deficiențe: 3.000
- Cămine-școală pentru deficienți mintali, motori și mintali-motori incapabili de inserție socială - total copii și elevi: 5.000
- Școli profesionale speciale pentru deficienți de auz, de vedere, mintali, motori, mintali-motori recuperabili - total elevi: 16.000
- Licee speciale pentru deficienți de auz, de vedere și motori recuperabili - total elevi: 800
- Școli postliceale speciale pentru deficienți de vedere și motori recuperabili - total elevi: 150
- Școli speciale de reeducare - total elevi la învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional: 900
- Centre de educare specială și recuperare a copiilor cu deficiențe - total elevi: 600
- Cursuri de calificare-recalificare pentru invalizi, cu durata de 6-12 luni - total cursanți: 200
- Școli de maiștri - total cursanți: 50
- Notă:
- Școlile pentru deficienți de la pct. IV funcționează în subordinea inspectoratelor de stat teritoriale pentru handicapați.
XIII. Învățământ superior (număr studenți în anul I)
- învățământ de zi, seral și fără frecvență: 44.000
XIV. Învățământ postuniversitar (număr cursanți)
- învățământ de zi (specializare): 4.000
- învățământ fără frecvență: 10.000
Hotărâre privind asigurarea resurselor financiare necesare activității Curții Constituționale în anul 1992
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - În vederea acoperirii cheltuielilor necesare desfășurării activității Curții Constituționale, se suplimentează bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru anul 1992 cu suma de 55 milioane lei, potrivit anexei, cu acopere din rezerva bugetară la dispoziția Guvernului.
Ministerul Economiei și Finanțelor va lua măsurile necesare pentru aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri.
Contrasemnează: | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea | |
Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu |
Anexă
Cheltuielile necesare activității Curții Constituționale în anul 1992
Total cheltuieli: 55,0 milioane lei
- din care:
- 1. Cheltuieli curente: 39,2 milioane lei
- 1.1. Cheltuieli de personal: 24,4 milioane lei
- 1.2. Cheltuieli materiale: 14,8 milioane lei
- 2. Cheltuieli de capital: 15,8 milioane lei
Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 515/1991 privind înființarea Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat)
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 515/1991 privind înființarea Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat) se modifică și se completează după cum urmează:
1. Se introduce articolul 5, având următorul cuprins:
„Art. 5. - Finanțarea cheltuielilor de funcționare și investiții ale Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat) se suportă integral din venituri extrabugetare.
Încasările în lei, precum și contravaloarea în lei a valutei obținute din vânzarea publicațiilor, organizarea de manifestări științifice, cursuri de formare a formatorilor, din alte asemenea activități specifice, precum și din donații, rămân la dispoziția Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat), ca venituri extrabugetare, urmând a fi folosite pentru realizarea unor activități specifice, precum și pentru dezvoltarea bazei materiale, inclusiv a activității de informare și documentare a Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat).
Veniturile extrabugetare și cheltuielile care se vor efectua din aceste venituri se vor încasa, respectiv plăti, administra, evidenția și raporta distinct, cu respectarea reglementărilor privind finanțele publice.”
2. Anexa „Componența Centrului Național pentru Așezări Umane (habitat)” se va completa cu membrii reprezentând următoarele ministere și departamente:
- Ministerul Afacerilor Externe;
- Ministerul Telecomunicațiilor;
- Ministerul Comerțului și Turismului;
- Ministerul Justiției;
- Ministerul Apărării Naționale;
- Departamentul pentru Administrația Publică Locală.
Contrasemnează: | |
p. Ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului, Victor Dumitrache | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |
Hotărâre privind unele numiri în funcția de subprefecți ai municipiului București și sectorului agricol Ilfov
În temeiul art. 96 alin. 3 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Domnii Iorga Nicolae și Cocean Gheorghe se numesc în funcția de subprefecți ai municipiului București și sectorului agricol Ilfov.
Contrasemnează: | |
Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală, Doru Viorel Ursu Teodor Mircea Vaida |
Ordine
Ordinul Nr. 216 privind evaluarea pagubelor pentru metalele prețioase
Banca Națională a României
- Având în vedere:
- prevederile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1154/1990 cu privire la modul de stabilire a prețurilor și tarifelor;
- Nota nr. VIII/11/2 aprilie 1992 a Direcției tezaur și casierie referitoare la prețurile pentru evaluarea pagubelor privind metalele prețioase,
- în temeiul prevederilor Legii nr. 34/1991 privind Statutul Băncii Naționale a României,
- guvernatorul Băncii Naționale a României emite următorul ordin:
Art. 1. - Pagubele aduse statului sau persoanelor juridice cu capital de stat pentru metalele prețioase aflate sub formă de produse industriale, semifabricate, bijuterii, monede, obiecte de artă, de cult, de uz casnic și alte asemenea se stabilesc prin majorarea prețului cu ridicata de 3,5 ori în cazul aurului, platinei, paladiului, rodiului, osmiului, iridiului, ruteniului și de 20 ori în cazul argintului.
Coeficientul de majorare se va aplica la prețul cu ridicata al metalului prețios fin, în vigoare la data producerii pagubei.
Art. 2. - Ordinul intră în vigoare la data de 15 mai 1992. Pe aceeași dată, Ordinul nr. 204/1974 al guvernatorului Băncii Naționale a României își încetează aplicabilitatea.
Art. 3. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României.
Art. 4. - Direcția tezaur și casierie va aduce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu |
- București, 15 mai 1992.
Ordinul Nr. 531 P
Ministerul Comerțului și Turismului
Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului
- Secretarul de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului,
- având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 776 din 13 noiembrie 1991 cu privire la regimul prețurilor și tarifelor, în condițiile unificării cursurilor de schimb ale leului, ale Hotărârii Guvernului nr. 211 din 26 martie 1991 cu privire la unele măsuri în domeniul prețurilor și tarifelor, ale Hotărârii Guvernului nr. 763 din 9 noiembrie 1991 cu privire la unificarea cursurilor de schimb ale leului și extinderea convertibilității interne a leului la operațiunile valutare curente, ale Hotărârii Guvernului nr. 714 din 10 octombrie 1991 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 460 din 30 iunie 1991,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 805/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comerțului și Turismului, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1170/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 556/1991,
- emite următorul ordin:
1. Începând cu data de 22 iunie 1992, prețurile pentru brânza de oaie „Grana Padano Scelto” și „Parmigiano Reggiana”, primite ca ajutor din partea Guvernului italian, se stabilesc după cum urmează (-lei/kg-):
- prețul de decontare: 343,70
- prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata (exclusiv cheltuielile de transport): 365,00
- prețul cu amănuntul: 450,00
2. Diferența dintre prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata și prețul cu amănuntul va fi negociată între agenții economici cu activitate de desfacere cu ridicata și cei cu activitate de desfacere cu amănuntul.
3. Prețurile stabilite conform pct. 1 se aplică de la data primirii noilor loturi din aceste produse, în vederea comercializării de către toți agenții economici, indiferent de natura capitalului social. Ordinele secretarului de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului nr. 526 P/1992 și nr. 527 P/1992 se abrogă.
4. Încasările din vânzarea produselor primite ca ajutor din partea Guvernului italian, la prețul de decontare menționat, se vor varsă de Societatea Comercială „Malimp” - S.A. în contul 45.95.90.4., deschis la Banca Agricolă - S.A., sucursala municipiului București.
Societatea Comercială „Malimp” - S.A. are obligația plătirii impozitului pe circulația mărfurilor.
5. Direcția generală a protecției consumatorilor din Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Secretar de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului, Gheorghe Albu |
- București, 23 iunie 1992.
Ordinul Nr. 532 P
Ministerul Comerțului și Turismului
Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului
- Secretarul de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului,
- având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 776 din 13 noiembrie 1991 cu privire la regimul prețurilor și tarifelor, în condițiile unificării cursurilor de schimb ale leului, ale Hotărârii Guvernului nr. 211 din 26 martie 1991 cu privire la unele măsuri în domeniul prețurilor și tarifelor, ale Hotărârii Guvernului nr. 763 din 9 noiembrie 1991 cu privire la unificarea cursurilor de schimb ale leului și extinderea convertibilității interne a leului la operațiunile valutare curente, ale Hotărârii Guvernului nr. 714 din 10 octombrie 1991 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 460 din 30 iunie 1991,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 805/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comerțului și Turismului, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1170/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 556/1991,
- emite următorul ordin:
1. Prețurile cu ridicata și cu amănuntul maxime pentru unele produse textile import Egipt (creanțe) se stabilesc conform listei anexe, care face parte integrantă din prezentul ordin.
2. Diferența dintre prețul cu ridicata al importatorului și prețul cu amănuntul va fi negociată de Societatea Comercială „Contexin” - S.A. București cu agenții economici cu activitate de desfacere cu ridicata și cei cu activitate de desfacere cu amănuntul.
3. Prețurile cu ridicata și cu amănuntul stabilite prin Ordinul secretarului de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului nr. 523 P din 21 aprilie 1992, pentru prosoape plușate import Egipt, se extind și la alte numere de articole cu aceleași caracteristici tehnico-funcționale și dimensiuni.
4. Diferențele favorabile cuprinse în prețurile cu ridicata ale importatorului se vor vira la bugetul de stat în contul 60.22.x.20, deschis la Banca Comercială - S.A., sucursala municipiului București.
5. Direcția generală a protecției consumatorilor din Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Secretar de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului, Gheorghe Albu |
- București, 24 iunie 1992.
Anexă
Lista cuprinzând prețurile cu ridicata și cu amănuntul pentru unele produse textile import Egipt (creanțe)
Nr. crt. | Produsul | U.M. | Prețul cu ridicata -lei- | Prețul cu amănuntul -lei- |
1. | Prosop plușat vopsit, în fir jaquard, 100% bumbac, dimensiuni: 50 x 100 cm. | buc. | 298 | 350 |
2. | Idem, dimensiuni: 60 x 120 cm. | buc. | 470 | 550 |
Referințe
- ↑ Pentru Departamentul Industriei Lemnului și Departamentul Metalurgiei, propunerile de școlarizare în clasa a IX-a sunt cuprinse la Ministerul Învățământului și Științei. Sunt cuprinse 1.000 de locuri pentru elevii din Republica Moldova.
- ↑ Pentru Departamentul Industriei Lemnului și Departamentul Metalurgiei, propunerile de școlarizare în anul I sunt cuprinse la Ministerul Învățământului și Științei.
- ↑ Pentru Departamentul Industriei Lemnului, Departamentul Metalurgiei și Ministerul Sănătății, propunerile de școlarizare sunt cuprinse la Ministerul Învățământului și Științei.