Monitorul Oficial 82/1994: Diferență între versiuni
Lgall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1994 0082 = Monitorul Oficial al României = Anul VI, Nr. issue::82 - Partea I - Joi, 31 martie year::1994 == Hotărâri ale Sen...) |
(convertesc issue:: la patru cifre.) |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
= Monitorul Oficial al României = | = Monitorul Oficial al României = | ||
Anul VI, Nr. [[issue:: | Anul VI, Nr. [[issue::0082]] - Partea I - Joi, 31 martie [[year::1994]] | ||
== Hotărâri ale Senatului == | == Hotărâri ale Senatului == |
Versiunea curentă din 7 aprilie 2012 10:30
Monitorul Oficial al României
Anul VI, Nr. issue::0082 - Partea I - Joi, 31 martie year::1994
Hotărâri ale Senatului
Hotărâre privind completarea componenței nominale a Comisiei pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989
Senatul adopta prezenta hotărâre.
Articol unic. - Domnul senator Hosszu Zoltan, Grupul parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, este inclus în componența Comisiei pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989, instituită prin Hotărârea Senatului nr. 15/1993, de la data ieșirii din componența acesteia a domnului senator Szabo Karoly Ferenc, ca urmare a alegerii sale ca membru în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului asupra activității Serviciului Român de Informații.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre privind reorganizarea activității de cercetare în domeniul geologiei și geofizicii
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Institutul de Geologie și Geofizică își schimbă denumirea în Institutul Geologic al României și trece din subordinea Ministerului Industriilor - Departamentul minelor și geologiei - în subordinea Ministerului Cercetării și Tehnologiei.
Art. 2. - Institutul Geologic al României este unitate de cercetare-dezvoltare, cu personalitate juridică, având sediul în București, str. Caransebeș nr. 1, sectorul 1.
Art. 3. - Institutul Geologic al României desfășoară activitate de cercetare fundamentală și aplicativă referitoare la: descifrarea alcătuirii și evoluției geologice a teritoriului țării, conturarea și delimitarea zonelor cu substanțe minerale utile; elaborarea de metode, procedee și tehnologii, inclusiv teledetecție pentru identificarea zonelor cu substanțe minerale utile, ape geotermale și ape minerale; elaborarea de documentații tehnico-economice pentru trecerea la faza de explorare geologică de detaliu.
De asemenea, întocmește și editează hărți geologice, hidrogeologice și geofizice pentru teritoriul național; desfășoară activitate de cooperare științifică internațională cu instituții și organisme naționale și internaționale de profil în domeniile geologiei și geofizicii.
Art. 4. - Regulamentul de organizare și funcționare și structura organizatorică a Institutului Geologic al României se aprobă prin ordin al ministrului cercetării și tehnologiei.
Art. 5. - Cheltuielile pentru funcționarea Institutului Geologic al României se asigura din veniturile extrabugetare realizate din executarea de contracte de cercetare și din alte activități specifice obiectului său de activitate.
Art. 6. - Activul și pasivul Institutului de Geologie și Geofizică trec la Institutul Geologic al României, conform bilanțului contabil care va fi întocmit în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Art. 7. - Personalul Institutului Geologic al României este salarizat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare.
Art. 8. - Litera A - Unități din subordinea ministerului - din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 809/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Cercetării și Tehnologiei, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 559/1993 privind trecerea Institutului de Cercetări Biologice Iași din subordinea Ministerului Învățământului în subordinea Ministerului Cercetării și Tehnologiei, prin Hotărârea Guvernului nr. 672/1993 privind unele măsuri organizatorice ale activității de cercetare în domeniul geologiei marine și prin Hotărârea Guvernului nr. 48/1994 privind organizarea activității de cercetare în domeniul fizicii Pământului, se completează cu poziția 20 „Institutul Geologic al României - Integral din venituri extrabugetare”, iar pozițiile 17 și 18 de la litera B - Agenți economici - devin pozițiile 22 și 23.
Art. 9. - La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri orice dispoziții contrare nu se aplică.
Contrasemnează:
Ministrul cercetării și tehnologiei, Doru Dumitru Palade
Ministrul industriilor, Dumitru Popescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Hotărâre privind instituirea pazei militare la sediul Ministerului Cercetării și Tehnologiei
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă instituirea pazei militare cu efective aparținând Ministerului de Interne la sediul Ministerului Cercetării și Tehnologiei din București, str. Mendeleev nr. 21-25, sectorul 1.
În acest scop, efectivele Ministerului de Interne - Comandamentul trupelor de jandarmi - se suplimentează cu 10 posturi de subofițeri.
Art. 2. - Paza obiectivului prevăzut la art. 1 se va efectua pe bază de contract încheiat în acest scop între unitățile deținătoare de spații în cadrul acestui imobil și Unitatea de pază specializată a Ministerului de Interne.
Art. 3. - Cheltuielile aferente salariilor și întreținerii trupelor de jandarmi care asigură paza și securitatea imobilului din București, str. Mendeleev nr. 21-25, sectorul 1, se suportă de către unitățile prevăzute la art. 2, proporțional cu spațiile deținute de acestea.
Contrasemnează:
Ministru de interne, Ioan Doru Tărăcilă
Ministrul cercetării și tehnologiei, Doru Dumitru Palade
Hotărâre privind transmiterea unui imobil situat în municipiul Tîrgoviște, județul Dîmbovița
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - În vederea asigurării sediului necesar desfășurării activității Camerei de conturi a județului Dîmbovița, se aprobă transmiterea imobilului în suprafața construită de 425 m2, situat în municipiul Tîrgoviște, județul Dîmbovița; identificat potrivit planurilor de situație, din patrimoniul Societății Comerciale „Metex” - S.A. Tîrgoviște în administrarea Curții de Conturi.
Patrimoniul Societății Comerciale „Metex" – S.A. Tîrgoviște[1] se va diminua în mod corespunzător cu valoarea de inventar a imobilului care se transmite potrivit alin. 1.
Art. 2. - Terenul aferent construcției se transmite, pe durata existenței acesteia, în folosința Curții de Conturi.
Art. 3. - Predarea-primirea imobilului care face obiectul prezentei hotărâri se face pe bază de protocol încheiat între Curtea de Conturi și Societatea Comercială „Metex” – S.A. Tîrgoviște.
Contrasemnează:
Președintele Curții de Conturi, Ioan Bogdan
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publica Locală, Octav Cozmâncă
Referințe
- ↑ Societatea Comerciala „Metex" – S.A. Tîrgoviște a fost înființată prin Hotărârea nr. 442 din 26 octombrie 1990 a Prefecturii Județului Dîmbovița.