Monitorul Oficial 105/1992: Diferență între versiuni

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare
(Pagină nouă: __FORCETOC__ *1992 0105 = Monitorul Oficial al României = Anul IV, Nr. issue::105 - Partea I - Luni, 25 mai year::1992 == Hotărâri ale Guve...)
 
(convertesc issue:: la patru cifre.)
 
Linia 3: Linia 3:


= Monitorul Oficial al României =
= Monitorul Oficial al României =
Anul IV, Nr. [[issue::105]] - Partea I - Luni, 25 mai [[year::1992]]
Anul IV, Nr. [[issue::0105]] - Partea I - Luni, 25 mai [[year::1992]]


== Hotărâri ale Guvernului României ==
== Hotărâri ale Guvernului României ==

Versiunea curentă din 7 aprilie 2012 10:22


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0105 - Partea I - Luni, 25 mai year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Guvernul României

Hotărâre pentru organizarea orașului Predeal ca stațiune climaterică

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă organizarea orașului Predeal ca stațiune climaterică.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 5 mai 1992 | Nr. 226.

Contrasemnează:

Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală, Doru Viorel Ursu, Teodor Mircea Vaida


Guvernul României

Hotărâre privind înființarea distribuțiilor de gaze naturale în unele localități

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă înființarea distribuției de gaze naturale în localitățile Vaslui (județul Vaslui), Carei (județul Satu Mare), Târgu-Neamț (județul Neamț), Glimboca (județul Caraș-Severin), Sânmihaiu de Câmpie (județul Bistrița-Năsăud), Mirceștii de Câmpie (județul Bistrița-Năsăud), Gura Humorului (județul Suceava) și Murgești (județul Mureș).

Art. 2. - Se aprobă utilizarea unui debit maxim de 23.837,8 mc/h, repartizat pe localități, conform anexei.

Art. 3. - Cheltuielile necesare realizării distribuției de gaze naturale vor fi suportate de către beneficiari, în condițiile legii.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 229.

Contrasemnează:

p. Ministrul industriei, Dumitru Popescu, secretar de stat

p. Ministrul economiei și finanțelor, Florian Bercea


Anexa

Repartizarea pe localități a debitelor de gaze instalate


Nr. crt. Localitatea, județul. Debite de gaze instalate - mc/h -
1. Vaslui, județul Vaslui 15.973
2. Cărei, județul Satu Mare 3.137
3. Târgu-Neamț, județul Neamț 335
4. Glimboca, județul Caraș-Severin 107
5. Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud 1.575
6. Mirceștii de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud 775
7. Gura Humorului, județul Suceava 1.502
8. Murgești, județul Mureș 434


Hotărâre pentru aprobarea Acordului comercial dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Filipine

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Acordul comercial dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Filipine, semnat la București la 19 martie 1992.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 230.

Contrasemnează:

Ministrul comerțului și turismului, Constantin Fota

Ministrul afacerilor externe, Adrian Năstase


Acord comercial între Guvernul României și Guvernul Republicii Filipine

Preambul

Guvernul României și Guvernul Republicii Filipine, denumite în continuare părți contractante, dorind să extindă cooperarea și relațiile prietenești existente între cele două țări, bazate pe principiile egalității în drepturi, independenței și suveranității naționale, neamestecului în treburile interne și avantajului reciproc,

ținând seama de participarea lor la G.A.T.T.,

dorind, ca țări în curs de dezvoltare, să intensifice comerțul și relațiile economice între ele în conformitate cu necesitățile și obiectivele lor de dezvoltare și comerciale, pe baza egalității și avantajului reciproc,

convinse că un acord comercial ar crea un cadru adecvat pentru accelerarea dezvoltării și lărgirii legăturilor comerciale între cele două țări,

având în vedere drepturile și obligațiile lor pe plan internațional și ținând seama _de importanța unor condiții mai favorabile de acces pentru produsele naționale ale fiecărei țări pe piața celeilalte,

ținând cont de potențialul economic al celor două țări,

au convenit cele ce urmează:

Articolul 1

Părțile contractante vor promova extinderea comerțului și relațiilor economice între cele două țări în cadrul acestui acord și al legilor și reglementărilor în vigoare în fiecare țară.

În acest scop, părțile contractante vor acționa pentru a realiza un comerț echilibrat între cele două țări. În acest sens, cele două părți se angajează să ia măsuri de echilibrare în cadrul acestui acord.

Părțile contractante vor lua măsurile corespunzătoare pentru a încuraja și facilita schimburile de mărfuri pe termen lung între cele două țări.

Articolul 2

Părțile contractante își vor acorda una alteia tratamentul națiunii celei mai favorizate în toate problemele referitoare la:

a) taxele vamale și impozitele de orice fel, inclusiv metoda de percepere a unor astfel de taxe și impozite, impuse asupra sau în legătură cu importul sau exportul, sau impuse asupra transferului de plați pentru importuri sau exporturi;

b) regulile și formalitățile legate de eliberarea din vamă a mărfurilor;

c) toate taxele interne sau alte impozite interne de orice fel, impuse asupra sau în legătură cu importurile și exporturile;

d) eliberarea licențelor de import și export, dacă sunt necesare.

Articolul 3

Prevederile art. 2 nu se vor aplica la:

a) preferințele speciale sau alte avantaje acordate de oricare parte oricărei țări sau care urmează să fie acordate pentru înlocuirea preferințelor sau avantajelor existente anterior, în conformitate cu G.A.T.T.;

b) preferințele tarifare sau alte avantaje pe care oricare parte le acordă sau le poate acorda pentru a facilita traficul de frontieră;

c) preferințele speciale sau alte avantaje acordate de oricare parte, care rezultă din asocierea acesteia la o uniune vamală sau la o zonă de comerț liber, sau din măsurile menite să conducă la formarea unei uniuni vamale sau a unei zone de comerț liber, în conformitate cu G.A.T.T.;

d) preferințele tarifare sau alte avantaje pe care, sub auspiciile G.A.T.T., oricare parte le poate acorda altor țări în curs de dezvoltare în cadrul unor aranjamente de dezvoltare a comerțului sau cooperării economice la care cealaltă parte nu este membră.

Articolul 4

Părțile contractante vor lua măsurile corespunzătoare pentru a facilita, dezvolta și diversifica relațiile comerciale și economice între cele două țări.

în vederea promovării comerțului între țările lor, părțile vor încuraja și facilita:

a) înființarea de reprezentanțe comerciale cu reședința în țara fiecăreia dintre părțile contractante, care urmează să fie convenite reciproc. Aceste reprezentanțe vor beneficia în mod reciproc de privilegii în țara de reședință, în conformitate cu regulile și reglementările pertinente existente în țara respectivă;

b) examinarea de propuneri care să conducă la lărgirea relațiilor comerciale între țările lor;

c) participarea la târgurile și expozițiile comerciale și la alte acțiuni promoționale pe linie de comerț în țările lor;

d) schimbul de delegații economice și comerciale între ele.

Articolul 5

Părțile contractante vor încuraja și facilita încheierea de contracte comerciale, inclusiv contracte pe termen lung. în conformitate cu legile, regulile și reglementările în vigoare în fiecare țară.

Articolul 6

Prețurile pentru mărfurile livrate în cadrul acestui acord vor fi stabilite prin negocieri între părțile la contract, pe baza prețurilor în devize convertibile și concurenței internaționale, practicate pe piața mondială pentru produse similare.

Articolul 7

Fiecare parte contractantă va excepta de taxe vamale sau taxe fiscale următoarele bunuri originare din țara celeilalte părți.

a) cataloage, liste de prețuri, pliante și alte materiale de reclamă comercială, inclusiv filme privind bunurile oferite spre vânzare pe piața țării importatoare;

b) bunuri și materiale pentru târguri și expoziții temporare și care nu sunt destinate vânzării;

c) mostrele comerciale care nu sunt pentru; vânzare;

d) probe și materiale pentru experimentări;

e) cărți și alte tipărituri, imprimări fonice și pe peliculă și obiecte cu caracter cultural primite pe baza unor acorduri încheiate cu partenerii străini;

f) bunuri primite ca succesiuni testamentare sau ca ajutor social; cultural sau umanitar.

Intrarea, vânzarea sau dispunerea de articolele menționate mai sus se vor efectua în conformitate eu legile țării de destinație.

Articolul 8

Comercializarea de bunuri între cele două țari se va efectua prin contracte între persoane fizice și juridice autorizate ca atare de către țările respective.

Articolul 9

Toate plățile decurgând din comerțul între cele două țări se vor efectua în devize liber convertibile, în conformitate cu reglementările privind schimbul valutar și alte legi, reguli și reglementări pertinente în vigoare în fiecare țară.

Părțile contractante pot conveni și alte modalități de plată, în conformitate cu legile în vigoare în fiecare țară.

Articolul 10

Navele comerciale ale fiecărei țări vor beneficia, la intrarea în, staționarea în și plecarea din porturile celeilalte țări, de facilitățile acordate, prin legile, regulile și reglementările țării respective, națiunii celei mai favorizate.

Echipajelor și pasagerilor navelor comerciale aflate pe teritoriul celeilalte părți contractante le va fi acordat un tratament în conformitate cu legile, regulile și reglementările acelei părți contractante.

Fiecare parte contractantă rezervă propriilor sale nave dreptul de a se angaja în comerțul de coastă, în transportul și pescuitul pe apele interioare.

Articolul 11

Nici o prevedere a acestui acord nu va fi interpretată de o asemenea manieră încât să împiedice adoptarea sau aplicarea de către oricare parte contractantă de măsuri:

a) necesare pentru a salvgarda situația balanței sale de plăți;

b) necesare pentru a proteja sănătatea publică, morală, ordinea sau securitatea;

c) necesare pentru a preveni prejudicierea industriilor naționale sau iminența producerii unui prejudiciu acestora;

d) necesare pentru a proteja viața oamenilor, animalelor sau plantelor împotriva bolilor, poluării sau amenințării vieții;


e) privind traficul cu alte materiale transportate direct sau indirect în scopul aprovizionării stabilimentelor militare;

f) privind - regimul materialelor fisionabile (nucleare), surselor de acest fel sau derivatelor radioactive de acest fel, cu excepția celor utilizabile în scopuri medicale.

Articolul 12

În absența unei clauze de arbitraj, toate diferendele cu privire la orice tranzacție, încheiate în conformitate cu prezentul acord, vor fi date spre soluționare unei instituții de arbitraj ce urmează a fi convenită de către cele două părți contractante, dacă părțile la tranzacție nu convin să soluționeze diferendul pe oricare altă cale amiabilă.

Articolul 13

În scopul asigurării unei aplicări operative și continue a acestui acord, părțile contractante convin prin acesta să constituie o comisie mixtă guvernamentală. Fiecare guvern va nominaliza persoanele oficiale în comisiei așa cum consideră corespunzător, și care pot fi reprezentanți de companii comerciale, corporații de stat sau organizații economice.

Comisia mixtă guvernamentală se va ocupa, printre altele, de următoarele:

a) să organizeze consultații periodice pentru a realiza și promova în continuare obiectivele acestui acord, în care scop comisia se va întruni în mod alternativ, în România și Filipine, cel puțin o dată la 2 ani;

b) să examineze căile și mijloacele prin care cooperarea comercială, economică și tehnică între cele două țări poate fi intensificată și dezvoltată;

c) să identifice problemele care pot apărea în cursul aplicării prevederilor acestui acord și sa prezinte recomandări corespunzătoare guvernelor lor;

Pentru Guvernul României, Constantin Fota, ministrul comerțului și turismului

d) să soluționeze orice problemă ce ar putea să apară în legătură cu interpretarea sau aplicarea prevederilor acestui acord.

Articolul 14

Prevederile acestui acord vor continua să se aplice după încetarea valabilității sale la toate contractele și înțelegerile încheiate pe perioada lui de valabilitate, dar nerealizate în întregime la data expirării, până la îndeplinirea integrală a tuturor obligațiilor ce decurg din contractele și înțelegerile respective.

Articolul 15

Acest acord va intra în vigoare la data schimbului instrumentelor de ratificare sau de aprobare. El vă rămâne în vigoare o perioadă de. 3 ani și va continua să fie în vigoare și după aceasta, dacă nu este denunțat de oricare parte, printr-o notificare scrisă, anterioară cu 3 luni expirării.

La intrarea sa în vigoare, acest acord înlocuiește Acordul comercial semnat de către cele două țări la 13 aprilie 1975.

Oricând, pe perioada de valabilitate a acordului, oricare parte poate propune în scris amendamente la el, la care cealaltă parte va răspunde în termen de 120 de zile de la primirea unei astfel de notificări. Termenii acordului pot fi modificați prin consensul reciproc al părților contractante.

întocmit și semnat la București, la 19 martie 1992 (una mie nouă sute nouăzeci și doi), în patru exemplare originale, două în limba română și două în limba engleză, toate textele fiind egal autentice. în cazul oricărei diferențe de interpretare, textul în limba engleză va prevala.

Pentru Guvernul Republicii Filipine, Alicia C. Ramos, ambasador extraordinar și plenipotențiar



Hotărâre privind clasificarea pe categorii de încadrare a unităților de cazare și de alimentație publică

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru protecția consumatorilor și a beneficiarilor de servicii, unitățile de cazare și de alimentație publică, indiferent de forma de proprietate, de organizare și autorizare, se clasifică pe categorii de încadrare.

Art. 2. -- Unitățile de cazare și de alimentație publică se clasifică pe categorii de încadrare în raport cu obiectul activității autorizate a agentului economic și starea bazei materiale.

Clasificarea unităților de cazare și de alimentație publică se face de către Ministerul Comerțului și Turismului - Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului, Direcția generală pentru privatizare, precum și de centrele teritoriale de expansiune a comerțului și turismului, conform normelor emise de Ministerul Comerțului și Turismului în 30 de zile de la data aprobării prezentei hotărâri.

Art. 3. - Clasificarea pe categorii de încadrare a unităților de cazare și de alimentație publică se solicită de. către agentul economic care, desfășoară activitatea respectivă, Ia darea în folosință a fiecărei unități.

Pentru unitățile de cazare și de alimentație publică aflate în funcțiune la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, agentul economic este obligat să solicite, în termen de 30 de zile, clasificarea pe categorii de încadrare.

În cazul în care s-au modificat criteriile care au stat la baza acordării categoriei, agentul economic este obligat să solicite, în termen de 30 de zile un nou act de clasificare a unității.

În situația în care unitățile nu îndeplinesc criteriile de încadrare în categoria minimă de calitate, se va sesiza organul competent pentru retragerea autorizației de funcționare.

Actul de atestare a categoriei de încadrare a unității se eliberează în termen de cel mult 60 de zile de la data primirii cererii din partea agentului economie.

Art. 4. - Actul de atestare a categoriei de încadrare a unității se afișează la loc vizibil, pentru a fi cunoscut de public;

Însemnele de clasificare se înscriu în mod obligatoriu pe firmele și emblemele expuse în interiorul și exteriorul unității.

Art. 5. - Constituie contravenție săvârșirea următoarelor fapte, daci nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit Legii penale sa fie considerate infracțiuni:

a) desfășurarea activității de cazare sau de alimentație publică în unități care nu sunt clasificate pe categorii de încadrare;

b) nerespectarea criteriilor care: au stat la baza atestării pe categorii de încadrare a unităților;

c) nesolicitarea eliberării unui nou act de atestare a categoriei de încadrare, în cazul prevăzut de art. 3 alin. 3 din prezenta hotărâre;

d) neafișarea la loc vizibil a actului de atestare a categoriei de încadrare, precum și neînscrierea sau neafișarea însemnelor de clasificare prevăzute la art. 4.

Art. 6. - Contravențiile prevăzute la art. 5 se sancționează cu amendă, după cum urmează:

a) faptele prevăzute la lit. a), b) și c), cu amendă de la 8.000- lei la 10.000 lei;

b) fapta prevăzută la lit. d), cu amendă de la 3.000 lei la 8.000 lei.

Art. 7. - Contravențiilor prevăzute la art. 5 le sunt aplicabile prevederile Legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor..

Art. 8. - Contravențiile se constată de către organele Gărzii Financiare de Corpul de control comercial de la prefecturi și primării, de ofițerii și subofițerii de poliție, precum și de împuterniciții Ministerului Comerțului și Turismului cu atribuții speciale în, acest domeniu.

Art. 9. - Pe data prezentei hotărâri se abroga orice alte dispoziții contrare.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 233.

Contrasemnează: Ministrul comerțului și turismului, Constantin Fota



Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Canal magistral Siret-Bărăgan, etapa I, județul Vrancea

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Canal magistral Siret-Bărăgan, etapa I, județul Vrancea, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 191/1988 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 236.

Contrasemnează:

Ministrul mediului, Marcian Bleahu




Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivai de investiții „Canal magistral Siret-Bărăgan, etapa I, județul Vrancea”

Președinte Diacon Alexandria profesor dr., președintele Consiliului de administrație al Regiei Autonome Apele Române
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri: Damian Ion - director, Direcția sinteze, resurse de apă și apărare împotriva inundațiilor - Ministerul Mediului
Andrei Cornel - director, Societatea Comercială Aquaproiect - S.A.
Mircea Nicolae - inginer, Regia Autonomă Apele Române
Popovici Adrian - profesor. Institutul de Construcții București
Ilie Leontina - inginer, Banca Agricolă - S.A.
Popovici Mihai - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Bacău
Diaconescu Dumitru - inginer, Secția de gospodărire a apelor Focșani
Diaconu Emilian - inginer, Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului Vrancea
Mocanu Romeo - inspector, Inspectoratul Județean de Stat pentru Protecția Muncii Vrancea
Hulubină Viorel - inginer, întreprinderea de Rețele Electrice Vrancea
Aanei Dorin - director tehnic, Regia Autonomă Apele Române
Borcan Traian Filiala Bacău - șef sistem, Secția de gospodărire a apelor Vrancea
Ciobanu Vasile - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Vrancea
Ardelean Vasile - director comercial, Regia Autonomă de Electricitate „Renel, Filiala Piatra-Neamț”
Petcu Gheorghe - director, Direcția județeană de drumuri și poduri Vrancea
Bădescu Dinu - inginer, „Telecom” - S.A. Vrancea


Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Regularizarea râului Călmățui, etapa I și etapa a II-a, județul Buzău și județul Brăila”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Regularizarea râului Călmățui, etapa I și etapa a Ii-a, județul Buzău și județul Brăila, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M nr. 123/1979 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 237.

Contrasemnează:

Ministrul mediului, Marcian Bleahu


Anexa

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Regularizarea râului Călmățui etapa I și etapa a II-a, județul Buzău și Brăila


Președinte Damian Ioan - director, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Racovițeanu Ion - director, Regia Autonomă, Apele Române, Filiala Buzău
Membri: Albu Marcu - inginer, Regia Autonomă Apele Române
Tinca Ligia - director adjunct, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Mitoiu Viorel - șef secție, Societatea Comercială „Aquaproiect - SA.
Gurzu Sergiu - inginer, birou exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Bârsan Ion - șef colectiv proiectare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Popescu Măria - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Brăila
Frone Marin - șef sisteme gospodărirea apelor Brăila.

Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Siriu, județul Buzău”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Siriu, județul Buzău”, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 166/1987 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 238.

Contrasemnează: Ministrul mediului Marcian Bleahu


Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Siriu, județul Buzău”


Președinte Damian Ioan - director, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri: Diacon Alexandru Mircea Nicolae - profesor dr. ing. președintele Consiliului de administrație al Regiei Autonome Apele Române

- șef serviciu exploatare, Regia Autonomă Apele Române

Hortopan Ion - consilier, Societatea Comercială „Aquaproiect - S.A. București
Racovițeanu Ion - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Tinca Ligia - director adjunct, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Brănișteanu Elena - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Buzău
Gurzu Sergiu - inginer, birou exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău.


Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Dridu, județul Ialomița"

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Dridu, județul Ialomița”, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 146/1981 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 239.

Contrasemnează:

Ministrul mediului, Mareian Bleahu

București, 7 mai 1992. Nr. 239.

Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Dridu, județul Ialomița”


Președinte Jelev Ioan - director general, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri: Diacon Alexandru - profesor dr. ing, președintele Consiliului de administrație al Regiei Autonome Apele Române
Racovițeanu Ion - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Sofronie Constantin - șef secție, Societatea Comercială „Aquaproiect - S.A.”
Hortopan Ion - consilier, Societatea Comercială „Aquaproiect - S.A.”
Mircea Nicolae - șef serviciu exploatare, Regia Autonomă „Apele Române”
Codruț Nicolae - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Ialomița
Nicolaescu Ion - șef sistem gospodărirea apelor „Ialomița Inferioară
Gurzu Sergiu - inginer, birou exploatare. Regia Autonomă „Apele Române, Filiala Buzău.


Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Îndiguirea Dunării în zona Măcin-Isaccea-Tulcea (sectorul 23 August-Ciulineț), județul Tulcea”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Îndiguirea Dunării în zona Măcin-Isaccea-Tulcea (sectorul 23 August-Ciulineț), județul Tulcea”, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 139/1986 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 240.

Contrasemnează: Ministrul mediului, Marcian Bleahu

Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Îndiguirea Dunării în zona Măcin-Isaccea-Tulcea (sectorul 23 August-Ciulineț), județul Tulcea, ai cărui indicatori tehnico -economici au fost aprobați prin Decretul nr. 296/1984


Președinte Damian Ioan - director, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri Secară Eugeniu - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Ene Valeriu - director tehnic, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Lefter Constantin - director, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea
Pârcălabu Ștefan - inspector șef, Inspectoratul Silvic Tulcea
Uțanu Ion - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Tulcea
Mitoiu Viorel - proiectant principal, Societatea Comercială „Aquaproiect - S.A.
Samoilă Gheorghe - inspector tehnic, Banca Agricolă - S.A., Sucursala Tulcea
Vasile Ion - șef serviciu,. Oficiul de Cadastru și Organizarea Teritoriului Tulcea
Ciuncan Grigore - șef serviciu întreținere-exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Paraschiv Ștefan - șef district Măcin, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea
Albu Marcu - inginer principal, Regia Autonomă Apele Române
Secretar Candrat Lucia - șef birou investiții, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea.

Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Regularizare braț Sf. Gheorghe, județul Tulcea”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de. investiții „Regularizare braț Sf. Gheorghe, județul Tulcea”, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 180/1988 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 241.

Contrasemnează: Ministrul mediului, Marcian Bleahu


Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Regularizare braț St Gheorghe, județul Tulcea ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin Decretul nr. 296/1984


Președinte Damian Ioan - director, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri: Secară Eugeniu - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Mitoiu Viorel - proiectant principal, Societatea Comercială „Aquaproiect - S.A.
Lefter Constantin - director, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea
Uțanu Ion - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Tulcea
Samoilă Gheorghe - inspector tehnic, Banca Agricolă - S.A., Sucursala Tulcea
Ciuncan Grigore - șef serviciu întreținere-exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Ticovschi Dumitru - șef birou întreținere, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea
Hârjeu Constantin - referent de specialitate, Direcția evaluare și strategii dezvoltare pentru protecția sistemelor ecologice - Ministerul Mediului
Secretar Condrat Lucia - șef birou investiții, Sistemul de gospodărire a apelor Tulcea.


Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Râușor pe râul Târgului, județul Argeș”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componenta Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Râușor pe râul Târgului, județul Argeș”, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 169/1979 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 242.

Contrasemnează:

Ministrul mediului, Marcian Bleahu

București, 7 mai 1992. Nr. 242.

Anexa

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Râușor pe râul Târgului, județul Argeș, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin Decretul nr. 189/1977


Președinte Jelev Ioan - director general, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Diacon Alexandru - președintele Consiliului de administrație al Regiei Autonome Apele Române
Membri: Marinescu Petre - director, Direcția de exploatare, Regia Autonomă Apele Române
Ciucă Dumitru - director, Sistemul hidroenergetic Argeș - Pitești
Predescu Cornel - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala București
Dobrescu Dan - șef secție, Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice
ștefănescu Gheorghe - inspector tehnic, Banca Agricolă - S.A., Sucursala Argeș
Popovici Mihaela - șef serviciu, Direcția evaluare și, strategii dezvoltare pentru protecția sistemelor ecologice - Ministerul Mediului
Duvalmă Aurelian - inspector, Inspecția de Stat Teritorială pentru. Protecția Muncii Argeș
Dima Gheorghe - inginer șef, Trustul de Construcții Hidrotehnice, Grupul de șantiere Argeș
Negoescu Moise - șef birou, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Pitești.

Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Bolboci, județul Dâmbovița

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Bolboci, județul Dâmbovița, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 169/1979 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 243.

Contrasemnează: Ministrul mediului, Marcian Bleahu


Anexa

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Acumulare Bolboci, județul Dâmbovița”


Președinte Mara Liliana - director Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri:- Diacon Alexandru - profesor dr. ing., președintele Consiliului de administrație al Regiei Autonome „Apele Române
Mircea Nicolae - șef serviciu exploatare, Regia Autonomă Apele Române
Racovițeanu Ion - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Druță Ion - director adjunct, „Hidroconstrucția București”
Lefter Lucian - Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice
Sicoe Mircea - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Dâmbovița
Gurzu Sergiu - inginer, birou exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău”
Dăuș Constantin - șef sistem gospodărirea apelor „Ialomița superioară”
Comărniceanu Gheorghe - șef formație Bolboci.

Hotărâre privind aprobarea componenței comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și protecția litoralului Nord Midia, etapa I”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul -de investiții „Consolidarea și protecția litoralului Nord Midia, etapa I, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 202/1989 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 244.

Contrasemnează: Ministrul mediului, Marcian Bleahu

Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și protecția litoralului Nord Midia, etapa I, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin Decretul nr. 298/1980


Președinte Jelev Ioan - director general, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Stadiu Florin - director general, Regia Autonomă Apele Române
Membri Albu Marcu - ing. pr., Regia Autonomă Apele Române
Mircea Nicolae - șef serviciu exploatare, Regia Autonomă Apele Române
Secară Eugeniu - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Oprescu Aurel - inspector, Banca Agricolă - S.A., Sucursala Constanța
Ene Valeriu - director tehnic, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Constanța
Luncan Octavian - director, Oficiul de Cadastru și Organizarea Teritoriului
Petro Vasile - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Constanța.

Hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Amenajarea râului Ialomița, zona I Dunăre-Slobozia, județul Ialomița

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă componența Comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Amenajarea râului Ialomița, zona I Dunăre-Slobozia, județul Ialomița, prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 158/1982 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 mai 1992 | Nr. 245.

Contrasemnează: Ministrul mediului, Marcian Bleahu

București, 7 mai 1992. Nr. 245.

Anexa

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Amenajarea râului Ialomița, zona I Dunăre-Slobozia, județul Ialomița


Președinte Mara Liliana - director, Ministerul Mediului
Vicepreședinte Racovițeanu Ion - director, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău
Membri: Albu Marcu Tinca Ligia - inginer pr., Regia Autonomă Apele Române

- director adjunct, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău

Mitoiu Viorel - șef secție,, Societatea Comercială Aquaproiect - S.A.
Codruț Nicolae - director, Agenția pentru Supravegherea și Protecția Mediului Ialomița
Nicolaescu Ton - șef sistem gospodărirea apelor Ialomița superioară
Gurzu Sergiu - inginer, birou exploatare, Regia Autonomă Apele Române, Filiala Buzău.