Monitorul Oficial 20/1992: Diferență între versiuni

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare
Fără descriere a modificării
m (A protejat "Monitorul Oficial 20/1992": Migrat la civvic.ro ([edit=sysop] (indefinit)))
(Nicio diferență)

Versiunea de la data 16 septembrie 2012 12:18


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0020 - Partea I - Luni, 17 februarie year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea reluării activității de producție de către Societatea Comercială „Famos” - S.A. Suceava

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru finalizarea lucrărilor de depoluare, retehnologizare și punere în funcțiune a unor capacități de producție nepoluante în spațiile disponibilizate prin dezafectarea Fabricii de celofibră, se aprobă continuarea activității a 150 salariați de la Societatea Comercială „Famos” - S.A. Suceava.

Art. 2. - Cheltuielile necesare pentru plata în regie a personalului respectiv se suportă din economiile realizate la devizul general privind dezafectarea Fabricii de celofibră.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 3 februarie 1992 | Nr. 44.

Contrasemnează:

Ministrul industriei, Dan Constantinescu

Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea


Hotărâre privind autorizarea funcționării în România a filialei Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se autoriză funcționarea pe teritoriul României a filialei Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”, persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, cu sediul în orașul Oklahoma, statul Oklahoma, Statele Unite ale Americii, fiind recunoscută după legile Statelor Unite ale Americii, potrivit anexelor nr. 1.a, 1.b și 1.c la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Filiala din România a Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” va avea sediul în municipiul București, str. Rahmaninov nr. 15, sectorul 2.

Filiala va funcționa în baza statutului propriu și a împuternicirii acordate de conducerea Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”, potrivit anexelor nr. 2 și nr. 3 la prezenta hotărâre.

Filiala va desfășura în România, cu respectarea legislației române, activități privind:

a) realizarea de lucrări de reparații și modernizări la unitățile de ocrotire a minorilor deficienți, aflate în subordinea inspectoratelor de stat teritoriale pentru handicapați;
b) asigurarea de ajutoare materiale de urgență și pe termen lung, pentru folosința copiilor aflați în instituții specializate de ocrotire.

Art. 3. - Pentru realizarea obiectului său de activitate, filiala din România a Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc." va beneficia de toate drepturile prevăzute de legislația română.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 3 februarie 1992 | Nr. 47.

Contrasemnează:

Secretar de stat pentru handicapați, Rodica Munteanu

Ministrul justiției, Mircea Ionescu-Quintus


Anexa Nr. 1.a

(Traducere din limba engleză)

Nr. 9117907-1
Statele Unite ale Americii
Departamentul de stat


Se certifică faptul că documentul anexat poartă sigiliul statului Oklahoma. [1]

(în chenar)
Ambasada României din Washington, D.C. legalizează sigiliul și semnătura secretarului de stat al S.U.A.
Nr. 1823
Washington, D.C. 13 august 1991
Semnătura (indescifrabil)
Ștampila Ambasadei României la Washington.

Ca dovadă a celor de mai sus, eu, Lawrence S. Eagleburger, secretar de stat în funcție, am dispus aplicarea sigiliului Departamentului de Stat și subscrierea numelui meu de către funcționarul însărcinat cu legalizările din acest departament în Washington, districtul Columbia, azi, 12 august 1991.

(semnat)


Secretar de stat în funcție

(semnat)
Funcționar însărcinat cu legalizările

Sigiliul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii


Anexa Nr. 1.b

(Traducere din limba engleză)

Biroul Secretarului de Stat
Statul Oklahoma
Certificat de transcriere

Eu, subsemnatul secretar de stat al statului Oklahoma, certific prin prezenta că transcrierea anexată a fost comparată cu actul aflat la dosar în biroul meu, a cărui copie pretinde a fi, și că aceasta este o copie completă, adevărată și corectă a:

  • certificatului de constituire
    și a
  • tuturor amendamentelor la acesta al (societății)
Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc.
(Fostă: Asociația Evanghelică Larry Jones)
(Non-profit)
Sigiliul statului Oklahoma Ca dovadă a celor de mai sus, am semnat și am aplicat Marele Sigiliu al statului Oklahoma în orașul Oklahoma, azi, 22 mai 1991.
(semnat indescifrabil)
Secretar de stat

prin: (semnătură indescifrabilă)


Anexa Nr. 1.c

(Traducere din limba engleză)

Biroul Secretarului de Stat
Statul Oklahoma
Certificat de constituire

Având în vedere că statutul, în mod corespunzător semnat și verificat al (societății) Asociația Evanghelică Larry Jones

a fost depus la biroul secretarului de stat în data de 12 octombrie 1964, în conformitate cu legile statului Oklahoma,

în consecință, eu, subsemnatul secretar de stat al statului Oklahoma, în virtutea împuternicirilor acordate mie de lege, emit prezentul certificat de constituire.

Ca dovadă a celor de mai sus, semnez și dispun aplicarea Marelui Sigiliu al statului Oklahoma.

Dat la Oklahoma, azi, 12 octombrie 1964
(semnat)

Secretar de stat

prin: (semnat)
Asistent al secretarului de stat


Anexa Nr. 2

Statutul
filialei din România a Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc."
1. Dispoziții generale

1. Societatea „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.", persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, cu sediul în orașul Oklahoma/Oklahoma, Statele Unite ale Americii, înființează o filială pe teritoriul României.

1.1. Filiala Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc." este persoană juridică, în condițiile legii române. Filiala își desfășoară activitatea cu respectarea legislației române și a dispozițiilor prezentului statut.

1.2. În toate actele, facturile, anunțurile, publicațiile ce emană de la filială se va face mențiunea Societatea „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” - Filiala din România, urmată de numărul de înregistrare în registrul instanței judecătorești și sediul filialei.

2. Sediul filialei

2. Sediul filialei Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” este în România, municipiul București, str. Rahmaninov nr. 15, sectorul 2. Sediul filialei poate fi schimbat în alt loc din România, pe baza hotărârii adunării generale.

2.1. Filiala poate avea birouri situate în alte localități din România.

3. Scopul și obiectul de activitate al filialei

3. Filiala Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” are ca scop inițierea și desfășurarea pe teritoriul României a unor acțiuni cu caracter umanitar, în favoarea instituțiilor de ocrotire a copiilor, îndeosebi a copiilor handicapați și orfani.

3.1. Principalele activități pe care filiala le desfășoară în acest sens vizează:

a) realizarea de lucrări de reparații și modernizări la unitățile de ocrotire a minorilor deficienți, aflate în subordinea inspectoratelor de stat teritoriale pentru handicapați;
b) asigurarea de ajutoare materiale de urgență și pe termen lung, pentru folosința copiilor aflați în instituții specializate de ocrotire.

3.2. În realizarea obiectului său de activitate, filiala colaborează cu Secretariatul de Stat pentru Handicapați, Ministerul Sănătății, alte autorități publice, precum și cu persoane juridice române și străine care desfășoară activități cu caracter umanitar.

3.3. Filiala menține o legătură permanentă cu Societatea „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”, cu privire la colectarea, în Statele Unite ale Americii, a unor bunuri materiale și fonduri bănești destinate instituțiilor de ocrotire a copiilor din România. Filiala informează Guvernul României despre colectarea acestor ajutoare, care urmează să fie aduse în România, pe cheltuiala societății.

3.4. Filiala ține evidența strictă a primirii și distribuirii ajutoarelor în România.

3.5. Filiala facilitează documentarea și informarea publică cu privire la ajutoarele provenite din Statele Unite ale Americii.

3.6. Filiala invită și organizează primirea unor specialiști de înaltă calificare din Statele Unite ale Americii pentru a desfășura activități cu caracter umanitar în domeniul medical, în România. În acest sens, filiala organizează întâlniri, mese rotunde, conferințe între specialiștii români și specialiștii americani.

4. Patrimoniul filialei

4. Patrimoniul filialei se compune din mijloace materiale și bănești furnizate de Societatea „Feed the Children - Larry Jones International, Ministries, Inc.”, precum și din donații, efectuate, potrivit legii, de persoane fizice și persoane juridice din România și Statele Unite ale Americii. Cuantumul patrimoniului inițial este de 50.000 lei, realizat din contribuția societății.

4.1. Prin vânzarea sau închirierea unor bunuri din patrimoniul său, filiala poate realiza venituri, care să-i permită acoperirea cheltuielilor administrative curente. Veniturile realizate în plus vor fi întrebuințate exclusiv pentru realizarea obiectului său de activitate.

4.2. Filiala are deschis un cont curent la o bancă comercială din România și își organizează contabilitatea proprie, potrivit prevederilor legii române.

5. Membrii filialei

5. Filiala se constituie din membri fondatori, membri de onoare și membri asociați.

5.1. Membrii fondatori sunt persoanele care au înființat filiala.

5.2. Membrii de onoare pot fi aleși dintre persoanele care sprijină activitatea desfășurată de filială. Alegerea membrilor de onoare este de competența adunării generale.

5.3. Membrii asociați sunt persoanele care aderă la filială și se obligă să respecte prezentul statut. Primirea membrilor asociați se realizează pe bază de cerere, care va cuprinde datele de individualizare a persoanei, precum și angajamentul de a respecta statutul filialei.

5.4. Nerespectarea prevederilor prezentului statut și ale legii române atrage excluderea membrilor filialei, pe baza hotărârii adunării generale.

6. Organele de conducere ale filialei

6. Organele de conducere ale filialei sunt: adunarea generală și comitetul director.

6.1. Adunarea generală este organul suprem al filialei și se compune din membrii care întrunesc condițiile prevăzute în prezentul statut.

6.2. Adunarea generală se întrunește o dată pe an și ori de câte ori este nevoie, la convocarea și sub președinția împuternicitului Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”. Convocarea va trebui să cuprindă locul și data convocării, precum și ordinea de zi.

6.3. Adunarea generală decide asupra oricăror probleme care privesc activitatea filialei. De asemenea, decide cu privire la numirea comitetului director și determină atribuțiile acestuia. Adunarea generală va stabili cvorumul și majoritatea necesare adoptării hotărârilor.

6.4. Adunarea generală exercită controlul asupra activității și gestiunii comitetului director.

6.5. Comitetul director este format din directorul general - împuternicit al Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.”, directori de profil și un secretar. Comitetul director este organul executiv al filialei, calitate în care asigură punerea în executare a hotărârilor adunării generale și exercită orice alte atribuții stabilite de aceasta.

6.6. Comitetul director este obligat să întocmească bugetul filialei și să-l supună aprobării adunării generale. Comitetul director este obligat să prezinte adunării generale, la sfârșitul anului, o dare de seamă asupra activității desfășurate.

6.7. Comitetul director reprezintă filiala în relațiile cu autoritățile publice, persoanele fizice și persoanele juridice, de drept privat, precum și în fața organelor jurisdicționale.

6.8. Pe măsura extinderii volumului de activitate al filialei, comitetul director va putea angaja personal salariat, în condițiile prevăzute de lege.

7. Dizolvarea și lichidarea patrimoniului filialei

7. Adunarea generală poate decide dizolvarea filialei, dacă Societatea „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” va considera că scopul activității umanitare desfășurate în România a fost atins.

7.1. Dizolvarea filialei se va putea produce în orice alte cazuri prevăzute de legea română.

7.2. Lichidarea patrimoniului filialei se va efectua după procedura prevăzută de legea română, cu mențiunea că bunurile rămase după lichidare vor fi utilizate potrivit scopului pentru care a fost înființată filiala.

8. Dispoziții finale

8. În toată activitatea sa, filiala din România a Societății „Feed the Children - Larry Jones International Ministries, Inc.” va respecta legile române.

8.1. Dispozițiile prezentului statut se completează cu prevederile Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice.


Anexa Nr. 3

(Traducere din limba engleză)

Feed the Children
Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc.


Către oficialitățile
Guvernului României

Această scrisoare autoriză pe Emanuel Alecsandru Papagheorghiu, (BC884632), să conducă toate afacerile din România ale Societății „Feed the Children, Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc.”, pentru aceasta, în numele acesteia și în numele lui Larry Jones. Emanuel Alecsandru Papagheorghiu este autorizat să cumpere, să vândă, să închirieze, să concesioneze sau în alt fel să se angajeze în orice afacere necesară și potrivită pentru conducerea activității Societății „Feed the Children, Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc." în România, iar semnătura sa să fie obligatorie pentru „Feed the Children, Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc." și pentru Larry Jones, ca și cum Larry Jones ar semna și contracta personal.

1.08.1991. Feed the Children,
Serviciile Internaționale Larry Jones, Inc.
(semnat)
Don Richardson,
vicepreședinte pentru operațiuni internaționale

Urmează legalizarea notarială a documentului în fața notarului public Gwen Richardson, din data de 1 august 1991.


România
Notariatul de Stat al Municipiului București
Serviciul de traduceri nr. 210546/6.01.1992.

Subsemnatul certific exactitatea acestei traduceri cu textul înscrisului în limba engleză, care a fost vizat de mine.

Traducător
Notariatul de Stat al municipiului București legalizează semnătura traducătorului Roman Niță.
Notar de stat


Hotărâre privind înființarea și organizarea Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se înființează Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților, prin desprinderea Secției de pregătire și perfecționare a magistraților din structura Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților este instituție de învățământ postuniversitar, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiției.

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților are sediul în municipiul București.

Art. 2. - Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților, în realizarea obiectivului său, asigură:

a) completarea pregătirii profesionale teoretice și practice a persoanelor care sunt încadrate în funcții de magistrați sau urmează a ocupa, în viitor, atare funcții;
b) perfecționarea pregătirii profesionale a persoanelor încadrate în funcții de magistrați;
c) informarea documentară a magistraților cu privire la legislația, jurisprudența și doctrina de specialitate, română și străină.

Art. 3. - Personalul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților este alcătuit din următoarele categorii:

a) personal didactic;
b) personal de specialitate - experți -, altul decât cel didactic, care participă la procesul de învățământ;
c) personal administrativ și de serviciu.

Numirea personalului de la lit. a) și b) de mai sus se face, în condițiile legii, de către ministrul justiției, iar a celui de la lit. c), de către decanul institutului.

Pentru buna desfășurare a activității de pregătire și perfecționare a magistraților, institutul poate folosi, în condițiile legii, specialiști din rândul magistraților, al personalului didactic din alte instituții de învățământ superior, din institute de cercetare, din redacțiile revistelor juridice cu profil științific, din aparatul tehnic al Parlamentului ori al unor instituții publice centrale, recunoscuți prin competență și autoritate profesională, precum și personal didactic și specialiști din străinătate.

Art. 4. - Organele de conducere ale Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților sunt consiliul și decanul.

Consiliul institutului este format din 14 persoane, după cum urmează:

  • decanul institutului, ales prin vot secret de către consiliu pe o perioadă de 3 ani;
  • 4 reprezentanți ai personalului didactic, aleși prin vot secret de către adunarea generală a acestei categorii de personal pe o perioadă de 3 ani;
  • 3 reprezentanți ai personalului de specialitate, altul decât cel didactic, aleși prin vot secret de către adunarea generală a acestei categorii de personal pe o perioadă de 3 ani;
  • 2 reprezentanți ai cursanților, aleși prin vot secret de către adunarea generală a cursanților pentru un an de învățământ;
  • 1 reprezentant al Tribunalului municipiului București, desemnat de președintele acestei instanțe pe o perioadă de 3 ani;
  • 1 director și 1 consilier din Ministerul Justiției, desemnați de ministrul justiției pentru o perioadă de 3 ani;
  • 1 reprezentant al Comitetului executiv al Consiliului director al Uniunii Juriștilor Democrați din România, desemnat, pentru o perioadă de 3 ani, de către acest comitet executiv.

Art. 5. - Consiliul institutului stabilește, potrivit legii și celorlalte reglementări în vigoare, orientarea generală a activității institutului, organizarea și programele de studii, precum și orice reglementări cu caracter interior, necesare desfășurării în bune condiții a activității.

Art. 6. - Consiliul institutului se întrunește, lunar, în ședințe ordinare, precum și, ori de câte ori este necesar, în ședințe extraordinare.

Ședințele consiliului institutului sunt conduse de către decan, iar în lipsa acestuia, de către unul dintre membrii consiliului, desemnat de către decan.

Art. 7. - Structura organizatorică și de personal pentru Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților se aprobă de către consiliul institutului.

Statul de funcții al institutului se aprobă de Ministerul Justiției, iar statul de personal se aprobă, potrivit prevederilor legale, de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Economiei și Finanțelor.

Consiliul institutului avizează proiectul de buget al acestuia, pe care îl înaintează Ministerului Justiției.

Art. 8. - Pregătirea sau, după caz, perfecționarea magistraților este obligatorie, constituind o obligație de serviciu a acestora, și se realizează potrivit programului de studii aprobat prin ordin al ministrului justiției.

Durata cursurilor de pregătire este de 1-2 ani, iar a celor de perfecționare, de cel mult 3 luni. Între aceste limite, Ministerul Justiției stabilește, anual, durata cursurilor de pregătire și, respectiv, de perfecționare, pentru fiecare serie.

Art. 9. - Selecționarea persoanelor care urmează să efectueze cursurile de pregătire a magistraților, precum și a magistraților care urmează a efectua cursuri de perfecționare se face anual de către Ministerul Justiției.

Ministerul Justiției poate organiza, anual, un concurs pentru primirea persoanelor care nu sunt numite în magistratură, pentru a urma cursul de pregătire a magistraților.

Art. 10. - Salarizarea personalului didactic și a experților se stabilește, conform legii, prin asimilarea funcțiilor acestor categorii de personal cu gradele profesionale ale magistraților, în raport cu vechimea în funcții juridice.

Stabilirea normelor didactice se face potrivit reglementărilor legale în materie, aplicabile pentru instituțiile de învățământ superior.

Salarizarea personalului administrativ și de serviciu se stabilește potrivit reglementărilor legale privitoare la salarizarea acestor categorii de personal în instituțiile de învățământ superior.

Art. 11. - Pe durata cursurilor de pregătire, posturile cursanților respectivi - de la instanțele judecătorești, parchetele și notariatele din orice localități situate în afara municipiului București - vor fi redistribuite la unitățile corespunzătoare - instanțe judecătorești, parchete, notariate -, situate în municipiul București, la care cursanții vor desfășura activitățile practice, urmând să primească salariul și celelalte drepturi aferente numai de la aceste din urmă unități.

Prevederile alin. 1 se aplică și cursanților care urmează cursuri de perfecționare, dacă nu sunt delegați sau detașați, după caz.

Art. 12. - Prin ordin al ministrului justiției se poate stabili nivelul contribuției de participare la cheltuielile de pregătire, pentru cursanții care nu fac parte din rândul magistraților, precum și condițiile de scutire - totală sau parțială - de plata acestor contribuții.

Art. 13. - Dispozițiile prezentei hotărâri se completează, în mod corespunzător, cu prevederile legale referitoare la învățământul superior.

Art. 14. - Baza materială a Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților se asigură, în condițiile legii, prin subvenții anuale de la bugetul statului, prin donații ale unor persoane juridice sau persoane fizice din țară ori din străinătate și prin transferul unor bunuri aparținând unor instituții de stat.

Fondurile de la buget aferente anului 1992 urmează a fi asigurate, în condițiile menținerii echilibrului bugetar, potrivit ((1142|Legii finanțelor publice nr. 10/1991)), prin preluarea sumelor necesare din fondurile prevăzute pe seama Ministerului Învățământului și Științei, pe bază de protocol.

Art. 15. - Baza materială folosită până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri de către Secția de pregătire și perfecționare a magistraților din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative trece la Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Magistraților, pe bază de protocol încheiat între cele două instituții de învățământ superior.

Personalul Secției de pregătire și perfecționare a magistraților din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative este considerat transferat în interesul serviciului la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților.

Art. 16. - Prevederile prezentei hotărâri se aplică tuturor judecătorilor de la toate instanțele judecătorești, cu excepția Curții Supreme de Justiție, precum și tuturor procurorilor.

În mod corespunzător, prevederile referitoare la pregătirea și perfecționarea magistraților se aplică și notarilor de stat.

Art. 17. - Până la intrarea în vigoare a legii de organizare judecătorească, ordinele ministrului justiției la care se referă art. 8, art. 10 alin. 1 și art. 12 din prezenta hotărâre vor fi emise în comun cu procurorul general al României.

Art. 18. - Atribuțiile prevăzute în prezenta hotărâre pentru ministrul justiției și Ministerul Justiției în art. 3 alin. 2, art. 8, art. 9, art. 10 și art. 12 se vor exercita cu avizele conforme ale Consiliului Superior al Magistraturii și consiliului institutului.

Prevederile alin. 1 vor deveni aplicabile numai după constituirea primului consiliu al institutului și, respectiv, după constituirea Consiliului Superior al Magistraturii.

Art. 19. - Până la adoptarea legii de organizare judecătorească, numărul membrilor consiliului institutului se suplimentează cu 2 persoane - un director și un procuror din Procuratura Generală - desemnați de procurorul general.

Art. 20. - Primăria municipiului București este obligată ca, în cel mult 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, să asigure spațiul necesar pentru sediul institutului și pentru cazarea cursanților.

Spațiile în care sunt cazați, în prezent, cursanții Secției de pregătire și perfecționare a magistraților din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și care se află în proprietatea sau în folosința altor instituții publice se mențin, în continuare, la dispoziția Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților până la completa dotare a acestuia cu spațiile necesare cazării tuturor cursanților.

Art. 21. - Ministerul Economiei și Finanțelor, Ministerul Justiției și Procuratura României sunt obligate să asigure dotările necesare desfășurării activității de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Magistraților.

Art. 22. - Până la constituirea, potrivit prevederilor prezentei hotărâri a consiliului institutului, ministrul justiției va numi, în mod provizoriu, decanul institutului, care va lua măsurile de organizare necesare.

Art. 23. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă art. 3 lit. c) din Hotărârea Guvernului nr. 183/1991 privind organizarea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, modificată și completată prin Hotărârea Guvernului nr. 578/1991, orice referiri din cuprinsul acestor hotărâri în legătură cu magistrații, Ministerul Justiției și ministrul justiției, precum și orice alte prevederi contrare prezentei hotărâri.

Art. 24. - Prezenta hotărâre intră în vigoare pe data publicării sale în Monitorul Oficial al României.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 3 februarie 1992 | Nr. 48.

Contrasemnează:

Ministrul justiției, Mircea Ionescu-Quintus



Referințe

  1. Departamentul nu-și asumă nici o răspundere pentru conținutul documentului anexat.