Monitorul Oficial 86/1993

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. issue::86 - Partea I - Vineri, 7 mai year::1993

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind transmiterea centralei termice de zonă de la Societatea Comercială „Hyperion” - S.A. Ştei la Regia Autonomă Comunală și Locativă „Solceta” Dr. Petru Groza din județul Bihor

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea, fără plată, a centralei termice de zonă de la Societatea Comercială „Hyperion” - S.A. Ştei la Regia Autonomă Comunală și Locativă „Solceta” - Dr. Petru Groza, din orașul Dr. Petru Groza, județul Bihor, cu acordul împuterniciților mandatați să reprezinte interesele capitalului de stat.

Transmiterea se face pe bază de protocol de predare-primare și de bilanț pe întreg activul și pasivul existente.

Art. 2. - Capitalul social al Societății Comerciale "Hyperion” - S.A. Ştei, reevaluat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 26/1992, se diminuează cu valoarea de 317,10 milioane lei, din care mijloace fixe 316,90 milioane lei și mijloace circulante 0,20 milioane lei, patrimoniul Regiei Autonome Comunale și Locative „Solceta” Dr. Petru Groza, majorându-se în mod corespunzător.

Art. 3. - Capitalul social al Societății Comerciale „Hyperion” - S.A. Ştei, prevăzut la pct. 28 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1213/1990, precum și patrimoniul Regiei Autonome Comunale și Locative „Solceta” Dr. Petru Groza, prevăzut în decizia de înființare a acesteia, se modifică în mod corespunzător.

Art. 4. - Regia Autonomă Comunală și Locativă „Solceta” Dr. Petru Groza va prelua personalul aferent activității centralei termice de zonă, transmisă de la Societatea Comercială „Hyperion” - S.A. Ştei, cu sediul în orașul Dr. Petru Groza, județul Bihor.

Personalul preluat se consideră transferat.

Art. 5. - Ministerul Industriilor și Consiliul județean Bihor vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 163.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 799/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 799/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 28 decembrie 1992, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 6 alineatul 2 va avea următorul cuprins:

„(2) Înființarea și desființarea, obiectul de activitate, structurile organizatorice, normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor și gradele de organizare a unităților subordonate Ministerului Sănătății se aprobă prin ordin al ministrului sănătății.
Înființarea și desființarea unităților sanitare finanțate de la bugetul de stat se vor face și cu avizul Ministerului Finanțelor."

2. Articolul 7 va avea următorul cuprins:

„Art. 7. - În vederea asigurării respectării normelor morale și ale deontologiei medicale, precum și pentru aplicarea regulilor de bună practică a profesiunilor de către personalul medico-sanitar și farmaceutic, până la intrarea în vigoare a Legii privind aprobarea statutului medicului în România și al Ordinului Medicilor, a Statutului asistentului medical în România și a Ordinului Asistenților Medicali, precum și a Colegiului farmaciștilor din România, funcționează Colegiul central și colegiile județene (al municipiului București); modul de organizare și funcționare a colegiilor se stabilește prin regulament aprobat de ministrul sănătății."

3. La anexa nr. 1, în cuprinsul organigramei, denumirea „Direcția fondului național pentru sănătate” se înlocuiește cu denumirea „Direcția fondului național pentru asigurări de sănătate".

4. La litera A „Spitale, senatorii” din capitolul I al anexei nr. 2 se va adăuga poziția 10 bis „Spitalul de recuperare Borșa, județul Maramureș.

5. La litera B „Institute și centre medicale” din capitolul I al anexei nr. 2, la poziția 84, denumirea „Centrul de medicină sportivă” se înlocuiește cu denumirea „Institutul de medicină sportivă".

6. La litera B „Institute și centre medicale” din capitolul I al anexei nr. 2, după poziția 41 se adaugă poziția 41 bis „Centrul de sănătate publică și cercetări medicale Sibiu, județul Sibiu".

7. La litera C „Alte societăți comerciale” din capitolul II al anexei nr. 2, după poziția 156 se adaugă poziția 157 „Spital Proiect - S.A. București".

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 164.

Contrasemnează:

Ministrul Sănătății, Iulian Mincu

p. Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale; Gheorghe Brehoi, secretar de stat

Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 703/1991 privind unele măsuri referitoare la comisiile mixte hidrotehnice, create în baza unor acorduri și convenții guvernamentale, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 32/1992

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 703/1991, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 32/1992, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

„Art. 1. - Domnul Florin Stadiu, secretar de stat, șeful Departamentului apelor din Ministerul Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului, se numește:

a) președinte al părții române în Comisia mixtă româno-iugoslavă pentru aplicarea Acordului dintre România și Republica Iugoslavia privind problemele hidrotehnice de pe sistemele hidrotehnice și cursurile de apă de pe frontieră sau întretăiate de frontiera de stat, semnat la București la 17 aprilie 1955;
b) reprezentant împuternicit al părții române în Comisia mixtă hidrotehnică româno-ungară pentru

aplicarea Convenției dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare pentru reglementarea problemelor hidrotehnice referitoare la apele ce formează frontiera sau sunt întretăiate de frontieră, semnată la București la 25 iunie 1986."

2. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

„Art. 3. - Domnul Gheorghe Lascu, directorul general al Regiei Autonome a Apelor „Apele Române”, se numește supleant al reprezentantului împuternicit al părții române în Comisia mixtă hidrotehnică româno-ungară pentru aplicarea Convenției dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare pentru reglementarea problemelor hidrotehnice referitoare la apele ce formează frontieră sau sunt întretăiate de frontieră, semnată la București la 25 iunie 1986.”

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 165.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Constantin Ene, secretar de stat

Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Aurel Constantin Ilie

Hotărâre privind schimbul unor imobile situate în municipiul București

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea, din administrarea Consiliului municipiului București în administrarea Institutului de Construcții București, a imobilului situat în strada Oteșani nr. 24 (bloc T. 29, sectorul 2), în schimbul căminului „Cișmigiu” (fostul Hotel „Cișmigiu”), situat în b-dul Mihail Kogălniceanu nr. 18, sectorul 5, aflat în prezent în administrarea Institutului de Construcții București.

Art. 2. - Se aprobă transmiterea, din administrarea Consiliului municipiului București în administrarea Universității București, a blocului M 18 Stoian Militaru, str. Pictor St. Dumitrescu nr. 17, sectorul 4, în schimbul imobilului situat în bulevardul Mihail Kogălniceanu nr. 25, sectorul 5, aflat în prezent în administrarea Universității București.

Imobilele transmise în administrarea Institutului de Construcții București și a Universității București vor fi folosite de aceste instituții de învățământ superior în vederea asigurării spațiilor de cazare necesare studenților căminiști.

Art. 3. - Predarea-preluarea imobilelor se face prin protocol încheiat între instituțiile interesate, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, cu respectarea prevederilor legale în materie.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 169.

Contrasemnează:

Ministrul învățământului, Liviu Maior

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Hotărâre cu privire la acoperirea pierderilor din calamități, înregistrate în anul 1991 de către unele societăți comerciale agricole

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Prin derogare de la prevederile Hotărârii Guvernului nr. 256/1991, se aprobă acoperirea pierderilor din calamități înregistrate în anul 1991 de către societățile comerciale agricole prevăzute în anexă, din fondul de intervenție constituit la nivelul Ministerului Agriculturii și Alimentației și rămas neutilizat, în sumă de 1.049.888 mii lei.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 171.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Anexă

Situaţia pierderilor din calamități, înregistrate de societățile comerciale agricole în anul 1991, rămase neacoperite

- mii lei -

1. „Horticola” Oejdea Alba 174
2. „Viticola” Aiud Alba 3.200
3. „Horticola” Ineu Arad 28.865
4. „Agrotim” Curtea de Argeș Argeș 210
5. „Agromixt” Leordeni Argeș 1.375
6. „Horticom” Reciu Argeș 4.811
7. „Agribac” Bacău Bacău 2.412
8. „Vitivinicola" Vultureni Bacău 389
9. „Multiprod” Sascut Bacău 2.370
10. „Serom” Onești Bacău 638
11. „Hortiprod” Traian Bacău 1.044
12. „Horticola” Sascut Bacău 1.850
13. „Bizoofruct” Biharia Bihor 614
14. „Agroind” Tinca Bihor 7.843
15. „Horticola” Tileagd Bihor 2.733
16. „Agroind" Lechința Bistrița-Năsăud 5.906
17. „Zoohorticola” Teaca Bistrița-Năsăud 1.236
18. „Agroind" Jelna Bistrița-Năsăud 9.327
19. „Agroserv” Săveni Botoșani 2.873
20. „Emagrocom” Cătămărăști Botoșani 1.330
21. „Orizicola” Baldovinești Brăila 13.286
22. „Agrozootehnica” Vlădeni Brăila 2.004
23. „Dropia” Însurăței Brăila 2.387
24. „Oremixt” Siliștea Brăila 4.918
25. „Agrozootehnica" Tichilești Brăila 5.107
26. „Horticola” Viziru Brăila 8.881
27. „Agrober” Berzovia Caraș-Severin 11.031
28. „Agracer" Răcășdia Caraș-Severin 2.310
29. „Agrograd” Grădinari Caraș-Severin 5.547
30. „Agroproduct” Caraș Caraș-Severin 4.194
31. „S.D.E." Belciugatele Călărași 2.776
32. „Agromixt” Buciumeni Călărași 38.313
33. „Agro” Chirnogi Călărași 5.398
34. „Agroindustriala” Fundeni Călărași 10.191
35. „Agrozootehnica" Mircea Vodă Călărași 1.609
36. „Agroindustriala" Sărulești Călărași 152
37. „Comsuin” Călărași Călărași 55.288
38. „Agroind Horticola” Lehliu Călărași 24.286
39. „Legurom” Jegălia Călărași 19.043
40. „Horticola” Cuza Vodă Călarași 2.700
41. „Stațiunea de Cercetare Pomicolă” Constanța 259
42. „Horticola Condesroc" Moreni Dîmbovița 7.138
43. „Solex” Băbeni Dîmbovița 4.075
44. „Hortex” Lupeni Dîmbovița 3.090
45. „Avicola" Titu Dîmbovița 22.137
46. "Pifco" Pucioasa Dîmbovița 25.450
47. „Legumicola” Urzicuța Dolj 5.430
48. "Horincea” Berești Galați 1.271
49. „Suinprod" Cosmești Galați 16.223
50. "Agroind” Dealu Bujorului Galați 4.977
51. „Brateș” Frumușița Galați 16.825
52. „Nicorvin” Tecuci Galați 8.759
53. „Avicola” Galați Galați 25.772
54. „Agrozootehnica” Adunații-Copăceni Giurgiu 1.465
55. „Agro” Târgu Jiu Gorj 2.922
56. „Agroind” Bălești Gorj 449
57. „Zoopomicola” Burnbești-Pițic Gorj 762
58. „Combia” Tîrgu Cărbunești Gorj 4.247
59. „Ceres” Tîrgu Jiu Gorj 3.468
60. „Prodcom Legum” Motru Gorj 3.555
61. „Horticola” Geoagiu Gorj 1.804
62. „Ardeleana” Deva Hunedoara 819
63. „Vitipomicola” Fetești Ialomița 24.237
64. „Orizicola” Giurgeni Ialomița 21.288
65. „Legumil” Slobozia Ialomița 8.200
66. „Legurom” Urziceni Ialomița 9.052
67. „Agrom” Strunga Iași 3.058
68. „Comsuin” Tomești Iași 9.987
69. „Agroind” Sâncrai Mureș 4.791
70. „Agromixt” Zagăr Mureș 2.026
71. „Girosatr” Girov Neamț 5.113
72. „Horticola” Nisiporești Neamț 57
73. „Corias” Corabia Olt 36.802
74. „Horticola” Studina Olt 7.534
75. „Horticola” Arcești Olt 1.194
76. „Prodleg” Ciorani Prahova 2.764
77. „Avicola” Ploiești Prahova 215.783
78. Institutul de Cercetări Vitivinicole Prahova 2.142
79. „Agrozootehnica" Ardud Satu Mare 7.906
80. „Horticola” Culciu Satu Mare 2.808
81. „C.S.P.P. Pomicola” Sălaj Sălaj 2.567
82. „Agroind Aurora” Agnita Sibiu 13.811
83. „Viticola” Axente Sever Sibiu 5.220
84. „Agrovimed” Mediaș Sibiu 4.535
85. „Agrozoo” Nocrich Sibiu 13.530
86. „Agrobazn” Bazna Sibiu 2.322
87. „Hîrtibaciu” Ruja Sibiu 3.870
88. „Pomifal” Fălticeni Suceava 2.131
89. „Prodicom” Suceava Suceava 9.157
90. „Arbustum” Todirești Suceava 4.928
91. „Horticola” Pietroșani Teleorman 7.121
92. „Agrozoo” Zimnicele Teleorman 1.116
93. „Provaleg” Zimnicea Teleorman 13.836
94. „Agroind” Honorici Timiș 333
95. „Agroind” Periatim Timiș 3.324
96. „Horticola” Măcin Tulcea 4.370
97. „Agrocomplex” Bogești Vaslui 4.573
98. „Agroprod Vitis” Ivănești Vaslui 6.835
99. „Agroind” Laza Vaslui 2.401
100. „Horticola" Vetrișoaia Vaslui 3.301
101. „Viticola” Drăgășani Vîlcea 2.378
102. „Saic” Bragadiru Municipiul București 14.057
103. „Cilezo” Ciorogîrla Municipiul București 4.251
104. „Agroprod” Popești-Leordeni Municipiul București 5
105. "Agroglina" Municipiul București 3.626
106. „Comaico" Municipiul București 8.057
107. „Institutul Vidra” Municipiul București 6.001
108. „Suinprod" Popești-Leordeni Municipiul București 16.906
109. ”Dalca Dunărea" Tulcea 34.584
110. „Omnia" Pucioasa Dîmbovița 7.089
111. "S.V.L.F." Oradea Bihor 12.868
112. "Horticom” Piatra-Neamț Neamț 7.514
T O T A L 1.049.888

Hotărâre pentru aprobarea Protocolului dintre ministrul apărării naționale al României și ministrul apărării al Regatului Țărilor de Jos privind dezvoltarea relațiilor militare

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Protocolul dintre ministrul apărării naționale al României și ministrul apărării al Regatului Țărilor de Jos privind dezvoltarea relațiilor militare, semnat la București la 21 ianuarie 1993.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 174.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, general-locotenent Niculae Spiroiu

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Constantin Ene, secretar de stat

Hotărâre pentru aprobarea Protocolului celei de-a XVI-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale pentru comerț și cooperare economică, industrială și tehnică româno-norvegiană

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Protocolul celei de-a XVI-a sesiuni a comisiei mixte guvernamentale pentru comerț și cooperare economică, industrială și tehnica româno-norvegiană, semnat la Oslo la 15 februarie 1993.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 175.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Constantin Ene, secretar de stat

Ministrul comerțului, Constantin Teculescu

Hotărâre pentru aprobarea Acordului dintre Ministerul Mediului din Franța și Ministerul Apei, Pădurilor și Protecției Mediului din România privind înfrățirea zonei Camargue cu Delta Dunării, semnat la București la 16 septembrie 1992

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Acordul dintre Ministerul Mediului din Franța și Ministerul Apei, Pădurilor și Protecției Mediului din România privind înfrățirea zonei Camargue cu Delta Dunării, semnat la București la 16 septembrie 1992.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 aprilie 1993 | Nr. 176.

Contrasemnează:

Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Aurel Constantin Ilie

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Constantin Ene, secretar de stat

Ministrul justiției, Petre Ninosu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

p. Ministrul turismului, Oreste Ungureanu, secretar de stat

Hotărâre privind demiterea din funcție a primarului municipiului Brăila, județul Brăila

În temeiul art. 41 alin. 1, coroborat cu art. 34 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Domnul Avram Aurică se demite din funcția de primar al municipiului Brăila, județul Brăila, pe data prezentei hotărâri.

Art. 2. - Se stabilește data de 4 iulie 1993 pentru alegerea primarului în Circumscripția electorală Brăila, județul Brăila.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 aprilie 1993 | Nr. 182.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Hotărâre privind demiterea din funcție a primarului municipiului Petroşani, județul Hunedoara

În temeiul art. 41 alin. 1, coroborat cu art. 34 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Domnul Stoicuţa Gheorghe se demite din funcția de primar al municipiului Petroșani, județul Hunedoara, pe data prezentei hotărâri.

Art. 2. - Se stabilește data de 4 iulie 1993 pentru alegerea primarului în Circumscripția electorală Petroșani, județul Hunedoara.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 aprilie 1993 | Nr. 183.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Hotărâre privind demiterea din funcție a primarului comunei Poiana Cîmpina, județul Prahova

În temeiul art. 41 alin. 1, coroborat cu art. 34 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Domnul Stoicuţa Gheorghe se demite din funcția de primar al comunei Poiana Cîmpina, județul Prahova, pe data prezentei hotărâri.

Art. 2. - Se stabilește data de 4 iulie 1993 pentru alegerea primarului în Circumscripția electorală Poiana Cîmpina, județul Prahova.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 aprilie 1993 | Nr. 184.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

xxx