Monitorul Oficial 306/1993

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:29, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. issue::0306 - Partea I - Vineri, 24 decembrie year::1993

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind unele măsuri organizatorice ale activității de cercetare în domeniul geologiei marine

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pe data de 19 noiembrie 1993 se reorganizează Laboratorul de geologie marină din structura Institutului de Geologie și Geofizică, sub titulatura de Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină, în subordinea Ministerului Cercetării și Tehnologiei.

Art. 2. - Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină își desfășoară activitatea în sediul din București, str. Dimitrie Onciul nr. 25, sectorul 2, și în sediul filialei din Constanța, b-dul Mamaia nr. 304.

Art. 3. - Centrul Român de Geologiei și Geoecologie Marină va avea personalitate juridică și regim de autofinanțare. Cheltuielile vor fi asigurate din venituri proprii obținute din contracte de cercetare-dezvoltare și din alte activități.

Art. 4. - Regulamentul și structura organizatorică a Centrului Român de Geologie și Geoecologie Marină se aprobă prin ordin al ministrului cercetării și tehnologiei.

Art. 5. - Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină desfășoară activitate de cercetare fundamentală și aplicativă referitoare la alcătuirea și evoluția geologică a sedimentelor din Marea Neagră, Delta Dunării și sectorul românesc al Dunării, a zonelor de acumulare a nodulilor polimetalici din Oceanul Mondial, precum și pentru refacerea condițiilor de ecosistem din zona Delta Dunării - Marea Neagră. De asemenea, elaborează hărți cu specific de geologie marină care rezultă din cercetările efectuate în cooperare cu Direcția Hidrografică Maritimă, organ specializat al Marinei Militare, și desfășoară activitate de cooperare internațională științifică și tehnică în Marea Neagră și Oceanul Mondial pentru realizarea programelor internaționale referitoare la cercetarea geologică marină. La organizarea unor activități de cercetare științifică cu cooperare internațională, în marea teritorială și zona economică exclusivă ale României, la care participă nave străine, se va solicita, în prealabil, avizul Ministerului Apărării Naționale.

Art. 6. - Personalul care trece de la Institutul de Geologie și Geofizică la Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină se consideră transferat, fiind salarizat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare.

Art. 7. - Contractele încheiate de Institutul de Geologie și Geofizică pentru anul 1993, aferente activității de geologie marină, vor fi preluate de către Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină.

Art. 8. - Mijloacele fixe mobile și imobile (clădiri, utilaje, instalații, aparatură) aferente activității de geologie marină vor fi trecute fără plată, în termen de 15 zile, pe bază de protocol de predare-primire, din administrarea Institutului de Geologie și Geofizică în administrarea Centrului Român de Geologie și Geoecologie Marină.

Art. 9. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, anexa nr. 2 lit. A la Hotărârea Guvernului nr. 809/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Cercetării și Tehnologiei se completează cu poziția: „18. Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină, cu finanțare integrală din venituri extrabugetare", renumerotându-se pozițiile de la lit. B.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 noiembrie 1993 | Nr. 672.

Contrasemnează:

Ministrul cercetării și tehnologiei,
Doru Dumitru Palade
Ministrul industriilor,
Dumitru Popescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Hotărâre privind alocarea de fonduri pentru consolidarea unui bloc de locuințe afectat de seisme în municipiul Brăila

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă ca din prevederile bugetului Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului pe anul 1993 de la capitolul „Cheltuieli de gospodărie comunală și locuințe” să se aloce Consiliului Județean Brăila suma de 80 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de consolidare la blocul de locuințe „Turn” - P+10 din municipiul Brăila, afectat de seisme.

Art. 2. - Suma de 80 milioane lei se pune la dispoziția Consiliului Județean Brăila într-un cont special deschis, pe seama acestuia la sucursala județeană a Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A., din care se vor efectua plățile pentru lucrările de consolidare, pe bază de situații de lucrări prezentate de constructori, cu viza de control financiar a persoanelor desemnate în condițiile legii.

Art. 3. - Pentru cheltuielile efectuate cu consolidarea apartamentelor proprietate personală din cadrul blocului „Turn” - P+10, autoritățile publice județene și municipale, după caz, vor încheia convenții cu fiecare beneficiar, în baza cărora vor recupera costurile acestor lucrări, în cadrul unor termene care se vor stabili în funcție de situația financiară a persoanelor fizice sau juridice în a căror proprietate sunt apartamentele ori spațiile cu altă destinație decât aceea de locuințe.

Sumele încasate pe baza convențiilor încheiate se vor face venit la bugetul de stat.

Art. 4. - Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, Ministerul Finanțelor și Consiliul Local al Municipiului Brăila vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 decembrie 1993 | Nr. 708.

Contrasemnează:

Ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului,
Marin Cristea


Hotărâre de modificare și completare a Hotărârii Guvernului nr. 811/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii

Guvernul României hotărăște:

Art. I. - Hotărârea Guvernului nr. 811 din 28 decembrie 1992 privind Organizarea și funcționarea Ministerului Culturii se modifică și se completează astfel:

1. Articolul 4 alineatul (2) se modifică, având următorul cuprins:

„(2) Numărul maxim de posturi în aparatul ministerului este de 204, exclusiv demnitarii."

2. Articolul 7 se modifică și se completează, având următorul cuprins:

„Art. 7. - (1) Atribuțiile Ministerului Culturii în planul activității cultural-artistice din teritoriu sunt exercitate de inspectoratele pentru cultură, instituții cu personalitate juridică. Aceste servicii publice descentralizate prevăzute în anexa nr. 3 sunt organizate în fiecare județ și în municipiul București, fiind conduse de câte un consilier teritorial șef, numit de ministrul culturii, cu avizul prefectului.

(2) Nivelul de salarizare a funcției de consilier teritorial șef este cel aprobat prin Legea nr. 40/1991 cu privire la salarizarea Președintelui și Guvernului României, precum și a personalului Președinției, Guvernului și al celorlalte organe ale puterii executive, republicată.

(3) Structura organizatorică a inspectoratelor pentru cultură județene și al municipiului București se stabilește prin ordin al ministrului culturii, în limita numărului total de posturi.

(4) Numirea consilierilor teritoriali din cadrul inspectoratelor pentru cultură se face de către consilierul teritorial șef cu avizul Ministerului Culturii, în condițiile legii.

(5) Organizarea și funcționarea inspectoratelor pentru cultură județene și al municipiului București, atribuțiile și sarcinile specifice acestora se stabilesc prin regulamente elaborate de Ministerul Culturii, cu avizul Departamentului pentru Administrație Publică Locală.

(6) Începând cu anul 1994, cheltuielile de funcționare a inspectoratelor pentru cultură vor fi suportate din bugetul Ministerului Culturii. Pentru anul 1993, acestea vor fi suportate din bugetele locale, conform Legii bugetului de stat pe anul 1993 nr. 21/1993.

(7) Ministerul Culturii coordonează și controlează activitatea instituțiilor subordonate nemijlocit, susține și coordonează activitatea instituțiilor publice de cultură din teritoriu.”

3. După anexa nr. 2 se introduce anexa nr. 3 cuprinzând serviciile descentralizate ale Ministerului Culturii prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art. II. - Hotărârea Guvernului nr. 811 din 28 decembrie 1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii, cu modificările și completările ulterioare și cu cele aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 decembrie 1993 | Nr. 710.

Contrasemnează:

Ministrul culturii,
Marin Sorescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Anexă

Serviciile publice descentralizate ale Ministerului Culturii

Nr. crt. Denumirea Sediul
1. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Alba Alba Iulia, str. I. C. Brătianu nr. 1
2. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Arad Arad, b-dul Republicii nr. 103
3. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Argeș Pitești, str. Vasile Milea nr. 1
4. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Bacău Bacău, str. Cuza Vodă rar. 6
5. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Bihor Oradea, str. Română nr. 3
6. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Bistrița-Năsăud Bistrița, Piața Petru Rareș nr. 1
7. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Botoșani Botoșani, str. Unirii nr. 16
8. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Brașov Brașov, str. Eroilor nr. 33
9. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Brăila Brăila, Piața Traian nr. 1
10. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Buzău Buzău, str. Nicolae Bălcescu nr. 48
11. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Caraș-Severin Reșița, Piața 1 Decembrie 1918 nr. 30-31 A
12. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Călărași Călărași, str. 13 Decembrie nr. 9
13. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Cluj Cluj-Napoca, str. Moților nr. 1-3
14. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Constanța Constanța, b-dul Tomis nr. 51
15. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Covasna Sfîntu Gheorghe, str. Gabor Aron nr. 16
16. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Dîmbovița Tîrgoviște, b-dul Independenței nr. 1
17. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Dolj Craiova, str. Unirii nr. 89
18. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Galați Galați, str. Eroilor nr. 7
19. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Giurgiu Giurgiu, str. Mircea cel Bătrân nr. 1
20. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Gorj Tîrgu Jiu, str. Tudor Vladimirescu nr. 54
21. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Harghita Miercurea-Ciuc, str. Timișoarei nr. 15
22. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Hunedoara Deva, str. 1 Decembrie nr. 28
23. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Ialomița Slobozia, str. Matei Basarab nr. 29
24. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Iași Iași, str. Ștefan cel Mare nr. 69
25. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Maramureș Baia Mare, str. Gheorghe Șincai nr. 47
26. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Mehedinți Drobeta-Turnu Severin, b-dul Republicii nr. 4
27. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Mureș Tîrgu Mureș, str. George Enescu nr. 2
28. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Neamț Piatra-Neamț, str. Ștefan cel Mare nr. 18
29. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Olt Slatina, str. Vederii nr. 5
30. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Prahova Ploiești, b-dul Republicii nr. 2
31. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Satu Mare Satu Mare, Palatul administrativ nr. 1
32. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Sălaj Zalău, str. Iuliu Maniu nr. 13
33. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Sibiu Sibiu, str. Andrei Șaguna nr. 7
34. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Suceava Suceava, str. Mihai Viteazu nr. 40
35. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Teleorman Alexandria, str. Dunării nr. 178
36. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Timiș Timișoara, b-dul Revoluției nr. 17
37. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Tulcea Tulcea, str. Isaccei nr. 20
38. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Vaslui Vaslui, str. Ștefan cel Mare nr. 7-9
39. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Vîlcea Rîmnicu Vîlcea, b-dul Tudor Vladimirescu nr. 72
40. Inspectoratul pentru Cultură al Județului Vrancea Focșani, str. Nicolae Titulescu nr. 1
41. Inspectoratul pentru Cultură al Municipiului București (inclusiv sectorul agricol Ilfov) București, b-dul Mihail Kogălniceanu nr. 27, sectorul 6.