Monitorul Oficial 21/1994
Monitorul Oficial al României
Anul VI, Nr. issue::21 - Partea I - Vineri, 28 ianuarie year::1994
Ordonanțe ale Guvernului României
Guvernul României
Ordonanță pentru actualizarea nivelului de prime și a limitei de despăgubire la asigurarea, prin efectul legii, de răspundere civilă pentru pagubele produse prin accidente de autovehicule, începând cu data de 1 ianuarie 1994
În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României și al art. 1 lit. g) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și autorizarea contractării și garantării unor credite externe.
Guvernul României emite prezenta ordonanță.
Art. I. - Decretul nr. 471/1971 cu plivire ia asigurările de stat, republicat în Buletinul Oficial nr. 13 din 27 februarie 1983, se modifică și se completează după cum urmează:
1. Alineatul 1 al articolului 36 se modifica și va avea următorul cuprins:
„Pentru avarierea ori distrugerea bunurilor în unul și același accident, asigurătorul acordă despăgubiri pentru pagube de peste 20.000 lei și până la 40.000.000 lei inclusiv.”
2. După alineatul 1 al articolului 37 se introduc două alineate noi, cu următorul cuprins:
„Persoanele juridice deținătoare de autovehicule supuse înmatriculării în România calculează, potrivit tarifului, primele de asigurare, precum și majorările de întârziere datorate, conform legii, pentru neplata primelor la termenele stabilite și le plătesc asigurătorului.
Persoanele fizice deținătoare de autovehicule supuse înmatriculării în România plătesc primele de asigurare la organele financiare care efectuează operațiunile de calculare și de încasare a acestor prime de asigurare; precum și a majorărilor de întârziere datorate.”
Art. II. - Anexa nr. 5, care cuprinde „Tariful de prime la asigurarea, prin efectul legii, de răspundere civilă pentru pagubele produse prin accidente de autovehicule” se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță.
Art. III. - Denumirea „Administrația Asigurărilor de Stat”, existentă în cuprinsul Decretului nr. 471/1971; se înlocuiește cu denumirea de „asigurător”.
Art. IV. - Prezența ordonanță intră în vigoare începând cu luna ianuarie 1994.
Evenimentele asigurate produse anterior lunii ianuarie 1994 vor fi soluționate în conformitate cu prevederile în vigoare existente până la această dată.
Contrasemnează:
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Anexă
Tariful de prime la asigurarea, prin efectul legii, de răspundere civilă pentru pagubele produse prin accidente de autovehicule
I. În cazul persoanelor care dețin autovehicule inmatriculate în România:
Nr. crt. | Felul autovehiculului | Prima de asigurare anuală pentru fiecare autovehicul inmatriculat în România - lei - | |
persoane fizice | persoane juridice | ||
1. | Autoturisme | 15.000 | 35.000 |
2. | Tramvaie, troleibuze și alte autovehicule, cu sau fără remorcă, în afara celor menționate la pct. 1: | 35.000 | 35.000 |
3. | Motocicluri cu o capacitate cilindrică mai mare de 69 cm3 (motociclete, scutere, mototriciclete și altele asemănătoare), cu sau fără ataș | 5.000 | 10.000 |
II. În cazul persoanelor care folosesc pe teritoriul României autovehicule înmatriculate în străinătate și nu sunt asigurate în străinătate sau ale căror asigurări expiră în timpul cât se află pe teritoriul României:
Nr. crt. | Felul autovehiculului | Prima de asigurare pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, de fiecare autovehicul înmatriculat în străinătate - lei - |
1. | Autoturisme, autostațioane, autobuze, autocare, microbuze, autocamioane, autofurgoane, autodube, autobasculante, autocisterne, auto-camionete, autofurgonete, autotractoare rutiere, autoizoterme, auto-frigorifice, autospeciale (autovehicule pentru gospodăria comunală sau pentru stingerea incendiilor, autosanitare, autodepanatoare, autovehicule cu instalații de radioficare, caravane cinematografice, autoateliere, automacarale și altele asemănătoare) și alte autovehicule, cu sau fără remorci | 25.000 |
2. | Motocicluri cu o capacitate cilindrică mai mare de 69 cm3 (motociclete, scutere, mototriciclete și altele asemănătoare), cu sau fără ataș | 3.000 |
<ref>Notă:
a) Primele de asigurare se plătesc numai pentru autovehicule. Pentru remorci, semiremorci și atașe nu se plătesc prime de asigurare.
b) În caz de neplată în termen de către asigurații prevăzuți la pct.II, primele de asigurare se plătesc majorate, pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de asigurare, după cum urmează:
- majorate de două ori, în cazul plății cu o întârziere de o zi de la expirarea termenului de plată;
- majorate de cinci ori, în cazul plății cu o întârziere de la 2 până la 7 zile de la expirarea termenului de plată;
- majorate de zece ori, în cazul plății cu o Întârziere de peste 7 zile de la expirarea termenului de plată, precum și în toate cazurile în care neplata primelor în termen, indiferent de numărul zilelor de întârziere, se constată cu prilejul unui accident de autovehicul produs sau suferit de asigurat.
Primele de asigurare majorate se plătesc pentru luna de asigurare în curs și pentru lunile de asigurare expirate.
Guvernul României
Ordonanță pentru modificarea și abrogarea unor dispoziții aie Legii nr. 32/1968 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor
În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României și al art. 1 lit. n) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și autorizarea contractării și garantării unor credite externe,
Guvernul României emite prezenta ordonanță,
Art. I. - Legea nr. 32/1963 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, publicată în Buletinul Oficial nr. 148 din 14 noiembrie 1968, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Alineatul 2 al articolului 7 va avea următorul cuprins:
„Pentru contravențiile stabilite prin hotărâri ale Guvernului României se pot prevedea amenzi între 50.000 și 1.000.000 lei.”
2. Articolul 31 va avea următorul cuprins:
„Art. 31. - Împotriva actului de constatare a contravenției și de aplicare a amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia.
Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce privește despăgubirea stabilită pe bază de tarif, iar cel căruia ii aparțin lucrurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce privește măsura confiscării.
Plângerea se soluționează de judecătoria în a cărei rază teritorială a fost săvârșită contravenția.
Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la alin, 2 suspendă executarea numai în ceea ce privește despăgubirea sau măsura confiscării.”
3. Articolul 37 va avea următorul cuprins:
„Art. 37. - Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei competente, care citează pe cel care a făcut plângerea, organul care a aplicat sancțiunea, precum și orice altă persoană în măsură să contribuie la rezolvarea justă a cauzei.”
4. Articolul 38 va avea următorul cuprins:
„Art. 38. - Judecătoria care soluționează plângerea, după ce constată că aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o și pe celelalte persoane citate, dacă aceștia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare verificării legalității și temeiniciei procesului-verbal, și hotărăște asupra sancțiunii, despăgubirii stabilite pe bază de tarif, precum și asupra măsurii confiscării.
Hotărârea judecătorească prin care s-a soluționat plângerea este definitivă și executorie.”
Art. II. - Articolele 32, 33, 34 și 35 din Legea nr. 32/1968 se abrogă.
Art. III. - Plângerile împotriva actelor de stabilire și de sancționare a contravențiilor aflate în curs de soluționare la alte organe decât instanțele judecătorești vor fi trimise la judecătoria competentă.
Contrasemnează:
Ministrul justiției, Petre Ninosu
Guvernul României
Ordonanță cu privire la moderarea inflației prin prelungirea aplicării impozitului suplimentar asupra fondului de salarii
În temeiul art. 107 alin, (1) și (3) din Constituția României și al art. 1 lit. c) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și autorizarea contractării și garantării unor credite externe,
Guvernul României emite prezenta ordonanță.
Art. 1. - În anul 1994, fiecare societate comercială cu capital majoritar de stat și regie autonomă la care salariile se stabilesc prin negociere determină fondul de salarii care poate fi consumat fără obligația de a plăti impozit suplimentar. în raport cu salariul mediu brut de calcul, numărul mediu de personal, precum și cu sporul de eficiență obținut în anul 1994 față de anul 1993, ca urmare a activității desfășurate.
Art. 2. - (1) Salariul mediu brut de calcul pentru luna ianuarie 1994 se determină pe baza salariului mediu brut de calcul pentru luna decembrie 1993, rezultat din raportarea fondului de salarii, aferent acestei luni, pentru care unitatea nu avea obligația plății unul impozit suplimentar, conform reglementărilor în vigoare la acea dată, la numărul mediu de personal luat în calcul la stabilirea fondului menționat.
(2) Lunar, salariul mediu brut de calcul se determină pe baza salariului mediu brut de calcul aferent lunii ianuarie 1994, la care se adaugă valorile medii brute ale indexărilor ce se vor stabili prin hotărâri ale Guvernului, până la sfârșitul anului 1994 în raport cu creșterea prețurilor de consum.
Art. 3. - (1) Numărul mediu de personal pentru calcularea fondului de salarii care poate fi consumat fără plata unui impozit suplimentar se determină potrivit reglementărilor în vigoare.
(2) În sectoarele din economie cu fluctuații în activitate, atunci când se lucrează peste programul normal de lucru, numărul mediu de personal stabilit potrivit alin. (1) se corectează cu coeficientul rezultat din raportul dintre numărul total de ore lucrate și numărul de ore corespunzător programului normal de lucru, pentru numărul total de personal al unității.
(3) La stabilirea numărului mediu de personal se la în calcul și personalul zilier, precum și cel angajat pe bază de colaborare, în raport cu timpul lucrat.
(4) La unitățile la care, prin măsurile luate, numărul de personal înregistrează o scădere față de luna corespunzătoare din anul 1993, numărul mediu de personal stabilit potrivit alin. (1), (2) și (3) se majorează cu jumătate din reducerea de personal astfel realizată.
Art. 4. - Fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar, calculat în raport cu salariul mediu brut de calcul și numărul mediu de personal, determinate potrivit art. 2 și 3, se majorează în situația în care prin activitatea desfășurată se realizează o sporire a eficienței economice. indicatorii de eficiență și modul de majorare a fondului în raport cu evoluția acestor indicatori se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Art. 5. - (1) Unitățile care consumă un fond de salarii mai mare decât cel stabilit potrivit art. 1-4 plătesc lunar un impozit suplimentar determinat în raport cu gradul de depășire a fondului respectiv, cumulat de la 1 ianuarie 1994, conform anexei la prezenta ordonanță.
(2) În fondul de salarii plătit de unitate, în raport cu care se calculează impozitul suplimentar potrivit alin. (1), nu se cuprind sumele plătite din fondul de participare la profit, determinate potrivit legii, care se acordă după aprobarea bilanțului contabil anual, precum și drepturile salariale care se acordă în lei și în valută personalului român care lucrează în străinătate pentru realizarea lucrărilor contractate cu partenerul extern.
(3) La unitățile care realizează produse livrate la export sau care efectuează prestări de servicii pentru partenerii externi, impozitul suplimentar calculat potrivit alin. (1) se reduce cu o cotă egală cu ponderea producției-marfă sau a prestării de servicii realizate la export, în totalul producției-marfă sau al prestării de servicii realizate, calculata pe baza datelor cumulate de la începutul anului.
Art. 6. - (1) Impozitul suplimentar se stabilește lunar ca diferență intre impozitul calculat pentru depășirea fondului de salarii neimpozabil suplimentar, cumulat de la 1 ianuarie 1994, și cel efectiv plătit de la aceeași dată, până în luna respectivă, și se include pe costuri, iar cu suma respectivă se majorează profitul în vederea impozitării.
(2) Impozitul suplimentar calculat se virează la bugetul de stat în termen de 10 zile de la plata chenzinei a doua a salariilor.
Art. 7. - (1) În anul 1994, în cadrul fondului destinat plății salariilor, prevăzut în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat potrivit legii, fiecare societate comercială cu capital majoritar de stat și, respectiv, regie autonomă, poate negocia propriul sistem de salarizare.
(2) Unitățile la care sistemul de salarizare se negociază și se aplică, potrivit acordului părților, până la începutul trim. 11/1994 și oare, pe baza producției sau a activității contractate și a programelor de măsuri stabilite, anticipează o creștere a eficienței economice până la sfârșitul anului 1994, pot lua în calcul, la negociere, creșterea eficienței respective în condițiile prevăzute la art. 4.
(3) Unitățile prevăzute la alin. (2) la care fondul de salarii consumat depășește cu până la 10% fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar, determinat potrivit prezentei ordonanțe, pot solicita direcțiilor generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat teritoriale amânarea plății impozitului suplimentar datorat.
(4) În urma analizei efectuate, direcțiile generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat teritoriale pot aproba amânarea plății impozitului suplimentar datorat de către unitățile prevăzute la alin. (2) cel mult până la sfârșitul trim. VI/1994, după care, până la finele anului 1994, vor efectua regularizările corespunzătoare pentru întregul an,
Art. 8. - (1) Elementele de calcul ale fondului de salarii nesupus impozitării suplimentare aferente lunii decembrie 1993 se înregistrează la direcțiile de muncă și protecție socială județene și a municipiului București, de către fiecare societate comercială cu capital majoritar de stat și regie autonomă, până la data de 30 aprilie 1994.
(2) În același mod cu cel prevăzut la alin. (1) se va proceda și în cazul subunităților din cadrul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome - filiale, sucursale, agenții sau altele asemenea, dispersate teritorial în mai multe județe, la care se păstrează documentele de evidență primară referitoare la salarizare.
Art. 9. - Pentru societățile comerciale cu capital majoritar de stat și regiile autonome care se vor înființa în cursul anului 1994, salariul mediu brut de calcul se stabilește de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale împreună cu Ministerul Finanțelor, ținând seama de structura personalului, profilul unității și salariile medii, brute lunare de calcul ale altor unități cu activitate similară, pe baza documentației prezentate în acest sens.
Art. 10. - (1) Fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar determinat potrivit prevederilor prezentei ordonanțe se diminuează cu 1% pentru fiecare procent de creștere a raportului dintre suma reprezentând creanțe și arierate care revine la 1.000 lei volum al activității facturate din luna curentă fața de luna precedentă, dar nu mai mult de 5% din fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar, aferent, lunii în curs.
(2) În situația în care raportul prevăzut la alin. (1) înregistrează o reducere față de luna precedentă, fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar se majorează cu 1% pentru fiecare procent de reducere, dar nu mai mult decât suma absolută a diminuărilor aplicate în perioadele precedente.
Art. 11. - (1) Utilizarea în calcule a unor date eronate care conduc la stabilirea unui fond de salarii, pentru care nu se creează obligația plății impozitului suplimentar, mai mare,decât cel care rezulta din aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe, constituie contravenție, iar persoanele vinovate se sancționează cu amendă intre 200.000 lei și 600.000 lei.
(2) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către persoanele cu atribuții de control și alte persoane anume împuternicite din Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor, în cadrul unităților teritoriale de specia-
(3) Contravenției prevăzute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozițiile Legii nr. 32/1988 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor.
Art. 12. - În aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor pot elabora norme metodologice.
Contrasemnează:
Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Anexă
Cote de impozit aplicate asupra depășirii, determinate conform art. 6, a fondului de salarii calculat potrivit art. 1 și art. 10 din ordonanță
Cota de impozit | Tranșa de depășire |
20% | Pentru suma reprezentând depășirea cu până la 5% a fondului |
50% | Pentru suma reprezentând depășirea-intre 5-10% a fondului |
100% | Pentru suma reprezentând depășirea intre 10-15% a fondului |
200% | Pentru suma reprezentând depășirea intre 15-20% a fondului |
500% | Pentru suma reprezentând depășirea cu peste 20% a fondului |
Guvernul României
Ordonanță privind modificarea anexei nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 26/1993
În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României și al art. 1 lit. j) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și autorizarea contractării și garantării unor credite externe,
Guvernul României emite prezenta ordonanță.
Articol unic. - Anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 26 din 28 august 1993 se modifică și se inlocuiește cu anexa la prezenta ordonanță.
Contrasemnează:
Ministrul comerțului, Cristian Ionescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Ministrul industriilor, Dumitru Popescu
Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea
Secretar de cat, șeful Departamentului pentru integrare Europeană, Napoleon Pop
Anexă
Lista pozițiilor tarifare exceptate de la plata taxelor vamale
Nr. crt. | Poziția tarifară | Denumirea produsului |
1 | 2 | 3 |
1. | 0401.30.11 | Lapte și smântână, neconcentrate, fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori, cu un conținut de grăsimi de peste 6%, dar care să nu depășească 21% din greutate, în ambalaje directe, cu un conținut net care să depășească 2 l |
2. | 0810.40.30 | Fructe din specia Vaccinium myrtillus |
3. | 1211.10.00 | Rădăcini de lemn dulce |
4. | 1212.20.00 | Alge |
5. | 1301.20.00 | Gumă arabică |
6. | 1301.90.90 | Gume, rășini, gume-rășini și balsamuri naturale, altele decât cele de la poz. 1301.10.00-1301.90.10 |
7. | 1302.11.00 | Opium |
8. | 1302.19.91 | Seve și extracte vegetale medicale, altele decât cele de la poz. 1302.11.00- 1302.19.30 |
9. | 1302.31.00 | Agar-agar |
10. | 1505.90.00 | Usuc (cu excepția celui neprelucrat) și substanțe grase derivate din acesta, inclusiv lanolină |
11. | 1519.19.90 | Acizi grași monocarboxilici industriali și uleiuri acide de rafinare, altele decât cele de la poz. 1519.11.00-1519.19.30 |
12. | 1519.20.00 | Alcooli grași industriali |
13. | 1520.90.00 | Glicerina, alta decât cea de la poz. 1520.10.00, inclusiv glicerina sintetică |
14. | 1521.90.99 | Ceruri de albine sau de alte insecte, chiar rafinate sau colorate, cu excepția, celor brute de la poz. 1521.90.91 |
15. | 1702.10.10 | Lactoză și sirop de lactoză care conține în stare uscată 99% sau mai mult din greutatea produsului pur |
16. | 1702.50.00 | Fructoză pură din punct de vedere chimic |
17. | 2510.10.00 | Fosfați de calciu naturali, fosfați aluminocalcici naturali și cretă fosfatată, nemăcinate |
18. | 2510.20.00 | Fosfați de calciu naturali, fosfați aluminocalcici naturali și cretă fosfatată, măcinate |
19. | 2526.20.00 | Steatită naturală, chiar degroșată sau simplu debitată cu ferăstrăul sau prin alte procedee, în blocuri sau placi de formă pătrată sau dreptunghiulară și talc, con casate sau pulverizate |
20. | 26O6.0O.O0 | Minereuri și concentrate de aluminiu |
21. | 2709.00.90 | Uleiuri petroliere și uleiuri obținute din minerale bituminoase (țiței), cu excepția condensatului de gaz natural de la poz, 2709.00.10 |
22. | 2710.00.74 | Păcură destinată altor utilizări decât cele de la poz. 2710.00.71-2710.00.72, cu un conținut de sulf care să nu depășească 1% din greutate |
23. | 2710.00.76 | Păcură destinată altor utilizări decât cele de la poz. 2710.00.71-2710.00.72, cu un conținut de sulf care să depășească în greutate 1%, dar să nu depășească 2% |
24. | 2710.00.77 | Păcură destinată altor utilizări decât cele de la poz. 2710.00.71-2710.00.72, cu un conținut de sulf care să depășească în greutate 2%, dar să nu depășească 2,8% |
25. | 2710.00.78 | Păcură destinată altor utilizări decât cele de la poz. 2710.00.71-2710.00.72, cu un conținut de sulf care să depășească în greutate 2,8% |
26. | 2711.21.00 | Gaz natural |
27. | 2806.20.00 | Acid clorosulfuric |
28. | 2810.00.00 | Oxizi de bor: acizi borici |
29. | 2315.20.10 | Hidroxid de potasiu solid |
30. | 2819.10.00 | Trioxid de crom |
31. | 2820.10.00 | Oxizi de mangan, cu excepția dioxidului de mangan de la poz. 2820.10.00 |
32. | 2823.10.00 | Oxizi de titan |
33. | 2824.10.00 | Minium de plumb roșu și portocaliu |
34. | 2826.20.00 | Fluorosilicați de sodiu sau de potasiu |
35. | 2827.51.00 | Bromuri de sodiu sau de potasiu |
36. | 2827.??.?? | Bromuri și oxibromuri, cu excepția bromurii de sodiu sau de potasiu de la poz. 2827.51.00 |
37. | 2827.60.00 | Ioduri și oxiioduri |
38. | 2849.20.00 | Carbid, definit chimic sau nedefinit, de siliciu |
39. | 2901.21.00 | Etilena |
40. | 2901.22.00 | Propenă (Propilenă) |
41. | 2901.24.10 | Buta-1, 3-dienă |
42. | 2901.24.90 | Izopropen |
43. | 2902.19.30 | Azulene și derivatele ei alchilate |
44. | 2905.12.00 | Propan-1-ol (alcool propilic) și propan 2-ol (alcool izopropilic) |
45. | 2905.42.00 | Peniaeritritol (pentaeritrită) |
46. | 2905.43.00 | Manitol |
47. | 2905.44.11 | D-glucitol (sorbitol), în soluții apoase, conținând D-manitol intr-o proporție de cel mult 2% din greutate, în raport cu conținutul de D-glucitol |
48. | 2905.44.19 | D-glucitol (sorbitol), în soluții apoase, cu excepția celui de la poz.2905,44.11 |
49. | 2905.49.10 | Trioli, titroli |
50. | 2905.50.90 | Derivați haiogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați de polialcooli aciclici |
51. | 2906.12.00 | Ciclohexanol, metilciclohexanoli și dimetiiciclobexanoli |
52. | 2907.12.00 | Crezoli și sărurile lor |
53. | 2907.15.00 | Naftoli și sărurile lor |
54. | 2907.21.00 | Resorcinoli și sărurile lor |
55. | 2907.22.10 | Hidrochinone |
56. | 2907.22.90 | Săruri ale hidrochinonelor |
57. | 2908.90.00 | Derivați haiogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați ai fenolilor sau fenol-alcoolilor, alții decât cei de la poz. 2908.10.10 -
2908.20.00 |
53. | 2909.20.00 | Eteri cicianici, ciclenici, cicloterpenici și derivații lor halogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați |
59. | 2909.49.10 | Aciclici |
60. | 2909.50.10 | Gaiacol, gaiacolsulfonați de potasiu
|
61. | 2912.19.00 | Aldehide aciclice fără alte funcții oxigenate, altele decât cele de la poz. 2912.11.00-2912.13.00 |
62. | 2912.41.00 | Vanilină (aldehidă metilprotocatehică) |
63. | 2912.42.00 | Etilvanilină (aldehidă etilprotocatehică) |
64. | 2913.00.00 | Derivați haiogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați ai produselor de la poz. 29.12 |
65. | 2914.22.00 | Ciclohexanonă și metilciclohexanone Chinone, altele decât cele de la poz. 2914.61.00 |
66. | 2914.69.00 | |
67. | 2915.50.00 | Acid propionic, sărurile și esterii lui |
68. | 2916.15.00 | Acizii oleic, linoieic sau linolenie, sărurile și esterii lor |
69. | 2916.19.30 | Acid hexa-2, 4-dienoic (acid sorbic) |
70. | 2917.19.90 | Acizi policarboxilici aciclici, anhidridele, balogenurile, peroxizii, peroxi-acizii și derivații lor, alții decât cei de la poz. 2917.11.00-2917.19.10 |
71. | 2917.39.90 | Acizi policarboxilici aromatici, anhidridele, balogenurile, peroxizii, peroxi-acizii și derivații lor, alții decât cei de 3a poz. 2917.31.00-2917.39.10 |
72. | 2918.11.00 | Acid lactic, sărurile și esterii lui |
73. | 2918.14.00 | Acid citric |
74. | 2918.15.00 | Sărurile și esterii acidului citric |
75. | 2918.30.00 | Acizi carboxilici cu funcție aldehidă sau cetonă, dar fără alte funcții |
76. | 2921.19.90 | oxigenate, anhidridele, balogenurile, peroxizii, peroxiacizii și derivații lor Monoamine aciclice și derivații lor; sărurile acestora, altele decât cele de la poz. 2921.11.10-2921.19.30 |
77. | 2921.21.00 | Etilendiamina și sărurile acesteia |
78. | 2921.51.10 | o-, m-, p-Fenilendiamină, diaminotoluen și derivații lor haiogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați; sărurile lor |
79. | 2921.51.90 | o- m-, p-Fenilendiamină, diaminotoluen si derivații lor, sărurile lor, altele decât cele de la poz. 2921.51.10 |
80. | 2921.59.00 | o-, m-, p-Fenilendiamină, diaminotoluen și derivații lor; sărurile lor, altele decât cele de la poz. 2921.51.10--2921.51.90 |
81. | 2923.90.00 | Săruri și hidroxizi cuaternari de amoniu: lecitme și alte fosfoamino-lipide, altele decât cele de la poz. 2923.11.10-2923.20.00 |
82. | 2924.10.00 | Amide ciclice (inclusiv carbamați) și derivații lor, sărurile lor |
83. | 2924.21.00 | Ureine și derivații lor; sărurile lor |
84. | 2924,29.90 | Amide ciclice (inclusiv carbamați) și derivații lor; sărurile lor, altele decât cele de i*. Hoz. 2924.21.00-2924.29.50 |
85. | 2925.20.00 | Imine și derivații lor, sărurile lor |
86. | 2926.20.00 | 1-Cia?????? |
87. | 2936.29.90 | Vitamine și derivații lor, neamestecate, altele decât cele de la poz. 2936.21.00-2936.29.30 |
88. | 2937.21.00 | Cortizon, hidrocortizon, prednison (dehidrocortizon) și prednisoion (dehidrohidrocortizon) |
89. | 2937.29.10 | Acetat de cortizon sau hidrocortizon |
90. | 2937.91.00 | Insulina și sărurile acesteia |
91. | 2937.92.00 | Estrogeni și progestogeni |
92. | 2937.99.00 | Hormoni naturali sau reproduși prin sinteză; derivații lor utilizați
în princioal ca hormoni; alți steroizi utilizați în principal ca hormoni. alții decât cei de la poz. 2937.10.10-2937.92.00 |
93. | 2938.10.00 | Rutozide (rutabion) și derivații acestuia |
84. | 2939.10.00 | Alcaloizi de opium și derivații lor; sărurile acestora |
95. | 2939.21.90 | Chinină și sărurile acesteia, altele decât cele de la poz. 2939.21.10 |
96. | 2939.29.00 | Alcaloizi de cinconă și derivații lor; sărurile acestora, alții decât cei de la poz. 2939.21.10-2939.21.90 |
97. | 2939.30.00 | Cafeină și sărurile acesteia |
98. | 2939.40.10 | Efedrină și sărurile sale |
99. | 2939.50.10 | Teofilină și aminofilina; sărurile lor |
100. | 2939.60.10 | Ergometrină și sărurile sale |
101. | 2939.60.30 | Ergotamină și sărurile sale |
102. | 2939.90.90 | Aicaloizi vegetali naturali sau reproduși prin sinteză, sărurile, eterii, esterii acestora și alți derivați, alții decât cei de la poz. 2939.10.00- 2939.90.30 |
103. | 2940.00.90 | Zaharuri pure chimic, cu excepția zaharozei, lactozei, maltozei, glucozei și fructozei (levuloză); eteri și esteri ai zaharurilor și sărurile acestora, altele decât cele de la poz. 29.37, 29.38, 29.39 și 2940.00.10 |
104. | 2941.10.00 | Penicilină și derivații acesteia cu o structură de acid penicilanic; sărurile acestora |
105. | 2941.30.00 | Tetraciclină și derivații acesteia; sărurile acestora |
106. | 2941.40.00 | Cloramfenicol și derivații acestuia; sărurile acestora |
107. | 2941.90.00 | Antibiotice, altele decât cele de la poz. 2941.10 00-2941.50.00 |
103. | 2942.00.00 | Alți compuși organici |
109. | 3104.20.50 | Cu un conținut de potasiu apreciat în K2O cuprins intre 40% și 62% din greutatea produsului anhidru în stare uscată |
110. | 3812.30.20 | Preparate antioxidante |
111. | 3817.10.50 | Alchilbenzen linear |
112. | 3904.61.00 | Politetrafluor etilenă |
113. | 3912.31.00 | Carboximetilceluloză și sărurile sale |
114. | 3912.39.90, | Eteri de celuloză, alții decât cei de la poz. 3912.31.00»-3912.39.10 |
115. | 5201.00.10 | Bumbac necardat, nepieptănat, hidrofil sau albit |
116. | 5201.00.90 | Bumbac necardat, nepieptănat, altfel decât hidrofil sau albit |
117. | 7202.49.10 | Ferocrom cu un conținut de carbon de maximum 0,05% din greutate |
118. | 7202.49.50 | Ferocrom cu un conținut de carbon de peste 0,05%, dar maximum 0,5% din greutate |
119. | 7202.50.00 | Ferosiliciu-crom |
120. | 7202.93.00 | Feroniobiu |
121. | 7212.50.93 | Acoperite cu aliaje de aluminiu-zinc |
122. | 7212.60.93 | Produse laminate plate, din fier sau din oțeluri nealiate, de o lățime mai mică de 600 mm, îmbrăcate (în straturi), altele decât cele de la poz. 7212.60.11-7212.60.91 |
123. | 7220.20.91 | Produse simplu laminate la rece din oțeluri inoxidabile de o lățime mai mică de 600 mm, cu o grosime care să nu depășească 0,35 mm, cu un conținut de nichel de 2,5% sau peste din greutate |
124. | 7224.10.00 | Lingouri și alte forme primare |
125. | 7224.90.01 | Produse semifabricate din oțeluri rapide eu secțiunea transversală pătrată sau dreptunghiulară, laminate la cald sau obținute prin turnare continuă, a căror lățime este mai mică decât dublul grosimii |
126. | 7224.90.05 | Produse semifabricate cu secțiunea transversală pătrată sau dreptunghiulară, laminate la cald sau obținute prin turnare continuă, a căror lățime este mai mică decât dublul grosimii, cu un conținut de carbon de 0,7% sau mai puțin, de 0,5% sau peste, dar până la 1,2% inclusiv de mangan și de 0,6% sau peste, dar până la 2,3% inclusiv de siliciu, din greutate: cu un conținut de bor de 0,0008% sau peste din greutate, fără ca nici un alt, element să atingă nivelul minimal indicat la Nota 1 pct. f) a prezentului capitol |
127. | 7224.90 | Produse semifabricate din alte oțeluri aliate, altele decât cele de la pct. 7224.90.01-7224.90.05 |
128. | 7224.90.31 | Produse semifabricate laminate la cald sau obținute prin turnare continuă, cu un conținut de carbon de 0,9% sau peste, dar până la 1,15% inclusiv, din greutate, și un conținut de crom de 0,5% sau peste, dar până la 2% inclusiv, din greutate, și eventual un conținut de molibden de maximum 0,5% din greutate |
129. | 7224.90.91 | Produse semifabricate forjate cu secțiunea transversală circulară sau poligonală |
130. | 7607.11.90 | Folii și benzi subțiri din aluminiu, fără suport, simplu laminate, cu o grosime de 0,021 mm sau peste, dar care nu depășește 0,2 mm |
131. | 8405.10.00 | Generatoare de gaz cu aer sau cu apă, cu sau fără epuratoarele lor; generatoare de acetilenă și generatoare similare de gaz prin procedeul cu apă, cu sau fără epuratoarele lor |
132. | 8405.90.00 | Părți de generatoare de gaz cu aer sau cu apă cu sau-fără epuratoarele lor, generatoare de acetilenă și generatoare similare de gaz, prin procedeul cu apă cu sau fără epuratoarele lor |
133. | 9018.90.30 | Rinichi artificiali. |
134. | 9021.90.90 | Articole și aparate de ortopedie, inclusiv centurile și bandajele medico-chirurgieale și cârjele; ațele, gutiere și alte articole §i aparate pentru fracturi; proteze; aparate pentru facilitarea auzului la surzi și alte aparate care se poartă, se duc în mână sau se implantează în organism pentru compensarea unei deficiențe sau infirmități, altele decât cele de la poz. 9021.11.00-9021.90.10. |
Hotărâri ale Guvernului României
Guvernul României
Hotărâre privind disponibilizarea sumei de 4,5 milioane lei din bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 1993 pentru acoperirea cheltuielilor de specializare a 63 participanți din Republica Moldova la cursurile de vară ale Universității Mării Negre
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă utilizarea sumei de 4,5 milioane lei, din disponibilizări create în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 1993, pentru acoperirea, cheltuielilor de specializare a 63 participanți din Republica Moldova la cursurile de vară ale Universității Mării Negre.
Contrasemnează:
p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Marcel Dinu, secretar de stat
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Guvernul României
Hotărâre privind aprobarea transmiterii, fără plată a unei suprafețe locative din municipiul Brașov în administrarea Serviciului de telecomunicații speciale
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă transmiterea, fără plată la administrarea Consiliului Local al Municipiului Brașov în administrarea Serviciului de telecomunicații speciale, a suprafeței locative de 110 mp, inclusiv terasele aferente, situată la etajul XI în blocul C. 7 din Centrul civic al municipiului Brașov.
Art. 2. - Predarea-primirea suprafeței locative prevăzute la art. 1 se face pe bază de protocol.
Contrasemnează:
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă
Guvernul României
Hotărâre privind acoperirea de la bugetul de stat a diferenței de preț pentru zahărul împrumutat de la Administrația Națională a Rezervelor Materiale
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Suma de 103.789 mii lei, reprezentând diferența dintre prețul cu ridicata în vigoare la data restituirii zahărului împrumutat de la Administrația Națională a Rezervelor Materiale și prețul cu ridicata la care a fost livrat consumurilor colective, se acoperă de la bugetul de stat din prevederile bugetare ale Ministerului Comerțului, capitolul „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif”, aprobate pentru anul 1993.
Art. 2. - Subvențiile pentru acoperirea diferențelor de preț prevăzute la art. 1 se vor incasa de la bugetul de stat în condițiile în care Ministerul Comerțului va face dovada livrării efective a zahărului imprumutat de la Administrația Națională a Rezervelor Materiale, consumurilor colective, potrivit anexei.
Art. 3. - Ministerul Comerțului și Ministerul Finanțelor vor asigura punerea în executare a prezentei hotărâri.
Contrasemnează:
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Ministrul comerțului, Cristian Ionescu
Anexă
Societatea Comercială................
Verificat și avizat
Direcția de control financiar de stat
Decont justificativ privind calculul diferențelor de preț aferente cantităților de zahăr împrumutat de la Administrația Națională a Rezervelor Materiale, livrate consumurilor colective
Produsul | U.M. | Cantitatea efectiv livrată - tone - | Denumirea unității beneficiare | Prețul cu ridicata potrivit Hotărârii Guvernului nr. 498/1993 - lei/ U.M. | Prețul cu ridicata la data restituirii la Administrația Națională a Rezervelor Materiale - lei/ U.M. - | Diferența de preț - lei/ U.M. - (6-5) | Subvenția cuvenită - mii tei - (3X7) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
135.849 |
Director,
Contabil șef,
Guvernul României
Hotărâre privind trecerea unui imobil în administrarea Ministerului Afacerilor Externe
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Imobilul proprietate de stat situat în București, Aleea Modrogan nr. 22, sectorul 1, inclusiv mijloacele fixe și obiectele de inventar care fac parte integrantă din inventarul clădirii, trec din administrarea Regiei Autonome „Administrația Protocolului Patrimoniului de Stat” în administrarea Ministerului Afacerilor Externe.
Art. 2. - Transferul imobilului cu dotările existente se va face prin protocol de predare-primire, pe baza proceselor-verbale de inventariere.
Art. 3. - Patrimoniul Regiei Autonome „Administrația Protocolului Patrimoniului de Stat” se diminuează, pe baza protocolului, cu valoarea imobilului și a dotărilor aferente - mijloace fixe și obiecte de inventar.
Contrasemnează:
Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Teodor Viorel Meleșcanu
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Ministru de interne, George Ioan Dănescu
Guvernul României
Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 736/1991 privind regimul vamal al muniției, trofeelor de vânat și vânatului, deținute de vânătorii străini =
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 736 din 14 octombrie 1991 privind regimul vamal al muniției, trofeelor de vânat și vânatului, deținute de vânătorii străini, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 7 noiembrie 1991, se modifică după cum urmează:
1. Alineatul 1 al articolului 2 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Trofeele de vânat pot fi scoase din țară de către vânătorii străini pe baza documentelor întocmite de către filialele silvice ale Regiei Autonome „Romsilva” - procese-verbale de decontare a acțiunii de vânătoare și fișe de evaluare fără percepere de taxe vamale, declarație vamală și licență de export.”
2. După alineatul 1 al articolului 2 se introduc două alineate noi, cu următorul cuprins:
„Trofeele (blănuri sau cranii) de urs, lup și râs pot fi scoase din țară de către vânătorii străini numai dacă sunt însoțite, pe lângă documentele prevăzute la alin. 1, și de certificatele (permisele) de export tip CITES eliberate de autoritățile competente.
Inspecția de stat a pădurilor, din cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului, verifică, prin sondaj, modul în care se organizează și se desfășoară acțiunile de vânătoare cu turiști străini.”
Contrasemnează:
Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Aurel Constantin Ilie
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Ministru de interne, George Ioan Dănescu
Guvernul României
Hotărâre privind exceptarea temporară de la plata taxelor vamale a unor produse din import
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Până la data de 31 decembrie 1994 produsele prevăzute în anexa la prezenta hotărâre se exceptează de la plata taxelor vamale.
Contrasemnează:
Ministrul comerțului, Cristian Ionescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu
Ministrul industriilor, Dumitru Popescu
Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea
Secretar de stat, șeful Departamentului pentru integrare Europeană, Napoleon Pop
Anexă
Lista mărfurilor exceptate temporar de la plata taxelor vamale
Nr. crt. | Poziția tarifară | Denumirea produsului |
1 | 2 | 3 |
1. | 0402.29.11 | Lapte special așa-zis „pentru sugari”, în recipiente închise ermetic, eu un conținut net care să nu depășească 500 g și cu un conținut de grăsimi care să depășească 10% din greutate |
2. | 0402.29.15 | Lapte praf cu un conținut de grăsimi care să nu depășească 27% din greutate, în ambalaje directe, cu un conținut net care să nu depășească 2,5 kg |
3. | 1108.12.00 | Amidon de porumb |
4. | 1201.00.90 | Boabe de soia, chiar sfărâmate, altele decât cele destinate însămânțărilor de la poz. 1201.00.10 |
5. | 2301.20.00 | Făinuri, prafuri și pelete, din pește sau din crustacee, moluște sau alte nevertebrate acvatice |
6. | 2507.00.10 | Caolin și alte argile caoline, chiar calcinate, brute |
7. | 2507.00.90 | Caolin și alte argile caoline, chiar calcinate, altele decât cele de la poz. 2507.00.10 |
8. | 2524.00.30 | Azbest sub formă de fibre, fulgi sau pulberi |
9. | 2524.00.80 | Azbest, altul decât cel de la poz. 2524.00.30 |
10. | 2710.00.25 | Benzine speciale, altele decât cele de la poz. 2710.00.21 |
11. | 2716.00.00 | Energie electrică |
12. | 2803.00.10 | Negru de fum de metan |
13. | 2811.22.00 | Dioxid de siliciu |
14. | 2816.30.00 | Oxid, hidroxid și peroxid de bariu |
15. | 2817.00.00 | Oxid de zinc; peroxid de zinc |
16. | 2818.20.00 | Oxid de aluminiu altul decât corindon artificial |
17. | 2820.10.00 | Dioxid de mangan |
18. | 2821.10.00 | Oxizi și hidroxizi de fier |
19. | 2826.30.00 | Hexafluoroaluminat de sodiu (criolit sintetic) |
20. | 2827.39.00 | Alte cloruri decât cele de la poz. 2827.10.00-2827.38.00 |
21. | 2832.10.00 | Sulfiți de sodiu |
22. | 2832.20.00 | Alți sulfiți decât sulfiții de sodiu de la poz. 2832.10.00 |
23. | 2833.11.00 | Sulfat disodic |
24. | 2834.29.10 | Nitrați de bariu, de beriliu, de cadmiu, de cobalt, de nichel |
25. | 2835.22.00 | Fosfați de mono sau disodiu |
26. | 2342.10.00 | Silicați dubli sau complecși |
21. | 2851.00.90 | Alți comouși anorganici decât cei de la poz. 2851.00.10-2851.00.30 |
28. | 2902.90.90 | Hidrocarburi ciclice, altele decât cele de la poz. 2902.11.00-2902.90.30 |
29. | 2903.69.00 | Derivați halogenați de hidrocarburi aromatice, alții decât cei de la poz. 2903.61.00-2903.62.00 |
30. | 2904.10.00 | Derivați conținând numai grupări sulfonice, săruri ale acestora și esterii lor etilici |
31. | 2904,20.10 | Trinitrotoluen. dinitronaftaline |
32. | 2907.11.00 | Fenol (hidroxibenzen) și sărurile lui |
33. | 2907.23.10 | 4.4'-izopropilidendifenol (bisfenol A, difenilolpropan) |
34. | 2907.30.00 | Fenol-alcooli |
35. | 2910.30.00 | l-cloro-2, 3-epoxipropan (epiclorhidrin) |
38. | 2917.37.00 | Tereftalat de dimetil |
37. | 2918.21.00 | Acid salicilic și sărurile lui |
38. | 2918.22.00 | Acid O-acetilsalicilic, sărurile și esterii lui |
39. | 2920.90.80 | Esteri ai altor acizi anorganici (exclusiv esterii hidrogenului halogenat) și sărurile lor; derivații lor haiogenați, sulfonați, nitrați sau nitrozați, alții decât cei de la poz. 2920.10.00-2920.90.30 |
40. | 2921.11.10 | Mono-, di-, sau trimetilamine |
41. | 2921.12.00 | Dietilamină și sărurile acesteia |
42. | 2921.19.10 | Trietilamine și sărurile lor |
43. | 2921.30.10 | Ciclohexilamine, ciclohexildimetilamine și sărurile lor |
44. | 2921,30.90 | Monoamine și poliamine ciclanice, ciclenice sau cicloterpenice și derivații lor; sărurile lor, altele decât cele de la poz. 2921.30.10 |
45. | 2921.41.00 | Anilină și sărurile ei |
48. | 2933.71.00 | 6-hexanlactama (epsiloncaprolactama) |
47. | 3208.20.90 | Lacuri și vopsele pe bază de polimeri acrilici sau vinilici, altele decât cele de la poz. 3803.20.10 |
48. | 3212.10.90 | Folii pentru marcaj cu fier, altele decât cele de la poz. 3212.10.10 |
49. | 3506.91.00 | Adezive pe bază de cauciuc sau materiale plastice (inclusiv rășini artificiale) |
50. | 3603 00.90 | Fitiluri de siguranță, fitiluri detonante, capse de percuție sau detonante, aprinzătoare, detonatoare electrice, altele decât cele de la poz. 3603.00.10 |
51. | 3812.10.00 | Preparate așa-zise „acceleratori de vulcanizare” |
52. | 3812.20.00 | Plastifianți compuși pentru cauciuc sau materiale plastice |
53. | 3812.30.80 | Preparate antioxidante și alți stabilizatori compuși, pentru cauciuc sau materii plastice, altele decât cele de la poz. 3812.30.20 |
54. | 3823.40.00 | Aditivi preparați pentru cimenturi, mortare sau betoane |
55. | 3902.10.00 | Polipropilenă |
56. | 3902.30.00 | Copolimeri de propilenă |
57. | 3905.19.00 | Polimeri de acetat de vinii, alții decât cei de la poz. -3905.11.00 |
58. | 3907.20.90 | Alți polieteri decât cei de la poz. 3907.20.11-3907.20.19
|
59. | 3907.40.00 | Policarbonați |
80. | 3912.12.00 | Plastifiați |
61. | 3920.20.90 | Alte plăci, foi, folii, benzi, panglici, pelicule și lame din polimeri de propilenă de o grosime care să depășească 0,10 mm, altele decât cele de la poz. 3920.20.71-3920.20.79 |
62. | 3920.73.90 | Alte plăci, foi, folii, benzi, panglici, pelicule și lame din-acetat de celuloză, altele decât cele de la poz. 3920.73,10-3920.73.50 |
63. | 4407.91.10 | Lemn de stejar, tăiat sau cioplit longitudinal, spintecat sau cojit, de o grosime care depășește 6 mm, lipit prin imbinare' dințată chiar geluit sau șlefuit |
64. | 4407.91.31 | Lame și frize pentru parchet din stejar, neasamblate |
65. | 4407.91.39 | Lemn de stejar tăiat sau cioplit longitudinal, spintecat sau cojit, de o grosime care depășește 6 mm, geluit, altul decât cel de la poz. 4407.91.10- 4407.91.31 |
68. | 4407.91.50 | Lemn de stejar tăiat sau cioplit longitudinal, spintecat sau cojit, de o grosime care depășește 6 mm, șlefuit |
67. | 4408.90.92 | Foi de placaj și foi pentru furnir de placaj și alt lemn tăiat longitudinal, retezat sau derulat, chiar geluit, șlefuit sau lipit prin imbinare dințată, de o grosime care să nu depășească 1 mm, din următoarele lemne tropicale: Makore, Iroko, Tiama, Mansonia, Ilomba, Dibetou, Azobe, Meranti Bakau, Meranti alb, Seraya alb, Meranti galben, Alan, Keruing, Ramin, Kapur, Teak, Jongkong, Merbau, Jelutong, Kempas, Imbuia și Balsa |
68. | 4408.90.94 | Alt lemn tropical de o grosime care să nu depășească 1 mm, altul decât cel de la poz. 4408.90.92 |
69. | 6309.11.00 | Planșe, plăci, panouri, dale și articole similare neornamentate, fățuite sau armate numai cu hârtie sau carton |
70. | 6901.00.10 | Cărămizi cu o greutate de peste 650 kg/m3 |
71. | 6901.00.90 | Cărămizi, blocuri, dale, plăci și alte produse ceramice din pulberi silicioase fosile sau din pământuri silicioase similare, altele decât cele de la poz. 6901.00.10 |
72. | 6902.10.00 | Cărămizi, dale, plăci și produse similare pentru construcții, din ceramică, refractare, altele decât cele din pulberi silicioase fosile sau din pământuri silicioase similare, cu un conținut în greutate mai mare de 50% de Mg, Ca sau Cr, considerate separat sau împreună, exprimate ca MgO, CaO, Cr2O3 |
73. | 6902.20.10 | Cărămizi, dale, plăci și produse similare pentru construcții, din ceramică, refractare, altele decât cele din pulberi silicioase fosile sau din pământuri silicioase similare, cu un conținut în greutate mai mare de 50% de alumină (AI203) și de siliciu (SiO2) sau de un amestec sau o combinație din acestea, cu un conținut de siliciu (SiO2) de minim 93% din greutate |
74. | 6902.20.91 | Cărămizi, dale, plăci și produse similare pentru construcții, din ceramică, refractare, altele decât cele din pulberi silicioase fosile sau din pământuri silicioase similare, cu un conținut în greutate mai mare de 50% de alumină (Al2O3) și de siliciu (SiO) sau de un amestec sau o combinație din acestea, cu un conținut de alumină (Al2O3) de peste 7% dar mai puțin de 45% din greutate |
75. | 6902.20.99 | Cărămizi, dale, plăci, altele decât cele de la poz. 6902.10.00-6902.20.91 |
76. | 6902.90.00 | Cărămizi, dale, plăci, altele decât cele de la poz. 6902.10.00-6902.20.99 |
77. | 7010.10.00 | Fiole |
78. | 7302.10.31 | șine noi cu o greutate pe metru egală sau mai mare de 20 kg |
79. | 7304.20.10 | Prăjini de foraj |
80. | 7304.20.91 | Burlane, țevi de extracție de tipul celor folosite pentru extracția petrolului și gazelor, cu un diametru exterior ce nu depășește 406,4 mm |
81. | 7307.91.00 | Flanșe (bride) |
82. | 7308.90.59 | Structuri și părți de structuri din fontă, fier sau oțel, cu excepția construcțiilor prefabricate de la poz. 9406; tablă, bare, profiluri, țevi și produse similare, din fier sau oțel, pregătite în vederea folosirii lor în construcții, altele decât cele de la poz. 7308.10.00-7308.90.51 |
83. | 7318.14.99 | șuruburi autofiletante, altele decât cele de la poz. 7318.14.10-7318.14.91 |
84. | 8202.99.19 | Pânze de ferăstrău cu partea activă din oțel, pentru prelucrarea altor materiale, altele decât cele de la poz. 8202.99.11 |
85. | 3409.99.00 | Părți destinate exclusiv sau în principal motoarelor de la poz. nr. 84.07 sau 84.08, altele decât cele de la poz. 8409.10.10-3409.91.00 |
86. | 8414.10.90 | Pompe cu vid, altele decât cele de la poz. 8414.10.10-8414.10.50 |
87. | 3416.10.10 | Arzătoare pentru combustibili lichizi, cu dispozitiv de control automat incorporat |
88. | 8416.20.00 | Alte arzătoare inclusiv arzătoare mixte |
89. | 8417.10.00 | Furnale și cuptoare pentru calcinare și topire sau alte tratamente termice ale minereurilor sau metalelor |
90. | 8421.19.99 | Centrifuge, inclusiv uscătoare centrifugale, altele decât cele de la poz. 8421.11.00-8421.19.91 |
91. | 8421.39.30 | Aparate pentru filtrarea și purificarea aerului |
92. | 8422.30.00 | Mașini și aparate pentru umplut, capsulat sau etichetat sticle, cutii, saci sau alte recipiente; mașini și aparate pentru gazeificarea (acidularea) băuturilor |
93. | 8423.30.00 | Bascule pentru cântăriri constante, balanțe și bascule de lăcuire sau de dozare |
94. | 8426.99.90 | Alte Mașini și aparate, altele decât cele de la poz. 8426.91.10-8426.99.10 |
95. | 8431.20.00 | Părți destinate a fi folosite exclusiv sau în principal pentru mașini și aparate de la poz. 84.27 |
96. | 8439.20.00 | Mașini și aparate pentru fabricarea hârtiei sau cartonului |
97. | 8439.30.00 | Mașini și aparate pentru finisarea hârtiei sau cartonului |
98. | 3439.91.90. | Părți de Mașini sau aparate pentru fabricarea pastei din materii fibroase celulozice, altele decât cele de la poz. 8439.91.10 |
99. | 8441.10.20 | Mașini de tăiat în lungime sau în lățime |
100. | 3441.30.00 | Mașini pentru fabricarea cutiilor, lăzilor, tuburilor de carton, bidoanelor sau ambalajelor similare, altfel decât prin mulare |
101. | 3441.40.00 | Mașini pentru mularea articolelor din pastă de hârtie, hârtie sau carton |
102. | 8441.80.00 | Mașini și aparate pentru prelucrarea pastei de hârtie, hârtiei sau cartonului, inclusiv mașinile de tăiat de orice fel, altele decât cele de la poz. 8441.10.10-8441.40.00 |
103. | 8441,90.90 | Părți de Mașini și aparate pentru prelucrarea pastei de hârtie, hârtiei sau cartonului, altele decât cele pentru mașini de tăiat de la poz. 8441.90.10 |
104. | 3462.99.91 | Mașini-unelte (inclusiv prese) pentru prelucrarea metalelor prin forjare, lovire, ștanțare pentru fabricarea de nituri, buloane și șuruburi |
105. | 8465.10.10 | Mașini care pot efectua diferite tipuri de operații de prelucrare, fără schimbarea uneltelor intre operații, cu manevrarea manuală a piesei intre operații |
106. | 8465,10.90 | Mașini care pot efectua diferite tipuri de operații de prelucrare, fără schimbarea uneltelor intre operații, fără manevrarea manuală a piesei intre operații |
107. | 8465.93.00 | Mașini de șlefuit, de polizat sau de lustruit |
108. | 8465.94.00 | Mașini de curbat sau de asamblat |
109. | 8467.11.90 | Unelte pneumatice rotative (cu sau fără percuție), altele decât cele de la poz. 8467.11.10 |
110. | 8474.32.00 | Mașini pentru amestecat substanțe minerale cu bitum |
111. | 8474.90.90 | Părți de Mașini și aparate pentru sortat, cernut, separat, spălat, con-casat, măcinat, amestecat sau malaxat pământ, pietre, minereuri și alte substanțe minerale solide; de Mașini pentru aglomerat, format sau modelat combustibili minerali solizi, paste ceramice, ciment, gips sau alte materiale minerale sub formă de praf sau pastă; de mașini pentru fabricat forme de nisip pentru turnat, altele decât cele turnate din fontă, fier sau oțel de la poz. 8474.90,10 |
112. | 8477.30.00 | Mașini de formare prin suflare |
113. | 3477.80.90 | Alte mașini și aparate decât cele de la poz. 8477.10.00-8477.80.10 |
114. | 8479.82.00 | Mașini și aparate pentru amestecat, malaxat, concasat, măcinat, cernut, omogenizat, emulsionat sau barbotat |
115. | 8507.90.93 | Separatori |
116. | 8545.90.10 | Rezistențe de încălzire |
117. | 8604.00.00 | Vehicule pentru întreținere sau pentru servicii de cale ferată sau similare, chiar autopropulsate (de exemplu: vagoane-atelier, vagoane-macara, vagoane echipate pentru completarea balastului, vagoane de aliniere a căilor ferate, vehicule de probă și drezine) |
118. | 8605.00.00 | Vagoane de călători, vagoane de bagaje, vagoane poștale și alte vagoane speciale de cale ferată sau similare, tractate (exclusiv cele de la poz. 86.04) |
119. | 8607.19.11 | Osii, montate sau nu, roți și părți ale acestora, forjate, din oțeluri |
120. | 8705.90.90 | Alte autovehicule pentru scopuri speciale, altele decât cele destinate în principal pentru transportul de persoane sau de mărfuri, altele decât cele de la poz. 8705.10.00-8705.90.30 |
Referințe
- ↑ Notă: a) Primele de asigurare se plătesc numai pentru autovehicule. Pentru remorci, semiremorci și atașe nu se plătesc prime de asigurare. b) Primele de asigurare prevăzute mai sus se plătesc și pentru fiecare autorizație de circulație de probe. c) Pentru persoane cu deficiențe locomotorii, deținători de motocicluri și autoturisme adaptate infirmității lor, inclusiv pentru cele primite de aceștia în folosință, primele de asigurare se reduc cu 50%. d) Pentru autovehiculele pe care le dețin, Ministerul Apărări Naționale, Ministerul de interne, Ministerul Justiției - Direcția generală a penitenciarelor, Serviciul Român de informații, Serviciul de telecomunicații speciale, Serviciul de protecție și pază și Serviciul de informații externe calculează primele de asigurare și le plătesc centralizat Societății Comerciale „Asigurarea Românească” - S.A. Primele de asigurare se stabilesc de organele prevăzute mai sus împreună cu Ministerul Finanțelor, sub forma unor sume forfetare, care vor fi prevăzute în bugetul ministerelor respective. e) Pentru neplata în termen a primelor, asigurații de la pct. I, persoane fizice, plătesc, pentru fiecare zi de întârziere, o majorare de 0,1%, iar asigurații persoane juridice datorează, pentru fiecare zi de întârziere, o majorare de 0,3%. Majorările de întârziere se calculează începând cu prima zi după expirarea termenului de plată și până în ziua plății efective a primei.