Monitorul Oficial 270/1994

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:32, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0270 - Partea I – Vineri, 23 septembrie year::1994


Hotărâri ale Camerei Deputaților

Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Camerei Deputaților nr. 59/1992 privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Camerei Deputaților nr. 59/1992 privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților se modifică după cum urmează:

A. Se completează componența următoarelor comisii permanente:

  • Comisia pentru cultură, arte, mass-media (anexa nr. 10), cu domnul deputat Konya Hamar-Alexandru, din partea Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, și domnul deputat Nicolae Drăghiea, din partea Grupului parlamentar socialist;
  • Comisia juridică, de disciplină și imunități (anexa nr. 11), cu domnul deputat Gheorghe Toduț, din partea Grupului parlamentar liberal.

B. Se eliberează din componenta comisiilor permanente, ca urmare a alegerii în Biroul permanent, următorii deputați:

  • domnul deputat Borbely Ladislau, din partea Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, și domnul deputat Ioan Mureșan, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Țărănesc-creștin democrat și al Partidului Ecologist Român din Comisia pentru politica economică, reformă și privatizare (anexa nr. 1);
  • domnul deputat Emil Putin, din partea Grupului parlamentar social-democrat al Partidului Social Democrat Român, din Comisia juridică, de disciplină și imunități (anexa nr. 11).

p. Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan | București, 13 septembrie 1994 | Nr. 26.


Acte ale Organelor Administrației Publice

Ordinul nr. 1.186 din 20 septembrie 1994

Ministru de stat, ministrul finanțelor,

  • în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
  • în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică, ale art. 27 din Legea bugetului de stat pe anul 1994 nr. 36/1994, ale Convenției încheiate între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României,

emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont, numite certificate de trezorerie, seria D 1 94.12.29, garantată de stat, în valoare nominală totală de nu mai mult de 300.480.000.000 lei.

Art. 2. - Valoarea nominală individuală a unui certificat de trezorerie este de 10 milioane lei sau multipli ai acesteia.

Art. 3. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se efectuează prin Banca Națională a României care acționează ca agent al statului, de plată, înregistrare și transfer.

Art. 4. - Data emisiunii este joi, 29 septembrie 1994, cu scadență joi, 29 decembrie 1994.

Art. 5. - Prețul titlului de stat cu discont este de nu mai puțin de 86,357 milioane lei la 100 milioane lei valoare nominală, corespunzător unui randament (Y) (rată a profitului) de 62,5%, determinat după formula:

P = (360 / (Y x D + 360)) X 100

în care:

P = prețul titlului de stat cu discont
Y = randament (rata profitului %)
D = nr. de zile până la scadență.

Art. 6. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se va face prin subscripție publică. Certificatele de trezorerie pot fi cumpărate de societăți bancare din România în nume propriu sau în numele clienților lor.

Cererile de subscriere se depun la Banca Națională a României până marți 27 septembrie 1994.

După închiderea subscrierii, dar în aceeași zi, participanții vor fi informați asupra acceptării sau neacceptării totale sau parțiale a cererilor depuse.

Art. 7. - Plata certificatelor de trezorerie subscrise se va face la data emisiunii, respectiv 29 septembrie 1994, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Națională a României, cu suma reprezentând prețul inițial (valoarea inițială) a certificatelor de trezorerie cumpărate.

Răscumpărarea certificatelor de trezorerie se va face la data scadenței, respectiv 29 decembrie 1994, prin creditarea contului deținătorului cu sume reprezentând valoarea nominală a certificatelor de trezorerie deținute.

Art. 8. - Certificatele de trezorerie nu se emit în formă fizică. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Națională a României, iar orice schimbare de proprietate va fi anunțată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.

Art. 9. - Prezenta emisiune nu beneficiază de facilități fiscale.

Art. 10. - Direcția generală creanțe și angajamente interne și externe ale statului din Ministerul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.


Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Norme cu privire la modul de încasare a taxelor de trecere a frontierei, datorate de cetățenii români

Ministerul Finanțelor

Nr. 451.360 din 3 septembrie 1994

Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Nr. 1.252 din 8 septembrie 1994

Ministerul de Interne

Nr. 7.026 din 11 septembrie 1994

În temeiul prevederilor art. 8 din Ordonanța Guvernului nr. 50/1994 privind instituirea unei taxe de trecere a frontierei în vederea constituirii unor resurse destinate protecției sociale,

se emit prezentele norme.

1. Prin Ordonanța Guvernului nr. 50/1994, cetățenii români care se deplasează în străinătate în interes personal sau în scop turistic și în cadrul micului trafic de frontieră datorează taxele prevăzute la art. 2 din ordonanță.

Taxele se depun în contul bugetului de sunt, astfel:

a) la unitățile C.E.C.;
b) la trezoreriile finanțelor publice.

Pentru sumele încasate, unitățile de mai sus eliberează chitanțe în care se specifică: numele și prenumele plătitorului, adresa, suma plătită, natura încasării, respectiv „taxa de trecere a frontierei”.

Pentru cetățenii români care călătoresc în grup organizat prin agențiile de turism, precum și pentru cei care trec frontiera pe bază de documente de călătorie colective se poate elibera o singură chitanță cu precizarea numărului de persoane și a totalului sumei încasate.

Sumele încasate se varsă în contul bugetului de stat la subcapitolul 15.1.04 „taxa de trecere a frontierei".

2. Nu sunt supuși plății taxei de trecere a frontierei cetățenii români care se deplasează în străinătate în interes de serviciu, pe bază de pașapoarte de serviciu sau diplomatice, precum și în condițiile art. 4 din Ordonanța Guvernului nr. 37/1994, care prevede că „la cererea agenților economici, ai căror reprezentanți se deplasează în străinătate în scop de afaceri, în pașaportul simplu se va menționa că titularul călătorește pe o anumită perioadă în interes de serviciu”.

3. Persoanele care, potrivit art. 4 din Ordonanța Guvernului nr. 50/1994, beneficiază de scutire de plată a taxelor, vor prezenta organelor vamale documente doveditoare din care să rezulte că se încadrează într-una din categoriile exceptate. Actele doveditoare se vizează de către organele vamale.

4. Chitanțele eliberate în condițiile pct. 1 sau, după caz, actele doveditoare prevăzute la pct. 3 se prezintă organelor Ministerului de Interne de control trecere frontieră, care le ștampilează cu ștampila ce se aplică pe documentele de călătorie.

5. În cazul în care, persoanele îndreptățite a fi scutite de plata taxei de trecere ai frontierei nu au posibilitatea de a obține, în prealabil, actele doveditoare prevăzute la pct. 3, vor plăti conform pct. 1 taxa datorată, urmând ca la înapoierea în țară să solicite restituirea sumelor plătite.

6. Cetățenilor români care au plătit taxa de trecere a frontierei și li s-a refuzat intrarea în țara de destinație sau, după caz, nu au efectuat călătoria preconizată, li se restituie sumele plătite cu acest titlu.

7. Restituirea sumelor plante în condițiile pct. 5 și 6 se face de către organele teritoriale ale Ministerului Finanțelor, care administrează contul bugetului în care au fost depuse sumele respective. Restituirea se efectuează pe bază de cerere, la care se anexează chitanța de depunere a sumei în original și, după caz, actele doveditoare.

În vederea restituirii sumelor pentru cazurile prevăzute la pct. 6, în situația de refuz de intrare în țara de destinație, organele Ministerului de Interne de control trecere frontieră certifică, sub ștampilă, pe versoul chitanței eliberate în condițiile pct. 1, neefectuarea călătoriei.

Pentru cazurile de neefectuare a călătoriei preconizate, altele decât refuzul de intrare în țara de destinație, restituirea sumelor se efectuează de organele prevăzute la alin. 1 pe baza cererii făcute pe proprie răspundere și a chitanței în original de plată a taxei de trecere a frontierei, neștampilată de organele M1nistrului de Interne de control trecere frontieră.

8. Nivelul taxei se corectează periodic de Guvern, ținând seama de evoluția indicelui general de creștere a prețurilor de consum, corelat și cu modificările intervenite în veniturile populației.


Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

p. Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dorel Mustățea, secretar de stat

p. Ministru de interne, Sandu Eugen, secretar de stat