Monitorul Oficial 113/1995

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:33, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::0113 - Partea I – Luni, 5 iunie year::1995


Hotărâri ale Senatului

Hotărâre privind aprobarea intrării și staționării în apele teritoriale ale României a unor nave militare străine

În temeiul art. 5 alin. 3 din Legea apărării naționale a României nr. 45/1994,

Senatul adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se aprobă intrarea și staționarea în apele teritoriale ale României, în perioada 8-15 iunie 1995, a câte unei nave militare aparținând Forțelor Maritime Militare ale Greciei, Italiei, Olandei și Turciei, ale căror echipaje totalizează 105 ofițeri și 839 marinari.

Art. 2. - Navele militare menționate la art. 1 vor participa la exercițiul naval „COOPERATIVE RESCUE -'95” prevăzut în Programul Individual de Parteneriat între România și N.A.T.O. pe anul 1995, tematica acestuia fiind axată pe operațiuni de căutare și salvare pe mare.

Art. 3. - Responsabilitatea costurilor pentru aceste operațiuni revine fiecărei țări participante, urmând ca Ministerul Apărării Naționale sa suporte cheltuielile din fondurile destinate Parteneriatului pentru Pace.


Președintele Senatului, prof. univ. dr. Oliviu Gherman | București, 31 mai 1995 | Nr. 6.


Hotărâre privind stabilirea unor norme de procedură în legătură cu numirea unui judecător la Curtea Constituțională, din partea Senatului

Având în vedere că în Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale și în Regulamentul Senatului nu sunt prevăzute reglementări complete privind procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituțională și ținând seama de precedentele rezolvări în situații similare, precum și de prevederile art. 9 alin. (2) din Legea nr. 47/1992,

Senatul adoptă prezenta hotărâre.

1. În conformitate cu art. 7 alin. (4) din Legea nr. 47/1992, Senatul numește, cu majoritatea membrilor săi, în calitate de judecător la Curtea Constituțională, candidatul care a obținut numărul cel mai mare de voturi.

2. Dacă la primul tur de scrutin nici un candidat nu întrunește numărul de voturi prevăzut la pct. 1. se va proceda la un nou tur de scrutin, la care participă primii doi candidați, în ordinea numărului de voturi obținute.

3. Dacă la primul tur de scrutin doi candidați obțin același număr de voturi, pe primul loc, aceștia participă la turul al doilea de scrutin. final.

4. Dacă la primul tur de scrutin trei sau mai mulți candidați obțin un număr egal de voturi, pe primul loc, se procedează la un al doilea tur de scrutin, intermediar, cu participarea acestor candidați și dacă unul dintre ei întrunește numărul legal de voturi, acesta va fi numit în funcție.

Dacă nici un candidat nu realizează numărul legal de voturi, primii doi candidați, clasați în ordinea numărului de voturi obținute, vor participa la turul de scrutin final.

5. În situația în care la primul tur de scrutin rezultă doi sau mai mulți candidați cu același număr de voturi pe locul al doilea, se va proceda la un nou tur de scrutin, intermediar, între acești candidați, iar câștigătorul acestui tur de scrutin și candidatul clasat pe locul întâi la primul tur de scrutin vor participa la turul de scrutin final.

6. Dacă la turul de scrutin final nici unul dintre cei doi candidați nu întrunește numărul legal de voturi, procedura se repetă până când unul dintre aceștia va obține votul majorității senatorilor.


Președintele Senatului, prof. univ. dr. Oliviu Gherman | București, 31 mai 1995 | Nr. 7.


Hotărâri ale Camerei Deputaților

Hotărâre privind aprobarea intrării și staționării în apele teritoriale ale României a unor nave militare străine

În temeiul art. 5 alin. 3 din Legea apărării naționale a României nr. 45/1994,

Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se aprobă intrarea și staționarea în apele teritoriale ale României, în perioada 8-15 iunie 1995, a câte unei nave militare aparținând Forțelor Maritime Militare ale Greciei, Italiei, Olandei și Turciei, ale căror echipaje totalizează 105 ofițeri și 839 marinari.

Art. 2. - Navele militare menționate la art. 1 vor participa la exercițiul naval „COOPERATIVE RESCUE -'95” prevăzut în Programul Individual de Parteneriat între România și N.A.T.O. pe anul 1995, tematica acestuia fiind axată pe operațiuni de căutare și salvare pe mare.

Art. 3. - Responsabilitatea costurilor pentru aceste operațiuni revine fiecărei țări participante, urmând ca Ministerul Apărării Naționale sa suporte cheltuielile din fondurile destinate Parteneriatului pentru Pace.

p. Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan | București, 1 iunie 1995 | Nr. 19.


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea licitațiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenților economici

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 15/1995,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Regulamentul privind organizarea și desfășurarea licitațiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenților economici, prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 26 mai 1995 | Nr. 342.

Contrasemnează:

Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Aurel Constantin Ilie

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexă

Regulament privind organizarea și desfășurarea licitațiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenților economici

Capitolul I

Dispoziții generale

Art. 1. - Masa lemnoasă destinată anual[1] agenților economici se vinde acestora potrivit legii, în condiții specifice economiei de piață, prin licitații organizate și desfășurate potrivit prevederilor prezentului regulament.

Art. 2. - Masa lemnoasă care face obiectul vânzării către agenții economici este pusă în valoare de Regia Autonomă a Pădurilor „Romsilva” din sursele precizate la art. 3 din Legea nr. 15/1995 și este constituită din produse principale, produse secundare - sărituri - și produse accidentale.

Art. 3. - (1) Au dreptul să participe la licitații și negocieri directe agenții economici cu capital de stat, privat sau mixt, atestați, în al căror statut de funcționare este prevăzută activitatea de exploatare și transport tehnologic al lemnului și care fac dovada că dispun de mijloacele materiale (utilaje, atelaje etc.) și financiare, precum și de forța de muncă specializată, necesare pentru recoltarea masei lemnoase în condițiile respectării regulilor silvice de exploatare.

Atestarea agenților economici se va realiza de către o comisie formată din 9 reprezentanți ai patronatelor din: silvicultură – 4, exploatarea lemnului - 4 și prelucrarea lemnului - 1. Comisia va fi numită prin ordinul ministrului apelor, pădurilor și protecției mediului, care va aproba și regulamentul de funcționare a acesteia.

(2) De asemenea, au dreptul să participe la licitații și la negocieri directe agenții economici care au în obiectul de activitate industrializarea lemnului, inclusiv producătorii de mobilă, celuloză și hârtie, care fac dovada că dispun de mijloacele financiare necesare. Exploatarea masei lemnoase se va face numai prin agenții economici atestați.

(3) Regia Autonomă a Pădurilor „Romsilva” nu va putea participa la licitațiile de masă lemnoasă. De asemenea, nu pot participa la licitații sau vânzări prin negocieri directe, direct sau prin intermediari, atât salariații statului în domeniul silviculturii, cât și ai Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” și ai societăților comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul tehnologic, prelucrarea primară sau industrializarea lemnului.

Art. 4. - (1) În desfășurarea acțiunii de recoltare a masei lemnoase destinate agenților economici se va asigura respectarea epocilor și a termenelor de exploatare a masei lemnoase, conform eșalonării la exploatare a parchetelor, și a instrucțiunilor în vigoare.

(2) Produsele accidentale apărute în plus în cursul anului de producție, pe suprafața parchetelor contractate cu agenții economici și aflate în lucru, vor fi puse în valoare cu prioritate, conform instrucțiunilor în vigoare, și se vor contracta cu agentul economic care exploatează parchetul respectiv, la prețuri stabilite prin negociere directă, în funcție de specii și de structura dimensională.

Capitolul II

Licitațiile

Art. 5. - Formele de licitație care se utilizează sunt licitațiile deschise și licitațiile închise.

Secțiunea A

Pregătirea și organizarea licitațiilor

Art. 6. - Filialele și ocoalele silvice ale Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” vor pune la dispoziția agenților economici, la cererea acestora, pentru consultare la sediul unităților silvice, lista și amplasarea partizilor destinate agenților economici, în vederea stabilirii din timp de către aceștia a opțiunilor lor și a asigurării mijloacelor materiale și financiare necesare activității de exploatare a lemnului. Această listă se va întocmi până la data de 30 aprilie, pentru 50% din masa lemnoasă aferentă anului de producție următor, și până la data de 30 septembrie a aceluiași an, pentru diferența de 50% din masa lemnoasă aprobată pentru recoltare.

Art. 7. - Licitațiile de masă lemnoasă pe picior se organizează pentru parchete întregi, constituite conform instrucțiunilor în vigoare, sau pentru loturi de parchete grupate teritorial pe bazinete.

Art. 8. - (1) Fiecare filială silvică a Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” își organizează și își pregătește licitațiile în funcție de condițiile specifice, de structura masei lemnoase și de epocile de tăiere și de scoatere a lemnului.

(2) Licitațiile principale se organizează de două ori pe an, și anume: prima, la începutul anului forestier (15 august - 15 septembrie), și a doua, la începutul sezonului de vegetație (1 martie - 15 mai). În afara acestor licitații principale, filialele silvice pot organiza licitații și în celelalte intervale ale anului, pentru resursele rămase neadjudecate la licitațiile principale și pentru produsele accidentale apărute pe parcurs.

Art. 9. - (1) Pregătirea licitațiilor se face de către filialele silvice din timp, înainte de publicarea anunțului acestora. În acest scop se întocmesc catalogul cu fișele tehnice și economice ale partizilor ce se vor licita și caietul de sarcini.

(2) Valorile de începere a licitațiilor, prevăzute în listele tehnice și economice, se vor calcula în funcție de prețurile pe specii și sortimente dimensionale, determinate pe baza prețului mediu al masei lemnoase pe picior, stabilit sub supravegherea Ministerului Finanțelor.

(3) Caietul de sarcini va cuprinde regulile silvice de exploatare, epocile permise pentru tăierea și scoaterea materialului lemnos din parchete, termenul de încheiere a contractului cu agentul economic care va câștiga licitația, precum și alte condiții și dispoziții legale care trebuie să fie cunoscute de agenții economici care exploatează masa lemnoasă.

(4) În caietul de sarcini se va prevedea în mod expres că agenții economici care își adjudeca și care contractează masa lemnoasă sunt obligați să ofere unităților de industrializare sortimentele de lemn apte pentru industrie (lemn pentru furnire, lemn pentru mină și lemn pentru celuloză). Agenții economici care nu fac dovada respectării acestei obligații nu vor fi admiși la următoarele licitații sau negocieri directe de masa lemnoasă.

(5) Catalogul cu fișele tehnice și economice ale partizilor ce se vor licita și caietul de sarcini se vor pune la dispoziția agenților economici interesați, contra cost. Prețul Documentației se stabilește de conducerea filialei silvice, în funcție de cheltuielile efective determinate de întocmirea și multiplicarea documentelor respective.

Art. 10. - (1) Publicarea anunțului organizării licitațiilor se face de către filialele silvice cu minimum 30 de zile înainte de ținerea licitațiilor principale și cu minimum 10 zile înainte de ținerea licitațiilor intermediare, în presa locală, centrală sau în ziarul „Pădurea noastră”.

(2) Anunțul publicitar va cuprinde următoarele:

  • denumirea organizatorului licitației, adresa și numărul de telefon la care se pot solicita relații;
  • locul, data și ora la care se va ține preselecția;
  • locul, data și ora ținerii licitației, precum și felul acesteia (deschisă sau închisă);
  • obiectul licitației, partizile;
  • termenul până la care se pot face oferte sau înscrieri.

(3) Data ținerii licitațiilor se va comunica și principalilor agenți economici cu capital de stat, privat sau mixt, specializați în activitatea de exploatare și de industrializare a lemnului din raza teritorială a filialei silvice și se va afișa la sediul filialei și al ocoalelor silvice implicate în această acțiune.

Art. 11. - Agenții economici cu capital de stat, privat sau Mixt, care intenționează să participe la licitații și doresc să Verifice, cantitativ și calitativ, masa lemnoasă care urmează a li licitată, pot consulta documentația de punere în valoare, în prezența personalului silvic.

Art. 12. - (1) Pentru admiterea la licitații a agenților economici cu capital de stat, privat sau mixt, se va organiza o preselecție, cu 5-10 zile înaintea datei la care este programată licitația.

(2) La preselecție, agenții economici precizați la alineatul precedent trebuie să prezinte atestarea, precum și celelalte documente din care să rezulte îndeplinirea integrală a condițiilor prevăzute la art. 3 din prezentul regulament.

(3) Comisia de preselecție este constituită din directorul filialei silvice sau directorul tehnic, directorul economic al acesteia și șeful compartimentului de fond forestier sau un alt specialist împuternicit al filialei.

(4) Pentru agenții economici care îndeplinesc integral condițiile impuse la preselecție, comisia prevăzută la alineatul precedent eliberează o confirmare scrisă în care se precizează în mod distinct cantitatea maximă de masă lemnoasă ce va putea fi licitată de agentul economic respectiv, în funcție de dotarea materială și umană, precum și de resursele financiare de care acesta dispune.

Art. 13. - (1) Comisia de licitație pentru masa lemnoasă din pădurile administrate de Regia Autonomă a Pădurilor "Romsilva”, destinată agenților economici, va fi formată din 5-9 membri, și anume:

a) directorul tehnic sau directorul economic al filialei silvice, care are calitatea de președinte al comisiei;
b) reprezentantul Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” (când aceasta nu poate trimite un delegat, va împuternici un specialist al filialei silvice);
c) reprezentantul direcției generale județene a finanțelor publice și controlului financiar de stat, împuternicit de directorul general al acesteia;
d) șeful compartimentului de fond forestier din filiala silvică, în calitate de secretar al comisiei;
e) consilierul juridic al filialei silvice;
f) șeful ocolului silvic în raza căruia se licitează masa lemnoasă;
g) 1-3 specialiști din filiala silvică, numiți de directorul acesteia.

(2) În situații deosebite și cu implicații economice majore, comisia de licitație poate fi condusă de directorul filialei silvice, în calitate de președinte.

Art. 14. - (1) Agenții economici care au fost admiși la preselecție și care se înscriu pentru participare la licitații sunt obligați să achite la filiala silvică organizatoare un tarif de participare.

(2) Tariful de participare la licitație precizat la alineatul precedent se stabilește de filiala silvică, pe baza cheltuielilor efective determinate de organizarea și de pregătirea licitației, fără a fi prohibitiv și fără a constitui sursă de beneficiu.

Art. 15. - (1) Agenții economici care participă la licitații sunt obligați să achite anterior ținerii acesteia o garanție de licitare, stabilită de filiala silvică la nivelul de 5% din valoarea de începere a licitației, pentru partizi mai mari de 1.000 m3, și de 10% din valoarea de începere a licitației, pentru partizi mai mici de 1.000 m m3.

(2) Garanția de licitare se depune în contul sau la casieria filialei silvice care organizează licitația, înainte de începerea licitației deschise sau înainte de depunerea ofertei pentru licitațiile închise.

Secțiunea B

Desfășurarea licitațiilor

Art. 16. - Licitațiile, deschise sau închise, se țin la locul, data și ora comunicate prin anunțul publicitar.

Art. 17. - (1) Ședințele de licitație încep prin înscrierea în procesul-verbal al ședinței a membrilor comisiei prezenți.

(2) La următorul punct din procesul-verbal al ședinței se înscriu agenții economici prezenți și persoanele împuternicite de aceștia să-i reprezinte (numele și prenumele, numărul și data împuternicirii).

(3) Pentru începerea efectivă a licitației, comisia de licitație va verifica dacă agenții economici prezenți au fost admiși la preselecție și dacă au achitat tariful de participare și garanția de licitare. În situația când una dintre aceste condiții nu este îndeplinită, nu se admite participarea la licitație a agentului economic respectiv.

Art. 18. - (1) Licitația deschisă începe prin anunțarea, de către președintele comisiei de licitație, a denumirii și a numărului partizii sau loturilor de partizi, a prețului de începere a licitației și a treptei de supralicitare.

(2) Treapta de supralicitare precizată la alineatul precedent se stabilește de către comisia de licitație în funcție de valoarea globală a partizii, la 10% din valoarea de începere, rotunjindu-se la mii lei.

(3) Licitația deschisă se face prin strigarea ofertelor de către agenții economici admiși la licitație. Comisia de licitație va înregistra în procesul-verbal al ședinței suma maximă oferită și agentul economic căruia i-a fost adjudecată partida sau lotul de partizi.

Art. 19. - (1) Licitația închisă se face prin prezentarea ofertelor, în plic închis și sigilat. Plicul cu oferta se introduce în alt plic, care se expediază de către agenții economici pe adresa unității silvice organizatoare a licitației.

(2) Licitația închisă începe prin înregistrarea în procesul-verbal a numărului de ordine al plicurilor sigilate, în care sunt înscrise ofertele agenților economici admiși la licitație. Participanții la licitație au dreptul să se convingă că toate plicurile sunt sigilate și nedesfăcute.

(3) În prezența participanților, comisia de licitație va deschide plicurile agenților economici ofertanți și va înregistra în procesul-verbal sumele oferite. Sunt declarați câștigători ai licitației agenții economici care au oferit cele mai mari prețuri.

Art. 20. - (1) În procesele-verbale ale ședințelor de licitații, comisia de licitație va stabili termenul până la care se va semna contractul de furnizare a masei lemnoase cu agentul economic câștigător, care nu poate depăși 15 zile de la adjudecare.

(2) Procesul-verbal al ședinței de licitație se semnează de toți membrii comisiei de licitație și de toți agenții economici participanți, inclusiv cu obiecții, dacă este cazul. Comisia de licitație va nominaliza în procesul-verbal agenții economici care refuză semnarea acestuia, precizând și motivele acestui refuz, dacă sunt cunoscute.

Art. 21. - (1) Garanția de licitare depusă de agentul economic câștigător al licitației se reține ca avans pentru costul masei lemnoase adjudecate.

(2) Garanțiile de licitare depuse de agenții economici ale căror oferte nu au fost adjudecate se restituie acestora în următoarele două zile lucrătoare de la data ținerii licitației, dacă a fost depusă în cont, și imediat, dacă a fost depusă la casieria unității silvice organizatoare.

Art. 22. - (1) Neîncheierea contractului de furnizare a masei lemnoase în termenul stabilit prin procesul-verbal, din vina agentului economic care a câștigat licitația, atrage pentru acesta pierderea garanției de licitare.

(2) Neîncheierea contractelor de furnizare a masei lemnoase în termenul stabilit prin procesul-verbal, din vina unității silvice, se sancționează potrivit legii civile.

Art. 23. - În cazurile în care la licitațiile deschise sau închise nu se prezintă decât un singur concurent, se va organiza o a doua licitație în următoarele 10 zile.

Capitolul III

Negocierile directe

Art. 24. - Agenții economici care și-au adjudecat masă lemnoasă și Regia Autonomă a Pădurilor „Romsilva” vor asigura lemnul de mină și lemnul pentru celuloză și hârtie necesar în anul 1995. Lemnul pentru mină se va livra la preț negociat, sub supravegherea Ministerului Finanțelor.

Art. 25. - (1) Masa lemnoasă destinată agenților economici cu capital de stat, privat sau mixt, care nu a putut fi valorificată prin două licitații succesive, se va putea vinde agenților economici prin negociere directă cu aceștia, indiferent dacă au participat sau nu la licitațiile anterioare.

(2) Produsele accidentale care prezintă pericol de depreciere se vor putea vinde prin negociere directă agenților economici cu capital de stat, privat sau mixt, după ținerea unei singure licitații în care nu au putut fi valorificate. Produsele accidentale și de igienă care prezintă pericol de infestare a pădurilor se vor vinde prin negociere directă sau se vor exploata în regim de urgență de către filialele silvice, cu aprobarea organului ierarhic superior.

Art. 26. - (1) Vânzarea prin negociere directă se face de către o comisie constituită din directorul tehnic sau economic al filialei silvice, în calitate de președinte, reprezentantul Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” (în cazul în care aceasta nu poate trimite un delegat, va împuternici un specialist al filialei silvice să o reprezinte), șeful ocolului silvic în raza căruia se află masa lemnoasă respectivă și șeful compartimentului de fond forestier din filiala silvică. în calitate de secretar al comisiei.

(2) Comisia prevăzută la alineatul precedent încheie o notă de negociere în care se consemnează agenții economici participanți, masa lemnoasă negociată, prețul convenit și termenul de încheiere a contractului de furnizare a masei lemnoase.

(3) Semnarea contractului de furnizare a masei lemnoase se face în maximum 15 zile de la data negocierii.

Capitolul IV

Dispoziții finale

Art. 27. - (1) Stabilirea tuturor prețurilor sau tarifelor menționate în capitolele anterioare se va face cu respectarea dispozițiilor prezentului regulament și a reglementărilor legale în vigoare.

(2) Prețurile și tarifele precizate la alineatul precedent nu includ taxa pe valoarea adăugată. La încheierea contractelor se va adăuga taxa pe valoarea adăugată prevăzută de lege.

Art. 28. - Prețurile de începere a licitațiilor și a negocierilor directe de masă lemnoasă, precum și cele adjudecate sau negociate se referă numai la masa lemnoasă și nu cuprind costurile pentru întreținerea și repararea drumurilor și a căilor legate forestiere. La contractare, la prețul global adjudecat sau negociat se va adăuga, pentru fiecare metru cub de masă lemnoasă, valoarea aferentă întreținerii și reparării drumurilor și căilor ferate forestiere, în vigoare la data respectivă (1.938 lei/m m3 la data de 15 august 1994), pentru menținerea în stare de funcționare a acestor căi de acces aferente zonelor de exploatare.

Art. 29. - Contractele, fișele tehnice și economice și caietele de sarcini, prevăzute de prezentul regulament, se întocmesc în conformitate cu instrucțiunile aprobate prin ordinul ministrului apelor, pădurilor și protecției mediului și cu respectarea reglementărilor legale în vigoare cu privire la relațiile contractuale.

Art. 30. - Plata masei lemnoase obținute prin licitații sau negocieri directe se va face de către agenții economici pe baza facturilor emise de unitățile silvice, conform anexei la contract privind eșalonarea valorii totale a masei lemnoase, cu respectarea reglementărilor legale.

Art. 31. - Prevederile prezentului regulament se aplică în mod corespunzător și pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenților economici, provenită din pășunile împădurite, aliniamentele de arbori și din pădurile sau terenurile cu vegetație forestieră administrate de persoane juridice, altele decât Regia Autonomă a Pădurilor „Romsilva”.

Art. 32. - Nerespectarea prevederilor din prezentul regulament atrage răspunderea disciplinară, materială, contravențională sau penală a persoanelor vinovate, după caz.


Hotărâre privind garantarea unui credit extern pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară Spitalului Elias și Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu București din subordinea Ministerului Apărării Naționale

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă garantarea, de către Ministerul Finanțelor, a unui credit extern în valoare de 12,5 milioane mărci germane, inclusiv dobânzile și comisioanele aferente, în vederea asigurării resurselor financiare necesare achiziționării de aparatură medicală pentru Spitalul Elias și Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu București din subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Art. 2. - Achiziționarea aparaturii medicale se va efectua în conformitate cu prevederile legale privind achizițiile de bunuri și investiții publice.

Art. 3. - Rambursarea creditului extern, plata dobânzilor și a comisioanelor aferente, precum și alte obligații legate de derularea contractului se vor asigura prin bugetele anuale ale Ministerului Apărării Naționale, din fondurile alocate cu această destinație, începând cu anul 1996.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 26 mai 1995 | Nr. 348.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, și protecției mediului, Gheorghe Tinca

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 456/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului

În temeiul prevederilor art. 115 din Constituția României,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se modifică anexa nr. 2 „Unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului” la Hotărârea Guvernului nr. 456/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea l, nr. 223 din 18 august 1994, potrivit anexei la prezenta hotărâre.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 30 mai 1995 | Nr. 354.

Contrasemnează:

Ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului, Marin Cristea

Ministrul cercetării și tehnologiei, Doru Dumitru Palade


Anexă

Unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului

Nr. crt. Denumirea unității Sursa de finanțare
1. Inspecțiile județene și a municipiului București în construcții, lucrări publice, urbanism și amenajarea teritoriului[2] Venituri extrabugetare
2. Centrul de Documentare pentru Construcții, Arhitectură, Urbanism și Amenajarea Teritoriului - CDCAS Venituri extrabugetare

Referințe

  1. Pentru anul 1995 volumul de masă lemnoasă destinată agenților economici este de 10,4 milioane m3.
  2. Funcționează ca servicii publice descentralizate ale ministerului și sunt subordonate Inspecției de stat în construcții, lucrări publice, urbanism și amenajarea teritoriului, organizată în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului ca inspecție centrală.