Monitorul Oficial 121/1995

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:33, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::0121 - Partea I – Vineri, 16 iunie year::1995


Declarații

Declarația Camerei Deputaților privind integrarea României în structurile politice, strategice și economice euroatlantice

Camera Deputaților, întrunită în ședința din 12 iunie 1995,

  • subliniind opțiunea fundamentală a României privind integrarea țării în structurile politice, strategice și economice euroatlantice,
  • reamintind constituirea Consiliului Național Consultativ pentru Integrare Euroatlantică din care fac parte, fără excepție, toate partidele reprezentate în Parlament,
  • luând notă cu satisfacție de acțiunile întreprinse de România, în urma cărora țara noastră are, în prezent, la N.A.T.O., Uniunea Europei Occidentale și Uniunea Europeană, un statut asemănător cu cel al celorlalte state din Europa Centrală cu vocație de integrare,
  • evidențiind prezența României în Consiliul Consultativ al Atlanticului de Nord, cât și activitatea susținută, desfășurată de instituțiile competente române în cadrul Parteneriatului pentru Pace, țara noastră fiind primul semnatar al acestui important instrument de colaborare politico-militară cu N.A.T.O.,
  • reliefând importanța obținerii de către România a statutului de partener asociat la Uniunea Europei Occidentale,
  • reamintind Declarația din 8 februarie 1995, prin care Parlamentul României a salutat intrarea în vigoare a Acordului european de asociere a României la Uniunea Europeană, ca un pas deosebit de semnificativ pe calea integrării țării noastre în Uniunea Europeană,
  • luând în considerare Hotărârea Guvernului nr. 111 din 27 februarie 1995 privind constituirea și funcționarea Comisiei de elaborare a Strategiei naționale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, din care fac parte și experți desemnați de partidele politice parlamentare,
  • relevând activitatea delegațiilor Parlamentului României la Adunarea Atlanticului de Nord, la Adunarea Uniunii Europei Occidentale, cât și la prima sesiune de constituire a Comitetului Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană, activitate consacrată integrării României în aceste structuri, * luând notă cu îngrijorare de unele puncte de vedere exprimate la Sesiunea Adunării Atlanticului de Nord din 27-29 mai 1995 de la Budapesta, care aduc atingere intereselor României de integrare în N.A.T.O.,

declară următoarele:

1. Camera Deputaților își reafirmă voința sa politică de a acționa în vederea integrării în structurile politice, economice și strategice euroatlantice și consideră că acestea reprezintă un obiectiv politic major, a cărui realizare este în concordanță cu apărarea intereselor naționale și constituie un sprijin nemijlocit pentru evoluția democratică, pluralistă a societății românești.

2. Camera Deputaților, luând act de eforturile Comisiei de elaborare a Strategiei naționale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, în vederea realizării obiectivului propus, solicită Guvernului să ia toate măsurile pentru ca cererea oficială de aderare a României la Uniunea Europeană să fie depusă până la sfârșitul lunii iunie 1995. În acest cadru, Camera Deputaților consideră că armonizarea legislației României cu legislația comunitară constituie un factor hotărâtor în pregătirea aderării României la Uniunea Europeană și cere Guvernului să adopte măsurile necesare pentru a transmite Parlamentului României proiectele de legi, cât mai urgent posibil, după aprobarea de către Consiliul European la Cannes, la sfârșitul lunii iunie 1995, a Cărții albe a armonizării legislative, elaborată de Comisia Europeană.

3. Camera Deputaților consideră că este importantă pentru securitatea națională și integritatea teritorială a României conectarea structurilor sale de securitate cu cele ale N.A.T.O. și ale Uniunii Europene. În acest cadru, Camera Deputaților sprijină participarea instituțiilor guvernamentale la Consiliul de Cooperare Nord-Atlantic, Parteneriatul pentru Pace și la reuniunile Uniunii Europei Occidentale.

4. Camera Deputaților se pronunță ferm pentru integrarea României în N.A.T.O., o dată cu extinderea Alianței spre Est, încă din prima etapă a acestui proces, și declară că această integrare nu este îndreptată împotriva nimănui și servește proceselor democratice, stabilității și progresului economic și social în România. În acest scop, Camera Deputaților cere Guvernului să întreprindă toate demersurile pe care le consideră necesare în vederea atingerii acestui obiectiv.

5. Camera Deputaților cere Guvernului să depună, în continuare, toate eforturile pentru finalizarea negocierilor tratatelor de bază cu țările vecine, având în vedere necesitatea asigurării securității și independentei naționale, în condițiile respectării ordinii constituțional-democratice din România, cât și interesele României de integrare în structurile euroatlantice.

6. Camera Deputaților cere delegațiilor sale care participă la Adunarea Atlanticului de Nord, Adunarea Parlamentară a Uniunii Europei Occidentale și la Comitetul Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană să depună eforturi susținute în vederea promovării obiectivelor prioritare ale României de integrare cât mai urgentă în aceste structuri.

7. Camera Deputaților își exprimă speranța că Parlamentele naționale ale țărilor membre N.A.T.O. și ale Uniunii Europei Occidentale, cât și Parlamentul European, vor sprijini îndeaproape eforturile României de integrare în aceste structuri euroatlantice, ceea ce va contribui în mod decisiv la consolidarea democrației și reformei în țara noastră, la asigurarea securității și stabilității în Europa Centrală.


Această declarație a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 13 iunie 1995.

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase | București, 13 iunie 1995 | Nr. .


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Blocuri de locuințe de serviciu pentru cadrele militare din municipiul Botoșani, județul Botoșani”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Blocuri de locuințe de serviciu pentru cadrele militare din municipiul Botoșani, județul Botoșani” prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului de stat, conform listelor de investiții aprobate în baza legii și potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 521/1992.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 382.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, Gheorghe Tinca

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Blocuri de locuințe de serviciu pentru cadrele militare din orașul Dorohoi, județul Botoșani”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Blocuri de locuințe de serviciu pentru cadrele militare din orașul Dorohoi, județul Botoșani” prevăzuți în anexele 1-4[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului de stat, conform listelor de investiții aprobate în baza legii și potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 521/1992.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 383.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, Gheorghe Tinca

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind alocarea unor sume din bugetul de stat pe anul 1995 pentru continuarea lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităților naturale care au avut loc în județul Hunedoara

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă alocarea sumei de 600 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pe anul 1995, pentru județul Hunedoara, în vederea continuării lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităților naturale care au avut loc în județul Hunedoara.

Art. 2. – Utilizarea sumei prevăzute la art. 1 se face de către ordonatorii principali de credite, potrivit dispozițiilor legale, pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de remediere a unor poduri și punți pietonale, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre, iar administrarea acestora se face de către organele teritoriale ale Ministerului Finanțelor.

Art. 3. – Sumelor neutilizate până la data de 31 decembrie 1995, alocate potrivit art. 1, li se aplică prevederile art. 72 din Legea nr. 10/1991 privind finanțele publice.

Art. 4. – Ministrul Finanțelor va introduce modificările corespunzătoare în bugetul de stat pe anul 1995.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 386.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexă

Lucrările care se execută în continuare, în județul Hunedoara, pentru înlăturare a efectelor calamităților naturale care au avut loc în lunile iunie-septembrie 1994

Nr. crt Denumirea lucrărilor Suma alocată pentru executarea lucrărilor
- mil. lei –
1. Pod în satul Ludești pe DC 58, Ocolișu Mic – Ludeștii de Jos 75
2. Două poduri pe DC 57, Boșorod – Luncani – Târsa 100
3. Pod pe DC 13, Buceș – După Piatră – Tarnița 75
4. Trei poduri și trei punți pietonale peste pârâul Grădiștea, comuna Orăștioara de Sus 175
5. Pod peste pârâul Sibișel în zona comunei Beriu 50
6. Pod peste pârâul Geoagiu în comuna Geoagiu 50
7. Pod și punte pietonală peste valea Sibișelului, în zona comunei Sântămăria-Orlea 75
Total 600


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Casa de copii din comuna Cozmești, județul Iași”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Casa de copii din comuna Cozmești, județul Iași”, prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 387.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind transmiterea unui imobil, situat în municipiul Suceava, județul Suceava, în administrarea Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Art. 1 – Imobilul proprietate publică a statului, compus din construcție și terenul aferent, situat în municipiul Suceava, str. Petru Rareș nr. 70, județul Suceava, identificat potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, se transmite, fără plată, din administrarea Regiei Autonome de Utilități Comunale și Locative Suceava, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Suceava, în administrarea Ministerului de Interne, pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Art. 2. – Patrimoniul Regiei Autonome de Utilități Comunale și Locative Suceava se diminuează cu valoarea de inventar a imobilului la data de 31 decembrie 1994.

Art. 3. – Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol, încheiat între cele două părți, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 388.

Contrasemnează:

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Anexă

Datele de identificare a imobilului situat în municipiul Suceava, județul Suceava, care se transmite în administrarea Ministerului de Interne

Locul unde este situat imobilul care se transmite Persoana juridică de la care se transmite Persoana juridică la care se transmite Caracteristici tehnice
Municipiul Suceava, str. Petru Rareș nr. 70, județul Suceava Regia Autonomă de Utilități Comunale și Locative Suceava Ministerul de Interne Suprafața construită: 740,6 m2
Suprafața desfășurată: 888,2 m2
Terenul aferent:2.837 m2


Hotărâre privind aprobarea clasării accesului pe coronamentul digului între Brăila și Galați, ca drum județean sub denumirea DJ 221 A

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. – Se aprobă clasarea accesului pe coronamentul digului între Brăila și Galați, ca drum județean sub denumirea DJ 221 A, în lungime de 14,917 km.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iunie 1995 | Nr. 392.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministrul transporturilor, Aurel Novac


Hotărâre privind transmiterea unui imobil, situat în municipiul București, în administrarea Curții de Conturi

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. – Se aprobă transmiterea imobilului compus din construcții în suprafață construită desfășurată de 738 m2 și terenul aferent în suprafață de 414 m2, situat în municipiul București, str. Gabriel Pery nr. 3, sectorul 1, din patrimoniul Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" în proprietatea publică a statului și în administrarea Curții de Conturi, în vederea folosirii acestuia ca sediu pentru Direcția de control financiar a municipiului București.

Art. 2. - Patrimoniul Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" se diminuează cu valoarea din contabilitate a imobilului transmis potrivit art. 1, pe data încheierii protocolului de predare-preluare.

Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părțile interesate.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iunie 1995 | Nr. 393.

Contrasemnează:

Secretarul general al Guvernului, Viorel Hrebenciuc

Președintele Curții de Conturi, Ioan Bogdan

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind reglementarea operațiunii de menținere a valorii cotei din capitalul subscris de România la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (B.I.R.D.), vărsată în lei și existentă în contul B.I.R.D. la Banca Națională a României la data de 30 iunie 1994

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. – Ca urmare a modificării cursului de schimb al monedei naționale față de dolarul S.U.A., se aprobă menținerea valorii cotei de participare a României la capitalul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, vărsată în lei și existentă în contul B.I.R.D. la Banca Națională a României la data de 30 iunie 1994, care se reîntregește cu suma de 25.927.879.028 lei.

Art. 2. – Operațiunea menționată la art. 1 se va efectua prin emiterea unui bilet la ordin semnat de ministrul finanțelor.

Art. 3. – Ministrul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 9 iunie 1995 | Nr. 395.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu


Hotărâre privind autorizarea efectuării unei plăți refuzate la viză de controlul preventiv al Curții de Conturi

În temeiul art. 25 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. – Se autorizează efectuarea de către Ministrul Finanțelor a plății sumei de 54.467.305,32 lei către Banca Națională a României, reprezentând contravaloarea regularizării de dobândă plătită la extern de Banca Națională a României, în numele României, în cadrul Acordului de împrumut dintre România și Republica Austria, încheiat la Viena la 1 aprilie 1992 și ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 51/1992, refuzată la viză de controlul preventiv al Curții de Conturi prin Decizia nr. 63 din 15 noiembrie 1994.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 9 iunie 1995 | Nr. 396.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu

Hotărâre privind stabilirea cuantumului alocației de stat pentru copii la 8.000 lei pe lună

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. – Începând cu data de 1 iunie 1995, alocația de stat pentru copii se acordă în cuantum de 8.000 lei pe lună.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 9 iunie 1995 | Nr. 397.

Contrasemnează:

Ministru de stat, Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Referințe

  1. 1,0 1,1 Anexa se comunică numai beneficiarului de investiție.
  2. Anexele se comunică numai beneficiarului de investiție.