Monitorul Oficial 225/1995

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::225 - Partea I - Vineri, 29 septembrie year::1995

Hotărâri ale Parlamentului României

Hotărâre privind numirea domnului Dan Șerban Dragoș Iliescu în funcția de președinte al Secției de drept public a Consiliului Legislativ

În temeiul art. 7 alin. (2) din Legea nr. 73/1993 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ,

Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Domnul Dan Șerban Dragoș Iliescu se numește în funcția de președinte al Secției de drept public a Consiliului Legislativ.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ioan Gavra | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 14.

p. Președintele Senatului, Radu Vasile | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 14.



Hotărâre privind alegerea unui magistrat în Consiliul Superior al Magistraturii

În temeiul art. 132 din Constituția României și al art. 71 și 72 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească,

Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Domnul Cornel Bădoiu, președintele Secției militare a Curții Supreme de Justiție, se alege în calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, din partea Curții Supreme de Justiție.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ioan Gavra | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 15.

p. Președintele Senatului, Radu Vasile | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 15.



Hotărâre privind numirea domnului Tudor Cătineanu în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune

În temeiul art. 19, 20 și 21 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune,

Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Domnul Tudor Cătineanu se numește în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Romane de Radiodifuziune.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ioan Gavra | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 16.

p. Președintele Senatului, Radu Vasile | București, 27 septembrie 1995 | Nr. 16.



Hotărâri ale Guvernului Românei

Hotărâre privind transmiterea unui imobil în administrarea Consiliului Județean Tulcea

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Imobilul, proprietate publică a statului, situat în municipiul Tulcea, str. Babadag nr. 140, județul Tulcea, compus din construcții și terenul aferent, identificat potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, se transmite din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Consiliului Județean Tulcea.

Art. 2. - Transmiterea imobilului se face la valoarea de inventar rezultată din evidențele contabile.

Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între cele doua părți.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 20 septembrie 1995 | Nr. 747.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, Gheorghe Tinca

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Anexă

Datele de identificare a imobilului care se transmite în administrarea Consiliului Județean Tulcea

Adresa imobilului Persoana juridică de la care se transmite Persoana juridică la care se transmite Caracteristici tehnice
Municipiul Tulcea, str. Babadag nr.140, județul Tulcea Ministerul Apărării Naționale Consiliul Județean Tulcea

Pavilion administrativ „A” - parter

  • suprafața construită: 768 m2

Pavilion depozit „C” - parter

  • suprafața construită: 158 m2

Suprafața terenului: 3.080 m2


Hotărâre privind modul de repartizare și utilizare a unor fonduri alocate, potrivit art. 42 alin. (3) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995, Secretariatului General al Guvernului

În temeiul art. 42 alin. (6) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru consolidarea și multiplicarea legăturilor statului român cu românii de pretutindeni, în vederea păstrării, dezvoltării și exprimării identității lor etnice, culturale, lingvistice și religioase, în conformitate cu documentele internaționale și reglementările europene în materie și cu respectarea legalității statului ai cărui cetățeni sunt, Consiliul pentru Problemele Românilor de Pretutindeni va utiliza suma de 2.300 milioane lei, aprobată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, cu respectarea acțiunilor prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Secretariatul General al Guvernului și Consiliul pentru Problemele Românilor de Pretutindeni vor aproba modul concret de realizare a acțiunilor prevăzute în anexă și vor urmări utilizarea fondurilor alocate în conformitate cu reglementările în vigoare.

Art. 3. - Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 748.

Contrasemnează:

Secretarul general al Guvernului, Viorel Hrebenciuc

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Marcel Dinu, secretar de stat


Anexă

Destinația fondurilor aprobate prin art. 42 alin. (3) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995, în vederea sprijinirii activităților românilor din afara granițelor de către Consiliul pentru Problemele Românilor de Pretutindeni

1. Organizarea, în anul 1995, a Congresului Spiritualității Românești, cu invitarea reprezentanților românilor de pretutindeni.

2. Acțiuni organizate prin intermediul unor fundații, asociații, societăți nonprofit, comunități românești, școli, biserici, comitete de inițiativă ale românilor din afara granițelor, vizând întărirea conștiinței naționale, promovarea identității de limbă, cultură și spiritualitate românească, precum și susținerea intereselor românești în diferite regiuni ale globului.

3. Acordarea de sprijin financiar în vederea renovării, construirii sau creării unor instituții ale comunităților românești din afara granițelor, cum sunt: școli, biserici, biblioteci, teatre, posturi de radio și TV, tipografii, publicații, edituri, formații artistice, centre culturale și de documentare, cămine culturale, muzee și puncte muzeale, precum și realizarea, restructurarea și întreținerea unor monumente, cimitire, plăci comemorative și altele de acest gen.

4. Sprijinirea organizării unor mari spectacole, turnee ale unor grupuri artistice românești de prestigiu în zonele din afara granițelor locuite de români, precum și a unor festivaluri, simpozioane, seminarii, consfătuiri ale românilor de peste hotare.

5. Conceperea, realizarea, tipărirea, achiziționarea și difuzarea unor căni fundamentale privind istoria, cultura și realitățile românești actuale, filme și casete video și audio, pliante, broșuri, hărți, planșe, portrete ale unor personalități ilustre ale istoriei naționale, manuale, îndrumare, ghiduri istorice și turistice, atlase și orice alte materiale iconografice destinate românilor din afara granițelor.

6. Sprijinirea activității unor asociații culturale românești din afara granițelor, care nu-și pot asigura integral finanțarea din surse proprii.

7. Achiziționarea și distribuirea gratuită societăților culturale românești din afara granițelor, centrelor culturale românești, românilor din afara granițelor țării, a unor lucrări de istorie, literatură română, clasică și contemporană, albume și a unor publicații cum sunt „Magazin istoric”, „Getica”, „Lumina”, „Datina” etc.

8. Realizarea unor studii privind drepturile minorităților românești din statele vecine, situația demografică, socială și instituțională a libertății de folosire a limbii, de păstrare a tradițiilor religioase.

9. Acțiuni social-culturale organizate prin intermediul unor instituții publice, asociații, alte persoane juridice din România destinate românilor din afara granițelor, vizând cunoașterea istoriei, tradițiilor, obiceiurilor, limbii, civilizației și realităților politico-economice și sociale actuale.

10. Realizarea unor monografii și/sau filme monografice despre comunitățile românești din afara granițelor și difuzarea lor, atât în țară, cât și în străinătate.

11. Achiziționarea și promovarea cărților, filmelor și emisiunilor de radio și TV dedicate României și comunităților românești, care apar în străinătate, precum și conceperea, realizarea și difuzarea unor răspunsuri (prin cărți, filme și emisiuni de radio și TV, ziare și reviste) la atacuri calomnioase, teze înguste și neadevăruri istorice la adresa României și a comunităților românești din afara granițelor.

12. Din totalul sumei de 2.300 milioane lei, circa 20% sunt destinate unor acțiuni neprevăzute, care se încadrează în prevederile prezentei anexe.

În cazuri cu totul speciale, la solicitarea Comitetului Permanent al Congresului Spiritualității Românești, Secretariatul General al Guvernului poate transfera sumele prevăzute pentru unele acțiuni în vederea realizării uneia sau unora dintre acțiunile cuprinse în prezenta anexă, inclusiv prin utilizarea sumelor prevăzute ca rezervă la pct. 12.


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Popa Ion se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Comunei Blăgești, județul Bacău.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 751.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991.

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Petraș Ioan se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Comunei Vorona, județul Botoșani.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 752.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Dănăilă Nicolae se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Orașului Ianca, județul Brăila.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 753.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Chițu Alexandru se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Comunei Poiana, județul Dâmbovița.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 754.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Lelescu Gheorghe se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Comunei Bara, județul Timiș.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 755.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind demiterea din funcție a unui consilier

În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Drăghici Valentin se demite din funcția de consilier în Consiliul Local al Comunei Voloiac, județul Mehedinți.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 septembrie 1995 | Nr. 756.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind transmiterea unui imobil, situat în județul Alba, în administrarea Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea, cu titlu gratuit, a imobilului în suprafață construită de 700,06 m2, situat în municipiul Alba Iulia, str. Tribunalului nr. 1, județul Alba, din patrimoniul Societății Comerciale „Unirea” - S.A. Alba Iulia, în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului de Interne, pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.

Art. 2. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face prin protocol încheiat între cele două părți, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 3. - Capitalul social al Societății Comerciale „Unirea” - S.A. Alba Iulia se diminuează cu valoarea imobilului prevăzut la art. 1, fără modificarea capitalului aferent Fondului Proprietății Private I - Banat-Crișana, prin compensarea cotei aferente de către Fondul Proprietății de Stat.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 25 septembrie 1995 | Nr. 757.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

p. Ministru de Stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă


Anexă

Datele de identificare a imobilului care se transmite în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului de Interne


Locul unde este situat imobilul care se transmite Destinația imobilului Suprafața construită Valoarea

(mii lei)

Municipiul Alba Iulia, str. Tribunalului nr. 1, județul Alba Garaj 700,06 m2 49.675,4


Hotărâre privind alocarea unor fonduri din bugetul de stat pe anul 1995 pentru organizarea acțiunilor omagiale dedicate aniversării a 400 de ani de atestare documentară a municipiului Călărași

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru județul Călărași cu suma de 50 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 1995, pentru acoperirea cheltuielilor legate de organizarea acțiunilor omagiale dedicate aniversării a 400 de ani de atestare documentară a municipiului Călărași.


Art. 2. - Acțiunile și lucrările realizate pentru această aniversare se stabilesc și se aprobă de către Consiliul Local al municipiului Călărași și se efectuează cu respectarea prevederilor Legii nr. 10/1991 privind finanțele publice și a celorlalte dispoziții legale.

Art. 3. - Se autorizează Ministerul Finanțelor să introducă modificările corespunzătoare în structura și în volumul bugetului de stat pe anul 1995.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 25 septembrie 1995 | Nr. 758.

Contrasemnează:

p. Ministru de Stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă