Monitorul Oficial 117/1993

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. issue::117 - Partea I - Joi, 3 iunie year::1993

Decrete și Legi

Președintele României

Decret privind aprobarea și supunerea spre ratificare Parlamentului a celui de-al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989

În temeiul art. 91 alin. (1), al art. 99 din Constituția României, precum și al art. 1 și 4 din Legea nr. 4/1991 privind încheierea și ratificarea tratatelor,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Se aprobă al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989.

Art. 2. - Al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989, se supune spre ratificare Parlamentului.

Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu

București, 3 martie 1993 | Nr. 24.


Parlamentul României

Camera Deputaților

Senatul

Lege privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Se ratifică cel de-al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 26 aprilie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. Președintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 17 mai 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ioan Gavra

București, 26 mai 1993 | Nr. 31.


Al patrulea protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale[1]

Împuterniciții guvernelor țărilor membre ale Uniunii Poștale Universale, întruniți la congresul de la Washington, în baza art. 30 paragraful 2 al Constituției Uniunii Poștale Universale, încheiată la Viena la data de 10 iulie 1964, au adoptat următoarele modificări ale acestei constituții, ce vor fi supuse ratificării.

Articolul I

(Articolul 7 modificat)

Unitatea monetară

Unitatea monetară folosită în actele uniunii va fi unitatea de cont a Fondului Monetar Internațional (F.M.I.).

Articolul II

(Articolul 11 modificat)

Aderarea sau admiterea în uniune. Procedura

1. Orice membru al Organizației Națiunilor Unite poate adera la uniune.

2. Orice țară suverană care nu este membră a Organizației Națiunilor Unite poate solicita admiterea ca țară membră a uniunii.

3. Aderarea sau cererea pentru admiterea în uniune necesită existența unei declarații oficiale de aderare la constituție și la actele obligatorii ale uniunii. Aceasta va fi adresată de guvernul țării interesate directorului general al Biroului internațional, care va notifica aderarea sau va consulta țările membre asupra cererii de admitere, după cum este cazul.

4. Țara care nu este membră a Organizației Națiunilor Unite se consideră a fi admisă ca țară membră, dacă cererea sa este aprobată de cel puțin două treimi din numărul țărilor membre ale uniunii.

În cazul în care țările membre nu au răspuns în decursul unei perioade de 4 luni, acest fapt se consideră ca abținere.

5. Aderarea sau admiterea în calitate de membru va fi notificată de directorul general al Biroului internațional guvernelor țărilor membre. Aceasta va intra în vigoare la data notificării.

Articolul III (Articolul 12 modificat)

Retragerea din uniune. Procedura

1. Fiecare țară membră se poate retrage din Uniune printr-o înștiințare de denunțare a constituției, făcută de guvernul țării în cauză către directorul general al Biroului internațional, înștiințare care va fi notificată de acesta guvernelor țărilor membre.

2. Retragerea din uniune devine efectivă la expirarea unui an de la data la care notificarea de denunțare prevăzută la paragraful 1 a fost primită de directorul general al Biroului internațional.

Articolul IV

(Articolul 21 modificat)

Cheltuielile uniunii. Contribuțiile țărilor membre

1. Fiecare congres stabilește valoarea maximă pe care o pot atinge:

a) cheltuielile anuale ale uniunii;

b) cheltuielile aferente întrunirii următorului congres.

2. Suma maximă a cheltuielilor prevăzute la paragraful 1 poate fi depășită dacă împrejurările o cer, sub rezerva de a fi respectate dispozițiile referitoare la aceasta din Regulamentul general.

3. Cheltuielile uniunii, inclusiv, dacă este cazul, cele prevăzute la paragraful 2, sunt suportate în comun de țările membre ale uniunii. în acest scop, fiecare țară membră va alege clasa de contribuție în care intenționează să fie inclusă. Clasele de contribuție sunt prevăzute în Regulamentul general.

4. În cazul aderării sau admiterii în uniune în virtutea art. II, țara interesată își alege singură clasa de contribuție în cadrul căreia dorește să fie inclusă din punct de vedere al repartizării cheltuielilor uniunii.

Articolul V

(Articolul 22 modificat)

Actele uninnii

1. Constituția este actul de bază al uniunii.

Ea conține prevederi referitoare la organizarea uniunii.

2. Regulamentul general cuprinde dispozițiile care asigură aplicarea constituției și desfășurarea activității uniunii. Acestea vor fi obligatorii pentru toate țările membre.

3. Convenția poștală universală și regulamentul de aplicare cuprind regulile comune aplicabile serviciului poștal internațional și prevederile cu privire la serviciul de corespondență. Aceste acte vor fi obligatorii pentru toate țările membre.

4. Aranjamentele uniunii și regulamentele lor de aplicare reglementează celelalte servicii, cu excepția acelora care privesc obiectele de corespondență, între țările membre care sunt părți la acestea.

Ele nu sunt obligatorii decât pentru aceste țări.

5. Regulamentele de aplicare, care conțin măsurile de aplicare a convenției și a aranjamentelor, sunt elaborate de Consiliul executiv, având în vedere deciziile luate de congres.

6. Protocoalele finale, anexe la actele uniunii, menționate în paragrafele 3, 4 și 5, conțin și rezervele față de aceste acte.

Articolul VI

(Articolul 23 modificat)

Aplicarea actelor uniunii în teritoriile pentru ale căror relații internaționale țara membră este responsabilă

1. Fiecare țară poate declara în orice moment că acceptarea de către ea a actelor uniunii este valabilă pentru toate teritoriile cărora le asigură relațiile internaționale sau numai pentru unele dintre ele.

2. Declarația prevăzută în paragraful 1 trebuie să fie adresată directorului general al Biroului internațional.

3. Fiecare țară membră poate oricând să adreseze directorului general al Biroului internațional o notificare pentru a denunța aplicarea acelor acte ale uniunii în spiritul cărora a făcut declarația prevăzută în paragraful 1. Această notificare produce efecte la un an de la data primirii ei de către directorul general al Biroului Internațional.

4. Declarațiile și notificările prevăzute la paragrafele 1 și 3 se comunică țărilor membre de directorul general al Biroului internațional.

5. Paragrafele 1-4 nu se aplică teritoriilor care au calitatea de membru al uniunii și cărora o țară membră le asigură relațiile internaționale.

Articolul VII

(Articolul 25 modificat)

Semnarea, autentificarea, ratificarea și alte forme de aprobare a actelor uniunii

1. Actele uniunii rezultate în urma congresului se semnează de împuterniciții țărilor membre.

2. Regulamentele de aplicare se autentifică de președintele și de secretarul general al Consiliului executiv.

3. Constituția se ratifică, cât mai curând posibil, de către țările semnatare.

4. Aprobarea actelor uniunii, altele decât constituția, este stabilită de regulile constituționale ale fiecărei țări semnatare.

5. Când o țară nu ratifică constituția sau nu aprobă celelalte acte, acestea rămân valabile pentru țările care le-au ratificat sau aprobat.

Articolul VIII

(Articolul 26 modificai)

Notificarea ratificării și a altor modalități de aprobare a actelor uniunii

Instrucțiuni de ratificare a constituției, a protocoalelor adiționale la aceasta și, eventual, de aprobare a altor acte ale uniunii vor fi depuse, cât mai curând posibil, la directorul general al Biroului internațional, care va notifica aceasta guvernelor țărilor membre.

Articolul IX

Notificarea aderării Ia Protocolul adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale

De la intrarea în vigoare a actelor Congresului de la Washington din 1989, instrumentele de aderare la Protocolul adițional (Tokyo, 1969), la cel de-al doilea Protocol adițional (Lausanne, 1974) și al treilea Protocol adițional (Hamburg, 1984) vor fi trimise directorului general al Biroului internațional, care va notifica aceasta guvernelor țărilor membre.

Articolul X

Aderarea la protocolul adiționa! și la celelalte acte ale uniunii

1. Țările membre care nu au semnal prezentul protocol pot adera la el oricând.

2. Țările membre care sunt parte la actele reînnoite de congres, dar pe care nu le-au semnat, vor adera la ele cât mai curând posibil.

3. Instrumentele de aderare menționate la paragrafele 1 și 2 sunt adresate directorului general al Biroului internațional, care notifică aceasta guvernelor țărilor membre.

Articolul XI

Intrarea în vigoare și durata de valabilitate a Protocolului adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale

Acest protocol adițional intră în vigoare pe data de 1 ianuarie 1991 și rămâne valabil o perioadă nedeterminată.

Drept pentru care, împuterniciții guvernelor țărilor membre au elaborat prezentul protocol adițional, ale cărui prevederi au aceeași valabilitate ca și cura ar fi cuprinse în textul constituției, și s-au semnat într-un singur exemplar, care va fi depus la directorul general al Biroului internațional. O copie va fi trimisă fiecărei părți de către guvernul țării gazdă a congresului.

Făcut la Washington la 14 decembrie 1989.


Președintele României

Decret pentru promulgarea Legii privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989

În temeiul art. 77 alin. (1) din Constituția României, promulgăm Legea privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale, încheiat la Washington la 14 decembrie 1989, și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 26 mai 1993 | Nr. 77.


Hotărâri ale Parlamentului României

Parlamentul României

Camera Deputaților

Senatul

Hotărâre privind componența nominală a unor grupuri parlamentare de prietenie

Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Se aprobă componența nominală a unor grupuri parlamentare de prietenie, potrivit anexelor nr. I-X, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Președintele Senatului, prof. univ. Oliviu Gherman

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase

București, 13 mai 1993 | Nr. 27.


Anexa Nr. I

Grupul de prietenie cu regatul unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Președinte: Adrian Năstase, deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Vicepreședinte: Adrian Severin, deputat, Frontul Salvării Naționale

Secretar: Petre Constantin Buchwald, senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

Membri:

1. Ioan Constantin Pop - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Constantin Simionescu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Iulian Nistor - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Aurelian-Octavian Popescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Sorin-Constantin Diaconescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Vintilă Nicu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Valentin-Corneliu Gabrielescu - senator, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

8. Ion Rațiu - deputat, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

9. Valentin Argeșanu - deputat, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

10. Costel Gheorghiu - senator, Frontul Salvării Naționale

11. Mihail Părăluță - deputat, Partidul Socialist al Muncii

12. Romulus Ioan Joca - deputat, Partidul Alianței Civice

13. Smaranda Ionescu - deputat, Partidul România Mare

14. Corneliu Bălan - deputat, Partidul Unității Naționale Române

15. Dumitru Pustai - senator, Partidul Unității Naționale Române

16. Gheorghe Răducanu - deputat, Partida Romilor

17. Gheorghe Tokay - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România.


Anexa Nr. II

Grupul de prietenie cu Republica Franceză (Senat)

Președinte: Oliviu Gherman, senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Vicepreședinte: Radu Vasile, senator, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

Secretar: Cristian-Sorin Dumitrescu, senator, Frontul Salvării Naționale Membri:

1. Stelian Dedu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Gheorghe Rizescu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Florin Rădulescu-Botică - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Emil Dima - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Marin Predilă - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Neculai Simeon Tatu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Matei Boilă - senator, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

8. Corneliu Coposu - senator, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

9. Aristotel-Adrian Câiicescu - senator, Frontul Salvării Naționale

10. Constantin-Dan Vasiliu - senator, Frontul Salvării Naționale

11. Alexandru Paleologu - senator, Partidul Alianței Civice

12. Viorel Ilișiu - senator, Partidul Unității Naționale Române

13. Mircea Mancia - senator, Partidul Unității Naționale Române

14. Gigel Grigore - senator, Partidul Democrat Agrar din România

1-5. Maria-Matilda Țețu - senator, Partidul Național Liberal - Convenția Democratică

16. Bela Marko - senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

17. Ion Mocioi - senator, Partidul România Mare.


Anexa Nr. III

Grupul de prietenie cu Republica Franceză (Adunarea Națională)

Președinte: Petre Roman, deputat, Frontul Salvării Naționale

Vicepreședinte: George Crin Laurențiu Antonescu, deputat, Partidul Alianței Civice

Secretar: Dan-Lilion Gogoncea, deputat Frontul Democrat al Salvării Naționale

Membri:

1. Gheorghe Ana - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Spiridon Tudorachi - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Ion Ionescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Grigore Marcu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Ion Lazia - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Mircea Chiostec - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Ioan Victor Pica - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat.

8. Ion-Florian Angelo - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

9. Radu Mircea Berceanu - deputat, Frontul Salvării Naționale

10. Bogdan Nicolae Niculescu-Duvăz - deputat, Frontul Salvării Naționale

11. Dumitru Drăguț - deputat, Partidul Socialist al Muncii

12. Ioan Mureșan - deputat, Partidul România Mare

13. Constantin Gheorghe Avramescu - deputat, Partidul Social-Democrat Român

14. Nicolae Octavian Dărămuț - deputat, Partidul Unității Naționale Române

15. Ioan Teodor Sîntu - deputat, Partidul Unității Naționale Române

16. Dinu Patriciu - deputat, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără

17. Madaras Lazar - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România.


Anexa Nr. IV

Grupul de prietenie cu Republica Federală Germania

Președinte: Mircea Vâlcu, senator, Partidul Unității Naționale Române

Vicepreședinte: Miron Mănescu, deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Secretar: Ioan Alexandru, senator, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

Membri:

1. Gheorghe C. Ionescu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Dan Stelian Marin - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Toader Clocotici - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Petre Sălcudeanu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Mircea Leonte - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Gheorghe Comănescu - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

7. Ionel Blaga - senator, Frontul Salvării Naționale

8. Gheorghe Tarna - deputat, Frontul Salvării Naționale

9. Ștefan David - senator, Partidul Socialist al Muncii

10. Emil-Livius-Nicolae Putin - deputat, Partidul Social-Democrat Român

11. Sorin Pantiș - deputat, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără

12. Valentin Vasilescu - deputat, Partidul Ecologist Român

13. Eberhard-Wolfgang Wittstock - deputat, Forumul Democrat al Germanilor din România

14. Iuliu Vida - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România

15. Bama Elek - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România

16. Lajos Magyari - senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

17. Iuliu Ioan Furo - deputat, Partidul România Mare.


Anexa Nr. V

Grupul de prietenie cu Republica Italiană

Președinte: Ion Diaconescu, deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

Vicepreședinte: Corneliu Vădim Tudor, senator, Partidul România Mare

Secretar: Petre Țurlea, deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale.

Membri:

1. Ion Solcanu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Gheorghe Popa - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Constantin Enache - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Romulus Dabu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Marin Jugravu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Ovidiu Genaru Bibire - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Gheorghe Cătuneanu - senator, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

8. Sergiu-George Rizescu - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

9. Eugen Dijmărescu - senator, Frontul Salvării Naționale

10. Ștefan Ilie - deputat, Frontul Salvării Naționale

11. Doru-Viorel Ursu - deputat, Frontul Salvării Naționale

12. F???că Dănilă - deputat, Partidul Socialist al Muncii

13. Vasile Mândroviceanu - deputat, Partidul Alianței Civice

14. Ioan Sonea - deputat, Partidul Unității Naționale Române

15. Tudor Radu - deputat, Partidul Unității Naționale Române

16. ? ? - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România

17. Șerban Rădulescu - senator, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat.


Anexa Nr. VI

Grupul de prietenie cu Federația Rusă

Președinte: Doru-Ioan Tărăcilă, senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Vicepreședinte: Petru Suhov, deputat, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România

Secretar: Ferenc Asztalos, deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România

Membri:

1. Niculai Senciuc - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Vasile Pipa - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Mihai Nistor - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Ioan Dumitrescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Nicolae Băteanu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Vlad Vladimir Galin-Corini - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Niculae-Vasile-Constantin Ionescu-Galbeni - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

8. Alexandru Simionovici - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

9. Emil Boroș - deputat, Frontul Salvării Naționale

10. Traian-Caius Dragomir - senator, independent

11. Vasile Popovici - deputat, Partidul Alianței Civice

12. Nestor Călin - deputat, Partidul Social-Democrat Român

13. Andrei Potcoavă - senator, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără

14. Laszlo Zsigmond - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România

15. Lazăr Lădariu - deputat, Partidul Unității Naționale Române

16. Dan Petru Lazăr - senator, Partidul Unității Naționale Române.


Anexa Nr. VII

Grupul de prietenie cu Republica Turcia

Președinte: Attila Verestoy, senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

Vicepreședinte: Gheorghe Dumitrașcu, senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Secretar: Ioan Tănasă, deputat, Partidul România Mare

Membri:

1. Anișoara Cojocaru - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Ilie Gâtan - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Vasile Stan - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Constantin Constantin - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Mihai Matetovici - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Ioan Costin - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Matei-Agathon Dan - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

8. Vasile Lupu - deputat, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

9. Emil-Teodor Popescu - deputat, Partidul Național țărănesc Creștin Democrat

10. Nicolae Alexandru - deputat, Frontul Salvării Naționale

11. Dumitru Moinescu - deputat, Frontul Salvării Naționale

12. Ion Gurău - deputat, Frontul Salvării Naționale

13. Adrian Păunescu - senator, Partidul Socialist al Muncii

14. Petru Șteolea - deputat, Partidul Unității Naționale Române

15. Feuzia Rușid - deputat, Uniunea Democrată Turcă din România

16. Horia Radu Pascu - deputat, Partidul Național Liberal - Convenția Democratică

17. Ladislau Borbely - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România.


Anexa Nr. VIII

Grupul de prietenie cu Republica Austria

Președinte: Ion Cârciumaru, senator, Partidul România Mare

Vicepreședinte: Sergiu Nicolaescu, senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Secretar: Smaranda Dobrescu, deputat, Partidul Social-Democrat Român

Membri:

1. Florin Negoiță - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Ionel Bondariu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Petre Naidin - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Ovidiu Mușetescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Alexandru-Radu Timofte - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Adrian Sirbu - senator, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

7 Constantin Ionescu - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

8. Emilian Bratu - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

9. Alexandru Diaconu - senator, Frontul Salvării Naționale

10. Corneliu Constantin Ruse - deputat, Frontul Salvării Naționale

11. Gheorghe Fițion - deputat, Partidul Socialist al Muncii

12. Constantin Șerban Rădulescu-Zoner - deputat, Partidul Alianței Civice

13. Laurențiu Priceputu - deputat, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără

14. Viorel Sălăgean - senator, Partidul Unității Naționale Române

15. Mircea Crețu - deputat, Partidul Unității Naționale Române

16. Otto Ernest Weber - deputat, Partidul Ecologist Român

17. Tiberiu Ștefan Incze - senator, Uniunea Democrată Maghiară din România.


Anexa Nr. IX

Grupul de prietenie cu Republica Populară Chineză

Președinte: Dan Marțian, deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Vicepreședinte: Vaier Suian, senator, Partidul Unității Naționale Române

Secretar: Tiberiu Vladislav, senator, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

Membri:

1. Teiu Păunescu - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Ioan Liniș -senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Floarea Calotă-Lupu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Octavian Muntean - senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Valentin Soroceanu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

6. Gheorghe Câutiș - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

7. Ion Corniță - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

8. Paula Maria Ivănescu - deputat, Frontul Salvării Naționale

9. Alexandru Dumitru Radu - deputat, Frontul Salvării Naționale

10. Constantin Rotaru - deputat, Partidul Socialist al Muncii

11. Mircea Mușat - deputat, Partidul România Mare

12. Raymond Luca - deputat, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără

13. Costică Ciurtin - deputat, Partidul Unității Naționale Române

14. Menyhert-Gabor Hajdu - senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

15. Akos Birtalan - deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România.


Anexa Nr. X

Grupul de prietenie cu Republica Argentina

Președinte: Dimitrie Popa, senator, Frontul Democrat al Salvării Naționale

Vicepreședinte: Karoly Ferenc Szabo, senator, Uniunea Democrată Maghiară din România

Secretar: George Iulian Stancov, deputat, Frontul Salvării Naționale

Membri:

1. Mihai Teodorescu - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

2. Ioan Maier - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

3. Ilie Nicola - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

4. Mihail Panait - deputat, Frontul Democrat al Salvării Naționale

5. Pavel Tănase Tăvală - senator, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

6. Mihail Bucur - deputat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

7. Ion Predescu - senator, Frontul Salvării Naționale

8. Constantin-Emil Hoară - deputat, Partidul Socialist al Muncii

9. Emil Negruțiu - - senator, Partidul Alianței Civice

10. Teodor Ardelean - senator, Partidul Unității Naționale Române

11. Vasile Șuta - deputat, Partidul Unității Naționale Române

12. Mihnea-Tudor Ioniță - deputat, Partidul Național Liberal - Aripa Tânără.


Referințe

  1. Traducere.