Monitorul Oficial 67/1992

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 20 iunie 2011 19:43, autor: Lgall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1992 0067 = Monitorul Oficial al României = Anul IV, Nr. issue::67 - Partea I - Marți, 14 aprilie year::1992 == Hotărâri ale...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::67 - Partea I - Marți, 14 aprilie year::1992

Hotărâri ale Senatului

Hotărâre privind demisia unui senator

În temeiul art. 57 alin. (2) și art. 68 alin. (2) din Constituția României, precum și al art. 145 din. Regulamentul Senatului,

Senatul hotărăște:

Articol unic. - Senatul ia act de cererea de demisie prezentată de domnul senator Giurgea Nicolae, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 40 Vrancea, în prezent președinte al Consiliului județean Vrancea, și declară vacant locul de senator deținut de acesta.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 6 aprilie 1992 | Nr. 15.

Declarații şi hotărâri ale Camerei Deputaților

Declaraţie

Camera Deputaților, luând act de afirmațiile făcute în ședințele parlamentare de unii deputați privind părăsirea grupurilor parlamentare din care fac parte și de trecere la alte partide, care nu au obținut mandate la alegerile de la 20 mai l991, declară următoarele:

Potrivit legislației în vigoare, deputații pot avea numai calitatea de membri ai unui grup parlamentar sau de independenți, fiind exclusă posibilitatea reprezentării unor partide politice care nu au obținut mandate în urma alegerilor din anul 1990 sau care s-au înființat ulterior desfășurării acestora.

Atitudinea unor deputați, care părăsesc grupurile parlamentare pentru a susține platforme politice ale unor partide care nu au participat în competiția electorală, reprezintă o gravă încălcare a normelor politice și morale care guvernează relațiile membrilor cu partidul din care fac parte și o încălcare a voinței electoratului.

Camera Deputaților, în virtutea prevederilor regulamentului său, consideră asemenea poziții ca fiind neavenite, ele fiind lipsite de efecte politice și juridice privind introducerea în activitatea parlamentară a unor partide politice nevalidate de electorat.

Exprimându-și dezacordul față de asemenea acte, Camera Deputaților își reafirmă hotărârea de a dezbate și a adopta neîntârziat legile necesare desfășurării alegerilor parlamentare și prezidențiale în cel mai scurt timp.

Această declarație a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 6 aprilie 1992.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ionel Roman

Hotărâre privind demisia unui deputat

În temeiul ari. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 166 din Regulamentul Camerei Deputaților,

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererea de demisie, de la data de 15 aprilie 1992, prezentată de domnul Lupu Neculai, deputat în circumscripția electorală nr. 4 Bacău, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, și declară vacant locul de deputat deținut de acesta.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ionel Roman, București, 8 aprilie 1992, Nr. 18.

Hotărâre privind demisia unui deputat

În temeiul ari. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 166 din Regulamentul Camerei Deputaților,

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererea de demisie prezentată de domnul Tudor Marius Mihail, deputat în Circumscripția electorală nr. 36 Timiș, aparținând Grupului parlamentar ecologist și social-democrat, și declară vacant locul de deputat deținut de acesta.

p. Președintele Camerei Deputaților, Ionel Roman, București, 9 aprilie 1992, Nr. 19.