Monitorul Oficial 39/1992
Monitorul Oficial al României
Anul IV, Nr. issue::0039 - Partea I - Miercuri, 11 martie year::1992
Legi și Decrete
Lege privind salarizarea în anul 1992 a deputaților și senatorilor, Președintelui și Guvernului României, a personalului din aparatul Parlamentului României, a personalului Președinției, Guvernului și celorlalte organe ale puterii executive, precum și a personalului din organele puterii judecătorești
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 1992, salariile de bază și celelalte drepturi din luna octombrie 1991, prevăzute de Legea nr. 53/1991 pentru deputați, senatori și personalul din aparatul Parlamentului României, de Legea nr. 40/1991 pentru Președinte, Guvernul României și personalul Președinției, Guvernului și al celorlalte organe ale puterii executive și de Legea nr. 52/1991 pentru personalul din organele puterii judecătorești, se aplică potrivit prezentei legi, corectate periodic cu o parte din creșterea prognozată a prețurilor de consum față de luna octombrie 1991.
(2) Partea din creșterea prognozată a prețurilor de consum față de luna octombrie 1991, care se va lua în calcul la corectarea salariilor de bază și a celorlalte drepturi, va fi cea care se va stabili pentru societățile comerciale și regiile autonome la care salariile se negociază potrivit legii.
Art. 2. - Persoanele care cumulează, potrivit legii, pensia cu salariul beneficiază, în instituțiile publice, de diferența dintre creșterea rezultată din aplicarea prevederilor art. 1 la funcția de bază și indexările cuprinse în pensie, de la data de 1 octombrie 1991.
Art. 3. - Nivelurile noi ale salariilor stabilite potrivit art. 1 se calculează și se transmit instituțiilor interesate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Art. 4. - Personalul de specialitate care prin natura obligațiilor de serviciu își desfășoară activitatea, în majoritatea timpului, în locuri de muncă cu condiții grele, periculoase sau vătămătoare, beneficiază de drepturile stabilite prin hotărâre a Guvernului pentru unitățile bugetare.
Art. 5. - Persoanele solicitate temporar în calitate de colaboratori la Parlament, la Președinție și la Guvern beneficiază de o indemnizație lunară până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară, stabilită în raport cu perioada de colaborare și importanța lucrărilor efectuate.
Art. 6. - Ministerul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu Ministerul Economiei și Finanțelor pot elabora precizări în legătură cu metodologia de aplicare a prevederilor prezentei legi.
Art. 7. - Orice dispoziție legală contrară prezentei legi se abrogă.
Decret pentru promulgarea Legii privind salarizarea în anul 1992 a deputaților și senatorilor, Președintelui și Guvernului României, a personalului din aparatul Parlamentului României, a personalului Președinției, Guvernului și celorlalte organe ale puterii executive, precum și a personalului din organele puterii judecătorești
În temeiul art. 77 alin. (1) din Constituția României, promulgăm Legea privind salarizarea în anul 1992 a deputaților și senatorilor, Președintelui și Guvernului României, a personalului din aparatul Parlamentului României, a personalului Președinției, Guvernului și celorlalte organe ale puterii executive, precum și a personalului din organele puterii judecătorești și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.
Hotărâri ale Senatului
Hotărâre privind validarea unui mandat de senator
În temeiul art. 67 din Constituția României, precum și al art. 72 alin. 4 din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului și a Președintelui României,
Senatul hotărăște:
Articol unic. - Se validează mandatul de senator al domnului Constantin R. Dumitrescu în Circumscripția electorală nr. 41 București.
Hotărâri ale Camerei Deputaților
Hotărâre privind demisia unor deputați
În temeiul art. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 166 din Regulamentul Camerei Deputaților,
Camera Deputaților hotărăște:
Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererile de demisie prezentate de unii deputați și declară vacante locurile deținute de aceștia, după cum urmează:
- Dumitrescu Alexandru, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 10 Buzău;
- Vaida Teodor Mircea, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, Circumscripția electorală nr. 13 Cluj;
- Bivolaru Marin, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, Circumscripția electorală nr. 25 Maramureș.
Hotărâre privind declararea ca demisionați a unor deputați
În temeiul art. 67 alin. (2) și art. 68 alin. (2) din Constituția României și al art. 153 din Regulamentul Camerei Deputaților,
Camera Deputaților hotărăște:
Articol unic. - Se declară ca demisionați din funcția de deputați ca urmare a incompatibilității acesteia cu exercitarea funcțiilor publice de autoritate pe care le dețin, următorii:
- Cristea Sorin, aparținând. Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 4 Bacău;
- Teodoriu Bujor Bogdan, aparținând. Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 34 Suceava.
Hotărâre privind demisia unor deputați
În temeiul art. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 166 din Regulamentul Camerei Deputaților,
Camera Deputaților hotărăște:
Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererile de demisie prezentate de unii deputați și declară vacante locurile deținute de aceștia, după cum urmează:
- Savu-Radu Dumitru, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 12 Călărași;
- Ciobanu Nicolae, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 29 Olt;
- Găvan Aurel, aparținând Grupului parlamentar al Frontului Salvării Naționale, Circumscripția electorală nr. 38 Vaslui.