Monitorul Oficial 237/1991
Monitorul Oficial al României
Anul III, Nr. issue::237 - Partea I - Luni, 25 noiembrie year::1991
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre privind transmiterea, fără plată, a Centralei termice de zonă „Someș-Nord” Cluj-Napoca
Guvernul României hotărăşte:
Art. 1. - Se aprobă transmiterea, fără plată, din proprietatea Regiei autonome de electricitate „Renel” în proprietatea Regiei autonome de termoficare C1uj-Napoca din subordinea Prefecturii județului Cluj, a Centralei termice de zonă „Someş-Nord” Cluj-Napoca, identificată prin planul de situație și de încadrare în zonă din anexele nr. 1[1] și 2[1], care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Patrimoniul Regiei autonome de electricitate „Renel” se diminuează cu valoarea neamortizată, recalculată potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 945/1990, aferentă Centralei termice de zonă „Someș-Nord” Cluj-Napoca, iar patrimoniul Regiei autonome de termoficare Cluj-Napoca se majorează cu aceeași valoare.
Trecerea efectivă a Centralei termice de zonă „Someş-Nord” Cluj-Napoca se face pe bază de protocol de predare-primire, încheiat între părţile prevăzute la alin. 1, în termen de 30 de zile de la data prezentei botărâri.
Art. 2. - Personalul aferent Centralei termice de zonă „Someș-Nord” Cluj-Napoca care trece la Regia autonomă de termoficare Cluj-Napoca se consideră transferat în interesul serviciului, conform legii.
Hotărâre privind aprobarea studiului tehnico-economic pentru obiectivul de investiții „Casa Repubublicii"
Guvernul României hotărăşte:
Art. 1. - Se aprobă studiul tehnico-economic pentru obiectivul de investiții „Casa Republicii”, cu caracteristicile principale, indicatorii tehnico-economici și condițiile de realizare din anexă.
Art. 2. - Continuarea lucrărilor se va face în paralel cu avizarea și aprobarea proiectului de execuție, iar finanțarea, executarea și decontarea lucrărilor de investiții, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 246/1991, se vor efectua pe baza devizelor pe categorii de lucrări sau părți de categorii de lucrări, a listelor de utilaje, dotări și devizelor financiare, aprobate de ordonatorul de fonduri al Adunării Deputaților.
Anexă
Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Casa Republicii” (Faza: Studiu tehnico-economic)
I. Titularul
Parlamentul României - Adunarea Deputaților
II. Beneficiarul
Parlamentul României - Adunarea Deputaților
III. Amplasamentul
Municipiul București, delimitat de str. Izvor, b-dul G. Coșbuc, str. Mihai Vodă și b-dul 13 Septembrie.
IV. Necesitatea și oportunitatea investiției
Continuarea execuției lucrărilor a fost aprobată de Guvernul României în condițiile precizate în Hotărârea nr. 246 din 5 aprilie 1991, pentru funcționarea Adunării Deputaților.
V. Indicatorii tehnico-economici
1. Valoarea totală al investiției[2] mil. lei 23.366,2
din care:
- construcţii-montaj mil. lei 20.484,1
2. Valoarea de finanțare după 31 martie 1991 [3] mil. lei 3.984,5
din care:
- construcții-montaj mil. lei 3.334,3
3. Aria desfășurată (A.d.) m2 315.510
4. Investiție specifică lei/m2A.d. 74.058
VI. Condiţii de realizare a obiectivului
1. Valoarea lucrărilor rămase de executat este stabilită în prețuri valabile la 1 octombrie 1990. Pentru stabilirea influențelor rezultate din liberalizarea prețurilor, se vor aplica prevederile hotărârilor luate de Guvern în acest domeniu.
2. Din valoarea lucrărilor rămase de executat la 31 martie 1991 se blochează suma de 1.100 mil. lei, din care 900 mil. lei construcții-montaj, reprezentând costul lucrărilor aferente spațiilor neocupate în prezent, aflate în conservare.
Deblocarea acestei valori se va face cu avizul Ministerului Economiei și Finanțelor, pe baza unei documentații ce se va prezenta de titular.
3. În valoarea obiectivului s-au cuprins numai cheltuielile privind racordurile la rețelele edilitare de utilități (apa, canal, energie electrică, energie termică, telefonie și altele). Pentru celelalte cheltuieli necesare asigurării utilităților urmează a se întocmi, de către ordonatorii principali de credite (Ministerul Industriei, Ministerul Comunicațiilor, Primăria municipiului București) și a se aproba, potrivit legii, documentații corespunzătoare.
4. În valoarea obiectivului nu s-au cuprins cheltuielile legate de întreținerea spațiilor aflate în conservare. Pentru aceste cheltuieli urmează a se întocmi și aproba, potrivit legii, documentația necesară.
5. Pentru lucrările rămase de executat, în documentațiile economice nu se includ cheltuielile pentru constituirea fondului de tehnică nouă.
6. Finanțarea lucrărilor se va asigura din Bugetul administraţiei centrale de stat, în limita fondurilor alocate anual ordonatorilor principali de credite.
Hotărâre privind asigurarea condițiilor de funcționare a magazinelor de vânzare pe valută în regim „duty-free” în punctele de trecere a frontierei
Guvernul României hotărăşte:
Articol unic. - Cu data prezentei hotărâri, prevederile Hotărârii Guvernului nr. 41 din 17 ianuarie 1991 și cele ale Hotărârii Guvernului nr. 311 din 27 aprilie 1991 nu se aplică pentru mărfurile de import vândute pe valută prin magaziniele autorizate de Banca Națională a României să funcționeze în regim „duty-free” în punctele de trecere a frontierei în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 352 din 13 mai 1991.
Hotărâre pentru
Guvernul României hotărăşte:
- ↑ 1,0 1,1 Anexele nr. 1 și 2 se comunica celor interesați.
- ↑ Inclusiv valoarea lucrărilor executate și decontate până la 31 martie 1991, stabilită conform precizărilor de la pct. 9 din Raportul de expertiză nr. 310049/1991 al Ministerului Economiei şi Finanţelor
- ↑ Exclusiv valoarea lucrărilor de asigurare a utilităților, care se finanțează potrivit pct. VI/3 din prezenta anexă.