Monitorul Oficial 347/1994

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 6 aprilie 2012 18:19, autor: Gall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1994 0347 = Monitorul Oficial al României = Anul VI, Nr. issue:: 347 - Partea I - Joi, 15 decembrie year::1994 == Acte ale...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. [[issue:: 347]] - Partea I - Joi, 15 decembrie year::1994

Acte ale organelor administrației publice

Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind încercarea, omologarea și înregistrarea soiurilor (hibrizilor) de plante agricole

Ministerul Agriculturii și Alimentației

Ministrul agriculturii și alimentației,
văzând referatul Comisiei de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor nr. 2.855 din 15 noiembrie 1994,
având în vedere prevederile Legii nr. 13/1971 privind producerea, folosirea și controlul calității semințelor și materialului săditor pentru producția agricolă vegetală,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 480 din 1 august 1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Alimentației,
emite următorul ordin:

1. Se aprobă Regulamentul privind încercarea, omologarea și înregistrarea soiurilor (hibrizilor) de plante agricole, anexat la prezentul ordin.

2. Ordinul ministrului agriculturii și industriei alimentare nr. 92 din 19 august 1985 își încetează valabilitatea.

3. Comisia de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor va lua măsuri pentru publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României.

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără | București, 21 noiembrie 1994 | Nr. 53.


Regulament privind încercarea, omologarea și înregistrarea soiurilor (hibrizilor) de plante agricole

1. Principii generale

1.1. În conformitate cu prevederile Legii nr. 13/1971 privind producerea, folosirea și controlul calității semințelor și materialului săditor pentru producția agricolă vegetală, Comisiei de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor[1] (C.S.I.O.S.) îi revine sarcina verificării în condiții experimentale și de producție a noilor soiuri românești și străine, în vederea înregistrării acestora în lista oficială a soiurilor.

1.2. Testarea soiurilor (hibrizilor) se organizează în cadrul centrelor de încercare a soiurilor[2] (C.I.S.) care sunt amplasate în cele mai variate condiții ecologice ale țării și care formează rețeaua oficială de stat a încercării soiurilor.

1.3. Centrele de încercare a soiurilor pentru cereale, plante tehnice, cartofi, plante de nutreț, legume de câmp, solarii și căpșun funcționează ca unități independente, fără personalitate juridică. Încercarea soiurilor de viță de vie, pomi, arbuști fructiferi, plante ornamentale și hamei se organizează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetări de specialitate, situate în podgorii și bazine pomicole reprezentative.

Încercarea soiurilor de legume de seră și de ciuperci se efectuează în puncte de încercare situate în cadrul întreprinderilor de sere.

1.4. Pe toată durata încercării, soiul (hibridul) trebuie să-și păstreze caracterele morfologice și însușirile fiziologice descrise în fișa de înscriere.

1.5. Atât soiurile (hibrizii) de plante create în țară, cât și cele străine se vor introduce și generaliza în producție numai după ce au fost verificate în rețeaua C.S.I.O.S., omologate-înregistrate, înscrise în Registrul de stat al soiurilor și în Lista oficială a soiurilor și hibrizilor de plante agricole pentru cultură în România, aprobată de conducerea Ministerului Agriculturii și Alimentației.

2. Înscrierea la încercare a soiurilor (hibrizilor)

2.1. C.S.I.O.S. înscrie pentru încercare soiuri (hibrizi) din toate speciile de plante agricole ce se cultivă în România.

2.2. Înscrierea soiurilor (hibrizilor) la încercare în rețeaua C.S.I.O.S. se face pe baza unei cereri tip (anexa nr. 1) și a unei descrieri morfofiziologice conform metodologiei U.P.O.V. (chestionarul tehnic).

2.3. Cererile de înscriere se depun la C.S.I.O.S., la termenele prevăzute în anexa nr. 2.

2.4. Introducerea soiurilor în programul de testare al C.S.I.O.S. se face în funcție de locurile disponibile, în ordinea înregistrării cererilor de înscriere.

2.5. Semințele pentru testare se asigură gratuit de semnatarul cererii de înscriere, în cantitățile și la termenele prevăzute în anexa nr. 2.

Acestea vor fi însoțite de buletine de analiză emise de laboratoare autorizate. În cazuri deosebite se pot accepta și buletine de analiză emise de laboratoarele metodologice de control al calității semințelor din unitățile de cercetare agricolă.

C.S.I.O.S. împreună cu menținătorii soiurilor se vor preocupa de asigurarea seminței pentru martorii de referință din categorii biologice superioare (superelită și elită).

2.6. Planul tematic, care cuprinde întreg sortimentul de soiuri (hibrizi) ce se verifică în rețeaua de stat pentru încercarea soiurilor, se codifică și se supune anual spre aprobare conducerii Ministerului Agriculturii și Alimentației.

Planul tematic se întocmește pentru:

  • culturi de toamnă, până la data de 10 septembrie;
  • culturi de primăvară și viti-pomicole, până la data de 15 februarie;
  • culturi de seră ciclul I, până la data de 15 octombrie;
  • culturi de seră ciclul II, până la data de 1 august;
  • culturi în solarii, până la data de 1 ianuarie;
  • legume de câmp, până la data de 15 ianuarie.
3. Încercarea soiurilor și hibrizilor

3.1. La cereale, plante tehnice și legume de câmp încercarea se face în cel puțin 5 C.I.S.-uri, iar la legumele de seră și solarii, pomi și arbuști fructiferi, viță de vie și hamei, în cel puțin 3 puncte.

Metodica experimentală ce se aplică la culturile comparative de concurs este cea stabilită de către C.S.I.O.S. împreună cu institutele și stațiunile de cercetare agricolă.

3.2. Încercarea în câmp cuprinde următoarele verigi:

3.2.1. Culturile comparative pentru determinarea distinctibilității, stabilității și omogenității soiului - după metodologia U.P.O.V. - timp de 2 ani.

3.2.2. Culturile comparative de orientare care se execută la solicitarea autorilor soiurilor în vederea promovării acestora în culturile comparative de concurs.

3.2.3. Culturile comparative de concurs pentru determinarea valorii agronomice și tehnologice cuprind soiurile (hibrizii) autohtone și străine înscrise la încercarea de stat. Verificarea soiurilor (hibrizilor) înscrise la încercare durează 3 cicluri de producție efectivă, cu excepția legumelor de seră și solarii, a florilor și ciupercilor, precum și a soiurilor celorlalte specii, cu rezultate deosebite, la care testarea durează numai 2 ani (2 cicluri).

3.2.4. Verificarea la unii hibrizi a coincidenței la înflorire și a capacității de producție a formelor parentale se execută numai la solicitarea autorilor.

3.2.5. Culturile comparative în condiții de agrotehnică diferențiată se execută, după caz, numai în unele C.I.S.-uri și la speciile de plante care au pondere mare în economia națională.

3.2.6. Culturile comparative în condiții de producție se organizează cu soiurile și hibrizii de perspectivă, aflate în anii 2-3 de testare, pe parcele de 0,5-1,0 ha pentru culturi de câmp și de 0,1-0,2 ha pentru legume, alături de soiurile (hibrizii) răspândite deja în producție. Sămânța necesară pentru asemenea încercări se asigură de către amelioratori.

3.3. În cadrul culturilor comparative de concurs se notează: capacitatea de producție, caracterele morfologice și însușirile fiziologice ale soiurilor (hibrizilor) aflate în verificare, observațiile trecându-se în fișele întocmite în acest scop.

3.3.1. Capacitatea de producție - Se înregistrează atât producția stas absolută, cât și cea relativă, precum și semnificația diferențelor limită (stabilită în urma efectuării analizei varianței).

3.3.2. Caracterele morfologice - Se notează toate caracterele morfologice indicate în metodica experimentală, după U.P.O.V.

3.3.3. Însușirile fiziologice - Se notează rezistența la ger (iernare), capacitatea de refacere în primăvară, rezistența la temperaturi scăzute, cădere, frângere, secetă, arșiță, boli și dăunători, rezistența la frângerea și scuturarea spicului, pretabilitatea la mecanizare, perioada de vegetație de la răsărit la înflorire și maturitatea tehnică etc.

3.4. Pe baza observațiilor făcute, C.I.S.-urile completează registrul de câmp și apoi fișele de observații în două exemplare, dintre care primul exemplar se trimite la C.S.I.O.S., la termenele stabilite (anexa nr. 3), iar al doilea exemplar rămâne la C.I.S. Datele înscrise în registrul de câmp și fișele de observații pentru soiurile (hibrizii) în încercare sunt secrete și se transmit numai la C.S.I.O.S.

3.5. În scopul cunoașterii cât mai complete a soiurilor (hibrizilor) se execută analize chimice și de calitate pentru determinarea conținutului lor în principii activi specifici. Acestea se fac în laboratoarele C.S.I.O.S. sau în alte laboratoare de specialitate.

Soiurile (hibrizii) din speciile care se prelucrează în industrie (grâu, orzoaică, sfeclă de zahăr, in fuior, cânepă, bumbac, floarea-soarelui, in pentru ulei, cartof, legume etc.) se vor verifica în stații industriale și sub raportul însușirilor tehnologice, datele obținute fiind apoi transmise la C.S.I.O.S.

4. Omologarea și înregistrarea soiurilor (hibrizilor) de plante agricole

4.1. În vederea omologării și înregistrării soiurilor (hibrizilor) se constituie următoarele comisii:

  • Comisia de omologare și înregistrare pentru culturi de câmp și cartofi;
  • Comisia de omologare și înregistrare pentru legume, ciuperci și plante ornamentale;
  • Comisia de omologare și înregistrare pentru viță de vie;
  • Comisia de omologare și înregistrare pentru pomi, arbuști fructiferi, căpșun și hamei.

4.2. Componența comisiilor de omologare-înregistrare se stabilește prin ordin al ministrului agriculturii și alimentației.

4.3. Comisiile de omologare-înregistrare sunt coordonate în activitatea lor de către adjunctul ministrului agriculturii și alimentației - secretar de stat cu problemele producției vegetale.

4.4. Ședințele comisiilor de omologare-înregistrare se vor ține cu cel puțin 2/3 din numărul membrilor.

4.5. Pentru ca un soi (hibrid), inclusiv formele parentale (LC-HS), să poată fi omologat-înregistrat, el trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie încercat 2-3 cicluri de producție în culturile comparative de concurs în rețeaua C.S.I.O.S.;
  • să se caracterizeze prin uniformitate, omogenitate, stabilitate;
  • să posede însușiri agronomice și tehnologice valoroase.

4.6. Documentația pentru soiurile (hibrizii) propuse la omologare-înregistrare se întocmește de către C.S.I.O.S. și se trimite membrilor comisiilor cu 10 zile înaintea convocării ședinței. Prezentarea soiurilor (hibrizilor) în documentația de omologare se face codificat.

4.7. Documentația pentru soiurile (hibrizii) propuse la omologare-înregistrare va cuprinde caracterizarea morfologică, însușirile fiziologice, datele de producție, însușirile de calitate și tehnologice etc.

4.8. Comisia de omologare-înregistrare, pe baza documentației tehnice prezentate de către C.S.I.O.S., propune omologarea-înregistrarea soiului (hibridului) respectiv cu o majoritate simplă (jumătate plus unu). Propunerile comisiei de omologare-înregistrare vor fi supuse aprobării conducerii Ministerului Agriculturii și Alimentației (anexa nr. 4).

4.9. Discuțiile care au loc în cadrul ședinței de omologare-înregistrare se vor consemna într-un proces-verbal care se va păstra în arhiva C.S.I.O.S.

4.10. Soiurile (hibrizii) aprobate de comisie se înscriu de către C.S.I.O.S. în Registrul de stat al soiurilor și hibrizilor, sub denumirea stabilită în cadrul ședinței de omologare-înregistrare.

4.11. Pentru soiurile (hibrizii) omologate-înregistrate, C.S.I.O.S. eliberează proprietarului soiului o adeverință privind omologarea-înregistrarea acestuia.

4.12. La omologare-înregistrare se constituie proba etalon, față de care se va compara în anii următori autenticitatea seminței, în urma selecției de menținere. La hibrizi, proba etalon se va constitui și din formele parentale.

Mărimea probei etalon se stabilește de C.S.I.O.S. împreună cu creatorul soiului (hibridului).

Proba va fi păstrată în condiții corespunzătoare de către C.S.I.O.S. timp de 10 ani, pentru a servi în fiecare an însămânțării parcelei martor la C.I.S., care efectuează verificarea autenticității soiurilor (hibrizilor).

5. Înregistrarea și evidența materialului biologic

Pentru materialul biologic care intră în încercarea de stat, C.S.I.O.S. întocmește și păstrează următoarele documente:

5.1. Registrul soiurilor și hibrizilor de plante agricole (pe specii) înscrise la încercarea de stat. În acest registru se înscriu, în baza cererilor primite, toate soiurile (hibrizii) ce se încearcă în rețeaua de stat.

5.2. Registrul de stat al soiurilor și hibrizilor de plante agricole, în care se înscriu soiurile omologate-înregistrate. Registrul de stat se păstrează la C.S.I.O.S., care este obligat să-l completeze la zi.

5.3. Lista oficială a soiurilor (hibrizilor) de plante de cultură din România se întocmește anual de către C.S.I.O.S., se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii și alimentației și se publică în Monitorul Oficial al României.

În lista oficială se înscriu soiurile (hibrizii) de plante agricole omologate-înregistrate, care se cultivă în România.

6. Se interzic înstrăinarea de semințe și material săditor din soiurile (hibrizii) și formele parentale, primite pentru încercare în scopul omologării-înregistrării, cât și transmiterea de informații asupra comportării lor.

Informațiile privind comportarea materialului biologic primit pentru încercare au circulație limitată - numai la Ministerul Agriculturii și Alimentației și la autor.

————

Anexele nr. 1-4 se vor publica în broșură, prin grija Comisiei de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor.


Ordin privind Lista oficială a soiurilor (hibrizilor) de plante de cultură din România pentru anul 1995

Ministerul Agriculturii și Alimentației,

Ministrul agriculturii și alimentației,
văzând referatul nr. 2.724 din 7 noiembrie 1994 al Comisiei de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor,
având în vedere prevederile art. 3 din Legea nr. 13/1971 privind producerea, folosirea și controlul calității semințelor și materialului săditor pentru producția agricolă vegetală,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 480 din 1 august 1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Alimentației,
emite prezentul ordin.

Articol unic. - Se aprobă Lista oficială a soiurilor (hibrizilor) de plante de cultură din România pentru anul 1995.

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără | București, 22 noiembrie 1994 | Nr. 55.


Notă:

În lista oficială sunt cuprinse soiurile (hibrizii) verificate în rețeaua C.S.I.O.S., indicându-se anul înregistrării, tipul de hibrid, țara de origine, menținătorul soiului, anul reînscrierii sau radierii.

Înscrierea soiurilor în listă, pe specii, s-a făcut în funcție de grupa de precocitate.

Soiurile se mențin în listă timp de 10 ani pentru culturile de câmp și legume și de 15 ani pentru pomi, viță de vie și plante ornamentale, după care se radiază. La soiurile radiate se sistează procesul de producere de sămânță din verigile superioare, urmând ca sămânța produsă să se epuizeze în următorii 3 ani la culturile de câmp, legume și plante ornamentale, în 2 ani la speciile pomicole și într-un an la vița de vie. După expirarea perioadei respective, soiurile se scot din listă.

Reînscrierea în listă se poate face numai la solicitarea autorului sau a proprietarului soiului, pentru o perioadă de 5 ani.

Pretabilitatea soiurilor de legume și pentru alte sisteme de cultură s-a notat cu:

Sr - și pentru seră;
Sl - și pentru solarii;
D - creștere determinată;
ND - creștere nedeterminată.

Ardeiul pentru boia s-a notat cu litera B.

Codurile țărilor de origine sunt cele utilizate în lista soiurilor emisă de O.C.D.E.

Unitățile de cercetare și companiile străine responsabile cu menținerea purității biologice a soiurilor sunt înscrise în anexă.


* * *


Ministerul Agriculturii și Alimentației,
Comisia de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor
Lista oficială
a soiurilor (hibrizilor) de plante de cultură din România pentru anul 1995

I. Cereale
Grâu
- Triticum aestivum L., emend. Fiori et Paol.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Albota T R 19 1986
Alex T R 2 1994
Aniversar T R 3 1986
Apullum T R 5 1992
Arieșan T R 5 1985 1995
Delia T R 2 1993
Dropia T R 1 1993
Flamura 80 T R 1 1984 radiat (1995)
Flamura 85 T R 1 1989
Fundulea 4 T R 1 1987
Fundulea 29 T R 1 1979 1994
Gabriela T R 7 1992
Lovrin 34 T R 2 1981 1994
Lovrin 41 T R 2 1987
Moldova 83 T R 7 1983 1994
Rapid T R 1 1992
Speranța P R 5 1987
Suceava 84 T R 3 1984 1994
Șimnic 30 T R 15 1987
Transilvania T R 5 1981 1994
Trivale T R 19 1991
Turda 81 T R 5 1984 1994
T - soi de toamnă
P - soi de primăvară


Grâu durum - Triticum durum Desf.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Durom P R 5 1976 1995
Rodur T R 1 1984 1994
T - soi de toamnă
P - soi de primăvară


Secară - Secale cereale L.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Aurie de Dankov (Danskowskie Zlote) T PL 1973 radiat (1994)
Ergo[3] T R 3 1988
Gloria T R 15 1983 1994
Orizont T R 3 1988
T - soi de toamnă


Triticale - x triticosecale Wittm.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Colina T R 1 1993
Plai T R 1 1992
Prospect T R 3 1993
Silver T R 3 1992
Țebea P R 5 1991
Ulpia T R 5 1993
Vlădeasa T R 5 1986
T - soi de toamnă
P - soi de primăvară


Orz - Hordeum vulgare L.
Denumirea soiului Tipul soiului Numărul de rânduri Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Adi T 6 R 1 1993
Andra T 2 R 1 1994
Aura P 2 R 5 1992
Bonus P 2 CZ radiat (1994)
Dana T 6 R 1 1993
Dvoran P 2 CZ radiat (1994)
Grit P 2 D radiat (1994)
Grivița T 2 R 17 1981 radiat (1994)
Laura T 2 R 1 1992
Mădălin T 6 R 1 1994
Miraj T 6 R 1 1974 1994
Precoce T 6 R 1 1986
Prima P 2 R 3 1988
Productiv T 6 R 1 1981 1994
Rapid P 2 CZ radiat (1994)
Trumpf P 2 D radiat (1994)
Turdeana P 2 R 5 1988
Victoria T 2 R 1 1977 1994
T - soi de toamnă
P - soi de primăvară


Ovăz - Avena sativa L.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Cory P F 4 (II) 1994
Florina T R 2 1987 radiat (1994)
Mureș P R 5 1991
Solidor P D 1976 radiat (1994)
Someșan P R 5 1988
T - soi de toamnă
P - soi de primăvară


Orez - Oryza sativa L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Bega R 9 1978 1994
Brăila R 12 1985 1995
Chirnogi R 1 1989
Cristal R 1 1988
Diamant R 9 1984 1994
Oltenița R 1 1991
Polizești 28 R 12 1978 1994
Speranța R 1 1994


Porumb - Zea mays L.
Denumirea hibridului Tipul hibridului Precocitatea (FAO) Țara de origine Menținătorul hibridului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Betuflor HD 100-200 R 5 radiat (1994)
Betuliza HT R 5 radiat (1994)
Bucovina HT R 3 1994
Ciclon HD R 1 1991
Cristal HT R 1 1991
Doina HT R 5 1994
Fundulea 102 HD R 1 1980 radiat (1994)
Janus HS D 3 (II) 1994
Mona HS USA 1 (II) 1989
Montana HT R 3 1992
Natacha HT USA 1 (II) 1993
Parvis HT F 2 (II) 1994
Podu Iloaiei 101 HT R 7 1984 1994
Podu Iloaiei 110 HS R 7 1990
Presta HT F 2 (II) 1993
Protagold HT D 3 (II) 1992 radiat (1994)
Roxana HS R 7 1994
Simona HS R 7 1993
Suceava 95 HD R 3 1976 1994
Suceava 97 HT R 3 1989
Suceava 99 HT R 3 1985 1995
Suceava 108 HT R 3 1980 1994
Amadeus HT 200-300 D 3 (II) 1993
Anko HT D 3 (II) 1992
Apache HS F 4 (II) radiat (1994)
Bucium HS R 7 1991
Celia HS USA 1 (II) 1992 radiat (1995)
Dea HS USA 1 (II) 1984 radiat (1995)
Dekalb 300 HS USA 5 (II) 1993
Dekalb 398 HS USA 5 (II) 1993
Elan HT R 5 1992
Elena HS USA 1 (II) 1991 radiat (1995)
Freya HT D 3 (II) 1992 radiat (1994)
Furio HS CH 6 (II) 1993
Helga HS USA 1 (II) 1990
Irla HT USA 1 (II) 1984 radiat (1995)
Libero HT D 3 (II) 1993
Mendoza HS B 7 (II) 1993
Nobilis HS F 2 (II) 1993
Optima HS USA 1 (II) 1992
Perlis HT F 2 (II) 1993
Pirat HS D 3 (II) 1992
Raissa HS USA 1 (II) 1993
Rialto HS D 3 (II) 1994
Turda 100 HD R 5 1979 1994
Turda 160 HS R 6 1990
Turda 200 HD R 5 1976 1995
Andreea HS 300-400 R 2 1992
Atak HS F 4 (II) radiat (1994)
Carla HS USA 1 (II) 1990
Eva HS USA 1 (II) 1982 1994
Fundulea 270 HD R 1 1984 radiat (1994)
Marista HS USA 1 (II) 1992
Oana HS R 7 1993
Panka HT USA 1 (II) 1992
Panonia HS USA 1 (II) 1989
Pioneer 3978 HS USA 1 (II) 1979 radiat (1995)
Quattro HS F 4 (II) radiat (1994)
Stira HS USA 1 (II) 1992
Saturn HS R 5 1994
Turda 215 HT R 5 1976 1994
Turda 260 HS R 5 1990
Danubiu HS 400-500 R 1 1993
Dekalb 485 HS USA 5 (II) 1993
Dekalb 554 HS USA 5 (II) 1993
Fundulea 320 HS R 1 1985 1995
Fundulea 322 HS R 1 1990
Fundulea 340 HS R 1 1990
NSSC 420 YU HS YU 12 (II) 1994
Odessa HS USA 1 (II) 1993
Olt HS R 1 1993
Opal HS R 1 1994
Ovidiu HS R 1 1994
Progres HS R 1 1993
Rapid HS R 1 1991
Șoim HS R 1 1992
Stefania HS USA 1 (II) 1994
UAS 88-1426 HS F 4 (II) 1993
Vultur HS R 1 1991
Dacic HS 500-600 R 1 1991
Florencia HS USA 1 (II) 1992
Fulvia HS USA 1 (II) 1982 1994
Fundulea 365 HS R 1 1990
Fundulea 376 HS R 1 1990
Lovrin 400 HS R 2 1969 1994
Octavian HS R 1 1993
Orizont HS R 1 1994
Pioneer 3578 HS USA 1 (II) 1994
Pura HS USA 1 (II) 1991
Randa HS USA 1 (II) 1994
Rival HS R 1 1992
Robust HS R 1 1991
Rubin HS R 1 1993
Safir HS R 1 1994
Sylvia HS USA 1 (II) 1989 radiat (1994)
Themis HS F 2 (II) 1994
Volga HS USA 1 (II) 1989
Cocor HS peste 600 R 1 1992
Fundulea 410 HS R 1 1990
Fundulea 412 HS R 1 1978 1994
Fundulea 418 HD R 1 1987
Fundulea 420 HT R 1 1982 1994
Luana HS USA 1 (II) 1987
Paolina HS USA 1 (II) 1992
Pioneer 3362 HS USA 1 (II) 1993
Temerar HS R 1 1991
Tipul hibridului:
HS - hibrid simplu
HD - hibrid dublu
HT - hibrid triliniar
Precocitatea - indice FAO


Porumb pentru floricele - Zea mays L. convar. everta (Sturt) Harsberg
Denumirea hibridului Tipul hibridului Țara de origine Menținătorul hibridului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Excelent HS R 1 1991
Fundulea 625 HS R 1 1978 1994
Perlat 624 HS R 1 1983 1994
Tipul hibridului: HS - hibrid simplu


Sorg pentru boabe - Sorghum bicolor (L.) Moench.
Denumirea hibridului Tipul hibridului Țara de origine Menținătorul hibridului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Aralba HS F 4 1993
Argence HS F 4 1993
B. 864 HS USA 1 (II) 1993
Fundulea 21 HS R 1 1979 1994
Fundulea 30 HS R 1 1981 1994
Fundulea 32 HS R 1 1979 1994
Tipul hibridului: HS - hibrid simplu


Sorg pentru mături - Sorghum bicolor (L.) Moench. var. tehnicum (K.rn)
Denumirea hibridului Tipul hibridului Țara de origine Menținătorul hibridului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Pitic de Seghedin (Szegedi Törpe) HS H radiat (1994)
Szegedi 185 HS H radiat (1994)
Tipul hibridului: HS - hibrid simplu


Mei - Panicum miliaceum L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Marte R 1 1992
Matador R 1 1994
Mărgărit R 1 1989
Minerva R 1 1987


II. Leguminoase pentru boabe
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Mazăre - Pisum sativum L.
Atol F 4 (II) 1994
Auralia D 1973 radiat (1994)
Corina R 1, 18 1981 1994
Dora R 2 1989
Marina R 1, 7 1990
Miral R 1 1973 radiat (1994)
Rodil R 1 1994
Vedea R 11 1991
Fasole - Phaseolus vulgaris L.
Ami R 1, 7 1991
Ardeleana R 5 1982 1994
Astra R 15 1987
Avans R 1, 14 1981 1994
Aversa R 1 1983 1994
Cealî de Dobrogea R 14 1952 1994
Emiliana R 25 1989
Orizont R 1 1977 radiat (1994)
Premial R 1 1978 radiat (1994)
Star R 1 1989
Fasoliță - Vigna unguiculata (L.) Walp.
Jiana R 25 1976 1994
Lupin alb - Lupinus albus L.
Dulce de Nyirsëgi H 1988 radiat (1994)
Medi R 17 1994
Linte - Lens culinaris Medik.
Oana R 26 1990
Năut - Cicer arietinum L.
Cicero R 1 1973 1994
Bob mic - Vicia faba L., var, minor Harz.
Cluj 84 R 4 1984 1994
Alune de pământ - Arachis hypogaea L.
Tâmburești R 25 1983 1994


Soia - Glycine max. (L.) Merrill.
Denumirea soiului Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Diamant 000 R 5 1987
Ilfov 000 R 24 1989
Perla 000 R 5 1994
Atlas 00 R 19 1986
Gadir 00 USA 1 (II) 1994
Evans 0 USA 1 (I), 2 (I) 1979 1994
Stil 0 R 1 1988
Zefir 0 USA 1 (II) 1992
Danubiana I R 1, 14 1983 1994
Hodgson I USA 1 (I), 15 (I) 1979 1994
Lena I R 1 1988
Valkir I USA 1 (II) 1994
Victoria I R 1 1990
Amsoy 71 II USA 1976 1994
Precocitatea:
000 - foarte precoce
00 - precoce
0 - semiprecoce
I - semitardive
II - tardive


III. Plante oleaginoase
Floarea-soarelui - Helianthus annuus L.
Denumirea hibridului (soiului) Tipul hibridului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Coril HS R-USA 1 (I) 1994
Decor HS R 1 1991
Domino HS R 1 1991
Favorit HS R 1 1992
Felix HS R 1 1982 1994
Festiv HT R 1 1987
Florom 350 HS R 1 1989
Florom 328 HS R 1 1986
Fundulea 206 HS R 1 1982 1994
Select HS R 1 1983 1994
Super HT R 1 1983 1994
Turbo HS R 1 1990
Record R 1 1965 1994
Tipul hibridului:
HS - hibrid simplu
HT - hibrid triliniar


Ricin - Ricinus communis L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Safir R 1 1989
Sanguineus 401 CSI 1961 radiat (1994)
Smarald R 1 1974 1994
Teleorman R 11 1988
Vlașca R 11 1991


Rapiță pentru ulei - Brassica napus L.
Denumirea soiului Tipul soiului Acid erucic Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Triumf T cu R 24 1992
Quinta T fără D 1984 radiat (1994)
Rex T fără D radiat (1994)
T - soi de toamnă
cu - cu acid erucic
fără - fără acid erucic


In pentru ulei - Linum usitatissimum L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Adin R 1 1988
Azur R 1 1973 radiat (1994)
Gențiana R 1 1993
Geria R 1 1991
Iris R 1 1976 radiat (1994)
Iulia R 1 1994
Midin R 1 1977 1994
Olin R 1 1981 1994
Raluca R 1 1993


Dovleac pentru sămânță - Cucurbita pepo L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Miracol 42 R 1 1991


IV. Plante textile
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
In pentru fibră - Linum usitatissimum L.
Emilin R 1 1980 radiat (1994)
Lintex D 1975 radiat (1994)
Mădăraș R 15 1984 1994
Mureș R 3 1989
Rolin R 1 1992
Cânepă - Canabis sativa L.
Fibramulta 151 R 21 1965 1994
Irene R 18 1994
Lovrin 110 R 2 1981 1994
Secuieni 1* R 18 1984 1994
Bumbac - Gossypium hirsutum L.
Adelin R 11 1988
Balkan BG radiat (1994)
Brânceni R 11 1983 1994
Garant BG 1985 radiat (1994)
Izvorul alb (Beli izvor) BG radiat (1994)
* - monoică


V. Plante tuberculifere și rădăcinoase
Cartof - Solanum tuberosum L.
Denumirea soiului Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Catellyna 01 R 8 1994
Fresco 01 NL 15 (II) 1994
Gloria „N" 01 D radiat (1994)
Ostara 01 NL 8 (I) 1971 1994
Roclas 01 R 8 1994
Adretta 02 D 1978 radiat (1994)
Ago 02 R 8 1994
Anosta „N" 02 NL radiat (1994)
Bârsa 02 R 8 1992
Bran 02 R 8 1992
Cibin 02 R 8 1992
Concorde „N" 02 NL radiat (1994)
Koretta 02 D 1988 radiat (1994)
Rene 02 R 8 1992
Rustic 02 R 8 1994
Semenic 02 R 8 1976 1994
Sucevița 02 R 3 1982 1994
Teo 02 R 8 1994
Timate „N" 02 NL radiat (1994)
Cașin 03 R 8 1991
Corona 03 R 8 1988
Désirée 03 NL 8 (I) 1971 1994
Mureșan 03 R 8 1984 1994
Roxy „N" 03 D radiat (1994)
Sante „N" 03 NL 14 (II) 1994
Super 03 R 8 1979 1994
Eba 04 NL 1973 radiat (1994)
Manuela 04 D 1976 radiat (1994)
Procura „N" 04 NL 1976 radiat (1994)
Titus 04 R 8 1993
Precocitatea:
01 - timpurii
02 - semitimpurii
03 - semitârzii
04 - târzii


Sfeclă de zahăr - Beta vulgaris L., ssp. vulgaris, var. altissima Doell.
Denumirea soiului Ploidia Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Plurigerme
Bod A2 dip. R radiat (1994)
Brașov dip. R 23 1975 1994
CT 34 dip. R radiat (1994)
L - 62 dip. R radiat (1994)
Polirom trip. R 23 1975 1994
Românesc 7 trip. R 23 1968 1994
Tetra 1 tetr. R radiat (1994)
Tetra 2 tetr. R radiat (1994)
Monogerme
Andra dip. R 28 1994
Bârsa dip. R 28 1988
Brașov 519 trip. R 23 1977 1994
Cermo trip. D 3 (II) 1993
Cleo trip. F 11 (II) 1993
Cyrano trip. B 7 (II) 1994
Emma dip. S 13 (II) 1994
Hilma trip. S 13 (II) 1994
Kristall trip. DK 8 (II) 1994
Lydia trip. F 11 (II) 1994
Marian trip. DK 8 (II) 1994
Monorom trip. R 23 1973 1994
Nero 1 trip. R 23 1988
Orix trip. B 7 (II) 1994
Prisma trip. DK 8 (II) 1993
Reka trip. D 3 (II) 1993
Rizor dip. B 7 (II) 1993
Turbo dip. DK 8 (II) 1993
TM 2 tetr. R radiat (1994)
TM 4 tetr. R radiat (1994)
Ploidia:
dip. - diploid
trip. - triploid
tetr. - tetraploid


Cicoare - Cichorium intybus L., var. sativum DC.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Transilvania R 26 1991


VI. Plante de nutreț
Denumirea soiului Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Lucernă - Medicago sativa L.
Adonis P R 1 1987
Diane P F 4 1994
Gloria P R 1 1982 radiat (1994)
Luteția P R 1 1981 radiat (1994)
Selena P R 1 1991
Topaz P R 1 1994
Triumf P R 1 1986
Trifoi roșu - Trifolium pratense L.
Apollo Tetra (4n) P R 4 1990
Napoca Tetra (4n) P R 4 1977 1994
Select P R 4 1968 1995
Triel P F 4 (II) 1994
Verdi P F 4 (II) 1993
Trifoi alb - Trifolium repens L.
Dacia P R 6 1988
Măgurele 1 P R 6 1984 1994
Miorița P R 6 1989
Sparcetă - Onobrychis viciaefolia Scop.
Sparta P R 1 1974 radiat (1994)
Splendid P R 4 1992
Ghizdei - Lotus corniculatus L.
Alina P R 4 1994
Livada P R 13 1984 1994
Obsigă nearistată - Bromus inermis Leyss.
Orfeu P R 1 1973 1994
Păiuș de livezi - Festuca pratensis Huds.
Paltar P R 6 1981 radiat (1994)
Tâmpa P R 6 1989
Transilvan P R 6 1988
Păiuș roșu - Festuca rubra L.
Feruma P R 6 1983 1994
Pastoral P R 6 1993
Păiuș înalt - Festuca arundinacea Scherb.
Alin P R 1 1991
Brio P R 6 1992
Pandur P R 1 1975 radiat (1994)
Parnas P R 1 1975 radiat (1994)
Raigras peren - Lolium perenne L.
Mara P R 6 1989
Marta P R 13 1981 1994
Rapid P R 1 1975 radiat (1994)
Rapsod P R 1 1979 radiat (1994)
Timoftică - Phleum pratense L.
Favorit P R 3 1994
Tirom P R 3 1979 1994
Golomăț - Dactylis glomerata L.
Intensiv P R 6 1988
Olimp P R 1 1987
Ovidiu P R 1 1994
Poiana P R 6 1982 1994
Firuță - Poa pratensis L.
De Transilvania* P R 6 1966 1994
Măzăriche de toamnă - Vicia pannonica Crantz.
Fundulea 39 (ICA 39) A R 5 1963 1994
Măzăriche de primăvară - Vicia sativa L.
Suceava 54 A R 3 1965 1994
Mazăre furajeră - Pisum sativum L. partim.
Mazăre de toamnă
Caracal 39 A R 20 1984 1994
Artona A R 1 1970 radiat (1994)
Mazăre de primăvară
Magistra A R 1 1975 1994
Raigras aristat - Lolium multiflorum Lam.
Anca (4n) A R 1 1993
Arina (2n) A R 1 1987
Raiar (2n) A R 1 1977 radiat (1994)
Tetraiar (4n) A R 1 1981 1994
Raigras hibrid - Lolium hybridum Hausskn.
Luky A R 1 1991
Iarbă de Sudan - Sorghum sudanense (Piper) Stapf.
Sirius A R 1 1987
Sonet A R 1 1993
Sorg furajer - Sorghum bicolor L.
Nutricane A F 4 (II) 1993
Hibridul sorg × Iarbă de Ssudan
Fundulea 1104 A R 1 1971 1994
Sweetleaf A F 4 (II) 1993
Tutova A R 1 1992
Sorg zaharat - Sorghum bicolor (L.) Moench. ssp. saccharathum
Carmen A R 1 1994
Roza A R 1 1991
Rapiță furajeră de toamnă - Brassica napus L. ssp. oleifera Metz.
Rafina A R 2 1992
Ratona A R 2 1981 1994
Perko PHV A D 1981 radiat (1994)
Tyfon A NL radiat (1994)
Varză furajeră - Bassica oleracea L., convar. achephala (DC.) Alef.
Cavalier A F 1973 radiat (1994)
Gulie furajeră - Brassica napus L., var napobrassica (L.) Rchb.
Oana A R 2 1982 radiat (1994)
Victoria A R 3 1990
Dovleac furajer - Cucurbita maxima Duch.
Marița A BG 1973 (radiat 1994)
Perenitatea:
P - perene
A - anuale
* - populație locală


Sfeclă furajeră - Beta vulgaris L., ssp. vulgaris, var. alba DC.
Denumirea soiului Ploidia Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Monogerme
Abondo trip. B 7 (II) 1993
Dimonogal dip. R 2 1982 1994
Plurigerme
Cyclop Poly (Zentaur Poly) trip. PL radiat (1994)
Gigant (Mars) dip. PL radiat (1994)
Goliat (Ursus) dip. PL radiat (1994)
Polifurajer 2 (Polifurajer galben) trip. R 2 1974 1994
Record Poly trip. PL radiat (1994)
Rote Walze dip. D radiat (1994)
Tytan Poly trip. PL radiat (1994)
Ploidia:
dip. - diploid
trip. - triploid


VII. Tutun - Nicotiana tabacum L.
Denumirea soiului Tipul soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Djebel 123 O R 27 1973 1994
Djebel 252 O R 27 1994
Molovata 72 O R 1965 radiat (1994)
Molovata 94 O R 27 1983 1994
Molovata 178 O R 27 1982 1994
Ghimpați 55 S-O R 27 1976 1994
Virginia 1173 V R 27 1984 1994
Virginia 196 V R 27 1990
Virginia R 1349 V BG 1976 radiat (1994)
Zamojska 4 V PL 1984 radiat (1994)
Burley 235 B R 27 1990
Burley BB 163 B F 1967 radiat (1994)
Banat 125 MC R 27 1980 1994
Banat 13 MC R 27 1963 1994
Bărăgan 132 MC R 27 1984 1994
O - oriental
S-O - semioriental
V - Virginia
B - Burley
MC - mare consum


VIII. Plante medicinale și aromatice
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Anason - Pimpinella anisum L.
De Crângu* R 10 1975 1994
Anghinare - Cynara scolymus L.
Celesta R 10 1989
Unirea R 10 1993
Ardei iute de Cayenne - Capsicum annuum L. var. cayenne
De Deta* R 10 1976 1994
Armurariu - Silybum marianum (L.) Caertn.
De Prahova* R 10 1975 1994
Busuioc - Ocimum basilicum L.
De Radovanu* R 10 1975 1994
Chimion - Carum carvi L.
De Ghimbav* R 10 1973 1994
Mare de Roman* R 10 1973 1994
Cimbru de cultură - Thymus vulgaris L.
De Dolj* R 10 1973 1994
Smarald R 10 1994
Cimbru de grădină - Satureja hortensis L.
De Coconi* R 10 1989
Coriandru - Coriandrum sativum L.
Sandra R 10 1987
Crăițe - Tagetes patula L.
De Chiajna* R 10 1975 1994
Degețel lânos - Digitalis lanata Ehrh.
Lanata 1 R 10 1973 1994
Degețel roșu - Digitalis purpurea L.
De Măgurele* R 10 1975 1994
Fenicul - Foeniculum vulgare Mill.
Românesc* R 10 1973 1994
Gălbenele - Calendula officinalis L.
Petrana R 24 1990
Plamen CZ radiat (1994)
Ipcărige - Gypsophila paniculata L.
De Moara Domnească* R 10 1975 1994
Isop - Hyssopus officinalis L.
De Ciorani* R 10 1975 1994
Jaleș - Salvia officinalis L.
De Răsmirești* R 10 1975 1994
Laur păros - Datura innoxia Mill.
Laura R 10 1982 1994
Silvia R 10 1993
Lavandă - Lavandula angustifolia Mill.
Codreanca R 10 1992
De Moara Domnească* R 10 1972 1994
Lemn dulce - Glycyrrhiza glabra L.
De Drăgănești* R 10 1977 1994
Mac - Papaver somniferum L.
Extaz R 10 1982 1994
De Botoșani* R 10 1973 1994
Mac iranian - Papaver bracteatum Lindl.
De Călărași* R 10 1985 1995
Mac galben - Glaucium flavum Crantz.
De Mostiștea* R 10 1980 1994
Măghiran - Majorana hortensis Moench.
De Neamț* R 10 1973 1994
Măselariță - Hyoscyamus niger L.
De Timiș* R 10 1976 1994
Mătăciune - Dracocephalum moldavica L.
De Militari* R 10 1975 1994
Mătrăgună - Atropa belladona L.
De Vrancea* R 10 1975 1994
Mentă bună - Mentha piperita L.
Columna R 10 1974 1994
Cordial R 10 1989
Mentă creață - Mentha spicata L. var. crispa (Benth.) Mansf.
Mencris R 10 1976 1994
Record R 10 1992
Mușețel - Matricaria chamomilla L.
Flora R 10 1989
Mărgăritar R 10 1982 1994
Muștar alb - Sinapis alba L.
Galben de Craiova* R 10 1975 1994
Muștar negru - Brassica nigra (L.) Koch.
De Timișoara* R 10 1973 1994
Nalbă de cultură - Malva glabra Desf.
De Suceava* R 10 1973 1994
Nalbă de grădină - Althaea rosea (L.) Cav. var. nigra
De Buzău* R 10 1975 1994
Nalbă mare - Althaea officinalis L.
De Teleorman* R 10 1980 1994
Negrilică - Nigella sativa L.
De Brăila* R 10 1975 1994
Obligeană - Acorus calamus L.
De Bega* R 10 1980 1994
Pătlagină îngustă - Plantago lanceolata L.
De Cluj* R 10 1975 1994
Roiniță - Melissa officinalis L.
De Drobotești* R 10 1973 1994
Săpunariță - Saponaria officinalis L.
De Alexandria* R 10 1975 1994
Schinel - Cnicus benedictus L.
De Brânceni* R 10 1975 1994
Stânjenel albastru - Iris germanica L.
De Ialomița* R 10 1976 1994
Șerlai - Salvia sclarea L.
Vosnesenski 24 CSI 1976 radiat (1994)
Tarhon - Artemisia dracunculus L.
De Ilfov* R 10 1976 1994
Valeriană - Valeriana officinalis L.
Măgurele 100 R 10 1981 1994
* - populație locală


IX. Legume
1. Legume vărzoase
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Varză albă - Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.f alba DC.
Delphy hib. 00 NL 16 (II) 1989
Tucana hib. 00 NL 16 (II) 1992
Ditmark soi 01 D 35 1952 1994
Timpurie de Vidra soi 01 R 29 1980 1994
Oscar F1 hib. 02 NL 16 (II) 1985
Gloria soi 02 NL 31 1952 1994
Menza F1 hib. 02 NL 16 (II) 1985
Lena - F1 hib. 02 D 9 (II) 1993
Amager soi 03 D radiat (1994)
Licurișcă soi 03 R 32 1952 1994
Măgura soi 03 R 33 1993
Braunschweig soi 04 D 30 1952 1994
De Buzău soi 04 R 33 1952 1994
Lares soi 04 NL 16 (II) 1984 1995
Mocira soi 04 R 34 1993
Varză roșie - Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.f. rubra (L.)
Cap de negru soi 04 D 35 1952 1994
Varză creață - Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. sabauda L.
Marilena soi 03 R 49 1986
Varză de Bruxelles - Brassica oleracea L. convar. gemmifera DC.
Târzie de Amager soi 04 D 9 (II) 1952 1995
Conopidă - Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. botrytis
Alto soi 02 D 9 (II) 1993
Fortados soi 02 NL 31 1982 1994
Paloma soi 02 NL 34 1984 1995
Timpurie de Bacău soi 02 R 31 1991
Veralto soi 02 NL 16 (II) 1986
Bulgăre de zăpădă soi 03 D 34 1952 1994
Suprimax soi 03 NL 16 (II) 1984 1995
Gulie - Brassica oleracea L. convar. acephala Alef. var. gongylodes L.
Dvorsky soi 01 CZ 1952 1994
Kupa soi 01 A 1952 1994
Trerro (Sr) soi 01 NL 18 (II), 31 1985
Goliat alb soi 04 D 30 1952 1994
Goliat albastru soi 04 D 34 1952 1994
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


2. Legume rădăcinoase
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Batat - Ipomea batatos Poir.
Victoria I.A.N.B. soi 03 R 25 1991
Morcov - Daucus carota L.
Danvers 126 soi 02 USA 1973 radiat (1994)
De Dantes soi 02 F 33 1965 1994
Chantenay soi 03 F 31 1952 1994
Chantenay Red Core soi 03 USA 31 1973 1994
Bauer Killer Rote Herz soi 04 NL 30 1970 1995
Uriaș de Berlicum soi 04 I 32 1965 1994
Pătrunjel de rădăcină - Petroselinum crispum (Miller)
A.W. Hill convar. radicosum (Alef.) Danert. var. radicosum
Zaharat soi 03 R 30 1952 1994
Păstârnac - Pastinaca sativa L.
Semilung soi 03 R 30 1980 1994
Țelină de rădăcină - Apium graveolens L. var. rapaceum (Miller) Gaud.
Albaster soi 02 D 33 1952 1994
Victoria soi 03 R 29 1980 1994
Sfeclă roșie - Beta vulgaris L. ssp. vulgaris var. conditiva Alef.
Bordo soi 01 F 49 1965 1994
De Arad soi 02 R 30 1991
Detroit Nero soi 03 NL 49 1994
Ridichi de lună - Raphanus sativus L. var. sativus
Rotunde timpurii soi 01 USA 30 1965 1994
Feuer K.gel soi 02 D 32 1972 1994
Redo soi 02 R 29 1984 1995
Roșii cu vârful alb soi 02 R 32 1952 1994
Ridichi de vară și de iarnă - Raphanus sativus L. convar. niger (Miller) DC.
De Dumbrăveni soi 00 R 49 1981 1994
Roșie de Iernut soi 01 R 34 1991
Bere de München soi 02 D 31 1960 1994
Negre rotunde soi 02 D 35 1952 1994
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


3. Legume bulboase
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Ceapă - Allium cepa L. var. cepa
Ceapă de apă
Aurie de Buzău soi 05 R 33 1971 1994
Ceapă de arpagic
De Stuttgart soi 03 D 29 1965 1994
Ceapă ceaclama
Roșie de Arieș soi 02 R 34 1952 1994
Roșie de Făgăraș soi 02 R 4 1952 1994
Diamant soi 03 R 33 1977 1994
Wolska soi 04 PL 31 1965 1994
Praz - Allium porrum L.
Cămuș soi 04 R 35 1952 1994
Usturoi comun - Allium sativum L. ssp. vulgare
Soiuri de primăvară
De Dărăști soi 02 R 29 1952 1994
De Cenad soi 03 R 30 1952 1994
Soiuri de toamnă
De Cioroiu soi 01 R 35 1984 1995
Dărăști Ilfov soi 03 R 29 1989
De Moldova soi 03 R 31 1952 1994
Favorit soi 04 R 29 1993
Record soi 04 R 29 1993
Usturoi de Egipt (Rrocambole) - Allium sativum L. ssp. sagitatum
De Bucovina soi 04 R 31 1984 1995
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


4. Legume cucurbitacee
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Castraveți - Cucumis sativus L.
Soiuri pentru câmp și solar cu fruct semilung
Topaz soi 01 R 29 1991
Magic soi 01 R 29 1994
Select soi 03 R 35 1993
Soiuri pentru câmp și solar cu fruct de tip cornișon
Renato (Sr) hib. 00 NL 16(II) 1986
Adonis soi 01 R 29 1994
Cornișon soi 01 F 31 1952 1994
Obelisk soi 01 RM 10(II) 1988
Premier hib. 01 R 29 1993
Vert Petit de Paris soi 01 NL radiat (1994)
Wisconsin soi 02 NL 33 radiat (1994)
Levina (Sr) hib. 02 NL 16(II) 1986
National Pickling soi 02 NL radiat (1994)
Soiuri pentru seră cu fruct semilung și lung
Brucona hib. 01 NL radiat (1994)
Famosa hib. 01 NL radiat (1994)
Farbio hib. 01 NL 20(II) 1976 1995
Favorit hib. 02 R 36 1991
Soiuri pentru seră cu fruct de tip cornișon
Meteor hib. 01 R 36 1993
Ophix hib. 01 NL 1994
Selena hib. 01 R 36 1992
Campion hib. 02 R 36 1991
Olimpia hib. 02 NL 1994
Dovleac comestibil - Cucurbita maxima Duch.
Pink Banana soi 03 USA 33 1968 1994
Alb mare soi 04 R 30 1973 1994
Dovleac plăcintar - Cucurbita moschata Duch. convar. moschata Duch.
Delicios soi 01 R 29 1988
Aromat soi 01 R 1 1993
Dovlecel comun - Cucurbita pepo L. convar. giromontia Alef.
Dana soi 01 R 32 1977 1994
Fără vrej soi 01 R 31 1952 1994
Dovlecel Patison - Cucurbita pepo L. convar. melopepo (L.) Alef. var. radiata Nois.
Patison soi 01 USA 29 1972 1994
Pepene galben - Cucumis melo L.
Ica soi 00 R 29 1988
Rogen (SI) soi 01 R 24 1994
Turchestan soi 01 TR 29 1960 1994
Cantalup soi 02 F 32 1965 1994
Ogen soi 02 NL 31 1973 1994
Titus soi 02 R 32 1993
Comoara Ungariei soi 03 H 30 1971 1995
Delicios (SI) soi 03 R 24 1994
Pepene verde - Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai
Sugar Baby soi 01 USA 35 1970 1994
Timpuriu de Canada soi 01 CND 31 1965 1994
Dochița soi 02 R 29 1986
De Dăbuleni soi 03 R 16 1986
Dulce de Dăbuleni soi 03 R 16 1989
De Miniș soi 03 R 30 1971 1995
Charleston Gray soi 04 USA 33 1975 1994
Lovrin 532 soi 04 R 32 1960 1994
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


5. Legume solanacee
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Tomate - Lycopersicon esculentum (Miller)
Soiuri pentru consum în stare proaspătă (ND)
Argeș 1 hib. 01 R 73 1970 radiat (1994)
Export II (S1) hib. 01 R 29 1970 1995
H 601 (S1) hib. 01 R 36 1985 radiat (1994)
Ioana hib. 01 R 35 1988
Ișalnița 50 hib. 01 R 35 1984 1995
Lucia**** hib. 01 R 36 1990
Marița 15 hib. 01 BG radiat (1994)
Marița 25 hib. 01 BG radiat (1994)
Solara**** hib. 01 R 36 1990
Buzău 1600 soi 03 R 33 1977 1994
Carolina soi 03 R 29 1984 1995
Laura soi 03 R 31 1986
Mara soi 03 R 29 1988
Soiuri pentru consum în stare proaspătă și pentru industrializare (D)
Cluj 80 soi 01 R 45 1980 1994
Precoce de Someșeni soi 01 R 45 1981 1995
Argeș 428 soi 02 R 73 1966 1994
Roxana soi 02 R 29 1993
Timpurie de Argeș soi 02 R 73 1984 radiat (1994)
Unirea soi 02 R 29 1985
Ace Royal soi 03 USA 30 1972 1994
Buzău 22 soi 03 R 33 1980 1994
Diana soi 03 R 33 1985
Soiuri pentru industrializare (D)
Monor soi 00 R 31 1982 1994
Sincron* soi 01 R 30 1984 1995
Vidra 60** soi 01 R 29 1986
Vitamina soi 01 R 30 1985
Brăila 405*** soi 01 R 32 1975 1994
Ferma soi 01 R 29 1994
Buzău 47 soi 02 R 33 1980 1994
Fakel soi 02 RM 32 1983 1994
Vidra 533 soi 02 R 29 1984 1995
Pavio soi 02 R 32 1994
Dacia soi 03 R 31 1988
Roma VF soi 03 I 33 1977 1994
Romec 554 j soi 03 R 35 1984 1995
Soiuri pentru seră (ND)
Gloria hib. 01 R 36 1985
Diva (S1) hib. 02 R 36 1991
Nemarom hib. 02 R 36 1987
Splendid (S1) hib. 02 R 36 1987
Vemone hib. 02 NL 18(II),36 1979 1994
Getina hib. 03 R 36 1984 radiat (1994)
Angela hib. 04 NL 19(II),36 1985
Pătlăgele vinete - Solanum melongena L.
Drăgaica**** soi 01 R 33 1991
Narcisa (Sr+S1) hib. 01 R 29 1978 1994
Amurg soi 02 R 29 1994
Bucureștene soi 02 R 29 1952 1994
Contesa soi 02 R 29 1994
Danubiana soi 02 R 29 1965 radiat (1994)
Lidia (Sr+S1) hib. 02 R 29 1978 1994
Lucia soi 02 R 29 1992
Pana Corbului 36(S1) soi 02 R 29 1960 1994
Viorica soi 03 R 30 1985
Ardei gogoșar - Capsicum annuum L. ssp. annuum convar. grossum (L.) Filov. var. tetragonum Miller
Timpuriu de București soi 01 R 29 1966 radiat(1994)
Simultan soi 01 R 32 1985
Carmin soi 02 R 29 1985
Cornel soi 02 R 29 1993
Globus soi 02 R 32 1992
Rubin soi 02 R 30 1980 1994
Mădălin soi 03 R 29 1992
Splendid soi 03 R 33 1981 1994
Superb soi 03 R 32 1970 1994
Titan soi 04 R 35 1980 1994
Ardei gras - Capsicum annuum L. ssp. annuum convar. grossum (L.) Filov. var. grossum
Bruinsma Wonder***** soi 01 NL 36 1976 1994
De Șiria soi 01 R 30 1991
Fehérözön (Sr+S1) soi 01 H radiat (1994)
Miniș 27 soi 01 R 30 1973 1994
Aroma soi 02 R 29 1982 1994
Export (S1) soi 02 R 31 1973 1994
Galben superior soi 02 R 32 1973 1994
Jeny soi 02 R 29 1992
Mihaela soi 03 R 35 1984 1995
Opal soi 03 R 29 1993
Uriaș de California soi 04 USA 33 1960 1994
Ardei iute - Capsicum annuum L. ssp. annuum convar. microcarpum Filov.
De Arad soi 01 R 30 1952 1994
Picant soi 01 R 30 1988
Portocaliu soi 01 R 30 1952 1994
Ardei lung - Capsicum annuum L. sp. annuum convar. longum (DC.) Terp.
Arad 5B(D) soi 01 R 30 1972 1994
Arad 6B(ND) soi 01 R 30 1980 1994
Lung românesc soi 01 R 32 1965 1994
Kapia de Kurtovo soi 02 BG 35 1971 1995
Zlaten Medal soi 02 BG 32 1974 1994
Carmen B(ND) soi 04 R 30 1990
Cosmin soi 04 R 33 1984 1995
* - pentru roșii în bulion și depelare
*** - numai pentru roșii în bulion
*** - numai pentru depelare
**** - numai pentru solarii
***** - numai pentru seră și solarii
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


6. Legume păstăioase
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Mazăre cu bob neted - Pisum sativum L. ssp. sativum convar. sativum
Alaska (I-II) soi 01 USA 32 1960 1994
Prima (II-III) soi 01 R 35 1978 1994
Eminent soi 02 D 32 radiat (1994)
Fină verde (I-III) soi 02 F 34 1960 1994
Colmo soi 03 NL 34 radiat (1994)
Ișalnița 110 (I-II-III) soi 03 R 35 1980 1994
Mazăre cu bob zbârcit - Pisum sativum L. ssp. sativum convar. medullare Alef. et. Lehm
Ișalnița 60* (I-IV) soi 00 R 35 1980 1994
Timpurie de Craiova (III-IV-V) soi 01 R 35 1984 1995
Mingomark (V) soi 01 D 33 1972 1994
B.rdi (IV-V) soi 02 D 9 (II), 30 1967 1994
Cornelia (IV-V) soi 03 R 29 1984 1995
Frila (IV-V) soi 03 NL 16 (II) 1982 1995
Mantica (I-II-III) soi 03 NL 17 (II) 1980 1995
Victoria (I-II-III) soi 03 R 34 1985
Vidra 187 (I-II-III-IV) soi 03 R 29 1992
G.tinga (III-IV-V) soi 04 D 30 1973 1994
Regina (III-IV-V) soi 04 D 9 (II) 1994
Undine (II-III-IV) soi 04 D 9 (II) 1993
* - și în cultură de toamnă
I - extrafine
II - foarte fine
III - fine
IV - mijlociu de fine
V - obișnuite


Fasole pitică - Phaseolus vulgaris L. var. nanus (L.) Aschers.
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Soiuri cu păstaia galbenă
Galbenă de Moldova soi 01 R 31 1980 1994
Aura soi 02 R 29 1988
Cristina soi 02 R 31 1994
Oxy-Amidor soi 02 NL 32 1978 1994
Goldstern soi 03 D 9 (II) 1994
Soiuri cu păstaia verde
Ișalnița 43 soi 01 R 35 1975 1994
Prelude soi 01 NL 16 (II), 29 1965 1995
Almare soi 02 NL radiat (1994)
Aurelia soi 02 R 32 1992
Belami soi 02 NL 33 radiat (1994)
Elena soi 02 R 29 1994
Fana soi 02 PL 32 1978 1994
Lena soi 02 R 33 1990
Olga soi 02 D 9 (II) 1993
Cascade soi 03 USA 31 1982 1994
Valja soi 03 D 9 (II), 30 1994
Lavinia soi 04 R 29 1985
Fasole urcătoare - Phaseolus vulgaris L. var. vulgaris
Soiuri cu păstaia galbenă
Clujana (S1) soi 02 R 4 1965 1994
Aurie de Bacău (S1) soi 03 R 31 1984 1995
Soiuri cu păstaia verde
Verba (Sr) soi 01 R 31 1988
Green Streamer (Sr) soi 01 NL 36 1985
Bame - Hibiscus esculentus L.
Ela soi 00 R 29 1984 1995
Beatrice soi 01 R 35 1986
Fără țepi soi 02 USA 32 1965 1994
Bob mare - Vicia faba L. var. major Harz.
Costin soi 02 R 29 1988
Productiv 31 soi 03 R 31 1991
Dardanele soi TR radiat (1994)
Metisa soi NL radiat (1994)
Minica soi NL radiat (1994)
Bob mic - Vicia faba L. var. minor Harz.
Fin de Vidra soi 03 R 29 1985
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


7. Legume verdețuri
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Spanac - Spinacia oleracea L.
Matador (S1) soi 02 F 35 1952 1994
Matares (S1) soi 02 NL 33 1962 1994
Smarald soi 04 R 29 1984 1995
Salată - Lactuca sativa L. convar. incocta Helm. var. capitata L.
De Mai soi 01 R 29 1952 1994
Jessy* soi 01 NL 18 (II), 36 1985
Amplus* soi 02 NL 36 1969 radiat (1994)
Cora soi 02 R 35 1984 1995
Dena soi 02 R 29 1984 1995
Mona soi 02 D 9 (II), 33 1973 1994
Ostinata** soi 02 NL radiat (1994)
Polul nord soi 04 D 31 1960 1994
Silvia*** soi 04 R 31 1988
Salată marulă - Lactuca sativa L. convar. sativa var. longifolia L.
Marulă de Brăila soi 02 R 32 1975 1994
Anghinare - Cynara scolymus L.
Breton soi A 29 1965 1994
Andive - Cichorium inthybus L. var. foliosum Hegi
Bacău 3 soi 03 R 31 1992
Kwarosa soi 03 NL 31 radiat (1994)
* - numai pentru seră
** - numai pentru solarii
*** - soi de toamnă
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
01 - timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu
04 - târziu


8. Legume perene
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Sparanghel - Asparagus officinalis L.
De Argenteuil F 29 1965 1994
Mary Washington USA radiat (1994)


9. Diverse verdețuri
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Asmățui - Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.
Comun R 29 1981 1994
Hrean - Armoracia rusticana Gaertn. Meyer et Scherb
De Vidra R 29 1981 1994
Leuștean - Levisticum officinale Koch
De Vidra R 29 1952 1994
Lobodă albă - Atriplex hortensis L. forma alba L.
De Vidra R 2 1977 1994
Lobodă roșie - Atriplex hortensis L. forma rubra L.
De Vidra R 29 1952 1994
Mărar - Anethum graveolens L.
De Vidra R 29 1981 1994
Pătrunjel de frunze - Petroselinum crispum (Miller) A. W. Hill convar. crispum var. vulgare (Nois) Danert.
De Vidra R 32 1952 1994
Revent - Rheum officinale Baillon
De Ardeal R 29 1981 1994
Scorțonera - Scorzonera hispanica L.
De Vidra R 29 1981 1994
Ștevie - Rumex patientia L.
De Vidra R 29 1952 1994


10. Porumb zaharat - Zea mays L. convar. saccharata K.rn.
Denumirea soiului (hibridului) Tipul (soi sau hibrid) Precocitatea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Prima HS 00 R 5 1991
Desert HS 02 R 1 1991
Delicios HD 03 R 1 1969 1994
Dulcin HT 03 R 5 1988
Tipul hibridului:
HS - hibrid simplu
HD - hibrid dublu
HT - hibrid triliniar
Precocitatea:
00 - foarte timpuriu
02 - semitimpuriu
03 - semitârziu


11. Ciuperci
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul tulpinii Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Agaricus bisporus
Tulpini albe
Alb 8 R 29 1989
Bulgăre de zăpadă 5 R 29 1985
Tulpina M-15 R radiat (1994)
Tulpina 310 R radiat (1994)
Tulpina 325 R radiat (1994)
Tulpina 417 R radiat (1994)
Tulpina 418 R radiat (1994)
Tulpini brune
Tulpina M-11 R radiat (1994)
Tulpina 183 H radiat (1994)
Tulpini crem
Tulpina M-23 R radiat (1994)
Tulpina 410 R radiat (1994)
Agaricus edulis
Tulpina 303 R radiat (1994)
Pleurotus ostreatus
Vimicel 1/25 R 29 1991
Vimicel 2/20 R 29 1991
Vimicel 3/5 R 29 1991
Tulpina 7 bis BG radiat (1994)
Tulpina 371 R radiat (1994)
Tulpina 377 J radiat (1994)
Tulpina H-421 R radiat (1994)
Tulpina H-436 R radiat (1994)
Tulpina H-437 R radiat (1994)
Tulpina H-438 R radiat (1994)
Pleurotus Florida
Tulpina 358 R radiat (1994)
Tulpina 362 R radiat (1994)
Pleurotus Sajor - Caju
Tulpina 392 CHIN radiat (1994)
Pleurotus cornucopiae
Tulpina 386 J radiat (1994)
Stropharia rugoso annulata
Tulpina 373 PL radiat (1994)


X. Pomi și arbuști fructiferi
A. Pomi
Denumirea soiului Maturitatea de consum (luna) Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Măr - Malus domestica Borkh.
Remus VII R 37 1994
Romus 1 VII R 37 1984
Romus 2 VII R 37 1984
Romus 3 VIII R 37 1984
Aromat de vară VIII R 45 1966 1994
Red Melba VIII CND 37 1965 1994
James Griéve VIII-IX CND 37 1958 1994
Prima IX-X USA 37 1993
Voinea IX-X R 60 1985
T 120 IX-X USA 51 1991
T 195 IX-X USA 51 1991
Ardelean IX-XI R 45 1980
Pionier IX-XI R 60 1985
Auriu de Bistrița X-XII R 42 1989
Fălticeni X-XII R 48 1979 1995
Frumos de Voinești X-XII R 60 1966 1994
Gloria X-XII R 58 1982
Parmen auriu X-XII GB 37 1994
Golden Delicious X-III USA 37 1994
Goldspur X-III USA 37 1994
Mutsu X-III J 37 1964 1994
Poiana X-III R 51 1991
Kaltherer Böhmer XI-I D 37 1994
Generos XI-II R 60 1985
Delicios de Voinești XI-III R 60 1973 1994
Florina XI-III F 37 1993
Granny Smith XI-III (IV) A 37 1968 1994
Ancuța XI-IV R 45 1979 1995
Idared XI-IV USA 37 1979 1995
Jonathan XI-IV USA 37 1994
Delia XI-IV (V) R 39 1982
Jonathan 26 XI-IV (V) R 39 1979 1995
Rădășeni XI-V R 48 1979 1995
Starkrimson XII-I USA 37 1967 1994
Wagener premiat XII-IV (V) USA 37 1994
Păr - Pyrus communis L.
Bella di Giugno VII I 37 1979 1995
Triumf VII R 37 1985
Daciana VII R 37 1989
Untoasă precoce Morretini VIII I 37 1958 1994
Argessis VIII R 37 1985
Carpica VIII R 37 1989
Timpurii de Dâmbovița VIII R 60 1968 1994
Favorita lui Clapp VIII USA 37 1994
Getica VIII R 37 1994
Napoca VIII R 45 1969 1994
Williams VIII GB 37 1994
Williams roșu VIII-IX USA 37 1958 1994
Doina IX R 45 1979 1995
Haydeea IX-X R 45 1993
Untoasă Hardy IX-XI F 37 1994
Untoasă de Geoagiu IX-XI R 49 1973 1994
Untoasă Bosc IX-XI B 37 1994
Highland IX-XI USA 45 1992
Aniversare IX-XI R 60 1975 1994
Conference IX-XI F 37 1957 1994
Abatele Fétél X-XII I 37 1994
Monica X-XII R 37 1994
Jeanne d’Arc IX-XII F 37 1994
Curé XII-III F 37 1994
Passe Crassane* XII-III F 37 1994
Contesa de Paris XII-III F 37 1994
Olivier de Serres XII-III F 37 1994
Republica XII-III R 60 1973 1994
Euras III-IV (V) R 60 1994
* Numai în zonele libre de Erwinia amylovora
Gutui - Cydonia oblonga Mill.
De Constantinopol IX-XI 58 1994
Moldovenești X-XI R 58 1982
Aurii X-XII R 58 1982
Bereczki X-XI R 58 1994
Champion X-XII USA 58 1994
De Portugalia X-XII (I) P 58 1994
Aromate X-I R 58 1982
De Huși X-II R 58 1994


Denumirea soiului Perioada de maturare (luna/decada) Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Prun - Prunus domestica L.
Rivers timpuriu VII/1-2 GB 37 1994
Diana VII/1-2 R 37 1983
Renclod de Caransebeș VII/3 R 44 1991
Ialomița VII/2-VIII/1 R 37 1982
Vâlcean VII/2-VIII/1 R 59 1991
Bărăgan 17 VII/3-VIII/1 R 44 1991
Carpatin VII/3-VIII/1 R 37 1983
Minerva VII/3-VIII/1 R 37 1984
Piteștean VII/3-VIII/1 R 37 1982
Renclod Althan VII/3-VIII/1 CZ 37 1994
Tita VII/3-VIII/1 R 59 1991
Flora VII/3-VIII/2 R 37 1989
Tuleu timpuriu VIII/1 R 37 1966 1994
Alina VIII/1 R 59 1991
Centenar VIII/1-2 R 37 1978 1994
Sarmatic VIII/1-2 R 37 1989
Silvia VIII/1-2 R 37 1978 1994
Pescăruș VIII/1-3 R 37 1979 1995
Albatros VIII/3-IX/1 R 37 1979 1995
D’Agen VIII/3-IX/1 F 37 1994
Dâmbovița VIII/3-IX/1 R 37 1982
Tuleu gras VIII/3-IX/1 R 37 1994
Stanley VIII/3-IX/2 USA 37 1957 1994
Vinete de Italia IX/1-2 I 37 1994
Anna Späth IX/1-3 D 37 1994
Gras ameliorat IX/1-3 R 37 1994
Vinete românești IX/1-3 R 42 1994
Valor IX/1-3 F 1979 radiat (1994)
Record IX/2 R 60 1983
Gras românesc IX/3-X/1 R 37 1994
Cais - Armeniaca vulgaris Lam.
NJA 42 VI/1-3 USA 46 1993
NJA 19 VI/2-3 USA 46 1991
Traian VI/2-3 R 46 1993
CR 2 - 63 VI/3 USA 46 1991
Harcot VI/3-VII/2 CND 40 1991
Tudor VI/3-VII/2 R 46 1993
Dana VII/1 USA 46 1991
Dacia VII/1-2 R 40 1989
Neptun VII/1-2 R 46 1980
Goldrich VII/1-2 USA 40 1991
Saturn VII/2 R 46 1979 1995
Cea mai bună de Ungaria VII/2 H 46 1994
Venus VII/2-3 R 46 1978 1994
Callatis VII/3 R 46 1983
Sulina VII/3 R 40,46 1980
Mamaia VII/3 R 46 1975 1994
Roșii de Băneasa VII/3 R 40 1982
Excelsior VII/3-VIII/1 R 40 1987
Umberto VII/3-VIII/1 I 46 1994
Favorit VII/3-VIII/2 R 40 1987
Selena VIII/1-2 R 40,46 1979 1995
Silvana VIII/1-2 R 46 1982
Sirena VIII/1-2 R 40,46 1979 1995
Sulmona VIII/1-2 R 40,46 1979 1995
Olimp VIII/1-3 R 40,46 1984
Comandor VIII/1-3 R 40 1984
Litoral VIII/1-3 R 40,46 1983
Piersic - Persica vulgaris Mill.
A. Pentru consum în stare proaspătă
Madeleine Pouyet VI/3 F radiat (1994)
Springold VI/2-VII/1 USA 40 1987
Springcrest VI/3-VII/2 USA 40 1987
Cardinal VII/1 USA 40,46 1964 1994
Collins VII/1-2 USA 40 1960 1994
Jerseyland VII/1-2 USA 46 1964 1994
Redhaven VII/2-3 USA 40,46 1964 1994
Splendid VII/3 R 40 1982
Southland VII/3 USA 40,46 1964 1994
Congres VII/3-VIII/1 R 40 1985
Suncrest VII/3-VIII/1 USA 40 1979 1995
Jerseyglo (NJ 244) VIII/1 USA 40 1964 1994
Triumf VIII/1-2 R 40 1984
Victoria VIII/2 R 40 1985
Redskin VIII/2-3 USA 46 1979 1995
Flacăra IX/1-2 R 40 1970 1994
Superbă de toamnă IX/1-2 R 40 1982
B. Pentru conserve
NJC 108 VI/3-VII/1 USA 46 1991
Loring VII/2-3 USA 40,46 1991
Vesuvio VII/3-VIII/1 I 40 1968 1994
Babygold 5 VIII/1 USA radiat (1994)
Babygold 6 VIII/1-2 USA radiat (1994)
Veteran IX/1-2 USA 40 1957 1994
C. Nectarine
Cora VI/3-VII/1 R 46 1991
Delta VI/3-VII/1 R 46 1991
Romamer 2 VI/3-VII/1 R 40,46 1984
Crimsongold VII/1 USA 40 1991
Nectared 2 VII/2 USA 40,46 1968 1994
Independence VII/2-3 USA 40 1968 1994
Nectared 4 VII/3 USA 40,46 1968 1994
Flavortop VIII/2 USA 40 1968 1994
Fantasia VIII/2-3 USA 40 1969 1994
Cireș - Cerasus avium L.
Rivan V/1-VI/1 S 37 1991
Scorospelka V/3 CSI 37 1991
Bigarreau Burlat V/3-VI/1 F 37 1991
Bigarreau Moreau V/3-VI/1 F 1979 radiat (1994)
Ponoare V/3-VI/2 R 37 1989
Roșii de Bistrița VI/1-2 R 42 1978 1994
Negre de Bistrița VI/1-2 R 42 1968 1994
Iva VI/1-2 R 42 1994
Izverna VI/1-3 R 37 1989
Amar Galata VI/2 R 50 1994
Cerna VI/2 R 37 1984
Colina VI/2-3 R 37 1989
Severin VI/2-VII/1 R 37 1993
Jubileu VI/2-3 R 42 1978 1994
Van VI/3 CND 50 1981
Roz de Mărculești (amar) VI/3 R radiat (1994)
Roze VI/3 R 42 1994
Silva (amar) VI/3 R 50 1983
Bing VI/3 USA 37 1992
Sam VI/3 CND 50 1979 1995
Someșan VI/3 R 42 1994
Stella VI/3 USA 50 1979 1995
Compact Stella VI/3 USA 50 1979 1995
Ulster VI/3 USA 50 1982
Boambe de Cotnari VI/3 R 37 1994
Daria VI/3 R 37 1993
Germersdorf VI/3-VII/1 D 37 1994
Hedelfinger VI/3-VII/1 D 37 1994
Rubin VI/3-VII/1 R 42 1980
Armonia VI/3-VII/1 R 24 1972 1994
Amara VI/3-VII/1 R 37 1983
Amar Maxut VII/1-2 R 50 1994
Pietroase Dönissen VII/1 D 37 1994
Compact Lambert VII/1-2 USA 50 1979 1995
Vișin - Cerasus vulgaris Mill.
Timpuriu de Osoi VI/1 R 50 1989
Timpurii de Pitești VI/1 R 37 1982
Țarina VI/1-2 R 37 1984
Sătmărean VI/2 R 55 1994
Engleze timpurii VI/2 GB 37 1994
De Botoșani VI/2 R 50 1994
Timpurii de Cluj VI/2-3 R 45 1969 1994
Crișana 2 VI/2-3 R 37 1975 1994
Ilva VI/2-3 R 42 1982
Nana VI/2-3 R 40 1977 1994
Schattenmorelle VI/2-3 D 37 1994
Dropia VI/2-VII/1 R 37 1982
Scuturător VI/3-VII/1 R 61 1985
Mocănești 16 VI/3 R 37 1975 1994
Oblacinska VI/3-VII/2 YU 50 1979 1995
Nefris VII/1-2 PL 37 1991
Meteor VII/1-3 USA 50 1979 1995
Vrâncean VII/2-3 R 61 1985
Northstar VII/2-3 USA 37 1991
Bucovina VII/3 R 48 1984
Pitic VIII/1-2 R 50 1978 1994
Nuc - Juglans regia L.
Jupânești IX/1-2 R 37 1984
Argeșan IX/2 R 37 1993
Bratia IX/2 R 37 1984
Geoagiu 65 IX/2 R 49 1979 1995
Miroslava IX/2 R 50 1994
Muscelean IX/2 R 37 1993
Sarmis IX/2 R 49 1985
Velnița IX/2 R 50 1994
Germisara IX/2-3 R 49 1979 1995
Mihaela IX/2-3 R 37 1991
Roxana IX/2-3 R 37 1991
Sibișel 44 IX/2-3 R 49 1979 1995
Novaci IX/3 R 58 1979 1995
Șușița IX/3 R 58 1979 1995
Castan - Castanea sativa Mill.
Tismana IX/2-3 R 58 1982
Polovragi IX/3 R 58 1979 1995
Prigoria IX/3 R 58 1985
Iza IX/3-X/1 R 39 1979 1995
Mara IX/3-X/3 R 39 1979 1995
Gureni X/2 R 58 1979 1995
Hobița X/2 R 58 1979 1995
Migdal - Amygdalus communis L.
Mărculești VIII/3-IX/3 R 41 1991
Preanâi IX/1 CSI 37 1955 1994
Texas IX/1 USA 37 1981
YXL IX/1 USA 37 1981
Nikitski IX/1-2 CSI 37 1955 1994
Ferragnes IX/1-3 F 41 1991
Pomorâe IX/1-3 BG 41 1991
Primorski IX/2 CSI 37 1955 1994
Retsou IX/2-3 GR 41 1991
Alun - Corylus avellana L.
Cozia IX/1 R 59 1987
Romavel IX/1 R 59 1991
Tonda delle Langhe IX/1 I 37 1958 1994
Vâlcea 22 IX/1 R 59 1980
Uriașe de Halle IX/3 D 37 1994


B. Arbuști fructiferi
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Zmeur - Rubus idaeus L.
Cayuga USA 37 1957 1994
Englezesc A1 GB 37 1969 1994
Malling Exploit GB 37 1969 1994
Newburgh USA 37 1957 1994
Rubin bulgăresc BG 37 1957 1994
September GB 37 1969 1994
The Latham USA 37 1957 1994
Coacăz negru - Ribes nigrum L.
Blackdown GB 37 1993
Bogatâr CSI 37 1970 1994
Cotswold Cross GB 37 1958 1994
Joseni 17 R 56 1991
Negre mari R 37 1994
Record R 45 1972 1994
Tenah NL 37 1993
Tinker CSI 37 1970 1994
Tsema NL 37 1993
Coacăz roșu - Ribes rubrum L.
Abundent R 45 1979 1995
Houghton Castle GB 37 1967 1994
Jonkleer van Tets NL 37 1967 1994
Mărgăritar (alb) R 45 1972 1994
Red Lake USA 37 1967 1994
Roșu timpuriu R 45 1972 1994
Afin - Vaccinium corymbosum L.
Blueray USA 37 1966 1994
Coville SUA 37 1966 1994
Herma 1 D 37 1966 1994
Ivanhoe USA 37 1966 1994
Pemberton USA 37 1966 1994
Weymouth USA 37 1966 1994
Agriș - Ribes uva - crispa L. Var. sativum DC.
Careless GB 37 1970 1994
Houghton Seedling USA 37 1970 1994
Rezistent de Cluj R 45 1972 1994
Someș R 45 1982
White Smith GB 37 1970 1994
Zenit R 45 1982
Soc - Sambucus nigra L.
Brădet R 37 1984
Flora R 48 1993
Ina R 59 1984
Nora R 59 1984
Cătină - Hyppopha. rhamnoides L.
Șerpeni R 37 1984
Trandafir de dulceață - Rosa sp.
Rosa centifolia 37 1994
Rosa damascena 37 1994
Măceș - Rosa canina L.
Brașov 2 R 56 1991
Scoruș negru - Aronia melanocarpa (Michx.) (EII.)
Nero CZ 56 1991
Căpșun - Fragaria x ananassa Duch.
Aiko USA 37 1992
Benton USA 37 1992
Coral R 37 1993
Gorella NL 37 1968 1994
Pocahontas USA 37 1965 1994
Premial R 37 1989
Red Gauntlet USA 37 1964 1994
Senga Sengana D 37 1960 1994
Sunrise USA 37 1969 1994


C. Portaltoi pomicoli
1. Generativi
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Pentru măr
PF Bistrița 50 (Mașanski) R 42 1970 1994
PF Crețesc R 60 1968 1994
PF Pătul R 48 1968 1994
Viești R 37 1960 1994
Pentru păr
PF Harbuzești R 48 1968 1994
Alămâi R 37 1994
Cu miez roșu R 37 1994
Păstrăvioare R 37 1994
Pepenii R 37 1994
Popești R 37 1994
Pentru prun
PF Buburuz (și pentru cais) R 48 1968 1994
Corcoduș R 37 1994
PF Gălbior R 25 1984
Oteșani 8 R 59 1980
Porumbar de Iași R 25 1984
PF Roșior văratec R 60 1966 1994
PF Renclod verde F (și pentru cais) R 48 1976 1994
PF Scolduș R 25 1984
PF Voinești B R 60 1976 1994
Pentru cais
Albe mici R 41 1991
Cais franc R 40,46 1994
Corcoduș cu intermediar (Buburuz) R 40,46 1994
Zarzăr R 40,46 1994
Pentru piersic
De Balc R 41 1983
Oradea 1 R 41 1983
P. 1 s (și pentru migdal) R 37 1989
Piersic (franc) din soiuri și populații locale cu coacere târzie R 40,46 1994
T 16 R 46 1982
Pentru cireș
Cireș franc din soiurile:
  Pietroase negre R 37 1994
  Pietroase Dönissen D 37 1994
Cireș sălbatic R 37 1994
Mahaleb (și pentru vișin) 37 1994
Pentru vișin
VG 1 R 48 1985
Vișin (franc) din soiuri cu coacere târzie R 37 1994
Pentru nuc
Juglans nigra R 37 1994
Juglans regia - tipuri valoroase R 37 1994
Secular R - M R 37 1991
Târgu Jiu R 58 1984
Pentru castan
Castan (franc) R 58 1994
Hobița R 58 1979 1995
Tamba 1 J 58 1985
Pentru migdal
Felix R 41 1991
2. Vegetativi
Pentru măr
A 2 37 1994
G 21 R 49 1978 1994
M 4 GB 37 1994
M 7 GB 37 1994
M 9 GB 37 1994
M 26 GB 37 1978 1994
M 106 GB 37 1978 1994
Voinești 2 R 60 1994
Pentru gutui
BN 70 R 42 1984
Tipul A 37 1994
Pentru prun
Corcoduș 163 R 49 1978 1994
Oteșani 11 R 59 1987
Pentru cireș
C 12 R 47 1988
F 12/1 GB 37 1975 1994
IP-C 1 R 37 1984
Pentru vișin
VV 1 R 48 1980


XI. Vița de vie - Vitis sp. L.
Denumirea soiului Epoca de maturare Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
A. Soiuri roditoare
1. Pentru masă
Perla de Csaba I H 67 1944
Perla de Csaba 115 Gr. I R 67 1983
Muscat timpuriu de București II R 63 1970 1994
Augusta II R 24 1984
Timpuriu de Pietroasa II R 72 1989
Cardinal (selecții) II USA 63 1962 1994
Victoria II - III R 66 1978 1994
Timpuriu de Cluj II - III R 45 1979 1995
Azur III R 66 1984
Cetățuia III R 45 1979 1995
Triumf III R 24 1970 1994
Chasselas doré III F 63 1994
Chasselas doré 20 Iș III R 68 1987
Chasselas roz III F 63 1994
Napoca III R 45 1984
Milcov III - IV R 71 1988
Chasselas de Băneasa III - IV R 24 1978 1994
Splendid IV R 45 1984
Muscat de Adda (selecții) IV - V I 72 1962 1994
Muscat de Hamburg IV - V D 72 1994
Muscat de Hamburg 4 Pt. IV - V R 72 1980
Muscat de Hamburg 424 Gr. IV - V R 67 1975 1994
Silvania IV - V R 69 1980
Someșan IV - V R 45 1987
Transilvania IV - V R 45 1984
Afuz Ali V - VI 67 1994
Afuz Ali 14 Gr. V - VI R 67 1984
Afuz Ali 93 Mf. V - VI R 70 1980
Coarnă neagră V - VI R 65 1994
Coarnă neagră selecționată V - VI R 65 1970 1994
Tamina V - VI R 67 1985
Xenia V - VI R 67 1983
Italia (selecții) VI I 67 1962 1994
Italia 25 Gr. VI R 67 1985
Select VI R 24 1970 1994
Roz românesc VII R 63 1978 1994
Greaca VII R 67 1979 1995
2. Apirene
Centenar Pietroasa I - II R 72 1991
Otilia II R 72 1987
Perlette II - III USA 73 1994
Sultanina II - III IR 67 1994
Călina IV R 66 1985
3. Pentru vin
Alidor II R 68 1983
Ozana II R 68 1982
Aromat de Iași II - III R 68 1980
Oporto IV P 70 1994
Pinot gris 13 Mf. IV R 70 1980
Pinot gris 34 Bl. IV R 64 1975 1994
Pinot noir IV F 63 1994
Pinot noir 5 VI. IV R 63 1988
Busuioacă de Bohotin IV - V R 72 1994
Donaris IV - V R 67 1985
Ezerfürtü (selecții) IV - V H 64 1988
Fetească albă IV - V R 73 1994
Fetească neagră IV - V R 63 1994
Muscat Ottonel IV - V F 64,66 1994
Negru de Drăgășani IV - V R 66 1993
Neuburger IV - V D 64 1994
Neuburger 10 Bl. IV - V R 64 1993
Tămâioasă românească IV - V R 66,72 1994
Tămâioasă românească 5 Pt. IV - V R 72 1989
Tămâioasă românească 36 Pt. IV - V R 72 1982
Tămâioasă românească 104 Dg. IV - V R 66 1982
Alicante Bouschet V F 68 1994
Aligoté V F 68 1994
Aligoté 5 Iș. V R 68 1978 1994
Arcaș V R 68 1985
Blasius V R 64 1994
Burgund mare V 63 1994
Chardonnay 25 Mf. V R 70 1983
Columna V R 70 1985
Crâmpoșie selecționată V R 66 1972 1994
Creață V R 69 1994
Cristina V R 70 1993
Grasă de Cotnari V R 72 1994
Grasă de Cotnari 4 Pt. V R 72 1975 1994
Grasă de Cotnari 45 Pt. V R 72 1989
Haiduc V R 25 1988
Mamaia V R 60 1991
Majarcă V YU 69 1994
Merlot V F 63,71 1994
Merlot 8 VI. V R 63 1984
Merlot 17 Od. V R 71 1984
Muscadelle 1 Iș. V R 68 1985
Mustoasă de Măderat 79 Mn. V R 69 1987
Novac V R 66 1987
Pandur V R 25 1988
Raluca V R 68 1994
Roșioară V R 25 1994
Roșioară 8 Tb. V R 25 1988
Sangiovese (selecții) V I 63 1957 1994
Sauvignon gros 9 Bl. V R 64 1975 1994
Sauvignon petit 62 Dg. V R 66 1984
Șarba V R 71 1972 1994
Traminer roz 60 Bl. V R 64 1975 1994
Unirea V R 68 1989
Zghihară V R 68 1994
Balada V - VI R 71 1994
Cabernet Sauvignon 4 Iș. V - VI R 68 1978 1994
Cabernet Sauvignon 7 Dg. V - VI R 66 1976 1994
Cabernet Sauvignon 33 VI. V - VI R 63 1985
Codană V - VI R 71 1975 1994
Fetească regală V - VI R 64 1994
Fetească regală 21 Bl. V - VI R 64 1979 1995
Frâncușă V - VI R 63 1994
Furmint V - VI 69 1994
Furmint de Miniș V - VI R 69 1988
Galbenă de Odobești 33 Od. V - VI R 71 1979 1995
Galbenă de Odobești 50 Od. V - VI R 71 1985
Iordană V - VI R 69 1994
Negru aromat V - VI R 63 1987
Plăvaie 16 Od. V - VI R 71 1979 1995
Riesling italian V - VI I 64 1994
Riesling italian 3 Bl. V - VI R 64 1983
Riesling de Rin V - VI D 64 1994
Rkațiteli (selecții) V - VI G 25 1994
Roz de Miniș V - VI R 69 1979 1995
Saint Emilion V - VI F 63 1994
Steinschiller V - VI D 69 1994
Zweigelt (selecții) IV - V H 63 1989
Amurg V - VI R 64 1989
Băbească gri VI R 71 1975 1994
Băbească neagră VI R 71 1994
Băbească neagră 94 Pt. VI R 71 1975 1994
Cadarcă 123 Mn. VI R 69 1975 1994
Miorița VI R 71 1980
4. Alte soiuri pentru plantații artizanale
Valeria II R 63 1994
Muscat de Pölöskei (selecții) IV H 63 1992
Perla de Zala (selecții) III H 63 1992
Seyval (selecții) III - IV F 63 1992
Purpuriu (selecții) V R 63 1985
Andrevit V - VI R 45 1994
Radames V - VI R 64 1993
Valérien (selecții) V - VI F 63 1992
Brumăriu VI R 64 1983
Moldova (selecții) VI RM 63 1992
Epoca de maturare:
I - 16-31 iulie
II - 1-15 august
III - 16-31 august
IV - 1-15 septembrie
V - 16-30 septembrie
VI - 1-15 octombrie


Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
B. Portaltoi
Berlandieri x Riparia Crăciunel 2 (Cr. 2) R 1994
Berlandieri x Riparia Crăciunel 25 Bl. (Cr. 25) R 64 1978 1994
Berlandieri x Riparia Crăciunel 26 Bl. (Cr. 26) R 64 1970 1994
Berlandieri x Riparia Crăciunel 71 Bl. (Cr. 71) R 64 1970 1994
Berlandieri x Riparia Selecția Oppenheim 4 (SO 4) D 64 1994
Berlandieri x Riparia Selecția Oppenheim 4-4 Bl. (SO 4-4) R 64 1974 1994
Berlandieri x Riparia Kober 5 BB (5 BB) A 63 1994
Berlandieri x Riparia 125 AA A 63 1994
Berlandieri x Rupestris Ruggeri 140 (Ru 140) I 63 1994
Berlandieri x Rupestris 140 Ruggeri 59 VI (Ru 140-59 VI) R 63 1985
Chasselas x Berlandieri 41B (41 B) F 63 1994
Precoce R 69 1991
Solonis x Riparia 1616 C (1616C) 63 1994


XII. Dud - Morus sp.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Morus alba L.
Înmulțirea prin altoire
Calafat R 74 1970 1994
Eforie R 74 1970 1994
Ucraina 9* U 74 1962 1994
Ucraina 107* U 74 1962 1994
Înmulțirea prin marcotaj și butășire
Ichinose J 74 1972 1994
Kayrio Nezumigaeshi J 74 1972 1994
Morus multicaulis Perr.
Înmulțirea prin altoire
China 7 (Hu-Sang 7) CHIN 74 1975 1994
China 32 (Hu-Sang 32)* CHIN 74 1975 1994
China 199 (Hu-Sang 199)* CHIN 74 1975 1994
Morus latifolia Poiret
Înmulțirea prin marcotaj
Kokuso 21 J 74 1975 1994
* Înmulțire prin altoire, marcotaj și butășire.


XIII. Hamei - Humulus lupulus L.
Denumirea soiului Țara de origine Menținătorul soiului Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Alfa R 4 1989
Aroma R 4 1984
Brewer's Golden GB 4 1989
Hüller Bitterer D 4 1977 1994
Napoca R 4 1984
Northern Brewer GB 4 1977 1994
Productiv R 4 1989
Record F 4 1977 1994
Sighișorean R 4 1977 1994
Transilvania R 4 1984


XIV. Plante ornamentale
1. Flori anuale
Denumirea soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Gura leului - Antirrhinum majus L.
Aniversare R 26 1977 1994
Blaj R 64 1981
Begonia - Begonia gracilis L.
Luminosa 31 1994
Tapis de Neige 31 1994
Gălbenele - Calendula officinalis fl.pl. L.
Elegant R 24 1991
Splendid R 24 1991
Ochiul boului - Callistephus chinensis L.
Anca R 64 1981
Ametyst 32 1994
Duchesse varie 31 1994
Grand Unicum varie 31 1994
Janina 31 1994
Poemat 31 1994
Princesse varie 29 1994
Roșu pitic R 31 1993
Star R 31 1991
Triumf R 31 1991
Valentina 31 1994
Mărărițe - Cosmos bipinnatus L.
Sulfureus 29 1994
Ruhm 29 1994
Dalia - Dahlia variabilis L.
Helios R 28 1982
Ines oranj R 24 1983
Figaro 64 1994
Mignon 31 1994
Rubin R 24 1983
Rigoleto 31 1994
Star 101 R 23 1982
d'Unvin 64 1994
Garoafe Chabaud - Dianthus caryophyllus L.
Aurora 30 1994
Feuerkönig 29 1994
Jeanne Dionis 24 1994
Garoafe chinezești - Dianthus chinensis L.
Flore Pleno 31 1994
Heddewiigii 33 1994
Persian Carpet 31 1994
Eșolția - Eschscholtzia californica Ch.
Flacăra primăverii R 24 1982
Floarea miresii - Gypsophila elegans L.
Covent Garden 29 1994
Lilicele - Iberis amara L.
Iceberg 31 1994
Regina nopții - Nicotiana affinis T. Moore
Belli Narcis 29 1994
Busuioc - Ocimum basilicum L.
Dark Opal 29 1994
Vert 31 1994
Petunia - Petunia hybrida grandiflora Juss.
Alba R 64 1981
Blauglantz 1994
Grena 30 1994
- Petunia hybrida pendula
Cascade varie 31 1994
Eforie R 64 1981
Superbissima 31 1994
Scânteiuțe - Phlox drummondii varie L.
Pitic 31 1994
Salvia - Salvia splendens L.
Gloria R 29 1981
Recket 31 1994
Scarlet Piccolo 30 1994
Crăițe - Tagetes erecta L.
Bulgăre de aur R 24 1991
Cupidon 24 1994
Gigant R 24 1991
Orange Prince 1994
Otto 1994
- Tagetes patula L.
Liliput 32 1994
Primo 24 1994
Rusty Red 31 1994
Cârciumăreasă - Zinnia elegans L.
Cactus Mixed 31 1994
Firecracker 32 1994
Golden State 31 1994
Liliput 30 1994
Rază de soare R 24 1985
Thumbelina 31 1994
Violet Queen 31 1994
2. Flori bienale
Părăluță - Bellis perennis var. monstruosa L.
Beethoven 33 1994
Roz 33 1994
Pansea - Viola tricolor L.
Abendglut 29 1994
Lac de Constance 32 1994
Rogli 24 1994
- Viola tricolor maxima
Avalanche 30 1994
Goldgelb 32 1994
Jupiter 32 1994
Selecție Blaj mov R 30 1993


3. Flori perene
Denumirea soiului (hibridului) Tipul soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Laleaua - Tulipa sp. L.
Rodica I. t. R 24 1993
Emmy Peek Tr. 29 1994
Lustige Witwe Tr. 29 1994
Madame Spoor Tr. 1994
Aristocrat Dw. 29 1994
Demeter Dw. 1994
Sweet Harmony Dw. 1994
Apeldoorn Dw. h. 29 1994
Golden apeldoorn Dw. h. 29 1994
Gudoshnik Dw. h. 29 1994
Oxford Dw. h. 29 1994
Parade Dw. h. 29 1994
Halcro S. t. 29 1994
Iana S. t. R 24 1993
Roxana S. t. R 24 1993
Băneasa 93 Fl. c. R 24 1993
Dyanito Fl. c. 29 1994
China Pink Fl. c. 29 1994
Queen of Sheba Fl. c. 1994
White Triumphator Fl. c. 1994
Black Parrot L. p. 29 1994
Bleu Parrot L. p. 1994
Fantasy L. p. 29 1994
Karel Doorman L. p. 1994
Orange Favorit L. p. 29 1994
Candela L. b. 29 1994
Mme Lefeber L. b. 29 1994
Purissima L. b. 29 1994
Tipul soiului:
I. t. - Involt timpuriu
Tr. - Triumph
Dw. - Darwin
Dw. h.- Darwin hybrid
S. t. - Simple târzii
Fl. c. - Floare de crin
L. p. - Lalele papagal
L. b. - Lalele botanice


Denumirea soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Gladiola - Gladiolus hibridus L.
Clujana R 45 1993
Cristina R 45 1981
Eurovision 45 1994
Ileana R 45 1981
Fidelio 45 1994
Hawaii 45 1994
Laura R 45 1982
Life Flame 45 1994
Lincoln Day 45 1994
Lucia R 45 1993
Maria Soretti 45 1994
Marina R 45 1981
Memorial Day 1994
My love 1994
Oscar 29 1994
Peter Pearce 29 1994
Praha 1994
Ros: Friendship 29 1994
Ruxandra R 24 1982
Sans Souci 1994
Schneeprinzess 29 1994
Spic and Span 1994
Tradehorn 1994
White Friendship 45 1994
Narcisa - Narcissus sp. L.
Actaea 29 1994
Fortune 29 1994
Helios 29 1994
Ice Follies 29 1994
Inglescombe 29 1994
La Riante 29 1994
Magnet 29 1994
Music hall 1994
Mount Hood 29 1994
4. Plante de seră
Anturium - Anthurium andreanum Sch.
Băneasa R 36 1981
Elegant R 36 1983
Lena R 36 1981
Matador R 36 1983
Productiv R 36 1983
Roz 172 R 36 1983
Rubin R 36 1981
Succes R 36 1981
Vis R 36 1981
Alstroemeria - Alstroemeria aurea M.
King Cardinal 36 1994
Orchid Beauty 36 1994
Red Sunset 36 1994
Regina 36 1994
Asparagus - Asparagus sprengeri L.
Meyeri 36 1994


Denumirea soiului (hibridului) Culoarea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Azalea - Azalea sp.
Apolo 1 45 1994
H. Ervin 1 45 1994
Madame Johan Hoerens 1 45 1994
Petrik Perle Rubrum 1 45 1994
Robert von Ost 1 45 1994
Augustus Hoerens 3 45 1994
Benelux 3 45 1994
Eric Schäme 3 45 1994
Kess Bier 3 45 1994
Pink Pearl 3 45 1994
Paul Schäme 3 45 1994
Pax 2 45 1994
Petrik Perle Alba 2 45 1994
Ciclamen - Cyclamen persicum Mill.
Carmin 1 45 1994
Leuchfeur 1 45 1994
Vuurbaak 1 45 1994
Flame 3 45 1994
Orange As 3 45 1994
Perle von Zellendorf 3 45 1994
Pink Pearl 3 45 1994
Rosa von Zellendorf 3 45 1994
Blanc Argente 2 45 1994
Pastel 2 45 1994
White 2 45 1994
Mascotte 6 45 1994
Sylphyde Selection 6 45 1994
Culoarea:
1 - roșu
2 - alb
3 - roz
4 - mov


Denumirea soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Frezia - Freesia hybrida K.
Ballerina 36 1994
Diana 36 1994
Fantasy 36 1994
Golden Melody 36 1994
Miranda 36 1994
Montana 36 1994
Moya 36 1994
Oberon 36 1994
Prominence 36 1994
Red Diamond 36 1994
Red Iion 36 1994
Rosalinde 36 1994
Royal Blue 36 1994
Gerbera - Gerbera hybrida Gr.
Anita 36 1994
Brazilia 36 1994
Lelia 36 1994
Orsan 36 1994
Rapsodia 36 1994
Red star 36 1994
Riva 36 1994
Rio Negro 36 1994
Samnilo 36 1994
Trandafir chinezesc - Hibiscus rosa sinensis L.
Amely 36 1994
Apricot 36 1994
Binz 36 1994
Cheri 36 1994
Odense 36 1994
Crin de iarnă - Hippeastrum hybridum L.
Alb striat R 36 1989
Corai R 36 1989
Corai aprins R 36 1989
Coral R 36 1989
Grena R 36 1989
Roșu catifelat R 36 1989
Roșu purpuriu R 36 1989
Roșu stelat R 36 1989
Roșu striat R 36 1989
Stelat R 36 1989
Strălucitor R 36 1989
Vals R 36 1989
Hortensia - Hydrangea hortensis L.
Alpenghühen 36 1994
Benelux 36 1994
Chaperon Rouge 36 1994
Enziandom 36 1994
Europa 36 1994
Gerda Steiniger 36 1994
Hamburg 36 1994
Lemmenhof 36 1994
Nimphe 36 1994
Soeur Therese 36 1994
Poinsetia - Poinsettia pulcherrima W.
Cardinalis 36 1994
Eckespoint 36 1994
Paul Ecke 36 1994
White Ecke 36 1994
Primula - Primula malacoides H.
Brilliant Crimson 36 1994
New Rose 36 1994
Snow White 36 1994
- Primula obconica grandiflora H.
Apple Blossom 36 1994
Bleu Giants 36 1994
Red Giants 36 1994
White Giants 36 1994
Violeta de Africa - Saintpaulia ionantha H.W.
Anca R 36 1989
Dorina R 36 1989
Dumitrița R 36 1989
Elena R 36 1989
Ioana R 36 1989
Licuța R 36 1989
Lili R 36 1989
Liliana R 36 1989
Maricica R 36 1989
Marinela R 36 1989
Pasărea paradisului - Sterelitzia reginae B.
Ambițios de Băneasa R 36 1989
Elegant de Băneasa R 36 1989
Gemeni R 36 1989
Generos de Băneasa R 36 1989
Original de Băneasa R 36 1989
Prietenos de Băneasa R 36 1989
Semnal R 36 1983
Simbol R 36 1981
Triumf R 36 1981
Cala - Zantedeschia albomaculata L.
Perle de Stuttgart 36 1991


Denumirea soiului (hibridului) Culoarea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Garoafa - Dianthus caryophyllus L.
Gloria Clujului 1 R 45 1969 1994
Scania 1 45 1994
Nora 3 45 1994
Marina 4 R 45 1985
Ada 2 R 45 1985
Florance 2 45 1994
Sacha 5 45 1994
Culoarea:
1 - roșu
2 - alb
3 - roz
4 - galben
5 - bicolor


Denumirea soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Crizantema - Crysanthemum leucanthemum L.
Accent 36 1994
Alex Bedser 36 1994
Always Pink 36 1994
Aglow 36 1994
Armonie 36 1993
Arjan 36 1994
Cheroche 36 1994
Crimson Robe 36 1994
Dark Westland 36 1994
Dramatic 36 1994
Elgina 36 1994
Escort galben 36 1994
Escort roșu 36 1994
Fred Shoesmith 36 1994
Golden crystal 36 1994
Gompie rosea 36 1994
Gompie Yellow 36 1994
Homaro 36 1994
Lameet bright 36 1994
Libertate 36 1993
Lilas bijoux 36 1994
Lond Island Beauty (L.I.B.) White 36 1994
L.I.B. bronce 36 1994
L.I.B. Pink 36 1994
L.I.B. Rose 36 1994
L.I.B. sulphur 36 1994
Mefo 36 1994
Miss Orland 36 1994
Nimbo 36 1994
Niva bronce 36 1994
Niva gelb 36 1994
Octobre Harvest 36 1994
Orange Westland 36 1994
Palisade 36 1994
Parliement 36 1994
Penny Lane 36 1994
Sterling 36 1994
Showdon 36 1994
White crystal 36 1994
White spider 36 1994
Yellow Cappa 36 1994
Yellow Fred Shoesmith 36 1994
Yellow Palisade 36 1994
Yellow Showdon 36 1994


3. Arbuști ornamentali
Denumirea soiului (hibridului) Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Dracila - Berberis thumbergii L.
Atropurpurea Nana 37 1994
Kobold 37 1994
Corn - Cornus alba L.
Argenteo marginata 37 1994
Gouchaultii 37 1994
Scumpia - Cotinus coggygria Sc.
Royal Purple 37 1994
Răchițică - Eleagnus pungeus L.
Enonymus fortunei L. 37 1994
Gold 37 1994
Maculata Aurea 37 1994
Coacăz - Ribes sanguineum P.
Eduard King 29 1994


Denumirea soiului (hibridului) Tipul soiului (hibridului) Culoarea Țara de origine Menținătorul soiului (hibridului) Anul înregistrării Anul reînscrierii (radierii)
Trandafir - Rosa sp. L.
Baccara T.h. 1 29 1994
Dame de Coeur T.h. 1 29 1994
Duftwolke T.h. 1 29 1994
Incandescent T.h. 1 R 45 1991
Lucy Cramphor T.h. 1 29 1994
Mister Lincoln T.h. 1 29 1994
Papa Meilland T.h. 1 45 1994
Romstar T.h. 1 45 1991
Rosalinda P.Fl. 3 45 1993
Karina T.h. 3 45 1994
P. Frankenfeld T.h. 3 29 1994
Super Star T.h. 3 29 1994
Landora T.h. 4 45 1994
Mme A. Meilland T.h. 4 29 1994
Provence T.h. 5 1994
Rose Ganjard T.h. 5 29 1994
Sutter's Gold T.h. 5 29 1994
Pascali T.h. 2 29 1994
Simfonie T.h. 2 R 45 1978 1994
Eminence T.h. 6 29 1994
Mainzer Festnacht T.h. 6 29 1994
Foc de Tabără P.Fl. 1 R 45 1969 1994
Luchian P.Fl. 1 R 45 1973 1994
Rosabunda P.Fl. 3 R 45 1979 1995
Auriu de Cluj P.Fl. 4 R 45 1991
Goldilocks P.Fl. 4 29 1994
Rumba P.Fl. 5 1994
Schneewittchen P.Fl. 2 29 1994
Danse de feu U. 29 1994
Sympathie U. 1994
Vigorosa P.Fl. 3 R 45 1993
Tipul soiului:
T.h. - Thea hybrida
P.Fl. - Polyantha și Floribunda
U. - Urcători
Culoarea:
1 - roșu
2 - alb
3 - roz
4 - galben
5 - orange
6 - mov


Anexă

Unitățile de cercetare
responsabile cu menținerea purității biologice a soiurilor înregistrate în lista oficială
Nr. crt. Denumirea unității Sediul
I. Unități din România
1. Institutul de Cercetări pentru Cereale și Plante Tehnice, Fundulea Fundulea - 8264, Județul Călărași
2. Stațiunea de Cercetări Agricole, Lovrin Comuna Lovrin - 1957, Județul Timiș
3. Stațiunea de Cercetări Agricole, Suceava Suceava - 5800, B-dul 1 Mai nr. 23, Județul Suceava
4. Universitatea de Științe Agricole, Cluj-Napoca Cluj-Napoca - 3400, Str. Mănăștur nr. 3, Județul Cluj
5. Stațiunea de Cercetări Agricole, Turda Turda - 3350, Str. Agriculturii nr. 27, Județul Cluj
6. Institutul de Cercetare și Producție pentru Cultura Pajiștilor, Brașov-Măgurele Brașov - 2200, Str. Cucului nr. 5, Județul Brașov
7. Stațiunea de Cercetări Agricole, Podu Iloaiei Podu Iloaiei - 6623, Str. Naționala de Sus nr. 178, Județul Iași
8. Institutul de Cercetare și Producție a Cartofului, Brașov Brașov - 2200, Str. Fundăturii nr. 2, Județul Brașov
9. USAB - Timișoara Timișoara - 1900, Calea Aradului nr. 19, Județul Timiș
10. Stațiunea de Cercetări pentru Plante Medicinale și Aromatice, Fundulea Fundulea - 8264, Județul Călărași
11. Stațiunea de Cercetări Agricole, Teleorman Comuna Drăgănești-Vlașca - 0633 Județul Teleorman
12. Stațiunea Centrală de Cercetări pentru Ameliorarea Solurilor Sărăturate, Brăila Brăila - 6100, Șoseaua Vizirului km 9, Județul Brăila
13. Stațiunea de Cercetare și Producție pentru Cultura Pajiștilor, Timișoara Timișoara - 1900, Calea Urseni nr. 32, Județul Timiș
14. Stațiunea de Cercetări pentru Culturi Irigate, Dobrogea Valu lui Traian - 8763, Județul Constanța
15. Stațiunea de Cercetări Agricole, Șimnic Șimnic - 1110, Județul Dolj
16. Stațiunea Centrală de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri, Dăbuleni Dăbuleni - 1183, Județul Dolj
17. Stațiunea de Cercetări Agricole, Livada Comuna Livada - 3913, Str. Principală nr. 468, Județul Satu Mare
18. Stațiunea de Cercetări Agrozootehnice, Secuieni Comuna Secuieni - 5563, Județul Neamț
19. Stațiunea de Cercetări pentru Cereale și Plante Tehnice, Pitești Albota - 0310, Județul Argeș
20. Stațiunea de Cercetări Agricole, Caracal Caracal - 0800, Str. Tudor Vladimirescu nr. 134, Județul Olt
21. Stațiunea de Cercetări Agrozootehnice, Oradea Oradea - 3700, Calea Aradului nr. 5, Județul Bihor
22. S.C.C.C.E.S., Perieni Comuna Perieni - 6424, Județul Vaslui
23. Institutul de Cercetare și Producție pentru Cultura și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci, Fundulea Fundulea - 8264, Județul Călărași
24. Universitatea de Științe Agronomice „Nicolae Bălcescu", București București - 71331, B-dul Mărăști nr. 59, Sectorul 1
25. Institutul Agronomic, Craiova Craiova - 1100 Str. Al. I. Cuza nr. 3, Județul Dolj
26. Institutul Agronomic „Ion Ionescu de la Brad", Iași Iași - 6600, Aleea Sadoveanu nr. 3, Județul Iași
27. Stațiunea Centrală pentru Cultura Tutunului, București București - 71576, Str. Gârlei nr. 1, Sectorul 1
28. Stațiunea de Cercetare și Producție pentru Cultura Sfeclei de Zahăr, Brașov Brașov - 2200, Str. Fundăturii nr. 2, Județul Brașov
29. Institutul de Cercetări pentru Legumicultură și Floricultură, Vidra Vidra - 8268, Sectorul Agricol Ilfov
30. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Aradul Nou Arad - 2900, Calea Timișoarei nr. 212, Județul Arad
31. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Bacău Bacău- 5500, Calea Bârladului nr. 220, Județul Bacău
32. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Brăila Brăila - 6100, Șos. Focșani km 5, Județul Brăila
33. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Buzău Buzău - 5100, Str. Mesteacăn nr. 2, Județul Buzău
34. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Iernut Iernut - 4351, Str. Tudor Vladimirescu nr. 4, Județul Mureș
35. Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă, Ișalnița Ișalnița - 1126, Județul Dolj
36. Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Valorificarea Producției Horticole - R.A., București București - 75615, Intrarea Binelui nr. 1, Sectorul 4
37. Institutul de Cercetare și Producție pentru Pomicultură, Pitești Mărăcineni Comuna Mărăcineni - 0300, Județul Argeș
38. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Bacău Bacău - 5500, Calea Romanului nr. 27, Județul Bacău
39. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Baia Mare Baia Mare - 4800, Str. Victoriei nr. 232, Județul Maramureș
40. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Băneasa București - 71592, B-dul Ion Ionescu de la Brad nr. 4, Sectorul 1
41. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Bihor Oradea - 3700, Str. D. Bolintineanu nr. 1, Județul Bihor
42. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Bistrița Bistrița - 4400, Str. Dumitrei Nou nr. 3, Județul Bistrița-Năsăud
43. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Buzău Comuna Vernești, Satul Cândești - 5120, Județul Buzău
44. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Caransebeș Caransebeș - 1650, Str. Valea Cenchii nr. 1, Județul Timiș
45. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Cluj Cluj-Napoca - 3400, Str. Horticultorilor nr. 5, Județul Cluj
46. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Constanța Comuna Valu lui Traian - 8763, Județul Constanța
47. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Dolj Craiova - 1100, Str. N. Titulescu nr. 170, Județul Dolj
48. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Fălticeni Fălticeni - 5750, Str. Plutonier Ghiniță nr. 10, Județul Suceava
49. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Geoagiu Geoagiu -2616, Str. Romanilor nr. 141, Județul Hunedoara
50. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Iași Iași - 6600, Șoseaua Voinești nr. 175, Județul Iași
51. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Lipova Lipova - 2875, Calea Lugojului nr. 6, Județul Arad
52. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Mehedinți Drobeta-Turnu Severin - 1500, Str. Crișan nr. 91, Județul Mehedinți
53. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Mureș Târgu Mureș - 4300, Str. Pășunii nr. 1, Județul Mureș
54. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Prahova Comuna Măgurele - 2129, Județul Prahova
55. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Satu Mare Comuna Vetiș, Satul Decebal - 3987, Str. Drum Carei, Județul Satu Mare
56. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Sibiu Cisnădie - 2437, Str. Măgurii nr. 97, Județul Sibiu
57. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Strejești Comuna Strejești - 0572, Județul Olt
58. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Târgu Jiu Târgu Jiu - 1400, Calea București nr. 72, Județul Gorj
59. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Vâlcea Bujoreni - 1010, Calea lui Traian nr. 464, Județul Vâlcea
60. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Voinești Comuna Voinești - 0262, Județul Dâmbovița
61. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Vrancea Focșani -5300, Str. Cuza Vodă, nr. 75, Județul Vrancea
62. Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, Zalău Zalău - 4700, Str. Cerbului, nr. 24, Județul Sălaj
63. Institutul de Cercetări pentru Viticultură și Vinificație, Valea Călugărească Comuna Valea Călugărească - 2040, Județul Prahova
64. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Blaj Blaj - 3175, Str. Gheorghe Barițiu, nr. 2, Județul Alba
65. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Bujoru Dealu Bujorului - 6265, Județul Galați
66. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Drăgășani Drăgășani - 0900, Județul Vâlcea
67. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Greaca Comuna Greaca - 8342, Județul Giurgiu
68. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Iași Iași - 6600, Aleea M. Sadoveanu nr. 48, Județul Iași
69. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Miniș Comuna Ghioroc - 2899, Județul Arad
70. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Murfatlar Murfatlar - 8764, Județul Constanța
71. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Odobești Odobești - 5332, Str. Ștefan cel Mare nr. 61, Județul Vrancea
72. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Pietroasa Comuna Pietroasele - 5172, Județul Buzău
73. Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă, Ștefănești Comuna Ștefănești - 0343, Județul Argeș
74. Societatea Comercială de Sericicultură „SERICAROM" - S.A.
Filiala de cercetare-proiectare
București - 71581, Șos. București-Ploiești nr. 69
II. Companii străine
1. Pioneer Overseas Corporation Branch Office
70741 - Str. Luterană Nr. 2-4, Hotel București, Sc. D1, Et. 1, Ap. 1
2. Semences Coop De Pau Avenue Gaston Phoebus
64230, Lescar, France
3. Saaten Union Saaten Union România - S.R.L.
București 1-71271, Piața Dorobanți Nr. 4
4. Verneuil - Semences Roman-Verneuil, Comuna Afumați, Sectorul Agricol Ilfov
5. Dekalb Plant Genetics 3100 Sycamore Road Dekalb, Illinois 600115, U.S.A.
6. Ciba - Geigy București 1-71106, Str. Lt. Lemnea Nr. 4
7. ICI Seeds - Ses N.V./S.A. Industriepark 15-3300, Tienen, Belgium
8. Maribo Hojbygardvej 14 Po Box 29, Dk 4960 Holeby, Denmark
9. Samen Maser Neur Weg 21, Postfach 13, 04300 Quedlinburg Q.M.B.H., Germany
10. Institutul de culturi irigate și legume Tiraspol, Republica Moldova
11. Florimond Desprez BP 41-59242 Capelle en Pévéle, France
12. Institutul pentru culturi de câmp și legume Maxim Gorki Nr. 30, 21000 Novi Sat, Yugoslavia
13. Hilleshög International AB Drumul Taberei Nr. 92, Bl. C7, Ap. 59, sectorul 6, București-77442
14. Agrico 8300 A B Emmeloord, P.O. Box 70, Holland
15. Wolf & Wolf 8200 A K Lelystad, P.O. Box 400, Holland
16. Rayal Sluis Westeinde 161/P.O. 22, 1600 AA Enkhuizen, Holland
17. Nunhems Zaden B.V. P.O. Box 4005, 6080 AA Haelen, Holland
18. Sluis & Groot Westeinde 62/P.O. 26, 1600 AA Enkhuizen, Holland
19. Enza Zaden B.V. Post Box 7, 1600 AA Enkhuizen, Holland
20. De Ruïter Seeds Hoekeindsweg 39, P.O. Box 4, 2665 Z.G.Bleiswijk, Holland



Referințe

  1. În continuare în text C.S.I.O.S.
  2. În continuare în text C.I.S.
  3. numai pentru producerea scleroților de Claviceps purpurea.