Monitorul Oficial 135/1992

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:23, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0135 - Partea I - Vineri, 19 iunie year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind unele măsuri pentru fundamentarea cheltuielilor de personal pe anul 1993 la instituțiile publice

În vederea fundamentării cheltuielilor de personal în proiectul bugetului de stat și al bugetelor locale pe anul 1993 pentru instituțiile publice,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - (1) Ministerele, celelalte organe centrale și locale vor lua măsuri ca, până la data de 20 iunie 1992, instituțiile publice din subordinea lor, finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, să înregistreze la direcțiile generale ale finanțelor publice județene și a municipiului București numărul de posturi existent în statul de funcții în vigoare la data de 31 martie 1992, fondul de salarii aferent lunii martie 1992, precum și unii indicatori specifici.

(2) Modul de prezentare a datelor ce urmează a fi înregistrate se stabilește de Ministerul Economiei și Finanțelor și se transmite instituțiilor publice subordonate, de către ministere și celelalte organe centrale și locale.

(3) Un exemplar din situațiile înregistrate, vizat de direcțiile generale ale finanțelor publice, se înaintează, de către instituțiile publice, ministerelor și celorlalte organe centrale și locale cărora le sunt subordonate.

Art. 2. - Pe baza datelor înregistrate, ministerele și celelalte organe centrale și locale vor întocmi și vor înainta Ministerului Economiei și Finanțelor, până la data de 25 iunie 1992, situația centralizatoare a numărului de posturi și a fondului de salarii pe fiecare ordonator principal de credite și pe fiecare activitate, potrivit cadrului general al clasificației indicatorilor financiari în vigoare la data de 1 ianuarie 1992.

Art. 3. - Ministerele și celelalte organe centrale vor înregistra, până la data de 20 iunie 1992, la Ministerul Economiei și Finanțelor și la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, potrivit modelului stabilit de acestea, statele de funcții cuprinzând numărul de posturi și fondul de salarii aferent lunii martie 1992, pentru aparatul propriu.

Art. 4. - Ministerul Economiei și Finanțelor și Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor analiza datele primite de la ministere și celelalte organe centrale și locale referitoare la numărul de posturi și fondul de salarii pentru aparatul propriu și pentru instituțiile publice subordonate și vor elabora, pe baza acestora, propuneri privind cuprinderea, în proiectul bugetului de stat, a cheltuielilor de personal.

Art. 5. - Încălcarea prevederilor prezentei hotărâri sau prezentarea de date eronate atrage, după caz, răspunderea disciplinară, materială sau penală, potrivit legii.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 29 mai 1992 | Nr. 285.

Contrasemnează:
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar,
Florian Bercea
Ministrul muncii și protecției sociale,
Dan Mircea Popescu


Hotărâre privind constituirea fondului de modernizare a bazei tehnico-materiale a sistemului național de telecomunicații

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Regia Autonomă „Rom Telecom”, din cadrul Ministerului Comunicațiilor, constituie un fond de modernizare a bazei tehnico-materiale a sistemului național de telecomunicații, corespunzător unei sume de 10% din veniturile totale, în condițiile asigurării unei activități rentabile.

Art. 2. - Fondul prevăzut la art. 1 se va deduce din veniturile realizate, după acoperirea cheltuielilor și constituirea fondului de rezervă, potrivit art. 8 din Legea nr. 15/1990.

Art. 3. - Prevederile prezentei hotărâri se aplică începând cu data de 1 aprilie 1992.

Art. 4. - Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Economiei și Finanțelor vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 29 mai 1992 | Nr. 286.

Contrasemnează:
Ministrul comunicațiilor,
Andrei Chirică
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar,
Florian Bercea


Hotărâre privind numirea prefectului județului Teleorman

În temeiul art. 96 alin. 3 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Domnul Păduraru Gheorghe se numește în funcția de prefect al județului Teleorman.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 29 mai 1992 | Nr. 287.

Contrasemnează:
Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală,
Doru Viorel Ursu
Teodor Mircea Vaida


Hotărâre privind înființarea Universității Tîrgoviște și a Universității „Constantin Brâncuși” Tîrgu Jiu

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Începând cu anul universitar 1992-1993 se înființează Universitatea Tîrgoviște, cu sediul în municipiul Tîrgoviște. La aceeași dată se înființează Universitatea „Constantin Brâncuși” Tîrgu Jiu, cu sediul în municipiul Tîrgu Jiu, prin reorganizarea secțiilor de subingineri din municipiul Tîrgu Jiu ale Universității Craiova și a celor 4 secții de învățământ superior existente în prezent.

Art. 2. - Structura fiecăreia din cele două instituții de învățământ superior și specializările aferente vor fi stabilite prin ordin al ministrului învățământului și științei.

Art. 3. - Ministerul Învățământului și Științei, în limita bugetului alocat pe anul 1992, va asigura punerea în executare a prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 1 iunie 1992 | Nr. 288.

Contrasemnează:
Ministrul învățământului și științei,
Mihail Golu
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar,
Florian Bercea


Hotărâre privind cantinele de ajutor social

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - (1) Cantinele de ajutor social sunt instituții de asistență socială de interes local, care se organizează și își desfășoară activitatea, potrivit legii, în subordinea autorităților publice locale.

(2) Cantinele de ajutor social realizează asistența socială prin prestarea de servicii gratuite sau contra cost persoanelor aflate în situații economice, sociale sau medicale deosebite.

Art. 2. - (1) Pot beneficia de serviciile cantinelor de ajutor social următoarele categorii de persoane:

a) copiii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținerea acelor familii al căror venit mediu lunar pe o persoană în întreținere este sub 30% din salariul minim brut pe țară, indexat, din care s-a scăzut impozitul aferent;

b) tinerii între 18-26 ani, aflați în continuarea studiilor la cursuri de zi în unitățile de învățământ de stat, pe perioadele în care nu beneficiază de bursă, și care nu au susținători legali sau aceștia se află în situația prevăzută la lit. a);

c) invalizii și bolnavii cronici a căror incapacitate de muncă este dovedită cu acte medicale, în condițiile legii;

d) persoanele fără venituri proprii, care au cel puțin 55 de ani, femeile, și 60 de ani, bărbații, și nu mai sunt apte de muncă datorită vârstei;

e) pensionarii și persoanele care beneficiază de ajutor social sau alte ajutoare bănești acordate potrivit legii;

f) orice persoană care se află temporar fără venituri proprii care să-i asigure minimum de hrană zilnică.

(2) Persoanele cărora le sunt aplicabile prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 1/1991 privind protecția socială a șomerilor și reintegrarea lor profesională, precum și membrii de familie aflați în întreținerea lor nu beneficiază de serviciile prestate de cantinele de ajutor social.

(3) Persoanele prevăzute la alin. (1) lit. f) beneficiază de serviciile cantinelor de ajutor social, în condițiile prevăzute de prezenta hotărâre, pe o perioadă de cel mult 90 de zile.

Art. 3. - (1) Cantinele de ajutor social prestează următoarele servicii de asistență socială persoanelor îndreptățite potrivit art. 2 din prezenta hotărâre:

a) pregătirea și servirea a două mese zilnic de persoană, prânzul și cina, în limita alocației de hrană prevăzute de reglementările legale;

b) aprovizionarea de la sediul cantinei sau la domiciliul celui asistat cu produse agroalimentare de bază sau cu produse de întreținere și îngrijire necesare consumului propriu. Aprovizionarea se face contra cost, la prețurile cu care produsele au fost cumpărate, fără a se depăși nivelurile de preț practicate, pentru aceleași produse, de către agenții economici din sectorul public.

(2) Serviciile prevăzute la alin. (1) lit. a) din prezentul articol se prestează gratuit pentru persoanele fără venituri proprii sau ale căror venituri sunt mai mici de 30% din salariul minim brut pe țară, indexat, din care s-a scăzut impozitul aferent, și cu plata unei contribuții parțiale sau integrale, după caz, pentru celelalte persoane îndreptățite, în funcție de veniturile proprii.

(3) Contribuția se stabilește în cuantum de 30% din venitul propriu, fără a depăși costul meselor servite, calculat pe aceeași perioadă, pe baza alocației zilnice de hrană.

Art. 4. - (1) Hrana pregătită pentru cele două mese se distribuie, de regulă, o dată pe zi, la sediul cantinei sau la punctele de servire organizate de aceasta.

(2) Persoanelor care din motive obiective nu se pot deplasa li se distribuie hrana preparată pentru cele două mese zilnic la domiciliu, o dată pe zi.

Art. 5. - (1) Cererile pentru prestarea serviciilor de asistență socială se aprobă de către primar sau de către o persoană împuternicită de acesta.

(2) În cazurile de urgență, servirea mesei la cantina de ajutor social poate fi aprobată, pentru cel mult 3 zile, de directorul cantinei.

Art. 6. - (1) Directorii și contabilii șefi ai cantinelor de ajutor social se numesc în funcție de către primari, cu avizul serviciilor publice descentralizate ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

(2) Organigramele și numărul de personal pentru cantinele de ajutor social se aprobă de către consiliile locale, la propunerea primarilor, cu consultarea prealabilă a serviciilor publice descentralizate ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Art. 7. - (1) Asigurarea bazei materiale necesare funcționării cantinelor de ajutor social și controlul activității acestora se realizează prin grija autorităților administrației publice locale.

(2) Finanțarea cheltuielilor curente și de capital ale rețelei cantinelor de ajutor social se face prin bugetele locale, cu încadrare în transferurile de fonduri de la bugetul de stat la bugetele locale, aprobate în condițiile legii.

(3) Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin serviciile sale publice descentralizate, asigură cantinelor de ajutor social asistența de specialitate.

Art. 8. - (1) Fondurile de investiții necesare dezvoltării rețelei cantinelor de ajutor social se vor acorda în condițiile prevăzute de art. 7 alin. (2) din prezenta hotărâre, cu respectarea prevederilor legale referitoare la aprobarea și avizarea documentațiilor tehnico-economice.

(2) În localitățile în care nu funcționează cantine de ajutor social, autoritățile administrației publice locale pot conveni cu unități de ocrotire și asistență socială, regii autonome, societăți comerciale și instituții publice, care dispun de cantine sau de unități de alimentație publică, prestarea de către acestea a serviciilor sociale prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a), cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 2, art. 3 alin. (2) și (3) și art. 5 din prezenta hotărâre. Cheltuielile curente aferente se suportă din bugetele locale.

(3) Donațiile în bani și în natură făcute de persoanele fizice și juridice, române și străine, unei cantine de ajutor social pot fi folosite numai de către aceasta, în scopul dezvoltării și ridicării calității serviciilor pe care le prestează.

Art. 9. - (1) Cantinele de ajutor social care au fost înființate și funcționează potrivit Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 454/1957 se reorganizează potrivit prezentei hotărâri.

(2) Pentru aplicarea prevederilor prezentei hotărâri, Departamentul pentru Administrația Publică Locală poate emite norme metodologice.

Art. 10. - Prevederile art. 10 din Hotărârea Consiliului de Miniștri nr 454/1957 privind asistența bătrânilor pensionari și nepensionari se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 1 iunie 1992 | Nr. 290.

Contrasemnează:
Ministrul muncii și protecției sociale,
Dan Mircea Popescu
Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală,
Doru Viorel Ursu
Teodor Mircea Vaida
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar,
Florian Bercea


Hotărâre privind aprobarea Actelor finale ale Conferinței administrative mondiale de radiocomunicații (C.A.M.R.-92)

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Actele finale ale Conferinței administrative mondiale de radiocomunicații (C.A.M.R.-92), care a avut loc la Malaga - Torremolinos, Spania, în perioada 2 februarie - 3 martie 1992.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 2 iunie 1992 | Nr. 291.

Contrasemnează:
Ministrul comunicațiilor,
Andrei Chirică
Ministrul apărării naționale,
General-locotenent Niculae Spiroiu
Ministrul afacerilor externe,
Adrian Năstase


Hotărâre privind trecerea unui imobil în proprietatea Regiei Autonome a Loteriilor și Pronosticurilor Sportive din România

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru aplicarea prevederilor art. 8 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 130/1991, pe data prezentei hotărâri patrimoniul Regiei Autonome a Administrării Patrimoniului Protocolului de Stat se diminuează, iar patrimoniul Regiei Autonome a Loteriilor și Pronosticurilor Sportive din România se majorează cu valoarea imobilului situat în Calea Victoriei nr. 9, sector 3, București (corpurile de clădire A, B și C).

Predarea-preluarea se va face prin protocol, pe bază de bilanț, cu întreg activul și pasivul existent, urmând ca valoarea imobilului să fie actualizată în condițiile legii.

Art. 2. - Ministerul Economiei și Finanțelor va asigura punerea în executare a prezentei hotărâri.

Orice alte reglementări contrare prevederilor prezentei hotărâri se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 2 iunie 1992 | Nr. 292.

Contrasemnează:
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar,
Florian Bercea


Hotărâre pentru modificarea anexei nr. 1 a Hotărârii Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 privind înființarea Comitetului Interministerial de Garanții și Credite de Comerț Exterior

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se modifică anexa nr. 1 a Hotărârii Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991, cuprinzând lista membrilor Comitetului Interministerial de Garanții și Credite de Comerț Exterior, în forma prevăzută în anexă.

Prezenta anexă înlocuiește anexa nr. 1 a Hotărârii Guvernului nr. 844/1991.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 3 iunie 1992 | Nr. 294.

Contrasemnează:
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Guvernatorul Băncii Naționale a României,
Mugur Isărescu


Anexă

Comitetul Interministerial de Garanții și Credite de Comerț Exterior

  1. Președinte - secretar de stat sau subsecretar de stat de la Ministerul Economiei și Finanțelor
  2. Vicepreședinte - viceguvernatorul Băncii Naționale a României
  3. Vicepreședinte - secretar de stat de la Departamentul Comerțului Exterior
  4. Vicepreședinte - președintele Băncii de Export-Import a României - S.A.
  5. Membru - vicepreședinte al Băncii de Export-Import a României - S.A.
  6. Membru - vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Privatizare și Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii
  7. Membru - directorul general al Direcției generale a datoriei publice din Ministerul Economiei și Finanțelor
  8. Membru - directorul general al Direcției generale a trezoreriei din Ministerul Economiei și Finanțelor
  9. Membru - directorul general al Direcției generale a bugetului din Ministerul Economiei și Finanțelor
  10. Membru - directorul general al Direcției generale a strategiei dezvoltării comerțului exterior și a conjuncturii din Ministerul Comerțului și Turismului
  11. Membru - directorul general al Direcției generale de comerț exterior din Ministerul Industriei
  12. Membru - directorul general al Direcției generale sinteze, financiar, contabilitate din Ministerul Agriculturii și Alimentației
  13. Membru - directorul general al Direcției generale resurse din Ministerul Comunicațiilor
  14. Membru - director al Direcției pentru relațiile cu Comunitatea Economică Europeană din Ministerul Afacerilor Externe
  15. Membru - director în Banca de Export-Import a României - S.A.
  16. Membru - director în Ministerul Apărării Naționale
  17. Membru - directorul general al Direcției generale economice și relații bugetare din Ministerul Transporturilor.


Hotărâre privind mecanismul de urmărire a obligațiilor asumate de partea română și de stimulare a agenților economici pentru rambursarea creditului comercial acordat de către Guvernul Republicii Populare Chineze

În vederea aplicării prevederilor art. 2 al Legii nr. 4 din 24 ianuarie 1992 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze privind livrarea de către partea chineză de mărfuri pe credit părții române,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Urmărirea realizării, pe ansamblu, a obligațiilor care decurg din Acordul de credit dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze se efectuează de către Ministerul Comerțului și Turismului și Banca Națională a României.

Art. 2. - Ministerul Comerțului și Turismului, Ministerul Industriei, Ministerul Agriculturii și Alimentației și Ministerul Sănătății vor desemna agenții economici pentru realizarea importului și exportului produselor prevăzute în acordul de credit.

Art. 3. - Agenții economici abilitați să efectueze operațiunile de import și de export vor fi desemnați, pe bază de competiție, de către ministerele în al căror profil intră produsele care fac obiectul acordului de credit, conform anexei.

Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Criteriile de selecție a agenților economici, inclusiv date privind specificațiile, destinația importurilor și rețeaua de desfacere internă, garanțiile de bună execuție și alte condiții specifice, se vor stabili de către ministerele de resort prevăzute în anexă și vor fi date publicității, pentru a asigura accesul neîngrădit al agenților economici la concursul de oferte.

Art. 4. - Concursul de oferte pentru desemnarea agenților economici importatori se va organiza în termen de 30 de zile de la data prezentei hotărâri.

Art. 5. - Desemnarea agenților economici exportatori se va face de către Ministerul Industriei în termen de 30 de zile de la data ultimei livrări efectuate de partea chineză.

Ministerul Industriei, în consultare cu Ministerul Comerțului și Turismului, va putea devansat procedura de desemnate a exportatorilor în cazul în care se apreciază ca oportună rambursarea în avans a creditului, conform prevederilor acordului.

Art. 6. - Ministerul Comerțului și Turismului va elibera licențele pentru operațiunile de import-export, cu mențiunea expresă „în cadrul Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze din 8 iulie 1991 privind livrarea de către partea chineză de mărfuri pe credit părții române."

Art. 7. - Banca Națională a României, în baza Aranjamentului tehnic bancar încheiat cu Banca Chinei, la data de 7 martie 1992, autorizează Banca Română de Comerț Exterior - S.A. să deruleze operațiunile bancare legate de importurile și exporturile ce se vor efectua în cadrul creditului acordat.

Periodic, Banca Română de Comerț Exterior - S.A. va comunica ministerelor menționate în art. 2 al prezentei hotărâri soldul contului de credit și rulajele pe produse, până la stingerea obligațiilor asumate în cadrul acordului de credit.

Art. 8. - Ministerul Industriei va urmări îndeplinirea în bune condiții a producției destinate exportului pentru rambursarea creditului și plății dobânzii și va propune, după caz, măsuri speciale pentru realizarea acesteia.

Art. 9. - Contravaloarea în lei a importurilor realizate în cadrul acestui credit, achitată de beneficiarii de importuri, va fi virată de agenții economici importatori într-un fond special constituit la Banca Română de Comerț Exterior - S.A.

Decontarea importurilor și exporturilor, inclusiv dobânda, se va face la cursurile valutare în vigoare la data efectuării acestora.

Ministerul Economiei și Finanțelor și Ministerul Comerțului și Turismului vor elabora norme metodologice privind modul de constituire, utilizare și raportare a fondului special și de fundamentare a sumelor de la buget necesare completării acestui fond, în termen de 15 zile de la aprobarea prezentei hotărâri.

Acoperirea în lei a exporturilor și a costurilor aferente acestui credit se va face de către Banca Română de Comerț Exterior - S.A. din sumele în lei încasate de la agenții economici beneficiari ai importurilor și din dobânda realizată prin utilizarea ca plasamente a fondului constituit potrivit alin. 1 al prezentului articol.

În cazul în care fondul astfel constituit, precum și dobânda realizată nu acoperă integral, în lei, exportul și costul aferent acestui credit, inclusiv diferențele de curs valutar, Ministerul Comerțului și Turismului, Ministerul Industriei, Ministerul Economiei și Finanțelor și Banca Națională a României vor prezenta propuneri pentru suportarea sumelor necesare din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 3 iunie 1992 | Nr. 296.

Contrasemnează:
Ministrul comerțului și turismului,
Constantin Fota
Ministrul economiei și finanțelor,
George Danielescu
Ministrul industriei,
Dan Constantinescu
Guvernatorul Băncii Naționale a României,
Mugur Isărescu


Anexă

Repartizarea pe ministerele de profil a mărfurilor care fac obiectul Acordului de credit comercial cu Republica Populară Chineză

I. Import

1. Porumb mil. dolari 5,8 Ministerul Agriculturii și Alimentației
2. Orez mil. dolari 2,2 Ministerul Comerțului și Turismului
3. Tricotaje din bumbac mil. dolari 8,0 Ministerul Comerțului și Turismului
4. Țesături din bumbac mil. dolari 2,0 Ministerul Industriei
5. Medicamente mil. dolari 2,0 Ministerul Sănătății

II. Export

1. Uree mil. dolari 5,0 Ministerul Industriei
2. Autocamionete mil. dolari 11,0 Ministerul Industriei
3. Autoturisme de teren mil. dolari 1,0 Ministerul Industriei
4. Piese de schimb auto mil. dolari 3,0 Ministerul Industriei



Ordine

Ministerul Comerțului și Turismului

Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului

Ordinul Nr. 527 P

Secretarul de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului,
având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 776 din 13 noiembrie 1991 cu privire la regimul prețurilor și tarifelor, în condițiile unificării cursurilor de schimb ale leului, ale Hotărârii Guvernului nr. 211 din 26 martie 1991 cu privire la unele măsuri în domeniul prețurilor și tarifelor, ale Hotărârii Guvernului nr. 763 din 9 noiembrie 1991 cu privire la unificarea cursurilor de schimb ale leului și extinderea convertibilității interne a leului la operațiunile valutare curente, ale Hotărârii Guvernului nr. 714 din 10 octombrie 1991 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 460 din 30 iunie 1991,
în baza Hotărârii Guvernului nr. 805/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comerțului și Turismului, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1170/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 556/1991, emite următorul ordin:

1. Prețurile cu ridicata și cu amănuntul maxime pentru brânza de oaie „Parmigiano Reggiana”, primită ca ajutor din partea Guvernului italian, se stabilesc după cum urmează (-lei/kg-):

  • prețul de decontare: 419
  • prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata (exclusiv cheltuielile de transport): 445
  • prețul cu amănuntul: 550

2. Diferența dintre prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata și prețul cu amănuntul va fi negociată între agenții economici cu activitate de desfacere cu ridicata și cei cu activitate de desfacere cu amănuntul.

3. Prețurile stabilite conform pct. 1 se aplică de la data primirii din import a brânzei de oaie „Parmigiano Reggiana”, în vederea comercializării de către toți agenții economici, indiferent de natura capitalului social.

4. Încasările din vânzarea brânzei de oaie „Parmigiano Reggiana”, primită ca ajutor din partea Guvernului italian, la prețul de decontare menționat, se vor vărsa de către Societatea Comercială "Malimp" - S.A. în contul nr. 45.95.90.4., deschis la Banca Agricolă - S.A., sucursala municipiului București.

5. Direcția generală a protecției consumatorilor din Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Secretar de stat al Departamentului
Reglementării Comerțului și Turismului,
Gheorghe Albu
București, 25 mai 1992.


Ordinul Nr. 528 P

Secretarul de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului,
având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 776 din 13 noiembrie 1991 cu privire la regimul prețurilor și tarifelor, în condițiile unificării cursurilor de schimb ale leului, ale Hotărârii Guvernului nr. 211 din 26 martie 1991 cu privire la unele măsuri în domeniul prețurilor și tarifelor, ale Hotărârii Guvernului nr. 763 din 9 noiembrie 1991 cu privire la unificarea cursurilor de schimb ale leului și extinderea convertibilității interne a leului la operațiunile valutare curente, ale Hotărârii Guvernului nr. 714 din 10 octombrie 1991 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 460 din 30 iunie 1991, și ale Hotărârii Guvernului nr. 24 din 20 ianuarie 1992 privind completarea art. 4 și modificarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 728 din 14 octombrie 1991,
în baza Hotărârii Guvernului nr. 805/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comerțului și Turismului, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1170/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 556/1991, emite următorul ordin:

1. Prețurile cu ridicata și cu amănuntul maxime pentru acumulatori auto, import Egipt (creanțe), se stabilesc conform listei-anexă, care face parte integrantă din prezentul ordin.

2. Prețurile stabilite conform pct. 1 se aplică de la data primirii noilor loturi din aceste produse, în vederea comercializării, de către toți agenții economici, indiferent de natura capitalului social.

3. Prețurile stabilite prin Ordinul nr. 519 P/1992 pentru acumulatorul auto tip 66 L, 12 V, 66 Ah și cele stabilite prin Ordinul nr. 525 P/1992 pentru acumulatorul auto tip 44 L, 12 V, 44 Ah, import Egipt (creanțe), se abrogă.

4. Direcția generală a protecției consumatorilor din Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Secretar de stat al Departamentului
Reglementării Comerțului și Turismului,
Gheorghe Albu
București, 26 mai 1992.


Anexă

Lista cuprinzând prețurile maxime pentru acumulatori auto, import Egipt (creanțe)

Nr. crt. Denumirea produsului U.M. Prețul cu ridicata maxim al importatorului -lei- Prețul cu ridicata maxim la livrare prin unitățile Societății Comerciale "Comautosport" - S.A. -lei- Prețul cu amănuntul maxim -lei-
1. Acumulator auto DIN 44 L, 12 V/44 Ah buc. 4.599 5.174 5.847
2. Acumulator auto DIN 55 L, l2 V/55 Ah buc. 5.925 6.666 7.534
3. Acumulator auto DIN 66 L, 12 V/66 Ah buc. 6.750 7.594 8.583
4. Acumulator auto 6 X 15, 12 V/115 Ah buc. 13.577 15.274 17.263


Ordinul Nr. 529 P

Secretarul de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului,
având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 776 din 13 noiembrie 1991 cu privire la regimul prețurilor și tarifelor, în condițiile unificării cursurilor de schimb ale leului, ale Hotărârii Guvernului nr. 211 din 26 martie 1991 cu privire la unele măsuri în domeniul prețurilor și tarifelor, ale Hotărârii Guvernului nr. 763 din 9 noiembrie 1991 cu privire la unificarea cursurilor de schimb ale leului și extinderea convertibilității interne a leului la operațiunile valutare curente, ale Hotărârii Guvernului nr. 714 din 10 octombrie 1991 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 460 din 30 iunie 1991,
în baza Hotărârii Guvernului nr. 805/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comerțului și Turismului, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1170/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 556/1991, emite următorul ordin:

1. Prețurile cu ridicata și cu amănuntul maxime pentru brânza albă „Collesardo”, primită ca ajutor din partea Guvernului italian, se stabilesc după cum urmează (-lei/kg-):

  • prețul de decontare: 327,60
  • prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata (exclusiv cheltuielile de transport): 347,60
  • prețul cu amănuntul: 400,00

2. Diferența dintre prețul cu care livrează Societatea Comercială „Malimp” - S.A. către societățile comerciale cu ridicata și prețul cu amănuntul va fi negociată între agenții economici cu activitate de desfacere cu ridicata și cei cu activitate de desfacere cu amănuntul.

3. Prețurile stabilite conform pct. 1 sunt valabile pentru toate societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social.

4. Încasările din vânzarea produsului primit ca ajutor din partea Guvernului italian, la prețul de decontare menționat, se vor vărsa de Societatea Comercială „Malimp” - S.A. în contul nr. 45.95.90.4., deschis la Banca „Agricolă - S.A., sucursala municipiului București.

Societatea Comercială „Malimp” - S.A, are obligația plătirii impozitului pe circulația mărfurilor.

5. Prețul de decontare pentru brânza „Grana Padano Scelto”, stabilit prin Ordinul Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului nr. 526 P din 12 mai 1992, se modifică de la 405,60 lei/kg la 419 lei/kg.

Societatea Comercială „Malimp” - S.A. are obligația plătirii impozitului pe circulația mărfurilor.

6. Prețul de decontare pentru ulei de măsline în cutie cilindrică din tablă litografiată, conținut net 1 litru, stabilit prin Ordinul secretarului de stat al Departamentului Reglementării Comerțului și Turismului nr. 516 P din 2 aprilie 1992, se modifică de la 153 lei/cutie la 160 lei/cutie.

Societatea Comercială „Malimp” - S.A. are obligația plătirii impozitului pe circulația mărfurilor.

7. Direcția generală a protecției consumatorilor din Departamentul Reglementării Comerțului și Turismului va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Secretar de stat al Departamentului
Reglementării Comerțului și Turismului,
Gheorghe Albu
București, 28 mai 1992.