Monitorul Oficial 311/1993

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. issue::311 - Partea I - Miercuri, 29 decembrie year::1993

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind modificarea hotărârilor Guvernului nr. 326/1991, 156/1991, 1200/1990 și 1361/1990 și partajarea imobilului din București, B-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se modifică anexa nr. 1, poziția 152, la Hotărârea Guvernului nr. 1200/1990 prin diminuarea capitalului social al Societății Comerciale „Astel” - S.A. rezultat din partajarea imobilului din București, b-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1. Art. 2. - Se modifică anexa nr. 1, poziția 4, la Hotărârea Guvernului nr. 326/1991 prin majorarea capitalului social al Societății Comerciale „Ipa” - S.A. rezultat din partajarea imobilului din București, b-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1.

Art. 3. - Se modifică anexa nr. 1, poziția 18, la Hotărârea Guvernului nr. 156/1991 prin majorarea capitalului social al Societății Comerciale „Electrouzinproiect” - S.A. rezultat din partajarea imobilului din București, b-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1.

Art. 4. - Se modifică anexa nr. 1, poziția 19, la Hotărârea. Guvernului nr. 1361/1990 prin majorarea capitalului social al Societății Comerciale „Romatel” - S.A. rezultat din partajarea imobilului din București, b-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1.

Art. 5. - Suprafețele imobilului mai sus menționat și terenul aferent care revin fiecărei societăți comerciale, precum și valoarea inițială și reevaluată a fondului fix care se partajează, respectiv sumele cu care se diminuează sau se majorează capitalul social al societăților comerciale menționate la art. 1, 2, 3 și 4, sunt cuprinse în tabelul din anexă.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 decembrie 1993 | Nr. 709.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Anexă

Tabel privind modificarea anexelor nr. 1 la hotărârile Guvernului nr. 1200/1990, 326/1991, 156/1991 și 1361/1990, rezultate din partajarea imobilului din București, b-dul Mircea Eliade nr. 18, sectorul 1

Imobilul care se partajează Suprafața utilă
- mp –
Valoarea fondului fix inclus în capitalul social inițial
——————
reevaluat
– mii lei –
Cota-parte din suprafața utilă a imobilului care se partajează
- mp –
Se modifică capitalul social inițial
Reevaluat – mii lei –
Se diminuează la: Se majorează la:
"Astel"
-S.A.
"Ipa"
-S.A.
"Electro
uzin
proiect"
-S.A.
"Romatel"
-S.A.
"Astel"
-S.A.
"Ipa"
-S.A.
"Electro
uzin
proiect"
-S.A.
"Romatel"
-S.A.
Clădire (S+P+10E) din b-dul Mircea Eliade, nr. 18, sectorul 1,București 5.698 10.600
————
220.452
880 3.034 1.476 308 8.963
————
188.431
5.644
————
117.400
2.746
————
57.113
573
————
11.918

Notă:

Terenul se partajează proporțional cu cota-parte din suprafața utilă de clădire deținută.

Hotărâre privind stabilirea ținutei vestimentare a magistraților și grefierilor de la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și de la parchetele de pe lângă instanțele civile, în ședințele de judecată

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În ședințele de judecată, judecătorii și grefierii de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, precum și procurorii de la toate parchetele - cu excepția celor militare - au obligația de a purta ținuta vestimentară stabilită prin prezenta hotărâre.

Art. 2. - Ținuta vestimentară prevăzută la art. 1 se compune din robă, bavetă și insignă.

Art. 3. - (1) Roba purtată de judecători și procurori este confecționată din stofa de culoare neagră; croiala este largă - model raglan închis la gât -, cu guler gen tunică, îngust; mânecile sunt largi; lungimea robei este până la 5-10 cm sub genunchi; în partea din fată, începând de la umăr până la poale, are două garnituri paralele din mătase neagră, cu lățimea de 8 cm; mânecile au aceleași garnituri. Roba se încheie cu nasturi neaparenți.

(2) Roba purtată de grefierii de la toate instanțele prevăzute la art. 1 este confecționată din stofă de culoare gri-petrol, având același model și aceeași linie cu cea a magistraților, fără a fi prevăzută cu garnituri.

(3) Modelele de robă descrise la alin. (1) și (2) sunt cuprinse în anexă (fig. 1-4).

Art. 4. - (1) Judecătorii, procurorii și grefierii poartă baveta din mătase plisată, de formă trapezoidală, având baza mare de 12 cm, baza mică de 6 cm și înălțimea de 25 cm. Se prinde la baza gulerului cu capse neaparente.

(2) Baveta purtată de judecătorii de la curțile de apel este de culoare violetă, cea purtată de judecătorii de la tribunale - de culoare roșu-siclam, iar cea purtată de judecătorii de la judecătorii - de culoare albă.

(3) Baveta purtată de procurorii de la toate parchetele este de culoare albă.

(4) Baveta purtată de grefierii de la toate instanțele este de culoare albă.

Art. 5. - (1) Judecătorii și procurorii poartă pe piept o insignă ce reprezintă însemnul puterii judecătorești în statul de drept.

(2) Insigna purtată de judecători este de formă rotundă, având diametrul de 5 cm. Este compusă dintr-o cunună aurie de lauri, în mijlocul căreia se află balanța cu două talere, sprijinită de o spadă, și Constituția pe care sunt înscrise cuvintele „JUS” și „LEX”, iar în partea de jos, în formă de triunghi, tricolorul. Fondul insignei este de culoare violet pentru curtea de apel, de culoare roșu-siclam pentru tribunal și de culoare albastru deschis pentru judecătorie.

(3) Insigna purtată de procurori are forma de scut, cu lățimea de 4,5 cm și înălțimea de 5,8 cm. Este compusă dintr-o semicunună aurie de de lauri, în mijlocul căreia se află balanța cu două talere sprijinită de o spadă, și Constituția pe care sunt înscrise cuvintele "JUS” și „LEX”; în partea de sus se află tricolorul. Fondul insignei are culoarea albastru deschis.

(4) Insigna descrisă în alin. (3) este purtată de către toți procurorii, indiferent de nivelul parchetului la care funcționează.

(5) Modelele de insigne descrise la alin. (2) și (3) sunt cuprinse în anexă (fig. 5-8).

(6) Grefierii nu poartă insignă.

Art. 6. - (1) Ținuta vestimentară stabilită prin prezenta hotărâre se utilizează numai în ședințele de judecată.

(2) În mod excepțional, cu aprobarea președintelui instanței, respectiv a prim-procurorului parchetului, va putea fi utilizată și cu prilejul unor momente festive sau ceremoniale ori în alte împrejurări asemănătoare.

Art. 7. - Durata de folosință normată a componentelor ținutei vestimentare este:

  • pentru robă 5 ani;
  • pentru bavetă 2 ani;
  • pentru insignă nelimitată.

Art. 8. - (1) Ținuta vestimentară se pune la dispoziția magistraților și a grefierilor în mod gratuit, prin grija președinților curților de apel, din fondurile prevăzute în bugetele Ministerului Justiției și Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justiție.

(2) Înlocuirea robelor și a bavetelor, după împlinirea duratei de folosință normată prevăzută le art. 7, va putea avea loc numai în raport cu uzura reală a acestora și a propunerii justificate a președintelui instanței sau, după caz, a prim-procurorului parchetului în subordinea căruia se află magistratul sau grefierul.

Art. 9. - (1) Ținuta vestimentară pusă la dispoziția magistraților și a grefierilor, în condițiile prevăzute la art. 8, constituie proprietatea instanței sau a parchetului la care aceștia funcționează.

(2) Predarea-primirea componentelor ținutei vestimentare către beneficiarii de folosință se face pe bază de act scris, în care se va menționa starea calitativă a acestora, precum și obligația de a fi utilizate și întreținute în condiții normale.

(3) Pierderea sau degradarea cu intenție ori din culpă a componentelor ținutei vestimentare atrage răspunderea materială a celui care le-a avut în primire.

Art. 10. - (1) În cazul în care magistratul ori grefierul este transferat la cerere sau în interesul serviciului la o altă instanță sau parchet, acesta este îndreptățit să păstreze vestimentația.

(2) Persoana însărcinată cu evidența bunurilor, din cadrul instanței sau parchetului, este obligată să transmită noii unități actul scris prevăzut la art. 9 alin. (2) pentru reluarea în evidență.

(3) Magistrații și grefierii a căror activitate în justiție încetează în alte condiții decât cele de mai sus au obligația de a preda instanței sau, după caz, parchetului, componentele ținutei vestimentare.

(4) În cazuri justificate, cum ar fi cel al magistraților sau grefierilor care se pensionează după o activitate rodnică ori îndelungată în serviciul justiției, președintele curții de apel, respectiv prim-procurorul parchetului de pe lângă aceasta, poate aproba cererea celui în cauză de a-și păstra, ca recompensă, baveta și insigna de magistrat. O asemenea aprobare poate fi dată în mod excepțional și pentru robă, însă numai în situația în care durata ei normată de utilizare a depășit 50%.

Art. 11. - Cheltuielile determinate de aplicarea prevederilor prezentei hotărâri se asigură din bugetul de stat alocat pentru Ministerul Justiției.

Art. 12. - Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 18 decembrie 1993 | Nr. 725.

Contrasemnează:

Ministrul justiției, Petre Ninosu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Anexă