Monitorul Oficial 175/1996
Monitorul Oficial al României
Anul VIII, Nr. issue::0175 - Partea I – Luni, 5 august year::1996
Ordonanțe ale Guvernului României
Ordonanță privind repartizarea profitului la regiile autonome
În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și ale art. 1 lit. c) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:
Art. 1. - (1) Profitul regiilor autonome rămas după plata impozitului pe profit se repartizează astfel: până la 10%, pentru stimularea salariaților, inclusiv pentru plata cuvenită managerului în limita a trei salarii, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, iar din partea rămasă, minimum 50% se varsă la bugetul de stat sau local, după caz, restul fiind utilizat pentru constituirea resurselor proprii de finanțare.
(2) Vărsământul legal la bugetul de stat sau local, după caz, se efectuează până la data de 15 mai a anului fiscal următor.
(3) Constatarea, controlul, urmărirea și încasarea vărsămintelor la bugetul de stat sau local, după caz, se efectuează potrivit dispozițiilor legale prevăzute pentru impozitul pe profit.
Art. 2. - La data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe se abrogă: art. 8 din Ordonanța Guvernului nr. 15/1993 privind unele măsuri pentru restructurarea activității regiilor autonome, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 202 din 23 august 1993; art. 35 din Ordonanța Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit, publicată în [[Monitorul Oficial 216/1994|Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 216 din 31 august 1994; art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 252/1996 privind regimul diferențelor de curs valutar aferente capitalului social în devize și alte operațiuni aplicabile începând cu bilanțul contabil cu termen de depunere până la 15 aprilie 1996, publicată în [[Monitorul Oficial 75/1995|Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 75 din 11 aprilie 1996, precum și orice alte prevederi contrare.
Contrasemnează:
p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat
Ordonanță privind impozitul pe venitul reprezentanțelor din România ale societăților comerciale și organizațiilor economice străine
În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și al art. 1 lit. f) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:
Art. 1. - (1) Reprezentanțele societăților comerciale și organizațiilor economice străine autorizate, potrivit legii, să-și desfășoare activitatea în România, denumite în continuare reprezentanțe, se supun impozitului pe venit, calculat cu cota de 38% aplicată la venitul anual impozabil.
(2) Venitul anual impozabil se determină prin scăderea din comisioanele primite de la societățile comerciale și organizațiile economice străine pe care le reprezintă a cheltuielilor efectuate pentru exercitarea activității (salarii, chirii, iluminat, telex, telefon, materiale de întreținere și altele), dovedite cu acte justificative.
(3) Impozitul pe venitul determinat potrivit alin. (2) nu poate fi mai mic decât impozitul aferent normelor de venit, stabilite pe tipuri de reprezentanțe în funcție de numărul de persoane care lucrează în cadrul acestora, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță.
Art. 2. - (1) Declarațiile anuale de impunere, pe baza cărora se stabilește venitul anual impozabil și care vor cuprinde realizările anului precedent și estimările pentru anul de impunere, se depun, până la data de 20 ianuarie inclusiv a fiecărui an fiscal, la organele fiscale din subordinea direcțiilor generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat județene și a municipiului București, denumite în continuare organe fiscale, în raza cărora își au sediul reprezentanțele.
(2) Reprezentanțele care obțin în cursul anului autorizația de funcționare au obligația depunerii declarației de impunere în termen de 15 zile de la data eliberării acestei autorizații, după care urmează regula prevăzută la alin. (1).
(3) În cazul încetării activității, reprezentanțele sunt obligate să prezinte declarația de impunere finală la organul fiscal în raza căruia își au sediul, în termen de 5 zile de la data depunerii autorizației de funcționare.
Declarația de impunere finală se înregistrează la organul fiscal respectiv.
Art. 3. - (1) În termen de 20 de zile de la data depunerii declarației de impunere, impozitul pe venit se calculează sau se definitivează, după caz, de către organele fiscale pe baza elementelor din declarațiile de impunere întocmite în conformitate cu evidența privind veniturile, cheltuielile și numărul persoanelor angajate de reprezentanță.
(2) Impozitul pe venit datorat pe anul fiscal precedent constituie impozit provizoriu pentru anul fiscal curent.
Art. 4. - (1) Impozitul anual datorat conform art. 3 se plătește în patru rate egale, până la 28 (29) februarie, 15 mai, 15 august și 15 noiembrie, inclusiv.
(2) Diferențele de impozit constatate în plus de către organele fiscale, ca urmare a controlului asupra declarării venitului, potrivit art. 3, se plătesc în termen de 15 zile de la data comunicării înștiințării de plată.
(3) Impozitul definitiv datorat de reprezentanțele care își încetează activitatea în cursul anului se plătește în termen de 5 zile de la data comunicării înștiințării de plată.
(4) În cazul în care impozitul sau diferențele de impozit nu sunt plătite la termen, reprezentanțele sunt obligate la plata majorărilor de întârziere calculate pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua lucrătoare imediat următoare expirării termenului de plată și până în ziua plății, inclusiv.
(5) Cota majorării de întârziere aplicată este cea prevăzută de legislația referitoare la calculul și plata sumelor datorate pentru neachitarea în termen a impozitelor și taxelor.
(6) Impozitul, majorările de întârziere și amenzile, reglementate prin prezenta ordonanță, constituie venit al bugetului de stat.
Art. 5. - Reprezentanțele sunt obligate să conducă evidența contabilă prevăzută de legislația în vigoare din România.
Art. 6. - (1) Depunerea cu întârziere a declarației de impunere, nefurnizarea datelor necesare determinării obligațiilor fiscale, precum și neplata în termen a impozitului stabilit, de către reprezentanțe, constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:
- a) depunerea cu întârziere, de până la 30 de zile inclusiv, a declarației de impunere, cu amendă egală cu 1% din suma impozitului datorat;
- b) nedepunerea sau depunerea declarației de impunere cu o întârziere mai mare de 30 de zile față de termenul de depunere prevăzut la art. 2 din prezenta ordonanță, precum și nefurnizarea datelor necesare determinării obligațiilor fiscale, cu amendă egală cu 2% din suma impozitului datorat;
- c) neplata în întregime a impozitului stabilit prin declarația de impunere, la data prevăzută, cu o amendă egală cu 3% din impozitul neplătit.
(2) Amenzile se plătesc în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției; neplata în acest termen atrage după sine încasarea amenzilor potrivit procedurilor de urmărire silită.
(3) Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către organele fiscale.
(4) Prevederile prezentei ordonanțe referitoare la contravenții se completează cu dispozițiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, cu excepția celor din art. 25, 26 și 27, și ale Legii nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale.
Art. 7. - (1) Plata impozitului pe venit, a majorărilor de întârziere și a eventualelor amenzi contravenționale, care se fac venituri la bugetul de stat, se efectuează în lei proveniți din schimb valutar, la cursul valutar de referință al Băncii Naționale a României în vigoare la data plății.
(2) Dovada plății obligațiilor fiscale prevăzute în prezenta ordonanță se face cu documentul emis de societatea bancară la care reprezentanța are deschis contul în valută. În acest document se va menționa și contul în care societatea bancară virează contravaloarea în lei a valutei.
Art. 8. - Modalitatea de control, de contestare și de soluționare a contestațiilor, a cererilor cu privire la revizuirea impozitului pe venit, la urmărirea și încasarea acestuia, precum și alte norme procedurale prevăzute în Ordonanța Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit, aprobată și modificată prin Legea nr. 73/1996, și în Ordonanța Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanțelor bugetare sunt aplicabile și reprezentanțelor.
Art. 9. - Constatarea, controlul, urmărirea și încasarea impozitului, precum și a majorărilor de întârziere aferente, reglementate de prezenta ordonanță, se efectuează de către organele fiscale.
Art. 10. - Normele de venit prevăzute în anexă se actualizează anual prin ordin al ministrului finanțelor, în funcție de rata inflației și de evoluția cursului de schimb al leului.
Dispoziții finale și tranzitorii
Art. 11. - Contestațiile aflate pe rol la organele Ministerului Finanțelor, precum și plângerile la instanțele judecătorești competente se soluționează în conformitate cu legislația în vigoare la data constatării faptei.
Art. 12. - Începând cu data aplicării prezentei ordonanțe se abrogă art. 2-6, art. 8-10, paragraful (5) al art. 14, anexele nr. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1.222/1990 privind regimul impozitelor și taxelor aplicabile reprezentanțelor din România ale societăților comerciale sau organizațiilor economice străine, precum și drepturile și obligațiile legate de salarizarea personalului român, prevederile alin. 5 și 6 ale art. 16 din Decretul-lege nr. 122/1990 privind autorizarea și funcționarea în România a reprezentanțelor societăților comerciale și organizațiilor economice străine, referitoare la impozitul pe venit, precum și orice alte dispoziții contrare.
Art. 13. - Dispozițiile prezentei ordonanțe se aplică începând cu data de 1 ianuarie 1997.
Contrasemnează:
p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat
Anexă
Norme de venit stabilite în funcție de numărul de persoane care lucrează în cadrul reprezentanței
Tipul de reprezentanță | Venitul anual impozabil - lei – |
A (1-2 persoane) | 14.800.000 |
B (3-5 persoane) | 45.800.000 |
C (6-8 persoane) | 89.700.000 |
D (peste 8 persoane) | 182.200.000 |
Notă:
- În numărul persoanelor pe baza căruia se stabilește tipul de reprezentanță nu se cuprind: secretara, dactilografa, șoferul, stenodactilografa, telexistul, curierul, muncitorul calificat, femeia de serviciu.
- Dacă în cursul unui an fiscal au loc modificări în legătură cu tipul reprezentanței, aceasta are obligația de a depune o nouă declarație de impunere, conform art. 2 din prezenta ordonanță, în cursul lunii în care a intervenit modificarea respectivă.
- În acest caz, impozitul pe venitul anual se recalculează începând cu data de întâi a lunii în care a intervenit modificarea. Ratele de impozit rămase de plată până la expirarea anului fiscal se vor influența cu diferențele rezultate din recalcularea impozitului pe venit și se vor plăti la termenele prevăzute în art. 4.
Acte ale Organelor de specialitate ale Administrației Publice Centrale
Ordinul nr. 258 din 23 iunie 1996
Ministrul culturii,
- în temeiul Decretului nr. 12/1989 privind înființarea Ministerului Culturii și al Hotărârii Guvernului nr. 642/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii, republicată,
- în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 542/1996 cu privire la compensarea și indexarea salariilor începând cu luna iulie 1996 și ale art. 3 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 571/1995 privind stabilirea tarifelor pentru remunerarea colaboratorilor fără drept de autor, utilizate în unitățile bugetare din domeniul culturii și artei,
emite următorul ordin:
Articol unic. - De la data de 1 iulie 1996, tarifele prevăzute în anexele nr. 1 și 2 la Hotărârea Guvernului nr.571/1995 se indexează cu un coeficient de 6% și sunt prevăzute în anexele nr. 1 și 2 la prezentul ordin.
Ministrul Culturii,
Viorel Mărginean
Anexa nr. 1
Tarife pentru remunerarea colaboratorilor fără drept de autor, utilizate în unitățile bugetare din domeniul culturii și artei
Capitolul I
Concerte simfonice, vocal-simfonice și camerale
1. Dirijor/concert | 61.930 – 212.360 |
2. Solist instrumentist, concertist și solist vocal/concert | 41.230 – 141.570 |
3. Supliment în orchestră și cor/concert | 14.150 – 66.070 |
4. Dirijor cor/concert: | |
- concert „a cappella” | 106.180 – 176.960 |
- concert vocal-simfonic | 94.380 – 147.460 |
5. Corepetitor pentru pregătirea unui concert coral integral sau a unei lucrări vocal-simfonice/oră | 2.120 – 5.890 |
6. Povestitor, recitator/concert sau spectacol | 24.770 – 41.280 |
7. Prezentarea concertelor educative/concert | 24.770 – 41.280 |
Notă:
- Tarifele de la pct. 1-4 cuprind și activitatea de pregătire a concertului. La repetarea concertului într-un interval de o lună, tariful se reduce cu până la 20%.
Capitolul II
Operă, operetă și balet
8. Dirijor pentru pregătirea unui spectacol nou, inclusiv dirijarea primului spectacol | 412.920 – 825.840 |
9. Dirijor pentru dirijarea unui spectacol existent în repertoriu | 61.930 – 212.360 |
10. Regizor artistic pentru pregătirea unui spectacol nou | 412.920 – 825.840 |
11. Asistent regie artistică pentru pregătirea unui spectacol nou | 176.960 – 330.330 |
12. Coregraf pentru pregătirea unui spectacol integral de balet în coregrafie originală | 412.920 – 825.840 |
13. Coregrafie originală pentru divertisment într-un spectacol nou de operă | 94.380 – 312.630 |
14. Maestru de balet pentru pregătirea unui spectacol integral de balet în coregrafie clasică | 212.360 – 353.930 |
15. Coregraf pentru pregătirea într-o coregrafie originală a unor momente într-un spectacol de balet | 144.520 – 206.430 |
16. Maestru de balet pentru divertisment, coregrafie clasică de operă | 103.220 – 165.160 |
17. Corepetitor pentru pregătirea cu soliști vocali a rolurilor principale/oră | 2.120 - 5.890 |
18. Solist vocal în rolul principal (prim-solist)/spectacol | 70.780 - 153.370 |
19. Solist vocal în rol secundar/spectacol | 41.280 - 102.640 |
20. Maestru de cor pentru pregătirea corului într-un spectacol nou de operă sau operetă | 123.870 - 165.160 |
21. Balerin în spectacole integrale de balet/spectacol: | |
- solist balet în roluri principale (prim-balerin) | 82.580 - 212.360 |
- solist balet în roluri secundare | 47.190 - 106.180 |
- corp ansamblu | 16.510 - 33.030 |
22. Corepetitor pentru pregătirea unui spectacol de balet nou/oră | 2.120 - 5.890 |
23. Maestru studii (muzică. balet)/oră | 6.240 - 12.380 |
24. Supliment în orchestra, cor, balet/spectacol | 14.160 - 66.070 |
25. Maestru pentru pregătirea unor scene de masă (lupte, scrimă, elemente de cascadorie etc.) în spectacol nou | 58.980 - 144.520 |
26. Figurat/spectacol: | |
- cu participare muzicală sau coregrafică | 6.240 - 10.370 |
- fără participare muzicală sau coregrafică | 2.120 - 5.300 |
27. Sufleor/spectacol | 41.280 - 82.580 |
Notă:
- a) Tarifele de la pct. 8, 10-16 implică obligația de a pregăti două distribuții.
- b) Pentru spectacolele într-un act, tarifele se reduc cu până la 50%.
- c) în cazul spectacolelor de balet, onorariul pentru coregrafie include și plata pentru regie.
- d) În situația în care maestrul de balet realizează și regia artistică a spectacolului, tariful se majorează cu până la 20%.
- e) în cazul activităților de la pct. 25, totalul sumelor plătite mai multor colaboratori utilizați nu va putea depăși tariful maxim.
Capitolul III
Concerte de estrada, spectacole de revistă și divertisment
28. Dirijor: | |
- pentru pregătirea unui concert sau spectacol nou, inclusiv dirijarea primului spectacol sau concert | 196.960 - 412.920 |
- pentru fiecare concert sau spectacol dirijat | 35.390 - 70.780 |
29. Regizor artistic: | |
- pentru pregătirea unui concert sau spectacol nou | 117.970 - 247.750 |
- pentru pregătirea unui spectacol nou de revistă | 176.960 - 412.920 |
30. Asistent de regie pentru pregătirea unui spectacol nou de revistă | 120.690 - 212.360 |
31. Coregraf pentru pregătirea unui spectacol nou de revistă, în concepție originală | 289.040 - 412.920 |
32. Coregraf pentru pregătirea unor momente coregrafice într-un spectacol nou de revistă | 58.980 - 206.450 |
33. Corepetitor la pregătirea unui concert sau spectacol de estrada/oră | 2.120 - 5.890 |
34. Maestru pentru pregătirea unor scene de masă (lupte, scrimă, elemente de cascadorie etc.) în spectacol nou | 31.020 - 103.220 |
35. Solist vocal, solist balet/spectacol | 17.690 - 82.580 |
36. Actor/spectacol | 17.690 - 82.580 |
37. Interpret în show complex/spectacol | 17.690 - 94.380 |
38. Membru în grup vocal/spectacol | 10.380 - 17.690 |
39. Solist instrumentist/spectacol | 18.630 - 53.080 |
40. Supliment în orchestră și balet/spectacol | 10.370 - 41.280 |
41. Prezentator/spectacol | 20.630 - 41.280 |
42. Figurat/spectacol | 2.120 - 8.250 |
Notă:
- a) Pentru spectacolele de revistă într-un act, tarifele se reduc cu până la 50%.
- b) În cazul activităților de la pct. 34, totalul sumelor plătite mai multor colaboratori utilizați nu va putea depăși tariful maxim.
Capitolul IV
Concerte cu orchestre de muzică populară
43. Dirijor: | |
- pentru pregătirea unui program integral nou, inclusiv dirijarea primului concert | 117.970 – 294.920 |
- pentru dirijarea fiecărui concert | 23.590 – 58.980 |
44. Solist vocal, solist instrumentist/spectacol | 12.380 – 66.070 |
45. Instrumentist/spectacol | 16.510 – 33.030 |
46. Membru în grup vocal/spectacol | 8.250 – 14.500 |
47. Prezentator/spectacol | 11.790 – 17.690 |
Capitolul V
Ansambluri de cântece și dansuri
48. Dirijor: | |
- (cor și orchestră) pentru pregătirea unui program integral nou (cuprinzând și dansurile), inclusiv dirijarea primului spectacol | 176.950 – 353.930 |
- pentru fiecare spectacol dirijat | 23.590 – 58.980 |
49. Regizor artistic pentru montarea unui spectacol nou | 141.570 – 294.940 |
50. Solist vocal, solist instrumentist. solist balet/spectacol | 12.380 – 66.070 |
51. Supliment în orchestră, cor, corp ansamblu balet/spectacol | 6.240 – 33.030 |
52. Corepetitor pentru pregătirea unui concert coral integral (corurile) sau a colectivului de dansuri populare/ora | 2.120 – 5.890 |
53. Prezentator/spectacol | 11.790 – 17.690 |
54. Coregraf pentru: | |
- pregătirea unui spectacol integral de dansuri în montare scenică originală | 141.570 – 294.940 |
- montarea unei suite, a unui tablou coregrafic sau a unui dans de mari proporții în montare originală | 82.580 – 144.520 |
- montarea unui dans original | 33.030 – 49.550 |
Notă:
- a) Pentru spectacolele într-un act, tarifele se reduc cu până la 50%.
- b) în cazul pregătirii unui spectacol de dansuri populare de către mai mulți colaboratori, totalul sumelor plătite acestora nu poate depăși tariful de la pct. 54.
Capitolul VI
Concerte și spectacole de divertisment
55. Grup vocal-instrumental - suma globală/spectacol: | |
- până la 5 persoane inclusiv | 247.750 – 412.920 |
- peste 5 persoane | 289.040 – 530.900 |
56. Disc-jokey, animator-amfitrion în cluburi, saloane de divertisment și agrement, pe program | 23.590 – 35.390 |
Notă:
- În situația în care colaboratorul utilizează aparatura proprie, onorariul se majorează cu până la 50%.
57. Cascador/spectacol | 11.790 – 29.480 |
Notă:
- În spectacolul de profil tariful se majorează cu până la 100%.
- Carburantul și recuzita consumabile se suportă de beneficiar.
Capitolul VII
Teatre dramatice, de păpuși și marionete
58. Regizor artistic pentru montarea unui spectacol nou | 40.860 – 825.840 |
59. Asistent regie pentru pregătirea unui spectacol nou | 147.460 – 294.940 |
60. Actor mim, actor mânuitor păpuși și marionete/spectacol | 17.690 – 94.380 |
61. Imprimarea unui rol pentru spectacol | 20.630 – 102.640 |
62. Figurat/spectacol: | |
- cu participare vorbită | 6.240 - 10.380 |
- fără participare vorbită | 3.180 - 6.240 |
63. Maestru pentru pregătirea unor scene de masă (lupte, scrimă, elemente de cascadorie etc.) în spectacol nou | 31.020 - 103.220 |
64. Sufleor/spectacol | 8.250 - 12.380 |
65. Realizarea ilustrației muzicale și a înregistrării/minut | 2.460 - 5.890 |
Notă:
- În cazul activităților de la pct. 63, totalul sumelor plătite unor colaboratori utilizați nu va putea depăși tariful maxim.
Capitolul VIII
Circuri
66. Regizor artistic pentru pregătirea unui spectacol nou | 117.970 - 353.930 |
67. Artist de circ (acrobat, dresor, dansator, iluzionist etc.)/spectacol | 14.160 - 76.680 |
Notă:
- Pentru dresor de animale sălbatice tariful se majorează cu până la 50%. Pe tot intervalul cât dresorul prestează muncă de colaborare, instituția este obligată să asigure hrana animalelor folosite în spectacol.
68. Prezentator/spectacol | 12.360 – 20.630 |
69. Dirijor pentru pregătirea părții muzicale, inclusiv dirijarea în cadrul primului spectacol: | 117.970 – 294.940 |
- pentru fiecare spectacol dirijat | 23.590 – 59.980 |
70. Instrumentist, balerin/spectacol | 8.250 – 23.590 |
71. Coregraf pentru pregătirea unui spectacol nou, original | 82.580 – 144.520 |
Capitolul IX
Scenografie la teatre muzicale, dramatice, de păpuși și marionete
72. Scenografie pentru pregătirea unui spectacol nou | 165.160 – 660.670 |
73. Pictor costume: | |
a) pentru cel puțin 30 de schițe de costum | 117.970 – 474.910 |
b) pentru cel puțin 20 de schițe de costum | Tariful de la lit. a) se reduce cu până la 30%. |
c) pentru cel puțin 10 schițe de costum | Tariful de la lit. a) se reduce cu până la 60%. |
d) pentru mai puțin de 10 schițe de costum | Tariful de la lit. a) se reduce cu până la 75%. |
74. Realizare păpuși/bucată | 35.390 – 82.580 |
Notă:
- În tarifele prevăzute la pct. 72, 73 și 74 se cuprind: proiectarea artistică, machetele, proiectarea tehnică, urmărirea executării decorurilor, costumelor și păpușilor în ateliere, execuția retușurilor, repetițiile.
75. Pictură manuală/m2 | 580 - 2.360 |
76. Sculptură modelată în argilă pentru butaforie/bucată: | |
- statui, busturi | 23.590 - 74.320 |
- ornamente, obiecte mici de recuzită | 1.650 - 23.590 |
Notă:
- În tarif este cuprinsă și forma de ghips și cașerarea.
- În cazul când nu se execută și aceste operațiuni, tariful se reduce cu până la 20%.
- Multiplicarea lucrărilor de sculptură se plătește cu același tarif redus cu până la 40% cu excepția ornamentelor la care reducerea este de până la 60%.
77. Imprimeuri manuale/m2 (costume, draperii, șaluri etc.) | 1.750 – 2.940 |
Notă:
- Dacă lucrarea cuprinde motive repetate (șabloane), tariful se reduce cu până la 30%.
78. Lucrare artistică în metal/bucată (inele, cercei, coliere etc.) | 940 – 5.300 |
79. Metaloplastia de teatru/bucată (coifuri, coroane, paftale, săbii, lampioane etc.) | 810 – 14.730 |
Anexa nr. 2
Tarifele pentru colaborări diverse
1. Muncitor (mânuitor decor, electrician, mecanic, tâmplar, tapițer, recuziter etc.)/spectacol | 2.120 – 5.890 |
2. Șef de producție, regizor de scenă (culise), coordonator tehnic pentru spectacole/spectacol | 2.460 – 11.790 |
3. Tehnician de sunet și lumină/spectacol | 4.120 – 9.430 |
4. Personal de desen/ire (cabinieră, plasator, controlor bilete etc.)/spectacol | 1.290 – 5.300 |
5. Acordat piane sau revizuiri | 6.240 – 17.690 |
6. Lutier: | |
- reparații simple | 8.250 – 24.770 |
- reparații complexe | 16.500 – 123.870 |
7. Confecționat și fasonat ancii/bucată | 3.060 – 6.240 |
8. Perucherie/bucată | 1.290 – 24.770 |
9. Machiaj/mască realizată | 3.060 – 6.240 |
10. Organizator de turnee, pentru fiecare localitate, indiferent de numărul spectacolelor | 6.240 - 10.370 |
11. Difuzor de bilete: un comision de 5-7% din valoarea biletelor vândute/spectacol | |
12. Scrisul biletelor (numerotare conform planului sălilor)/titlu de spectacol | 1.290 - 5.890 |
13. Scrisul afișelor (sala, data, ora, biletele de vânzare etc.)/titlu de spectacol | 1.400 - 5.890 |
14. Afișajul/titlu de spectacol | 2.120 - 10.370 |
15. Referate de analiză, informare și confruntări cu privire la creația folosită în activitatea artistică în vederea alegerii repertoriului și a participării în juriu la concursurile de creație (teatru, operă, operetă, spectacole literar-muzicale, librete etc.)/referat | 20.630 - 41.280 |
Notă:
- Tarifele prevăzute la pct. 1-9 se plătesc colaboratorilor angajați pe baza de contract de colaborare de către acele unități care nu dispun de personal propriu calificat pentru asigurarea bunei desfășurări a spectacolului organizat la sediul său (ca activitate proprie sau ca activitate a unei alte instituții căreia i-a fost închiriat spațiul pentru spectacol).