Monitorul Oficial 251/1992

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0251 - Partea I - Joi, 8 octombrie year::1992

Legi şi decrete

Lege pentru abrogarea Decretului nr. 24/1990 privind urmărirea și judecarea unor infracțiuni, depunerea unei cauțiuni și înlocuirea, în anumite cazuri, a executării pedepsei închisorii prin obligarea la plata unei amenzi

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Decretul nr. 24/1970 privind urmărirea și judecarea unor infracțiuni, depunerea unei cauțiuni și înlocuirea, în anumite cazuri, a executării pedepsei închisorii prin obligarea la plata unei amenzi, cu modificările ulterioare, se abrogă.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 9 septembrie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, academician Alexandru Bîrlădeanu

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 3 septembrie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan

București, 3 octombrie 1992 | Nr. 108.

Decret cu privire la promulgarea Legii pentru abrogarea Decretului nr. 24/1970 privind urmărirea și judecarea unor infracțiuni, depunerea unei cauțiuni și înlocuirea, în anumite cazuri, a executării pedepsei închisorii prin obligarea la plata unei amenzi

În temeiul art. 77 alin. (1) din Constituție României, promulgăm

Legea pentru abrogarea Decretului nr. 24/1970 privind urmărirea și judecarea unor infracțiuni, depunerea unei cauțiuni și înlocuirea, în anumite cazuri, a executării pedepsei închisorii prin obligarea la plata unei amenzi

și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 2 octombrie 1992 | Nr. 199.

Lege pentru modificarea art. 43 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Legea audiovizualului nr. 48/1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 104 din 25 mai 1992, se modifică după cum urmează:

Alineatul (1) al articolului 43 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Persoanele juridice publice, altele decât cele prevăzute de art. 41, și regiile autonome din domeniul telecomunicațiilor, precum și cele private care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, funcționează autorizat își vor putea continua activitatea până la data de 31 decembrie 1992."

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 2 septembrie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, academician Alexandru Bîrlădeanu

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 10 septembrie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan

București, 3 octombrie 1992 | Nr. 109.

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 43 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992

În temeiul art. 77 alin. (1) din Constituția României, promulgăm

Legea pentru modificarea art. 43 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992

și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 2 octombrie 1992 | Nr. 200.

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea Acordului dintre Guvernul României și Organizația Internațională pentru Imigrări referitor la statutul juridic, privilegiile și imunitățile acestei organizații în România

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Acordul dintre Guvernul României și Organizația Internațională pentru Imigrări referitor la statutul juridic, privilegiile și imunitățile acestei organizații în România, semnat la București la 15 iulie 1992.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 21 septembrie 1992 | Nr. 568.

Contrasemnează:

Ministrul afacerilor externe, Adrian Năstase

Acord între Guvernul României și Organizația Internațională penin Imigrări referitor la statutul juridic, privilegiile și imunitățile acestei organizații în România

Guvernul României, pe de o parte, și Organizația Internațională pentru Imigrări (I.O.M.), pe de altă parte,

  • având în vedere că art. 27 al Statutului I.O.M. conferă organizației personalitate juridică și calitatea juridică necesară pentru exercitarea funcțiilor și îndeplinirea obiectivului său și că I.O.M. și personalul său trebuie să se bucure de privilegiile și imunitățile prevăzute la art. 28 al statutului,
  • considerând că obiectivul și funcțiile I.O.M, ca și activitățile îndeplinite de organizație și personalul său, justifică să li se acorde în România privilegii și imunități identice în conținut cu cele acordate instituțiilor specializate ale Națiunilor Unite și personalului acestora,

au convenit asupra următoarelor:

Articolul 1

I.O.M. se va bucura în România de aceleași privilegii și imunități ca acelea conferite instituțiilor specializate ale Națiunilor Unite în virtutea Convenției asupra privilegiilor și imunităților din 21 noiembrie 1947, cât și a legilor și reglementărilor române, pertinente în acest domeniu.

Articolul 2

Reprezentanții statelor membre ale I.O.M. se vor bucura în România de aceleași privilegii și imunități ca acelea conferite reprezentanților statelor membre ale unei instituții specializate a Națiunilor Unite, în virtutea Convenției asupra privilegiilor și imunităților din 21 noiembrie l947 și a legilor și reglementărilor române pertinente în acest domeniu.

Articolul 3

1. Directorul general și directorul general adjunct al I.O.M., pe de o parte, și membrii personalului I.O.M., pe de alta, se vor bucura în România de aceleași privilegii și imunități ca acelea conferite conducătorilor executivi și, respectiv, personalului instituțiilor specializate ale Națiunilor Unite, în virtutea Convenției asupra privilegiilor și imunităților din 21 noiembrie 1947 și a legilor și reglementărilor române pertinente în acest domeniu.

2. Membrii personalului posedând cetățenie română sau care au reședința permanentă în România vor, avea imunitate de jurisdicție în privința afirmațiilor verbale sau scrise și a tuturor acțiunilor îndeplinite de aceștia în calitate oficială.

Articolul 4

În legătură cu privilegiile, imunitățile și facilitățile menționate la art. 2 și 3, I.O.M. va coopera permanent cu autoritățile de resort din România, pentru a facilita înfăptuirea întocmai a justiției, pentru a obține respectarea reglementărilor privind ordinea publică și a asigura ca membrii personalului său să nu se amestece în treburile interne ale României și pentru a preveni orice abuz.

Articolul 5

1. I.O.M. va aplica în România, în cooperare sau cu asistența autorităților guvernamentale interesate, a instituțiilor publice și a organizațiilor neguvernamentale, un program de informare referitor la imigrări, care va oferi informații asupra procedurilor legale de emigrare și admitere și în legătură cu condițiile de viață în diverse țări de imigrare, ca și asupra problemelor legate de emigrarea ilegală.

2. I.O.M. va stabili, de asemenea, la cererea sau cu consimțământul Guvernului României și sub rezerva disponibilității fondurilor, și alte programe legate de migrare, cum ar fi emigrarea naționalilor și a străinilor, reintegrarea naționalilor returnați, repatrierea cadrelor calificate, folosirea experților în programe de asistență pentru țările în curs de dezvoltare, migrarea selectivă și servicii consultative.

Articolul 6

Pentru îndeplinirea programelor și activităților în România, I.O.M. este autorizat de Guvernul României să deschidă un oficiu la București și să numească personal internațional și local adecvat.

Articolul 7

1. Acest acord va intra în vigoare la data comunicării de către Guvernul României a îndeplinirii procedurilor interne necesare.

2. Acest acord poate fi revizuit la cererea fiecărei părți. Dacă negocierile nu se materializează într-o înțelegere în timp de 6 luni, acest acord poate fi denunțat de fiecare parte, printr-un preaviz de un an.

Drept care reprezentanții subsemnați, împuterniciți în acest scop, au semnat acest acord.


Încheiat la București la 15 iulie 1992, în două exemplare, fiecare în limba engleză și limba română, ambele texte având aceeași valoare.


Pentru Guvernul României, Constantin Ene

Pentru Organizaţia Internațională pentru Imigrări, James N. Purcell

Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 522/1991 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 522/1991 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului se modifică astfel:

1. Articolul 6 alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 6. - (1) În cadrul Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului se organizează și funcționează Inspecția de Stat în Construcții, Lucrări Publice, Urbanism și Amenajarea Teritoriului, cu nivel de direcție generală."

2. Articolul 6 alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(4) În cadrul compartimentelor din structura organizatorică a Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului se organizează servicii, oficii și birouri, prin ordin al ministrului."

3. Articolul 7 alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) În cadrul numărului maxim de posturi aprobat pe total minister, ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului aprobă numărul de posturi pe compartimente.”

4. Articolul 9 alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„Art. 9. - (1) Compartimentele din structura de organizare a Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului sunt coordonate de doi secretari de stat, din care unul este locțiitor al ministrului.
(2) Repartizarea atribuțiilor de coordonare ale secretarilor de stat se stabilește prin ordin al ministrului lucrărilor publice și amenajării teritoriului."

5. Articolul 10 alineatele (1), (2) și (3) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„Art. 10. - (1) Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului are în subordine Institutul de Cercetări în Construcții și Economia Construcțiilor - INCERC, Centrul de Documentare pentru Construcții, Arhitectură, Urbanism și Amenajarea Teritoriului - CDCAS, Institutul de Cercetare-Proiectare Urbanproiect, precum și inspecții teritoriale în construcții, lucrări publice, urbanism și amenajarea teritoriului.
Inspecțiile teritoriale sunt instituții publice cu finanțare integrală din venituri extrabugetare."

6. Articolul 10 alineatul (4) se renumerotează și devine 10 (2).

7. Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 522/1991 se înlocuiește cu anexa la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 21 septembrie 1992 | Nr. 569.

Contrasemnează:

p. Ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului, Victor Dumitrache, secretar de stat

Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu

Ministrul muncii și protecției sociale, Dau Mircea Popescu

Anexă

 

Hotărâre privind stabilirea datei pentru alegerea unor primari

Guvernul României hotărăște:

Articol mic. - Se stabilește data de 29 noiembrie 1992 pentru alegerea primarilor în circumscripțiile electorale menționate în anexa la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 28 septembrie 1992 | Nr. 593.

Contrasemnează:

Secretari de stat în Departamentul pentru Administrația Publică Locală, Doru Viorel Ursu și Teodor Mircea Vaida

Anexă

Lista circumscripțiilor electorale în care se vor desfășura alegerile pentru primari la data de 29 noiembrie 1992

Nr. crt Denumirea circumscripțiilor electorale Judeţul
1. Scărișoara Alba
2. Beceni Buzău
3. Cornea Caraș-Severin
4. Ghelința Covasna
5. Moreni Dîmbovița
6. Călărași Dolj
7. Sinești și Miroslava Iași
8. Cavnic Maramureș
9. Dubova Mehedinți
10. Sagna Neamț
11. Grădinari Olt
12. Iancu Jianu Olt
13. Călugăreni Prahova
14. Benesat Sălaj
15. Biertan Sibiu
16. Calafindești Suceava
17. Ostrov Tulcea
18. Sarighioi Tulcea
19. Greci Tulcea
20. Delești Vaslui
21. Laloșu Vîlcea
22. Tifești Vrancea