Monitorul Oficial 123/1993
Monitorul Oficial al României
Anul V, Nr. issue::0123 - Partea I - Joi, 10 iunie year::1993
Decrete
Decret privind trecerea direct în retragere a unui general din Ministerul Apărării Naționale
În temeiul art. 94 lit. b) din Constituția României,
Președintele României decretează:
Articol unic. - Pe data de 7 iunie 1993, generalul-maior Vâlcu Simion Emil se trece direct în retragere, prin aplicarea art. 46 lit. a) din Statutul corpului ofițerilor.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre privind participarea României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă participarea României la Expoziția Internațională cu tema „Căutarea unui nou drum spre dezvoltare”, ce va avea loc la Taejon - Republica Coreea, între 7 august - 7 noiembrie 1993.
Art. 2. - Coordonarea generală a participării României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 aparține Ministerului Cercetării și Tehnologiei.
Art. 3. - Se numește în calitate de comisar general al Pavilionului României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 domnul dr. ing. Popescu Ioan Dan, directorul general al Institutului de Cercetări Textile „CERTEX” București.
Art. 4. - În vederea realizării măsurilor necesare organizării expoziției, se constituie, sub președinția domnului ministru Doru Dumitru Palade, un comitet interministerial, în componența prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 5. - Departamentul Informațiilor al Guvernului răspunde de mesajul și programul promoțional al participării României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Cocea 1993.
Art. 6. - Pregătirea, realizarea și administrarea Pavilionului României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 va fi făcută de Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții de Artă „ARTEXPO” din subordinea Ministerului Culturii.
Art. 7. - Finanțarea participării României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 se suportă de către Ministerul Cercetării și Tehnologiei din bugetul fondului special de cercetare-dezvoltare, prevăzut în anexa nr. 7 la Legea bugetului de stat pentru anul 1993, în limita sumei de 456 milioane lei.
Art. 8. - Manifestările culturale prilejuite de participarea României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 și pentru „Ziua României”, ce se vor organiza în această perioadă, vor fi coordonate de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Culturii.
Art. 9. - După închiderea expoziției, bunurile expuse, cât și mobilierul sau alte materiale, vor fi redate instituțiilor în administrarea cărora se află sau Ministerului Cercetării și Tehnologiei și Ministerului Afacerilor Externe, potrivit unui proces-verbal întocmit de comitetul interministerial prevăzut la art. 4.
Contrasemnează: Ministrul cercetării și tehnologiei, |
Anexă
Comitetul interministerial pentru asigurarea măsurilor de participare a României la Expoziția Internațională Taejon - Republica Coreea 1993 (nominalizări pe baza comunicărilor ministerelor)
- Ministerul Cercetării și Tehnologiei - Doru Dumitru Palade - ministru
- Ministerul Afacerilor Externe - Roșu Gheorghe - director Direcția Asia și Orientul Îndepărtat
- Departamentul Informațiilor Publice - Cristian Savu - director
- Ministerul Finanțelor - Patoni Elena - expert Direcția Generală a Finanțelor Instituțiilor Publice
- Ministerul Comerțului - Rogoveanu Sorin - șef serviciu Direcția promovare și cooperare
- Stănișor Adrian - consilier la Direcția promovare și cooperare - Ministerul Culturii - Oroveanu Mihai - director Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții de Artă
- Ministrul Industriilor - Potra Valer - șef serviciu Direcția Generală Comerț Exterior
- Ministerul Transporturilor - Săbău Mihai - director general Direcția Generală Dezvoltare, Investiții și Licitații
- Ministerul Turismului - Citirigă Gheorghe - consilier director general la Direcția generală de promovare și cooperare internațională
Hotărâre privind acordarea de la bugetul de stat a primei incluse în prețul de achiziție pentru grâu, porumb și orz, începând cu data de 5 martie 1993
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Unitățile achizitoare, indiferent de forma de organizare și proprietate, care achiziționează cereale în scopul producției de panificație sau pentru furajarea animalelor, vor încasa de la bugetul de stat, pe bază de decont justificativ, prima inclusă în prețul de achiziție primit de producătorii agricoli, începând cu data de 5 martie 1993 până la data de 15 iunie 1993, după cum urmează:
- 30 lei/kg - la grâu
- 20 lei/kg - la porumb
- 30 lei/kg - la orz.
Primele cuprinse în prețurile de contractare și achiziție pentru grâu, porumb și orz se decontează, în cadrul fondurilor prevăzute pe anul 1993, Ministerului Agriculturii și Alimentației.
Art. 2. - Deconturile justificative, întocmite potrivit anexei la prezenta hotărâre de către unitățile achizitoare, se vor depune până cel târziu la data de 25 iunie 1993 pentru lunile martie și aprilie, la Ministerul Agriculturii și Alimentației, în vederea verificării și prezentării la Ministerul Finanțelor pentru deschiderea creditelor bugetare de la capitolul 76.1 - Agricultură, silvicultură, ape, mediu înconjurător.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Anexă
Unitatea achizitoare | Verificat și avizat, Direcția finanțelor publice și controlului financiar de stat Director, |
Produsul | Cantitatea achiziționată STAS - kg - |
Primă - lei/kg - |
Total primă - mii lei - (col. 1 x col. 2) |
A | 1 | 2 | 3 |
---|---|---|---|
Grâu | 30,00 | ||
Porumb | 20,00 | ||
Orz | 30,00 | ||
Total | X |
Director, | Contabil șef, |
Hotărâre privind atribuirea unui spațiu pentru funcționarea Camerei de Conturi a județului Gorj
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă, pe baza hotărârii împuterniciților mandatați să reprezinte interesele capitalului de stat, transmiterea din patrimoniul Societății de Servicii informatice Tîrgu Jiu - S.A., în proprietatea statului, în administrarea Curții de Conturi, pentru a fi folosit ca sediu pentru Camera de Conturi a județului Gorj, a corpului vechi din imobilul situat în Tîrgu Jiu, str. Tudor Vladimirescu nr. 17, județul Gorj.
Art. 2. - Patrimoniul Societății de Servicii Informatice Tîrgu Jiu - S.A. se diminuează cu valoarea suprafeței de 473,72 mp din imobil.
Predarea-primirea se va face pe bază de protocol.
Art. 3. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prevederile cuprinse în anexele nr. 1 și 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1365/1990 se modifică în mod corespunzător.
Contrasemnează: Secretar de stat, |
Hotărâre privind dizolvarea Consiliului comunei Grojdibodu, județul Olt și stabilirea datei pentru organizarea de noi alegeri
În temeiul art. 34 alin. 1 lit. a) din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Consiliul comunei Grojdibodu, județul Olt, se dizolvă începând cu data prezentei hotărâri.
Art. 2. - Se stabilește data de 8 august 1993 pentru alegerea Consiliului local în Circumscripția electorală Grojdibodu, județul Olt.
Contrasemnează: Secretar de stat, |
Hotărâre privind demiterea unui membru al Consiliului comunei Tansa, județul Iași
În temeiul art. 35 alin. 2 din Legea administrației publice locale nr. 69/1991,
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Domnul Spînu Gheorghe se demite din funcția de consilier în Consiliul comunei Tansa, județul Iași.
Contrasemnează: Secretar de stat, |
Hotărâre cu privire la alocarea unei sume de bani în vederea reconstruirii lăcașului de cult „Sfântul Spiridon Vechi” din municipiul București
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă alocarea sumei de 33,2 milioane lei, din rezerva bugetară la dispoziția Guvernului, cu titlu de contribuție din partea statului pentru rezidirea monumentului istoric și de arhitectură „Sfântul Spiridon Vechi” din municipiul București.
Art. 2. - Fondurile prevăzute la art. 1 se vor aloca prin Secretariatul de Stat pentru Culte, beneficiarul lucrării fiind Patriarhia Română.
Art. 3. - Ministerul Finanțelor va introduce modificările corespunzătoare în bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pe anul 1993.
Art. 4. - Respectarea destinației fondurilor de mai sus este supusă controlului Secretariatului de Stat pentru Culte.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiții „Înființarea distribuției de gaze naturale în orașul Rîmnicu Sărat, județul Buzău”
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Înființarea distribuției de gaze naturale în orașul Rîmnicu Sărat, județul Buzău” cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici cuprinși în anexă[1].
Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții se face din bugetul local, din bugetul de stat și alte fonduri legal constituite cu această destinație, în funcție de subordonarea unităților beneficiare, precum și din fondurile constituite cu această destinație de la consumatorii individuali.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea Înțelegerii de constituire a Centrului Balcanic de Cooperare între Întreprinderile Mici și Mijlocii
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă Înțelegerea de constituire a Centrului Balcanic de Cooperare între Întreprinderile Mici și Mijlocii, semnată la Varna, Bulgaria, la 21 octombrie 1992.
Contrasemnează: Ministru de stat, președintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie și Reformă Economică, |
Hotărâre cu privire la rambursarea creditului acordat de Guvernul S.U.A. în baza Programului C.C.C. - Legea Publică 480 din 1990 și plata dobânzilor aferente
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Plata dobânzilor aferente creditului acordat de Guvernul S.U.A. în baza Programului C.C.C. - Legea Publică 480 din 1990 începând cu anul 1993 și până la rambursarea totală a acestui credit, cât și plata ratelor de capital începând cu anul 1996 se vor face din fondurile aprobate anual, cu această destinație, Ministerului Agriculturii și Alimentației prin bugetul de stat.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre pentru aprobarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului din România și Ministerul Construcțiilor, Locuințelor și Amenajării Teritoriului din Albania
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă Protocolul de colaborare dintre Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului din România și Ministerul Construcțiilor, Locuințelor și Amenajării Teritoriului din Albania și nota anexată protocolului semnat la 18 martie 1993.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, |
Hotărâre privind abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 649/1992
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Prevederile Hotărârii Guvernului nr. 649 din 13 octombrie 1992 privind aprobarea investiției și acordarea garanției statului pentru creditul extern pentru „Spitalul specializat de înaltă chirurgie” la București, beneficiar fiind Ministerul Sănătății, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266/1992, se abrogă.
Contrasemnează: p. Ministrul sănătății, |
Hotărâre privind aprobarea renunțării la cetățenia română de către unele persoane
În temeiul art. 27 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991,
Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă renunțarea la cetățenia română persoanelor prevăzute în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Contrasemnează: Ministrul justiției, |
Anexă
Lista persoanelor pentru care s-a aprobat renunțarea la cetățenia română
1. Kopp Sorina, născută la 11 aprilie 1961 în București, România, fiica lui Mircea și Martha, cu domiciliul actual în Germania, Köln, Wiener Weg 14, Nordrhein-Westfalen.
2. Theiss Simion, născut la 17 decembrie 1951 în Sibiu, județul Sibiu, România, fiul lui Mihai și Ecaterina, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Waldeysenstr. 19.
3. Theiss Heidrun Erika, născută la 9 ianuarie 1957 în Sibiu, județul Sibiu, România, fiica lui Gerhard Erich și Elsa Erica, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Waldeysenstr. 19.
4. Jderiu Marina Laura, născută la 15 martie 1973 în localitatea Filiași, județul Dolj, România, fiica lui Ștefan și Viorica, cu domiciliul actual în Suedia, Stockholm, Vällingby, Vittangig 49.
5. Wagner Kurt Gerhard, născut la 17 noiembrie 1949 în localitatea Hălchiu, județul Brașov, România, fiul lui Hermann și Ekaterina, cu domiciliul actual în Germania, Öhringen, Siedlungsweg 23.
6. Wagner Meta, născută la 31 decembrie 1954 în localitatea Ghimbav, județul Brașov, România, fiica lui Ioan și Roza, cu domiciliul actual în Germania, Öhringen, Siedlungsweg 23.
7. Wagner Birgit, născută la 6 iulie 1973 în Brașov, județul Brașov, România, fiica lui Kurt Gerhard și Meta, cu domiciliul actual în Germania, Öhringen, Siedlungsweg 23.
8. Anastasiu Silvia, născută la 3 septembrie 1918 în localitatea Bîrlad, județul Vaslui, România, fiica lui Chiriac și Elena Elisabeta, cu domiciliul actual în Suedia, Handen, Jordbrov-Södra 13.
9. Grigoraș David, născut la 21 noiembrie 1970 în localitatea Aninoasa, județul Hunedoara, România, fiul lui Ioan și Sabina, cu domiciliul actual în Germania, Konstanz, Werner Sommartstr. 23.
10. Ehlinger Edgar, născut la 23 aprilie 1958 în localitatea Biled, județul Timiș, România, fiul lui Ioan și Ecaterina, cu domiciliul actual în Germania, Bamberg, Schlüsselbergerstr. 7.
11. Ehlinger Erna, născută la 11 aprilie 1958 în localitatea Iecea Mare, județul Timiș, România, fiica lui Petru și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Bamberg, Schlüsselbergerstr. 7.
12. Probst Martha, născută la 24 octombrie 1960 în Miercurea-Ciuc, județul Harghita, România, fiica lui Anton Zoltan și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Stuttgart, Cottastr. 14, Baden-Württemberg.
13. Gherman Gligore, născut la 20 septembrie 1960 în localitatea Căpușu de Cîmpie, județul Mureș, România, fiul lui Gligore și Maria, cu domiciliul actual în Suedia, Trelleborg, Nils Hölgerssonsv. 3.
14. Agoston Petru, născut la 23 septembrie 1952 în Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiul lui Ștefan și Nora, cu domiciliul actual în Germania, Bad Vilbel, Hamburgerstr. 109.
15. Penescu Ion Aurelian, născut la 12 martie 1955 în București, România, fiul lui Florian și Marioara Titina, cu domiciliul actual în Suedia, Lund, Vikingsvägen 28 C.
Referințe
- ↑ Anexa se comunică beneficiarului de investiție.