Monitorul Oficial 170/1996

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 7 aprilie 2012 10:34, autor: CivvicBot (discuție | contribuții) (convertesc issue:: la patru cifre.)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VIII, Nr. issue::0170 - Partea I - Marți, 30 iulie year::1996

Ordonanțe ale Guvernului României

Ordonanță privind asigurarea rambursării împrumutului de stat și a dobânzilor aferente, destinat continuării participării României la construirea Combinatului minier de îmbogățire a minereurilor acide cu conținut de fier de la Krivoi-Rog - Ucraina

În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și al art. 1 lit. c) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Art. 1. - Se aprobă rambursarea de către Ministerul Finanțelor a împrumutului în sumă de 30,3 miliarde lei, contractat pentru continuarea lucrărilor la Combinatul minier de îmbogățire a minereurilor acide cu conținut de fier de la Krivoi-Rog - Ucraina, din fondurile prevăzute în bugetul de stat pentru anul 1996.

Art. 2. - Se aprobă plata dobânzilor aferente împrumutului contractat pentru perioada cuprinsă între data scadenței și data rambursării efective, din fondurile prevăzute în bugetul de stat pentru dobânzi aferente datoriei publice.

Nivelul dobânzii va fi determinat pe baza costurilor medii lunare ale resurselor în lei ale Băncii Române de Comerț Exterior - S.A.

Art. 3. - Încasările provenite din valorificarea la intern sau la export a minereului de fier - pelete, preluat de la partea ucraineană în contul rambursării datoriei sale, se varsă la bugetul de stat.

p. Prim-ministru, Florin Georgescu, ministru de stat, ministrul finanțelor | București, 24 iulie 1996 | Nr. 19.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat
p. Ministrul industriilor,
Constantin Dicu,
secretar de stat


Ordonanță privind modificarea listei-anexă nr. 1 la Legea nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import și din țară, precum și impozitul la țițeiul din producția internă și gazele naturale, republicată

În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și al art. 1 lit. f) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Articol unic. - Se abrogă pozițiile nr. 13 și 25 din lista-anexă nr. 1 la Legea nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import și din țară, precum și impozitul la țițeiul din producția internă și gazele naturale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 286 din 11 decembrie 1995.

p. Prim-ministru, Florin Georgescu, ministru de stat, ministrul finanțelor | București, 24 iulie 1996 | Nr. 20.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat


Ordonanță privind completarea și modificarea unor reglementări referitoare la taxa pe valoarea adăugată

În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și ale art. 1 lit. f) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Art. I. - Ordonanța Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 288 din 12 decembrie 1995, completată și modificată prin Ordonanța Guvernului nr. 2 din 16 ianuarie 1996, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 5 litera c) alineatul penultim se modifică și va avea următorul cuprins:

„Livrarea de utilaje și echipamente, precum și prestările de servicii, legate nemijlocit de operațiunile petroliere realizate de titularii acordurilor petroliere, persoane juridice străine, în baza Legii petrolului nr. 134/1995, se vor efectua cu scutire de taxa pe valoarea adăugată, iar furnizorii și prestatorii vor deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă bunurilor și serviciilor achiziționate destinate operațiunilor de mai sus."

2. Articolul 6 litera A.b) alineatul ultim se modifică și va avea următorul cuprins:

„Sunt scutite, de asemenea, unitățile care desfășoară, potrivit legii, activitate de cercetare-dezvoltare și execută programe, subprograme și teme componente ale Programului național de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, precum și acțiuni cuprinse în acestea.”

3. Articolul 6 litera A.d) se modifică și va avea următorul cuprins:

„d) liber-profesioniștii autorizați care își exercită activitatea în mod individual sau prin asociere în cadrul unor birouri, cabinete sau societăți, în baza unui contract de societate civilă, precum și persoanele fizice și asociațiile familiale autorizate să desfășoare activități economice pe baza liberei inițiative.”

4. Articolul 6 litera B se completează cu litera m), care va avea următorul cuprins:

„m) licențe de filme și programe, drepturi de transmisie, abonamente la agenții de știri externe și altele de această natură, destinate activității de radio și de televiziune.”

5. Articolul 8 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 8. - Taxa pe valoarea adăugată datorată bugetului de stat, potrivit prezentei ordonanțe, se plătește de către:

  • agenții economici înregistrați la organele fiscale competente ca plătitori de taxă pe valoarea adăugată, pentru livrările de bunuri mobile, transferul proprietății bunurilor imobiliare și prestările de servicii supuse taxei pe valoarea adăugată în cotele prevăzute la art. 17 lit. A și B din prezenta ordonanță;
  • titularii operațiunilor de import de bunuri, direct, prin comisionari în vamă sau terțe persoane juridice care acționează în numele și din ordinul titularului operațiunii de import;
  • persoanele fizice, pentru bunurile introduse în țară potrivit regulamentului vamal aplicabil acestora;
  • persoanele juridice sau fizice cu sediul sau cu domiciliul stabil în România, pentru bunurile din import închiriate, inclusiv pe bază de contracte de leasing, precum și pentru serviciile efectuate de prestatori cu sediul sau cu domiciliul în străinătate, referitoare la: cesiuni și concesiuni ale dreptului de autor, de brevete de mărci de fabrică și de comerț sau alte drepturi similare; prestații de publicitate; prestațiile consultanților, inginerilor, birourilor de studii, avocaților, experților contabili și alte prestații similare; prelucrare de date și furnizare de informații; operațiuni bancare, financiare, de asigurare și de reasigurare; punerea la dispoziție,de personal.

În situația în care persoana care realizează operațiuni impozabile nu are sediul sau domiciliul stabil în România, este obligată să desemneze un reprezentant fiscal domiciliat în România, care se angajează să îndeplinească obligațiile ce-i revin conform prevederilor prezentei ordonanțe.”

6. Articolul 17 litera B se completează cu un nou alineat care va avea următorul cuprins:

„Începând cu data de 1 ianuarie 1997, cota redusă de 9% se aplică și pentru:
    a) legume și fructe comestibile congelate, uscate, deshidratate, conservate sau prelucrate;
    b) ouă de păsări din specii domestice;
    c) făină, griș, mălai, paste făinoase, biscuiți, zahăr, orez;
    d) uniforme pentru copiii din învățământul preșcolar și primar;
    e) articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru nou-născuți;
    f) transportul în comun urban de călători, inclusiv cel care parcurge și o distanță în afara urbanului.”

7. Poziția nr. 7 din lista produselor și serviciilor scutite de plata taxei pe valoarea adăugată, anexă la Ordonanța Guvernului nr. 3/1992, republicată, se modifica și va avea următorul cuprins:

„7. - Transportul fluvial al localnicilor în Deltă și pe relațiile Orșova-Moldova Nouă, Brăila-Hârșova, Galați-Grindu."

Art. II. - După aprobarea prezentei ordonanțe de către Parlamentul României, Ordonanța Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 288 din 12 decembrie 1995, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta ordonanță, se va republica în Monitorul Oficial al României, dându-se textelor o nouă numerotare.

p. Prim-ministru, Florin Georgescu, ministru de stat, ministrul finanțelor | București, 24 iulie 1996 | Nr. 21.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat


Ordonanță privind actualizarea și completarea regimului general al contabilității

În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României, precum și al art. 1 lit. c) din Legea nr. 65/1996 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,
Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Art. I. - Legea contabilității nr. 82/1991, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 265 din 27 decembrie 1991, se modifică și se completează astfel:

1. Articolul 8 alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Ministerul Finanțelor poate aproba excepții de la regula inventarierii anuale pentru unele bunuri cu caracter special aflate în administrarea instituțiilor publice și a regiilor autonome, la propunerea ministerelor de resort."

2. Articolul 11 alineatul (1) se completează și va avea următorul cuprins:

„Art. 11. - (1) Persoanele prevăzute la art. 1 organizează și țin contabilitatea, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul financiar-contabil, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție. Aceste persoane trebuie să posede studii economice superioare.
Prin excepție, funcțiile respective pot fi îndeplinite și de persoane cu studii medii care au calificare corespunzătoare în domeniu, cu avizul Ministerului Finanțelor, la solicitarea justificată a ordonatorilor de credite.”

3. Articolul 11 alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Contabilitatea persoanelor prevăzute la art. 1 poate fi organizată și ținută și de persoane juridice autorizate sau de persoane fizice care au calitatea de contabil autorizat sau expert contabil, care răspund potrivit legii.
Calitatea de expert contabil și contabil autorizat se atribuie de către comisiile stabilite prin ordin comun al ministrului finanțelor și al ministrului învățământului, pe baza examenelor organizate de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați potrivit legii și regulamentului aprobat prin hotărâre a Guvernului, care urmează să fie modificat în mod corespunzător."

4. Articolul 11 se completează cu trei alineate, care vor avea următorul cuprins:

„(6) La societățile comerciale la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte, care nu au personal calificat angajat potrivit legii sau contracte de prestări de servicii în domeniul contabilității, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate, Ministerul Finanțelor stabilește, în funcție de evoluția inflației și de dezvoltarea profesiei, limite valorice privind nivelul cifrei de afaceri de la care există obligația de a încheia contracte pentru întocmirea bilanțului contabil numai de către persoane fizice sau juridice autorizate.

(7) Instituțiile publice la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte sau care nu au personal angajat cu contract de muncă pentru conducerea contabilității și întocmirea dărilor de seamă contabile privind execuția bugetară pot încadra personal de specialitate prin încheierea de convenții civile, plata serviciilor urmând a se face din fondul de salarii prevăzut în bugetele acestora, în conformitate cu prevederile reglementărilor legale specifice unităților respective.

În cazul în care unitățile respective nu pot încadra personal de execuție în condițiile alineatului precedent, contabilitatea se poate ține și de către societăți comerciale de expertiză contabilă și persoane fizice autorizate potrivit legii, pe bază de contracte de prestări de servicii. Încheierea contractelor se face pe bază de licitații pentru achiziții publice de bunuri și servicii, organizate în conformitate cu reglementările legale. Plata serviciilor respective se face din credite bugetare cu această destinație și numai în limita cheltuielilor de personal care ar trebui efectuate de unitate în condițiile în care aceasta ar avea angajat personal de specialitate cu contract de muncă.”

5. Articolul 27 se completează cu alineatul (5), care va avea următorul cuprins:

„(5) Eventualele erori constatate în contabilitate, după aprobarea și depunerea bilanțului contabil, vor fi corectate în anul în care acestea se constată, bilanțurile contabile ale exercițiilor anterioare nemaiputând fi modificate.”

6. Articolul 29 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 29. - Bilanțurile contabile ale societăților comerciale sunt supuse verificării și certificării de către cenzori, experți contabili, contabili autorizați cu studii superioare sau societăți comerciale de expertiză contabilă, după caz, în condițiile stabilite de Ministerul Finanțelor. În același mod se stabilesc și condițiile privind verificarea și certificarea bilanțurilor contabile ale regiilor autonome.”

7. Articolul 38 punctul 4 litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile patrimoniale, înregistrarea în contabilitate a acestora în perioada la care se referă, păstrarea și arhivarea acestora, precum și reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse;”

8. Articolul 38 punctul 4 se completează cu literele e), f) și g), care vor avea următorul cuprins:

„e) întocmirea și depunerea raportărilor periodice stabilite de Ministerul Finanțelor;
f) prezentarea unor bilanțuri contabile și raportări contabile periodice care conțin date eronate sau necorelate;
g) depunerea declarației din care să rezulte că persoanele juridice și fizice prevăzute la art. 1 nu au desfășurat activitate în perioada de raportare respectivă.”

9. Articolul 39 alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 39. - (1) Contravențiile prevăzute la art. 38 pct. 1 și 2 se sancționează cu amendă de la 2.000.000 lei la 50.000.000 lei, cele prevăzute la pct. 3 și 4 lit. a)-f), cu amendă de la 1.000.000 lei la 25.000.000 lei, iar cea prevăzută la pct. 4 lit. g), cu amendă de 500.000 lei."

10. Articolul 39 alineatul (3) se completează și va avea următorul cuprins:

„(3) Contravențiilor prevăzute la art. 38 le sunt aplicabile dispozițiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, cu excepția prevederilor art. 26 și 27.”

11. Articolul 39 se completează cu alineatul (4), care va avea următorul cuprins:

„(4) Amenzile contravenționale prevăzute la alin. (1) din prezentul articol se suportă de persoanele vinovate."

12. Articolul 43 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 43. - Unitățile din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională vor conduce contabilitatea cantitativ și valoric pentru toate bunurile aflate în administrarea acestora, pe baza normelor proprii avizate de Ministerul Finanțelor.
Trecerea la evidența cantitativ-valorică se va realiza până la data de 31 decembrie 1998, pe baza programelor elaborate de unitățile respective, aprobate prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile de la data publicării prezentei ordonanțe în Monitorul Oficial al României.”

Art. II. - După aprobarea, de către Parlamentul României, a prezentei ordonanțe, Legea contabilității nr. 82/1991 se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

p. Prim-ministru, Florin Georgescu, ministru de stat, ministrul finanțelor | București, 24 iulie 1996 | Nr. 22.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat



Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 1996, necesară importului de gaze petroliere lichefiate pentru populație

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Industriilor cu suma de 1,8 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 1996 în vederea acoperirii diferenței dintre prețul la intern și prețul la import pentru cantitatea de 10.000 tone gaze petroliere lichefiate ce se va importa de către Societatea Comercială „PECO” - S.A. în lunile iulie și august 1996 pentru populație.

Art. 2. - Ministerul Finanțelor va introduce modificările corespunzătoare în bugetul Ministerului Industriilor și în bugetul de stat pe anul 1996.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 5 iulie 1996 | Nr. 544.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor,
Alexandru Stănescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Hotărâre privind asigurarea și creditarea stocurilor de păcură și combustibil lichid ușor pentru populație în iarna 1996-1997

În baza prevederilor Legii nr. 91/1993 și ale Ordonanței Guvernului nr. 34/1994, aprobată prin Legea nr. 121/1994,
Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se autorizează Ministerul Finanțelor sa emită garanții pentru credite „revolving”, în valoare totală de 65 miliarde lei, pe care băncile comerciale le vor acorda regiilor autonome de interes local și agenților economici care furnizează energie termică la populație, în scopul constituirii stocurilor de păcură și combustibil lichid ușor, prevăzute în Programul energetic pentru perioada 1 aprilie 1996 - 31 martie 1997, aprobat de Guvern.

Art. 2. - Rambursarea creditelor prevăzute la art. 1 se va face până la data de 31 martie 1997.

Art. 3. - Consiliile județene și, respectiv, consiliile locale împreună cu direcțiile generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat și cu băncile comerciale sau cu filialele locale ale acestora vor distribui creditele pe regii autonome de interes local și pe alți agenți economici care furnizează energie termică la populație, în conformitate cu prevederile din anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 5 iulie 1996 | Nr. 545.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor,
Alexandru Stănescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu
Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală,
Octav Cozmâncă


Anexă

Valoarea creditelor necesare pentru constituirea stocurilor la centralele termice de zonă și de interes local
- milioane lei -
Nr. crt. Județul Total
1. Alba 1.080
2. Arad 500
3. Argeș 1.245
4. Bacău 745
5. Bihor 1.165
6. Bistrița-Năsăud 3.725
7. Botoșani 8.100
8. Brașov 1.075
9. Brăila 415
10. Buzău 515
11. Caraș-Severin 2.995
12. Călărași 780
13. Cluj 250
14. Constanța 2.000
15. Covasna 645
16. Dâmbovița 750
17. Dolj 1.500
18. Galați 300
19. Gorj 165
20. Harghita 1.400
21. Hunedoara 995
22. Ialomița 1.000
23. Iași 400
24. Maramureș 2.160
25. Mehedinți 1.330
26. Neamț 1.850
27. Olt 1.980
28. Prahova 1.010
29. Satu Mare 350
30. Sălaj 750
31. Sibiu 250
32. Suceava 2.205
33. Teleorman 3.280
34. Timiș 1.630
35. Tulcea 1.290
36. Vaslui 3.990
37. Vâlcea 400
38. Vrancea 3.590
39. Municipiul București 7.190
Total: 65.000


Hotărâre privind aplicarea măsurilor de protecție socială a pensiilor de asigurări sociale de stat și militare, stabilite și recalculate după data de 1 august 1996

În conformitate cu prevederile Legii nr. 3/1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat și asistență socială, cu modificările ulterioare, în scopul aplicării în continuare în mod unitar și echitabil a măsurilor de protecție socială privind pensiile de asigurări sociale de stat și militare și în corelație cu evoluția salariilor,
Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - (1) Măsurile de protecție socială privind pensiile de asigurări sociale de stat și militare, adoptate prin hotărârile Guvernului prevăzute în anexa nr. 1, se aplică pensiilor din categoriile respective pentru care drepturile se deschid după data de 1 august 1996, în condițiile legii, pe baza veniturilor din primii 5 ani lucrați consecutiv din ultimii 10 ani de activitate.

(2) Din veniturile salariale lunare cuprinse în baza de calcul al pensiei conform alin. (1) se deduc, pentru lunile următoare datei de 1 august 1991, sumele reprezentând rezultatele indexărilor și compensărilor efectiv acordate, în limita procentelor aplicate potrivit hotărârilor Guvernului prevăzute în anexa nr. 2.

(3) Persoanelor care au încetat activitatea anterior datei de 1 august 1996 și care îndeplinesc condițiile de pensionare după această dată li se aplică măsurile de protecție socială prevăzute în anexa nr. 1, dacă își aleg ca bază de calcul veniturile salariale cuvenite până la data de 1 august 1991.

Art. 2. - La pensia suplimentară calculată prin aplicarea procentelor prevăzute de lege, la baza de calcul stabilită potrivit art. 1 și majorată cu 200% se aplică măsurile de protecție socială cu privire la această categorie de pensie, adoptate prin hotărârile Guvernului prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 3. - Cuantumurile pensiilor minime care se vor avea în vedere la calcularea sau, după caz, la recalcularea pensiilor de asigurări sociale de stat, potrivit art. 1 și art. 3, sunt următoarele:

a) pensia minimă pentru limită de vârstă și vechime completă: 142.200 lei
b) pensia minimă pentru limită de vârstă și vechime incompletă: 102.000 lei
c) pensia minimă de invaliditate:
  • de gradul I: 119.500 lei
  • de gradul II: 102.000 lei
  • de gradul III: 77.000 lei.

Art. 4. - Dosarul de pensie întocmit potrivit prevederilor legale va cuprinde și dispozitivele hotărârilor prin care organele de conducere ale unităților au stabilit modul și nivelul de indexare și de compensare a salariilor potrivit hotărârilor Guvernului prevăzute în anexa nr. 2.

Art. 5. - Se recomandă celorlalte sisteme de asigurări sociale și pensii să aplice măsurile de protecție socială prevăzute în prezenta hotărâre.

Art. 6. - Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 7. - Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne și Serviciul Român de Informații pot emite norme metodologice de aplicare a prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 12 iulie 1996 | Nr. 565.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale,
Dan Mircea Popescu
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Anexa Nr. 1

Lista
hotărârilor Guvernului privind măsurile de protecție socială a pensiilor de asigurări sociale de stat și, după caz, a pensiilor militare

1. Hotărârea Guvernului nr. 219 din 27 martie 1991 privind indexarea și compensarea salariilor și pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială;

2. Hotărârea Guvernului nr. 526 din 31 iulie 1991 privind majorarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R.;

3. Hotărârea Guvernului nr. 579[1] din 27 august 1991 cu privire la indexarea salariilor, pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială;

4. Hotărârea Guvernului nr. 780[1] din 16 noiembrie 1991 cu privire la indexarea salariilor, pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială, pentru perioada noiembrie-decembrie 1991;

5. Hotărârea Guvernului nr. 20 din 18 ianuarie 1992 cu privire la indexarea unor venituri ale populației, la 1 ianuarie 1992;

6. Hotărârea Guvernului nr. 150 din 27 martie 1992 cu privire la corectarea coeficientului de indexare a pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și a altor venituri ale populației, cu începere de la 1 martie 1992;

7. Hotărârea Guvernului nr. 219 din 30 aprilie 1992 cu privire la indexarea și compensarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare. I.O.V.R. și a altor venituri ale populației, cu începere de la 1 mai 1992;

8. Hotărârea Guvernului nr. 277 din 26 mai 1992 privind unele măsuri pentru corelarea pensiilor cu salariile și corectarea raporturilor dintre unele categorii de pensii de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R.;

9. Hotărârea Guvernului nr. 500 din 28 august 1992 cu privire la indexarea și compensarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R. și a altor venituri ale populației, cu începere de la 1 septembrie 1992;

10. Hotărârea Guvernului nr. 592 din 28 septembrie 1992 privind indexarea pensiilor militare de stat prevăzute de art. 1 alin. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 500/1992;

11. Hotărârea Guvernului nr. 773 din 27 noiembrie 1992 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, cu începere de la 1 noiembrie 1992;

12. Hotărârea Guvernului nr. 95 din 4 martie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna ianuarie 1993;

13. Hotărârea Guvernului nr. 102 din 18 martie 1993 cu privire la indexarea pensiilor militare de stat, începând cu luna ianuarie 1993;

14. Hotărârea Guvernului nr. 125 din 6 aprilie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna martie 1993;

15. Hotărârea Guvernului nr. 178 din 24 aprilie 1993 cu privire la indexarea și compensarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu 1 mai 1993;

16. Hotărârea guvernului nr. 244 din 7 iunie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna iunie 1993;

17. Hotărârea Guvernului nr. 332 din 9 iulie 1993 privind unele măsuri de corelare a pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a pensiei suplimentare cu evoluția salariilor;

18. Hotărârea Guvernului nr. 355 din 23 iulie 1993 privind unele măsuri de corelare a pensiilor militare de stat cu evoluția salariilor;

19. Hotărârea Guvernului nr. 382 din 30 iulie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna iulie 1993;

20. Hotărârea Guvernului nr. 587 din 2 noiembrie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației;

21. Hotărârea Guvernului nr. 589 din 2 noiembrie 1993 cu privire la indexarea pensiilor militare, începând cu luna octombrie 1993;

22. Hotărârea Guvernului nr. 685 din 29 noiembrie 1993 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna decembrie 1993;

23. Hotărârea Guvernului nr. 35 din 28 ianuarie 1994 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna ianuarie 1994;

24. Hotărârea Guvernului nr. 36 din 28 ianuarie 1994 cu privire la indexarea pensiilor militare, începând cu luna ianuarie 1994;

25. Hotărârea Guvernului nr. 178 din 22 aprilie 1994 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna aprilie 1994;

26. Hotărârea Guvernului nr. 179 din 22 aprilie 1994 cu privire la indexarea pensiilor militare începând cu luna aprilie 1994;

27. Hotărârea Guvernului nr. 444 din 29 iulie 1994 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna iulie 1994;

28. Hotărârea Guvernului nr. 810 din 23 noiembrie 1994 privind corelarea pensiilor de asigurări sociale de stat, a pensiilor suplimentare din sistemul asigurărilor sociale de stat, a pensiilor I.O.V.R. și a celor stabilite potrivi Legii nr. 42/1990, cu modificările ulterioare, cu evoluția salariilor în anul 1994;

29. Hotărârea Guvernului nr. 811 din 23 noiembrie 1994 privind îmbunătățirea corelării pensiilor militare de stat și a pensiilor suplimentare, cu evoluția salariilor în anul 1994;

30. Hotărârea Guvernului nr. 179 din 27 martie 1995 privind creșterea pensiilor suplimentare din sistemul asigurărilor sociale de stat;

31. Hotărârea Guvernului nr. 180 din 27 martie 1995 privind creșterea pensiilor suplimentare din sistemul pensiilor militare de stat;

32. Hotărârea Guvernului nr. 183 din 31 martie 1995 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu luna aprilie 1995;

33. Hotărârea Guvernului nr. 185 din 31 martie 1995 cu privire la indexarea pensiilor militare de stat, începând cu luna aprilie 1995;

34. Hotărârea Guvernului nr. 483 din 3 iulie 1995 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu 1 iulie 1995;

35. Hotărârea Guvernului nr. 802 din 10 octombrie 1995 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor și a altor venituri ale populației, începând cu 1 octombrie 1995;

36. Hotărârea Guvernului nr. 868 din 27 octombrie 1995 cu privire la corelarea pensiilor de asigurări sociale de stat, I.O.V.R., a celor stabilite potrivit Legii nr. 42/1990, republicată, și a pensiilor agricultorilor, precum și a ajutoarelor sociale stabilite pe baza legislației de pensii, cu evoluția salariilor;

37. Hotărârea Guvernului nr. 211 din 28 martie 1996 cu privire la indexarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor, alocațiilor de stat pentru copii și altor venituri ale populației, începând cu 1 aprilie 1996;

38. Hotărârea Guvernului nr. 390 din 28 mai 1996 cu privire la îmbunătățirea raportului dintre unele categorii de pensii, alte drepturi sociale și salarii;

39. Hotărârea Guvernului nr. 543 din 5 iulie 1996 cu privire la indexarea și compensarea pensiilor de asigurări sociale de stat, militare, I.O.V.R., ale agricultorilor, alocațiilor de stat pentru copii, ajutoarelor sociale și a altor venituri ale populației, începând cu 1 iulie 1996.


Anexa Nr. 2

Lista
hotărârilor Guvernului privind măsurile de protecție socială a salariilor și a altor drepturi

1. Hotărârea Guvernului nr. 219 din 27 martie 1991 privind indexarea și compensarea salariilor și pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială;

2. Hotărârea Guvernului nr. 579[2] din 27 august 1991 cu privire la indexarea salariilor, pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială;

3. Hotărârea Guvernului nr. 780[2] din 16 noiembrie 1991 cu privire la indexarea salariilor, pensiilor de asigurări sociale de stat, militare și I.O.V.R. și alte măsuri de protecție socială, pentru perioada noiembrie-decembrie 1991;

4. Hotărârea Guvernului nr. 19 din 18 ianuarie 1992 cu privire la stabilirea salariului de bază minim brut pe țară și a coeficientului de indexare a salariilor pentru perioada ianuarie-aprilie 1992;

5. Hotărârea Guvernului nr. 149 din 27 martie 1992 privind corectarea coeficientului de indexare a salariilor la societățile comerciale cu capital majoritar de stat și la regiile autonome la care salariile se negociază și de majorare a salariului de bază minim brut pe țară, prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 19/1992, pentru perioada martie-aprilie 1992;

6. Hotărârea Guvernului nr. 218 din 30 aprilie 1992 pentru modificarea, începând cu 1 mai 1992, a coeficientului de indexare a salariilor și a salariului de bază minim brut pe țară prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 19/1992;

7. Hotărârea Guvernului nr. 499 din 28 august 1992 cu privire la compensarea și indexarea salariilor și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, pentru perioada 1 septembrie - 31 decembrie 1992;

8. Hotărârea Guvernului nr. 774 din 27 noiembrie 1992 cu privire la compensarea și indexarea salariilor și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, pentru perioada 1 noiembrie - 31 decembrie 1992;

9. Hotărârea Guvernului nr. 94 din 4 martie 1993 cu privire la indexarea salariilor și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, pentru perioada ianuarie-aprilie 1993;

10. Hotărârea Guvernului nr. 124 din 6 aprilie 1993 cu privire la indexarea salariilor și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, pentru perioada martie-aprilie 1993;

11. Hotărârea Guvernului nr. 177 din 24 aprilie 1993 cu privire la compensarea și indexarea salariilor și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, începând cu 1 mai 1993;

12. Hotărârea Guvernului nr. 243 din 7 iunie 1993 cu privire la indexarea salariilor cu începere de la 1 iunie 1993;

13. Hotărârea Guvernului nr. 381 din 30 iulie 1993 cu privire la indexarea pe trimestrul III/1993 a salariului mediu brut de calcul pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice;

14. Hotărârea Guvernului nr. 588 din 2 noiembrie 1993 cu privire la indexarea pe trimestrul IV/1993 a salariului mediu brut pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice;

15. Hotărârea Guvernului nr. 684 din 29 noiembrie 1993 cu privire la indexarea salariului mediu brut de calcul pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice, cu începere de la 1 decembrie 1993;

16. Hotărârea Guvernului nr. 34 din 28 ianuarie 1994 cu privire la indexarea pe trimestrul I/1994 a salariului mediu brut de calcul pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice;

17. Hotărârea Guvernului nr. 177 din 22 aprilie 1994 cu privire la indexarea pe trimestrul II/1994 a salariului mediu brut de calcul pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice;

18. Hotărârea Guvernului nr. 443 din 29 iulie 1994 cu privire la indexarea pe trimestrul III/1994 a salariului mediu brut de calcul pe baza căruia se stabilește fondul de salarii pentru care nu se plătește impozit suplimentar în cazul societăților comerciale cu capital majoritar de stat și al regiilor autonome la care salariile se stabilesc prin negociere, precum și a salariilor pentru personalul din instituțiile publice;

19. Hotărârea Guvernului nr. 182 din 31 martie 1995 cu privire la indexarea salariilor pentru personalul din sectorul bugetar și din regiile autonome cu specific deosebit și la stabilirea valorii indexării medii pe salariat, pentru regiile autonome și societățile comerciale cu capital majoritar de stat în trimestrul II/1995;

20. Hotărârea Guvernului nr. 482 din 3 iulie 1995 cu privire la indexarea salariilor pentru personalul din sectorul bugetar și din regiile autonome cu specific deosebit și la stabilirea valorii indexării medii pe salariat, pentru regiile autonome și societățile comerciale cu capital majoritar de stat în trimestrul III/1995;

21. Hotărârea Guvernului nr. 801 din 10 octombrie 1995 cu privire la indexarea salariilor pentru personalul din sectorul bugetar și din regiile autonome cu specific deosebit și la stabilirea valorii indexării medii pe salariat, pentru regiile autonome și societățile comerciale cu capital majoritar de stat în trimestrul IV/1995;

22. Hotărârea Guvernului nr. 210 din 28 martie 1996 cu privire la indexarea salariilor începând cu luna aprilie 1996;

23. Hotărârea Guvernului nr. 542 din 8 iulie 1996 cu privire la compensarea și indexarea salariilor începând cu luna iulie 1996.



Referințe

  1. 1,0 1,1 Începând cu data de 1 ianuarie 1992, prevederile hotărârilor Guvernului nr. 579/1991 și nr. 780/1991 au fost abrogate prin Hotărârea Guvernului nr. 19/1992.
  2. 2,0 2,1 A se vedea nota de la pag. 7 (Nota civvic.ro: adică nota precedentă).