Monitorul Oficial 314/1992
Monitorul Oficial al României
Anul IV, Nr. issue::314 - Partea I - Vineri, 4 decembrie year::1992
Hotărâri ale Senatului
Hotărâre privind desemnarea unor senatori în Comisia pentru cinstirea și sprijinirea eroilor Revoluției din decembrie 1989
În temeiul art. 4 și al lit. A din anexa la Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, celor care au fost reținuți în perioada 16-22 decembrie 1989 ca urmare a participării la acțiunile revoluției, precum și celor care au participat direct, în perioada 15-25 decembrie 1989, la luptele pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 204 din 21 august 1992,
Senatul adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Se desemnează în Comisia pentru cinstirea și sprijinirea eroilor Revoluției din decembrie 1989 următorii senatori:
- Ilie Plătică-Vidovici - Grupul parlamentar al Frontului Democrat al Salvării Naționale
- Vasile Vetișanu - Grupul parlamentar al Partidului Național Țărănesc - creștin democrat
- Cristian-Sorin Dumitrescu - Grupul parlamentar al Frontului Salvării Naționale
- Doina Florica Ignat - Grupul parlamentar al Partidului Unității Naționale Române
- Attila Verestóy - Grupul parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România
Hotărâre privind înlocuirea unui membru al Comisiei pentru elaborarea propunerilor de modificare a Regulamentului Senatului
Senatul adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Ca urmare a numirii sale în calitate de ministru al justiției, domnul senator Petre Ninosu, Grupul parlamentar al Frontului Democrat al Salvării Naționale, se înlocuiește în Comisia pentru elaborarea propunerilor de modificare a Regulamentului Senatului, instituită prin Hotărârea Senatului nr. 39/1992, cu domnul senator Ilie Plătică-Vidovici.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre privind finanțarea și susținerea promovării mijloacelor agricole universale de capacități și puteri mici și mijlocii
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Pentru susținerea promovării pe piața românească a mijloacelor agricole universale de capacități și puteri mici și mijlocii, produse în România după proiecte și soluții originale românești, în vederea sprijinirii producătorilor agricoli particulari cu gospodării mici și mijlocii cu mijloace de producție adecvate terenurilor și culturilor din agricultura românească, se acordă, de către Ministerul Economiei și Finanțelor, un împrumut de 360 milioane lei Societății Comerciale „Titan - modernizări, reparații, piese de schimb” - S.A. București[1] pe termen de 2ani. Împrumutul va fi asigurat din contravaloarea în lei a creditelor externe obținute în anul 1992, cu dobândă preferențială.
Art. 2. - Ministerul Economiei și Finanțelor va aduce la îndeplinire prezenta hotărâre.
Contrasemnează:
Ministrul industriei, Dan Constantinescu
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu
Hotărâre privind autorizarea funcționării în România a Filialei Societății de Binefacere „Health Aid-Uk" din Regatul Unit al Marii Britanii
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se autorizează funcționarea pe teritoriul României a Societății de Binefacere „Health Aid-Uk”, persoană juridică britanică de drept privat, fără scop patrimonial, cu sediul principal în Regatul Unit al Marii Britanii - Centrul Bateman, Spital Birch Hill, Rochdale OL 129 QB, prin filiala din România.
Art. 2. - Filiala Societății de Binefacere „Health Aid-Uk” va avea sediul în București, str. Grigore Alexandrescu nr. 33, sectorul 1, și se va organiza și funcționa pe baza statutului propriu prevăzut în anexă și a legislației române în vigoare.
Filiala va desfășura în România acțiuni și activități legate de programele de asistență socială pentru copiii bolnavi, în special de SIDA, precum și pentru cei care necesită ajutor, în special medical, și va contribui la calificarea cadrelor sanitare.
Art. 3. - Pentru realizarea obiectului său de activitate în România, Filiala Societății de Binefacere „Health Aid-Uk” va beneficia de toate drepturile prevăzute de legislația română.
Contrasemnează:
Ministrul sănătății, Mircea Maiorescu
Ministrul justiției, Mircea Ionescu-Quintus
Anexă
Statutul Filialei române a Societății de Binefacere „Health Aid-Uk”
- Articolul 1
„Health Aid-Uk” este o societate de binefacere, cu scop nepatrimonial, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii - Centrul Bateman, Spital Birth Hill, Rochdale OL 129 QB.
Scopurile sale sunt de ușurare a suferințelor în orice parte a lumii, suferințe rezultând din sărăcie, foamete, calamități naturale sau alte calamități publice, în special prin recrutarea, alegerea și trimiterea de voluntari, printre care cadre medicale superioare și cadre paramedicale, pentru a servi pe termen scurt în străinătate.
Această societate se ocupă, în special, cu promovarea educației persoanelor care locuiesc în zonele de mai sus, în ceea ce privește îngrijirea de bază a sănătății, cu scopul protejării sănătății acestora.
- Articolul 2
Filiala româna a acestei societăți de binefacere va avea aceleași scopuri ca și organizația principală. Ea va dezvolta în România programe de asistență socială pentru copiii bolnavi, în special de SIDA, și alții care necesită ajutor, în special medical, va încuraja și va dezvolta servicii de asistență socială pentru acești copii și va ajuta la calificarea cadrelor sanitare.
- Articolul 3
Fondurile filialei vor fi asigurate prin donații și subscripție publică. Filiala poate primi atât donații în bani, cât și sub formă de bunuri diferite, pentru activități umanitare și caritabile, ce vor fi folosite conform scopurilor sale.
- Articolul 4
Filiala va desfășura activități nonprofit, caritabile și umanitare, fără avantaje financiare proprii. Veniturile filialei vor servi numai la îndeplinirea scopurilor nepatrimoniale.
- Articolul 5
Sediul filialei este în București, str. Grigore Alexandrescu nr. 33, sector 1. Filiala va putea deschide reprezentanțe sau birouri în orice localitate din țară, unde intenționează să acționeze.
- Articolul 6
Structura organizatorică a filialei va fi hotărâtă de către organizația principală din Regatul Unit al Marii Britanii. Filiala va fi condusă de un director de filială și un director executiv.
- Articolul 7
Filiala poate angaja în mod legal atât personal român cât și personal străin, în conformitate cu legile române în vigoare și va beneficia de avantajele oferite de legea română.
- Articolul 8
Orice modificare a prezentului statut va forma obiectul unei informări adresate autorităților competente române.
- Articolul 9
Dispozițiile prezentului statut se vor completa cu cele prevăzute de legislația română în această materie.
Colin Finlayson, reprezenmntul Societății de Binefacere „Health Aid-Uk”
„Health Aid-Uk”
Centrul Bateman
Spitalul Birth Hill
Rochdale OL 129 QB
Societate de binefacere înregistrată la nr. 327695
10 septembrie 1992
Certificat
Se certifică prin prezenta că domnul Colin Finlayson, posesor al pașaportului nt. 003736126, este administratorul nostru și este împuternicit să reprezinte Societatea de Binefacere „Health Aid-Uk" în România pentru toate activitățile.
- (semnat) Pamela,N. E. Hawton, președinta Autorității Medicale Rochdale.Ştampila
- (semnat) Dr. E. M. Dunbar, medic boli infecțioase și medicină tropicală, Spitalul Monsall din Manchester
- (semnat) K. Higson
- (semnat) Paul Rowen, Metro Rochdale
- (semnat) Robin Parker, Metro Rochdale
- (semnat) R. Dennerly, președinte, Sedgwick Phelan & Partners,
Ștampila 16A Middleton Gardens Middleton Manchester M 24 4 DF
- (semnat) K. Heakin, casier
- (semnat) Anne McNicholas, secretară.
Notă:
Notariatul de Stat al municipiului București - Serviciul traduceri a legalizat, sub nr. 104740 din 15 septembrie 1992, semnătura traducătorului acestui act.
Banca Română de Comerţ Exterior - S.A. Calea Victoriei nr. 22-24, 70012 București - România Sucursala Municipiului Bucureşti București, 9 septembrie 1992 53/1/5301
„Health Aid-Uk”
la București
Stimați domni,
Confirmăm că la data de 9 septembrie 1992, contul dumneavoastră în US $, deschis în evidențele băncii noastre, prezintă un sold de 192,55 US $.
Cu stimă,
Banca Română de Comerţ Exterior - S.A.
Hotărâre privind transmiterea unei construcții proprietate de stat, situată în municipiul București
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Construcția proprietate de stat, reprezentând corpul B.3 al Casei Republicii, cu caracteristicile prevăzute în anexa la prezenta hotărâre, se transmite din proprietatea statului în administrarea Serviciului de Protecție și Pază.
Art. 2. - În scopul continuării lucrărilor la construcția prevăzută la art. 1, la stadiile fizice existente conform proiectului de execuție aprobat, Serviciul de Protecție și Pază va prelua, pe bază de protocol, de la Parlamentul României - Camera Deputaților, fondurile necesare finalizării acestui obiectiv de investiții aprobate pe anul 1992.
Art. 3. - Serviciul de Protecție și Pază va asigura, cu forte proprii și prin contractarea cu agenții economici specializați, activitatea de construcții-montaj, procurarea de utilaje, echipamente, precum și montarea acestora.
Art. 4. - Acoperirea financiară a cheltuielilor de investiții pentru continuarea lucrărilor la construcția menționată la art. 1 se face de la bugetul de stat din fondurile prevăzute în acest scop.
Art. 5. - Ministerul Economiei și Finanțelor va introduce modificările corespunzătoare în bugetul de stat pe anul 1992.
Contrasemnează:
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea
Anexă
Caracteristicile construcției proprietate de stat, reprezentând corpul B.3 din Casa Republicii, ce se transmite în administrarea Serviciului de Protecție și Pază
1. Corpul B.3 al Casei Republicii se află în extremitatea sud-vestică a Casei Republicii, având ca vecinătăți corpurile A.1 și E.3, conform schițelor anexate[2].
2. Clădirea corpului B.3 al Casei Republicii are două nivele subterane (-9,00 și -4,50), douăsprezece nivele funcționale (+0,00 ÷ 49,50) și un nivel tehnic (cota + 54,00), Serviciului de Protecție și Pază revenind-i șapte nivele supraterane (de la cota +0.00 la cota +31,50 inclusiv).
3. Conform proiectului de execuție nr. 2110/B din 1991, corpul B.3 din Casa Republicii se va transforma în spații cu destinație de birouri, transformare care nu afectează stadiul actual al lucrărilor.
Costul lucrărilor va fi minim, iar spațiile pentru birouri vor avea același grad de finisare cu cele utilizate în prezent de ceilalți beneficiari.
4. În vederea permiterii accesului subteran dinspre garaj și str. Izvor, Serviciul de Protecție și Pază va prelua și zona de galerie de la nota -9,00, cuprinsă între axele K și M.
Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apărării Naționale
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Apărării Naționale cu suma de 108,6 milioane lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de realizarea sarcinilor ce decurg din aplicarea Tratatului asupra forțelor armate convenționale din Europa, a Documentului de la Viena '92 și a Acordului romano ungar „Cer deschis", lichidarea urmărilor unor fenomene şi catastrofe naturale, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor aferente aplicării art. 6 și 7 din Hotărârea Guvernului nr. 419/1992, cu modificările ulterioare.
Art. 2. - Ministerul Economiei și Finanțelor va introduce în bugetul de stat pe anul 1992 modificările ce decurg din aplicarea acestei hotărâri.
Contrasemnează:
Ministrul apărării naționale, general-locotenent Niculae Spiroiu
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea
Ordine
Ordinul nr. 269 privind autorizarea recepției cu instalații individuale sau comunitare a programelor audiovizuale transmise prin sateliți
- Având în vedere dispozițiile art. 8 din Hotărârea Guvernului nr. 879/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Comunicațiilor,
- în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului nr. 48/1992,
- ținând seama de prevederile Regulamentului radiocomunicațiilor, anexa la Convenția internațională a telecomunicațiilor (Nairobi, 1982),
- în temeiul Hotărârii Senatului nr. 15/1991 și al Hotărârii Adunării Deputaților nr. 20/1991 pentru aprobarea componenței Guvernului României,
Ordon:
Se autorizează recepția cu instalații individuale prin sateliți, în următoarele condiții:
- Capitolul I
Dispoziții generale
Art. 1. Recepția programelor audiovizuale transmise prin sateliți se poate face cu instalații individuale sau cu instalații comunitare.
Aceste instalații sunt destinate exclusiv retransmiterii în timp real a programelor difuzate prin sateliți, fiind interzisă utilizarea lor pentru retransmiterea sau distribuirea programelor provenite din alte surse sau înregistrate.
În această categorie intră instalații relativ simple, care nu necesită personal de supraveghere sau deservire permanentă.
În cazul utilizării unor rețele de distribuție (în limitele prevăzute la art. 2 și 3), acestea vor fi realizate numai cu cablu coaxial.
Este permisă cuplarea la instalațiile de antenă colectivă din clădirile respective.
Art. 2. - Instalațiile individuale au caracter necomercial, constituind o proprietate în indiviziune a utilizatorilor.
În această categorie intră:
- a) instalațiile de recepție pentru un apartament sau o locuință individuală;
- b) instalațiile destinate unui grup de utilizatori amplasați în aceeași clădire (bloc de locuințe, instituții etc.);
- c) instalațiile care servesc un grup de maximum 5 utilizatori domiciliați în locuințe individuale, situate fiecare la maximum 300 metri distanță de receptor.
Utilizarea canalizații de telecomunicații, proprietatea Regiei Autonome „Romtelecom”, nu este permisă pentru instalațiile individuale. Este interzisă redistribuirea prin cablu în scopuri comerciale sau retransmiterea pe cale radioelectrice terestră a programelor pe care le recepționează deținătorii instalațiilor individuale.
Art. 3. - Instalațiile comunitare au caracter comercial și sunt proprietatea ofertantului acestui serviciu.
În aceasta categorie intră:
- a) instalațiile destinate unui grup de utilizatori amplasați în aceeași clădire;
- b) instalațiile care servesc un grup de maximum 25 utilizatori domiciliați în locuințe individuale, situate la maximum 500 metri distanță de receptor.
Eventuala utilizare pentru instalațiile comunitare a
canalizației de telecomunicații sau a altor facilități
proprietatea Regiei Autonome „Romtelecom” este permisă numai cu acordul acesteia.
- Capitolul II
Procedura de autorizare a instalațiilor de recepție individuală
Art. 4. - Instalațiile de recepție individuală nu sunt supuse autorizării, dar trebuie să utilizeze numai echipamente care au autorizație de tip, după cum urmează:
- a) pentru echipamentele procurate direct din import de către utilizator sau confecționate de către acesta se eliberează o autorizație de tip pentru utilizarea individuală, de către Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor, prin unitățile sale teritoriale, în urma expertizei tehnice din punct de vedere al protecției radiocomunicațiilor, în maximum 20 de zile de la solicitare.
Expertiza tehnică se efectuează numai la prima solicitare care apare pentru tipul respectiv de echipament și având același producător. Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor va ține evidența națională a acestor expertize și autorizații de tip;
- b) pentru echipamentele procurate în țară (prin firme care comercializează echipamente din import sau fabricate în țară), proprietarul instalației individuale va deține o copie a autorizației de tip (de comercializare) eliberată comerciantului de către Ministerul Comunicațiilor - Direcția generală reglementări.
Această autorizație de tip certifică conformitatea cu normele de protecția radiocomunicațiilor.
- Capitolul III
Procedura de autorizare a instalațiilor de recepție comunitară
Art. 5. - Instalațiile de recepție comunitară pot funcționa pe baza deciziei de autorizare emise de către Ministerul Comunicațiilor.
Art. 6. - În vederea obținerii deciziei de autorizare, solicitanții se vor adresa Ministerului Comunicațiilor - Direcția generală reglementări, printr-o cerere (conform conținutului-cadru prezentat în anexă), însoțită de următoarele documente:
- a) acte doveditoare ale personalității juridice (pentru persoane juridice publice sau private) sau dovada înregistrării la Direcția finanțelor publice și controlului financiar de stat (pentru persoanele fizice care desfășoară activitate independentă);
- b) licența de acces acordată de proprietarii sateliților sau ai capacităților de transmisie aferente.
În cazul organizațiilor INTELSAT și EUTELSAT, în care Ministerul Comunicațiilor din România are calitatea de semnatar, precum și al Societății ASTRA, nu este necesar să se solicite un acord din partea acestora.
În cazul distribuției programelor difuzate prin alte sisteme de sateliți este necesar ca solicitanții să se adreseze direct societăților respective, pentru obținerea licenței de acces.
Referitor la acordul din partea furnizorilor de programe care se difuzează prin sateliți, este obligația solicitanților să trateze cu aceștia, urmând să se conformeze condițiilor negociate (inclusiv copyright, eventuale contracte, plăți etc.).
Decizia de autorizare emisă de Ministerul Comunicațiilor nu se referă la acordurile necesare solicitanților privind drepturile de retransmitere a programelor difuzate prin sateliți, răspunderea revenind în întregime acestora;
- c) chitanța de plată a taxei pentru decizia de autorizare - 30.000 lei, în conformitate cu pct. C.1.1. din anexa la Ordonanța Guvernului nr. 16/19 august 1992;
- d) anteproiectul instalației (numai pentru tipul de instalații comunitare prevăzute la art. 3 lit. b), avizat favorabil de către Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor;
- e) certificatul de expertiză tehnică și buletinul de măsurări al instalației comunitare emis de către Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor.
În vederea efectuării expertizelor tehnice prevăzute la art. 6 lit. d) și e), solicitanții se vor adresa unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Radiocomunicațiilor din București, Cluj, Iași sau Timișoara.
Art. 7. - În cadrul procedurii de autorizare a instalațiilor comunitare, Inspectoratului General al Radiocomunicațiilor îi revin următoarele atribuții:
- a) expertizarea și avizarea anteproiectelor pentru tipul de instalații comunitare prevăzute la art. 3 lit. b).
Se precizează că anteproiectul trebuie să conțină date privind: amplasamentul receptorului, configurația rețelei, tipul și caracteristicile tehnice ale echipamentelor și cablurilor propuse.
Expertiza se va efectua în termen de maximum 10 zile de la solicitare și va avea ca obiect încadrarea în normele de protecție a radiocomunicațiilor;
- b) verificarea tehnică după realizare, în termen de maximum 20 de zile de la solicitare, a instalațiilor comunitare pentru problemele de protecție a radiocomunicațiilor. După caz, se vor verifica și eventualele avize acordate de către Regia Autonomă „Romtelecom” pentru utilizarea unor facilități ale acesteia.
Art. 8. - Echipamentele utilizate în astfel de instalații pot fi:
- procurate din țară (prin firme care comercializează echipamente din import sau fabricate în țară), pentru care proprietarul instalației va prezenta copia autorizației de tip (de comercializare) eliberată comerciantului de Ministerul Comunicațiilor - Direcția generală reglementări Această autorizație de tip certifică conformitatea cu normele de protecție a radiocomunicațiilor;
- procurate direct din import sau de fabricație proprie, situație în care echipamentele vor fi verificate în cadrul întregii instalații (conform art. 7 lit. b).
Rezultatele verificărilor tehnice prevăzute la art. 7 lit. b) se consemnează în buletinul de măsuri emis în acest scop de către Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor.
Acest buletin nu reprezintă un certificat de calitate pentru instalația sau ofertantul acestui serviciu și nu poate fi folosit în eventualele litigii dintre operator și beneficiarii săi.
Art. 9. - Decizia de autorizare se eliberează în termen de maximum 10 zile de la solicitare, însoțită de toate documentele prevăzute la art. 6.
În decizia de autorizare se stabilește și durata de valabilitate a acesteia, durată care nu poate fi mai mare de 10 ani; valabilitatea deciziei se poate prelungi de către Ministerul Comunicațiilor - Direcția generală reglementări, la cererea titularului.
O copie a deciziei de autorizare va fi transmisă Inspectoratului General al Radiocomunicațiilor, în vederea înregistrării instalațiilor comunitare autorizate.
- Capitolul IV
Dispoziții finale
Art. 10. - Întreaga responsabilitate privind obținerea eventualelor avize necesare pentru realizarea instalațiilor individuale și comunitare (ca de exemplu, de la Departamentul pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului, proprietarul suportului utilizat în comun pentru instalarea cablului, toate unitățile economice a căror infrastructură ar putea fi afectată în cazul instalării de suporți sau trasee proprii, Inspectoratul pentru Calitatea Construcțiilor, proprietarii de stat sau particulari ai clădirilor și/sau terenurilor utilizate pentru instalarea cablurilor etc.) revine în exclusivitate solicitantului.
Autorizația eliberată de Ministerul Comunicațiilor nu se referă la aceste avize.
Art. 11. - Utilizarea canalizațiilor sau a altor facilități (exemplu: stâlpi, suporți etc.) aparținând Regiei Autonome „Romtelecom” nu face obiectul deciziei de autorizare emise de Ministerul Comunicațiilor, aceasta fiind tratată direct de către solicitant cu unitățile teritoriale ale Regiei Autonome „Romtelecom”, care vor elibera și avizul menționat la art. 7 lit. b).
Art. 12. - Plata expertizelor tehnice și s. măsurătorilor se va efectua la Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor, pe bază de deviz.
Eliberarea autorizațiilor de tip pentru utilizare individuală prevăzute la art. 4 lit. a) se face după achitarea tarifului aprobat pentru Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor.
Art. 13. - Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor va elabora în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, instrucțiuni de aplicare pentru unitățile sale din teritoriu. Aceste instrucțiuni vor fi prezentate, pentru avizare, la Ministerul Comunicațiilor - Direcția generală reglementări.
Prezentul ordin va fi pus în aplicare prin grija Direcției generale reglementări.
Ministrul comunicațiilor, Andrei Chirică
București, 4 noiembrie 1992.
Anexă
Conținutul cererii adresate Ministerului Comunicațiilor - Direcția generală reglementări, în vederea obținerii deciziei de autorizare pentru instalațiile de recepție comunitară a programelor audiovizuale transmise prin sateliți
1. Titularul deciziei de autorizare.
1.1. Pentru persoane juridice:
- denumirea;
- persoană juridică publică sau privată;
- înființată prin lege sau hotărâre judecătorească, nr./data;
- numele și prenumele reprezentantului oficial;
- adresa completă și telefonul acestuia.
1.2. Pentru persoane fizice care desfășoară activitate independentă:
- numele și prenumele;
- adresa completă și telefonul;
- nr. și data înregistrării la Direcția finanțelor publice și controlului financiar de stat.
2. Tipul instalației de recepție comunitară pentru care se solicită decizia de autorizare (în conformitate cu prevederile art. 8).
3. Zona de serviciu.
4. Tipul echipamentelor utilizate.
5. Configurația rețelei (prezentare generală).
6. Lista documentelor anexate, și anume:
- acte doveditoare ale personalității juridice (pentru persoane juridice publice sau private) sau dovada înregistrării la Direcția finanțelor publice și controlului financiar de stat și autorizația de funcționare (pentru persoanele fizice care desfășoară activitate independentă).
Din aceste documente trebuie să rezulte, în cadrul obiectului de activitate, recepția comunitară a programelor audiovizuale transmise prin sateliți; - licența de acces acordată de proprietarii sateliților (pentru cazurile menționate la art. 6 lit. b);
- chitanța de plată a taxei pentru decizia de autorizare;
- anteproiectul instalației (numai pentru instalațiile comunitare prevăzute la art. 3 lit. b), avizat de către Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor;
- certificatul de expertiză tehnică și buletinul de măsurări al instalației comunitare emis de către inspectoratul General al Radiocomunicațiilor;
- semnătura și ștampila.
Cererea dactilografiată, cuprinzând toate informațiile și documentele solicitate, se va depune la Ministerul Comunicațiilor - Direcția generală reglementări, Serviciul reglementări interne, în zilele de luni, miercuri și vineri între orele 10,00-14.00.