Monitorul Oficial 132/1992

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 14 iulie 2011 09:19, autor: Lgall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1992 0132 = Monitorul Oficial al României = Anul IV, Nr. issue::132 - Partea I - Marţi, 16 iunie year::1992 == Hotărâri ale ...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::132 - Partea I - Marţi, 16 iunie year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâri cuprinse în anexa la Hotărârea Guvernului României nr. 102/1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 68 din 16 aprilie 1992

Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvemului nr. 884/1990 privind organizarea și atribuțiile Ministerului Agriculturii și Alimentației

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Structura organizatorică a Ministerului Agriculturii și Alimentației este cea prevăzută în anexa la prezenta hotărâre, care înlocuiește anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 884/1990.

Art. 2. - Numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Agriculturii și Alimentației este de 950, din care 480 posturi în aparatul funcțional; prevederile art. 4 alin. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 884/1990 se modifică în mod corespunzător.

Art. 3. - Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în funcții cu niveluri de salarizare mai mici are dreptul la salariul tarifar avut, sporuri și indemnizații de conducere, după caz, timp de 3 luni de la data transferării sau trecerii în asemenea funcții.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 17 noiembrie 1990 | Nr. 1209.

Anexă

MO132 92.jpg

Hotărâre pentru aprobarea Protocolului celei de-a XV-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-norvegiene de cooperare economică, industrială, tehnologică și științifică

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Protocolul celei de-a XV-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale romano-norvegiene de cooperare economică, industrială, tehnologică și științifică, semnat la București la 22 martie 1991.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 20 mai 1991 | Nr. 363.

Hotărâre privind garantarea rambursării unor credite

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se autorizează Ministerul Economiei și Finanțelor să garanteze rambursarea creditului și a dobânzilor aferente, ce se va contracta în anul 1991 de către Administrația Portului Constanța cu Banca Română pentru Dezvoltare și Banca Comercială Română, în valoare totală de 2.000 milioane lei, cu rambursare începând cu anul 1993, din fondurile bugetare ce se vor pune la dispoziția acestei regii în condițiile legii.

Valoarea creditului va fi actualizată în funcție de influențele din liberalizarea prețurilor.

Art. 2. - Creditul va fi utilizat în completarea resurselor bugetare alocate în anul 1991 pentru executarea zonei libere a portului Constanța Sud.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 31 mai 1991 | Nr. 382.

Hotărâre privind continuarea acțiunii de cooperare din Libia „Punerea în producție a zăcămintelor de petrol descoperite în perimetrul NC-115"

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă continuarea acțiunii de cooperare din Libia prin Regia Autonomă a Petrolului „Petrom” București, în vederea punerii în exploatare a zăcămintelor de petrol descoperite pe perimetrul NC-115, precum și participarea la exploatarea acestor zăcăminte, în condițiile prevăzute în acordul semnat în anul 1980 de „Rompetrol” cu „Național Oil Corporation”, (N.O.C.), aprobat prin Decretul nr. 356/1980.

Art. 2. - Finanțarea lucrărilor necesare care revin părții române în vederea punerii în exploatare a zăcămintelor, conform acordului menționat pentru perioada 1991-1994, va fi asigurată cu prioritate prin credit din fondul valutar al statului.

Sumele solicitate de „Petrom” - R.A.-în conformitate cu bugetele anuale aprobate de cele două părți vor fi asigurate în perioadele când nu sunt disponibilități în fondul valutar al statului din:

  • creanțele României față de Libia, pentru a căror valorificare Ministerul Economiei și Finanțelor împreună cu Ministerul Comerțului și Turismului vor stabili cu autoritățile libiene modalitatea și ritmul de transfer al acestor creanțe în contul „Rompetrol” din Libia;
  • credite bancare externe garantate de Banca Națională a României;
  • disponibilizarea la export de către Ministerul Industriei a unor cantități de produse petroliere și petrochimice, cu avizul Ministerului Economiei și Finanțelor și al Ministerului Comerțului și Turismului, cu folosirea integrală a fondurilor rezultate pentru acțiunea Libia cu decontarea în lei la cursul oficial.

Art. 3. - Pentru evitarea întreruperii programului de lucrări pentru anul 1991 se va asigura suma de 15 milioane dolari din fondul valutar al statului, din care se vor transfera imediat 3,5 milioane dolari.

Art. 4. - Sumele în valută rezultate ca aport valutar din activități desfășurate de agenții economici români pe perimetrul din Libia vor fi folosite de „Petrom” - R.A. exclusiv pentru finanțarea lucrărilor din Libia, cu decontarea în lei la cursul oficial.

Art. 5. - Finanțarea în lei pentru acoperirea sumelor necesare în devize convertibile, la cursul de schimb oficial al zilei, precum și pentru plata instalațiilor, utilajelor, materialelor, salariilor personalului român și altor cheltuieli necesitate de executarea lucrărilor din Libia, va fi garantată de Banca Națională a României la banca finanțatoare, care va asigura creditele bancare pe termen mijlociu și lung pentru „Petrom” - R.A.; dobânda legală urmează a fi plătită o dată cu rambursarea creditelor.

Art. 6. - Plățile și transferurile efective, în valută și în lei, se vor efectua lunar la cererea Regiei Autonome a Petrolului „Petrom” în limita fondurilor stabilite în bugetele anuale ale acțiunii convenite cu „Național Oil Corporation” și pe măsura necesităților.

Art. 7. - Rambursarea creditelor acordate de statul român pentru executarea lucrărilor din etapele de explorare și punerea în exploatare a zăcămintelor de țiței descoperite în Libia și a dobânzilor aferente se va face eșalonat din contravaloarea cotei de țiței, calculată la nivelul prețului pieței internaționale, care va reveni părții române din această acțiune începând cu anul 1994.

Art. 8. - Ministerul Industriei și Regia Autonomă a Petrolului „Petrom” vor prezenta Guvernului în luna decembrie 1991 un raport cu ultimele rezultate obținute în urma săpării sondelor de cercetare-dezvoltare, în funcție de care se va putea aprecia mai bine eficiența acțiunii. Pe baza acestor rezultate se pot revizui și soluțiile de finanțare menționate mai sus sau se va lua în considerare vinderea parțială sau totală a investițiilor efectuate de partea română.

Art. 9. - Ministerul Economiei și Finanțelor și Ministerul Comerțului și Turismului vor relua negocierile cu autoritățile libiene pentru garantarea reciprocă a investițiilor și evitarea dublei impuneri.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 14 iunie 1991 | Nr. 400.

Hotărâre pentru aprobarea Protocolului celei de-a III-a sesiuni a Comisiei mixte româna-ecuadoriene, semnat la Quito la 8 martie 1991

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Protocolul celei de-a III-a sesiuni a Comisiei mixte româno-ecuadoriene, semnat la Quito la 8 martie 1991.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 14 iunie 1991 | Nr. 401.

Hotărâre pentru modificarea unor reglementări stabilite prin anexa la Hotărârea Guvernului nr. 547 din 16 mai 1990 privind drepturile cetățenilor români care realizează venituri în valută de la societățile cu participare românească în străinătate

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Prevederile lit. A) alin. 2 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 547/1990, referitoare la venitul net lunar în valută, se modifică și completează, având următorul cuprins:

„Venitul net lunar asupra căruia se calculează sumele reprezentând obligația de transfer se determină prin scăderea din venitul brut realizat în valută pentru munca prestată a impozitelor, taxelor, reținerilor, pentru fondul de pensii, asigurări sociale și medicale, cheltuielile pentru chiria locuinței din străinătate și a indemnizației de instalare.

Venitul brut include, pe lângă salariul în valută și gratificațiile, premiile, al 13-lea și al 14-lea salariu pe an, tantiemele și alte asemenea sporuri și indemnizații, precum și orice alte venituri în valută, cu cota ce rezultă din raportarea acestora la numărul de luni din perioada pentru care au fost acordate (trimestru, semestru sau an).”

Art. 2. - Prevederile prezentei hotărâri se aplică începând cu data de 1 mai 1991.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 14 iunie 1991 | Nr. 404.

Hotărâre privind locurile de muncă, activitățile și categoriile de personal din Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică, Întreprinderea de Metalurgie Neferoasă Firiza și Întreprinderea Metalurgică „Neferal” București ce se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionarii, precum și condițiile de pensionare

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 478 din 5 mai 1990 privind locurile de muncă, activitățile și categoriile de personal din Întreprinderea „Acumulatorul” București și Întreprinderea de Produse Electrotehnice (Fabrica de Acumulatoare) Bistrița ce se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionarii, precum și condițiile de pensionare, se extinde și la Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică, Întreprinderea de Metalurgie Neferoasă Firiza și Întreprinderea Metalurgică „Neferal" București.

Art. 2. - Lista locurilor de muncă, activitățile și categoriile de personal din Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică, Întreprinderea Metalurgică „Neferal” București și Întreprinderea de Metalurgie Neferoasă Firiza, ce se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionarii, sunt prevăzute în anexele nr. 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 14 iunie 1991 | Nr. 404.

Anexa nr. 1

Locurile de muncă, activitățile și categoriile profesionale din Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică, Întreprinderea Metalurgică „Neferal" București și Întreprinderea de Metalurgie Neferoasă Firiza, ce se încadrează în grupa I de muncă în vederea pensionării

  • Personalul din secțiile productive, de deservire a acestora de la Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică
  • Măcinarea, prăjirea, aglomerarea, șarjarea, precum și topirea minereurilor sau a concentratelor de plumb
  • Rafinarea termică a plumbului, inclusiv cuplarea. Obținerea pe cale industrială a miniului de plumb, a cenușii și a litargei, toate operațiunile din cadrul procesului tehnologic, precum și ambalarea acestora
  • Prăjirea, măcinarea, aglomerarea, topirea minereurilor, a zgurilor și materialelor refolosibile neferoase, prerafinarea, rafinarea, convertizarea și turnarea metalelor neferoase
  • Fabricarea bioxidului de mangan electrolitic
  • Topirea și turnarea materialelor refolosibile la I. M. „Neferal" București.

Anexa nr. 2

Locurile de muncă, activitățile și categoriile profesionale din Combinatul de Metalurgie Neferoasă Copșa Mică, Întreprinderea Metalurgică „Neferal" București și Întreprinderea de Metalurgie Neferoasă Firiza, ce se încadrează în grupa II-a de muncă în vederea pensionării

  • Uzinele de producere a plumbului - atelierele de întreținere și reparații, laboratoarele, spălătoriile de echipament de protecție și activitatea de manipulare
  • Combinatul Metalurgic de Metale Neferoase Copșa Mică: restul personalului care nu este cuprins în grupa I de muncă. În cazul în care acest personal lucrează cel puțin 50% din timp în locurile de muncă prevăzute în grupa I de muncă va beneficia de această grupă proporțional cu timpul efectiv lucrat
  • Vidanjarea manuală. Curățirea canalelor subterane (personalul care lucrează în interior)
  • Restul personalului necuprins în grupa I de muncă de la I.M. „Neferal" și I.M. Firiza.

Hotărâre privind impozitul pe circulația mărfurilor la Radioteleviziunea Română

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă scutirea Radioteleviziunii Române de plata impozitului pe circulația mărfurilor cuprins în tarifele de abonament radio și televiziune aferente semestrului 1/1991.

Art. 2. - Ministerul Economiei și Finanțelor va lua măsuri pentru introducerea modificărilor corespunzătoare în indicatorii financiari și în bugetul administrației centrale de stat pe anul 1991, care decurg din aplicarea prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 18 iunie 1991 | Nr. 420.

Hotărâre privind finanțarea acțiunilor prilejuite de reuniunea țărilor dunărene din 25-26 iunie 1991, ce va avea loc la București

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru finanțarea acțiunilor privind reuniunea adjuncților miniștrilor de externe din țările dunărene (București, 25-26 iunie 1991) se alocă suma de 1.200.000 iei din rezerva bugetară la dispoziția Guvernului.

Art. 2. - Ministerul Finanțelor va suplimente cu suma de 1.200.000 lei bugetul de cheltuieli al Ministerului Afacerilor Externe pe anul 1991.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 18 iunie 1991 | Nr. 421.