Monitorul Oficial 182/1991: Diferență între versiuni

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare
m (A protejat "Monitorul Oficial 182/1991": Migrat la civvic.ro ([edit=sysop] (indefinit)))
(Migrat la civvic.ro)
 
Linia 1: Linia 1:
{{MigrationWarning}}
__FORCETOC__
__FORCETOC__
[[Category:Monitorul Oficial|*1991 0182]]
[[Category:Monitorul Oficial|*1991 0182]]

Versiunea curentă din 16 iunie 2012 15:30

Această pagină a fost migrată la Civvic.ro. Orice modificări veți aduce aici nu vor mai fi propagate pe Civvic.ro. Vă rugăm să faceți orice modificări doriți direct pe Civvic.ro.

Monitorul Oficial al României

Anul III, Nr. issue::0182 - Partea I - Miercuri, 11 septembrie year::1991

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind realizarea și destinația unor venituri din unitățile sanitare

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Cheltuielile pentru ocrotirea sănătății se finanțează din alocațiile de la buget și din veniturile realizate din activitatea proprie a unităților sanitare.

Veniturile realizate rămân la dispoziția Ministerului Sănătății și a celorlalte ministere cu rețea sanitară proprie în vederea asigurării finanțării în bune condiții a cheltuielilor unităților sanitare din subordine.

Veniturile încasate în anul 1991, după data de 1 aprilie, vor fi utilizate, potrivit legii, pentru acoperirea creșterii medii a salariilor personalului din sectorul sanitar precum și a altor cheltuieli materiale.

Art. 2. - Prestațiile medico-sanitare specificate în anexă, efectuate la cererea unor persoane juridice sau fizice în vederea eliberării de autorizații și avize sanitare sau efectuarea unor analize de laborator pentru determinarea condițiilor de muncă sau de viață ori a unor prestații și proceduri de balneofizioterapie se vor executa pe bază de tarife stabilite de Ministerul Sănătății cu avizul Ministerului Economiei și Finanțelor.

Art. 3. - Ministerul Sănătății va elabora instrucțiuni cu privire la evidența și utilizarea sumelor din activitatea proprie a unităților sanitare cu avizul Ministerului Economiei și Finanțelor.

Art. 4. - Dispozițiile contrare prezentei hotărâri nu se aplică.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 10 iunie 1991 | Nr. 390.


Anexă

Lista principalelor prestări medico-sanitare ce se execută contra cost pentru regiile autonome, societățile comerciale, alte persoane juridice, întreprinzătorii particulari precum și pentru persoanele fizice la cererea acestora
  1. Avizare și autorizație sanitară
  2. Viza anuală a autorizațiilor sanitare
  3. Determinări prin expertizare ale condițiilor de muncă
  4. Măsurători dozimetrice de radiații ionizante
  5. Controale dozimetrice
  6. Determinări fizice (zgomot, microclimat, iluminat)
  7. Determinări de chimia alimentelor
  8. Determinări de chimia apei
  9. Determinări de chimia aerului
  10. Determinări toxicologice în mediul industrial
  11. Determinări biotoxicologice
  12. Examinări bacteriologice din produse patologice
  13. Examinări microbiologice de ape, alimente, aer etc.
  14. Examene serologice
  15. Vaccinări necuprinse în programul de imunizări
  16. Examene coproparazitologice
  17. Expertize sanitare
  18. Dezinfecții, dezinsecții, deratizări
  19. Analize de laborator la solicitarea pacienților
  20. Proceduri de balneofizioterapie la cerere
  21. Prestații, tratamente și proceduri de balneofizioterapie, efectuate persoanelor beneficiare de odihnă și tratament prin agenții economici de turism
  22. Examene medicale și psihologice în vederea obținerii carnetului de conducător auto, precum și examenele medicale și psihologice periodice conform legii
  23. Examene medicale pentru eliberarea la cerere a certificatelor de sănătate în vederea desfășurării activității în străinătate
  24. Avize epidemiologice la cerere
  25. Examene medicale pentru personalul din sectorul alimentar privat neinclus într-o formă de asigurare medicală
  26. Examene medicale și psihologice pentru salariații care lucrează în condiții nocive, grele sau periculoase, cu un grad sporit de concentrare
  27. Examene medicale și certificate medicale la cererea persoanei, cu excepția incapacității temporare de muncă.


Hotărâre privind decontarea la intern a zahărului și laptelui praf importate în anul 1991

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Decontarea la intern a contravalorii zahărului și laptelui praf ce sunt importate în anul 1991, de Ministerul Comerțului și Turismului, din fondurile valutare ale statului, pentru fondul pieței, se face la cursul de 60 lei/$ sau la cursul oficial în vigoare la data deschiderii acreditivului.

Diferențele dintre prețul de import astfel rezultat și prețul de desfacere cu amănuntul stabilit se regularizează cu bugetul administrației centrale de stat.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 13 august 1991 | Nr. 561.


Hotărâre privind unele măsuri de executare a lucrărilor agricole pentru recolta anului 1992

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru desfășurarea în condiții normale a lucrărilor agricole pentru recolta anului 1992 și în special la culturile de grâu, orz, orzoaică, până la atribuirea titlurilor de proprietate, viitorii proprietari cărora li s-au comunicat de către comisiile de aplicare a legii fondului funciar suprafețele ce urmează să le fie atribuite în proprietate, pot să angajeze efectuarea de cheltuieli, pentru executarea lucrărilor mecanice, aprovizionarea cu îngrășăminte chimice, semințe, substanțe de combatere a dăunătorilor, prin societățile comerciale prestatoare de servicii pentru agricultură.

Art. 2. - Producătorii agricoli individuali, precum și cei cărora li s-au comunicat suprafețele ce urmează a le fi atribuite în proprietate, asociațiile și societățile agricole pot încheia contracte potrivit modelului anexat, care constituie titlu executoriu, cu societățile comerciale prestatoare de servicii pentru executarea lucrărilor mecanice, asigurarea îngrășămintelor chimice, semințelor și substanțelor de combatere a dăunătorilor, cu obligația de a contracta cu Regia autonomă ROMCEREAL livrarea, din recolta anului 1992, de produse agricole de egală valoare cu serviciile contractate sau plata în bani la data executării lucrărilor.

Tarifele de plată a lucrărilor mecanice se vor negocia de beneficiari cu societățile comerciale prestatoare de servicii, potrivit art. 48 din Legea nr. 15/1990.

Art. 3. - Sucursalele Regiei autonome ROMCEREAL, în baza contractelor încheiate de producătorii agricoli menționați la art. 1 și 2, vor deconta din credite bancare, special acordate cu această destinație, unităților prestatoare de servicii, contravaloarea serviciilor recepționate cantitativ și calitativ de către beneficiari.

Art. 4. - Creditele speciale necesare Regiei autonome BOMCEREAL pentru plata lucrărilor agricole executate și serviciilor prestate până la 31 decembrie 1991 se vor rambursa din contravaloarea produselor agricole preluate de la producători, din recolta anului 1992, la prețuri negociate.

Art. 5. - Regia autonomă ROMCEREAL, prin sucursalele sale, acordă producătorilor agricoli care contractează produse agricole pentru constituirea fondului de stat, avansuri bănești de până la 50% din contravaloarea producției contractate, în afară de cea prevăzută la art. 2.

Avansurile bănești ce se acordă de sucursalele Regiei autonome ROMCEREAL din fonduri proprii sau din credite, se dau producătorilor agricoli fără dobândă.

Art. 6. - Creditele ce se negociază de către unitățile Băncii Agricole - S.A. pentru executarea lucrărilor și prestărilor de servicii prevăzute la art. 2 pentru producția de grâu și orz, contractată la fondul de stat, se acordă Regiei autonome ROMCEREAL cu dobânda pieței, urmând ca 50% din aceasta să se suporte de la bugetul administrației centrale de stat, pe bază de deconturi prezentate de Regia autonomă ROMCEREAL la termenele care se vor conveni și negocia cu Banca Agricolă - S.A.

Art. 7. - Prefecturile, primăriile municipale, orășenești și comunale, organele agricole de la toate nivelurile, inclusiv comisiile de lichidare, sunt obligate să organizeze și să urmărească executarea la timp și în bune condiții a tuturor lucrărilor agricole (arătură, fertilizări, structura culturilor cu respectarea asolamentelor, semănat etc.).

Prim-ministru, Petre Roman | București, 15 august 1991 | Nr. 565.


Anexă

Contract

Societatea comercială ................................................. - S.A. cu sediul în comuna (orașul) ....................... județul ............................, reprezentată prin ......................................... în calitate de ................................. și ................................................ în calitate de .............................. și:

Producătorul agricol: dl (d-na) ....................................................... domiciliat(ă) în comuna (orașul) ...................... str. ................................... nr. ....., județul ........................... posesor(oare) al buletinului de identitate seria ............................. nr. ................ emis de ........................................ la data de .....................;

Asociația/societatea agricolă ................................................ din satul (comuna, orașul) ............................., județul ........................, reprezentată prin ....................................... în calitate de .......................................;

Regia autonomă ROMCEREAL, sucursala ............................................................ cu sediul în ......................., județul ....................., reprezentată prin ..............................................., în calitate de ......................, și ......................................... în calitate de .................................................. am convenit următoarele:

a) Societatea comercială ............................................................................... se obligă:

  • să execute următoarele lucrări mecanice (felul lucrărilor, suprafața, cultura etc.)
  • ..............................................
  • ..............................................
  • ..............................................
  • ..............................................
  • să asigure aprovizionarea cu următoarele cantități de:

semințe: soiul ................................................., categoria biologică ............................................... kg ................;

soiul .................................................., categoria biologică ......................................................... kg ................;

soiul .................................................., categoria biologică ......................................................... kg ................;

soiul .................................................., categoria biologică ......................................................... kg ................;

soiul .................................................., categoria biologică ......................................................... kg ................;

îngrășăminte chimice: azot, sortiment ................................................... tone ...................; fosfor, sortiment

............................... tone ..............; potasiu, sortiment ................... tone ..............; combinate, sortiment .......................... tone ................., sortiment .......................... tone .................;

substanțe de combatere: pesticide, sortiment ........................................... kg .................; insecticide, sortiment ............... kg ................; erbicide, sortiment ................................... kg .........................., sortiment ..................................... kg ................

b) Producătorul agricol individual, asociația sau societatea agricolă ................................................... se obligă:

  • să plătească în produse (cereale, oleaginoase, leguminoase boabe), din recolta anului 1992, cheltuielile făcute cu executarea lucrărilor mecanice și asigurarea cu semințe, îngrășăminte chimice și substanțe de combatere a dăunătorilor;
  • produsele pentru plata lucrărilor și aprovizionărilor se predau la recoltarea culturii, la cea mai apropiată unitate a Regiei autonome ROMCEREAL în condiții de livrare loco-lan, la prețurile negociate;

c) Sucursalele Regiei autonome ROMCEREAL se obligă:

  • să deconteze Societății comerciale ......................................................... - S.A., din credite bancare speciale contravaloarea lucrărilor executate și a aprovizionării efectuate, recepționate cantitativ și calitativ de către fiecare producător agricol.


Nr. și data înregistrării la
Societatea comercială ..........................................


Semnăturile părților contractante


Societatea comercială
persoanele împuternicite
Producătorul agricol:
  • individual
  • asociația agricolă
  • societatea agricolă
Sucursala Regiei autonome ROMCEREAL
persoanele împuternicite
Notă:

Contractul se întocmește în patru (4) exemplare, astfel:

  • câte un exemplar la:
    • producătorul agricol
    • societatea comercială
  • și două exemplare la: sucursala Regiei autonome ROMCEREAL.


Hotărâre privind atribuțiile Oficiului de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În vederea supravegherii aplicării dispozițiilor legale cu privire la activitatea de asigurare, pentru prevenirea stării de insolvabilitate a societăților comerciale din domeniul asigurărilor și apărarea drepturilor asiguraților, Oficiul de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor are următoarele atribuții:

a) avizează constituirea societăților comerciale din domeniul asigurărilor și autorizează, de la caz la caz, includerea asigurărilor prin efectul legii în obiectul de activitate al societăților;

b) stabilește perioadele sau termenele de vărsare a capitalului până la limita nivelului subscris;

c) elaborează propuneri de acte normative cu privire la asigurările prin efectul legii, stabilește tarifele de prime și emite norme tehnice de aplicare a acestor asigurări;

d) avizează elementele de calcul ale tarifelor de prime la asigurările de viață și la asigurările la care se constituie rezervă de prime;

e) analizează bilanțurile anuale ale societăților comerciale din domeniul asigurărilor și examinează situațiile financiare anuale ale reprezentanțelor societăților comerciale străine înființate în România;

f) stabilește marja de solvabilitate a societăților de asigurare, a societăților de asigurare-reasigurare și a societăților de reasigurare în limitele prevăzute de lege;

g) avizează modificarea statutelor, majorarea și micșorarea capitalurilor, transferurile de portofoliu, dizolvarea, fuziunea sau alte forme de încetare a societăților comerciale din domeniul asigurărilor, în realizarea scopului de apărare a drepturilor asiguraților;

h) publică, anual, un raport asupra situației financiare a societăților comerciale din domeniul asigurărilor;

i) primește și rezolvă reclamațiile împotriva societăților comerciale din domeniul asigurărilor, luând măsuri pentru respectarea drepturilor asiguraților, precum și a celor care apelează la serviciile prestate de asigurători;

j) constituie și administrează fondul de protejare a asiguraților, destinat plăților de despăgubiri și sume asigurate în cazuri de faliment ale societăților comerciale din domeniul asigurărilor;

k) îndeplinește alte atribuții referitoare la buna desfășurare a activității de asigurare.

Art. 2. - În îndeplinirea atribuțiilor sale, Oficiul de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare are dreptul:

a) să solicite adunărilor generale ale acționarilor sau consiliilor de administrație ale societăților comerciale din domeniul asigurărilor, anularea sau suspendarea provizorie a deciziilor care sunt contrare legilor ori care nu au avizul Oficiului de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare în situațiile stabilite prin lege, precum și schimbarea din consiliile de administrație și din funcții de conducere a celor care au încălcat normele legale în vigoare privind constituirea și funcționarea acestor societăți;

b) să dispună interzicerea sau limitarea operațiunilor societăților comerciale din domeniul asigurărilor, pe o durată limitată de timp, pentru ansamblul activității sau pentru anumite feluri de asigurări, în vederea menținerii solvabilității;

c) să solicite tribunalului declararea stării de faliment a societăților comerciale din domeniul asigurărilor, în lipsa solicitării societăților în cauză.

Art. 3. - Oficiul de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare este coordonat de ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar și este condus de un director general.

Art. 4. - Structura organizatorică a Oficiului de supraveghere a activității de asigurare și reasigurare se aprobă prin ordin al ministrului bugetului, veniturilor statului și controlului financiar.

Art. 5. - Prezenta hotărâre intră în vigoare o dată cu Legea nr. 47/1991 privind constituirea, organizarea și funcționarea societăților comerciale din domeniul asigurărilor.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 23 august 1991 | Nr. 574.


Hotărâre privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 307/1991

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Anexa nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 307/1991 se modifică potrivit anexei la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 27 august 1991 | Nr. 580.


Anexă

Unități de cultură
I. Salarii de bază pentru funcțiile de specialitate din unitățile teatrale, muzicale și de cinematografie
Nr.
crt.
Funcția Nivelul studiilor
Salariul de bază
Gradația
1 2 3 4
a) Funcții de execuție pe grade profesionale
1. Regizor artistic, dirijor, solist (vocal, balet, concertist, instrumentist), actor, pictor scenograf, consultant artistic
I S 11.900 12.350 12.850 13.350
II 10.300 10.700 11.100 11.500
III 8.850 9.200 9.550 9.900
IV 7.650 7.950 8.250 8.550
V 6.600 6.850 7.100 7.350
debutant 6.350 - - -
2. Maestru (balet-dans, cor, corepetitor), concert maestru
I S 11.500 11.900 12.350 12.850
II 9.900 10.300 10.700 11.100
III 8.550 8.850 9.200 9.550
IV 7.350 7.650 7.950 8.250
V 6.350 6.600 6.850 7.100
3. Dirijor cor, instrumentist șef partidă, instrumentist, șef orchestră, instructor canto, instructor balet, secretar literar (muzical), operator imagine (sunet)
I S 11.100 11.500 11.900 12.350
II 9.550 9.900 10.300 10.700
III 8.250 8.550 8.850 9.200
IV 7.100 7.350 7.650 7.950
V 6.100 6.350 6.600 6.850
debutant 5.900 - - -
4. Artist liric[1], balerin, dansator, acompaniator, corepetitor, mânuitor păpuși, sufleur, artist plastic, machior, peruchier, monteur imagine
I S 9.200 9.550 9.900 10.300
II 7.950 8.250 8.550 8.850
III 6.850 7.100 7.350 7.650
IV 5.900 6.100 6.350 6.600
V 5.100 5.300 5.500 5.700
debutant 4.900 - - -
5. Maestru (balet-dans, corepetitor), concert maestru, instructor balet
I M 7.350 7.650 7.950 8.250
II 6.350 6.600 6.850 7.100
III 5.500 5.700 5.900 6.100
IV 4.750 4.900 5.100 5.300
6. Dirijor, solist (vocal, balet, concertist, instrumentist), actor, instrumentist șef partidă, instrumentist, șef orchestră
I M 6.600 6.850 7.100 7.350
II 5.700 5.900 6.100 6.350
III 4.900 5.100 5.300 5.500
IV 4.300 4.450 4.600 4.750
debutant 4.150 - - -
7. Maestru artist circ, artist circ
I 10.300 10.700 11.100 11.500
II 8.850 9.200 9.550 9.900
III 7.650 7.950 8.250 8.550
IV 6.600 6.850 7.100 7.350
V 5.700 5.900 6.100 6.350
VI 4.900 5.100 5.300 5.500
debutant 4.750 - - -
8. Corist, balerin, dansator, corepetitor, mânuitor păpuși, sculptor păpuși, sufleur, artist plastic, machior, peruchier, monteur imagine
I M 6.600 6.850 7.100 7.350
II 5.700 5.900 6.100 6.350
III 4.900 5.100 5.300 5.500
IV 4.300 4.450 4.600 4.750
debutant 4.150 - - -
b) Funcții de execuție pe trepte profesionale
9. Regizor scenă, culise, secretar platou
I M 6.350 6.600 6.850 7.100
II 5.500 5.700 5.900 6.100
III 4.750 4.900 5.100 5.300
debutant 4.600 - - -
10. Supraveghetor sală, controlor bilete, garderobier, plasator
I M; G 3.850 4.000 4.150 4.300
II 3.250 3.400 3.550 3.700
debutant 3.150 - - -
II. Salarii de bază pentru funcțiile de execuție din presă, edituri, informare documentară, muzee, biblioteci, case de cultură, cămine culturale și alte instituții de cultură
a) Funcții de execuție pe grade profesionale
11. Publicist comentator, corespondent în străinătate, redactor de rubrică, redactor, lector
I S 10.300 10.700 11.100 11.500
II 8.850 9.200 9.550 9.900
III 7.650 7.950 8.250 8.550
IV 6.600 6.850 7.100 7.350
debutant 6.350 - - -
12. Reporter (fotoreporter, corespondent local), șef agenție publicitate
I S 9.200 9.550 9.900 10.300
II 7.950 8.250 8.550 8.850
III 6.850 7.100 7.350 7.650
IV 5.900 6.100 6.350 6.600
debutant 5.700 - - -
13. Muzeograf, restaurator, conservator, bibliotecar
I S 9.200 9.550 9.900 10.300
II 7.950 8.250 8.550 8.850
III 6.850 7.100 7.350 7.650
IV 5.900 6.100 6.350 6.600
debutant 5.700 - - -
14. Referent, secretar (tehnic) de redacție, documentarist, traducător, caricaturist, desenator artistic, corector, tehnoredactor, translator emisie[2]
I S 8.850 9.200 9.550 9.900
II 7.650 7.950 8.250 8.550
III 6.600 6.850 7.100 7.350
IV 5.700 5.900 6.100 6.350
debutant 5.500 - - -
15. Muzeograf, restaurator, conservator, bibliotecar, referent, redactor
I Învățământul superior de 3 ani 7.950 8.250 8.550 8.850
II 6.850 7.100 7.350 7.650
III 5.900 6.100 6.350 6.600
IV 5.100 5.300 5.500 5.700
debutant 4.900 - - -
16. Restaurator, conservator, trezorier, gestionar custode sală
I M 6.850 7.100 7.350 7.650
II 5.900 6.100 6.350 6.600
III 5.100 5.300 5.500 5.700
IV 4.450 4.600 4.750 4.900
debutant 4.300 - - -
17. Bibliotecar, redactor, referent, secretar (tehnic) de redacție, documentarist, traducător, caricaturist, desenator artistic, corector, tehnoredactor, translator emisie[2]
I M 6.850 7.100 7.350 7.650
II 5.900 6.100 6.350 6.600
III 5.100 5.300 5.500 5.700
IV 4.450 4.800 4.750 4.990
V 3.850 4.000 4.150 4.300
debutant 3.700 - - -
18. Operator
I M 4.600 4.750 4.900 5.100
II 4.000 4.150 4.300 4.450
debutant 3.850 - - -
19. Laborant foto, retușor foto, fotograf
I M 5.900 6.100 6.350 6.600
II 5.100 5.300 5.500 5.700
III 4.450 4.800 4.750 4.990
IV 3.850 4.000 4.150 4.300
debutant 3.700 - - -
20. Supraveghetor muzeu, mânuitor carte
I M 4.450 4.800 4.750 4.990
II 3.850 4.000 4.150 4.300
III 3.250 3.400 3.550 3.700
debutant 3.150 - - -
Notă:

Persoanele din unitățile de cultură, care au rezultate valoroase în activitate, pot ocupa în mod cu totul excepțional, cu aprobarea nominală a ministrului, funcții de specialitate fără a avea studiile necesare postului.


III. Funcții de conducere
Nr.
crt.
Funcția Indemnizația de conducere maximă
a) Din unitățile de cultură
1. Director general Salariul corespunzător funcției de execuție 3.600
2. Director general adjunct 3.200
3. Director, redactor șef 3.000
4. Director adjunct, redactor șef adjunct 2.300
5. Șef redacție, secretar general de redacție 1.800
6. Șef serviciu, șef secție 1.500
7. Șef birou, șef oficiu 1.100
b) Din cadrul Agenției naționale de presă „Rompres”
1. Secretar general de agenție Salariul corespunzător funcției de execuție 3.200
2. Redactor șef 3.000
3. Redactor șef adjunct 2.800
4. Secretar general de redacție 1.800


Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 382/1990 privind regimul de trimitere în străinătate a cetățenilor români pentru a acorda asistență de specialitate nelegată de livrări

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - La art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 382/1990 se introduce alin. 2, cu următorul cuprins:

„Ministerul Sănătății poate organiza direct, fără avizul unităților prevăzute la alin. 1, acțiuni de trimitere în străinătate de cetățeni români - personal medical - pentru a acorda asistență de specialitate nelegată de livrări”.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 27 august 1991 | Nr. 585.


Hotărâre privind Comisia centrală de repartizare a fondurilor bănești constituite în baza Hotărârii Guvernului nr. 553/1991 și a celor depuse de către persoane fizice și juridice

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se înființează Comisia centrală de repartizare a fondurilor bănești constituite în baza Hotărârii Guvernului nr. 553/1991 și a celor depuse, drept contribuții, de persoane fizice și juridice în scopul ajutorării județelor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor din luna iulie 1991.

Art. 2. - Analizând documentațiile întocmite de prefecturile județelor calamitate și propunerile făcute de acestea, Comisia centrală de repartizare a fondurilor bănești va emite decizii privind repartizarea fondurilor bănești constituite, urmând ca Ministerul Economiei și Finanțelor să pună la dispoziția prefecturilor sumele prevăzute.

Art. 3. - Sumele rezultate din donații se împart familiilor sinistrate în raport de întinderea pagubelor suferite.

Art. 4. - Componența comisiei centrale de repartizare a fondurilor bănești este prevăzută în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 29 august 1991 | Nr. 590.


Anexă

Comisia centrală de repartizare a fondurilor bănești constituite în baza Hotărârii Guvernului nr. 553/1991 și a celor depuse de către persoane fizice și juridice
  1. Președinte - secretarul general al Guvernului
  2. Secretar - reprezentantul Ministerului Economiei și Finanțelor
  3. Membri:
    • prefectul județului Bacău
    • prefectul județului Neamț
    • prefectul județului Suceava
    • reprezentantul Ministerului Apărării Naționale
    • reprezentantul Ministerului de Interne
    • reprezentantul Ministerului Transporturilor
    • reprezentantul Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului
    • reprezentantul Ministerului Comunicațiilor
    • reprezentantul Ministerului Industriei
    • reprezentantul Ministerului Mediului
    • reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe.
Notă:

Reprezentanții ministerelor vor fi la nivel de secretari de stat.



Referințe

  1. Se vor încadra persoanele cu studii superioare care au ocupat funcția de corist.
  2. 2,0 2,1 Funcția de translator emisie se utilizează la Agenția națională de presă „Rompres".