Monitorul Oficial 256/1991: Diferență între versiuni

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare
m (A protejat "Monitorul Oficial 256/1991": Migrat la civvic.ro ([edit=sysop] (indefinit)))
(Migrat la civvic.ro)
 
Linia 1: Linia 1:
{{MigrationWarning}}
__FORCETOC__
__FORCETOC__
[[Category:Monitorul Oficial|*1991 0256]]
[[Category:Monitorul Oficial|*1991 0256]]

Versiunea curentă din 6 septembrie 2012 16:12

Această pagină a fost migrată la Civvic.ro. Orice modificări veți aduce aici nu vor mai fi propagate pe Civvic.ro. Vă rugăm să faceți orice modificări doriți direct pe Civvic.ro.

Monitorul Oficial al României

Anul III, Nr. issue::0256 - Partea I - Joi, 19 decembrie year::1991

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre pentru acceptarea Protocolului de menținere în vigoare a Aranjamentului privind comerțul internațional cu textile, încheiat la Geneva la 31 iulie 1991

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se acceptă Protocolul de menținere în vigoare a Aranjamentului privind comerțul internațional cu produse textile, încheiat la Geneva la 31 iulie 1991.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 30 noiembrie 1991 | Nr. 797.


Protocol de menținere în vigoare a Aranjamentului privind comerțul internațional cu textile[1]

Părțile la Aranjamentul privind comerțul internațional cu textile (denumit în continuare aranjamentul),
acționând conform paragrafului 5 din art. 10 al aranjamentului,
reafirmând că prevederile aranjamentului referitoare la competența Comitetului pentru produse textile și a Organului de supraveghere a produselor textile sunt menținute și ca urmare a deciziei Comitetului pentru produse textile adoptată la 31 iulie 1991,
convin după cum urmează:

1. Aranjamentul, inclusiv concluziile Comitetului pentru produse textile, adoptate la 31 iulie 1986, astfel cum au fost modificate prin Protocolul din 1989 de modificare a Protocolului din 1986 de extindere a aranjamentului, va fi menținut în vigoare pentru încă o perioadă de 17 luni, până la 31 decembrie 1992.

2. Acest protocol va fi depozitat la directorul general al părților contractante la Acordul general pentru tarife vamale și comerț. Acesta va fi deschis pentru acceptarea, prin semnare sau în alt mod, de către părțile la aranjament, alte guverne care acceptă sau aderă la aranjament conform prevederilor art. 13 al acestuia și Comunitatea Economică Europeană.

3. Acest protocol va intra în vigoare cu începere de la 1 august 1991 pentru părțile care l-au acceptat până la această dată și va intra în vigoare, pentru o parte care îl acceptă la o dată ulterioară, începând de la data acceptării. El va fi aplicat provizoriu, ținând cont de procedurile lor constituționale și/sau legislative de ratificare, de la 1 august 1991, de părțile care l-au semnat sub rezerva îndeplinirii procedurilor constituționale sau au notificat depozitarului intenția lor de a-l aplica provizoriu de la acea dată, precum și de alte părți de la data semnării sau a notificării aplicării provizorii.

Încheiat la Geneva la treizeci și unu iulie una mie nouă sute nouăzeci și unu, în câte un singur exemplar, în limbile engleză, franceză și spaniolă, fiecare text fiind autentic.


Hotărâre privind autorizarea ieșirii din indiviziune prin vânzarea de către stat a cotelor-părți indivize din unele imobile situate în județele Alba, Arad și Sibiu

În aplicarea art. 9 din Decretul nr. 841/1964,
Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se autoriză ieșirea din indiviziune prin vânzarea de către stat a cotelor-părți indivize din unele imobile situate în județele Alba, Arad și Sibiu, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre, identificate potrivit planurilor de situație nr. 1-5 anexate[2].

Vânzarea cotelor-părți prevăzute la alin. 1 se face către persoanele fizice menționate în același tabel anexă, care sunt coproprietare asupra celorlalte cote-părți indivize.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 30 noiembrie 1991 | Nr. 800.


Anexă

Tabel
cuprinzând persoanele fizice care solicită autorizarea ieșirii din indiviziune prin vânzarea de către stat a cotelor-părți indivize din unele imobile situate în județele Alba, Arad și Sibiu
Nr. crt. Numele și prenumele persoanei fizice Locul unde este situat imobilul Domiciliul persoanei fizice Cota-parte indiviză
1. Dreghici Petru Orașul Sebeș, Drumul Sibiului nr. 15, județul Alba Orașul Sebeș, Drumul Sibiului nr. 15, județul Alba 2/8
2. Brădean Crina Liliana
Drecin Floare
(uzufructuară)
Municipiul Arad, b-dul Revoluției nr. 1-3, bloc H, sc. B, ap. 4, județul Arad Municipiul Arad, b-dul Revoluției nr. 1-3, bloc H, sc. B, ap. 4, județul Arad 1/2
3. Droc Ioan Municipiul Sibiu, str. Râului nr. 3, județul Sibiu Comuna Săliște, str. Foltești nr. 275, județul Sibiu 1/3
4. Radu Dumitru
Radu Maria
Municipiul Sibiu, str. George Coșbuc nr. 9, județul Sibiu Municipiul Sibiu, str. George Coșbuc nr. 9, județul Sibiu 1/2
5. Sinea Macarie
Sinea Ana
Municipiul Sibiu, str. Teilor nr. 27, județul Sibiu Municipiul Sibiu, str. Teilor nr. 27, județul Sibiu 1/3


Hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Ministerului Mediului

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Începând cu data prezentei hotărâri, structura organizatorică a Ministerului Mediului este prevăzută în anexa[3] la prezenta hotărâre și înlocuiește organigrama din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 264/1991.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 30 noiembrie 1991 | Nr. 801.


Hotărâre pentru modificarea și abrogarea unor dispoziții din Hotărârea Guvernului nr. 1284/1990 privind unele măsuri de organizare și finanțare a unităților de cercetare-dezvoltare

Guvernul României hotărăște:

Art. I. - Articolul 5 alineatul 1 din Hotărârea Guvernului nr. 1284/1990 se modifică și va avea următorul conținut:

„Art. 5. - (1) Finanțarea cheltuielilor de cercetare-dezvoltare pe exercițiul financiar al anului 1992 se face dintr-un fond special pentru cercetare-dezvoltare, denumit în continuare fond special, din sumele prevăzute cu această destinație în bugetul de stat, precum și din fondurile aflate la dispoziția societăților comerciale și a regiilor autonome, constituite de acestea potrivit legii.”

Art. II. - Termenul buget special pentru cercetare-dezvoltare, folosit în Hotărârea Guvernului nr. 1284/1990, se înlocuiește cu termenul fond special de cercetare-dezvoltare, corespunzător terminologiei folosite în Legea nr. 10/1991 privind finanțele publice.

Art. III. - Dispozițiile prevăzute la art. 5 alin. 4, art. 8 alin. 3, art. 9 alin. 1 - liniuța a 3-a „repartizarea și destinațiile sumelor în valută stabilite potrivit art. 5 alin. 4”, art. 13 și art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 1284/1990 se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 30 noiembrie 1991 | Nr. 801 bis.


Hotărâre cu privire la acordarea unor bonificații la prețul carburanților destinați consumului tehnologic

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pentru cantitățile de motorină auto, prevăzute în balanță, livrate pe bază de repartiție, destinate industriei, agriculturii, construcțiilor, transportului de mărfuri, transportului de călători în comun și gospodăriei comunale, se acordă o bonificație de 37 lei/litru, respectiv 43.023 lei/t.

Bonificația va fi acordată de către Societatea comercială „PECO” - S.A. prin unitățile de profil din teritoriu, o dată cu livrarea motorinei.

Art. 2. - Pentru motorina folosită cu alte destinații decât cele prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre se aplică prevederile Hotărârii Guvernului nr. 773/1991.

Art. 3. - Din încasările realizate prin vânzarea benzinei și motorinei auto numai prin stațiile PECO se va vira o cotă de 5% în contul Ministerului Transporturilor, pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor publice.

Sumele rezultate vor fi virate de către Societatea comercială „PECO” - S.A. conform precizărilor Ministerului Economiei și Finanțelor.

Art. 4. - Este contravenție, dacă fapta nu constituie, potrivit legii penale, infracțiune, schimbarea destinației motorinei auto prevăzute la art. 1 și se sancționează cu amendă de 10.000 lei, care se aplică persoanelor vinovate.

Art. 5. - Contravențiile se constată de către organele împuternicite în acest scop ale Ministerului Economiei și Finanțelor, Ministerului Industriei, Ministerului Agriculturii și Alimentației, Ministerului Transporturilor, Ministerului Comerțului și Turismului, altor ministere și organe centrale de resort, prefecturilor, primăriilor, precum și de organele poliției.

Persoanele împuternicite să constate contravenția vor aplica și amenda.

Art. 6. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă:

  • art. 11 din Hotărârea Guvernului nr. 464/1991;
  • art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 773/1991;
  • poz. 16, 19-22 și 27-30 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 776/1991.

Art. 7. - Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare la data de 1 decembrie 1991.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 30 noiembrie 1991 | Nr. 803.


Hotărâre privind acordarea garanției guvernamentale pentru creditul extern în favoarea Societății comerciale „Arcasrom” - S.A. București

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se autoriză Ministerul Economiei și Finanțelor să acorde garanția pentru creditul extern de U.S. $ 37.000.000, care va fi primit de către Societatea comercială „Arcasrom” - S.A. București de la „Banca Populare di Novara” din Londra, Anglia, în vederea achiziționării utilajelor și instalațiilor necesare construirii unui complex industrial pentru producerea în România a acelor și seringilor medicale cu o singură utilizare.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 7 decembrie 1991 | Nr. 816.



Referințe

  1. Traducere.
  2. Planurile de situație nr. 1-5 se comunică celor interesați.
  3. Anexa se comunică celor interesați.