Monitorul Oficial 76/1990: Diferență între versiuni
Fără descriere a modificării |
Fără descriere a modificării |
||
Linia 24: | Linia 24: | ||
securitate minieră Petrosani la institutul pentru securitate mineta Petroșani, ca urmare a aplicării prezentei hotărîri, se consideră transferat tn înteresul serviciului. | securitate minieră Petrosani la institutul pentru securitate mineta Petroșani, ca urmare a aplicării prezentei hotărîri, se consideră transferat tn înteresul serviciului. | ||
Art. 5. - Activul și pasivul stabilite pe baza bilanțului contabil încheiat la data de 30 aprilie 1990,împreună cu indicatorii de plan | Art. 5. - Activul și pasivul stabilite pe baza bilanțului contabil încheiat la data de 30 aprilie 1990, împreună cu indicatorii de plan economici și financiari,contractele economice încheiate și baza materială de la Centrul de cercetări, inginerie tehnologică și proiectări pentru securitate minieră Petroșani, trec, pe bază de protocol, la Institutul pentru securitate minieră Petroșani. | ||
{{SemnPm|Petre Roman|București|14 mai 1990|540}} | {{SemnPm|Petre Roman|București|14 mai 1990|540}} | ||
Versiunea de la data 10 martie 2011 08:53
Monitorul Oficial al României
Anul II, Nr. issue::76 - Miercuri, 23 mai year::1990
Hotărâri ale Guvernului
Hotărâre privind înființarea Institutului pentru securitate minieră Petroșani
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Pe data prezentei hotărâri se înființează Institutul pentru securitate minieră Petroșani, cu sediul în municipiul Petroșani, județul Hunedoara, în subordinea Ministerului Minelor, Institutul pentru securitate minieră Petroșani se înființează prin reorganizarea Centrului de cercetări,inginerie tehnologică și proiectări pentru securitate minieră Petroșani, care se desființează.
Art. 2. - Institutul pentru securitate minieră Petroșani se desemnează ca institut cu caracter național privind avizarea, verificarea și certificarea echipamentelor electrice destinate lucrului în atmosfere potențial explozive.
Art. 3. - Obiectul de activitate al Institutului pentru securitate minieră Petroșani este prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.
Art. 4. - Personalul care trece de la Centrul de cercetări, inginerie tehnologice și proiectări pentru securitate minieră Petrosani la institutul pentru securitate mineta Petroșani, ca urmare a aplicării prezentei hotărîri, se consideră transferat tn înteresul serviciului.
Art. 5. - Activul și pasivul stabilite pe baza bilanțului contabil încheiat la data de 30 aprilie 1990, împreună cu indicatorii de plan economici și financiari,contractele economice încheiate și baza materială de la Centrul de cercetări, inginerie tehnologică și proiectări pentru securitate minieră Petroșani, trec, pe bază de protocol, la Institutul pentru securitate minieră Petroșani.
Anexă
OBIECTUL DE ACTIVITATE al Institutului pentru securitate minieră Petroşani
- Cercetări privind securitatea, protecția muncii și combaterea poluării mediului înconjurător din activitatea minieră.
- Cercetări în domeniul explozivilor minieri, verificarea și avizarea materialelor explozive și a altor
materiale specifice industriei extractive.
- Cercetări privind aerajul minier, ventilația industrială, degazarea stratelor de cărbuni,
- Cercetări pentru realizarea de prototipuri și microproducţie de aparate și dispozitive în domeniul securității miniere; întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru realizarea de prototipuri și microproducţie, de aparate și dispozitive în domeniulsecurității miniere.
- Cercetări, încercări și certificări privind protecția pentru atmosferă explozivă a echipamentelor electrice,
utilajelor și materialelor fabricate în țară sau importate.
- Avizarea proiectelor anuale de aeraj al minelor grizutoase de categoria a IV-a și a V-a și al minelor de petrol, a proiectelor-cadru pentru metodele de abataj utilizate în exploatarea cărbunelui, a documentațiilor tehnice și introducere a noilor tehnologii de extracție și de introducere în subteran a unor noi tipuri de utilaje și instalații, precum și a modificărilor aduse acestor documentații.
- Instruirea și autorizarea personalului în domeniile: salvare minieră, protecție antigrizutoasa și antiexplozivă a echipamentelor electrice și măsurării parametrilor de securitate a muncii.
- Autoriza unitățile constructoare de mașini profilate pentru realizarea utilajelor și aparatelor electrice destinate lucrului în mediu grizutos, instruiește și autoriza personalul unităților constructoare care răspunde de controlul calității utilajelor și aparatelor electrice destinate lucrului în mediu grizutos pe fluxul de fabricație și de livrare.
- Verifică modul cum sunt asigurate condițiile de producție impuse pentru asigurarea caracteristicilor specifice ale utilajelor și aparatelor electrice destinate lucrului în mediu grizutos.
- Efectuează testarea psihologică a personalului stabilit de reglementările în vigoare din industria extractivă.
- Efectuează instruirea de specialitate și atestează personalul tehnico-ingineresc în domeniul protecţiei muncii în industria minieră.
- Elaborează sau reactualizează, cu aprobările prevăzute de reglementările în vigoare, normele departamentale de protecţie a muncii în activitatea minieră; realizează materiale de propagandă pentru protecția muncii din industria minieră.
- Cercetări privind elaborarea de studii, prognoze, marketing, standardizare, invenții, prelucrarea automată a datelor, din domeniul său de activitate.
- Acorda asistență tehnică și execută lucrări pentru domeniile prevăzute în obiectul de activitate al institutului și pentru alte activități sau ramuri industriale.
- Efectuează expertize în domeniul protecției muncii în industria minieră.
Hotărâre privind înființarea unor întreprinderi de industrie alimentară
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Începând cu data prezentei hotărâri se înființează în subordinea Centralei vinificării, băuturilor diferite și produselor spirtoase, Centralei industriale de morărit și panificație, Centralei industrializării cărnii, Centralei industriei uleiului și Trustului pentru producerea conservelor și sucurilor, de sub îndrumarea și controlulMinisterului Agriculturii și Industriei Alimentare # Departamentul industriei alimentare, îritreprinderile prevăzute în anexă, având denumirea, sediul și obiectul de activitate cuprinse în aceeași anexa. Întreprinderile se înființează prin divizarea parțială a patrimoniului unităților de profil existente.
Art. 2. - Întreprinderile înființate au personalitate juridică, autonomie economică și se organizează potrivit normelor unitare de structura aprobate pentru unită- țile economice de același profil.
Art. 3. - Întreprinderile prevăzute în anexă se înființează în cadrul indicatorilor de plan aprobați pentru centralele industriale din subordinea Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare- Departamentul industriei alimentare pe anul 1990.
Art. 4. - Personalul care trece de la unitățile ce se reorganizează la întreprinderile ce se înființează se
consideră transferat în interesul serviciului.
Art, 5. - Activul și pasivul stabilite pe baza bilan- țului încheiat la 30 aprilie 1990, împreună cu indicatorii de plan economici-financiari și contractele aferente încheiate de unitățile din care se desprind; se preiau pe bază de protocol.
Art, 6. - Unitățile din care s-au desprins fabricile și secțiile fără personalitate juridică înființate ca întreprinderi potrivit prevederilor art. 1 din prezenta hotărâre se degradează de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, potrivit prevederilor legale.
Anexă
Unitatile ce se înfiinteaza in subordinea centralei vinificarii, băuturilor diferite si produselor spirtoase, centralei industriale de morarit si panificatie, Centralei industrializării cărnii, centralei industriei uleiului si trustului pentru producerea conservelor si sucurilor.
1. Nume: Întreprinderea de bere Tulcea.
Localitate: Tulcea
Judet: Tulcea
Obiect activitate: Fabricarea berii
Modul de înfiintare: Transformarea sectiei de bere Tulcea în întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de bere Constanţa
2.Nume: Întreprinderea de bere Ciclova Montană Localitate: Ciclova Montană Judet: Timiş Obiect activitate: Fabricarea berii Modul de înfiintare: Transformarea sectiei de bere Ciclova Montană în întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de bere Timisoara
3. Nume: Întreprinderea de bere Suceava Localitate: Suceava Judet: Suceava Obiect activitate: Fabricarea malţului si berii Modul de înfiintare: Transformarea secţiei de malţ si bere Suceava in întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de spirt, bere si amidon Radauţi
4. Nume: Întreprinderea de vinificaţie şi produse spirtoase Giurgiu Localitate: Giurgiu Judet: Giurgiu Obiect activitate: Vinificarea si fabricarea băuturilor Modul de înfiintare: Transformarea secţiei de vinificatie şi produse spirtoase Giurgiu in întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de vinuri si rachiuri Bucuresti-Est
5. Nume: Întreprinderea de amidon, glucoza Fălticeni Localitate: Fălticeni Judet: Suceava Obiect activitate: Fabricarea amidonului şi glucozei Modul de înfiintare: Transformarea secţiei de amidon, glucoza Fălticeni în întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de spirt, bere, amidon Rădăuţi
6. Nume: Întreprinderea de amidon, glucoză şi alcool rafinat Sînsimion Localitate: Sînsimion Judet: Harghita Obiect activitate: Fabricarea amidonului, glucozei, dextrinei si alcoolului rafinat Modul de înfiintare: Transformarea sectiei de de amidon, glucoză şi alcool rafinat Sînsimion în întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de bere, spirt, amidon Harghita
7. Nume: Întreprinderea de bere "Griviţa" Bucureşti Localitate: Bucuresti Judet: - Obiect activitate: Fabricarea berii Modul de înfiintare: Transformarea fabricii de bere "Griviţa" în întreprindere, in subordinea Centralei vinificarii, băuturilor diferite si produselor spirtoase
8. Nume: Întreprinderea de producţie utilaje şi construcţii-montaj Bucuresti Localitate: Bucuresti Judet: - Obiect activitate: Execuţie si montaj de utilaje, instalatii prototipuri şi piese de schimb pentru industria băuturilor Modul de înfiintare: Transformarea Fabricii de producţie utilaje şi construcţii-montaj Bucuresti în întreprindere, în subordinea centralei vinificării, băutirilor diferite si produselor spirtoase
9. Nume: Întreprinderea de morărit şi panificaţie Petroşani Localitate: Petroşani Judet: Hunedoara Obiect activitate: Morărit şi fabricarea produselor de panificaţie Modul de înfiintare: Transformarea secţiei de morărit şi panificaţie Petroşani in întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de morărit şi panificaţie Hunderdoara
10. Nume: Întreprinderea de utilaj şi piese de schimb Bucureşti Localitate: Bucureşti Judet: - Obiect activitate: Executie şi montaj utilaje, instalaţii şi piese de schimb pentru industria de morarit şi panificaţie Modul de înfiintare: Transformarea fabricii de utilaj şi piese de schimb Bucureşti în întreprindere în subordinea Centralei industriale de morarit şi panificatie
11. Nume: Intreprinderea de industrializare a cărnii Petroşani Localitate: Petroşani Judet: Hunedoara Obiect activitate: Tăiere animale, tranşare şi industrializare carne şi subproduse de abator Modul de înfiintare: Transformarea atelierelor si centrlor de contractări si achiziţii Petroşani in întreprindere prin desprindere de la Întreprinderea de industrializare a cărnii Hunedoara
12. Nume: Întreprinderea de ulei Vaslui Localitate: Vaslui Judet: Vaslui Obiect activitate: Prelucrarea seminţelor oleaginoase si producerea de ulei comestibil Modul de înfiintare: Transformarea Fabricii de Ulei Vaslui în întreprindere, in subordinea Centralei industriei uleiului
13. Nume: Întreprinderea de grasimi hidrogenate si margarină Bragadiru Localitate: Bragadiru Judet: Sectorul agricol Ilfov Obiect activitate: Producerea de uleiuri comestibile rafinate, fabricarea margarinei şi grăsimii vegetale Modul de înfiintare: Transformarea Fabricii de grasimi hidrogenate si margarină Bragadiru in întreprindere in subordinea centralei uleiului
14. Nume: Intreprinderea de conserve si bauturi răcoritoare "Flora" Bucuresti Localitate: Bucureşti Judet: - Obiect activitate: Producerea conservelor şi băuturilor răcoritoare Modul de înfiintare: Transformarea fabricii de conserve şi băuturi răcoritoare "Flora" in intreprindere în subordinea trustului pentru producerea conservelor şi sucurilor
15. Nume: Intreprinderea de conserve si bauturi răcoritoare Chiajna Bucuresti Localitate: Chiajna Judet: Sectorul agricol Ilfov Obiect activitate: Producerea si industrializarea legumelor si fructelor Modul de înfiintare: Transformarea fabricii de conserve Chiajna in intreprindere în subordinea trustului pentru producerea conservelor şi sucurilor
16. Nume: Intreprinderea de conserve si bauturi răcoritoare Carei Localitate: Carei Judet: Satu Mare Obiect activitate: Producerea conservelor şi băuturilor răcoritoare Modul de înfiintare: Transformarea Fabricii de Legume şi fructe Carei în întreprindere în subordinea trustului pentru producerea conservelor şi sucurilor