Monitorul Oficial 119/1990: Diferență între versiuni

Sari la navigare Sari la căutare
Linia 1.002: Linia 1.002:
Art. 5. - Secretarul de stat reprezintă Secretariatul de Stat pentru Handicapați în raporturile cu celelalte ministere și organizații din țară, precum și în relațiile internaționale.
Art. 5. - Secretarul de stat reprezintă Secretariatul de Stat pentru Handicapați în raporturile cu celelalte ministere și organizații din țară, precum și în relațiile internaționale.


Art. 6. - Salarizarea personalului din aparatul propriu al Secretariatului de Stat pentru Handicapați se face conform prevederilor Legii nr. 57/1974, art. 172 alin. 5, completând-se în mod corespunzător Nota 1 din anexa nr. VI, cap. I, lit. A.
Art. 6. - Salarizarea personalului din aparatul propriu al Secretariatului de Stat pentru Handicapați se face conform prevederilor Legii nr. 57/1974, art. 172 alin. 5, completându-se în mod corespunzător Nota 1 din anexa nr. VI, cap. I, lit. A.


Art. 7. - (1) Centrul metodologic pentru recuperarea copiilor și tinerilor handicapați își schimbă denumirea în „Institutul național pentru recuperare și educație
Art. 7. - (1) Centrul metodologic pentru recuperarea copiilor și tinerilor handicapați își schimbă denumirea în „Institutul național pentru recuperare și educație specială a persoanelor handicapate”. Personalul atestat
*Pflfiflla B persoanelor handicapate Personalul atestat
de cercetare științifică se salarizează potrivit Legii nr. 57/1974 la nivelul I de salarizare, personalul cu studii superioare neatestat și personalul fără studii superioare la grupa a III-a de ramuri iar indemnizațiile pentru funcțiile de conducere sunt cele prevăzute pentru instituțiile de cercetare mici. Personalul didactic și sanitar se salarizează potrivit art. 5 din Decretul-lege nr.
de cercetare științifică se salarizează potrivit Legii nr.
138/1990.  
57/1974 la nivelul I de salarizare, personalul cu studii
sullerioare neatestat și personalul fără studii superioare
le grupa a III-a de ramuri iar indemnizațiile pentru
'J Anexa se comunică unităților ilâlterčšltc.
funcțiile de conducere sunt cele prevăzute pentru insfltuțiile de cercetare mici. Personalul didactic și sanitar se salarizează potrivit art. 5 din Decretul-lege nr.
238/1990.
(2) În subordinea Secretariatului de Stat pentru Handicapați funcționează tipurile de instituții de ocrotire
prevăzute în anexa nr. 2, care își schimbă subordonare avută la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(3) Înființarea și desființarea unităților subordonate
secretariatului de stat, obiectul de activitate al acestora, precum și structurile lor organizatorice, normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor și gradele de organizare, se aprobă de secretarul de stat.


Art. 8. - Secretariatul de Stat pentru Handicapați
(2) În subordinea Secretariatului de Stat pentru Handicapați funcționează tipurile de instituții de ocrotire prevăzute în anexa nr. 2, care își schimbă subordonare avută la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
utilizează un parc propriu de transport pentru aparatul central și unitățile subordonate, care se stabilește
 
prin ordin al secretarului de stat, cu acordul ministrului de stat însărcinat cu calitatea vieții și protecția
(3) Înființarea și desființarea unităților subordonate secretariatului de stat, obiectul de activitate al acestora, precum și structurile lor organizatorice, normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor și gradele de organizare, se aprobă de secretarul de stat.
socială.
 
Art. 8. - Secretariatul de Stat pentru Handicapați utilizează un parc propriu de transport pentru aparatul central și unitățile subordonate, care se stabilește prin ordin al secretarului de stat, cu acordul ministrului de stat însărcinat cu calitatea vieții și protecția socială.


Art. 9. - (1) În teritoriu, Secretariatul de Stat pentru Handiwpati își realizează atribuțiile prin inspectoratele cle stat pentru handicapați județene și al municipiului București.
Art. 9. - (1) În teritoriu, Secretariatul de Stat pentru Handiwpati își realizează atribuțiile prin inspectoratele cle stat pentru handicapați județene și al municipiului București.
(2) Inspectoratele de stat teritoriale preiau de la oficiile de ocrotire sociale ale direcțiilor de muncă și protecție socială atribuțiile ce le revin corespunzător prevederilor prezentei hotărâri.
(2) Inspectoratele de stat teritoriale preiau de la oficiile de ocrotire sociale ale direcțiilor de muncă și protecție socială atribuțiile ce le revin corespunzător prevederilor prezentei hotărâri.
(3) În subordinea inspectoratelor de stat pentru handicapați funcționează unitățile prevăzute în anexa nr.
3, care își schimbă subordonarea avută la data intrării
în vigoare a prezentei hotărâri.


Art. 10. - (1) inspectoratele de stat pentru handicapați vor funcționa în spațiul actual al uneia din unitățile de ocrotire prevăzute în anexa nr. 3, stabilite prin
(3) În subordinea inspectoratelor de stat pentru handicapați funcționează unitățile prevăzute în anexa nr. 3, care își schimbă subordonarea avută la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
ordin al secretarului de stat, și vor beneficia de serviciile administrativ-gospodărești ale acestora.
 
(2) Plata drepturilor de personal, precum și cheltuielile aferente desfășurării activității inspectoratelor
Art. 10. - (1) inspectoratele de stat pentru handicapați vor funcționa în spațiul actual al uneia din unitățile de ocrotire prevăzute în anexa nr. 3, stabilite prin ordin al secretarului de stat, și vor beneficia de serviciile administrativ-gospodărești ale acestora.
de stat pentru handicapați, vor fi executate de unită-
 
țile de ocrotire stabilite potrivit alin. 1, din fondurile
(2) Plata drepturilor de personal, precum și cheltuielile aferente desfășurării activității inspectoratelor de stat pentru handicapați, vor fi executate de unitățile de ocrotire stabilite potrivit alin. 1, din fondurile ce vor fi puse la dispoziție de Secretariatul de Stat pentru Handicapați. Evidența contabilă a acestor cheltuieli va fi ținută de către serviciile de resort din unitățile de ocrotire, care vor încheia și prezenta Secretariatului de Stat pentru Handicapați dări de seamă contabile, potrivit normelor în vigoare.
ce vor fi puse la dispoziție de Secretariatul de Stat
 
pentru Handicapați. Evidenta contabilă a acestor cheltuieli va fi ținută de către serviciile de resort din unitățile de ocrotire, care vor încheia și prezenta Secretariatului de Stat pentru Handicapați dări de seamă
 
contabile, potrivit normelor în vigoare.
Art. 11. - (1) Numărul de posturi pentru inspectoratele de stat teritoriale este de 230, din care 46 posturi se preiau de la direcțiile de muncă și protecție socială, cite un post din fiecare județ și 6 de la municipiul București.
 
(2) În cadrul numărului de 230 posturi aprobate, repartizarea în teritoriu a posturilor se face prin ordin al secretarului de stat.
 
(3) Structura organizatorică, statul de funcțiuni, atribuțiile și sarcinile personalului din inspectoratele de stat se stabilesc prin ordin al secretarului de stat.
 
(4) Nivelul de salarizare al funcțiilor de conducere și de execuție din cadrul inspectoratelor de stat teritoriale este cel stabilit prin Nota 2 la anexa de la Legea nr. 16/1990. Personalul didactic și personalul sanitar încadrat în funcții de îndrumare și control al
unităților de edumție specială vor avea nivelul de salarizare prevăzut de art. 5 din Degetul-lege nr. 138/1990, precum și indemnizațiile prevăzute de Legea nr. 57/1974 pentru inspectoratele școlare, beneficiind de dreptul de rezervare a postului didactic, potrivit legii.


(5) Numirea personalului de conducere din inspectoratele de stat teritoriale se face de către secretarul de stat.
Art. 12. - (1) Secretariatul de Stat pentru Handicapați preia de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de la prefecturi și Primăria municipiului București, direcțiile de muncă și protecție socială, pe baza de protocol, indicatorii economici-financiari aferenți posturilor preluate potrivit art. 4 alin. 3 și art. 11 alin. 1 din prezenta hotărâre.
(2) Personalul preluat în condițiile prevăzute de art. 4 alin. 3 și art. 11 alin. 1 se consideră transferat în interesul serviciului. Personalul preluat sau transferat în interesul serviciului, trecut în alte funcții cu niveluri de salarizare mai mici ori rămas disponibil, ca urmare a aplicării prevederilor prezentei hotărâri, are dreptul la salariul tarifar avut, sporul de vechime și indemnizație de conducere, după caz, fimp de 3 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.
Art. 13. - În aplicarea prevederilor prezentei hotărâri, Secretariatul de Stat pentru Handicapați poate emite ordine și instrucțiuni.
Art. 14. - Ministerul Finanțelor și Ministerul Resurselor și Industriei vor introduce în indicatorii economici și financiari pe anul 1990 modificările ce decurg din aplicarea prezentei hotărâri.
Art. 15. - Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 16. - (1) Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 noiembrie 1990. Pe aceeași dată se modifică în mod corespunzător Hotărârea guvernului nr. 586 din 17 mai 1990 privind unele măsuri de îmbunătățire a activității de ocrotire instruire și recuperare a copiilor handicapați și a celor orfani, Hotărârea guvernului nr. 940 din 10 august 1990 privind organizarea și funcționarea Ministerului Învățământului și Științei, Hotărârea guvernului nr. 961 din 10 august 1990 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății și Hotărârea guvernului nr. 962 din 11 august 1990 privind organizarea și funcționarea Ministerului Munca și Protecției Sociale.
(2) Se abrogă orice dispoziții contrare prezentei hotărâri.
(*) Anexa nr. 1 se comunică unităților interesate.


Art. 11. - (1) Numărul de posturi pentru inspectoratele de stat teritoriale este de 230, din care 46 posturi se preiau de la direcțiile de muncă și protecție
socială, cite un post din fiecare județ și 6 de la municipiul București.
(2) În cadrul numărului de 230 posturi aprobate,
repartizarea în teritoriu a posturilor se face prin ordin
al secretamlui de stat.
(3) Structura organizatorică, statul de funcțiuni,
atribuțiile și sarcinile personalului din inspectoratele
de stat se stabilesc prin ordin al secretarului de stat.
(4) Nivelul de salarizare al funcțiilor de conducere
și de execuție din cadrul inspectoratelor de stat teritoriale este cel stabilit prin Nota 2 la anexa de la
Legea nr. 16/1990. Personalul didactic și personalul
sanitar încadrat în funcții de îndrumare și control al
unităților de edumție specială vor avea nivelul de
salarizare prevăzut de art. 5 din Degetul-«lege nr.
138/1990, precum și indemnizațiile prevăzute de Legea
nr. 57/1974 pentru inspectoratele școlare, beneficiind
de dreptul de rezervare a postului didactic, potrivit
legii.
(5) Numirea personalului de conducere din inspectoratele de stat teritoriale se face de către secretarul
de stat.
Art. 12. - (1) Secretariatul de Stat pentru Handicapați preia de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale,
precum și de la prefecturi și Primăria municipiului
București, direcțiile de muncă și protecție socială, pe
baza de protocol, indicatorii economici-financiari
aferenți posturilor preluate potrivit art. 4 alin. 3 și
(2) Personalul preluat în condițiile prevăzute de art.
4 alin. 3 și art. 11 alin. 1 se consideră transferat în
interesul serviciului. Personalul preluat sau transferat
în interesul serviciului, trecut în alte funcții cu niveluri
de salarizare mai mici ori rămas disponibil, ca urmare
a aplicării prevederilor prezentei hotărâri, are dreptul
la salariul tarifar avut, sporul de vechime și indemnizație de conducere, după caz, fimp de 3 luni de la
intrarea în vigoare a hotărî:-ii.
Art. 13. - În aplicarea prevederilor prezentei hotărâri, Secretariatul de Stat pentru Handicapați poate
emite ordine și instrucțiuni.
Art. 14. - Ministerul Finanțelor și Ministerul Resurselor și Industriei vor introduce în indicatorii economici și financiari pe anul 1990 modificările ce decurg
din aplicarea prezentei hotărâri.
Art. 15. - Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă
din prezenta hotărâre.
Art. 16. - (1) Prezenta hotărâre intră în vigoare
la data de 1 noiembrie 1990. Pe aceeași dată se modifică
în mod corespunzător Hotărârea guvernului nr. 586
din 17 mai 1990 privind unele măsuri de îmbunătățire
a activității de ocrotire instruire și recuperare a copiilor handicapați și a celor orfani, I-Întărirea guvernului nr. 940 din 10 august 1990 privind organizarea
și funcționarea Ministerului Învățământului și Științei,
I-Iotărfrea guvernului nr. 961 din 10 august 1990 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății
și 1-Întărirea guvernului nr. 962 din 11 august 1990
privind organizarea și funcționarea Ministerului Munca și Protecției Sociale.
(2) Se abrogă orice dispoziții contrare prezentei
ari.. 11 alin. 1 din prezenta hotărâre. hotărâri
PRIM-MINISTRU
PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN
PETRE ROMAN
București 1 noiembrie 1990.
București 1 noiembrie 1990.
Nr. 1161.
Nr. 1161.
ANEXA Nf. 2
 
U N l T Ă1 1 I. I
==== Anexa nr. 2 ====
subordonate Secretariatului de Stat pentru Handicapați
'''Unități subordonate Secretariatului de Stat pentru Handicapați'''
* Inspector-atele de stat pentru handicapați
 
* Institutul național pentru recuperare și educa-
* Inspectoratele de stat pentru handicapați
Iar specială a persoanelor handimipate
* Institutul național pentru recuperare și educare specială a persoanelor handicapate
* Întreprinderea de produse ortopedice și protezare București
* Întreprinderea de produse ortopedice și protezare București
* Școlile speciale de reeducare
* Școlile speciale de reeducare
Linia 1.104: Linia 1.068:
* Asociația nevăzătorilor.
* Asociația nevăzătorilor.


MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I! Nr. 119 19
 
ANEXA Nr. 3
==== Anexa nr. 3 ====
Unitățile
 
care funcționează în subordinea inspectoratele: de stat pentru handicapați
'''Unitățile care funcționează în subordinea inspectoratelor de stat pentru handicapați'''
 
Grădinițele pentru deficienți
Grădinițele pentru deficienți
Școlile generale pentru deficienți
Școlile generale pentru deficienți
3.484 de modificări

Meniu de navigare