Monitorul Oficial 295/1992

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::295 - Partea I - Sâmbătă, 21 noiembrie year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâri [1] cuprinse în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 102/1992, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 258/1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 117 din 2 iunie 1992

Hotărâre pentru unele măsuri privind folosirea eficientă a personalului din transporturile navale

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Personalul navigant din unitățile de navigație civilă din subordinea Ministerului Transporturilor, în perioada în care nu poate fi utilizat din cauza reducerii planului de transport, a intrării în reparații a navelor sau din alte cauze obiective, poate să lucreze la societăți de navigație străine, cu acordul său și în condițiile ce se vor stabili prin contract între unitate și societatea de navigație străină.

Art. 2. - Prin contractul ce se încheie se va prevedea ca pentru munca prestată, societatea de navigație străină să plătească salariu] în valută corespunzător funcției personalului respectiv. Societatea de navigație străină va transfera unității de navigație române echivalentul în valută al salariului din țară al personalului navigant, la care se adaugă sporul de vechime neîntreruptă în muncă, impozitul asupra salariului, contribuția la asigurări sociale, alocația de stat pentru copii și orice alte drepturi de care beneficiază personalul respectiv, calculate la cursul de schimb în vigoare din România. Diferența rămasă se achită direct persoanei care a prestat munca.

Art. 3. - Personalul navigant care lucrează la societăți de navigație străine își menține contractul de muncă și beneficiază, pe perioada respectivă, de vechime neîntreruptă în muncă și în aceeași unitate, de alocație de stat pentru copii, precum și de toate celelalte drepturi prevăzute de legislația muncii.

Art. 4. - Pe perioada în care personalul navigant lucrează la societăți de navigație străine, acesta primește salariul în lei, plătit în țară potrivit postului pe care este încadrat, inclusiv celelalte drepturi în lei și diferența în valută stabilită conform prevederilor art. 2 din prezentă hotărâre.

Art. 5. - Condițiile de muncă, cazare, hrană, asistență medicală, celelalte drepturi care se cuvin la locul de muncă, concediul medical și de odihnă, transportul, precum și alte drepturi care se cuvin personalului angajat la societățile de navigație străine vor fi asigurate de societățile respective, potrivit contractului care se va încheia între unitatea de navigație română și partenerul extern, conținând clauze de deplină protecție pentru apărarea drepturilor unității și personalului.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 25 aprilie 1990 | Nr. 432.

Hotărâre pentru privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Racorduri la rețeaua de metrou din București, tronsonul I Sălăjan-Linia de centură și tronsonul II Gara de Nord-Basarab-Laromet”

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă studiul tehnico-economic pentru obiectivul de investiții „Racorduri la rețeaua de metrou din București, tronsonul I Sălăjan-Linia de centură și tronsonul II Gara de Nord-Basarab-Laromet”, cu caracteristicile principale, indicatorii tehnico-economici și prevederile din anexa la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 3 mai 1990 | Nr. 467.

Anexă

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Racorduri la rețeaua de metrou din București, tronsonul I Sălăjan-Linia de centură și tronsonul II Gara de Nord-Basarab-Laromet”

- Faza studiu tehnico-economic -

1. Titular de investiții: Întreprinderea „Metroul” București, iar beneficiar de dotație - Întreprinderea de Exploatare a „Metroului” București, ambele din cadrul Ministerului Transporturilor.

2. Obiectivul de investiții constă în extinderea rețelei de metrou din municipiul București cu 2 tronsoane:

  • tronsonul I - stația Sălăjan - pe bulevardul Ion Şulea până la stația I.T.B. - linia de centură, în lungime de 2,7 km;
  • tronsonul II - Gara de Nord, pe Calea Griviţei și b-dul Bucureștii Noi, până în zona Uzinelor „Laromet”, în lungime de 6,4 km.

3. Indicatorii tehnico-economici:

  • Valoarea totală a investiției 4.550.000 mii lei

din care:

- construcții-montaj 3.710.000 mii lei
- utilaje și echipamente tehnologice 432.000 mii lei
din acestea:
- import pe relația Est 71.000 mii lei
- import pe relația Vest 6.000 mii lei
  • Capacitate:
- capacitate maximă capabilă pe fiecare tronson 50.000 căl./oră și sens
- număr de stații de metrou 10 buc.
- lungimea traseului 11,14 km
viteza comercială 36 km/oră
  • Valoarea veniturilor anuale de prestații și a cheltuielilor de producție se vor stabili prin planurile anuale, funcție de creșterea traficului de călători
  • Locuri de muncă nou create (maxime) 1.170 oameni
  • Durata de realizare a investiției 3,5 ani
  • Durata probelor tehnologice 2 luni

4. Factori de risc:

  • Construcții subterane, stații-galerii-tuneluri se proiectează pentru gradul de protecție 9 de seismicitate.
  • Alimentarea cu energie electrică a metroului se va asigura la nivelul de siguranță 1 al consumurilor de clasă A.

5. Stațiile de metrou de pe tronsoanele I și II se vor realiza cu funcții de apărare civilă, conform avizului Ministerului Apărării Naționale S/M 9299/1989.

6. Ministerul Energiei Electrice va realiza ca lucrări conexe alimentarea cu energie electrică a celor 2 tronsoane de metrou (amplificare ale stațiilor de transformare existente din zonă de 110/10 kV și trecerea acestora la tensiunea de 20 kV, precum și realizarea de stații noi), corelate ca termene cu cele ale obiectivului de bază, lucrări estimate de 242.820 mii lei investiții, din care construcții-montaj de 134.600 mii lei.

7. Ministerul Transporturilor va realiza ca lucrare conexă adaptarea funcționalității Gării de Nord, determinată de noua stație de metrou din Gara de Nord, corelată ca soluții tehnice și termene de execuție cu cele ale obiectivului de bază, lucrare estimată la 68.000 mii lei, din care 65.000 mii lei construcții-montaj.

8. Valoarea de 4.750 mii lei, prevăzută în devizul general pentru dezafectări de clădiri și ocupări de terenuri este orientativă, urmând a se definitivă pe baza legislației în vigoare la data ocupării acestora.

Hotărâre privind trecerea Institutului Național de Cercetări Economice în subordinea Academiei Române

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pe data prezentei hotărâri, Institutul Național de Cercetări Economice trece în subordinea Academiei Române.

Art. 2. - Structura organizatorică a Institutului Național de Cercetări Economice, categoria de încadrare a acestuia și modul de finanțare sunt cele aprobate prin Decretul nr. 10/1990 și Hotărârea Guvernului nr. 107/1990.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 10 mai 1990 | Nr. 505.

Hotărâre privind unele măsuri pentru realizarea obiectivului de investiții „Centrala Electrică de Termoficare Pitești Sud II, cu funcționare pe cărbune”, din județul Argeș

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În vederea realizării obiectivului de investiții „Centrală Electrica de Termoficare Pitești Sud II, cu funcționare pe cărbune”, precum și a strămutării aerodromului Pitești-Geamăna, afectat de execuția acestor lucrări, se aprobă cumpărarea de către Întreprinderea Electrocentrale Pitești, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, a terenurilor în suprafață de 1.148.593,22 mp, situate în județul Argeș, identificate potrivit planului de situație anexat, proprietatea persoanelor prevăzute în tabelul anexă la prezenta hotărâre.

Prețul de vânzare a terenurilor prevăzute la alin. 1 se stabilește prin acordul părților și se va suporta din fondurile de investiții ale beneficiarului.

Art. 2. - Se aprobă scoaterea definitivă din producția agricolă a terenurilor în suprafață de 52.096,51 mp, precum și ocuparea până la data de 31 decembrie 1991, a terenurilor agricole în suprafață de 1.169.482 mp, situate în județul Argeș, identificate potrivit planului de situație anexat.

Se aprobă scoaterea din fondul forestier, până la data de 31 decembrie 1992, a terenurilor în suprafață de 1.410 mp, situate în județul Argeș, în raza Ocolului Silvic Pitești, în unitatea de producție I Slătioara, unitatea amenajistică 80 B, identificate potrivit planului de situație anexat, precum și defrișarea pădurii de pe aceste terenuri.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 12 mai 1990 | Nr. 509.

Anexă

Tabel cuprinzând proprietarii ale căror terenuri, situate în județul Argeș, se ocupă în vederea cumpărării acestora de către Întreprinderea Electrocentrale Pitești, din subordinea Ministerului Energiei Electrice

Nr. crt. Denumirea proprietarului Sediul proprietarului Locurile unde sunt situate Suprafaţa terenurilor - mp -
1. Asociația Economică de Stat și Cooperatistă Bascov comuna suburbană Bascov, municipiul Pitești județul Argeș municipiul Pitești 671.078,55
2. Cooperativa Agricolă de Producție Bascov comuna suburbană Bascov, municipiul Pitești, județul Argeș municipiul Pitești 11,00
3. Cooperativa Agricolă de Producție Bradu comuna suburbană Bradu, municipiul Pitești, județul Argeș municipiul Pitești 461.43l,59
4. Cooperativa Agricolă de Producție Moșoaia comuna Moșoaia, județul Argeș municipiul Pitești 16.072,09
TOTAL 1.148.593,22

Hotărâre privind obiectivul de investiții „Lucrări pentru menținerea și dezvoltarea capacității de producție de la 1.370.000 t/an la 1.400.000 t/an minereuri complexe și cuprifere la Întreprinderea Minieră Baia Borșa, județul Maramureș"

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă studiul tehnico-economic pentru Obiectivul de investiții „Lucrări pentru menținerea și dezvoltarea capacității de producție de la 1.370.000 t/an la 1.400.000 t/an minereuri complexe și cuprifere la Întreprinderea Minieră Baia Borșa, județul Maramureș”.

Principalii indicatori tehnico-economici și unele prevederi cu privire la realizarea acestui obiectiv de investiții se prevăd în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Petre Roman | București, 14 mai 1990 | Nr. 525.

Anexă

Hotărâre pentru

Guvernul României hotărăște:


Prim-ministru, Petre Roman | București, 25 aprilie 1992 | Nr. 432.

Referinţe

  1. Hotărâri adoptate anterior intrării în vigoare a Constituției, care, pentru punerea în aplicare, au fost transmise, la data aprobării, organelor interesate.
    Textul acestor hotărâri va fi coroborat cu prevederile actelor normative adoptate ulterior.