Monitorul Oficial 315/1993: Diferență între versiuni

Sari la navigare Sari la căutare
convertesc issue:: la patru cifre.
(Pagină nouă: __FORCETOC__ *1993 0315 = Monitorul Oficial al României = Anul V, Nr. issue::315 - Partea I - Joi, 30 decembrie year::1993 == Hotărâri ale ...)
 
(convertesc issue:: la patru cifre.)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de un alt utilizator)
Linia 3: Linia 3:


= Monitorul Oficial al României =
= Monitorul Oficial al României =
Anul V, Nr. [[issue::315]] - Partea I - Joi, 30 decembrie [[year::1993]]
Anul V, Nr. [[issue::0315]] - Partea I - Joi, 30 decembrie [[year::1993]]


== Hotărâri ale Guvernului României ==
== Hotărâri ale Guvernului României ==
Linia 676: Linia 676:
c) un sistem de conturi permanent pentru verificarea respectării procedurilor necesare îndeplinirii dispozițiilor.
c) un sistem de conturi permanent pentru verificarea respectării procedurilor necesare îndeplinirii dispozițiilor.


2. Poziția valutară deschisă netă a unei societăți bancare într-o anumită monedă străină reprezintă diferența dintre totalul creanțelor și totalul angajamentelor.
2. ''Poziția valutară deschisă netă a unei societăți bancare într-o anumită monedă străină'' reprezintă diferența dintre totalul creanțelor și totalul angajamentelor.


3. O poziție valutară deschisă netă este definită ca poziție lungă atunci când totalul creanțelor depășește totalul angajamentelor și este definită ca poziție scurtă atunci când totalul angajamentelor depășește totalul creanțelor.
3. ''O poziție valutară deschisă netă'' este definită ca poziție lungă atunci când totalul creanțelor depășește totalul angajamentelor și este definită ca poziție scurtă atunci când totalul angajamentelor depășește totalul creanțelor.


4. În sensul prezentelor norme, prin total creanțe se înțelege suma soldurilor conturilor în valuta din activul bilanțului, plus creanțele în valută reflectate în afara bilanțului, iar,prin .total angajamente, suma soldurilor conturilor în valută din pasivul bilanțului, plus angajamentele în valută reflectate în afara bilanțului. Creanțele și angajamentele în valută din afara bilanțului, care se iau în calculul pozițiilor valutare deschise nete, precum și proporțiile în care se includ în acest calcul sunt cele prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme.
4. În sensul prezentelor norme, prin ''total creanțe'' se înțelege suma soldurilor conturilor în valuta din activul bilanțului, plus creanțele în valută reflectate în afara bilanțului, iar prin „total angajamente”, suma soldurilor conturilor în valută din pasivul bilanțului, plus angajamentele în valută reflectate în afara bilanțului. Creanțele și angajamentele în valută din afara bilanțului, care se iau în calculul pozițiilor valutare deschise nete, precum și proporțiile în care se includ în acest calcul sunt cele prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme.


5. Poziția valutară totală lungă reprezintă suma echivalentului în lei al pozițiilor valutare lungi, iar poziția valutară totală scurtă, suma echivalentului în lei al pozițiilor valutare scurte. Conversia în lei a creanțelor și angajamentelor, definite la pct. 4 de mai sus, se va efectua utilizându-se cursurile în lei ale valutelor respective, comunicate de Banca Națională a României, valabile la data pentru care se face raportarea.
5. ''Poziția valutară totală lungă'' reprezintă suma echivalentului în lei al pozițiilor valutare lungi, iar „poziția valutară totală scurtă”, suma echivalentului în lei al pozițiilor valutare scurte. Conversia în lei a creanțelor și angajamentelor, definite la pct. 4 de mai sus, se va efectua utilizându-se cursurile în lei ale valutelor respective, comunicate de Banca Națională a României, valabile la data pentru care se face raportarea.


6. Societățile bancare sunt obligate să mențină zilnic pozițiile valutare totale în limite prudente.
6. Societățile bancare sunt obligate să mențină zilnic pozițiile valutare totale în limite prudente.
2.173 de modificări

Meniu de navigare