Monitorul Oficial 119/1995

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::0119 - Partea I – Miercuri, 14 iunie year::1995


Hotărâri ale Camerei Deputaților

Hotărâre privind demisia unui deputat

În temeiul art. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 186 din Regulamentul Camerei Deputaților,

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererea de demisie, de la data de 12 iunie 1995, prezentată de doamna Florica Ionea, deputat ales în Circumscripția electorală nr. 41 București, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Democrației Sociale din România, și declară vacant locul de deputat deținut de aceasta.


Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase | București, 12 iunie 1995 | Nr. 22.


Decrete

Decret privind înaintarea în gradul de amiral a unui viceamiral și trecerea lui în rezervă

În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 99 alin. (1) din Constituția României,

având în vedere propunerile ministrului de interne,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Viceamiralul Dumitrescu Dumitru Emil se înaintează la gradul de amiral.

Art. 2. - Cu data de 20 august 1995 amiralul Dumitrescu Dumitru Emil se trece în rezervă prin aplicarea prevederilor art. 43 lit. a) din Statutul corpului ofițerilor.


Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu

București, 8 iunie 1995 | Nr. 170.


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre pentru aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 1995 ale regiilor autonome de interes național de sub autoritatea Ministerului Comunicațiilor

În temeiul art. 45 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă bugetele de venituri și cheltuieli pe anul 1995 ale regiilor autonome de interes național de sub autoritatea Ministerului Comunicațiilor, prevăzute în anexele nr. I.1-I.4 la prezenta hotărâre.

Indicatorii de măsurare a creșterii productivității muncii, respectiv a eficienței economice, sunt cei prevăzuți în anexele nr. II.1-II.4.

Defalcarea pe trimestre a indicatorilor înscriși în bugetele de venituri și cheltuieli ale regiilor autonome de interes național se aprobă de către Ministerul Comunicațiilor, cu respectarea prevederilor anuale.

Art. 2. - Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetele de venituri și cheltuieli ale regiilor autonome prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre reprezintă limite maxime și nu pot fi depășite decât în cazuri justificate și numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Comunicațiilor, cu avizul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al Ministerului Finanțelor.

În cazurile în care în execuția bugetului de venituri și cheltuieli se înregistrează abateri în plus sau în minus ale veniturilor aprobate, regiile autonome pot modifica, proporțional cu gradul de realizare a veniturilor, nivelul cheltuielilor materiale aferente acestora.

Art. 3. - Regiile autonome de interes național vor elabora programe proprii de activitate, stabilind măsuri de eficiență în utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de producție, restructurarea unor activități și creșterea profitabilității.

Ministerul Comunicațiilor va analiza și va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programele proprii, iar în raport cu concluziile, va hotărî oportunitatea menținerii în funcție a managerilor regiilor și a membrilor consiliilor de administrație și va dispune măsuri concrete de îmbunătățire a activității regiilor în cauză.

Art. 4. - Nerespectarea prevederilor de la art. 2 constituie contravenție, dacă nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune și se sancționează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.

Art. 5. - Contravenția se constată și amenda se aplică de către organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, persoanelor găsite răspunzătoare de nerespectarea prezentei hotărâri.

Art. 6. - Anexele nr. I.1-I.4 și II.1-II.4 fac parte integrantă din prezenta hotărâre și se vor transmite Ministerului Comunicațiilor.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 378.

Contrasemnează:

Ministrul comunicațiilor, Adrian Turicu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu


Hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome „Multiproduct” de sub autoritatea Ministerului Justiției

În temeiul art. 45 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 1995 al Regiei Autonome „Multiproduct” de sub autoritatea Ministerului Justiției, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

Defalcarea pe trimestre a indicatorilor înscriși în bugetul de venituri și cheltuieli al regiei de interes național se aprobă de către Ministerul Justiției, cu respectarea prevederilor anuale.

Indicatorul specific ce se va utiliza pentru justificarea creșterii salariului mediu în cursul anului 1995 față de cel aferent lunii noiembrie 1994 este prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 2. - Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetul de venituri și cheltuieli al regiei autonome prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre reprezintă limite maxime și nu pot fi depășite decât în cazuri justificate și numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Justiției, cu avizul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al Ministerului Finanțelor.

În cazurile în care în execuția bugetului de venituri și cheltuieli se înregistrează abateri în plus sau în minus ale veniturilor aprobate, Regia Autonomă „Multiproduct” poate modifica, proporțional cu gradul de realizare a veniturilor, nivelul cheltuielilor materiale aferente acestora.

Art. 3. - Regia autonomă de interes național va elabora programe proprii de activitate, stabilind măsuri de eficiență în utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de producție, restructurarea unor activități și creșterea profitabilității.

Ministerul Justiției va analiza și va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programele proprii, iar în raport cu concluziile, va hotărî oportunitatea menținerii în funcție a managerului regiei și a membrilor consiliului de administrație și va dispune măsuri concrete de îmbunătățire a activității regiei în cauză.

Art. 4. - Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contravenție, dacă nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune și se sancționează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.

Art. 5. - Contravenția se constată și amenda se aplică de către organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, persoanelor găsite răspunzătoare de nerespectarea prezentei hotărâri.

Art. 6. - Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre și se vor transmite Ministerului Justiției.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 379.

Contrasemnează:

Ministrul justiției, Gavril Iosif Chiuzbaian

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu


Hotărâre privind aprobarea decontării la intern a operațiunilor aferente creditului comercial acordat României de către Guvernul Republicii Populare Chineze în baza acordului semnat la 8 iulie 1991

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În temeiul prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 59 din 24 august 1994 privind reglementarea operațiunilor de import-export care se derulează prin conturile de cliring, barter și cooperare economică internațională în baza acordurilor comerciale și de plăți guvernamentale se aprobă ca decontarea la intern a operațiunilor aferente rambursării creditului comercial acordat României de către Guvernul Republicii Populare Chineze, în baza acordului ratificat prin Legea nr. 4/1992, să se realizeze din alocațiile bugetului de stat pe anul 1995 privind „acțiuni de cooperare economică internaționale” și din disponibilitățile în lei rezultate din derularea operațiunilor de cliring, barter și cooperare economică internațională în cadrul acordurilor comerciale și de plăți guvernamentale, în cursul anului 1995.

Art. 2. - Pe data prezentei hotărâri se abrogă ultimul alineat al articolului 9 din Hotărârea Guvernului nr. 296/1992.

Art. 3. - Ministerul Comerțului, Ministerul Industriilor și Ministerul Finanțelor vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 380.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

p. Ministrul comerțului, Ion Pârgaru, secretar de stat

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Drumul Roman-Gherla”, județul Cluj

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Drumul Roman-Gherla”, județul Cluj, prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 384.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Brebu, județul Prahova"

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Brebu, județul Prahova", prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 385.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre cu privire la alocarea unor fonduri de la bugetul de stat pentru Biserica Episcopală Huși

În baza prevederilor art. 17 din Legea nr. 10/1991 privind finanțele publice,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă alocarea sumei de 250 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, cu titlu de contribuție din partea statului pentru Biserica Episcopală Huși – lucrări de construcții, reconstrucții și conservare.

Art. 2. - Fondurile prevăzute la art. 1 se vor aloca prin Secretariatul de Stat pentru Culte, fiind puse la dispoziția Patriarhiei Române pentru Episcopia Hușilor.

Art. 3. - Ministerul Finanțelor va introduce modificările corespunzătoare în bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte și în bugetul de stat pe anul 1995.

Art. 4. - Respectarea destinației fondurilor de mai sus este supusă controlului Secretariatului de Stat pentru Culte și altor organe de control abilitate de lege.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 388.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind transmiterea unui imobil, situat în municipiul Iași, județul Iași, în administrarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea imobilului – proprietate publică a statului – împreună cu mijloacele fixe din dotare, situate în municipiul Iași, Str. Agatha Bârsescu nr. 9, județul Iași, din administrarea Consiliului Județean Iași, în administrarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, necesar funcționării Facultății de Teologie Ortodoxă Iași.

Art. 2. - Identificarea imobilului, care se transmite cu titlu gratuit, este prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între cele două părți.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 6 iunie 1995 | Nr. 390.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Anexă

Date de identificare a imobilului care se transmite, împreună cu mijloacele fixe din dotare, din administrarea Consiliului Județean Iași, în administrarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Locul unde este situat imobilul care se transmite Suprafața imobilul care se transmite
Teren
- mp -
Construcții
(suprafață construită desfășurată)
- mp –
Municipiul Iași, str. Agatha Bârsesc nr. 9
(imobil denumit Hotel cu restaurant - "Victoria"), județul Iași
474 930


Hotărâre privind completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 234/1995 cuprinzând indicatorii specifici de măsurare a creșterii productivității muncii, respectiv a eficienței economice, ce pot fi luați în calcul pentru justificarea creșterii salariului mediu în cursul anului 1995 față de cel aferent lunii noiembrie 1994

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Prevederile din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 234/1995 cuprinzând indicatorii specifici de măsurare a creșterii productivității muncii, respectiv a eficienței economice, ce pot fi luați în calcul pentru justificarea creșterii salariului mediu în cursul anului 1995 față de cel aferent lunii noiembrie 1994, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 74 din 25 aprilie 1995, se completează pentru societățile comerciale cu capital majoritar de stat din petrochimie, cu un indicator specific, după cum urmează:

"7. Reducerea ponderii cheltuielilor de personal în total costuri.
În cazul reducerii ratei rentabilității, calculată ca raport între profitul realizat și costurile totale, față de rata rentabilității avută în vedere la stabilirea prețurilor de vânzare, costurile totale ce se vor lua în calcul la determinarea indicatorului specific se reduc până la nivelul care asigură rata rentabilității prevăzută la stabilirea prețurilor de vânzare."


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 9 iunie 1995 | Nr. 410.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Acte al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare

Decizia nr. D 66 din 1 iunie 1995

În conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare și bursele de valori,

  • având în vedere dispozițiile art. 60 alin. 2 și ale art. 64 din aceeași lege,
  • în temeiul Hotărârii Parlamentului României nr. 17/1994,
  • având în vedere propunerea Comitetului Bursei de Valori București,

Comisia Națională a Valorilor Mobiliare emite următoarea decizie:

Art. 1. - Se validează desemnarea domnului Farmache Stere Constantin în calitate de director general al Bursei de Valori București.

Art. 2. - Prezenta decizie intră în vigoare la data de 1 iunie 1995.


Președintele Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, prof. univ. dr. Ştefan Boboc


Referințe

  1. 1,0 1,1 Anexa se comunică numai beneficiarului de investiție.