Monitorul Oficial 13/1992

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare

Această pagină a fost migrată la Civvic.ro. Orice modificări veți aduce aici nu vor mai fi propagate pe Civvic.ro. Vă rugăm să faceți orice modificări doriți direct pe Civvic.ro.

Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0013 - Partea I - Miercuri, 5 februarie year::1992

Hotărâri ale Parlamentului României

Hotărâre cu privire la unele măsuri legate de acordarea timpului de emisie la TV partidelor și formațiunilor politice în campania electorală pentru alegerile locale de la 9 februarie 1992

Parlamentul României, analizând problemele apărute în legătură cu acordarea timpului de emisie TV partidelor și formațiunilor politice în campania electorală pentru alegerile locale, în spiritul art. 46 din Legea nr. 70/1991, hotărăște:

1. Începând cu data de 30 ianuarie 1992, afectarea timpului de emisie se face proporțional cu numărul de liste depuse în județele țării.

2. În acest sens, partidele și formațiunile parlamentare și extraparlamentare au datoria să facă declarații, pe răspundere proprie, privind numărul listelor de candidați înregistrate pe circumscripții electorale; aceste declarații urmează să fie depuse la comisia alcătuită din parlamentari-delegați ai partidelor și formațiunilor politice.

3. În cazul în care se constată neconcordanțe flagrante între declarații și situația reală, comisia abilitată în acest sens va retrage exercitarea dreptului la emisie.

Această hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaților și Senat în ședința comună din 30 ianuarie 1992.

Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan

Președintele Senatului, academician Alexandru Bîrlădeanu

București, 30 ianuarie 1992 | Nr. 1.



Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind regimul unor bunuri provenite din ajutoare și donații cu caracter umanitar

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Bunurile provenite din ajutoare sau donații cu caracter umanitar, primite din import de organizații sau asociații de caritate, scutite de la plata taxelor vamale de import în condițiile prevăzute la art. 3 lit. c) din Hotărârea Guvernului nr. 1194/1990 și art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 673/1991, se pot comercializa în limita de până la 10% din valoarea ajutoarelor sau donațiilor, rămânând scutite de plata taxelor vamale de import.

Art. 2. - Veniturile obținute din comercializare se vor utiliza exclusiv în scopuri umanitare și vor fi evidențiate distinct în situația financiară a organizațiilor sau asociațiilor de caritate.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 8 ianuarie 1992 | Nr. 4.

Contrasemnează:

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea

Ministrul comerțului și turismului, Constantin Fota


Hotărâre privind spațiile cu altă destinație din fondul locativ de stat deținute cu titlu de chiriaș de Uniunea Artiștilor Plastici și unitățile sale componente

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Spațiile cu altă destinație decât locuință, din fondul locativ de stat deținute de Uniunea Artiștilor Plastici din România și de unitățile sale componente, cu titlu de chiriaș, se exceptează de la prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1228 din 21 noiembrie 1990 și ale Hotărârii Guvernului nr. 85 din 4 februarie 1991.

Pentru spațiile prevăzute la alin. 1, tarifele de închiriere se stabilesc de prefecturi sau de Primăria municipiului București, după caz, în limita cheltuielilor de administrare, întreținere și reparații aferente imobilelor respective.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 8 ianuarie 1992 | Nr. 5.

Contrasemnează:

Ministrul culturii, Ludovic Spiess

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea


Hotărâre pentru abrogarea unor prevederi din Hotărârea Guvernului nr. 620/1990

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Alineatul 5 al articolului 5 din Hotărârea Guvernului nr. 620/1990 privind drepturile personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, în forma prevăzută de hotărârea Guvernului nr. 1311/1990, se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 9 ianuarie 1992 | Nr. 6.

Contrasemnează:

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea


Hotărâre privind completarea articolului 4 și modificarea articolului 5 din Hotărârea Guvernului nr. 728/1991 privind aprobarea înțelegerilor convenite între Ministerul Comerțului și Turismului din România și Ministerul Economiei și Comerțului Exterior și Ministerul Cooperării Internaționale din Republica Arabă Egipt privind reglementarea datoriei scadente și neîncasate la 31 decembrie 1990 a Republicii Arabe Egipt față de România

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Articolul 4 din Hotărârea Guvernului nr. 728/1991 se completează cu alineatul 3, care va avea următorul cuprins:

„Acreditivele pentru importuri în contul creanțelor din Republica Arabă Egipt se deschid pe baza scrisorilor de angajament ale importatorilor, prin care aceștia se obligă să asigure, până în momentul plății, sumele în lei necesare, precum și să suporte toate daunele produse titularilor de creanțe în situația în care vor genera întârzieri în decontarea la intern a plăților efectuate pentru importuri.”

Art. 2. - Articolul 5 alineatul 1 din Hotărârea Guvernului nr. 728/1991 se modifică după cum urmează:

„Decontarea la intern a mărfurilor importate la valoarea FOB port egiptean, către titularii creanțelor, a cotei de 82-85,74% se va efectua, pe măsura realizării importurilor, prin debitarea conturilor societăților comerciale importatoare și creditarea conturilor titularilor de creanțe, după cum urmează:

  • la cursul de schimb al zilei lucrătoare în care se face decontarea importurilor prin Banca Română de Comerț Exterior - S.A., cu o bonificație de 45% pentru importurile de medicamente, orez și alimente pentru copii;
  • la cursul de schimb al zilei lucrătoare în care se face decontarea importurilor prin Banca Română de Comerț Exterior - S.A., cu o bonificație de 25% pentru importurile de materii prime și materiale destinate producției, specificate în anexa nr. 1;
  • la cursul de schimb al zilei lucrătoare în care se face decontarea importurilor prin Banca Română de Comerț Exterior - S.A., cu o bonificație de 15% pentru importurile de bunuri destinate desfacerii pentru consumul populației, specificate în anexa nr. 2.”

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 20 ianuarie 1992 | Nr. 24.

Contrasemnează:

Ministrul comerțului și turismului, Constantin Fota

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu

Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea


Hotărâre privind crearea Comitetului Interministerial pentru Relațiile României cu Republica Moldova

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În vederea stimulării raporturilor de fraternitate și colaborare cu Republica Moldova se creează Comitetul Interministerial pentru Relațiile României cu Republica Moldova, din care fac parte reprezentanți, la nivel de secretar de stat, din următoarele ministere: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne, Ministerul Economiei și Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul Industriei, Ministerul Comerțului și Turismului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii și Alimentației, Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Culturii, Ministerul Învățământului și Științei, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului și Departamentul pentru Structuri Socio-Politice al Guvernului. De asemenea, din comitetul interministerial fac parte reprezentanți ai conducerilor Băncii Naționale a României, Agenției Române de Dezvoltare, Direcției Generale a Vămilor.

Art. 2. - Comitetul interministerial se întrunește lunar și ori de câte ori va fi nevoie, pentru examinarea evoluției raporturilor României cu Republica Moldova și elaborarea de propuneri în scopul dezvoltării acestor raporturi pe plan economic, cultural, științific, în toate domeniile de interes reciproc.

Art. 3. - Comitetul interministerial va fi coordonat de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe care se ocupă de problemele raporturilor cu Republica Moldova.

Secretariatul comitetului va fi asigurat de Direcția pentru Republica Moldova din Ministerul Afacerilor Externe.

Art. 4. - Comitetul interministerial își va stabili modalitățile de lucru, astfel încât activitatea sa să se desfășoare operativ și eficient.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 23 ianuarie 1992 | Nr. 28.

Contrasemnează:

Ministrul afacerilor externe, Adrian Năstase


Hotărâre privind modificarea unor prevederi ale Hotărârii Guvernului României nr. 382 din 31 mai 1991 privind garantarea rambursării unor credite

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Articolul 2 din Hotărârea Guvernului nr. 382 din 31 mai 1991 privind garantarea rambursării unor credite se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 2. - Creditul va fi utilizat în completarea resurselor bugetare alocate în anii 1991 și 1992 pentru executarea zonei libere a portului Constanța Sud.”

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 25 ianuarie 1992 | Nr. 31.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Traian Băsescu

Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu

Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea


Hotărâre privind aprobarea renunțării la cetățenia română de către unele persoane

În temeiul art. 27 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991,
Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă renunțarea la cetățenia română persoanelor prevăzute în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 25 ianuarie 1992 | Nr. 33.

Contrasemnează:

Ministrul justiției, Mircea Ionescu-Quintus


Anexă

Lista
persoanelor pentru care s-a aprobat renunțarea la cetățenia română

1. David Susanna, născută la data de 25 februarie 1970 în localitatea Marpod, județul Sibiu, România, fiica lui Mihaiu și Ana, domiciliată în prezent în Germania, 8060 Dachau Münchnerstr. nr. 46.

2. Moloiu Valeria Doina, născută la data de 20 mai 1969 în București, România, fiica lui Andrei Stan și Maria, domiciliată în prezent în Germania, 6394 Gravenwiesbach, Am Schlagbaum nr. 11.

3. Buliga Elena Eugenia, născută la data de 19 noiembrie 1942 în București, România, fiica lui Procopie și Eleonora, domiciliată în prezent în Suedia, Stockholm, Farstvagen 58/2315-123 47 Farsta.

4. Rimai Erika, născută la data de 15 decembrie 1969 în localitatea Oradea, județul Bihor, România, fiica lui Mate Imre și Virag Elisabeta, domiciliată în prezent în Ungaria, Gyal 2360, str. Pozsonyi nr. 4.

5. Grigoriev Sigmunt, născut la data de 11 august 1932 în localitatea Lipnic, Soroca, U.R.S.S., fiul lui Constantin și Isabela, domiciliat în prezent în Germania, 2000 Hamburg 74, Böecklerstr. nr. 29.

6. Meszaros Viorica, născută la data de 14 februarie 1935 în localitatea Arad, județul Arad, România, fiica lui Ioan și Iolanda, domiciliată în prezent în Israel, localitatea Holon, str. Sokolov nr. 75.

7. Popa Greising Aurel Cristian, născut la data de 18 iulie 1956 în localitatea Pucioasa, județul Dâmbovița, România, fiul lui Gheorghe și Ioana, domiciliat în prezent în Germania, 6904 Eppelheim, str. Theodor Korney 5, ap. 7.

8. Leitner Franz, născut la data de 2 octombrie 1930 în localitatea Mădăraș, județul Satu Mare, România, fiul lui Anton și Magdalena, domiciliat în prezent în Germania, 8510 Fürth, Kavolinenstr. 104/301, Bayern.

9. Leitner Dionisiu, născut la data de 21 aprilie 1965 în localitatea Baia Mare, județul Maramureș, România, fiul lui Francisc și Susana, domiciliat în prezent în Germania, Flöbaustr. 73, 8510 Fürth/Bay.

10. Grigoriev Diana Ioana, născută la data de 4 ianuarie 1970 în București, România, fiica lui Grigoriev Sigmunt și Stamate Maria, domiciliată în prezent în Germania, 2000 Hamburg 7 Böecklerstr. nr. 29.

11. Pnyacek Agneta, născută la data de 23 iunie 1955 în localitatea Halmășd, județul Sălaj, România, fiica lui Ștefan și Terezia, domiciliată în prezent în Cehoslovacia, Bukovec nr. 71 - Okr. Senica.

12. Klusch Inge, născută la data de 30 august 1964 în localitatea Marpod, județul Sibiu, România, fiica lui Mihai și Anna, domiciliată în prezent în Germania, Dachau, Münchnerstr. nr. 46.

13. Hosko Anna, născută la data de 24 august 1958 în localitatea Șinteu, județul Bihor, România, fiica lui Ioan și Sarlota, domiciliată în prezent în Cehoslovacia, Kosariska 83, Senica.

14. Alexe Elena, născută la data de 7 aprilie 1946 în București, România, fiica lui Dumitru și Maria, domiciliată în prezent în Suedia, Algrytevägen 131/III, 127 31 Skärholmen, Stockholm.

15. Rusu Olimpia, născută la data de 21 februarie 1933 în localitatea Oltina, județul Constanța, România, fiica lui Ion și Maria Socoteală, domiciliată în prezent în Suedia, Växjovagen nr. 23/B.

16. Leinstein Christian Raimund, născut la data de 22 aprilie 1970 în localitatea Reșița, județul Caraș-Severin, România, fiul lui Raimund și Maria, domiciliat în prezent în Germania, Eichenwegstr. 5, 4350 Recklinghausen.

17. Bruda Georgeta, născută la data de 12 septembrie 1947 în București, România, fiica lui Ion și Florica, domiciliată în prezent în Suedia, Markörgatan 10 E, 72338 Västeras.

18. Șandru Dorel, născut la data de 15 aprilie 1960 în localitatea Anina, județul Caraș-Severin, România, fiul lui Dimitrie și Valeria, domiciliat în prezent în Germania, 8047 Karlsfeld, Hochstr. 146.

19. Pană Lucian, născut la data de 2 februarie 1969 în București, România, fiul lui Mihai și Georgeta, domiciliat în prezent în Suedia, Lövsangarg 24, 724 72 Västeras.

20. Șerbu Adrian Bruno, născut la data de 18 august 1962 în localitatea Deva, județul Hunedoara, România, fiul lui Emanoil și Gloria, domiciliat în prezent în Germania, 1000 Berlin-19, Dernburgstr. nr. 5.

21. Zifciac Lotka, născută la data de 26 martie 1961 în localitatea Șinteu, județul Bihor, România, fiica lui Heblac Francisc și Ana, domiciliată în prezent în Cehoslovacia, Bukovec 75, Senica.

22. Hosko Maria, născută la data de 31 martie 1960 în localitatea Șinteu, județul Bihor, România, fiica lui Corman Andrei și Terezia, domiciliată în prezent în Cehoslovacia, Brezova P/Bradlom, s. Dusana Jurkovica C. 432.

23. Nițu Radu Victor, născut la data de 10 octombrie 1943 în localitatea Caracal, județul Olt, România, fiul lui Gheorghe și Ileana, domiciliat în prezent în Suedia, Kungsbacka, str. Stormgatan nr. 44, Halland.

24. Cazacu Tinca, născută la data de 3 iulie 1927 în localitatea Bous Isaar, Germania, fiica lui Lascu Petre și Dumitra, domiciliată în prezent în Germania, Bous Isaar, Inden Kursen 16, 26626.

25. Mesareș Rodica, născută la data de 16 septembrie 1951 în București, România, fiica lui Șandru Constantin și Niculina, domiciliată în prezent în Germania, Gütersloh, Eichenalleestr. nr. 157 b.

26. Adam Peter, născut la data de 27 august 1917 în localitatea Nițchidorf, județul Timiș, România, fiul lui Filip și Christina, domiciliat în prezent în Germania, 7430 Metzingen, Hofstr. nr. 5, Reutlingen.

27. Adam Magdalena, născută la data de 10 ianuarie 1951 în localitatea Nițchidorf, județul Timiș, România, fiica lui Csaftary Mihai și Katarina, domiciliată în prezent în Germania, 7316 Köngen, Nürttingerstr. nr. 31, Esslingen.

28. Friedrich Richard Herman, născut la data de 25 septembrie 1938 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Carol și Rozalia, domiciliat în prezent în Germania, localitatea Neutraubling, Keplerstr. nr. 32, Regensburg.

29. Friedrich Christine, născută la data de 21 mai 1966 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Lein Iuliu și Ana, domiciliată în prezent în Germania, localitatea Neutraubling, Keplerstr. nr. 32, Regensburg.

30. Friedrich Gherda, născută la data de 9 mai 1939 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Prunkl Francisc și Roza, domiciliată în prezent în Germania, Neutraubling, Keplerstr. nr. 32, Regensburg.

31. Friedrich Roland, născut la data de 7 ianuarie 1965 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Richard Herman și Gherda, domiciliat în prezent în Germania, Neutraubling, Keplerstr. nr. 32, Regensburg.

32. Ebel Lidia, născută la data de 16 martie 1951 în localitatea Horezu, județul Vâlcea, România, fiica lui Stăncescu Ion și Elena, domiciliată în prezent în Germania, 7302 Ostfildern 2, Gerhart Hauptmannstr. nr. 101, Esslingen.

33. Heller Sieglinde Ana, născută la data de 10 iulie 1953 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Türk Ștefan și Hermina, domiciliată în prezent în Germania, 7272 Altensteigdorf, Heerstr. nr. 12, Calw, Baden, Württemberg.

34. Blăniță Niculai Daniel, născut la data de 17 martie 1968 în localitatea Lupeni, județul Hunedoara, România, fiul lui Niculai și Tinca, domiciliat în prezent în Germania, Berlin, Aalemann Uferstr. nr. 3, 1000 Berlin 20.

35. Bucurescu Daniela, născută la data de 9 iulie 1964 în București, România, fiica lui Gheorghe și Ecaterina, domiciliată în prezent în Germania, Berlin, Uhlandstr. nr. 79, Wilmersdorf 31.

36. Dulea Felix Mihai, născut la data de 7 decembrie 1970 în București, România, fiul lui Ilie și Rada, domiciliat în prezent în Germania, 6476 Hirzenhain-Merkenfritz, Gedernerstr. nr. 21.

37. Dumitrache Florinel, născut la data de 30 ianuarie 1964 în București, România, fiul lui Dumitrache Ioana, domiciliat în prezent în Germania, 3000 Hannover 81, Ambrückenhausstr. nr. 14.

38. Constantin Lidia, născută la data de 31 ianuarie 1966 în București, România, fiica lui Gheorghe și Constanța, domiciliată în prezent în Germania, Berlin, Fasanenstr. nr. 91, Charlotenburg 12.

39. Geiszer Barbara, născută la data de 3 ianuarie 1928 în localitatea Dudeștii Noi, județul Timiș, România, fiica lui Behabetz Josef și Katharina, domiciliată în prezent în Germania, 8264 Waldkaiburg, Drossel Wegstr. nr. 6, Mühldorf/Inn.

40. Geiszer Maria Helga, născută la data de 7 septembrie 1959 în localitatea Dudeștii Noi, județul Timiș, România, fiica lui Johann și Barbara, domiciliată în prezent în Germania, 8264 Waldkaiburg, Drossel Wegstr. nr. 6, Mühldorf/Inn.

41. Calancea Marinel, născut la data de 30 octombrie 1951 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Mihai și Ilenuța, domiciliat în prezent în Germania, Kassel 3500, Leibnizstr. nr. 1.

42. Gomboș Dorina, născută la data de 6 septembrie 1954 în localitatea Lugoj, județul Timiș, România, fiica lui Gașpar Cornel și Ana, domiciliată în prezent în Germania, München, Radolfzeuerstr. nr. 7/a, 8000 München, 60.

43. Christian Anna, născută la data de 2 martie 1957 în localitatea Mașloc, județul Timiș, România, fiica lui Kasztel Peter și Elisabeth, domiciliată în prezent în Germania, 6070 Langen, Margarentenstr. nr. 21, Offenbach/Hessen.

44. Heckmüller Barbara, născută la data de 15 iulie 1926 în localitatea Lipova, județul Arad, România, fiica lui Erhardt Josef și Katharina, domiciliată în prezent în Germania, 8070 Ingolstadt, Richard Strausstr. nr. 20.

45. Heckmüller Johann, născut la data de 18 septembrie 1946 în localitatea Blumenthal, județul Timiș, România, fiul lui Martin și Barbara, domiciliat în prezent în Germania, 8070 Ingolstadt, Richard Strausstr. nr. 20.

46. Heller Francisc Roland, născut la data de 19 iulie 1950 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Francisc și Cecilia, domiciliat în prezent în Germania, 7272 Altensteigdorf, Heerstr. nr. 12, Calw Baden Württemberg.

47. Grăjdeanu Cornelia, născută la data de 1 martie 1953 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Oprea Gheorghe și Iolana, domiciliată în prezent în Germania, localitatea Bad Windsheim, Alte Brunnengassestr. nr. 3.

48. Csaftary Catarina, născută la data de 11 decembrie 1926 în localitatea Nițchidorf, județul Timiș, România, fiica lui Metzenrath Josif și Amalia, domiciliată în prezent în Germania, 7300 Esslingen-Zell, Steinbeisstr. nr. 17, Esslingen.

49. Christian Bruno Walter Anton, născut la data de 18 octombrie 1955 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Gaspar și Maria, domiciliat în prezent în Germania, 6070 Langen, Margaretenstr. nr. 21, Offenbach/Hessen.

50. Dasicomis Ecaterina, născută la data de 25 noiembrie 1949 în București, România, fiica lui Balica Victor și Ioana, domiciliată în prezent în Germania, Sulzheim, Wilhelm Behrstr. nr. 29.

51. Dasicomis Dan Gheorghe, născut la data de 26 iunie 1955 în localitatea Călărași, județul Călărași, România, fiul lui Ioan și Vasilichia, domiciliat în prezent în Germania, Sulzheim, Wilhelm Behrstr. nr. 29.

52. Boca Ioan, născut la data de 20 august 1959 în localitatea Jimbolia, județul Timiș, România, fiul lui Ioan și Mileva, domiciliat în prezent în Germania, Göppingen 7320, K. H. Gaiserstr. nr. 36/1.

53. Roller Larisa, născută la data de 14 august 1955 în București, România, fiica lui Ganea Lazăr și Elena, domiciliată în prezent în Germania, 7121 Gemmrigheim, Obere Felderstr. nr. 14, Ludwigsburg.

54. Schultz Teodora, născută la data de 19 octombrie 1951 în localitatea Godinești, județul Bacău, România, fiica lui Iacob Vasile și Domnica, domiciliată în prezent în Germania, Wittenberge, August Bebelstr. nr. 7.

55. Călinescu George Ovidiu, născut la data de 8 mai 1952 în București, România, fiul lui Gheorghe și Oprica, domiciliat în prezent în Germania, 6350 Bad Nauheim, Ernst-Moritz-Arndtstr. 14.

56. Muntean Ilie, născut la data de 1 iunie 1952 în localitatea Sibiu, județul Sibiu, România, fiul lui Ilie și Rafila, domiciliat în prezent în Germania, Hamburg 60, Erich Ziegel Ringstr. 34.

57. Muntean Elena, născută la data de 15 martie 1953 în localitatea Sibiu, județul Sibiu, România, fiica lui Opriș Nicolae și Maria, domiciliată în prezent în Germania, Hamburg 60, Erich Ziegel Ringstr. 34.

58. Romașcu Sofian, născut la data de 26 iulie 1946 în localitatea Cârligați, județul Vaslui, România, fiul lui Neculai și Chira, domiciliat în prezent în Germania, Frankenthal, Hebheimerstr. nr. 44-46, Reinlandpfalz.

59. Goga Paul Adrian, născut la data de 11 noiembrie 1963 în Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiul lui Pavel și Maria, domiciliat în prezent în Austria, Karl Rennerstr. 8, St. Polten.

60. Vintilescu Ion Emil, născut la data de 30 septembrie 1940 în București, România, fiul lui Ion și Maria, domiciliat în prezent în Germania, Gneisenaustr. 3, 6200 Wiesbaden.

61. Vintilescu Maria, născută la data de 23 octombrie 1952 în Ghergani, Răcari, județul Dâmbovița, România, fiica lui Duță Florea și Ioana, domiciliată în prezent în Germania, Gneisenaustr. 3, 6200 Wiesbaden.

62. Boca Ana, născută la data de 26 iulie 1958 în localitatea Cărpiniș, județul Timiș, România, fiica lui Merschan Iosif și Barbara, domiciliată în prezent în Germania, Göppingen 7320, K. H. Gaiserstr. nr. 36/11.

63. Czukar Renate, născută la data de 3 august 1951 în localitatea Nădrag, județul Timiș, România, fiica lui Tanzer Adolf și Rozalia, domiciliată în prezent în Germania, 7320 Göppingen, Marstallstr. nr. 45/1, Baden-Württemberg.

64. Czukar Karol Stefan, născut la data de 1 august 1947 în localitatea Dumbrava, județul Timiș, România, fiul lui Ștefan și Margareta, domiciliat în prezent în Germania, 7320 Göppingen, Marstallstr. nr. 45/1, Baden-Württemberg.

65. Balthasar Horst, născut la data de 6 decembrie 1957 în localitatea Sânnicolaul Mare, județul Timiș, România, fiul lui Konrad și Anna, domiciliat în prezent în Germania, 700 Stuttgart 40, Colmanstr. nr. 8.

68. Bieber Karin, născută la data de 23 decembrie 1965 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Galletta Ferdinand și Terezia-Ana, domiciliată în prezent în Germania, 6200 Wiesbaden, Wichernstr. nr. 6, Hessen.

67. Ehr Gabriela, născută la data de 3 iulie 1967 în localitatea Târgu Ocna, județul Bacău, România, fiica lui Botezatu Aurel și Asavei Anica, domiciliată în prezent în Germania, Nürnberg 60, Weiltingerstr. nr. 7, Bayern.

68. Dupps Aurelia, născută la data de 30 ianuarie 1950 în localitatea Mihăești, județul Vâlcea, România, fiica lui Ion Alexandru și Elena, domiciliată în prezent în Germania, Lahr, Kuhbacher-Hauptstr. nr. 1 a.

69. Dinyer Helga, născută la data de 7 ianuarie 1944 în Berlin Steglitz, Germania, fiica lui Josef și Franziska, domiciliată în prezent în Germania, 8633 Roedental, Gnaileserstr. nr. 45 d.

70. Goldner Nikolai Johan, născut la data de 5 mai 1950 în localitatea Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiul lui Miksa și Elisabeta, domiciliat în prezent în Germania, Frankfurt/Main 60, Karl Pleufferstr. nr. 24, Hessen.

71. Gross Erika, născută la data de 9 martie 1939 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Thobiasz Francisc și Maria, domiciliată în prezent în Germania, 8200 Rosenheim, Am Breitenfeldstr. nr. 3.

72. Căldăraru Aurelia, născută la data de 3 iulie 1958 în București, România, fiica lui Căldăraru Lisandra, domiciliată în prezent în Germania, 7909 Dornstadt, Im Mittelbühlstr. nr. 15, Alb-Donau-Kreis.

73. Egli Theresia, născută la data de 16 martie 1931 în localitatea Homorodu de Jos, județul Satu Mare, România, fiica lui Schimpf Ioan și Terezia, domiciliată în prezent în Germania, 7440 Nürtingen, Hermann Lönsstr. nr. 24, Esslingen.

74. Geiszer Johann, născut la data de 8 iunie 1932 în localitatea Beșenova Nouă, județul Timiș, România, fiul lui Johann și Magdalena, domiciliat în prezent în Germania, 8264 Waldkraiburg, Drossel Wegstr. nr. 6.

75. Gruia Eugeniu Ion, născut la data de 21 august 1926 în București, România, fiul lui Ion și Voica, domiciliat în prezent în Germania, 7800 Freiburg, Oltmannstr. nr. 12, Baden-Württemberg.

76. Dumitru Cristina, născută la data de 6 iulie 1971 în București, România, fiica lui Alexandru și Elena, domiciliată în prezent în Germania, 7500 Karlsruhe, Sopfiestr. nr. 90.

77. Corb Daniel Cristian, născut la data de 24 decembrie 1964 în localitatea Sânnicolaul Mare, județul Timiș, România, fiul lui Ioan și Maria, domiciliat în prezent în Germania, München 19, Lenzfriederstr. nr. 9/II, Bayern.

78. Cosariu Adelheide, născută la data de 10 iulie 1942 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Kosarmelmer Franz și Adele, domiciliată în prezent în Germania, 8038 Gröbenzell, Edelweissstr. nr. 1 b.

79. Hristea Lucian, născut la data de 13 februarie 1958 în localitatea Bârlad, județul Vaslui, România, fiul lui Alexandru și Alexandrina, domiciliat în prezent în România, Galați-Mazepa, str. Lăpușneanu, bl. C 2, ap. 21.

80. Grubacichi Elena, născută la data de 2 decembrie 1951 în localitatea Peciu Nou, județul Timiș, România, fiica lui Bercuci Stan și Costanda, domiciliată în prezent în Germania, 6520 Worms, Renzstr. nr. 8, Alzey-Worms.

81. Szabo Elemer, născut la data de 1 decembrie 1957 în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna, România, fiul lui Zoltan și Maria, domiciliat în prezent în Suedia, Göteborg, str. Blidvadersgatan nr. 25.

82. Slovac Ana, născută la data de 27 iulie 1963 în localitatea Marca, județul Sălaj, România, fiica lui Iosif și Terezia, domiciliată în prezent în Cehoslovacia, localitatea Skalica, str. L. Svobodu nr. 22.

83. Serfezi Ion Călin, născut la data de 13 martie 1958 în București, România, fiul lui Ion și Cristina, domiciliat în prezent în Germania, 8700 Würzburg, Schlesierstr. nr. 36.

84. Bretan Ioan, născut la data de 14 aprilie 1952 în localitatea Satu Mare, județul Satu Mare, România, fiul lui Ioan și Clara, domiciliat în prezent în Germania, 8670 HOF/Saale, Köditzerstr. nr. 76, Bayern.

85. Becze Enikö, născută la data de 10 noiembrie 1949 în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna, România, fiica lui Gocz Dominic și Etelcam, domiciliată în prezent în Germania, Nürnberg, Görlitzerstr. nr. 40.

86. Gesteredi Benedic Alexandru, născut la data de 25 ianuarie 1964 în localitatea Baia Mare, județul Maramureș, România, fiul lui Alexandru și Ana, domiciliat în prezent în Germania, 3000, Hannover 91, Munzelerstr. nr. 25, Niedersachsen.

87. Berlescu Jean, născut la data de 14 iulie 1954 în localitatea Brăila, județul Brăila, România, fiul lui Aurel și Maria, domiciliat în prezent în Germania, 1000 Berlin 21, Dortmundstr. nr. 12.

88. Gross Bruno, născut la data de 30 aprilie 1969 în localitatea Victoria, județul Brașov, România, fiul lui Josef și Erika, domiciliat în prezent în Germania, 8000 München 40, Grasmeierstr. nr. 25.

89. Bucurescu Dorin Liviu, născut la data de 22 august 1967 în București, România, fiul lui Gheorghe și Ecaterina, domiciliat în prezent în Germania, Berlin, Uhlandstr. nr. 79, Wilmesdorf (31).

90. Brehm Ștefan, născut la data de 28 noiembrie 1941 în localitatea Dindești, Carei, județul Satu Mare, România, fiul lui Anton și Ana, domiciliat în prezent în Germania, 6053 Dietzenbach Steinberg 2, Paterhauserstr. nr. 25, Offenbach/Main.

91. Brehm Iuliana, născută la data de 16 septembrie 1943 în localitatea Dindești, Carei, județul Satu Mare, România, fiica lui Eros Peter și Maria, domiciliată în prezent în Germania, 6053 Dietzenbach Steinberg 2, Paterhauserstr. nr. 25, Offenbach/Main.

92. Csiki Judit, născută la data de 6 martie 1964 în Târgu Mureș, județul Mureș, România, fiica lui Simon Pal și Rozalia, domiciliată în prezent în Germania, West Berlin, Bleibtreustr. nr. 27, 1000 Berlin 15.

93. Suciu Stefan, născut la data de 1 ianuarie 1953 în localitatea Sărmaș, județul Mureș, România, fiul lui Ioan și Raveca, domiciliat în prezent în Germania, Hamburg 54, Grandwegstr. 74.

94. Borcean Beatrice, născută la data de 22 noiembrie 1970 în localitatea Reșița, județul Caraș-Severin, România, fiica lui Petru și Valeria, domiciliată în prezent în Germania, 5353 Mecherni Lorboch, Phlugbergstr. nr. 3, Euskirhen.

95. Deak Doina, născută la data de 24 ianuarie 1955 în localitatea Victoria, județul Brașov, România, fiica lui Bucureasa Petru și Paulina, domiciliată în prezent în Germania, 5060 Berg-Gladbach, Saalerstr. nr. 86.

96. Brehm Arpad, născut la data de 16 martie 1967 în localitatea Sanislau, județul Satu Mare, România, fiul lui Ștefan și Iuliana, domiciliat în prezent în Germania, 6053 Dietzenbach, Patershauserstr. nr. 25, Offenbach.

97. Gubi Petra, născută la data de 11 noiembrie 1952 în localitatea Scărișoara, județul Olt, România, fiica lui Negroiu Haralambie și Floarea, domiciliată în prezent în Germania, Braunschweig, Neustadtringstr. nr. 57.

98. Gubi Ladislau, născut la data de 26 septembrie 1952 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Ladislau și Tittinger Elisabeta, domiciliat în prezent în Germania, Braunschweig, Neustadtringstr. nr. 57.

99. Bartha Mihaly Ana Maria, născută la data de 1 februarie 1950 în localitatea Târgu Mureș, județul Mureș, România, fiica lui Iosif și Ana, domiciliată în prezent în Germania, 4500 Osnabrück, Kommenderiestr. nr. 37.

100. Bartha Godot Bertold Eors, născut la data de 22 iunie 1972 în Târgu Mureș, județul Mureș, România, fiul lui Mihaly Gheorghe și Ana, domiciliat în prezent în Germania, 4500 Osnabrück, Kommenderiestr. nr. 37.

101. Albert Erdo Magdolna, născută la data de 10 ianuarie 1958 în localitatea Dămieni, județul Mureș, România, fiica lui Laszlo și Agnes, domiciliată în prezent în Germania, 7440 Nürtingen, Rubenswegstr. nr. 6, Esslingen.

102. Core Marius, născut la data de 25 decembrie 1969 în localitatea Sighișoara, județul Mureș, România, fiul lui Iosif și Emilia, domiciliat în prezent în Germania, 4200 Oberhausen, Donzigerstr. nr. 26.

103. Core Claudia, născută la data de 16 februarie 1971 în localitatea Sighișoara, județul Mureș, România, fiica lui Iosif și Emilia, domiciliată în prezent în Germania, 4200 Oberhausen, Donzigerstr. nr. 26.

104. Brihan Ioan, născut la data de 8 februarie 1938 în localitatea Lăsău, județul Hunedoara, România, fiul lui Zaharia și Maria, domiciliat în prezent în Germania, Freiburg, Ferdinand-Weissstr. nr. 66, Baden-Württemberg.

105. Florea Zeno Cornel, născut la data de 11 februarie 1959 în localitatea Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, România, fiul lui Aurel și Elisabeta, domiciliat în prezent în Suedia, Göteborg, str. Hjallbolillgata nr. 7.

106. Dima Silviu, născut la data de 1 decembrie 1967 în localitatea Târgu Mureș, județul Mureș, România, fiul lui Adalbert și Ana, domiciliat în prezent în Italia, L'Aqvila, str. Cardinale Mazzarino nr. 101/A, Abruzzo.

107. Egli Anton, născut la data de 9 octombrie 1925 în localitatea Homorodu de Jos, județul Satu Mare, România, fiul lui Ioan și Rozalia, domiciliat în prezent în Germania, 7440 Nürtingen, Hermann Lonsstr. nr. 24, Esslingen.

108. Bachmann Virginia, născută la data de 15 mai 1943 în localitatea Gura Galbenă, județul Tichina, U.R.S.S., fiica lui Irimia Cezar și Elena, domiciliată în prezent în Germania, 7410 Reutlingem 27, Im Paradiesstr. nr. 34.

109. Weiss Josef, născut la data de 4 octombrie 1915 în localitatea Luduș, județul Mureș, România, fiul lui Lazăr și Ida, domiciliat în prezent în Germania, 6000 Frankfurt/Main 70, Elisabethenstr. nr. 14.

110. Cezar Eugen, născut la data de 15 iulie 1944 în localitatea Sighișoara, județul Mureș, România, fiul lui Gligor și Elena, domiciliat în prezent în Germania, Heidelberg, Viktoriastr. nr. 2.

111. Cezar Clara, născută la data de 11 iunie 1946 în localitatea Ratin, județul Sălaj, România, fiica lui Csonogvay Dezsö și Margit, domiciliată în prezent în Germania, Heidelberg, Viktoriastr. nr. 2.

112. Cezar Clara Gabriela, născută la data de 18 octombrie 1969 în localitatea Sighișoara, județul Mureș, România, fiica lui Cezar Eugen și Clara, domiciliată în prezent în Germania, Heidelberg, Viktoriastr. nr. 2.

113. Cezar Eugen Adrian, născut la data de 20 mai 1971 în localitatea Sighișoara, județul Mureș, România, fiul lui Cezar Eugen și Clara, domiciliat în prezent în Germania, Heidelberg, Viktoriastr. nr. 2.

114. Bloos Sara, născută la data de 16 iulie 1933 în localitatea Tigmandru, Sighișoara, județul Mureș, România, fiica lui Johann și Sara, domiciliată în prezent în Germania, 7000 Stuttgart 1, Rotenbergstr. nr. 25.

115. Baier Gertrud, născută la data de 30 august 1961 în localitatea Apold, județul Mureș, România, fiica lui Rimner Mihail și Gertrud, domiciliată în prezent în Germania, 8500 Nürnberg 70, Espanstr. nr. 2.

116. Baier Konrad, născut la data de 18 februarie 1957 în localitatea Nadeș, județul Mureș, România, fiul lui Andreas și Maria, domiciliat în prezent în Germania, 8500 Nürnberg 70, Peter-Henleinstr. nr. 21.


Hotărâre privind înființarea Comitetului de Coordonare a Programelor Umanitare pentru România

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Pe data prezentei hotărâri se înființează Comitetul de Coordonare a Programelor Umanitare pentru România, cu sediul în București, b-dul Magheru nr. 7, sector 1, organ interdepartamental pentru coordonarea și gestionarea fondurilor acordate de Comunitatea Economică Europeană, alte organizații și organisme internaționale, în cadrul programelor umanitare de ajutorare pentru România.

Art. 2. - Comitetul de Coordonare a Programelor Umanitare pentru România este compus din Consiliul de administrație și Secretariatul operativ.

Consiliul de administrație formulează propuneri, recomandări și stabilește prioritățile pentru întreaga activitate de ocrotire a copilului și utilizarea fondurilor prevăzute la art. 1.

Art. 3. - Consiliul de administrație este compus din câte doi reprezentanți de la Ministerul Sănătății, Ministerul Învățământului și Științei, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei și Finanțelor, Secretariatul de Stat pentru Handicapați și Comitetul pentru Sprijinirea Instituțiilor de Ocrotire a Copilului și câte un reprezentant de la Ministerul Justiției, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Art. 4. - Secretariatul operativ al Comitetului de Coordonare a Programelor Umanitare pentru România este compus din specialiști, delegați pe perioade limitate de timp, de către ministerele și celelalte organe centrale prevăzute la art. 3. Coordonarea acestuia revine Comitetului Național pentru Sprijinirea Instituțiilor de Ocrotire a Copilului.

Art. 5. - Președintele și secretarul Comitetului de Coordonare a Programelor Umanitare pentru România se numesc prin decizie a primului-ministru.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 27 ianuarie 1992 | Nr. 35.

Contrasemnează:

Ministrul învățământului și științei, Mihail Golu

Ministrul sănătății, Mircea Maiorescu

Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu

Hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru exercitarea dreptului de vot de către studenți și elevi

În scopul asigurării exercitării dreptului de vot de către studenții de la cursurile de zi și de către elevii cu drept de vot, la alegerile locale din ziua de 9 februarie 1992,
Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Studenții de la cursurile de zi și elevii cu drept de vot care urmează cursurile în alte localități decât acelea în care domiciliază, au dreptul la o călătorie gratuită, din localitatea în care urmează cursurile, până în localitatea de domiciliu și retur.

Călătoria se poate efectua în perioada 7-10 februarie 1992 cu trenul de orice categorie, clasa a II-a, precum și cu mijloace auto, legitimarea făcându-se cu carnetul de student și buletinul de identitate.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 27 ianuarie 1992 | Nr. 37.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Traian Băsescu