Monitorul Oficial 13/1996

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VIII, Nr. issue::0013 - Partea I – Sâmbătă, 20 ianuarie year::1996

Decrete

Decret privind acreditarea unui ambasador

În temeiul art. 91 alin. (2) și al art. 99 alin. (1) din Constituția României,

Președintele României decretează:

Articol unic. - Domnul Geoană Mircea-Dan se acreditează în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.


Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu

București, 12 ianuarie 1996 | Nr. 2.


Decret privind rechemarea și acreditarea unor ambasadori

În temeiul art. 91 alin. (2) și al art. 99 alin. (1) din Constituția României,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Domnul Budura Romulus-Ioan se recheamă din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză.

Art. 2. - Domnul Constantinescu Virgil se acreditează în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză.


Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu

București, 16 ianuarie 1996 | Nr. 3.


Decret privind unele măsuri de remaniere guvernamentală

În temeiul an. 85 alin. (2), al art. 94 lit. c) și al an. 105 din Constituția României,

având în vedere propunerile de remaniere guvernamentală înaintate de primul-ministru,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Se revocă din funcția de membru al Guvernului următorii:

  • domnul Petru Crișan:
  • domnul Dumitru Popescu.

Art. 2. - Se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii:

  • domnul Ioan Dan Popescu, ministrul comerțului;
  • domnul Alexandru Stănescu, ministrul industriilor.


Președintele României, Ion Iliescu | București, 20 ianuarie 1996 | Nr. 6.


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență

În temeiul art. 22 din Legea nr. 67/1995 privind ajutorul social,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă propunerile Ministerului Muncii și Protecției Sociale privind acordarea a două ajutoare de urgență în valoare de 1,5 milioane lei fiecare, prevăzute în anexa[1] care face parte integrantă din prezenta hotărâre.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 10.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dorel Mustățea, secretar de stat

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind înființarea Consiliului Interdepartamental pentru Relațiile Româno-Americane

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se înființează Consiliul Interdepartamental pentru Relațiile Româno-Americane, având următoarea componență:

  • ministru de stat, ministrul afacerilor externe, președintele consiliului interdepartamental;
  • secretarul de stat pentru comerțul exterior în Ministerul Comerțului, vicepreședintele consiliului interdepartamental;
  • consilieri la Președinția României;
  • secretar de stat în Ministerul Finanțelor;
  • secretar de stat în Consiliul pentru Coordonare, Strategie și Reformă Economică;
  • președintele Agenției Române de Dezvoltare;
  • directorul general executiv al Fondului Proprietății de Stat.

Art. 2. - Consiliul Interdepartamental va avea ca principale atribuții:

a) urmărirea unitară și sprijinirea dezvoltării raporturilor speciale de parteneriat între România și S.U.A., în concordanță cu obiectivele și prioritățile de politică externă stabilite în programul de guvernare;
b) elaborarea de propuneri de acțiuni în relațiile româno-americane pe baza pozițiilor exprimate de Președintele României, de Parlament și de Guvern;
c) evaluarea periodică a stadiului și a perspectivelor relațiilor româno-americane și înaintarea de propuneri de acțiuni viitoare;
d) avizarea punctelor de vedere ale delegațiilor române participante la convorbiri și la reuniuni bilaterale româno-americane;
e) adoptarea și urmărirea realizării programelor de dezvoltare a relațiilor româno-americane, în primul rând în domeniul economic, prin sprijinirea directă a companiilor și a organizațiilor române și americane implicate în aceste programe;
f) informarea semestrială a Guvernului cu privire la activitatea desfășurată.

Art. 3. - În vederea promovării corespunzătoare a programelor și inițiativelor ce țin de competența sa, consiliul interdepartamental va stabili relații permanente cu factori responsabili din Parlamentul României și va păstra legături efective cu agenții economici și cu reprezentanții organizațiilor patronale.

Art. 4. - Consiliul Interdepartamental se reunește trimestrial sau ori de câte ori este necesar, pentru a examina propunerile elaborate de ministerele și instituțiile interesate privind relațiile româno-americane și alte aspecte ce țin de competenta sa, conform celor prevăzute la art. 2.

În funcție de natura problemelor de interes pe agenda relațiilor româno-americane, la ședințele consiliului interdepartamental pot fi invitați și membri ai conducerii altor ministere, instituții și organizații cu activități pe planul raporturilor româno-americane.

Consiliul interdepartamental va putea constitui, dacă va considera necesar, grupuri de lucru ad-hoc, cu participarea reprezentanților instituțiilor interesate.

Art. 5. - Consiliul interdepartamental va dispune de un secretariat permanent, condus de către directorul Direcției America de Nord din Ministerul Afacerilor Externe și la care vor participa directorul Direcției America din Ministerul Comerțului și un director din cadrul Agenției Române de Dezvoltare.

Secretariatul permanent va avea ca principale atribuții:

a) pregătirea proiectelor de programe sectoriale, pe baza propunerilor și a elementelor concrete prezentate de către ministerele și instituțiile cu activități în domeniul relațiilor româno-americane;
b) urmărirea derulării programelor și a acțiunilor aprobate de către consiliul interdepartamental;
c) întocmirea, pe baza informărilor operative ale ministerelor și ale instituțiilor cu atribuții și activități pe planul relațiilor cu S.U.A., de rapoarte trimestriale pe care le va supune consiliului interdepartamental;
d) urmărirea programului de vizite pe relația S.U.A. în domeniile majore ale raporturilor bilaterale și asigurarea unui sistem coerent de documentare și informare pentru delegațiile române.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 11.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Teodor Viorel Meleșcanu

Hotărâre privind aprobarea scoaterii din funcțiune și a valorificării, de către Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române", a materialului rulant amortizat integral și a deșeurilor metalice feroase și neferoase

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În scopul adaptării capacităților de transport la cerințele prezente și de perspectivă, se aprobă scoaterea din funcțiune și valorificarea, de către Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”, a materialului rulant armonizat integral, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, în condițiile menținerii traficului feroviar la nivelul solicitărilor.

În condițiile prevăzute la alineatul precedent, se aprobă valorificarea, de către Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”, a deșeurilor metalice feroase și neferoase, rezultate din activitatea de reparații și de întreținere a liniilor, instalațiilor și echipamentelor feroviare, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române” va lua măsuri de valorificare a materialului rulant amortizat integral prin vânzare numai pe piața internă, direct către unități din industria metalurgică, pe bază de negociere, sub supravegherea Ministerului Finanțelor, în condițiile legii.

Valorificarea la intern a materialului rulant amortizat integral, precum și a deșeurilor metalice feroase și neferoase rezultate din lucrările de reparații și de întreținere a liniilor, instalațiilor și echipamentelor feroviare, se va face la prețul negociat în condițiile legii și va include următoarele cheltuieli:

  • cheltuielile pentru dezmembrare;
  • cheltuielile pentru compactare;
  • cheltuielile pentru transport la beneficiar;
  • o cotă de profit pentru Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”.

Art. 3. - Se va constitui o comisie tehnică centrală, condusă de secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor care coordonează activitatea Regiei Autonome „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”, cu sarcina de a urmări și de a coordona întreaga activitate de scoatere din funcțiune și de valorificare a materialului rulant amortizat integral și de valorificare a deșeurilor metalice feroase și neferoase.

Componența comisiei va fi stabilită prin ordin al ministrului transporturilor.

La nivelul fiecărei regionale de cale ferată, prin dispoziție a președintelui Regiei Autonome „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”, se vor constitui comisii de evaluare a materialului rulant amortizat integral, care vor proceda la scoaterea din funcțiune și la valorificarea acestuia, cu avizul Consiliului de administrație al Regiei Autonome „Societatea Națională a Căilor Ferate Române” și cu aprobarea Ministerului Transporturilor.

Art. 4. - Prevederile prezentei hotărâri înlocuiesc prevederile Hotărârii Guvernului nr. 345/1995, care se abrogă.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 12.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul apărării naționale, Gheorghe Tinca

Ministrul comerțului, Petru Crișan


Anexa nr. 1

Materialul rulant amortizat integral care se scoate din funcțiune și se valorifică la intern de către Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”

Nr. crt. Denumirea materialului rulant care se scoate din funcțiune și se valorifică U.M. (bucăți)
I. Locomotive și automotoare
1. Locomotive cu abur 789
2. Automotoare 79
3. Locomotive Diesel-electrice 2100 C.P. 16
Total I: 884
II. Vagoane
4. Vagoane acoperite tip G și H 560
5. Vagoane-platformă tip K, R, S 795
6. Vagoane descoperite tip E 3.550
7. Vagoane specializate tip Z, I 555
8. Vagoane speciale tip Uy și Uw 300
Total II: 5.760


Anexa nr. 2

Deșeuri metalice feroase și neferoase care se valorifică la intern de către Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”

Nr. crt. Denumirea deșeurilor Cantitatea
1. Deșeuri metalice - fier vechi (oțel) 59.000 tone
2. Deșeuri metalice – fontă 1.000 tone
3. Cupru 45 tone
4. Bronz 20 tone
5. Alamă 10 tone
6. Aluminiu 10 tone
7. Plumb 60 tone
Total: 60.145 tone


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Completarea și modernizarea lucrărilor de alimentare cu apă a localităților Cerchezu, Căscioarele, Viroaga și Măgura din comuna Cerchezu, județul Constanța”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Completarea și modernizarea lucrărilor de alimentare cu apă a localităților Cerchezu, Căscioarele, Viroaga și Măgura din comuna Cerchezu, județul Constanța", prevăzuți în anexa[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 13.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Extinderea alimentării cu apă a satelor Măgura, Lunca, Mircești și Momaiu din comuna Tătulești, județul Olt”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Extinderea alimentării cu apă a satelor Măgura, Lunca, Mircești și Momaiu din comuna Tătulești, județul Olt”, prevăzuți în anexa[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 14.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Jijila, județul Tulcea”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Jijila, județul Tulcea”, prevăzuți în anexa[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 15.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în orașul Măcin, județul Tulcea”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în orașul Măcin, județul Tulcea”, prevăzuți în anexa[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 16.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în satul Mărcești, comuna Dobra, județul Dîmbovița”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în satul Mărcești, comuna Dobra, județul Dîmbovița”, prevăzuți în anexa[2] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 ianuarie 1996 | Nr. 17.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Diverse

Rectificare

În Hotărârea Guvernului nr. 624/1995 privind organizarea și funcționarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 191 din 23 august 1995, la articolul 1, în loc de: „... subordonată Ministerului Învățământului...” se va citi: „... coordonată de Ministerul Învățământului...”.


Referințe

  1. Anexa se comunică Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Anexa se comunică numai beneficiarului de investiție.