Monitorul Oficial 163/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0163 - Partea I – Miercuri, 29 iunie year::1994


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Sediu pentru Direcția muncii și protecției sociale Prahova”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Sediu pentru Direcția muncii și protecției sociale Prahova”, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului de stat, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 iunie 1994 | Nr. 271.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dorel Mustățea, secretar de stat

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Protecția digului incintei Borcea de Sus - zona Stației de pompare Baital, afectată de eroziunea de mal de pe Brațul Borcea”, județul Călărași

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Protecția digului incintei Borcea de Sus - zona Stației de pompare Băița, afectată de eroziunea de mal de pe Brațul Borcea”, județul Calărași, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fonduri proprii, din credite bancare, alte fonduri legal constituite cu această destinație și în completare de la bugetul de stat, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 iunie 1994 | Nr. 274.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Dan Mogoș, secretar de stat


Hotărâre privind transmiterea în administrarea Ministerului Finanțelor a unui teren situat în municipiul Călărași, județul Călărași

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă transmiterea, pe durata existenței construcțiilor, a terenului în suprafață de 1.262,63 m2, situat în municipiul Călărași, județul Călărași, identificat potrivit planului de situație, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași în administrarea Ministerului Finanțelor, în vederea asigurării sediului Direcției generale a finanțelor publice și controlului financiar de stat Călărași.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 17 iunie 1994 | Nr. 283.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Secretar testat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre privind exceptarea temporară de la plata taxelor vamale, în limita unui contingent tarifar, a importului unor instrumente muzicale

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se exceptează de la plata taxelor vamale importul unor instrumente muzicale, în limita unui contingent tarifar în valoare de 463.298 U.S.D.

Administrarea contingentului tarifar se efectuează prin licențele eliberate de Ministerul Comerțului, cu avizul Ministerului Culturii.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 18 iunie 1994 | Nr. 325.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul culturii, Marin Sorescu

Ministrul comerțului, Cristian Ionescu


Hotărâre privind aprobarea renunțării la cetățenia română de către unele persoane

În temeiul art. 27 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă renunțarea la cetățenia română a persoanelor prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 18 iunie 1994 | Nr. 326.

Contrasemnează

Ministrul justiției, Gavril Iosif Chiuzbaian


Anexă

Lista persoanelor pentru care s-a aprobat renunțarea la cetățenia română

1. Dimitrievici Ada-Ricarda, născută la 19 iunie 1946 în localitatea Anina, județul Caraș-Severin, România, fiica lui Dimitrievici Ioan și Dorothea, cu domiciliul actual în Germania, Bamberg, Frauenstr. 30.

2. Schwartz Emilia-Susana, născută la 1 aprilie 1956 în Oradea, județul Bihor, România, fiica lui Marian Gheorghe și Edit-Margareta-Magdalena, cu domiciliul actual în Suedia, Saltsjöbaden, Mörtgatan 2.

3. Rieder Eszter, născută la 3 mai 1969 în localitatea Gheorgheni, județul Harghita, România, fiica lui Fülop Alexandru și Ileana, cu domiciliul actual în Germania, Moosburg, Holzlandstr. 24.

4. Stendl Petru, născut la 18 februarie 1968 în București, România, fiul lui Stendl Ioan Ernest și Teodora, cu domiciliul actual în Germania, Stuttgart, Azenbergstr. 16 A.

5. Roșu Victor, născut la 24 iulie 1935 în localitatea Drăgănești-Olt, județul Olt, România, fiul lui Roșu Paraschiv și Elena, cu domiciliul actual în Suedia, Lund, Sit Hans, ap. 26 A.

6. Müller Johann Günter, născut la 14 martie 1953 în localitatea Mediaș, județul Sibiu, România, fiul lui Müller Ioan și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Nürnberg, Hallerstr. 25.

7. Băeșu Stelian, născut la 20 februarie 1969 în localitatea Viișoara, județul Botoșani, România, fiul lui Băeșu Mihai și Maria, cu domiciliul actual în Austria, Graz, Wienerstr. 55.

8. Mărgineanu Rodica, născută le 21 mai 1950 în București, România, fiica lui Fragă Vasile și Elena, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Grabmoyrg. 21.

9. Grempels Harald, născut la 15 mai 1973 în localitatea Hălchiu, județul Brașov, România, fiul lui Grempels Andreas și Meta, cu domiciliul actual în Germania, Ludwigsburg, Hermann-Schuon 21.

10. Mache Eugen, născut la 28 ianuarie 1952 în Constanța, județul Constanța, România, fiul lui Mache Ioan și Zamfira, cu domiciliul actual în Germania, Halle, An der Magistrale 57.

11. Baier Hertha, născută la 27 iulie 1960 în localitatea Nadeș, județul Mureș, România, fiica lui Baier Michael și Frieda, cu domiciliul actual în Germania, Nürnberg, Peter Henlienstr. 21.

12. Popa-Thorell Petre Paul, născut la 27 iunie 1955 în Târgoviște, județul Dâmbovița, România, fiul lui Popa Petre și Elena, cu dmniciliui actual în Suedia, Sandviken, Seegatan 12 A.

13. Marin Radu Liviu, născut la 19 octombrie 1959 în Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Marin Theodor și Aurelia, cu domiciliul actual în Germania, Krautheim, Im Brünnlein 13.

14. Schuller Teo, născut la 9 septembrie 1967 în București, România, fiul lui Schuller Gheorghe și Elena cu domiciliul actual în Germania, Ergolding, Fürstenstr. 26.

15. Schuller Elena, născută la 10 august 1949 în București, România, fiica lui Olteanu Florea și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Ergolding, Fürstenstr. 26.

16. Schuller Gheorghe, născut la 1 aprilie 1935 în localitatea Apoș, județul Sibiu, România, fiul lui Schuller Johann și Regina, cu domiuiliui actual în Germania, Ergolding, Fürstenstr. 26.

17. Rarău Ioan, născut la 11 septembrie 1960 în localitatea Feiurdeni, județul Cluj, România, fiul lui Rarău Tudor și Maria, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Graf-Starhembergg. 27.

18. Rarău Viorica, născută la 28 mai 1960 în localitatea Simeria, județul Hunedoara, România, fiica lui Muntean Ioan și Aurelia, cu domiciliul aductual în Austria, Viena, Graf-Starhembergg. 27.

19. Bussner Gheorghe, născut la 13 ianuarie 1955 în localitatea Șura Mică, județul Sibiu, România, fiul lui Bussner Michael și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Augsburg, Stätzlingerstr. 146.

20. Bussner Michael, născut la 10 septembrie 1926 în localitatea Șura Mică, județul Sibiu, România, fiul lui Bussner Michael și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Augsburg, Otto-Lindenmeyerstr. 5.

21. Bussner Ana, născută la 7 noiembrie 1925 în localitatea Șura Mică, județul Sibiu, România, fiica lui Hell Iohan și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Agsburg, Ollo-Lindenmeyerstr. 5.

22. Lutsch Gheorghe, născut la 16 octombrie 1930 în localitatea Șura Mică, județul Sibiu, România, fiul lui Lutsch Martin și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Seestr. 55.

23. Lutsch Susanne, născută la 7 iulie 1939 în localitatea Șura Mică, județul Sibiu, România, fiica lui Rill Ștefan și Katarina, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Seestr. 55.

24. Lutsch Gheorghe, născut la 31 ianuarie 1959 în Sibiu, județul Sibiu, România, fiul lui Lutsch Gheorghe și Susana, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Seestr. 55.

25. Cheiac Gheorghe, născut la 27 octombrie 1942 în localitatea Scăiuș, județul Caraș-Severin, România, fiul lui Cheiac Ioan și Maria, cu domiciliul actual în Republica Cehă, Ostrava, Ryparova 13.

26. Horstmann Teodora, născută la 25 martie 1960 în Iași, județul Iași, România, fiica lui Jitaru Pimen și Viorica, cu domiciliul actual în Germania, Greifswald, H. Beimlerstr. 31.

27. Pașca Maria, născută la 17 decembrie 1965 în Iecea Mare, județul Timiș, România, fiica lui Sima Ioan și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Karlsruhe, Werderstr. 29.

28. Grempels Hans Otto, născut la 26 iunie 1940 în localitatea Hălchiu, județul Brașov, România, fiul lui Grempels Andreas și Rosina, cu domiciliul actual în Germania, Stuttgart, Stiftswaldstr. 15.

29. Kastenauer Codruța Gabriela, născută la 2 iunie 1957 în Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Iacob Nicolae și Viorica, cu domiciliul actual în Austria, Obertrum Am See, Pötzelsbergstr. 26.

30. Nemeș Viorel, născut la 15 noiembrie 1953 în București, România, fiul lui Nemeș Gavril și Iulia, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Erdbergstr. 55/21.

31. Thiel Eniko, născută la 16 iunie 1958 în Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiica lui Csomortoni Vasile și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Künzelsau, Seestr. 24.

32. Groszkopf Ștefan, născut la 31 iulie 1944 în Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiul lui Groszkopf Gyula și Magdolna, cu domiciliul actual în Germania, Einsiedel, Hauptstr. 44.

33. Pastor Francisc, născut la 28 noiembrie 1943 în localitatea Budapesta, Ungaria, fiul lui Pasztor Ferencz și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Dortmund, Schwanenstr. 51.

34. Pencov Irimie, născut la 17 noiembrie 1962 în localitatea Beșenova Veche, România, fiul lui Pencov Ladislau și Elena, cu domiciliul actual în Germania, Woldegk, Goldberg 13.

35. Răcaru Nicoleta Ioana, născută la 20 septembrie 1967 în București, România, fiica lui Botoroagă Marius și Niculina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Brönnerstr. 103/9.

36. Răcaru Mărio Dan, născut la 1 mai 1962 în București, România, fiul lui Răcaru Ioan și Ileana, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Brönnerstr. 103/9.

37. Sorodoc Marinel, născut la 7 martie 1972 în localitatea Rădăuți, județul Suceava, România, fiul lui, Sodoroc Victor și Paraschiva, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Margetingstr. 6/9.

38. Sorodoc Paraschiva, născută la 5 octombrie 1939 în localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, România, fiica lui Mandici Alexandru și Maria, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Margetingstr. 6/9.

39. Szkopecz Mariana, născută la 7 octombrie 1966 în localitatea Doba, județul Satu Mare, România, fiica lui Volosin Feodor și Ileana, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Miesbochgasse 12/5.

40. Szkopecz Vasile, născut la 21 august 1961 în localitatea Doba, județul Satu Mare, România, fiul lui Szkopecz Iacob și Parocka, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Miesbochgasse 12/5.

41. Chesler Gheorghe, născut la 4 septembrie 1961 în Iași, județul Iași, România, fiul lui Chesler Constantin și Maria, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Lindenbauergasse 84/1/32.

42. Tudor Anton Lucian, născut la 15 aprilie 1961 în București, România, fiul lui Tudor Ion și Vasilica, cu domiciliul actual în Germania, Eberwalde, Brandenburger Allee 9.

43. Zweier Albrecht, născut la 12 iunie 1938 în București, România, fiul lui Zweier Friedrich și Rita, cu domiciliul actual în Germania, Lauf a.d. Pegnitz, Bertleinstr. 7.

44. Tănase Dumitru, născut la 25 octombrie 1945 în localitatea Rădăuți, județul Suceava, România, fiul lui Tănase Ioan și Rodica, cu domiciliul actual în Germania, Friedrichshafen, Ailingerstr. 22.

45. Sander Edda, născută la 11 mai 1967 în localitatea Mediaș, județul Sibiu, România, fiica lui Nay Hans și Anna-Sofia, cu domiciliul actual hi Germania, Bayreuth, St. Nikolausstr. 20.

46. Sas Elena, născută la 13 august 1963 în Oradea, județul Bihor, România, fiica lui Sas Florian și Iuliana, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Habicher G.20/33.

47. Wonner Gustav, născut la 1 ianuarie 1955 în localitatea Agnita, județul Sibiu, România, fiul lui Wonner Gustav și Hermiene, cu domiciliul actual în Germania, Ainring, Ludwig Thomastr. 5 A.

48. Tillschneider Michael, născut la 22 ianuarie 1951 în localitatea Tolvadia, județul Timiș, România, fiul lui Tillschneider Matei și Margareta, cu domiciliul actual în Germania, Crailsheim Schillerstr. 48.

49. Tillschneider Martina, născută la 11 iulie 1974 în localitatea Deta, județul Timiș, România, fiica lui Tillscheneider Mihai și Ioana-Magdalena, cu domiciliul actual în Germania, Crailsheim, Schillerstr. 48.

50. Tillschneider Magdalena, născută la 9 februarie 1953 în localitatea Banloc, județul Timiș, România, fiica lui Meisner Adam și Suzana, cu domiciliul actual în Germania, Crailsheim, Schillerstr. 48.

51. Stoian Pețer Claudiu Mihai, născut la 26 mai 1974 în Constanța, județul Constanța, România, fiul lui Stoian Chiril și Genoveva, cu domiciliul actual în Germania, Hamburg, Legienstr. 2.

52. Schuster Michael, născut la 3 noiembrie 1931 în localitatea Ațel, județul Sibiu, România, fiul lui Schuster Daniel și Susanna, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Prinz-Franzstr. 6, Bayern.

53. Schuster Luise, născută la 5 noiembrie 1935 în localitatea Ațel, județul Sibiu, România, fiica lui Pitters Andreas și Luise, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Prinz-Franzstr. 6, Bayern.

54. Masing Johann, născut la 20 septembrie 1930 în Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Masing Matei și Barbara, cu domiciliul actual în Germania Puchheim, Mooslangstr. 11.

55. Masing Anna-Elisabeta, născută la 11 martie 1934 în Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Witkovics Mihai și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Puchheim, Mooslangstr. 11.

56. Manciu Florica, născută la 3 martie 1957 în localitatea Bethausen, județul Timiș, România, fiica lui Neda Ilie și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Fürth, Siemensstr. 32.

57. Lauer Johanna, născută la 7 decembrie 1956 în localitatea Dolaț, județul Timiș, România, fiica lui Meisner Adam și Johanna, cu domiciliul actual în Germania, Herrenberg, Berlinerstr. 1/1.

58. Lauer Johann, născut la 21 ianuarie 1954 în localitatea Giera, județul Timiș, România, fiul lui Lauer Ioan și Eva, cu domiciliul actual în Germania, Herrenberg, Berlinerstr. 1/1.

59. Hermann Krauss, născut la 29 august 1943 în localitatea Hosman, județul Sibiu, România, fiul lui Krauss Johann și Anna, cu domiciliul actual în Germania, Iserlohn, Am Arbenberg 40.

60. Konerth Wolfgang Christian, născut la 9 iulie 1975 în Brașov, județul Brașov, România, fiul lui Konerth Johann și Elisabeta, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Graswäzenstr. 9.

61. Konerth Othmar, născut la 12 martie 1974 în Brașov, județul Brașov, România, fiul lui Konerth Johann și Elisabeta, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Graswäzenstr. 9.

62. Konerth Johann, născut la 6 iulie 1937 în localitatea Apoș, județul Sibiu, România, fiul lui Konerth Johann și Katharina, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Graswäzenstr. 9.

83. Konerth Hans-Otto, născut la 1 februarie 1962 în localitatea Gălăuțași, județul Harghita, România, fiul lui Konerth Johann și Ana Maria, cu domiciliul actual în Germania, Heidenheim, Graswäzenstr. 9.

64. Kailing Violeta Magdalena, născută le 2l decembrie 1945 în Arad, județul Arad, România, fiica lui Krnacs Ioan și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Bielefeld, Jöllenbeckerstr. 47.

65. Kailing Franz, născut la 20 martie 1945 în localitatea Reșița, județul Caraș-Severin, România, fiul lui Kailing Francisc și Anna, cu domiciliul actuai în Germania, Bielefeld, Jöllenbeckerstr. 47.

66. Hui Nikolaus, născut la 5 mai 1967 în localitatea Ciacova, județul Timiș, România, fiul lui Hui Ioan și Eva, cu domiciliul actual în Germania, Oberasbach, Bruckwiesenstr. 1 B.

67. Hui Johann, născut la 12 martie 1941 în localitatea Dolaț, județul Timiș, România, fiul lui Hui Carol și Rozina, cu domiciliul actual în Germania, Zirndorf, Rothenburgerstr. 7.

68. Hui Hilde, născută la 7 februarie 1970 în localitatea Șag, județul Timiș, România, fiica lui Lenhardt Mihai și Hilda, cu domiciliul actual în Germania, Oberasbach, Bruckwiesenstr. 1 B.

69. Hui Eva, născută la 3 februarie 1934 în localitatea Dolaț, județul Timiș, România, fiica lui Rattinger Ioan și Barbara, cu domiciliul actual în Germania, Zirndorf, Rothenburgerstr. 7.

70. Hoffman Carmen, născută la 23 iulie 1961 în localitatea Deva, județul Hunedoara, România, fiica lui Pleșa Dragomir și Victoria, cu domiciliul actual în Germania, Ennepetal, Brinkerstr. 7.

71. Gartner Nikolaus, născut la 5 februarie 1937 în localitatea Giarmata, județul Timiș, România, fiul lui Gartner Nicolae și Anna, cu domiciliul actual în Germania, Frankenthal, Schraderstr. 29.

72. Gartner Nikolaus, născut la 8 ianuarie 1969 în localitatea Timișoara, județul Timiș, România, fiul lui Gartner Nikolaus și Elisabeth, cu domiciliul actual în Germania, Frankenthal, Schraderstr. 29.

73. Gartner Gerlinde, născută la 17 ianuarie 1962 în localitatea Giarmata, județul Timiș, România, fiica lui Gartner Nikolaus și Elisabeth cu domiciliul actual în Germania, Frankenthal, Albrecht Dürer-Ring 16.

74. Gartner Elisabeth, născută la 27 noiembrie 1939 în localitatea Bencecu de Sus, județul Timiș, România, fiica lui Jakob Ludwig și Anna, cu domiciliul actual în Germania, Frankenthal, Schraderstr. 29.

75. Flickinger Florica, născută la 10 aprilie 1959 în localitatea Ezeriș, județul Caraș-Severin, România, fiica lui Vancea Ioan și Troia, cu domiciliul actual în Germania, Waldkaiburg, Böhmerwaldstr. 27.

76. Filips Adela Mariana, născută la 19 iulie 1944 în localitatea Giera, județul Timiș, România, fiica lui Popa Ștefan și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Detmold, Obererstr. 15.

77. Doleschan Ingeborg, născută la 22 aprilie 1955 în localitatea Prejmer, județul Brașov, România, fiica lui Schenker Gustav și Katharina, cu domiciliul actual în Germania, Ditzingen, Ditzingerstr. 15.

78. Doleschan Franz Georg, născut la 19 martie 1951 în localitatea Prejmer, județul Brașov, România, fiul lui Doleschan Franz și Emma Ecaterina, cu domiciliul actual în Germania, Ditzingen, Ditzingerstr. 15.

79. Dnistrian Stela, născută la 3 mai 1951 în localitatea Alba Iulia, județul Alba, România, fiica lui Rădulescu Gheorghe și Ana, cu domiciliul actual în Germania, Darmstadt, Heinrichstr. 74.

80. Depner Michael, născut la 28 octombrie 1947 în localitatea Criș, județul Mureș, România, fiul lui Depner Martin și Elisabeta, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Friedrichshofenerstr. 32.

81. Depner Herta Maria, născută la 29 ianuarie 1957 în localitatea Criș, județul Mureș, România, fiica lui Schuster Gheorghe și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Ingolstadt, Friedrichshofenerstr. 32.

82. Baier Iren Erzsebet, născută la 19 februarie 1958 în localitatea Valea Lungă, județul Alba, România, fiica lui Benedek Alexandru și Honorata, cu domiciliul actual în Germania, Bad Neustadt/Saale, Am Zollberg 7.

83. Lăcureanu Elena Carmen, născută la 20 decembrie 1956 în București, România, fiica lui Lăcureanu Aurel și Beatrice, cu domiciliul actual în Germania, Zwickau, Zeppelinstr. 13.

84. Zöllner Theresia, născută la 6 februarie 1957 în localitatea Ciavoș, județul Timiș, România, fiica lui Wogh Anton și Elisabeth, cu domiciliul actual în Germania, Neu-Ulm, Augsburgerstr. 162.

85. Zöllner Astrid Elisabeth, născută la 27 iulie 1975 în Timișoara, județul Timiș, România, fiica lui Zöllner Hans și Theresia, cu domiciliul actual în Germania, Neu-Ulm, Augsburgerstr. 162.

86. Zimmermann Elisabeth, născută la 8 octombrie 1956 în localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin, România, fiica lui Horvath Tiberiu și Irina, cu domiciliul actual în Germania, Stuttgart, Niersteinerstr. 3.

87. Wagner Regine, născută la 20 ianuarie 1953 în localitatea Moșna, județul Sibiu, România, fiica lui Fleischer Martin și Regina-Ana, cu domiciliul actual în Germania, Augsburg, Sanderstr. 26.

88. Wagner Erich, născut la 31 decembrie 1957 în localitatea Ighișu Nou, județul Sibiu, România, fiul lui Wagner Andreas și Helmine, cu domiciliul actual în Germania, Augsburg, Sanderstr. 26.

89. Peczak Annemarie, născută la 10 februarie 1933 în localitatea Hălchiu, județul Brașov, România, fiica lui Rothbacher Ioan și Anna, cu domiciliul actual în Germania, Hannover, Jakobistr. 50.

90. Orosz Enikö Maria, născută la 4 noiembrie 1967 în localitatea Satu Mare, județul Satu Mare, România, fiica lui Tamaș Alexandru și Gizela, cu domiciliul actual în Germania, Braunschweig, Comeniusstr. 8.

91. Nemeth Gizella Laura, născută la 12 februarie 1911 în localitatea Adea, județul Arad, România, fiica lui Nemeth Alexandru și Gizella, cu domiciliul actual în Germania, Meerbusch-Bank, Am Ankerstr. 10.

92. Logigan Ioan, născut la 13 decembrie 1964 în localitatea Șieu, județul Bistrița-Năsăud, România, fiul lui Logigan Ștefan și Ioana, cu domiciliul actual în Germania, Schöllkrippen, Obere Au 4.

93. Jurcă Nicolae, născut la 15 iulie 1948 în localitatea Blăjeni, județul Hunedoara, România, fiul lui Jurcă Gavrilă și Sofia, cu domiciliul actual în Germania, Kirchgasse, Bach a.d. Donau 1.

94. Grössing Claudia, născută la 19 septembrie 1967 în localitatea Jimbolia, județul Timiș, România, fiica lui Katona Ștefan și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Regensburg Plattlingestr. 2.

95. Dragosch Alexander Daniel, născut la 20 ianuarie 1975 în Ploiești, județul Prahova, România, fiul lui Dragosch Simon și Ingeborg, cu domiciliul actual în Germania, Wendelingen, Neuffenstr. 39/1.

96. Dirnhofer Mioara Brândușa, născută la 13 martie 1964 în Tîrgoviște, județul Dîmbovița, România, fiica lui Niță Ioan și Marieta, cu domiciliul actual în Germania, Furth I, Wald, Oberer Degelbergstr. 3 a.

97. Damo Ernest, născut la 21 martie 1937 în Brașov, județul Brașov, România, fiul lui Damo Andrei și Anna, cu domiciliul actual în Germarfia, Loxstedt, Ringstr. 75.

98. Ciocan Marta, născută la 26 februarie 1951 în localitatea Bixad, județul Satu Mare, România, fiica lui Maniță Dumitru și Maria, cu domiciliul actual în Germania, Karlsruhe, Sophienstr. 126.

99. Wellmann Rosa, născută la 3 octombrie 1934 în localitatea Râșnov, județul Brașov, România, fiica lui Stefes Gheorghe și Elena, cu domiciliul actual în Germania, Ansbach, Lenauweg 11.

100. Wellmann Johann, născut la 23 martie 1934 în localitatea Nadeș, județul Mureș, România, fiul lui Wellmann Georg și Wellmann Ecaterina, cu domiciliul actual în Germania, Ansbach, Lenauweg 11.

101. Stefes Georg, născut la 1 noiembrie 1929 în localitatea Râșnov, județul Brașov, România, fiul lui Stefes George și Helena, cu domiciliul actual în Germania, Ansbach, Lenauweg 11.

102. Schuol Uta, născută la 4 mai 1969 în Brașov, județul Brașov, România, fiica lui Sedderz Johann și Irmgard, cu domiciliul actual în Germania, Esslingen, Hindenburgstr. 190.

103. Schuol Siegmar, născută la 6 decembrie 1966 în Brașov, județul Brașov, România, fiica lui Schuol Hans și Gertrud, cu domiciliul actual în Germania, Esslingen, Hindenburgstr. 190.

104. Pop Adrian Gheorghe, născut la 11 octombrie 1956 în localitatea Făgăraș, județul Brașov, România, fiul lui Pop Augustin și Zorița, cu domiciliul actual în Germania, Nürnberg, Neuendettlsauerstr. 24.

105. Bauer Maria Terezia, născută la 25 septembrie 1962 în Satu Mare, județul Satu Mare, România, fiica lui Gherdan Alexandru și Veronica, cu domiciliul actual în Germania, Kempten, Mariabergerstr. 13.

106. Roșu Moarcso Edit Rozalia, născută la 1 octombrie 1949 în Oradea, județul Bihor, România, fiica lui Moarcso Emeric și Ecaterina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Zehetnergasse 28/1/5.

107. Hiriza Doina Mihaela, născută la 22 august 1955 localitatea Onești, județul Bacău, România, fiica lui Bălăceanu Nicolae și Olga, cu domiciliul actual în Austria, Heilingenkreuz am Waasen, Rosenthalstr. 45.

108. Hiriza Constantin, născut la 16 septembrie 1958 în Cluj-Napoca, județul Cluj, România, fiul lui Hiriza Constantin și Florica, cu domiciliul actual în Austria, Heiligenkreuz am Waasen, Rosenthalstr. 45.

109. Băjan Mircea Tudor, născut la 6 septembrie 1958 în Sibiu, județul Sibiu, România, fiul lui Băjan Tudor și Ana Rodica, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Meiselstr. 80/82/5.

110. Bordi Rozalia, născută la 26 august 1953 în localitatea Tîrgu Mureș, județul Mureș, România, fiica lui Virach Ferencz și Sarolta, cu domiciliul actual în Austria, Ried/Innkreis, Südtirolerstr. 33/1.

111. Bordi Ioan, născut la 26 septembrie 1953 în Brașov, județul Brașov, România, fiul lui Bordi Ianos și Anna, cu domiciliul actual în Austria, Ried/Innkreis, Südtirolerstr. 33/1.

112. Antonescu Alexandru, născut la 1 septembrie 1943 în localitatea Ciofrângeni, județul Argeș, România, fiul lui Antonescu Nicolae și Alexandrina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Zehetnerg 44/7.

113. Varvaroi Anica, născută la 14 iulie 1955 în localitatea Obilești, județul Vrancea, România, fiica lui Mihu Dumitru și Ioana, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Neilreichgasse 34/1.

114. Varvaroi Ion, născut la 5 decembrie 1957 în localitatea Berchișești, județul Suceava, România, fiul lui Varvaroi Ioan și Axenia, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Neilreichgasse 34/1.

115. Oana Ioan Onuț, născut la 4 ianuarie 1954 în localitatea Rapoltu Mare, județul Hunedoara, România, fiul lui Oană Onuț și Maria, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Margareten Gurtel 8/2/29.

116. Keceti Stefan, născut la 17 iunie 1963 în Sibiu, județul Sibiu, România, fiul lui Keceti Stefan și Estera, cu domiciliul actual în Austria, Baden, Kaiser Franz Ring 62.

117. Tuboly Katalin, născută la 21 august 1960 în localitatea Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, România, fiica lui Marton Dionisie și Irena, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Krebsengartengasse 4/6.

118. Fischer Doina, născută la 11 august 1969 în București, România, fiica lui Fodor Iosif și Doina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Rasumofskyg. 3-5/3.

119. Nagy Jozsef, născut la 3 iulie 1958 în localitatea Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, România, fiul lui Nagy Iosiv și Vilma, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Prinz Eugenstr. 44/1.

120. Adam Vasiliana, născută la 1 ianuarie 1956 în localitatea Drăgășani, județul Vîlcea, România, fiica lui Brînaru Ion și Georgeta, cu domiciliul actual în Austria, Sf. Pölten, Mühlweg 20.

121. Enăchescu Miriana, născută la 27 septembrie 1958 în București, România, fiica lui Petrescu Silvian și Gina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Leystr. 108/2/3.

122. Enăchescu Dan Romulus, născut la 24 mai 1954 în Sibiu, România, fiul lui Enăchescu Culică și Eufrosina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Leystr. 108/2/3.

123. Kosa Timar Izabella Zsofia, născută lu 25 noiembrie 1958 în localitatea Miercurea Ciuc, județul Harghita, România, fiica lui Trakal Teodosiu și Clara, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Tivoligasse 17/16.

124. Kosa Timar Carol, născut la 10 decembrie 1948 în localitatea Frumoasa, județul Harghita, România, fiul lui Kosa Timar Carol și Karolina, cu domiciliul actual în Austria, Viena, Tivoligasse 17/16.


Acte ale Organelor Administrației Publice

Ministerul Transporturilor

Nr. 1.719/24.05.1994

Ministerul Finanțelor

Nr. 4.775/27.05.1994

Instrucțiuni cu privire la modul de încasare a veniturilor și de alocare a sumelor pentru finanțarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, de evidențiere și de raportare a acestui fond

Capitolul I

Dispoziții generale

1. Potrivit prevederilor Legii nr. 13/1994 privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, veniturile Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se calculează prin aplicarea cotei de 5% asupra:

a) prețului cu ridicata negociat, exclusiv accizele, pentru cantitățile de carburanți auto livrați de producătorii din țară și destinați consumului intern;
b) valorii în vamă, stabilită potrivit legii, pentru carburanții auto importați.

2. Din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice 60% se va folosi pentru finanțarea drumurilor naționale, iar 40% pentru finanțarea drumurilor locale.

3. Studiile, proiectele, cercetările și lucrările care, potrivit legii, se pot efectua din încasările la Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, sunt precizate în anexa nr. 1.

4. Lucrările finanțate din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se execută pe baza unui program anual care stă la baza elaborării bugetului acestui fond de către Administrația Națională a Drumurilor din România. :::Capitolul privind drumurile locale din acest program se întocmește pe baza propunerilor primite de la unitățile de administrare a drumurilor locale. Bugetul Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice și programul defalcat pe trimestre se avizează de către Consiliul de administrație al Administrației Naționale a Drumurilor din România, de organele de specialitate din Ministerul Transporturilor și se aprobă de către ministrul transporturilor, în calitate de ordonator principal de credite (anexa nr. 2).

În cazuri bine justificate, pe parcursul execuției anuale, Consiliul de administrație al Administrației Naționale a Drumurilor din România poate aproba modificări ale repartizării sumelor pe categorii de lucrări și pe trimestre, cu condiția încadrării în bugetul aprobat.

Modificările se aprobă de către Ministerul Transporturilor, la propunerea Administrației Naționale a Drumurilor din România, cu avizul Ministerului Finanțelor.

Defalcarea pe luni a programelor trimestriale și modificările ulterioare ale acestora se aprobă de către Consiliul de administrație al Administrației Naționale a Drumurilor din România.

Capitolul II

Încasarea veniturilor Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

5. Obligația calculării și vărsării cotei de 5% revine producătorilor, indiferent de forma de organizare și de titularul dreptului de proprietate, pentru produsele destinate consumului intern și importatorilor pentru produsele importate.

6. Sumele datorate se virează până la data de 25 a lunii următoare pentru luna precedentă în contul 64294069 „Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice”, deschis pe seama Ministerului Transporturilor la sediul central al Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A.

Extrasul de cont și documentele justificative se transmit Ministerului Transporturilor pentru înregistrarea în contabilitatea proprie.

7. Pentru neplata în termen a sumelor datorate de agenții economici producători și importatori de carburanți auto se aplică o majorare conform prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/1994. Majorările de întârziere se aplică din ziua calendaristică următoare termenului de plată.

Controlul asupra calculului sumelor datorate și a respectării termenului de plată și aplicarea penalizărilor de întârziere se realizează de către organele de specialitate ale Ministerului Finanțelor.

Capitolul III

Alocarea sumelor pentru finanțarea cheltuielilor aprobate din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

8. Pentru utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, Ministerul Transporturilor îndeplinește aceleași atribuții de ordonator principal de credite ca și în cazul sumelor alocate de la bugetul de stat.

9. Sumele colectate în Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se utilizează de către Ministerul Transporturilor pentru finanțarea cheltuielilor astfel:

  • Unitățile teritoriale de administrare a drumurilor publice naționale și locale transmit Administrației Naționale a Drumurilor din România, până la data de 20 a fiecărei luni, cereri justificative pentru cheltuielile materiale și de capital necesare în luna următoare, conform modelului din anexele nr. 3 a) și 3 b).
  • Administrația Națională a Drumurilor din România prezintă Ministerului Transporturilor până la data de 25 a fiecărei luni, cererile justificative pentru necesarul de cheltuieli materiale și de capital ce urmează a se efectua în luna următoare, conform modelului din anexele nr. 4 a) și 4 b).

Datele se fundamentează cu încadrarea în prevederile programelor aprobate și în limita disponibilităților existente la Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice.

10. După verificare și aprobare, Ministerul Transporturilor virează, în limita disponibilităților existente în contul său deschis la Banca Română pentru Dezvoltare - S.A., sumele fundamentale conform pct. 9 de mai sus. Viramentele se efectuează în contul Administrației Naționale a Drumurilor, cod 6429..., „Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice", deschis la Sucursala municipiului București a Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A.

Sucursalele teritoriale ale Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A. deschid conturi speciale cod 6429... la solicitarea Administrației Naționale a Drumurilor din România și a direcțiilor județene de drumuri și poduri.

11. Administrația Națională a Drumurilor din România, în baza aprobării cererilor justificative, efectuează alimentarea conturilor simbol 6429.... deschise la unitățile teritoriale ale Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A. pe seama unităților de administrare a drumurilor publice naționale sau locale, după caz.

12. Răspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice revine Administrației Naționale a Drumurilor din România și unităților din subordine beneficiare, precum și direcțiilor județene de drumuri și poduri.

13. Pentru cheltuielile efectuate din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, sucursalele teritoriale ale Băncii Române de Dezvoltare - S.A. execută controlul potrivit convenției încheiate în acest scop cu Ministerul Finanțelor.

14. Fondurile rămase disponibile la sfârșitul anului în conturile deschise pe seama unităților teritoriale de drumuri se virează de sucursalele Băncii Române de Dezvoltare - S.A., în contul 64294069 „Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice” al Ministerului Transporturilor, deschis la sediul central al Băncii Române de Dezvoltare - S.A., fără a se solicita acceptul titularului de cont.

Capitolul IV

Raportarea utilizării sumelor din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

15. Până la data de 25 a lunii, Administrația Națională a Drumurilor din România va depune la Ministerul Transporturilor decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice aferente Cheltuielilor materiale, și de capital efectuate în luna anterioară atât de Administrația Națională a Drumurilor din România, cât și de direcțiile județene de drumuri și poduri.

Deconturile justificative se vor întocmi conform modelului din anexele nr. 5 a) și 5 b).

16. Administrația Națională a Drumurilor din România și direcțiile județene de drumuri și poduri vor prezenta deconturile justificative pentru cheltuielile efectuate din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice la direcțiile generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat județene și a municipiului București pentru verificare și certificare [anexele nr. 5 a) și 5 b)].

17. Direcțiile generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat verifică, pe baza balanțelor de verificare contabile și a documentelor justificative de cheltuieli, exactitatea, legalitatea și realitatea utilizării sumelor din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, vizând anexele nr. 5 a) și 5 b), prezentate de Administrația Națională a Drumurilor din România și direcțiile județene de drumuri și poduri.

18. Cu sumele primite în plus față de cheltuielile prezentate prin decontul justificativ întocmit de Administrația Națională a Drumurilor din România și direcțiile județene de drumuri și poduri se vor diminua sumele rezultate din cererile justificative ale lunii următoare.

19. Ministerul Transporturilor va raporta lunar și trimestrial o dată cu darea de seamă contabilă privind execuția bugetară, la Ministerul Finanțelor, contul de execuție privind Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice pentru Administrația Națională a Drumurilor din România și direcțiile județene de drumuri și poduri pe structura prevăzută în anexa nr. 6.

Capitolul V

Contabilitatea execuției Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

20. La nivelul Ministerului Transporturilor

a) Conturi contabile utilizate

Ministerul Transporturilor asigură contabilitatea veniturilor încasate și a cheltuielilor efectuate cu ajutorul conturilor:

148 „Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice”;
348 „Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice”;
220 „Debitori” din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice;
448 „Cheltuieli din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice”.
b) Înregistrări contabile
  • primirea sumelor virate de agenții economici la Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
148 = 348
  • virarea sumelor către Administrația Națională a Drumurilor din România reprezentând Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
220 = 148
  • la prezentarea deconturilor justificative de cheltuieli
448 = 220
  • la sfârșitul anului închiderea contului de cheltuieli
348 = 448

Evidența analitică a plăților de casă și a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil și cheltuieli se organizează distinct pe subdiviziunile clasificației veniturilor și cheltuielilor Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 691/1990.

Execuția veniturilor și a cheltuielilor bugetului Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se raportează trimestrial, la Ministerul Finanțelor, distinct pe formularul model din anexa nr. 6 la prezentele instrucțiuni, o dată cu darea de seamă contabilă privind execuția bugetului.

21. La nivelul direcțiilor județene de drumuri și poduri

Direcțiile județene de drumuri și poduri înregistrează încasările, plățile și disponibilitățile privind Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice, cu ajutorul conturilor:

119 „Disponibil din fonduri cu destinație specială” (analitic „Disponibil din sume primite pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice” cont 119.31);
337 „Fondul cu destinație specială” (analitic „Sume primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice”) pentru cota de 40% acordată direcției județene de drumuri și poduri;
421 „Cheltuieli din fondul cu destinație specială".

Conținutul și funcționarea conturilor de mai sus sunt prevăzute în planul de conturi și în instrucțiunile de aplicare a acestora, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 324/1984, cu completările ulterioare.

Evidența analitică a plăților de casă și a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil și cheltuieli se organizează distinct pe subdiviziunile clasificației veniturilor și cheltuielilor Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice nr. 16, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 691/1990.

Sumele cheltuite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se raportează trimestrial de către direcțiile județene de drumuri și poduri în formularul-model din anexa nr. 6 la prezentele instrucțiuni, o dată cu darea de seamă contabilă privind execuția bugetului, la direcțiile generale ale finanțelor publice și controlului financiar de stat județene și a municipiului București. Un exemplar din contul de execuție se transmite Administrației Naționale a Drumurilor din România până la data de 20 a lunii următoare încheierii fiecărui trimestru.

22. La nivelul Administrației Naționale a Drumurilor din România

a) Gestionarea fondurilor primite de Administrația Națională a Drumurilor din România va fi reflectată în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenții economici.
b) Administrația Națională a Drumurilor din România și unitățile sale teritoriale de administrare a drumurilor naționale evidențiază sumele primite și folosirea acestora prin conturile contabile:
118 „Alte fonduri”;
5121 „Conturi la bănci în lei” cu analitic;
708 „Venituri din activități diverse” (analitic distinct);
481 „Decontări între unități și subunități”;
462 „Creditori diverși".

Pentru execuția în antrepriză:

300 „Materii prime”;
301 „Materiale consumabile”;
420 „Personal – remunerații datorate”;
121 „Profit și pierderi”;
212 „Mijloace fixe”;
404 "Furnizori de imobilizări";
112 "Capital subscris și vărsat”;
611 "Cheltuieli de întreținere și reparații";
614 „Cheltuieli cu studiile și cercetările”;
628 „Alte cheltuieli cu serviciile executate de terți”;
231 „Imobilizări corporale în curs” pentru investiții.

Pentru execuția în regie:

  • Se utilizează conturile din grupele de cheltuieli 60, 61, 62, 64 și 68.

La nivelul Administrației Naționale a Drumurilor din România:

a) Primirea sumelor de la Ministerul Transporturilor
5121 = %
481 - cota de 60% cuvenită Administrației Naționale a Drumurilor din România și direcțiilor regionale de drumuri și poduri
462 - cota de 40% cuvenită direcțiilor județene de drumuri și poduri
b) Virarea sumelor de către Administrația Națională a Drumurilor din România:
  • la direcțiile regionale de drumuri și poduri
481 = 5121
  • la direcțiile județene de drumuri și poduri
462 = 5121

La nivelul direcțiilor regionale de drumuri și poduri:

a) Primirea sumelor de la Administrația Națională a Drumurilor din România pe baza extrasului de cont bancar
5121 = 118 analitic distinct
Fond special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor naționale
b) Efectuarea cheltuielilor în regie proprie
conturi clasa 6 = %
300
cu cheltuieli efectuate pe bază de documente justificative
301
421
c) Înregistrarea veniturilor aferente cheltuielilor efectuate la finele lunii
1012 = 708 Venituri din activități diverse
analitic distinct
d) Închiderea conturilor de venituri și cheltuieli pe baza decontului justificativ [anexa nr. 5 b)]
708 = 121
121 = clasa 6
e) Efectuarea cheltuielilor pentru lucrări executate de terți
611
614
628 = 401 pe baza facturilor sau a situațiilor de lucrări
f) Înregistrarea veniturilor aferente cheltuielilor
118 = 708
g) Închiderea conturilor de venituri și cheltuieli pe baza deconturilor justificative
121 = 611
614
628
708 = 118
h) Înregistrarea mijloacelor fixe procurate
212 = 404 cu valoare de facturare
404 = 5121 plata factură
118 = 1012 cu valoarea mijloacelor fixe achiziționate pentru majorarea capitalului social
i) Mijloace fixe rezultate în urma executării în regie sau prin terți a lucrărilor de dezvoltare și modernizare
212 = 1012

23. Execuția veniturilor și cheltuielilor bugetului Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se raportează de către Administrația Națională a Drumurilor din România, trimestrial, până la data de 25 a lunii următoare expirării termenului, pe formularul din anexa nr. 6 a) la prezentele instrucțiuni, la Ministerul Transporturilor.

24. Agenții economici producători și importatori care datorează cota de 5% din încasările realizate din vânzarea carburanților auto livrați la intern, indiferent de forma de plată, înregistrează sumele destinate Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice în creditul contului 447 „Fonduri speciale, taxe”, analitic „Sume datorate Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice” prin debitul contului 635 „Cheltuieli privind alte impozite, taxe și vărsăminte asimilate”, analitic distinct.

Urmărirea modului de vărsare de către agenții economici a sumelor datorate la Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se realizează pe baza datelor din formularul trimestrial „Rezultatele financiare și obligațiile fiscale”, cod 01, la capitolul „Date informative”, referitoare la:

  • venituri la care se datorează cota de contribuție pentru Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice potrivit Legii nr. 13/1994;
  • sumele calculate și datorate;
  • vărsămintele efectuate până la finele perioadei de raportare.

25. Sumele necheltuite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice se reportează cu aceeași destinație în anul următor.

26. Recepția lucrărilor de dezvoltare și modernizare a drumurilor publice, executate prin regie sau terți, se face în conformitate cu instrucțiunile specifice în vigoare.

27. Controlul executării lucrărilor și folosirii corecte a Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice revine organelor de specialitate ale Ministerului Transporturilor prin Administrația Națională a Drumurilor din România, Ministerului Finanțelor și Băncii Române de Dezvoltare - S.A., Direcției generale a finanțelor publice și controlului financiar de stat.

28. Prezentele instrucțiuni se aplică asupra valorii livrărilor și importurilor de carburanți auto efectuate începând cu data de 18 martie 1994 și anulează instrucțiunile elaborate potrivit Hotărârii Guvernului nr. 803/1991.

p. Ministrul transporturilor, Șerban Mihăilescu, secretar de stat

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Dan Mogoș, secretar de stat,


Anexa nr. 1

Lista
cu lucrările de dezvoltare și modernizare a drumurilor publice

  • pietruiri de drumuri de pământ;
  • sporiri de capacități portante și de circulație la drumuri și poduri;
  • ranforsarea drumurilor publice cu îmbrăcăminți bituminoase sau cu îmbrăcăminți din beton de ciment;
  • sporirea capacității de circulație prin executarea de benzi suplimentare;
  • banda a treia pentru traficul lent;
  • benzi de circulație pentru drumuri expres și străzi;
  • drumuri expres și autostrăzi;
  • amenajarea intersecțiilor de drumuri pentru asigurarea fluenței și a siguranței circulației;
  • executarea de variante pentru îmbunătățirea elementelor geometrice ale drumurilor publice, inclusiv variante ocolitoare;
  • modernizarea podețelor pentru asigurarea capacităților de transport, inclusiv definitivări de poduri;
  • lărgirea podurilor și a pasajelor existente;
  • executarea de pasaje denivelate;
  • modernizarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere;
  • executarea de parapeți pentru siguranța circulației;
  • realizarea de consolidări, terasamente și ziduri de sprijin;
  • rampe și bretele la noduri rutiere;
  • locuri de parcare și staționare, inclusiv dotări;
  • căi de acces la stații de verificare a tonajului vehiculului la punctele vamale și la posturile de recenzare a traficului;
  • baze de deszăpezire, ateliere de întreținere și de reparații utilaje, clădiri;
  • rețele de drumuri, apărări de maluri și corecții de torenți;
  • sporire de gabarite la tuneluri sau refacerea parțială a acestora;
  • dotări pentru executarea lucrărilor de modernizare;
  • studii, proiectări și cercetări tehnologice privind modernizarea de drumuri și poduri.


Anexa nr. 2

Bugetul
Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
pentru anul......

- mil lei -

Nr.crt. Denumire venituri și cheltuieli Prevederi Repartizarea pe trimestre
trim. I trim. II trim. III trim. IV
I. Sold la începutul anului.............
II. Venituri
1. Venituri reprezentând cota de 5% din încasările realizate de producători și importatori din vânzarea carburanților auto livrați la intern, indiferent de forma de plată (conform Legii nr. 13/1994)
III. Cheltuieli – total
din care:
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital
din care:
Pentru drumurile naționale
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital
Pentru drumurile locale
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital

Notă:

Din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice 60% se alocă drumurilor naționale și 40% drumurilor locale.

Ordonator principal de credite,

A.N.D.
Director general,


Anexa nr. 3 a)

Ministerul Transporturilor

D.R.D.P. (sau D.J.D.P.)

Cerere Justificativă
privind sumele necesare pentru lucrări de dezvoltare și modernizare a drumurilor (cheltuieli materiale) care se alocă din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
pentru luna.......... 199...

- mii lei –

1. Valoarea lucrărilor (valoarea conform programului aprobat) .............

2. Valoarea lucrărilor cumulată de la începutul anului până la finele lunii....... .............

3. Sumele alocate până la finele lunii .... în baza cererilor justificative .............

4. Sumele de alocat (2-3): .............

Datele se confirmă pe răspunderea noastră.

Director,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 3 b)

Ministerul Transporturilor

D.R.D.P. (sau D.J.D.P.)

Cerere Justificativă
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se alocă din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
pentru luna.......... 199...

- mii lei -

1. Valoarea cheltuielilor de capital conform listei aprobate .............

2. Valoarea cheltuielilor de capital executată și cumulată de la începutul anului până la finele lunii........... .............

3. Sumele alocate până la finele lunii........... în baza cererilor justificative .............

4. Sumele de alocat (2-3) .............

Datele se confirmă pe răspunderea noastră.


Director,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 4 a)

Ministerul Transporturilor

Administrația Națională a Drumurilor din România

Cerere Justificativă
privind sumele necesare pentru lucrări de dezvoltare și modernizare a drumurilor (cheltuieli materiale) care se alocă din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
pentru luna ................... 199...

- mii lei –

1. Valoarea lucrărilor (valoarea conform programului aprobat) .....................

2. Valoarea lucrărilor cumulată de la începutul anului până la finele lunii ......... .....................

3. Sumele alocate până la finele lunii..........., în baza cererilor justificative .....................

4. Sumele de alocat (2-3): .....................

Datele se confirmă pe răspunderea noastră.

Director,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 4 b)

Ministerul Transporturilor

Administrația Națională a Drumurilor din România

Cerere Justificativă
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capitol care se alocă din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
pentru luna ................... 199...

- mii lei -

1. Valoarea cheltuielilor de capital conform listei aprobate .....................

2. Valoarea cheltuielilor de capital executată și cumulată de la începutul anului până la finele lunii .......... .....................

3. Sumele alocate până la finele lunii........... în baza cererilor justificative .....................

4. Sumele de alocat (2-3) .....................

Datele se confirmă pe răspunderea noastră.

Director,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 5 a)

Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri

Vizat
D.F.P.C.F.S.

Justificarea
sumelor primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

- mii lei –

Explicații Suma pentru care se justifică Cumulat de la începutul anului
I. Venituri din sume primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
II. Cheltuieli totale
din care:
A. Cheltuieli materiale pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
B. Cheltuieli de capital
III. Diferența de regularizat (I +II)

Director D.J.D.P.,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 5 b)

Ministerul Transporturilor

Administrația Națională a Drumurilor din România

Direcțiile regionale de Drumuri și Poduri

Vizat
D.F.P.C.F.S.

Justificarea
sumelor primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice

- mii lei –

Explicații Suma pentru care se justifică Cumulat de la începutul anului
I. Venituri din sume primite din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
II. Cheltuieli totale
din care:
A. Cheltuieli materiale pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
B. Cheltuieli de capital
III. Diferența de regularizat (I +II)

Director D.J.D.P.,

Director economic,
(Contabil șef)


Anexa nr. 6

Cont de execuție
privind Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea drumurilor publice
la data de ...............

- mii lei –

Nr. crt. Denumire venituri și cheltuieli Prevederi (perioada) Realizări (perioada)
I. Sold la începutul anului
II. Venituri
1. Venituri reprezentând cota 5% din încasările realizate de producători și importatori din vânzarea carburanților auto livrați la intern indiferent de forma de plată (conform Legii nr. 13/1994)
III. Cheltuieli – total
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital
din care:
Pentru drumurile naționale
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital
Pentru drumurile locale
1. Cheltuieli curente
1.1. - cheltuieli materiale
2. Cheltuieli de capital
IV. Sold la finele perioadei de raportare

Ordonator principal de credite,

A.N.D.
Director general,

Referințe

  1. 1,0 1,1 Anexa se comunică numai beneficiarului de investiție.