Monitorul Oficial 167/1994
Monitorul Oficial al României
Anul VI, Nr. issue::0167 - Partea I - Vineri, 1 iulie year::1994
Hotărâri ale Parlamentului
Hotărâre privind alegerea unor magistrați în Consiliul Superior al Magistraturii
- În temeiul art. 132 din Constituția României și al art. 71 și 72 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească,
- Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Se aleg în Consiliul Superior al Magistraturii următorii magistrați:
Din partea Curții Supreme de Justiție:
- Uglean Gheorghe, președintele Secției de contencios administrativ.
Din partea Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justiție:
- Teodorescu Vasile, prim-adjunct al procurorului general;
- Nichita Gheorghe, procuror șef al Secției de control, organizare și studii.
Din partea Curților de Apel:
- Giroveanu Radu, președintele Curții de Apel București;
- Voicu Marin, președintele Curții de Apel Constanța.
Din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București:
- Spânu Viorel Nicolae, prim-procuror.
Decizii
Decizie privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară
Având în vedere cererea Biroului permanent al Camerei Deputaților,
în temeiul art. 63 alin. (2) și (3) din Constituția României,
se convoacă Camera Deputaților în sesiune extraordinară începând cu data de 4 iulie 1994, ora 15,00, până la data de 7 iulie 1994 inclusiv, pentru:
- a) examinarea, în ședință comună cu Senatul, a cererii de suspendare din funcție a Președintelui României, inițiată de un număr de 167 deputați și senatori;
- b) dezbaterea unor probleme înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.
Decizie privind convocarea Senatului în sesiune extraordinară
Având în vedere cererea Biroului permanent al Senatului,
în temeiul art. 63 alin. (2) și (3) din Constituția României,
se convoacă Senatul în sesiune extraordinară în ziua de 4 iulie 1994, ora 15,00.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre cu privire la nivelul salariului de bază minim brut pe țară
- Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - (1) Începând cu data de 1 iulie 1994, salariul de bază minim brut pe țară se stabilește la 65.000 lei lunar pentru un program complet de 170 de ore în medie pe lună, ceea ce reprezintă 382,35 lei/oră, care cuprinde și compensația în sumă fixă acordată începând cu 1 mai 1993.
(2) În aplicarea prevederilor alin. (1) se vor majora numai salariile de bază individuale de până la 65.000 lei lunar brut.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, |
Hotărâre cu privire la garantarea creditării stocurilor de grâu și orz-orzoaică preluate din recolta anului 1994
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se autorizează Ministerul Finanțelor să garanteze, în numele și contul statului, creditele acordate Regiei Autonome „Romcereal” de către Banca Agricolă - S.A. pentru constituirea stocurilor de grâu și orz-orzoaică achiziționate din recolta anului 1994, necesare asigurării consumului curent al populației și producției de furaje pană la recolta anului viitor, precum și a semințelor pentru culturile anului 1995, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.
Art. 2. - Ministerul Finanțelor va stabili condițiile asiguratorii ce se vor prevedea în contractele de credit și garanțiile prevăzute la art. 1, astfel încât să se micșoreze la minimum riscul executării garanțiilor.
Art. 3. - Banca Agricolă - S.A. va verifica la Regia Autonomă „Romcereal” existența faptică a garanției materiale a creditului acordat și va dispune măsurile corespunzătoare pentru rambursarea împrumutului în raport cu valorificarea stocurilor de cereale creditate cu garanția statului, prevăzute la art. 1.
Art. 4. - Pentru acoperirea riscurilor financiare decurgând din garantarea creditelor acordate de către Banca Agricolă - S.A. Regiei Autonome „Romcereal”, Ministerul Finanțelor, în calitate de garant, va negocia cu Regia Autonomă „Romcereal” un comision din care se va constitui fondul de risc aferent garanției.
Contrasemnează: Ministrul agriculturii și alimentației, |
Anexă
Nr. crt. | Denumirea produsului | U.M. | Cantitatea |
1. | Grâu | mii tone | 3.000 |
2. | Orz-orzoaică | mii tone | 800 |
Hotărâre privind acordarea de subvenții de la bugetul de stat pentru bugetul Fondului de risc și de accident
- În temeiul prevederilor art. 13 lit. c) din Legea nr. 53/1992 privind protecția specială a persoanelor handicapate,
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă suplimentarea bugetului Fondului de risc și de accident, gestionat de Secretariatul de Stat pentru Handicapați, cu suma de 5.000 milioane lei, pe seama rezervei bugetare la dispoziția Guvernului.
Art. 2. - Subvenția acordată urmează să fie utilizată, împreună cu celelalte surse proprii, cu prioritate pentru plata alocațiilor de stat pentru copii, pensiilor sociale patru nevăzători și ajutoarelor speciale lunare.
Art. 3. - Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății vor lua în continuare măsuri de verificare a modului de eliberare a certificatelor de handicapat și de revedere a criteriilor care stau la baza eliberării acestora, potrivit legii.
Art. 4. - Ministerul Finanțelor va introduce modificările ce decurg din aplicarea prezentei hotărâri în bugetul Fondului de risc și de accident și în bugetul de stat pe anul 1994.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, |
Hotărâre privind constituirea Comisiei interdepartamentale pentru avizarea modalităților de încasare a creanțelor României din activitatea de comerț exterior și alte activități externe, derulate în baza acordurilor guvernamentale și comerciale înainte de 31 decembrie 1989
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - În baza Legii nr. 29/1994 privind autorizarea Guvernului de a aproba negocierea în vederea recuperării creanțelor provenite din activitatea de comerț exterior și cooperare economică internațională, derulată înainte de 31 decembrie 1989, se constituie Comisia interdepartamentală pentru avizarea modalităților de încasare a creanțelor României din activitatea de comerț exterior și alte activități externe, derulate în baza acordurilor guvernamentale și comerciale înainte de 31 decembrie 1989.
Art. 2. - Comisia interdepartamentală este condusă de un secretar de stat din Ministerul Finanțelor și are în componență opt membri, dintre care: trei reprezintă Ministerul Finanțelor, doi - Ministerul Comerțului și câte unul - Ministerul Afacerilor Externe, Banca Națională a României și Ministerul de Interne. Reprezentantul Ministerului de Interne are calitatea de consultant la elaborarea avizelor Comisiei interdepartamentale constituite conform art. 1 din prezenta hotărâre. Reprezentanții instituțiilor publice, membri ai comisiei, sunt nominalizați prin ordin al conducătorilor instituțiilor respective.
Art. 3. - Comisia interdepartamentală funcționează conform normelor metodologice prevăzute la art. 5 din Legea nr. 29/1994.
Contrasemnează: Ministru de stat, ministrul finanțelor, |