Monitorul Oficial 169/1992

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0169 - Partea I - Luni, 20 iulie year::1992

Legi şi decrete

Lege privind autorizarea garantării unor credite

Pentru asigurarea resurselor financiare necesare construcției de autostrăzi în România,

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. - Se autorizează Guvernul României ca prin Ministerul Economiei și Finanțelor să emită garanții guvernamentale în favoarea Administrației Naționale a Drumurilor din cadrul Ministerului Transporturilor pentru creditele ce vor fi contractate în scopul finanțării construcției de autostrăzi în România, prevăzute în anexa la prezenta lege.

Necesarul de credite interne și externe, precum și condițiile de contractare a acestora vor fi stabilite de Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei și Finanțelor și Administrația Națională a Drumurilor, pe baza negocierii cu băncile creditoare.

Art. 2. - Rambursarea creditelor și a celorlalte cheltuieli aferente se va efectua din veniturile realizare pe tronsoanele de autostradă puse în funcțiune și în completare din alte surse care vor fi stabilite de Guvern.

Dobânzile scadente datorate până la punerea în funcțiune a autostrăzilor vor fi rambursate din încasările Administrației Naționale a Drumurilor.

Art. 3. - Condițiile de acordare a garanțiilor vot fi stabilite prin contractele de garanție ce se vor încheia între părțile prevăzute la art. 1.

Art. 4. - Autostrăzile prevăzute în anexă se declară construcții de utilitate publică și vor beneficia de toate facilitățile ce decurg din această calitate, conform legii.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 23 iunie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, academician Alexandru Bîrlădeanu

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 15 iunie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Camerei Deputaților, Marțian Dan

București, 17 iulie 1992 | Nr. 71.

Anexă

Programul de construcție a autostrăzilor în România

Etapa I - în perioada 1992-1995

Traseele:

  1. București - Fundulea 26,5 km
  2. Fundulea - Fetești 107,6 km
  3. Cernavodă - Constanța 64,5 km
  4. București - Pitești 96,0 km
  5. București - Giurgiu 44,0 km
  6. Centura București Sud 40,0 km

Etapa a II-a - în perioada 1995-2002

Traseele:

  1. Pitești - Sibiu 160,0 km
  2. Sibiu - Deva 130,0 km
  3. Deva - Nădlac 170,0 km
  4. București - Brașov 160,0 km

Decret pentru promulgarea Legii privind autorizarea garantării unor credite

În temeiul art. 77 alin (1) din Constituția României, promulgăm

Legea privind autorizarea garantării unor credite

și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 14 iulie 1992 | Nr. 148.

Hotărâri ale Senatului

Hotărâre privind rapoartele întocmite de Comisia de anchetă a Senatului pentru stabilirea adevărului și eliminarea suspiciunii, neîncrederii și prezentării false a unor fapte de corupție cu caracter grav, pretins săvârșite în perioada ianuarie 1990 - decembrie 1991

Senatul hotărăște:

Art. 1. - Ia act de rapoartele Comisiei de anchetă a Senatului pentru stabilirea adevărului și eliminarea suspiciunii, neîncrederii și prezentării false a unor fapte de corupție cu caracter grav, pretins săvârșite în perioada ianuarie 1990 - decembrie 1991, după cum urmează:

  • Raportul cu privire la legalitatea utilizării de către Guvern a fondului bugetar special constituit din vânzarea locuințelor în anul 1991, prezentat plenului Senatului în ședința din ziua de 25 martie 1992;
  • Raportul privind deficiențele constatate în legătură cu utilizarea fondurilor bugetare de către Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Învățământului și Științei, prezentat plenului Senatului în ședința din ziua de 23 aprilie 1992;
  • Raportul cu privire la situația juridică a imobilelor din București, care au aparținut fostului P.C.R. sau erau în folosința cadrelor acestuia ori a persoanelor din conducerea fostelor organe de stat sau organizații obștești, prezentat plenului Senatului în ședința din ziua de 14 mai 1992;
  • Raportul privind deficiențele constatate în activitatea Ministerului Transporturilor, vizând "vânzarea unor nave din flota maritimă”, prezentat plenului Senatului în ședința din ziua de 2 iunie 1992;
  • Raportul privind unele aspecte ale modului de încasare și cheltuire a veniturilor Fondului „Libertatea", precum și utilizarea unor ajutoare din străinătate care prin acte normative au fost lăsate în gestiunea unor organisme de stat, prezentat plenului Senatului în ședința din ziua de 10 iulie 1992.

Art. 2. - Senatul sesizează Procuratura Generală pentru a efectua toate verificările necesare în legătură cu faptele și persoanele la care se face referire în rapoartele menționate la art. 1.

În acest scop, Senatul dispune ca rapoartele Comisiei de anchetă, însoțite de întreaga documentație care a stat la baza întocmirii lor, să fie înaintate Procuraturii Generale.

Art. 3. - Procuratura Generală va prezenta o informare preliminară plenului Senatului până la data de 5 septembrie 1992.

Art. 4. - Se aprobă prelungirea activității Comisiei de anchetă pentru stabilirea adevărului și eliminarea suspiciunii, neîncrederii și prezentării false a unor fapte de corupție cu caracter grav, pretins săvârșite în perioada ianuarie 1990 - decembrie 1991, până la constituirea legală a noului Parlament.

Toate documentele comisiei vor fi predate viitorului Birou permanent al Senatului.

Această hotărâre a fost adoptată de Senat în ședința din 14 iulie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, academician Alexandru Bîrlădeanu | București, 14 iulie 1992 | Nr. 25.