Monitorul Oficial 185/1992

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul IV, Nr. issue::0185 - Partea I - Luni, 3 august year::1992

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor ce revin Guvernului din Legea pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și din Legea pentru alegerea Președintelui României

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În vederea îndeplinirii sarcinilor care revin Guvernului, ministerelor și celorlalte organe centrale ale administrației de stat, precum și autorităților administrației publice locale și prefecturilor, din Legea pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și din Legea pentru alegerea Președintelui României, se constituie un colectiv tehnic, în componența prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

În fiecare județ se va constitui prin ordin al prefectului, sub conducerea acestuia, un colectiv tehnic județean, format din conducătorii serviciilor publice ale ministerelor și ale celorlalte autorități ale administrației centrale prevăzute în anexă, organizate la nivelul județului și al municipiului București.

De asemenea, în colectiv vor fi cooptați, în condițiile prevăzute la alineatul precedent, reprezentanți ai filialelor județene de telecomunicații, precum și ai filialelor județene de rețele electrice - Regia Autonomă de Electricitate „Renel”.

Din colectivul tehnic județean va face parte și un vicepreședinte sau secretarul consiliului județean.

Art. 2. - Colectivul tehnic organizat la nivel central și colectivele tehnice județene vor asigura aplicarea prevederilor legii și a măsurilor cuprinse în Programul calendaristic aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 385/1992.

Art. 3. - Ministerul Economiei și Finanțelor va prezenta, în termen de 5 zile, propuneri privind plata salariilor membrilor birourilor electorale, statisticienilor și personalului tehnic auxiliar pe perioada în care aceștia sunt detașați în vederea exercitării acțiunilor legate de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Art. 4. - Ministerul Economiei și Finanțelor, Ministerul Industriei și Ministerul Culturii vor prezenta, în termen de 5 zile, propuneri privind asigurarea materialelor și tipăriturilor necesare pregătirii și desfășurării alegerilor, precum și pentru finanțarea acestora.

Art. 5. - Ministerul Comunicațiilor va asigura buna funcționare a legăturilor telefonice între birourile electorale de circumscripție și birourile electorale ale secțiilor de votare, precum și cu Biroul Electoral Central.

Art. 6. - Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale vor acționa pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în toate localitățile țării, pe întreaga perioadă a campaniei electorale și, în mod deosebit, în ziua votării, precum și în cele care premerg și succed acestei zile. De asemenea, vor asigura paza dosarelor întocmite de birourile electorale, pe timpul transportului acestora la birourile electorale de circumscripție, respectiv la Biroul Electoral Central.

Art. 7. - Comisia Națională pentru Statistică va asigura numărul de statisticieni necesar pentru efectuarea operațiunilor tehnice privind stabilirea rezultatelor alegerilor și va organiza instruirea personalului de conducere al direcțiilor județene de statistică privind participarea specialiștilor și personalului auxiliar la efectuarea acestor operațiuni.

Comisia Națională pentru Statistică împreună cu Ministerul Culturii vor asigura tipărirea formularelor necesare (procese-verbale) pentru stabilirea rezultatului alegerilor.

Art. 8 - Ministerul Învățământului și Științei va lua măsuri pentru asigurarea organizării de secții de votare în unități de învățământ și pentru sprijinirea cu cadre didactice a birourilor electorale, în vederea efectuării unor operațiuni tehnice.

Art. 9. - Ministerul Sănătății va lua măsuri pentru asigurarea asistenței medicale la secțiile de votare.

Art. 10. - Ministerul Afacerilor Externe va asigura personalul necesar acțiunilor de protocol de la Biroul Electoral Central și pentru acreditarea, în condițiile legii, a observatorilor străini și delegațiilor mass-mediei.

Art. 11. - Ministerul Comerțului și Turismului și Ministerul Transporturilor vor asigura personalul necesar sprijinirii Biroului Electoral Central pentru soluționarea problemelor privitoare la cazarea și transportul, potrivit reglementărilor existente, a observatorilor și reprezentanților mass-mediei din alte țări.

Art. 12. - Departamentul pentru Administrația Publică Locală va organiza, în termen de 5 zile de la data prezentei hotărâri, instruirea prefecților și directorilor generali de prefectură, cu privire la sarcinile ce le revin în vederea pregătirii și desfășurării în bune condiții, din punct de vedere tehnic, a alegerilor pentru Camera Deputaților, Senat și Președintelui României și va sprijini Biroul Electoral Central cu personal de specialitate.

În perioada campaniei electorale, Departamentul pentru Administrația Publică Locală va desfășura în județe acțiuni de control și sprijin de specialitate la prefecturi și la autoritățile administrației publice locale, cu privire la modul în care se realizează acțiunile cuprinse în Programul calendaristic aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 385/1992.

Art. 13. - Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Agriculturii și Alimentației, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Învățământului și Științei, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne și Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor colabora cu prefecturile și cu autoritățile administrației publice locale și vor acorda sprijinul necesar pentru stabilirea și buna organizare a secțiilor de votare de pe lângă unitățile militare, spitale, maternități, sanatorii, case de invalizi și cămine de bătrâni, din stațiile de cale ferată, autogări, porturi și aeroporturi, de pe lângă căminele de studenți și elevi, misiunile diplomatice și oficiile consulare, precum și de pe navele sub pavilion român, aflate în navigație, punând la dispoziție încăperi corespunzătoare și asigurând dotarea acestora cu cele necesare.

Art. 14. - Pe baza Programului calendaristic aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 385/1992, se vor elabora și aproba, prin ordin al prefectului, programe calendaristice proprii, în fiecare județ.

Art. 15. - Pentru urmărirea și sprijinirea autorităților administrației publice locale în soluționarea problemelor tehnico-materiale, se va constitui, în cadrul fiecărei prefecturi, un grup tehnic de lucru, condus de directorul general de prefectură, format din specialiști desemnați de conducătorii serviciilor publice ale ministerelor și ale celorlalte autorități ale administrației centrale organizate la nivelul județului, respectiv al municipiului București. Din grupul tehnic de lucru vor face parte 2-3 specialiști din aparatul consiliilor județene.

Pe timpul cât își desfășoară activitatea în cadrul grupului tehnic de lucru, membrii acestuia vor fi degrevați de sarcinile de serviciu.

Condițiile materiale necesare funcționării grupului tehnic de lucru se asigură prin grija prefecturii.

Salariile și celelalte drepturi bănești, cuvenite salariaților delegați în grupul tehnic de lucru, se achită de către unitățile de la care provin. Salariații respectivi pot presta ore suplimentare în limita plafonului de 360 ore-om/an care se compensează sau, după caz, se retribuie, în condițiile prevăzute de art. 120 din Codul muncii.

Art. 16. - Secretariatul general al Guvernului va asigura condițiile materiale corespunzătoare - sediu, dotare tehnică și materială, personal auxiliar - necesare Biroului Electoral Central.

Art. 17. - Coordonarea colectivului tehnic, constituit potrivit art. 1 alin. 1, va fi asigurată de secretarul general al Guvernului care va informa, periodic, Guvernul în legătură cu stadiul înfăptuirii acțiunilor cuprinse în programul calendaristic aprobat.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 23 iulie 1992 | Nr. 398.

Contrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,
Paul Jerbas


Anexă

Componența colectivului tehnic

  • Paul Jerbas - Secretarul general al Guvernului
  • Gheorghe Tinca, subsecretar de stat - Ministerul Afacerilor Externe
  • General-maior Ion Constantin-Nistor - Ministerul Apărării Naționale
  • Lucian Stângu, subsecretar de stat - Ministerul Justiției
  • Nicolae Crăciun, secretar de stat - Ministerul de Interne
  • Paul Coman, secretar de stat - Ministerul Economiei și Finanțelor
  • Gheorghe Albu, secretar de stat - Ministerul Comerțului și Turismului
  • Grama Ion, director general - Ministerul Industriei
  • Ovidiu Natea, secretar de stat - Ministerul Agriculturii și Alimentației
  • Alexandru Bunea, secretar de stat - Ministerul Transporturilor
  • Virgil Popescu, subsecretar de stat - Ministerul Comunicațiilor
  • Dorin Cristea, secretar de stat - Ministerul Învățământului și Științei
  • Eugen Vasiliu, subsecretar de stat - Ministerul Culturii
  • Emil Tomescu, secretar de stat - Ministerul Sănătății
  • Gheorghe Brehoi, secretar de stat - Ministerul Muncii și Protecției Sociale
  • Doru Viorel Ursu, secretar de stat - Departamentul pentru Administrația Publică Locală
  • Teodor Mircea Vaida, secretar de stat - Departamentul pentru Administrația Publică Locală
  • Dorel Șandor, secretar de stat - Departamentul pentru Structuri Socio-Politice
  • Petru Pepelea, președinte - Comisia Națională pentru Statistică
  • Damian Popescu, președinte - Comisia Națională de Informatică
  • Alexandru Radocea, vicepreședinte - Comisia Națională pentru Statistică
  • Neagu Udroiu, director general - Rompres
  • Paul Șoloc, director - Radioteleviziunea Română
  • Virginia Gheorghiu - purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Notă:
Secretariatul colectivului tehnic va fi asigurat de către Departamentul pentru Administrația Publică Locală.



Ordonanțe

Ordonanță privind determinarea despăgubirilor în cazul unor pagube produse fondului forestier, vegetației forestiere din afara fondului forestier situate pe terenurile proprietate publică și economiei vânatului

În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României și al art. 11 alin. 1 din Legea nr. 42/1992 pentru aprobarea volumului maxim de masă lemnoasă ce se va recolta în anul 1992 și a unor măsuri de protecție a fondului forestier,

Guvernul României emite prezenta ordonanță.

Art. 1. - Evaluarea pagubelor cauzate prin tăierea, scoaterea din rădăcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieților sau lăstarilor, în cazul în care prejudiciul este produs prin fapte care, potrivit legii, constituie contravenții sau infracțiuni, se face în condițiile prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2. - Evaluarea pagubelor cauzate prin tăierea, scoaterea din rădăcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieților sau lăstarilor, în cazul în care răspunderea materială se stabilește în conformitate cu prevederile Codului muncii, se face în condițiile prevăzute în anexa nr. 2.

În cazul în care se dovedește că pagubele s-au produs cu știrea sau cu acordul personalului silvic însărcinat cu paza și gestionarea fondului forestier, evaluarea prejudiciilor se va face potrivit prevederilor anexei nr. 1.

Art. 3. - În cazul unor pagube produse în păduri cu funcții speciale de protecție, determinate ca atare prin amenajamentele silvice, valoarea despăgubirilor, stabilite pe baza prevederilor anexelor nr. 1 și 2, se dublează.

Art. 4. - Cuantumul despăgubirilor pentru acoperirea pagubelor cauzate economiei vânatului prin faptele ilicite prevăzute la art. 32 și 34 din Legea nr. 26/1976 privind economia vânatului și vânătoarea se stabilește potrivit anexei nr. 3.

În cazul pagubelor produse economiei vânatului din crescătorii, țarcuri și parcuri, cuantumul despăgubirilor stabilit potrivit anexei nr. 3 se dublează.

Art. 5. - Despăgubirile determinate potrivit art. 1-4 pentru acoperirea pagubelor produse fondului forestier, vegetației forestiere din afara fondului forestier și economiei vânatului, de pe terenurile administrate de Regia Autonomă a Pădurilor „Romsilva”, se încasează de filialele teritoriale ale acesteia sau de Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, după caz, și se utilizează de către regie pentru cultura și refacerea pădurilor.

Art. 6. - Anexele nr. 1, 2 și 3 fac parte integrantă din prezenta ordonanță.

Art. 7. - Orice prevederi contrare prezentei ordonanțe se abrogă.

Prim-ministru, Theodor Stolojan | București, 17 iulie 1992 | Nr. 2.

Contrasemnează:
Ministrul mediului,
Marcian Bleahu


Anexa Nr. 1

Evaluarea pagubelor cauzate prin tăierea, scoaterea din rădăcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieților sau lăstarilor, în cazul în care prejudiciul este produs prin fapte care, potrivit legii, constituie contravenții sau infracțiuni

Capitolul A - Arbori

Nr. crt. Diametrul măsurat
la cioată (1) -cm-
Coeficienți pentru calculul prejudiciilor (K1)
Rășinoase Cvercinee,
paltin,
frasin,
cireș
Alte foioase
1. 2,1- 4(3) 0,2 0,3 0,2
2. 4,1- 8 0,3 0,5 0,3
3. 8,1-12 0,5 0,9 0,4
4. 12,1-16 0,7 1,1 0,5
5. 16,1-20 0,8 1,3 0,7
6. 20,1-24 1,0 1,8 0,8
7. 24,1-28 1,7 3,0 1,1
8. 28,1-32 2,8 4,5 2,2
9. 32,1-36 4,1 8,6 3,6
10. 36,1-40 5,5 12,3 5,4
11. 40,1-44 7,0 16,6 7,2
12. 44,1-48 9,0 21,4 9,2
13. 48,1-52 11,5 26,9 11,5
14. 52,1-56 13,9 35,0 15,4
15. 56,1-60 16,5 42,7 20,7
16. 60,1-64 19,4 51,3 25,7
17. 64,1-68 22,0 59,7 31,6
18. 68,1-72 24,3 68,9 37,7
19. 72,1-76 26,0 78,0 43,6
20. 76,1-80 28,2 83,5 49,4
21. Peste 80 29,8 98,3 55,8

Precizări privind stabilirea pagubelor pentru arbori

(1) Diametrul cioatei se măsoară la distanța de maximum 0,30 m de la sol, indiferent de înălțimea acesteia.

(2) Valoarea pagubei pentru un arbore se calculează prin înmulțirea coeficientului K1 din tabel, corespunzător diametrului măsurat la cioată, cu prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, în vigoare la data constatării.

(3) Valoarea pagubelor pentru exemplarele cu diametrul măsurat la cioată sub 2 cm, se calculează potrivit prevederilor din cap. B „Puieți și lăstari”.

Notă:
  • Valoarea pagubelor se diminuează cu valoarea materialului lemnos recuperat de către unitatea prejudiciată, calculată la prețul mediu al masei lemnoase pe picior, în vigoare la data constatării pagubei.
  • Evaluarea pagubelor privește atât arborii verzi cât și cei uscați, pe picior sau doborâți de fenomene naturale ori de alte persoane decât cele care au cauzat paguba.

Capitolul B - Puieți și lăstari

Nr. crt. Specificații -lei/buc.-
a) Puieți forestieri de talie miră, nerepicați
1. Rășinoase din solarii 4
2. Brad, duglas și larice din pepiniere 10
3. Alte rășinoase din pepiniere 7
4. Plop euramerican de 1 an, din pepiniere 25
5. Plop euramerican de 2 ani, din pepiniere 50
6. Pop alb din pepiniere 15
7. Nuc din pepiniere 15
8. Stejari din pepiniere:
  • de 1 an
8
  • de 2 ani
10
9. Alte specii de foioase din pepiniere:
  • principale de amestec de 1 an
6
  • principale de amestec de 2 ani
8
  • ajutor, arbuști de 1 an
4
  • ajutor, arbuști de 2 ani
7
b) Puieți de rășinoase, repicați
10. Brad, molid 14
11. Duglas, larice 16
c) Puieți de talie mare și pentru plantaje
12. Molid, brad 550
13. Alte rășinoase 300
14. Cvercinee 250
15. Alte specii de foioase 200
d) Puieți din plantații sau regenerări naturale
(se ia în calcul un puiet sau lăstar la mp)
16. Rășinoase 60
17. Stejari 100
18. Plop euramerican 150
19. Alte specii de foioase:
  • fag și alte specii principale de bază
80
  • principale de amestec
60
  • ajutor, arbuști
35
e) Lăstari
20. Cvercinee 70
21. Fag 50
22. Alte specii de foioase 30
f) Pomi de iarnă

Categorii de diametre/cm
2,1-4 4,1-8 8,1-12
600 800 1.000
400 550 800

23. Brad, duglas
24. Molid


Precizări pentru evaluarea pagubelor produse la puieți și lăstari

(1) La categoria „pomi de iarnă” se consideră că s-au produs pagube în următoarele situații: când tăierile ilegale s-au efectuat în tot cursul anului în culturile speciale care au această destinație sau în perioada 1-31 decembrie în restul arboretelor de rășinoase.

(2) În situația în care prețul lemnului pe picior se modifică, valoarea pagubei produse puieților și lăstarilor se modifică, de asemenea, prin multiplicarea cu un coeficient rezultat din raportul dintre noul preț al lemnului pe picior și cel existent la elaborarea prezentelor prevederi.


Anexa Nr. 2

Evaluarea pagubelor produse prin tăierea, scoaterea din rădăcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieților sau lăstarilor, în cazul în care răspunderea materială se stabilește în conformitate cu prevederile Codului muncii

Capitolul A - Arbori

Nr. crt. Diametrul măsurat
la cioată (1) -cm-
Coeficienți pentru calculul prejudiciilor (K2)
Rășinoase Cvercinee,
paltin,
frasin,
cireș
Alte foioase
1. 2,1- 4(3) 0,1 0,2 0,1
2. 4,1- 8 0,2 0,3 0,2
3. 8,1-12 0,3 0,5 0,2
4. 12,1-16 0,4 0,6 0,3
5. 16,1-20 0,5 0,8 0,4
6. 20,1-24 0,6 1,1 0,5
7. 24,1-28 1,0 1,8 0,7
8. 28,1-32 1,7 2,5 1,3
9. 32,1-36 2,5 5,1 2,2
10. 36,1-40 3,3 7,4 3,2
11. 40,1-44 4,2 9,9 4,3
12. 44,1-48 5,4 12,8 5,5
13. 48,1-52 6,9 16,1 6,9
14. 52,1-56 8,3 21,0 9,3
15. 56,1-60 9,9 25,6 12,4
16. 60,1-64 11,6 30,0 15,4
17. 64,1-68 13,2 35,8 18,9
18. 68,1-72 14,6 41,3 22,6
19. 72,1-76 15,6 46,3 26,1
20. 76,1-80 16,9 53,1 29,7
21. Peste 80 17,9 59,0 33,5

Precizări privind stabilirea pagubelor pentru arbori

(1) Diametrul cioatei se măsoară la distanța de maximum 0,30 m de la sol, indiferent de înălțimea acesteia.

(2) Valoarea pagubei pentru un arbore se calculează prin înmulțirea coeficientului K2 din tabel, corespunzător diametrului măsurat la cioată, cu prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, în vigoare la data constatării.

(3) Valoarea pagubelor pentru exemplarele subțiri - până la 2 cm inclusiv - se calculează potrivit prevederilor din cap. B „Puieți și lăstari”.

Notă:
Valoarea pagubelor se diminuează cu valoarea materialului lemnos recuperat de către unitatea prejudiciată, calculată la prețul mediu al masei lemnoase pe picior, în vigoare la data constatării pagubei.
  • Evaluarea pagubelor privește atât arborii verzi cât și cei uscați, pe picior sau doborâți de fenomene naturale ori de alte persoane decât cele care au cauzat paguba.

Capitolul B - Puieți și lăstari

Nr. crt. Specificații -lei/buc.-
a) Puieți forestieri de talie miră, nerepicați
1. Rășinoase din solarii 1
2. Brad, duglas și larice din pepiniere 5
3. Alte rășinoase din pepiniere 3
4. Plop euramerican de 1 an, din pepiniere 12
5. Plop euramerican de 2 ani, din pepiniere 20
6. Pop alb din pepiniere 7
7. Nuc din pepiniere 6
8. Stejari din pepiniere:
  • de 1 an
4
  • de 2 ani
6
9. Alte specii de foioase din pepiniere:
  • principale de amestec de 1 an
3
  • principale de amestec de 2 ani
4
  • ajutor, arbuști de 1 an
2
  • ajutor, arbuști de 2 ani
3
b) Puieți de rășinoase, repicați
10. Brad, molid 6
11. Duglas, larice 7
c) Puieți de talie mare și pentru plantaje
12. Molid, brad 300
13. Alte rășinoase 150
14. Cvercinee 160
15. Alte specii de foioase 100
d) Puieți din plantații și regenerări naturale
16. Rășinoase 30
17. Stejari 70
18. Plop euramerican 80
19. Alte specii de foioase:
  • fag și alte specii principale de bază
50
  • principale de amestec
30
  • ajutor, arbuști
15
e) Lăstari
20. Cvercinee 35
21. Fag 25
22. Alte specii de foioase 15
f) Pomi de iarnă

Categorii de diametre/cm
2,1-4 4,1-8 8,1-12
300 375 500
200 250 375

23. Brad, duglas
24. Molid


Precizări pentru evaluarea pagubelor produse la puieți și lăstari

(1) La categoria „pomi de iarnă” se consideră că s-au produs pagube în următoarele situații: când tăierile ilegale s-au efectuat în tot cursul anului în culturile speciale care au această destinație sau în perioada 1-31 decembrie în restul arboretelor de rășinoase.

(2) În situația în care prețul lemnului pe picior se modifică, valoarea pagubei produse puieților și lăstarilor se modifică, de asemenea, prin multiplicarea cu un coeficient rezultat din raportul dintre noul preț al lemnului pe picior și cel existent la elaborarea prezentelor prevederi.


Anexa Nr. 3

Tarife pentru stabilirea cuantumului despăgubirilor în cazul pagubelor cauzate economiei vânatului prin fapte ilicite

I. Animale a căror vânare este permisă potrivit legii

Tarif (-lei/buc.-) în perioada de vânătoare / în perioada interzisă a se vâna

A. Mamifere

  1. Capra neagră: 35.000 / 70.000
  2. Căpriorul: 25.000 / 50.000
  3. Cerbul comun: 100.000 / 200.000
  4. Cerbul lopătar: 50.000 / 100.000
  5. Iepurele comun: 5.000 / 10.000
  6. Iepurele de vizuină: 3.000 / 6.000
  7. Jderul: 30.000 / 60.000
  8. Marmota: 20.000 / 40.000
  9. Mistrețul: 31.000 / 62.000
  10. Nurca: 10.000 / 20.000
  11. Râsul: 30.000 / 60.000
  12. Șacalul: 7.000 / 14.000
  13. Ursul: 114.000 / 228.000
  14. Vidra: 15.000 / 30.000
  15. Viezurele: 5.000 / 10 000

B. Păsări

  1. Becaține: 1.000 / 2.000
  2. Cârsteiul: 1.000 / 2.000
  3. Cocorul: 3.000 / 6.000
  4. Cocoșarul: 1.000 / 2.000
  5. Cocoșul de munte: 10.000 / 20.000
  6. Corcodelul: 1.500 / 3.000
  7. Cormoranul: 1.000 / 2.000
  8. Cufundarul: 1.500 / 3.000
  9. Dropia: 50.000 / 100.000
  10. Dubla: 1.000 / 2.000
  11. Fazanul: 2.500 / 5.000
  12. Ferăstrașul: 1.500 / 3.000
  13. Fluierarul: 1.000 / 1.500
  14. Fundacul: 1.000 / 2.000
  15. Găinușa de baltă: 1.000 / 2.000
  16. Gâsca sălbatică: 2.000 / 4.000
  17. Graurul 500: / 1.000
  18. Guguștiucul: 500 / 1.000
  19. Ierunca: 1.500 / 3.000
  20. Lișița: 500 / 1.000
  21. Nagâțul: 500 / 1.000
  22. Porumbelul sălbatic: 500 / 1.000
  23. Potârnichea: 2.200 / 4.400
  24. Prepelița: 1.000 / 2.000
  25. Rața sălbatică: 1.500 / 3.000
  26. Sitarul: 1.000 / 2.000
  27. Sturzul: 500 / 1.000
  28. Turturica: 500 / 1.000
  29. Țigănușul: 1.000 / 2.000

II. Animale sălbatice a căror vânare este interzisă în tot cursul anului

Tarif (-lei/buc.-)

A. Mamifere

  1. Zimbrul: 300.000
  2. Elanul: 200.000
  3. Nutria: 10.000
  4. Veverița: 5.000

B. Păsări

  1. Acvila: 10.000
  2. Barza: 5.000
  3. Bufnița: 10.000
  4. Călifarul: 10.000
  5. Ciuful: 7.500
  6. Cocoșul de mesteacăn: 30.000
  7. Corbul: 10.000
  8. Cucuveaua: 5.000
  9. Egreta: 5.000
  10. Huhurezul: 5.000
  11. Lebăda: 30.000
  12. Lopătarul: 3.000
  13. Pelicanul: 15.000
  14. Spârcaciul: 6.000
  15. Stârcul: 2.000
  16. Șoimul: 2.000
  17. Șorecarul: 900
  18. Uliul: 900
  19. Vulturul: 25.000
  20. Vindirelul: 1.000