Monitorul Oficial 187/1993

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. issue::0187 - Partea I - Joi, 5 august year::1993

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea deschiderii temporare a unor puncte de control pentru trecerea frontierei în județul Arad

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă deschiderea temporară a unor puncte de control pentru trecerea frontierei în județul Arad, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 13 iulie 1993 | Nr. 346.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministru de interne, George Ioan Dănescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locali, Octav Cozmâncă

Anexă

cuprinzând punctele de control ce se deschid temporar pentru trecerea frontierei în județul Arad
- calendarul pe anul 1993 -

Nr. crt. Denumirea punctului de control Data și orele deschiderii punctului de control Sărbătoarea religioasă cu prilejul căreia se deschide punctul de control
1. Turnu - Battonya 28-29 octombrie orele 7-19 Ziua morților
2. Variașu Mic - Dombagyhaza 28-29 iunie orele 7-19 Sfinții Petru și Pavel
4-5 septembrie orele 7-19 Sărbătoarea locală a comunei Fratoșu
31 octombrie - 1 noiembrie Ziua morților
23-24 decembrie orele 7-19 Sărbătoarea Crăciunului

Hotărâre privind pregătirea, antrenarea, perfecționarea pregătirii și brevetarea scafandrilor

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Activitatea de pregătire, antrenare, perfecționare a pregătirii și de brevetare a scafandrilor, în vederea îndeplinirii misiunilor de apărare a țării și pentru alte nevoi se realizează de Ministerul Apărării Naționale prin Centrul de scafandri - cu sediul în garnizoana Constanța.

Art. 2. - Centrul de scafandri funcționează ca unitate militară bugetară și ca organ unic de brevetare a scafandrilor, de autorizare și inspectare a activităților subacvatice cu scafandri.

Art. 3. - Centrul de scafandri desfășoară următoarele activități:

a)pregătirea, antrenarea, perfecționarea pregătirii și brevetarea scafandrilor, formarea şi atestarea personalului tehnic de asigurare a scufundărilor și lucrărilor în imersiune;
b) formarea și atestarea personalului medical de specialitate potrivit metodologiei Ministerului Sănătăţii;
c) cercetarea științifică, de inginerie tehnologică și medicală pentru realizarea mijloacelor tehnice și perfecționarea procedeelor de scufundare și de lucru sub apă;
d) verificarea periodică a scafandrilor brevetați în vederea reconfirmării aptitudinilor, deprinderilor și cunoștințelor;
e) executarea de lucrări cu scafandri, la diferite imersiuni.

Art. 4. - Drepturile personalului Centrului de scafandri sunt cele stabilite de reglementările legale în vigoare.

Normele privind pregătirea, clasificarea scafandrilor, organizarea și conducerea activității de scufundare, autorizarea și inspectarea activităţii specifice și protecția muncii se vor stabili de către Ministerul Apărării Naționale.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 21 iulie 1993 | Nr. 350.

Contrasemnează:

Ministrul apărării naționale, general-locotenent Niculae Spiroiu

Hotărâre privind efectuarea unui plasament financiar din echivalentul în lei al creditelor externe guvernamentale, în vederea finanțării deficitelor bugetului de stat pe anii 1992 și 1993

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se autorizează Ministerul Finanțelor să efectueze un plasament financiar din echivalentul în lei al creditelor externe guvernamentale, pentru finanţarea deficitelor bugetului de stat pe anii 1992 și 1993.

Art. 2. - Pentru finanțarea deficitului bugetului de stat pe anul 1992 nivelul tranșei I se stabilește la 58,2 miliarde lei.

Art. 3. - Pentru finanțarea bugetului de stat pe anul 1993 tranșele din plasamentul financiar se vor efectua periodic în funcție de evoluția deficitului bugetului de stat pe anul 1993 și de nivelul disponibilităților din echivalentul în lei al creditelor externe guvernamentale.

Art. 4. - Plasamentul financiar este purtătorul unei dobânzi anuale de 50%. Nivelul acesteia urmează a se indexa în funcție de creșterea sau descreșterea, după data de 1 iulie 1993, a ratei dobânzii acordate de Casa de Economii și Consemnațiuni pentru depunerile populației pe termen de cel puțin 1 an.

Art. 5. - Rambursarea plasamentului financiar urmează a se efectua din resurse bugetare prevăzute în acest scop, în rate semestriale egale, eșalonat, pe o perioadă de 4 ani, începând cu unul 1996.

Art. 6. - Dobânzile aferente împrumutului urmează a se suporta de la bugetul de stat.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 iulie 1993 | Nr. 351.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Hotărâre privind atribuirea unui spațiu pentru funcționarea Camerei de Conturi a județului Caraș-Severin

Guvernul României hotărăște:

Art 1. - Se aprobă, pe baza hotărârii împuterniciților mandatați să reprezinte interesele capitalului de stat, transmiterea din patrimoniul Societății Comerciale de Servicii Informatice "INFO CARAȘ” Reșița - S.A, în proprietatea statului şi în administrarea Curții de Conturi, pentru a fi folosit ca sediu pentru Camera de Conturi a județului Caraș-Severin, a imobilului situat în Reşița, str. Timișorii nr. 5, județul Caraş-Severin.

Art. 2. - Patrimoniul Societății Comerciale de Servicii Informatice „INFO CARAŞ” Reșița - S.A. se diminuează cu valoarea acestui imobil.

Predarea-primirea se face pe bază de protocol.

Art. 3. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prevederile cuprinse în anexele nr. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1365/1990 se modifică în mod corespunzător.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 22 iulie 1993 | Nr. 352.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu