Monitorul Oficial 190/1995

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::0190 - Partea I – Luni, 21 august year::1995


Decrete

Decret privind acreditarea unui ambasador

În temeiul art. 91 alin. (2) și al art. 99 alin. (1) din Constituția României,

Președintele României decretează:

Articol unic. - Domnul Emil Dumitrescu se acreditează în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Turkmenistan.


Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu

București, 11 august 1995 | Nr. 295.


Ordonanțe ale Guvernului României

Ordonanță cu privire la modificarea și completarea unor reglementări referitoare la accize, taxa pe valoarea adăugată și comisionul vamal

În temeiul art. 107 alin. (1) și (3) din Constituție și al art. 1 lit. b) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și în scopul lărgirii facilităților, precum și al relaxării fiscalității pentru stimularea activităților economice,

Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Art. I. - Legea nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import și din țară, precum și impozitul la țițeiul din producția internă și gazele naturale, modificată prin Legea nr. 22/1994, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 1 se completează cu un nou alineat, având următorul cuprins:

„Pentru alcoolul obținut în sistem de prestări servicii prin procesarea materiilor prime aduse din import sau din țară de către persoane fizice sau juridice, plătitor de acciză este agentul economic care efectuează procesarea."

2. Articolul 2 alineatul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Agenții economici prevăzuți la art. 1, care cumpără de la producătorii individuali produse de natura celor prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta lege, pentru comercializare și/sau prelucrare, sunt obligați să calculeze și să verse la bugetul de stat accizele aferente cantităților cumpărate."

3. Articolul 2 se completează cu un nou alineat, având următorul cuprins:

„Se datorează accize pentru toate cantitățile de alcool obținute în sistem de prestări servicii, din prelucrarea materiilor prime provenite din țară sau din import, indiferent dacă acestea se comercializează sau se introduc în fabricație pentru obținerea altor produse.”

4. Articolul 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 3. - Agenții economici care comercializează bunuri de natura celor prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta lege, introduse în țară de către persoane fizice neînregistrate ca agenți economici, inclusiv bunurile în stare nouă, amanetate de către persoane fizice, care au devenit proprietatea caselor de amanet, sunt obligați să rețină și să verse la bugetul de stat accizele stabilite potrivit prezentei legi.”

5. Articolul 5 se completează cu un nou alineat, având următorul cuprins:

"Autoturismele de oraș, inclusiv rulate, cu capacitatea cilindrică a motorului peste 2.000 cm3, aduse din import, constituite ca aport în natură sau achiziționate din aportul în numerar al investitorilor străini la capitalul social ori la majorarea acestuia, nu sunt supuse accizelor.”

6. Articolul 6 se modifică, se completează și va avea următorul cuprins:

"Art. 6. - Accizele se calculează, dacă legea nu prevede altfel, prin aplicarea cotelor procentuale prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta lege asupra bazei de impozitare care reprezintă:

a) pentru produsele din producția internă - contravaloarea bunurilor livrate, exclusiv accizele, și anume costurile plus profitul agenților economici producători și, respectiv, prețurile de achiziție negociate între părți în cazul agenților economici care cumpără de la producătorii individuali produse în scopul comercializării;
  • pentru alcoolul obținut în sistem de prestări servicii - prețul practicat de unitatea prestatoare, și anume costurile plus profitul aferent alcoolului din producția proprie, comercializat ca atare;
b) pentru produsele din import - valoarea în vamă stabilită potrivit legii, la care se adaugă taxele vamale și alte taxe speciale stabilite, potrivit legii, la importul unor categorii de produse;
c) pentru bunurile introduse în țară de persoanele fizice neînregistrate ca agenți economici, dar comercializate prin agenți economici - contravaloarea ce se cuvine deponentului pentru bunurile vândute;
  • pentru bunurile în stare nouă, amanetate de către persoanele fizice și devenite proprietatea caselor de amanet - contravaloarea încasată de casa de amanet la vânzarea bunurilor respective, exclusiv accizele.

Pentru țigarete, accizele se calculează prin aplicarea sumelor fixe/U.M. prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta lege asupra cantităților produse sau importate.”

7. Articolul 7 litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) data efectuării livrării pentru produsele din producția internă și, respectiv, data efectuării formalităților de recepție a alcoolului rezultat din procesare, la prestatorul de servicii;”

8. Pozițiile 4-6, 9-12, 15 și 30, precum și Nota de la Lista-anexă nr. 1 la Legea nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import și din țară, precum și impozitul la țițeiul din producția internă și gazele naturale, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 22/1994 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 102 din 21 aprilie 1994, se modifică astfel:

„4. Băuturi spirtoase, inclusiv lichioruri și băuturi obținute prin distilare de cereale, 100

din care:
  • whisky; gin; rom și rachiuri din trestie de zahăr 150

5. Băuturi pe bază de vin, 115

din care:
  • coniac 150
  • șampanie 115
  • vin spumos și vermut 45
  • vin spumant 80

6. Bere, 55

din care:
  • bere ambalată în cutii metalice sau în sticle sub 0,5 l 70”

„9. Țigarete de calitate superioară 12 ECU/1.000 țigarete

10. Țigarete de calitate medie 2,75 ECU/1.000 țigarete
11. Țigarete de calitate inferioară 1 ECU/1.000 țigarete

  • Produse din tutun 115

12. Confecții din blănuri naturale (cu excepția celor de iepure, oaie, capră) 50”

„15. Bijuterii din aur și platină, exclusiv verighete 20"

"30. Arme de vânătoare se elimină."

Nota se completează cu un nou alineat cu următorul cuprins:

"- Pentru produsele prevăzute la pozițiile 19 și 29, primite prin donație, regimul accizelor va fi precizat de Ministerul Finanțelor potrivit condițiilor și criteriilor de încadrare stabilite prin normele metodologice.”

Art. II. - Ordonanța Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată, aprobată și modificată prin Legea nr. 130/1992, cu modificările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial Oficial al României, Partea I, nr. 3 din 11 ianuarie 1995, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 5 litera c) se completează cu un nou alineat având următorul cuprins:

„Regimul prevăzut la alineatul precedent se aplică și livrărilor de utilaje și echipamente, precum și prestărilor de servicii aferente obiectivului de investiții „Dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Internațional București-Otopeni.”

2. Articolul 6 litera A.a) se completează cu un nou alineat având următorul cuprins:

„unitățile autorizate să desfășoare activități sanitare și de asistență socială în stațiuni balneoclimaterice; serviciile de cazare, masă și tratament prestate cumulat de agenți economici autorizați care își desfășoară activitatea în stațiuni balneoclimaterice și a căror contravaloare este decontată pe bază de bilete de tratament."

3. Articolul 6 litera A.h) se modifică și va avea următorul cuprins:

"h) 1. Banca Națională a României, pentru operațiunile prevăzute la cap. III din statutul aprobat prin Legea nr. 34/1991;

h) 2. societățile bancare, pentru activitatea bancară reglementată prin Legea nr. 33/1991. Nu sunt scutite vânzările de imobile către salariați, cu excepția celor construite și date în folosință înainte de introducerea taxei pe valoarea adăugată. De asemenea, nu sunt scutite tranzacțiile cu bunuri mobile și imobile în executarea creanțelor;
h) 3. casele de economii, fondurile de plasament, casele de ajutor reciproc, cooperativele de credit și alte societăți de credit, casele de schimb valutar;
h) 4. societățile comerciale pe acțiuni de intermediere de valori mobiliare, cum sunt: acțiunile, obligațiunile, titlurile și înscrisurile de stat, precum și alte instrumente financiare derivate;
h) 5. alte persoane juridice autorizate să efectueze operațiuni financiare sau cu instrumente financiare;
h) 6. societățile de asigurare și/sau reasigurare, inclusiv cele de intermediere în astfel de activități;

h) 7. regiile autonome: „Loteria Națională”, „Monitorul Oficial”, „Imprimeria Băncii Naționale a României”, „Imprimeria Națională”."

4. Articolul 6 litera A.i) 6. se completează cu:

"editarea, tipărirea și difuzarea de cupoane nominative pentru privatizare; producția de medalii, insigne și monede."

5. Articolul 6 litera A.i) 8. se modifică și va avea următorul cuprins:

„i) 8. vânzarea de produse reziduale rezultate din activitatea industrială, de materiale recuperate din casări de bunuri mobile și imobile, de materiale colectate de la populație, destinate utilizării în scop productiv, precum și prestările de servicii legate de operațiunile de mai sus, cum sunt cele privind: sortarea, presarea, balotarea- manipularea, depozitarea, transportul etc.
Agenții economici care efectuează operațiunile menționate mai sus vor deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă bunurilor și serviciilor aprovizionate, destinate realizării operațiunilor respective.”

6. Articolul 6 litera A.i) 11. se modifică și va avea următorul cuprins:

„i) 11. produsele și serviciile prevăzute în anexă.
Agenții economici care produc și comercializează pâine, grâu și orz vor deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă bunurilor și serviciilor aprovizionate, destinate realizării acestor produse."

61. În mod corespunzător, poziția 1 din anexa cuprinzând lista produselor și serviciilor scutite de plata taxei pe valoarea adăugată se modifică astfel:

"1. Pâine, grâu și orz.”

7. Articolul 6 litera B se completează cu litera l) cu următorul cuprins:

"l) bunurile din import destinate editării și tipăririi cupoanelor nominative de privatizare.”

8. Articolul 17 litera B se completează cu un nou alineat având următorul cuprins:

"Începând cu data de 1 septembrie 1995 cota de 9% se aplică și pentru:

1. animale vii din speciile: bovine, porcine, ovine și caprine;
2. păsări vii din specii domestice;
3. lucrările agricole și de îmbunătățiri funciare;
4. îngrășăminte chimice și minerale, insecticide, fungicide și ierbicide.”

9. Articolul 25 litera B se modifică și va avea următorul cuprins:

B. - Cu privire la întocmirea documentelor:

a) să consemneze livrările de bunuri și prestările de servicii în facturi sau în documente legal aprobate și să completeze toate datele prevăzute de acestea. Pentru livrări sau prestări cu valoarea taxei pe valoarea adăugată mai mare de 2 milioane lei, la documentele de mai sus se anexează și copia certificatului de înregistrare ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată.
Taxa pe valoarea adăugată înscrisă pe o factură sau pe un document legal aprobat este datorată bugetului de stat chiar dacă operațiunea în cauză nu este impozabilă sau dacă emitentul nu este înregistrat ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată;
b) agenții economici plătitori de taxă pe valoarea adăugată sunt obligați să solicite de la furnizori sau prestatori facturi sau documente legal aprobate pentru toate bunurile și serviciile achiziționate și să verifice întocmirea corectă a acestora, iar pentru facturile cu o valoare a taxei pe valoarea adăugată mai mare de 2 milioane lei să solicite copia certificatului de înregistrare ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată a furnizorului sau prestatorului;
c) agenții economici plătitori de taxă pe valoarea adăugată sunt scutiți de obligația emiterii facturii, sau, după caz, a chitanței fiscale în cazul următoarelor operațiuni:
c) 1. transport cu taximetre, precum și transport de persoane pe bază de bilete de călătorie și abonamente;
c) 2. vânzări de bunuri și prestări de servicii pentru populație pe bază de documente fără nominalizări privind cumpărătorul;
c) 3. vânzări de bunuri și prestări de servicii consemnate în documentele specifice aprobate prin hotărâre a Guvernului;
d) importatorii sunt obligați să întocmească declarația vamală de import și să determine, potrivit legii, valoarea în vamă, taxele vamale, alte taxe și accizele datorate de aceștia și, pe baza acestora, să calculeze taxa pe valoarea adăugată datorată bugetului de stat.”

10. Articolul 25 litera C. b) se modifică și va avea următorul cuprins:

"b) să întocmească și să depună lunar, la organul fiscal, până la data de 25 a lunii următoare, decontul de taxă pe valoarea adăugată, potrivit modelului stabilit de Ministerul Finanțelor.
Ministerul Finanțelor poate stabili și alte termene de depunere a decontului în funcție de volumul taxei pe valoarea adăugată de plată și de alte situații specifice ale plătitorilor.”

11. Articolul 34 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 34. - Neplata integrală sau a unei diferențe din taxa pe valoarea adăugată în termenul stabilit, atrage majorarea sumei de plată cu 0,15% pentru fiecare zi de întârziere.

Calculul majorărilor de întârziere se face din ziua lucrătoare imediat următoare expirării termenului legal de plată și până în ziua plății inclusiv.

În cazuri justificate, Ministerul Finanțelor poate aproba eșalonarea, amânarea, reducerea sau scutirea de plată a majorărilor de întârziere."

12. Articolul 37 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 37. - Contestațiile privind stabilirea taxei pe valoarea adăugată, a majorărilor de întârziere și a amenzilor se depun în termen de 30 de zile de la data înștiințării agentului economic și se rezolvă de către direcția generală a finanțelor publice și controlului financiar de stat județeană sau a municipiului București, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrare. Împotriva deciziei date se poate face plângere în termen de 40 de zile la Ministerul Finanțelor, care este obligat să se pronunțe printr-o decizie motivată, în termen de 60 de zile de la înregistrare.

Decizia Ministerului Finanțelor poate fi contestată la Curtea de apel în a cărei rază teritorială agentul economic își are sediul.

Împotriva hotărârii Curții de apel se poate face recurs la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 15 zile de la comunicare.”

13. Articolul 38 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 38. - Contestațiile cu privire la stabilirea taxei pe valoarea adăugată sunt supuse unei taxe de timbru de 2% din suma contestată. Taxa de timbru nu poate fi mai mică de 10.000 lei.

Plângerile se timbrează cu jumătate din taxa plătită la contestații.

În vederea calculării taxei de timbru agenții economici sunt obligați să specifice în scris cuantumul sumei contestate. În situația admiterii integrale sau parțiale a contestației sau plângerii, taxa de timbru se restituie proporțional cu reducerea sumei contestate.”

Art. III. Legea nr. 8/1994 privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 1 se completează cu un nou alineat având următorul cuprins:

„De asemenea, se exceptează de la plata comisionului de 0,5% pentru prestarea seviciilor vamale produsele prevăzute în anexa la prezenta ordonanță."

Art. IV. - Ministerul Finanțelor va modifica în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei ordonanțe Normele metodologice nr. 5.188 din 19 iulie 1993 privind așezarea, tehnica de calcul, formularistica, evidența și vărsarea la bugetul de stat a accizelor la produsele din import și din țară, precum și a impozitului la țițeiul din producția internă și gazele naturale și le va publica în Monitorul Oficial al României.

Legea nr. 42/1993 și Ordonanța Guvernului nr. 3/1992, cu modificările și completările ulterioare se vor republica în Monitorul Oficial al României, cu adaptarea textelor la terminologia în vigoare și cu numerotarea corespunzătoare.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 11 august 1995 | Nr. 22.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexă

Lista produselor exceptate de la plata comisionului pentru prestarea serviciilor vamale

Poziția tarifară Denumirea produselor
0 1
84.26 Macarale derrick (bigă); macarale; poduri rulante, macarale-portal de descărcat sau manipulare, pe suporturi fixe sau pe suporturi pneumatice
Ex. 84.26 Macarale pentru lucrări în construcții și activități portuare
84.30 Alte mașini și aparate pentru trasarea, nivelarea, decaparea, excavarea, compactarea, extracția sau forarea pământului, mineralelor sau minereurilor, sonete și mașini pentru baterea și extragerea pilonilor; pluguri de zăpadă și dispozitive de sulfat zăpada
Ex. 84.30 Instalații pentru foraj și extracția țițeiului și gazelor naturale (inclusiv platforme pentru foraj marin)
86.03 Automotoare și drezine cu motor, altele decât cele de la poziția 86.04
Ex. 86.03 Vagoane automotoare pentru metrou și tramvai
8605.00.00 Vagoane de călători, vagoane de bagaje, vagoane poștale și alte vagoane speciale de cale ferată sau similare, tractate (cu excepția celor de la poziția 8604)
Ex. 8605.00.00 Vagoane de călători, tractate
86.06 Vagoane pentru transportul mărfurilor pe cale ferată și similare, tractate
Ex. 86.06 Vagoane pentru transportul mărfurilor pe cale ferată, tractate
88.02 Alte vehicule aeriene (de exemplu: elicoptere, avioane); vehicule spațiale (inclusiv sateliți) și vehicule pentru lansarea acestora
Ex. 88.02 Avioane și elicoptere
Cap. 89, cu excepția poziției 89.03 Vapoare, bărci și structuri plutitoare (navigația maritimă sau fluvială), cu excepția poziției 89.03
- Iahturi și alte nave și ambarcațiuni pentru agrement sau pentru sport: bărci cu rame și canoe
89.05 Nave-far, nave-pompă pentru incendii, drage, macarale plutitoare și alte nave pentru care navigația este numai o funcție subsidiară față de funcția principală; docuri plutitoare; platforme de foraj sau de exploatare, plutitoare sau submersibile


Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul la dispoziția Guvernului României pentru relațiile cu Republica Moldova pe anul 1995, în vederea realizării unor lucrări de infrastructură rutieră

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă alocarea sumei de 225 milioane lei din Fondul la dispoziția Guvernului României pentru relațiile cu Republica Moldova pe anul 1995, pentru Ministerul Transporturilor, în vederea finanțării lucrărilor de infrastructură rutieră prevăzute în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Ministerul Transporturilor va lua măsurile necesare pentru efectuarea operațiunilor implicate în realizarea prevederilor art. 1. precum și controlul respectării destinației fondurilor alocate Regiei Autonome „Administrația Națională a Drumurilor din România".

Art. 3. - Ministerul Finanțelor este autorizat să introducă modificările corespunzătoare ce decurg din prezenta hotărâre în structura bugetului de stat pe anul 1995.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 august 1995 | Nr. 605.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe,
președintele Comitetului interministerial pentru relațiile României cu Republica Moldova, Marcel Dinu, secretar de stat

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Nicolae Constantinescu, secretar de stat


Anexă

Lista lucrărilor ce vor fi finanțate din Fondul la dispoziția Guvernului României pentru relațiile cu Republica Moldova pe anul 1995

Nr. crt. Denumirea lucrării Valoarea lucrării
(pentru anul 1995)
- milioane lei –
1. Proiectarea și consolidarea podului peste Prut dintre Sculeni (România) - Sculeni (Republica Moldova) pentru traficul internațional de mărfuri și călători 225
Total 225


Hotărâre privind transmiterea unor nave feribot în patrimoniul Regiei Autonome „Societatea Națională a Căilor Ferate Române”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea, fără plată, a navelor feribot „Mangalia” și "Eforie” și a dotărilor aferente acestora, prevăzute în inventar, negrevate de obligații sau sarcini izvorâte din contracte anterioare, din patrimoniul Societății Comerciale-Compania de navigație maritima „Romline” - S.A. Constanța în patrimoniul Regiei Autonome „Societatea Națională a Căilor Ferate Române".

Art. 2. - Predarea-preluarea navelor feribot „Mangalia” și „Eforie”, precum și a dotărilor aferente acestora, se face pe bază de protocol încheiat între părțile interesate.

Art. 3. - Societatea Comercială-Compania de navigație maritimă „Romline” - S.A. Constanța își diminuează în mod proporțional capitalul social, deținut de Fondul Proprietății de Stat și Fondul Proprietății Private III - Transilvania, cu valoarea ce va rezulta din protocolul de predare-preluare.

Art. 4. - Regia Autonomă „Societatea Națională a Căilor Ferate Române” își majorează patrimoniul cu valoarea rezultată în urma încheierii protocolului de ambele părți.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 august 1995 | Nr. 620.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

Ministru de stat, ministrul Iinantelor, Florin Georgescu


Hotărâre pentru autorizarea efectuării unor operațiuni financiare refuzate la viză de controlul preventiv al Curții de Conturi

În temeiul dispozițiilor art. 25 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se autorizează Ministerul de Interne să efectueze operațiunile - refuzate la viză de Secția de control preventiv a Curții de Conturi prin Decizia nr. 13 din 8 martie 1995 - privind plata asistenței medicale acordate în urma accidentului suferit în S.U.A. de unii membri ai Ansamblului artistic „Ciocârlia”.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 august 1995 | Nr. 621.

Contrasemnează:

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind transmiterea unui imobil - monument istoric și de arhitectură - în proprietatea publică a statului și în administrarea Consiliului Local al Orașului Vatra Dornei

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea, fără plată, a imobilului - monument istoric și de arhitectură - situat în orașul Vatra Dornei, strada Republicii nr. 3, județul Suceava, compus din construcție și terenul aferent, având datele de identificare prevăzute în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, din patrimoniul Societății Comerciale „Dorna Turism” - S.A. Vatra Dornei în proprietatea publică a statului și în administrarea Consiliului Local al Orașului Vatra Dornei.

Art. 2. - Capitalul social al Societății Comerciale „Dorna Turism” - S.A. Vatra Dornei se micșorează cu valoarea imobilului prevăzut la art. 1, fără diminuarea capitalului social aferent Fondului Proprietății Private III - Transilvania.

Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părți, la valoarea de intrare actualizată potrivit Hotărârii Guvernului nr. 500/1994, în termen de 30 de zile da la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 august 1995 | Nr. 622.

Contrasemnează:

p. Ministrul turismului. Toma Năstase, secretar de stat

p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, Nicolae Constantinescu, secretar de stat

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Anexă

Datele de identificare a imobilului - monument istoric și de arhitectură - situat în orașul Vatra Dornei, care se transmite fără plată în proprietatea publică a statului și în administrarea Consiliului Local al Orașului Vatra Dornei, județul Suceava

Nr. crt. Adresa imobilului Unitatea care deține în prezent imobilul Instituția care primește în administrare imobilul Caracteristici tehnice
1. Orașul Vatra Dornei, strada Republicii nr. 3, județul Suceava Societatea Comerciala „Dorna Turism” - S.A. Vatra Dornei Consiliul Local al Orașului Vatra Dornei, județul Suceava - construcție parter
- suprafața construită desfășurată 3.767 m2
- teren aferent 5.230 m2


Hotărâre privind aprobarea Înțelegerii de colaborare dintre Ministerul Învățământului din România și Ministerul Învățământului și Științei din Republica Belarus, pe anii 1995-1997

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă Înțelegerea de colaborare dintre Ministerul Învățământului din România și Ministerul Învățământului și Științei din Republica Belarus pe anii 1995- 1997, semnată la Minsk la 25 ianuarie 1995.

Art. 2. - Cheltuielile necesare pentru realizarea acțiunilor prevăzute în înțelegerea menționată la art. 1 se vor înscrie în limita bugetului aprobat anual Ministerului Învățământului.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 14 august 1995 | Nr. 623.

Contrasemnează:

Ministrul învățământului, Liviu Maior

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Marcel Dinu, secretar de stat


Hotărâre privind aprobarea Convenției dintre Ministerul Agriculturii și Alimentației al României și Ministerul Federal al Alimentației, Agriculturii și Silviculturii al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul medical veterinar

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Convenția dintre Ministerul Agriculturii și Alimentației al României și Ministerul Federal al Alimentației. Agriculturii și Silviculturii al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul medical veterinar, semnată la București la 2 februarie 1995.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 16 august 1995 | Nr. 625.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Marcel Dinu, secretar de stat


Hotărâre pentru aprobarea listei societăților comerciale care se privatizează potrivit Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare

În temeiul art. 1 alin. (2) și al art. 17 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă lista societăților comerciale care se privatizează în baza Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare, potrivit anexei[1] care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - (1) Prefecturile vor lua măsuri ca toate consiliile locale comunale, orășenești și municipale, ale sectoarelor municipiului București și sectorului agricol Ilfov, precum și instituțiile și organismele implicate în procesul de urmărire a aplicării Legii nr. 55/1995, să înființeze, pană la 10 septembrie 1995, centre de afișare-consultare, de către cetățeni, a listei societăților comerciale care se privatizează.

(2) Numărul centrelor de afișare a listei cu societățile comerciale care se privatizează se va stabili astfel încât fiecare cetățean să aibă acces la consultarea acestora.

(3) Conducerile agenților economici cuprinși în lista societăților comerciale care se privatizează vor organiza, pană la 15 septembrie 1995, puncte de informare a cetățenilor, în vederea furnizării datelor necesare referitoare la situația economico-financiară a societăților comerciale respective.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 16 august 1995 | Nr. 626.

Contrasemnează:

Ministru de stat, președintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie și Reformă Economică, Mircea Coșea

Președintele Agenției Naționale pentru Privatizare, Iacob Zelenco

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Referințe

  1. Anexa se publică ulterior.