Monitorul Oficial 206/1995

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VII, Nr. issue::0206 - Partea I – Miercuri, 6 septembrie year::1995

Hotărâri ale Camerei Deputaților

Hotărâre privind demisia unui deputat

În temeiul art. 67 alin. (2) din Constituția României și al art. 186 din Regulamentul Camerei Deputaților,

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Camera Deputaților ia act de cererea de demisie, de la data de 15 august 1995, prezentată de domnul Mihail Viziru, deputat ales în Circumscripția electorală nr. 29 Olt, aparținând Grupului parlamentar socialist, și declară vacant locul de deputat deținut de acesta.

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase | București, 4 septembrie 1995 | Nr. 25.


Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat

În temeiul art. 67 alin. (1) din Constituția României, al art. 66 alin. (9) și al art. 68 alin. (3) din Legea nr. 68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și având în vedere Raportul Comisiei de validare,

Camera Deputaților hotărăște:

Articol unic. - Se validează mandatul de deputat al domnului Costel-Eugen Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 29 Olt, mandat devenit vacant ca urmare a demisiei domnului Mihail Viziru.

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase | București, 4 septembrie 1995 | Nr. 26.


Hotărâre pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților

În temeiul art. 61 alin. (2) din Constituția României și al art. 23 și 24 din Regulamentul Camerei Deputaților,

Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se aleg în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților următorii deputați:

  • Marțian Dan - Grupul parlamentar al Partidului Democrației Sociale din România
  • Ion Rațiu - Grupul parlamentar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și al Partidului Ecologist Român
  • Radu Mircea Berceanu - Grupul parlamentar al Partidului Democrat
  • Ioan Gavra - Grupul parlamentar al Partidului Unității Naționale Române.

Art. 2. - Se aleg în funcția de secretar al Camerei Deputaților următorii deputați:

  • Ovidiu Cameliu Petrescu - Grupul parlamentar al Partidului Democrației Sociale din România
  • Ladislau Borbely - Grupul parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România
  • Ioan Marinescu - Grupul parlamentar al Partidului România Mare
  • Raymond Luca - Grupul parlamentar al Partidului Liberal '93 și al Partidului Alianței Civice.

Art. 3. - Se aleg în funcția de chestor al Camerei Deputaților următorii deputați:

  • Emil Stoica - Grupul parlamentar al Partidului Democrației Sociale din România
  • Cristian Rădulescu - Grupul parlamentar al Partidului Democrat
  • Sorin Victor Lepșa - Grupul parlamentar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și al Partidului Ecologist Român
  • Mitică Bălăeț - Grupul parlamentar socialist.

Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase | București, 4 septembrie 1995 | Nr. 27.



Decrete

Decret privind înaintarea în grad, post-mortem, a unor generali-maiori și acordarea gradului de general-maior, post-mortem, unor colonei din Ministerul de Interne

În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 99 alin. (1) din Constituția României,

având în vedere propunerile ministrului de interne,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Se înaintează în gradul de general-locotenent, post-mortem, următorii generali-maiori:

  • Sandu Zamfir Ion-Eugen
  • Bunoaica Andrei Ion.

Art. 2. - Se acordă gradul de general-maior, post-mortem, următorilor coloneii:

  • Alexe Marin Mihai
  • Florea Gheorghe Aurel.

Președintele României, Ion Iliescu

În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituția României, contrasemnăm acest decret.
p. Prim-ministru, Florin Georgescu

București, 4 septembrie 1995 | Nr. 297.



Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea școlilor militare de ofițeri în institute militare de învățământ

Guvernul României hotărăște:

Art. I. - Hotărârea Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea școlilor militare de ofițeri în institute militare de învățământ se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 5 se modifică și se completează, având următorul cuprins:

"Art. 5. - Planurile de învățământ pentru formarea ofițerilor se elaborează de către specialiști din cadrul academiilor și al statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei cărora le sunt subordonate, se avizează de Ministerul Învățământului și se aprobă de șeful Statului Major General. Profilurile, specializările și direcțiile de aprofundare se stabilesc de către Ministerul Apărării Naționale.”

2. Articolul 6 se modifică și se completează, având următorul cuprins:

"Art. 6. - Comandanții academiilor categoriilor de forțe ale armatei sunt numiți în funcții de către ministrul apărării naționale, îndeplinind prerogativele militare și atribuțiile de președinți ai organelor colective de conducere a instituțiilor. Personalul de conducere este numit în funcții în baza normelor în vigoare pentru instituțiile de învățământ superior și potrivit criteriilor stabilite de Ministerul Apărării Naționale. Personalul didactic se compune din personalul didactic universitar și corpul instructorilor militari. Normele didactice și de structură pentru învățământ ale academiilor categoriilor de foițe ale armatei se stabilesc de către Ministerul Apărării Naționale, cu avizul Ministerului Învățământului. Numirea, promovarea și eliberarea din funcție a cadrelor didactice se efectuează de către statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, în conformitate cu prevederile legale pentru învățământul superior și cu criteriile stabilite de Ministerul Apărării Naționale. Pentru profesori și conferențiari, numirea și promovarea se pot face după atestarea acestora de către Ministerul Învățământului, la propunerea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.”

3. Articolul 7 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 7. - Absolvenților academiilor categoriilor de forțe ale armatei li se eliberează Diploma de licență și li se acordă titlul de ofițer licențiat în profilul știință militară și specializările stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale, prevăzute în planurile de învățământ."

4. Articolul 8 se modifică și se completează, având următorul cuprins:

"Art. 8. - Studenții militari pregătiți pentru Ministerul Apărării Naționale încheie angajamente scrise cu acest minister, prin care sunt obligați ca, după absolvirea academiei, să urmeze cursurile de specializare pentru prima funcție, iar, în continuare să îndeplinească serviciul militar activ timp de cel puțin 10 ani.

În cazul nerespectării angajamentului sau când este îndepărtat din academie ori trecut în rezervă pentru comiterea unor infracțiuni sau săvârșirea unor abateri disciplinare grave, care îl fac incompatibil cu calitatea de militar, precum și la cerere, studentul sau absolventul în cauză este obligat să restituie cheltuielile de întreținere pe timpul școlarizării, ținând cont de timpul servit.

Cheltuielile de întreținere cuprind cheltuielile efectuate cu hrana, echiparea, cazarea pe timpul studiilor și transportul pe timpul vacanțelor.”

5. Articolul 9 se modifică și se completează, având următorul cuprins:

"Art. 9 - Studenții militari îndepărtați din academie fără să fie trecuți în rezervă sunt trimiși în alte unități militare ale Ministerului Apărării Naționale pentru continuarea serviciului militar în termen, iar cei trecuți direct în rezervă primesc gradul militar, potrivit reglementărilor legale.

Studenții militari care, pentru motive medicale sau pentru alte motive neimputabile lor, nu mai pot urma cursurile academiilor, pot continua studiile în instituții civile de învățământ superior, prin transfer, în condițiile legii.”

6. Articolul 10 se modifică și va avea următorul cuprins:

"Art. 10. - Ofițerii în activitate, posesori ai diplomei care atestă absolvirea școlilor militare de ofițeri activi cu durata de 3 sau de 4 ani și care nu sunt absolvenți ai Academiei de Înalte Studii Militare, respectiv ai Academiei Militare, pot fi înmatriculați, la cerere, în academiile categoriilor de forțe ale armatei, în cel mult anul III de studii, învățământ fără frecvență, în vederea obținerii Diplomei de licență și a titlului de ofițer licențiat în condițiile stabilite de aceste instituții, cu respectarea prevederilor Legii învățământului."

7. Anexa nr. 1 se modifică în sensul că Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” se va numi Academia Trupelor de Uscat, iar Institutul Militar de Artilerie și Rachete Antiaeriene „General Bunescu” se va numi Academia Aviației și Apărării Antiaeriene.

Art. II. - (1) Institutul Militar de Intendență și Finanțe „Gheorghe Lazăr”, Institutul Militar de Tancuri "Mihai Viteazul”, Institutul Militar de Auto „Basarab I”, Institutul Militar de Artilerie și Geodezie „Ioan Vodă”, Institutul Militar de Radiolocație „Avram Iancu”, Institutul Militar de Geniu, Construcții și Căi Ferate „Panait Donici” și Institutul Militar de Transmisiuni „Decebal” urmează să-și înceteze activitatea în următorii 2 ani, după finalizarea studiilor de către studenții anilor III și IV.

(2) Institutul Militar de Aviație „Aurel Vlaicu” urmează să-și înceteze activitatea în următorii 3 ani, după finalizarea studiilor de către studenții anilor III, IV și V.

Art. III. - (1) Începând cu anul universitar 1995/1996, Academia Trupelor de Uscat și Academia Aviației și Apărării Antiaeriene funcționează având în pregătire studenți admiși pentru anul I, seria 1995/1999, și studenții anului II, seria 1994/1998, transferați de la institutele militare de învățământ prevăzute la art. II. care vor fi pregătiți în profilurile categoriilor de forțe ale armatei. Studenții din anii III și IV din institutele militare de învățământ superior care își schimbă denumirea în academii continuă pregătirea în armă, în structuri anexe subordonate comandanților academiilor respective.

(2) Absolvenților institutelor militare de învățământ superior și ai structurilor anexe ale academiilor de forțe ale armatei, care promovează examenul de licență, li se eliberează Diploma de licență și li se acordă titlul de ofițer licențiat conform planurilor de învățământ aprobate.

(3) Studiile pentru formarea ofițerilor în cele două academii se desfășoară prin învățământ de zi, cu durata de 4 ani, și prin învățământ fără frecvență pentru completarea studiilor de către ofițeri în activitate, absolvenți ai școlilor militare de ofițeri activi cu durata de 3 sau de 4 ani.

Art. IV. - Hotărârea Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea școlilor militare de ofițeri în institute militare de învățământ, cu modificările și completările ulterioare, se republică în Monitorul Oficial al României.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 11 august 1995 | Nr. 616.

Contrasemnează:

p. Ministrul apărării naționale, general-locotenent Florentin Popa, secretar de stat

p. Ministrul învățământului, Romulus Gheorghe Pop, secretar de stat


Hotărâre privind completarea prevederilor anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 369/1994

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Elevii premiați la olimpiadele internaționale organizate în străinătate beneficiază de premiile prevăzute la pct. 6 lit. d) din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 369 din 4 iulie 1994 privind organizarea și desfășurarea manifestărilor științifice studențești, a concursurilor pe obiecte de învățământ, pe meserii, cultural-artistice, tehnico-științifice și a campionatelor și concursurilor sportive școlare naționale și internaționale.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 23 august 1995 | Nr. 659.

Contrasemnează:

Ministrul învățământului, Liviu Maior

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind înlocuirea, remedierea sau restituirea contravalorii produselor care prezintă deficiențe de calitate

În temeiul art. 8 și al art. 58 lit. b) din Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, aprobată și modificată prin Legea nr. 11/1994, republicată,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Obiectul prezentei hotărâri îl constituie reglementarea răspunderii agenților economici care comercializează către populație produse nealimentare de uz curent, destinate consumului neproductiv individual sau colectiv și care nu sunt însoțite, la vânzare, de certificate de garanție.

Art. 2. - (1) Vânzătorul răspunde față de consumator, iar producătorul și importatorul față de vânzător, pentru deficiențele de calitate ale produselor nealimentare prevăzute în anexă, constatate după vânzarea acestora, cu excepția deficiențelor cauzate de nerespectarea, de către consumator, a instrucțiunilor de folosire și de păstrare.

(2) În sensul prezentei hotărâri, prin vânzător se înțelege:

  • persoana fizică care desfășoară o activitate de comercializare a produselor, ca o profesiune obișnuită;
  • persoana juridică care desfășoară o activitate de comercializare a produselor, potrivit actelor sale constitutive.

Art. 3. - Termenul stabilit pentru primirea reclamațiilor referitoare la calitatea produselor este de 30 de zile de la data vânzării acestora, exclusiv ziua depunerii reclamației.

Reclamația se depune la vânzător, care este obligat să o primească, dacă este depusă în acest termen.

Art. 4. - Data cumpărării se stabilește pe baza bonului de cumpărare pe care vânzătorul este obligat să-l emită și să-l predea consumatorului împreună cu produsul achiziționat sau pe baza altor mijloace care pot permite stabilirea datei și a locului de cumpărare.

Art. 5. - Reclamațiile consumatorilor se primesc numai dacă aceștia prezintă, împreună cu produsul reclamat, elementele necesare identificării, înscrise pe etichetă, ambalaj sau marcate pe produs, precum și bonul de cumpărare a acestuia.

Art. 6. - (1) Reclamațiile întemeiate vor fi rezolvate de vânzător prin înlocuirea imediată a produselor defecte cu altele de calitate corespunzătoare sau, în cazul când nu este posibilă înlocuirea, prin restituirea contravalorii acestora.

(2) Cu acordul consumatorului, vânzătorul poate să remedieze produsul defect în termen de cel mult 10 zile de la înregistrarea reclamației sau să-i ofere spre vânzare un alt produs, cu achitarea sau restituirea diferenței de valoare.

(3) În cazul reținerii produsului pentru remediere sau înlocuire, vânzătorul este obligat să elibereze consumatorului o dovadă care să conțină elementele de identificare a produsului reținut și termenul de soluționare a reclamației.

Art. 7. - Consumatorul nemulțumit de modul de rezolvare a reclamației sale poate să se adreseze, direct sau prin asociațiile pentru protecția consumatorilor, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor sau, după caz, instanțelor judecătorești competente.

Art. 8. - Pentru prevenirea comercializării în continuare a produselor cu deficiențe de calitate, după primirea reclamației, vânzătorul este obligat să elimine din stoc și de la vânzare produsele cu deficiențe similare.

Art. 9. - Prevederile prezentei hotărâri nu se aplică produselor de folosință îndelungată care, potrivit dispozițiilor legale, se comercializează numai însoțite de certificat de garanție, precum și produselor care se vând în regim de solduri sau celor declarate uzate.

Art. 10. - Cheltuielile legate de înlocuirea produselor defecte, de remedierea sau de restituirea contravalorii acestora vor fi suportate de vânzător și recuperate de la producător sau, după caz, importator, dacă prin contract nu s-a stabilit altfel.

Art. 11. - (1) Constituie contravenții nerespectarea prevederilor art. 3, 4, 6 și 8 din prezenta hotărâre, dacă faptele nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracțiuni și se sancționează cu amenda de la 50.000 lei la 250.000 lei, pentru persoane fizice cu atribuții de execuție, și de la 100.000 lei la 500.000 lei, pentru persoanele din conducerea executivă a agenților economici prevăzuți la art. 1 al prezentei hotărâri. Contravențiilor le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor.

(2) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor.

Art. 12. - Prezenta hotărâre intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României.

Art. 13. - La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, H.C.M. nr. 1.826/1967, precum și orice alte dispoziții contrare se abrogă.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 24 august 1995 | Nr. 665.

Contrasemnează:

p. Ministrul industriilor, Alexandru Stănescu, secretar de stat

Ministrul comerțului, Petru Crișan

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, Gheorghe Țiplica, secretar de stat


Anexă

Grupa de produse Deficiențe pentru care se pot aplica măsuri de înlocuire, remediere sau restituire a contravalorii produselor
1. Fire și țesături textile Fire neuniforme, culoare nefixată; rezistență slabă a vopsirilor și a imprimeurilor
2. Lenjerie de corp și de pat Decolorare prin spălare sau prin frecare; modificări dimensionale peste limitele admise
3. Tricotaje Cedarea sau migrarea coloranților; modificarea dimensională peste limitele admise; cusături desfăcute sau ochiuri scăpate
4. Confecții textile Migrarea colorantului; termocolare necorespunzătoare a detaliilor
5. Confecții din piele și din blană Rezistență necorespunzătoare a cusăturilor; vopsiri fixate necorespunzător; detalii cu rezistență scăzută la rupere
6. Încălțăminte de uz general Fețe și căptușeli cu rezistență slabă a vopsirii și a îmbinărilor; tălpi dezlipite sau crăpate; deformări
7. Articole de marochinărie Închizătoare și accesorii metalice defecte sau cu acoperiri nerezistente; migrarea coloranților; rame și curele de susținere insuficient consolidate
8. Articole de galanterie, pasmanterie, mercerie Fire neuniforme; rezistență scăzută la vopsire
9. Articole textile de uz gospodăresc (pături, prosoape, covoare, perdele, huse, mușama, țesături decorative, fețe de masă din pvc., folii din pvc., ambalaje textile) Rezistență scăzută a vopsirii și la frecare
10. Articole școlare și de papetărie Foi lipsă, duble, inversate, retipărite sau străine de produs; neuniformitatea urmei lăsate pe hârtie; zgârieturi, întreruperi
11. Sticlărie, porțelan și ceramică de menaj Foi lipsă sau luciu nefixat
12. Articole de uz casnic (vase de uz casnic din tablă și din fontă, tacâmuri, cuțite, ustensile de bucătărie) Exfolierea acoperirilor; accesorii insuficient consolidate
13. Anvelope și camere de aer auto-moto-velo Desprinderi sau tendințe de desprinderi în zonele de îmbinare a flancurilor cu banda de rulare sau în zona talonului; crăpături pe flancuri; uzura avansată a benzii de rulare
Desprinderea în zona de îmbinare a capetelor camerelor de aer sau a valvei
14. Corpuri de iluminat (lustre, veioze, lampadare) Defectare sub durata minimă de funcționare declarată de producători
Legături electrice interne întrerupte, îmbinări nerezistente
15. Articole și echipament sportiv și de agrement Desprinderi ale elementelor componente, exfolieri ale peliculei protectoare, excentricități, deformări remanente


Hotărâre privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 426/1995 cu privire la asigurarea surselor de creditare pentru preluarea, la fondul de consum, semințe și furaje, a cantităților de grâu contractate și de orz, din producția anului 1995

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Prevederile articolului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 426/1995 se completează astfel:

"În limita cantităților de orz prevăzute a se achiziționa și a creditelor bancare destinate în acest scop, complexele zootehnice și fabricile de nutrețuri combinate pot prelua, pentru asigurarea furajării efectivelor de animale, cantități echivalente de grâu cu calități inferioare celor ale grâului de panificație.

La fondul de consum se vor putea prelua și cantități de grâu pentru panificație necontractate, condiționat de nedepășirea cantității totale contractate, a limitei creditelor bancare cu această destinație și a prevederilor cuprinse în bugetul Ministerului Agriculturii și Alimentației pentru primele care se acordă producătorilor agricoli care livrează la fondul de consum grâu pentru panificație.”

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 24 august 1995 | Nr. 675.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației Valeriu Tabără

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 172/1995

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 172/1995 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 13/1995 privind unele măsuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome și a societăților comerciale cu capital majoritar de stat, de întărire a disciplinei financiare și de îmbunătățire a decontărilor în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 62 din 4 aprilie 1995, se completează după cum urmează:

  • În anexa hotărârii, la articolul 22 din ordonanță, după alineatul 2 al normelor se introduc alineatele 3-6, având următorul cuprins:

"Prevederile art. 22 lit. b) se aplică numai în cazul personalului disponibilizat în baza programelor de restructurare și redresare financiară aprobate și care îndeplinește următoarele condiții:

  1. a realizat o vechime în muncă în aceeași unitate de minimum 12 luni, pe baza unui contract de muncă pe durată nedeterminată;
  2. vechimea minimă prevăzută la pct. 1 a fost realizată în ultimele 12 luni înainte de disponibilizare.
    Această condiție se consideră a fi îndeplinită și în cazul în care vechimea de 12 luni este realizată prin însumarea perioadelor lucrate în aceeași unitate, înainte și după unele întreruperi în activitate, determinate de cauze independente de voința salariatului, cum sunt: satisfacerea serviciului militar obligatoriu, concediu pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de un an a acestuia, trecerea în șomaj;
  3. nu se află în situația de a fi trecut la pensie pentru limită de vârstă, potrivit legii.

Salariul de bază net realizat în ultima lună, în funcție de care se determină suma prevăzută la art. 22 lit. b), se consideră a fi - atât pentru personalul salarizat în regie, cât și pentru personalul salarizat potrivit altor forme de salarizare - salariul de bază brut din luna anterioară disponibilizării, corespunzător programului de 170 de ore în medie pe lună, înscris în carnetul de muncă, potrivit încadrării, din care se scade impozitul aferent salariului respectiv.

La desfacerea contractului individual de muncă, persoanelor disponibilizate conform programelor de restructurare și redresare financiară ale agenților economici prevăzuți la art. 2 din ordonanță li se va menționa în carnetul de muncă dacă au beneficiat de suma prevăzută la art. 22 lit. b).

Persoanele menționate la alineatul precedent pot beneficia o singură dată de suma prevăzută la art. 22 lit. b).”

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 august 1995 | Nr. 681.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu


Hotărâre privind normarea parcului de autoturisme și a consumului de carburanți pentru activități specifice desfășurate de unitățile bugetare care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației

În temeiul prevederilor anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 63/1994, aprobată prin Legea nr. 13/1995,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Normele de dotare cu autoturisme pentru activități specifice ale unităților bugetare care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației sunt prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Consumurile lunare de carburanți pentru autoturismele din dotarea unităților sus-menționate sunt cele prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art. 3. - Autoturismele aflate în dotarea unităților respective, peste numărul maxim ce rezultă din aplicarea normelor prevăzute în anexa nr. 1, vor fi disponibilizate și valorificate de acestea conform prevederilor legale.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 1 septembrie 1995 | Nr. 689.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexa nr. 1

Normarea parcului de autoturisme pentru activități specifice, care pot fi folosite de unitățile bugetare ce funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației

Nr. crt. Denumirea unității Limita maximă (numărul de autoturisme pe unitate)
I. Direcțiile generale pentru agricultură și alimentație județene și a municipiului București 3
II. Direcțiile sanitare/veterinare județene și a municipiului București 1
III. Centrul Național de Reproducție și Selecție a Animalelor 1
IV. Laboratorul Central pentru Carantină Fitosanitară 1
V. Laboratorul Central pentru Controlul Alimentelor de Origine Animală 1
Unități subordonate:
1. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Arad 1
2. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră București 1
3. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Bihor 1
4. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Brăila 1
5. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Botoșani 1
6. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Caraș-Severin 1
7. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Călărași 1
8. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Constanța 1
9. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Dolj 1
10. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Galați 1
11. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Giurgiu 1
12. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Iași 1
13. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Mehedinți 1
14. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Satu Mare 1
15. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Suceava 1
16. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Timiș 1
17. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Teleorman 1
18. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Tulcea 1
19. Inspectoratul de Poliție Sanitară Veterinară de Frontieră Vaslui 1
VI. Laboratorul Central de Control Științific al Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar 1
VII. Comisia de Stat pentru Încercarea și Omologarea Soiurilor 1
VIII. Unități bugetare subordonate direcțiilor generale pentru agricultură și alimentație județene și a municipiului București:
a) Inspectorate pentru protecția plantelor și carantină fitosanitară 1
b) Inspectorate pentru controlul calității semințelor și materialului săditor 1
c) Oficii de cadastru și organizare a teritoriului 4
d) Oficii de reproducție și selecție a animalelor 2


Notă:

Mijloacele de transport mărfuri și cele speciale destinate unor activități specifice nu constituie obiectul prezentei hotărâri.


Anexa nr. 2

Consumuri normate lunar pentru autoturismele destinate activităților specifice desfășurate de unitățile bugetare care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației

Nr. crt. Denumirea unității Litri/autoturism
1. Unități bugetare din subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației 150
2. Unități bugetare subordonate direcțiilor generale pentru agricultură și alimentație județene și a municipiului București (Fac excepție oficiile de cadastru și organizare a teritoriului, care au câte 200 litri/autoturism) 150