Monitorul Oficial 212/1995
Monitorul Oficial al României
Anul VII, Nr. issue::0212 - Partea I - Luni, 18 septembrie year::1995
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre privind transmiterea unei părți dintr-un imobil situat în județul Bacău în proprietatea publică a statului și în administrarea Fondului Proprietății de Stat
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă transmiterea, cu titlu gratuit, a unei părți din imobilul compus din construcții în suprafață de 524 m2 și terenul aferent, situat în municipiul Bacău, str. Nicolae Bălcescu nr. 5, județul Bacău, din patrimoniul Societății Comerciale „Meta-Tex-Combac” - S.A. Bacău în proprietatea publică a statului și în administrarea Fondului Proprietății de Stat.
Art. 2. - Capitalul social al Societății Comerciale „Meta-Tex-Combac” - S.A. Bacău se micșorează cu valoarea de intrare a imobilului transmis potrivit art. 1, fără diminuarea capitalului social al Fondului Proprietății Private II - Moldova.
Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Contrasemnează: Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, |
Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție gaze naturale în comuna Vernești, cu satele componente Vernești, Cândești, Nișcov și Zorești, județul Buzău”
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție gaze naturale în comuna Vernești, cu satele componente Vernești, Cândești, Nișcov și Zorești, județul Buzău", prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.
Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.
Contrasemnează: p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Rășinari, județul Sibiu”
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în comuna Rășinari, județul Sibiu”, prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.
Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de de investiții aprobate potrivit legii.
Contrasemnează: p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Canalizare și stație de epurare în comuna Glimboca, județul Caraș-Severin”
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Canalizare și stație de epurare în comuna Glimboca, județul Caraș-Severin”, prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.
Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de de investiții aprobate potrivit legii.
Contrasemnează: p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție gaze naturale în orașul Videle - Etapa a IV-a - cartierele Cartojanca, Furculești, Tămășești, Fotăchești și Coșoaia, județul Teleorman”
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Rețele de distribuție gaze naturale în orașul Videle - Etapa a IV-a - cartierele Cartojanca, Furculești, Tămășești, Fotăchești și Coșoaia, județul Teleorman”, prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.
Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de de investiții aprobate potrivit legii.
Contrasemnează: p. Ministru de stat, ministrul finanțelor, |
Hotărâre privind aprobarea Acordului dintre Ministerul Comerțului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Lituania cu privire la colaborarea comercial-economică pe anul 1995
- Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă Acordul dintre Ministerul Comerțului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Lituania cu privire la colaborarea comercial-economică pe anul 1995, semnat la București la 15 iunie 1995.
Contrasemnează: Ministrul comerțului, |
Hotărâre privind transmiterea unui imobil situat în comuna Șugag, județul Alba, în administrarea Episcopiei Ortodoxe Române Alba Iulia
- Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Se aprobă transmiterea imobilului proprietate publică a statului, situat în comuna Șugag, județul Alba, având datele de identificare prevăzute în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, din patrimoniul Regiei Autonome de Electricitate „Renel” - Filiala Electrocentrale Sebeș, în administrarea Episcopiei Ortodoxe Române Alba Iulia, pentru Mânăstirea Ortodoxă Română Oașa, județul Alba.
Art. 2. - Patrimoniul Regiei Autonome de Electricitate „Renel” - Filiala Electrocentrale Sebeș se diminuează cu valoarea imobilului prevăzut la art. 1, reevaluată conform prevederilor legale.
Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului transmis potrivit art. 1 se face pe bază de protocol, încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.
Contrasemnează: Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, |
Anexă
a imobilului situat în comuna Șugag, județul Alba
Adresa | Persoana juridică de la care se transmite | Persoana juridică la care se transmite în administrare | Caracteristici tehnice |
Comuna Șugag | Regia Autonomă de Electricitate „Renel” București - Filiala Electrocentrale Sebeș | Episcopia Ortodoxă Română Alba Iulia | Clădire P + 1, în suprafață construită: parter - 134,48 m2 etaj I - 134,48 m2 |
Hotărâre privind transmiterea unui teren situat în municipiul Piatra-Neamț, județul Neamț, în administrarea Ministerului Agriculturii și Alimentației
- Guvernul României hotărăște:
Articol unic. - Se aprobă transmiterea, pe durata existenței construcției, a terenului proprietate privată, în suprafață de 860 m2, situat în municipiul Piatra-Neamț, strada Mihai Eminescu nr. 26, județul Neamț, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamț, județul Neamț, în administrarea Ministerului Agriculturii și Alimentației, în vederea realizării construcției sediului Direcției generale pentru agricultură și alimentație și al Oficiului de cadastru și organizarea teritoriului din județul Neamț.
Contrasemnează: Ministrul agriculturii și alimentației, |
Acte ale organelor de specialitate ale administrației publice centrale
Ministerul Finanțelor
Ordin privind lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont seria D1 95.12.28
- Ministru de stat, ministrul finanțelor,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
- în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică, ale art. 21 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995 și ale Convenției nr. 20.169/1994, încheiată între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României,
- emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont, numite certificate de trezorerie, seria D1 95.12.28, garantată de stat, în valoare nominală de nu mai mult de 283.098.667.932 lei.
Art. 2. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se efectuează prin Banca Națională a României, care acționează în calitate de agent al statului, de plată, înregistrare și transfer.
Art. 3. - Data emisiunii este joi, 28 septembrie 1995, cu scadență joi, 28 decembrie 1995.
Art. 4. - Prețul titlului de stat cu discont este de nu mai puțin de 9,1659 milioane lei la 10 milioane lei valoare nominală, corespunzător unui randament de 36%, determinat după formula:
- <math> \text{P} = \frac {360}{\text{Y} \times \text{D} + 360} \times 100 </math>
în care:
- P = prețul titlului de stat cu discont;
- Y = randamentul (rata profitului %);
- D = numărul de zile până la scadență.
Art. 5. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se va face prin subscripție publică. Certificatele de trezorerie pot fi cumpărate de către societăți bancare din România în nume propriu sau în numele clienților lor.
Cererile de subscriere se depun la Banca Națională a României până marți, 26 septembrie 1995.
După închiderea subscrierii, dar în aceeași zi, participanții vor fi informați asupra acceptării sau neacceptării totale sau parțiale a cererilor depuse.
Art. 6. - Plata certificatelor de trezorerie subscrise se va face la data emisiunii, respectiv joi, 28 septembrie 1995, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Națională a României, cu suma reprezentând prețul inițial (valoare inițială) al certificatelor de trezorerie cumpărate.
Răscumpărarea certificatelor de trezorerie se va face la data scadenței, respectiv joi, 28 decembrie 1995, prin creditarea contului deținătorului cu suma reprezentând valoarea nominală a certificatelor de trezorerie deținute.
Art. 7. - Certificatele de trezorerie nu se emit în formă fizică. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Națională a României, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anunțată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.
Art. 8. - Prezenta emisiune nu beneficiază de facilități fiscale.
Art. 9. - Direcția generală creanțe și angajamente interne și externe ale statului din Ministerul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Florin Georgescu,
- București, 15 septembrie 1995 | Nr. 1.702.
Ordin privind lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont seria D2 95.12.29
- Ministru de stat, ministrul finanțelor,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
- în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică, ale art. 21 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995 și ale Convenției nr. 20.169/1994, încheiată între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României,
- emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont, numite certificate de trezorerie, seria D2 95.12.29, garantată de stat, în valoare nominală de nu mai mult de 325.992.070.454 lei.
Art. 2. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se efectuează prin Banca Națională a României, care acționează în calitate de agent al statului, de plată, înregistrare și transfer.
Art. 3. - Data emisiunii este vineri, 29 septembrie 1995, cu scadență vineri, 29 decembrie 1995.
Art. 4. - Prețul titlului de stat cu discont este de nu mai puțin de 9,1659 milioane lei la 10 milioane lei valoare nominală, corespunzător unui randament de 36%, determinat după formula:
- <math> \text{P} = \frac {360}{\text{Y} \times \text{D} + 360} \times 100 </math>
în care:
- P = prețul titlului de stat cu discont;
- Y = randamentul (rata profitului %);
- D = numărul de zile până la scadență.
Art. 5. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se va face prin subscripție publică. Certificatele de trezorerie pot fi cumpărate de către societăți bancare din România în nume propriu sau în numele clienților lor.
Cererile de subscriere se depun la Banca Națională a României până miercuri, 27 septembrie 1995.
După închiderea subscrierii, dar în aceeași zi, participanții vor fi informați asupra acceptării sau neacceptării totale sau parțiale a cererilor depuse.
Art. 6. - Plata certificatelor de trezorerie subscrise se va face la data emisiunii, respectiv vineri, 29 septembrie 1995, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Națională a României, cu suma reprezentând prețul inițial (valoare inițială) al certificatelor de trezorerie cumpărate.
Răscumpărarea certificatelor de trezorerie se va face la data scadenței, respectiv vineri, 29 decembrie 1995, prin creditarea contului deținătorului cu suma reprezentând valoarea nominală a certificatelor de trezorerie deținute.
Art. 7. - Certificatele de trezorerie nu se emit în formă fizică. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Națională a României, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anunțată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.
Art. 8. - Prezenta emisiune nu beneficiază de facilități fiscale.
Art. 9. - Direcția generală creanțe și angajamente interne și externe ale statului din Ministerul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Florin Georgescu,
- București, 15 septembrie 1995 | Nr. 1.703.
Ordin privind lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont seria D2 96.01.10
- Ministru de stat, ministrul finanțelor,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
- în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică, ale art. 21 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995 și ale Convenției nr. 20.169/1994, încheiată între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României,
- emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont, numite certificate de trezorerie, seria D2 96.01.10, garantată de stat, în valoare nominală de nu mai mult de 49.640.515.389 lei.
Art. 2. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se efectuează prin Banca Națională a României, care acționează în calitate de agent al statului, de plată, înregistrare și transfer.
Art. 3. - Data emisiunii este miercuri, 11 octombrie 1995, cu scadență miercuri, 10 ianuarie 1996.
Art. 4. - Prețul titlului de stat cu discont este de nu mai puțin de 9,1659 milioane lei la 10 milioane lei valoare nominală, corespunzător unui randament de 36%, determinat după formula:
- <math> \text{P} = \frac {360}{\text{Y} \times \text{D} + 360} \times 100 </math>
în care:
- P = prețul titlului de stat cu discont;
- Y = randamentul (rata profitului %);
- D = numărul de zile până la scadență.
Art. 5. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se va face prin subscripție publică. Certificatele de trezorerie pot fi cumpărate de către societăți bancare din România în nume propriu sau în numele clienților lor.
Cererile de subscriere se depun la Banca Națională a României până luni, 9 octombrie 1995.
După închiderea subscrierii, dar în aceeași zi, participanții vor fi informați asupra acceptării sau neacceptării totale sau parțiale a cererilor depuse.
Art. 6. - Plata certificatelor de trezorerie subscrise se va face la data emisiunii, respectiv 11 octombrie 1995, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Națională a României, cu suma reprezentând prețul inițial (valoare inițială) al certificatelor de trezorerie cumpărate.
Răscumpărarea certificatelor de trezorerie se va face la data scadenței, respectiv 10 ianuarie 1996, prin creditarea contului deținătorului cu suma reprezentând valoarea nominală a certificatelor de trezorerie deținute.
Art. 7. - Certificatele de trezorerie nu se emit în formă fizică. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Națională a României, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anunțată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.
Art. 8. - Prezenta emisiune nu beneficiază de facilități fiscale.
Art. 9. - Direcția generală creanțe și angajamente interne și externe ale statului din Ministerul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Florin Georgescu,
- București, 15 septembrie 1995 | Nr. 1.704.
Ordin privind lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont seria D2 96.01.18
- Ministru de stat, ministrul finanțelor,
- în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
- în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică, ale art. 21 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995 și ale Convenției nr. 20.169/1994, încheiată între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României,
- emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat cu discont, numite certificate de trezorerie, seria D2 96.01.18, garantată de stat, în valoare nominală de nu mai mult de 244.753.844.486 lei.
Art. 2. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se efectuează prin Banca Națională a României, care acționează în calitate de agent al statului, de plată, înregistrare și transfer.
Art. 3. - Data emisiunii este joi, 19 octombrie 1995, cu scadență joi, 18 ianuarie 1996.
Art. 4. - Prețul titlului de stat cu discont este de nu mai puțin de 9,1765 milioane lei la 10 milioane lei valoare nominală, corespunzător unui randament de 35,5%, determinat după formula:
- <math> \text{P} = \frac {360}{\text{Y} \times \text{D} + 360} \times 100 </math>
în care:
- P = prețul titlului de stat cu discont;
- Y = randamentul (rata profitului %);
- D = numărul de zile până la scadență.
Art. 5. - Lansarea emisiunii de titluri de stat se va face prin subscripție publică. Certificatele de trezorerie pot fi cumpărate de către societăți bancare din România în nume propriu sau în numele clienților lor.
Cererile de subscriere se depun la Banca Națională a României până marți, 17 octombrie 1995.
După închiderea subscrierii, dar în aceeași zi, participanții vor fi informați asupra acceptării sau neacceptării totale sau parțiale a cererilor depuse.
Art. 6. - Plata certificatelor de trezorerie subscrise se va face la data emisiunii, respectiv joi, 19 octombrie 1995, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Națională a României, cu suma reprezentând prețul inițial (valoare inițială) al certificatelor de trezorerie cumpărate.
Răscumpărarea certificatelor de trezorerie se va face la data scadenței, respectiv joi, 18 ianuarie 1996, prin creditarea contului deținătorului cu suma reprezentând valoarea nominală a certificatelor de trezorerie deținute.
Art. 7. - Certificatele de trezorerie nu se emit în formă fizică. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Națională a României, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anunțată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.
Art. 8. - Prezenta emisiune nu beneficiază de facilități fiscale.
Art. 9. - Direcția generală creanțe și angajamente interne și externe ale statului din Ministerul Finanțelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Florin Georgescu,
- București, 15 septembrie 1995 | Nr. 1.705.