Monitorul Oficial 294/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0294 - Partea I - Marți, 18 octombrie year::1994

Ordonanțe ale Guvernului României

Ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1994

În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituția României,
Guvernul României adoptă următoarea ordonanță de urgență:

Art. 1. - La venituri, comparativ cu nivelurile prevăzute în Legea bugetului de stat pe anul 1994 nr. 36/1994, se aprobă următoarele influențe:

- miliarde lei -
Venituri - total -56,2
1. Venituri curente -59,1
  a) venituri fiscale -395,8
    din care:
    - impozite directe -27,0
    - impozite indirecte -368,8
  b) venituri nefiscale +336,7
2. Venituri din capital +2,9

Art. 2. - La cheltuieli, comparativ cu nivelurile prevăzute în Legea nr. 36/1994, se aprobă următoarele influențe:

- miliarde lei -
Cheltuieli - total -180,6
din care:
1. Cheltuieli curente -187,9
  1.1. Cheltuieli de personal +109,2
  1.2. Cheltuieli materiale și servicii +34,3
  1.3. Subvenții și transferuri -104,8
    1.3.1. Subvenții pentru instituții publice -0,9
    1.3.2. Subvenții pe produse și activități +36,4
    1.3.3. Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif -178,6
    1.3.4. Prime acordate producătorilor agricoli -87,1
    1.3.5. Transferuri +125,4
  1.4. Dobânzi aferente datoriei publice -242,8
  1.5. Sume prevăzute în poziții globale ca rezerve +16,2
2. Cheltuieli de capital +16,9
3. Împrumuturi -3,9
  3.1. Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenții bilaterale și acorduri interguvernamentale -3,9
4. Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora -5,7
  4.1. Rambursări de credite externe +4,8
  4.2. Plăți de dobânzi și comisioane -10,5

Cheltuielile de personal, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanță, includ și influențele din îmbunătățirea coeficienților de ierarhizare a salariilor de bază pentru personalul din sectorul bugetar.

În cadrul cheltuielilor de personal aprobate pentru anul 1994, ordonatorii de credite pot asigura și plata premiilor anuale, în condițiile prevăzute de reglementările legale în vigoare.

În vederea încadrării în nivelul cheltuielilor de personal pe anul 1994, începând cu data de 1 noiembrie 1994 se amână ocuparea posturilor vacante existente în cadrul numărului mediu de personal finanțat pe anul 1994, stabilit prin Legea nr. 36/1994, actualizat cu modificările aprobate potrivit dispozițiilor legale, precum și a celor care devin vacante după această dată, cu excepția organelor autorității judecătorești și Ministerului Justiției.

Influențele privind cheltuielile de capital se vor repartiza pe obiectivele și lucrările cuprinse în listele anexe la Legea nr. 36/1994 de către ordonatorii principali de credite, corespunzător cu derularea procesului investițional. Listele de investiții astfel modificate se vor prezenta de către ordonatorii principali de credite la băncile finanțatoare, cu avizul Ministerului Finanțelor.

Listele de investiții modificate, anexe la bugetele locale, se aprobă de autoritățile publice locale cu avizul organelor teritoriale ale Ministerului Finanțelor.

Modificarea listelor de investiții în condițiile prevederilor art. 28 din Legea nr. 36/1994 se poate efectua până la 30 noiembrie 1994.

Art. 3. - Cheltuielile pentru acțiunile social-culturale prevăzute în bugetul de stat pe anul 1994 se majorează cu suma de 163,4 miliarde lei pentru cheltuieli de personal și cu 32,6 miliarde lei pentru cheltuieli materiale și servicii și se diminuează cu 4,0 miliarde lei pentru cheltuieli de capital.

În vederea încadrării în noile niveluri aprobate pentru cheltuielile de personal în domeniile învățământului și sănătății, ministerele respective vor proceda la punerea în aplicare a programului de reformă în aceste domenii.

Art. 4. - Cheltuielile pentru apărarea țării se diminuează cu 18,4 miliarde lei, iar cheltuielile pentru ordinea publică cu 42,2 miliarde lei.

Art. 5. - Cheltuielile pentru autoritățile publice se diminuează cu 56,0 miliarde lei, din care pentru:

- miliarde lei -
- Senat -3,5
- Camera Deputaților -2,5
- autoritatea judecătorească -35,4
- autoritatea executivă -13,9

Art. 6. - Cheltuielile bugetului de stat pentru domeniul economic se majorează cu 31,3 miliarde lei, iar în structură se majorează cu 4,0 miliarde lei pentru cheltuieli de personal, 62,5 miliarde lei pentru cheltuieli materiale și servicii, 32,8 miliarde lei pentru cheltuieli de capital și se diminuează cu 62,3 miliarde lei pentru subvenții și transferuri.

Pe acțiuni economice, aceste influențe se repartizează astfel:

- miliarde lei -
- industria extractivă, energetică, metalurgică, chimică și alte subramuri ale industriei +68,6
- agricultură, silvicultură, ape, mediu înconjurător -4,8
- transporturi și comunicații -21,8
- alte acțiuni economice -10,7

Sumele alocate pentru aplicarea Legii nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli sunt de 560,5 miliarde lei.

Art. 7. - Suma de 10,0 miliarde lei, prevăzută conform art. 20 lit. b) din Legea nr. 36/1994, pentru asigurarea, în numele și în contul statului, a creditelor de export acordate în anul 1994, se poate utiliza pentru stabilizarea ratei dobânzii la creditele pe termen scurt și mediu acordate de Banca de Export-Import a României - S.A. și de băncile comerciale în anii 1993 și 1994 pentru producția de export și pentru exportul de mașini, utilaje, instalații complexe și executarea de obiective în străinătate, precum și pentru alte exporturi creditate pe termen scurt potrivit prevederilor legale.

Art. 8. - Deficitul bugetului de stat pe anul 1994 se stabilește în sumă de 1.754,0 miliarde lei.

Sinteza modificărilor bugetului de stat, la venituri, pe capitole și subcapitole, iar la cheltuieli pe acțiuni, pe anul 1994, este prezentată în anexa nr. 1.

Sinteza modificărilor cheltuielilor bugetului de stat pe anul 1994, cu detalierea pe articole de cheltuieli, este prezentată în anexa nr. 2.

Art. 9. - Cheltuielile bugetului de stat pe anul 1994, pe ministere și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, modificate, precum și subvențiile din bugetele acestora pentru completarea veniturilor proprii ale instituțiilor publice la care finanțarea cheltuielilor de funcționare și investiții se asigură din venituri extrabugetare și din alocații de la bugetul de stat, potrivit legii, sunt prezentate în anexa nr. 3[1].

Art. 10. - Prevederile art. 23 din Legea nr. 36/1994 se modifică astfel: „În vederea respectării deficitului bugetului de stat în limita aprobată, diferența dintre creditele bugetare anuale, astfel cum sunt modificate prin prezenta ordonanță, și creditele bugetare deschise pentru primele 10 luni din acest an se blochează în proporție de 50%. Aceste fonduri nu pot fi angajate și utilizate de către ordonatorii principali de credite decât după deblocarea acestora cu aprobarea primului-ministru, pe baza cererilor justificate ale ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finanțelor, în funcție de gradul de realizare a veniturilor bugetului de stat.

Sunt exceptate de la prevederile alineatului precedent următoarele cheltuieli: alocațiile de stat și alte ajutoare pentru copii, pensiile, ajutoarele și indemnizațiile acordate potrivit legii, bursele pentru elevi și studenți, cheltuielile de personal, dobânzile aferente datoriei publice, fondurile de rezervă prevăzute în bugetul de stat, sumele destinate promovării și sprijinirii exportului".

Art. 11. - Ordonatorii principali de credite au obligația de a analiza lunar necesitatea menținerii unor credite bugetare pentru care, în baza unor dispoziții legale sau altor cauze, sarcinile au fost desființate sau amânate și de a propune anularea sau reducerea lor pentru majorarea Fondului de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Prin hotărâre a Guvernului, economiile realizate în condițiile alineatului precedent se vor aloca Ministerului Industriilor pentru finanțarea cheltuielilor de capital la obiectivul „Centrala Nuclearo-electrică Cernavodă - Unitatea 1", în vederea punerii în funcțiune a acestui obiectiv.

Art. 12. - Sumele defalcate din impozitul pe salarii, repartizate pe județe, municipiul București și sectorul agricol Ilfov, sunt prezentate în anexa nr. 4.

Limitele minime pe acțiuni pentru asigurarea finanțării cheltuielilor materiale și a celor privind prestările de servicii, cu excepția medicamentelor și materialelor sanitare aferente unităților sanitare, precum și a cheltuielilor aferente acțiunii de asistență socială, pe județe, municipiul București și sectorul agricol Ilfov, sunt prevăzute în anexa nr. 5.

Art. 13. - Transferurile din bugetul de stat către bugetele locale se repartizează pe județe, municipiul București și sectorul agricol Ilfov potrivit anexei nr. 6, fiind prevăzute cu afectație specială, astfel:

  • pentru asigurarea protecției sociale vizând energia termică livrată populației, la care prețul cu ridicata al producătorilor cumulat cu tariful de distribuție depășește nivelul maxim al prețului de livrare stabilit pentru populație, și numai pentru distribuția aferentă energiei termice livrate de Regia Autonomă de Electricitate „Renel" pentru populație, precum și pentru asigurarea funcționalității serviciilor de transport urban în comun, de călători, potrivit dispozițiilor legale, care pot fi acoperite, în completare, și din venituri proprii și din sume defalcate din impozitul pe salarii;
  • pentru cheltuielile de capital la obiectivele și lucrările de investiții noi sau în continuare, de natura celor prevăzute în anexa nr. 7 la Legea nr. 36/1994, integral sau în completarea surselor proprii, a altor fonduri legal constituite pentru finanțarea unor astfel de investiții și a alocațiilor aprobate cu această destinație prin bugetele locale.

Art. 14. - Prevederile art. 24 alin. 2 din Legea nr. 36/1994 se modifică astfel: „Sumele încasate din avansuri și din ratele lunare ale prețului pentru locuințele construite din fondurile statului și vândute persoanelor fizice care la data vânzării-cumpărării aveau calitatea de chiriași se varsă integral la bugetele municipiilor, orașelor sau comunelor pe teritoriul cărora se află situate locuințele respective, potrivit prevederilor Legii nr. 76/1994 pentru modificarea și completarea Legii nr. 85/1992 privind vânzarea de locuințe și spații cu altă destinație construite din fondurile statului și din fondurile unităților economice sau bugetare de stat".

Art. 15. - În vederea continuării lucrărilor la autostrada București-Fetești și pentru realizarea programului contractat cu antreprenorii, Banca Națională a României disponibilizează din profitul net realizat pe primul semestru al anului 1994 suma de 44 miliarde lei pe care o pune la dispoziția Ministerului Transporturilor pentru efectuarea plăților la lucrările nedecontate, precum și a celor în curs de execuție.

De asemenea, Banca Națională a României alocă din profitul net realizat în anul 1994 suma de 10,0 miliarde lei pentru următoarele cheltuieli:

  • procurarea unor materiale, piese de schimb și alte cheltuieli curente, precum și achiziționarea din import de aparatură și utilaje de către Societatea Română de Radiodifuziune, în sumă de 4,0 miliarde lei;
  • continuarea unor lucrări de investiții social-culturale (cămine, cantină studențească și sală de sport) de către Academia de Studii Economice, în sumă de 4,0 miliarde lei;
  • asigurarea fondurilor necesare aprovizionării cu apă a municipiului Zalău, în sumă de 2,0 miliarde lei.

Banca Națională a României alocă din profitul net realizat în anul 1994 suma de 77.438,9 milioane lei în aplicarea Ordonanței Guvernului nr. 1/1994 privind acoperirea financiară a unor cheltuieli rămase neregularizate prin preluarea lor la datoria publică internă, reprezentând restituiri de dobânzi plătite de agenții economici la credite pentru investiții sistate, plata către agenții economici a influențelor nefavorabile din modificarea cursului valutar, nealinierea prețurilor de livrare interne la prețurile modificate ale materiilor prime din import și restituiri de cheltuieli efectuate pentru producția în diferite stadii de execuție destinată unor obiective de investiții sistate.

Pentru asigurarea surselor necesare executării lucrărilor agricole din toamna anului 1994, preluării produselor agricole de bază de la producători și constituirii stocurilor de produse agroalimentare necesare consumului populației în perioada toamnă-iarnă 1994-1995, se acordă credite cu dobândă bonificată. Suma aferentă dobânzii bonificate se suportă din profitul net realizat în anul 1994 de Banca Națională a României în limita a 200 miliarde lei.

Guvernul și Banca Națională a României vor lua măsurile necesare pentru aplicarea acestor prevederi.

Art. 16. - Veniturile și cheltuielile bugetelor fondurilor speciale, cu modificările corespunzătoare, sunt redate în anexele nr. 7-12.

Art. 17. - Pierderile provocate de acțiunea negativă a factorilor naturali în anul 1994 asupra culturilor agricole vegetale se acoperă din fondurile alocate cu această destinație prin bugetul Ministerului Agriculturii și Alimentației, precum și din soldul Fondului special pentru agricultură, existent la data prezentei ordonanțe, ce s-a constituit potrivit prevederilor art. 33 din Legea bugetului de stat pe anul 1993 nr. 21/1993.

Nivelul despăgubirilor de care vor beneficia producătorii agricoli indiferent de natura proprietății și forma de exploatare a terenurilor pe fiecare cultură calamitată în funcție de cheltuielile efectuate, zonele calamitate, precum și metodologia de acordare se aprobă de Guvern, la propunerea Ministerului Agriculturii și Alimentației, cu avizul Ministerului Finanțelor.

Art. 18. - Ordonatorii principali și secundari de credite, în termen de 10 zile de la data prezentei ordonanțe, vor aproba și vor transmite instituțiilor publice din subordine bugetele pe structura de cheltuieli prevăzută în anexa nr. 3.

În cadrul aceluiași termen se vor aproba de către Guvern bugetele de venituri și cheltuieli ale regiilor autonome, pe anul 1994, din subordinea ministerelor și a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, care au influențe din aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe.

Art. 19. - În anul 1994, ratele pentru datoria publică internă preluată în condițiile Legii nr. 7/1992, scadente până la 31 decembrie, și dobânzile aferente se vor rambursa, respectiv plăti, din sumele stabilite și aprobate cu această destinație de către Fondul Proprietății de Stat din vânzarea acțiunilor pe care statul le deține la societățile comerciale.

Art. 20. - Se autorizează Ministerul Finanțelor pentru a introduce modificările aprobate prin prezenta ordonanță în bugetul de stat și în bugetele fondurilor speciale pe anul 1994, precum și modificările aprobate potrivit dispozițiilor legale.

Art. 21. - Anexele nr. 1-12 fac parte integrantă din prezenta ordonanță.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 13 octombrie 1994 | Nr. 1.

Contrasemnează:

Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Anexa Nr. 1

Bugetul de stat pe anul 1994
- Sinteză -

- mii lei -
Program actualizat buget de stat Credite externe Influențe Program rectificat buget de stat Credite externe Total
Buget de stat Credite externe
0 1 2 3 4 5=1+3 6=2+4 7=5+6
I. Venituri - total 9.863.731.000 -56.200.000 9.807.531.000 9.807.531.000
A. Venituri curente 9.858.231.000 -59.100.000 9.799.131.000 9.799.131.000
1. Venituri fiscale 9.644.051.000 -395.755.000 9.248.296.000 9.248.296.000
1.1. Impozite directe 4.599.760.000 -26.985.000 4.572.775.000 4.572.775.000
Impozitul pe profit 2.071.000.000 2.071.000.000 2.071.000.000
Impozitul pe salarii 2.469.675.000 -39.300.000 2.430.375.000 2.430.375.000
Impozitul pe salarii -total- 2.978.600.000 122.000.000 3.100.600.000 3.100.600.000
Sume defalcate din impozitul pe salarii pentru bugetele locale -508.925.000 -161.300.000 -670.225.000 -670.225.000
Alte impozite directe 59.085.000 12.315.000 71.400.000 71.400.000
Impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice și juridice nerezidente 1.200.000 2.800.000 4.000.000 4.000.000
Impozitul pe sumele din vânzarea activelor societăților comerciale cu capital de stat 6.000.000 6.000.000 6.000.000
Impozitul pe dividende la societățile comerciale 51.100.000 8.900.000 60.000.000 60.000.000
Impozitul pe profit obținut din activități comerciale ilicite sau din nerespectarea legii privind protecția consumatorilor 750.000 250.000 1.000.000 1.000.000
Alte încasări din impozite directe 35.000 365.000 400.000 400.000
1.2. Impozite indirecte 5.044.291.000 -368.770.000 4.675.521.000 4.675.521.000
Accize și impozit pe circulație 1.207.577.000 -190.680.000 1.016.897.000 1.016.897.000
Impozitul pe circulația mărfurilor 24.000.000 11.000.000 35.000.000 35.000.000
Accize 770.277.000 -201.680.000 568.597.000 568.597.000
Impozitul pe țițeiul din producția internă și gazele naturale 413.300.000 413.300.000 413.300.000
Taxe vamale 646.100.000 -15.600.000 630.500.000 630.500.000
Taxe vamale de la persoane juridice 601.100.000 -15.600.000 585.500.000 585.500.000
Taxe vamale și alte venituri încasate de la persoane fizice prin unitățile vamale 45.000.000 45.000.000 45.000.000
Alte impozite indirecte 65.934.000 81.066.000 147.000.000 147.000.000
Majorări și penalități de întârziere pentru venituri nevărsate la termen 52.250.000 62.750.000 115.000.000 115.000.000
Taxe pentru acordarea licențelor în vederea practicării jocurilor de noroc 6.000.000 4.000.000 10.000.000 10.000.000
Taxa asupra deplasărilor în străinătate 4.000.000 16.000.000 20.000.000 20.000.000
Alte încasări din impozite indirecte 3.684.000 -1.684.000 2.000.000 2.000.000
Taxa pe valoarea adăugată 3.124.680.000 -243.556.000 2.881.124.000 2.881.124.000
2. Venituri nefiscale 214.180.000 336.655.000 550.835.000 550.835.000
Vărsăminte din profitul net al Băncii Naționale a României 87.900.000 280.000.000 367.900.000 367.900.000
Vărsăminte din profitul net al regiilor autonome 28.000.000 9.000.000 37.000.000 37.000.000
Vărsăminte de la instituțiile publice 53.450.000 7.650.000 61.100.000 61.100.000
Taxe de metrologie 200.000 100.000 300.000 300.000
Taxe pentru brevete de invenții și înregistrarea mărcilor de fabrică 2.100.000 -400.000 1.700.000 1.700.000
Venituri din activitatea de navigație și alte prestări de servicii în porturi și taxe pentru folosirea drumurilor și aeroporturilor civile 4.200.000 4.200.000 4.200.000
Taxe consulare 37.100.000 37.100.000 37.100.000
Taxe pentru analize efectuate de laboratoare, altele decât cele sanitare, de pe lângă instituții 600.000 600.000 600.000
Venituri din încasarea contravalorii lucrărilor de combatere a dăunătorilor și bolilor în sectorul vegetal 1.200.000 700.000 1.900.000 1.900.000
Veniturile unităților de reproducție și selecție a animalelor 200.000 100.000 300.000 300.000
Veniturile circumscripțiilor, laboratoarelor și dispensarelor veterinare 3.000.000 3.000.000 6.000.000 6.000.000
Vărsăminte din veniturile instituțiilor publice și activităților autofinanțate 250.000 550.000 800.000 800.000
Taxe și alte venituri din protecția mediului 100.000 100.000 200.000 200.000
Alte venituri de la instituțiile publice 4.500.000 3.500.000 8.000.000 8.000.000
Diverse venituri 44.830.000 40.005.000 84.835.000 84.835.000
Venituri din aplicarea prescripției extinctive 800.000 4.200.000 5.000.000 5.000.000
Venituri din amenzile aplicate potrivit dispozițiilor legale 11.000.000 11.000.000 11.000.000
Încasări din cota reținută conform Legii nr. 6/1973 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Restituiri de fonduri din finanțarea bugetară a anilor precedenți 8.500.000 26.025.000 34.525.000 34.525.000
Vărsăminte de la unitățile economice comerciale din sectorul public, reprezentând plusuri de mărfuri și produse, constatate cu ocazia inventarierilor rămase definitive 1.200.000 1.200.000 1.200.000
Venituri din concesiuni 30.000 -20.000 10.000 10.000
Venituri din penalizări încasate conform Hotărârii Guvernului nr. 90/1991 500.000 500.000 500.000
Încasarea dobânzilor aferente ratelor lunare din vânzarea locuințelor construite din fondurile statului 1.600.000 1.600.000 1.600.000
Încasări din alte surse 18.000.000 18.000.000 18.000.000
Încasări din valorificarea bunurilor confiscate și alte sume constatate o dată cu confiscarea, potrivit legii 2.200.000 9.800.000 12.000.000 12.000.000
B. Venituri din capital 5.500.000 2.900.000 8.400.000 8.400.000
Venituri din valorificarea unor bunuri ale statului 5.500.000 2.900.000 8.400.000 8.400.000
Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituțiilor publice 2.500.000 2.900.000 5.400.000 5.400.000
Venituri din valorificarea stocurilor de la rezerva de stat și de mobilizare 3.000.000 3.000.000 3.000.000
II. Cheltuieli - total 11.742.126.102 269.172.500[2] -180.628.580 -28.514.900 11.561.497.522 240.657.600[3] 11.802.155.122
Cheltuieli curente 9.892.663.034 106.404.500 -187.921.390 6.195.500 9.704.741.644 112.600.000 9.817.341.644
Cheltuieli de personal 3.130.776.375 109.184.885 3.239.961.260 3.239.961.260
Cheltuieli materiale și servicii 1.501.791.609 7.804.500 34.318.668 37.885.500 1.536.110.277 45.690.000 1.581.800.277
Subvenții și transferuri 4.212.898.890 98.600.000 -104.805.121 -31.690.000 4.108.093.769 66.910.000 4.175.003.769
Subvenții pentru instituțiile publice 151.619.960 -938.644 150.681.316 150.681.316
Subvenții pe produse și activități 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
Prime acordate producătorilor agricoli 376.355.000 -87.129.316 289.225.684 289.225.684
Transferuri 2.372.093.386 98.600.000 125.449.017 -31.690.000 2.497.542.403 66.910.000 2.564.452.403
Dobânzi aferente datoriei publice 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Sume prevăzute în poziții globale ca rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
Cheltuieli de capital 1.677.361.120 162.768.000 16.949.690 -34.710.400 1.694.310.810 128.057.600 1.822.368.410
Împrumuturi 105.540.000 -3.900.000 101.640.000 101.640.000
Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenții bilaterale și acorduri interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 66.561.948 -5.756.880 60.805.068 60.805.068
Rambursări de credite externe 31.691.087 4.815.187 36.506.274 36.506.274
Plăți de dobânzi și comisioane 34.870.861 -10.572.067 24.298.794 24.298.794
Partea I - Cheltuieli social-culturale 3.264.460.545 98.900.000 94.133.665 -5.330.000 3.358.594.210 93.570.000 3.452.164.210
Cheltuieli curente 3.097.128.356 5.500.000 98.821.365 39.070.000 3.195.949.721 44.570.000 3.240.519.721
Cheltuieli de personal 1.835.309.950 163.433.750 1.998.743.700 1.998.743.700
Cheltuieli materiale și servicii 426.070.670 5.500.000 32.585.800 39.070.000 458.656.470 44.570.000 503.226.470
Subvenții și transferuri 835.747.736 -97.198.185 738.549.551 738.549.551
Subvenții pentru instituțiile publice 74.351.250 77.900 74.429.150 74.429.150
Transferuri 761.396.486 -97.276.085 664.120.401 664.120.401
Cheltuieli de capital 141.980.050 93.400.000 -3.962.700 -44.400.000 138.017.350 49.000.000 187.017.350
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 25.352.139 -725.000 24.627.139 24.627.139
Învățământ 1.383.174.295 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.564.208.495 170.000 1.564.378.495
Cheltuieli curente 1.321.726.170 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.502.760.370 170.000 1.502.930.370
Cheltuieli de personal 1.033.931.200 162.784.500 1.196.715.700 1.196.715.700
Cheltuieli materiale și servicii 234.099.370 5.500.000 18.145.800 -5.330.000 252.245.170 170.000 252.415.170
Subvenții și transferuri 53.695.600 103.900 53.799.500 53.799.500
Subvenții pentru instituțiile publice 6.818.200 73.900 6.892.100 6.892.100
Transferuri 46.877.400 30.000 46.907.400 46.907.400
Cheltuieli de capital 61.380.600 61.380.600 61.380.600
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 67.525 67.525 67.525
Plăți de dobânzi și comisioane 67.525 67.525 67.525
Sănătate 1.019.900.914 93.400.000 19.893.200 1.039.794.114 93.400.000 1.133.194.114
Cheltuieli curente 926.093.800 24.628.900 44.400.000 950.722.700 44.400.000 995.122.700
Cheltuieli de personal 793.061.000 682.900 793.743.900 793.743.900
Cheltuieli materiale și servicii 133.032.800 23.946.000 44.400.000 156.978.800 44.400.000 201.378.800
Cheltuieli de capital 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 25.284.614 -725.000 24.559.614 24.559.614
Rambursări de credite externe 9.304.624 1.167.956 10.472.580 10.472.580
Plăți de dobânzi și comisioane 15.979.990 -1.892.956 14.087.034 14.087.034
Cultură și artă 108.092.000 300.000 108.392.000 108.392.000
Cheltuieli curente 97.242.050 252.000 97.494.050 97.494.050
Cheltuieli de personal 8.222.900 -35.000 8.187.900 8.187.900
Cheltuieli materiale și servicii 41.950.500 41.950.500 41.950.500
Subvenții și transferuri 47.068.650 287.000 47.355.650 47.355.650
Subvenții pentru instituțiile publice 36.725.650 300.000 37.025.650 37.025.650
Transferuri 10.343.000 -13.000 10.330.000 10.330.000
Cheltuieli de capital 10.849.950 48.000 10.897.950 10.897.950
Asistență socială 43.983.950 -26.350.735 17.633.215 17.633.215
Cheltuieli curente 42.756.950 -26.350.735 16.406.215 16.406.215
Cheltuieli de personal 94.850 1.350 96.200 96.200
Cheltuieli materiale și servicii 16.988.000 -9.506.000 7.482.000 7.482.000
Subvenții și transferuri 25.674.100 -16.846.085 8.828.015 8.828.015
Subvenții pentru instituțiile publice 1.524.100 1.524.100 1.524.100
Transferuri 24.150.000 -16.846.085 7.303.915 7.303.915
Cheltuieli de capital 1.227.000 1.227.000 1.227.000
Alocații și alte ajutoare pentru copii 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Cheltuieli curente 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Subvenții și transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Pensii, ajutoare și indemnizații 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Cheltuieli curente 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Subvenții și transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Activitatea sportivă și de tineret 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Cheltuieli curente 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Subvenții și transferuri 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Subvenții pentru instituțiile publice 29.283.300 -296.000 28.987.300 28.987.300
Transferuri 3.880.000 3.880.000 3.880.000
Partea a III-a - Gospodărie comunală și locuințe 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
Gospodărie comunală și locuințe 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
Cheltuieli curente 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Subvenții și transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Cheltuieli de capital 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500
Partea a IV-a - Apărarea națională 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
Apărare 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
Cheltuieli curente 922.157.000 -18.400.000 903.757.000 903.757.000
Cheltuieli de personal 494.822.200 -24.400.000 470.422.200 470.422.200
Cheltuieli materiale și servicii 427.334.800 6.000.000 433.334.800 433.334.800
Cheltuieli de capital 323.427.000 323.427.000 323.427.000
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 14.714.654 14.714.654 14.714.654
Rambursări de credite externe 14.152.875 14.152.875 14.152.875
Plăți de dobânzi și comisioane 561.779 561.779 561.779
Partea a V-a - Ordinea publică 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
Ordinea publică 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
Cheltuieli curente 610.087.600 -37.997.608 572.089.992 572.089.992
Cheltuieli de personal 280.215.800 -13.788.900 266.426.900 266.426.900
Cheltuieli materiale și servicii 252.974.100 -23.208.708 229.765.392 229.765.392
Subvenții și transferuri 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
Subvenții pentru instituțiile publice 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
Cheltuieli de capital 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 13.766.625 -3.200.392 10.566.233 10.566.233
Rambursări de credite externe 5.645.488 3.703.531 9.349.019 9.349.019
Plăți de dobânzi și comisioane 8.121.137 -6.903.923 1.217.214 1.217.214
Partea a VI-a - Autoritățile publice 594.485.175 4.872.500 -56.022.700 -589.900 538.462.475 4.282.600 542.745.075
Cheltuieli curente 485.283.295 1.204.500 -58.479.300 -1.204.500 426.803.995 426.803.995
Cheltuieli de personal 288.816.400 -21.882.250 266.934.150 266.934.150
Cheltuieli materiale și servicii 165.663.095 1.204.500 -37.392.450 -1.204.500 128.270.645 128.270.645
Subvenții și transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Cheltuieli de capital 105.828.300 3.668.000 2.548.200 614.600 108.376.500 4.282.600 112.659.100
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
Cheltuieli pentru Președinția României 6.022.100 -674.500 5.347.600 5.347.600
Cheltuieli curente 5.425.500 -477.900 4.947.600 4.947.600
Cheltuieli de personal 996.000 -35.000 961.000 961.000
Cheltuieli materiale și servicii 4.429.500 -442.900 3.986.600 3.986.600
Cheltuieli de capital 596.600 -196.600 400.000 400.000
Cheltuieli pentru organele autorității legislative 62.441.100 -5.999.000 56.442.100 56.442.100
Cheltuieli curente 33.193.500 -5.659.000 27.534.500 27.534.500
Cheltuieli de personal 26.188.300 -5.312.400 20.875.900 20.875.900
Cheltuieli materiale și servicii 7.005.200 -346.600 6.658.600 6.658.600
Cheltuieli de capital 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
Cheltuieli pentru organele autorității judecătorești 142.487.100 -35.400.000 107.087.100 107.087.100
Cheltuieli curente 131.628.700 -36.100.000 95.528.700 95.528.700
Cheltuieli de personal 64.906.900 -5.700.000 59.206.900 59.206.900
Cheltuieli materiale și servicii 66.721.800 -30.400.000 36.321.800 36.321.800
Cheltuieli de capital 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
Cheltuieli pentru organele autorității executive 359.375.275 4.872.500 -13.949.200 -589.900 345.426.075 4.282.600 349.708.675
Cheltuieli curente 293.727.895 1.204.500 -15.241.800 -1.204.500 278.486.095 278.486.095
Cheltuieli de personal 180.468.800 -9.834.850 170.633.950 170.633.950
Cheltuieli materiale și servicii 82.455.295 1.204.500 -6.202.350 -1.204.500 76.252.945 76.252.945
Subvenții și transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Contribuții și cotizații la organisme internaționale 30.103.800 795.400 30.899.200 30.899.200
Alte transferuri 700.000 700.000 700.000
Cheltuieli de capital 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
Rambursări de credite externe 2.588.100 -56.300 2.531.800 2.531.800
Plăți de dobânzi și comisioane 785.480 -35.300 750.180 750.180
Cheltuieli pentru alte organe ale autorității publice 24.159.600 24.159.600 24.159.600
Cheltuieli curente 21.307.700 -1.000.600 20.307.100 20.307.100
Cheltuieli de personal 16.256.400 -1.000.000 15.256.400 15.256.400
Cheltuieli materiale și servicii 5.051.300 -600 5.050.700 5.050.700
Cheltuieli de capital 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500
Partea a VII-a - Acțiuni economice 3.763.119.814 108.825.000 31.323.205 -22.595.000 3.794.443.019 86.230.000 3.880.673.019
Cheltuieli curente 2.735.154.254 99.700.000 4.198.903 -31.670.000 2.739.353.157 68.030.000 2.807.383.157
Cheltuieli de personal 160.392.125 4.033.785 164.425.910 164.425.910
Cheltuieli materiale și servicii 172.570.275 1.100.000 62.504.226 20.000 235.074.501 1.120.000 236.194.501
Subvenții și transferuri 2.402.191.854 98.600.000 -62.339.108 -31.690.000 2.339.852.746 66.910.000 2.406.762.746
Subvenții pentru instituțiile publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
Subvenții pe produse și activități 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
Prime acordate producătorilor agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
Transferuri 712.755.300 98.600.000 166.992.930 -31.690.000 879.748.230 66.910.000 946.658.230
Cheltuieli de capital 924.910.610 9.125.000 32.764.190 9.075.000 957.674.800 18.200.000 975.874.800
Împrumuturi 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 9.354.950 -1.739.888 7.615.062 7.615.062
Cercetare științifică 48.287.330 48.287.330 48.287.330
Cheltuieli curente 46.758.930 46.758.930 46.758.930
Cheltuieli de personal 13.378.300 -489.725 12.888.575 12.888.575
Cheltuieli materiale și servicii 33.009.620 506.269 33.515.889 33.515.889
Subvenții și transferuri 371.010 -16.544 354.466 354.466
Subvenții pentru instituțiile publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
Cheltuieli de capital 1.528.400 1.528.400 1.528.400
Prospecțiuni și lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri de zăcăminte noi 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Cheltuieli curente 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Cheltuieli materiale și servicii 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Industria extractivă, energetică, metalurgică, chimică și alte subramuri ale industriei 1.191.432.720 1.100.000 68.626.112 20.000 1.260.058.832 1.120.000 1.261.178.832
Cheltuieli curente 703.085.766 1.100.000 18.366.000 20.000 721.451.766 1.120.000 722.571.766
Cheltuieli materiale și servicii 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
Subvenții și transferuri 703.085.766 18.366.000 721.451.766 721.451.766
Subvenții pe produse și activități 607.045.766 28.366.000 635.411.766 635.411.766
Transferuri 96.040.000 -10.000.000 86.040.000 86.040.000
Cheltuieli de capital 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 62.050 260.112 322.162 322.162
Plăți de dobânzi și comisioane 62.050 260.112 322.162 322.162
Agricultură, silvicultură, ape, mediu înconjurător 1.216.165.178 9.125.000 -4.762.164 9.075.000 1.211.403.014 18.200.000 1.229.603.014
Cheltuieli curente 1.100.858.178 -4.351.964 1.096.506.214 1.096.506.214
Cheltuieli de personal 126.894.100 3.467.900 130.362.000 130.362.000
Cheltuieli materiale și servicii 48.897.300 63.439.700 112.337.000 112.337.000
Subvenții și transferuri 925.066.778 -71.259.564 853.807.214 853.807.214
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 544.882.178 -161.552.178 383.330.000 383.330.000
Prime acordate producătorilor agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
Transferuri 3.949.600 177.421.930 181.371.530 181.371.530
Cheltuieli de capital 112.569.500 9.125.000 -410.200 9.075.000 112.159.300 18.200.000 130.359.300
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 2.737.500 2.737.500 2.737.500
Plăți de dobânzi și comisioane 2.737.500 2.737.500 2.737.500
Transporturi și comunicații 648.665.231 98.600.000 -21.799.000 -31.690.000 626.866.231 66.910.000 693.776.231
Cheltuieli curente 520.768.455 98.600.000 -12.979.000 -31.690.000 507.789.455 66.910.000 574.699.455
Cheltuieli de personal 4.185.000 450.000 4.635.000 4.635.000
Cheltuieli materiale și servicii 6.915.155 -1.000.000 5.915.155 5.915.155
Subvenții și transferuri 509.668.300 98.600.000 -12.429.000 -31.690.000 497.239.300 66.910.000 564.149.300
Subvenții pe produse și activități 35.902.600 8.000.000 43.902.600 43.902.600
Transferuri 473.765.700 98.600.000 -20.429.000 -31.690.000 453.336.700 66.910.000 520.246.700
Cheltuieli de capital 121.341.376 -6.820.000 114.521.376 114.521.376
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
Plăți de dobânzi și comisioane 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
Alte acțiuni economice 584.222.355 -10.691.743 573.530.612 573.530.612
Cheltuieli curente 289.335.925 3.213.867 292.549.792 292.549.792
Cheltuieli de personal 15.934.725 605.610 16.540.335 16.540.335
Cheltuieli materiale și servicii 9.401.200 -391.743 9.009.457 9.009.457
Subvenții și transferuri 264.000.000 3.000.000 267.000.000 267.000.000
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 125.000.000 -17.000.000 108.000.000 108.000.000
Transferuri 139.000.000 20.000.000 159.000.000 159.000.000
Cheltuieli de capital 201.186.430 -10.005.610 191.180.820 191.180.820
Împrumuturi 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenții bilaterale și acorduri interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Partea a VIII-a - Alte acțiuni 164.840.029 -2.960.000 161.880.029 161.880.029
Cheltuieli curente 137.321.469 -4.260.000 133.061.469 133.061.469
Cheltuieli de personal 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
Cheltuieli materiale și servicii 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
Subvenții și transferuri 8.922.900 121.700 9.044.600 9.044.600
Prime acordate producătorilor agricoli 120.000 120.000 120.000
Transferuri 8.802.900 121.700 8.924.600 8.924.600
Cheltuieli de capital 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
Alte acțiuni 158.880.729 -2.960.000 155.920.729 155.920.729
Cheltuieli curente 131.362.169 -4.260.000 127.102.169 127.102.169
Cheltuieli de personal 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
Cheltuieli materiale și servicii 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
Subvenții și transferuri 2.963.600 121.700 3.085.300 3.085.300
Prime acordate producătorilor agricoli 120.000 120.000 120.000
Transferuri 2.843.600 121.700 2.965.300 2.965.300
Cheltuieli de capital 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
Cheltuieli din fondul de intervenție 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Cheltuieli curente 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Subvenții și transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Partea a IX-a - Transferuri 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
Transferuri din bugetul de stat 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale pentru asigurarea protecției sociale a populației pentru energie termică și transport urban de călători 295.140.900 -13.300.000 281.840.900 281.840.900
Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale pentru investiții 476.000.000 57.000.000 533.000.000 533.000.000
Transferuri din bugetul de stat către bugetul fondului de risc și accident 5.000.000 14.000.000 19.000.000 19.000.000
Transferuri din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat 2.509.072 2.509.072 2.509.072
Partea a X-a - Împrumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Împrumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Împrumut acordat din fondul pentru înființarea Corpului Gardienilor Publici 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Partea a XI-a - Datoria publică 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Dobânzi aferente datoriei publice 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Dobânzi aferente datoriei publice interne 983.048.800 -242.786.000 740.262.800 740.262.800
Dobânzi aferente datoriei publice externe 13.585.000 13.585.000 13.585.000
Cheltuieli ocazionate de emisiunea și plasarea titlurilor de stat și de riscul garanțiilor date de stat în condițiile legii 43.653.000 43.653.000 43.653.000
Partea a XII-a - Rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului 4.708.660 14.166.178 18.874.838 18.874.838
Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului 40.700 1.000.000 1.040.700 1.040.700
Fondul la dispoziția Guvernului României pentru relațiile cu Republica Moldova 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Fondul de înființare a Corpului Gardienilor Publici 2.160.000 2.160.000 2.160.000
Deficit -1.878.395.102 -269.172.500 124.428.580 28.514.900 -1.753.966.522 -240.657.600


Anexa Nr. 2

Sinteza
cheltuielilor bugetului de stat pe anul 1994
(detalierea pe articole de cheltuieli)

- mii lei -
Program actualizat buget de stat Credite externe Influențe Program rectificat buget de stat Credite externe Total
Buget de stat Credite externe
0 1 2 3 4 5=1+3 6=2+4 7=5+6
II. Cheltuieli - total 11.742.126.102 269.172.500[2] -180.628.580 -28.514.900 11.561.497.522 240.657.600[3] 11.802.155.122
Cheltuieli curente 9.892.663.034 106.404.500 -187.921.390 6.195.500 9.704.741.644 112.600.000 9.817.341.644
Cheltuieli de personal 3.130.776.375 109.184.885 3.239.961.260 3.239.961.260
Cheltuieli materiale și servicii 1.501.791.609 7.804.500 34.318.668 37.885.500 1.536.110.277 45.690.000 1.581.800.277
Subvenții și transferuri 4.212.898.890 98.600.000 -104.805.121 -31.690.000 4.108.093.769 66.910.000 4.175.003.769
Subvenții pentru instituțiile publice 151.619.960 -938.644 150.681.316 150.681.316
Subvenții pe produse și activități 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
Prime acordate producătorilor agricoli 376.355.000 -87.129.316 289.225.684 289.225.684
Transferuri 2.372.093.386 98.600.000 125.449.017 -31.690.000 2.497.542.403 66.910.000 2.564.452.403
Dobânzi aferente datoriei publice 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Sume prevăzute în poziții globale ca rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
Cheltuieli de capital 1.677.361.120 162.768.000 16.949.690 -34.710.400 1.694.310.810 128.057.600 1.822.368.410
Împrumuturi 105.540.000 -3.900.000 101.640.000 101.640.000
Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenții bilaterale și acorduri interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 66.561.948 -5.756.880 60.805.068 60.805.068
Rambursări de credite externe 31.691.087 4.815.187 36.506.274 36.506.274
Plăți de dobânzi și comisioane 34.870.861 -10.572.067 24.298.794 24.298.794
Învățământ 1.383.174.295 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.564.208.495 170.000 1.564.378.495
Cheltuieli curente 1.321.726.170 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.502.760.370 170.000 1.502.930.370
Cheltuieli de personal 1.033.931.200 162.784.500 1.196.715.700 1.196.715.700
Cheltuieli cu salariile 793.074.865 125.213.210 918.288.075 918.288.075
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 197.846.497 30.806.054 228.652.551 228.652.551
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 39.561.441 6.262.541 45.823.982 45.823.982
Deplasări, detașări, transferări 3.448.397 502.695 3.951.092 3.951.092
Cheltuieli materiale și servicii 234.099.370 5.500.000 18.145.800 -5.330.000 252.245.170 170.000 252.415.170
Drepturi cu caracter social 24.670.903 547.500 -547.500 24.670.903 24.670.903
Hrană 42.470.991 59.000 42.529.991 42.529.991
Medicamente și materiale sanitare 643.254 643.254 643.254
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 114.659.449 9.972.412 124.631.861 124.631.861
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 5.136.653 5.993.425 11.130.078 11.130.078
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 14.834.757 -1.271 14.833.486 14.833.486
Reparații curente 21.792.669 1.122.400 22.915.069 22.915.069
Reparații capitale 7.627.460 1.010.000 8.637.460 8.637.460
Cărți și publicații 2.005.108 857 2.005.965 2.005.965
Alte cheltuieli 258.126 4.952.500 -11.023 -4.782.500 247.103 170.000 417.103
Subvenții și transferuri 53.695.600 103.900 53.799.500 53.799.500
Subvenții pentru instituțiile publice 6.818.200 73.900 6.892.100 6.892.100
Transferuri 46.877.400 30.000 46.907.400 46.907.400
Cheltuieli de capital 61.380.600 61.380.600 61.380.600
Investiții ale instituțiilor publice 61.380.600 61.380.600 61.380.600
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 67.525 67.525 67.525
Plăți de dobânzi și comisioane 67.525 67.525 67.525
Sănătate 1.019.900.914 93.400.000 19.893.200 1.039.794.114 93.400.000 1.133.194.114
Cheltuieli curente 926.093.800 24.628.900 44.400.000 950.722.700 44.400.000 995.122.700
Cheltuieli de personal 793.061.000 682.900 793.743.900 793.743.900
Cheltuieli cu salariile 605.403.650 635.390 606.039.040 606.039.040
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 156.064.700 35.420 156.100.120 156.100.120
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 29.986.140 12.090 29.998.230 29.998.230
Deplasări, detașări, transferări 1.606.510 1.606.510 1.606.510
Cheltuieli materiale și servicii 133.032.800 23.946.000 44.400.000 156.978.800 44.400.000 201.378.800
Drepturi cu caracter social 864.200 864.200 864.200
Hrană 8.273.596 -55.000 8.218.596 8.218.596
Medicamente și materiale sanitare 83.712.191 21.377.400 44.400.000 105.089.591 44.400.000 149.489.591
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 10.209.220 55.000 10.264.220 10.264.220
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 4.095.600 -1.500 4.094.100 4.094.100
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 1.895.680 10.000 1.905.680 1.905.680
Reparații curente 14.627.200 10.000 14.637.200 14.637.200
Reparații capitale 6.230.000 2.520.000 8.750.000 8.750.000
Cărți și publicații 130.713 100 130.813 130.813
Alte cheltuieli 2.994.400 30.000 3.024.400 3.024.400
Cheltuieli de capital 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
Investiții ale instituțiilor publice 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 25.284.614 -725.000 24.559.614 24.559.614
Rambursări de credite externe 9.304.624 1.167.956 10.472.580 10.472.580
Plăți de dobânzi și comisioane 15.979.990 -1.892.956 14.087.034 14.087.034
Cultură și artă 108.092.000 300.000 108.392.000 108.392.000
Cheltuieli curente 97.242.050 252.000 97.494.050 97.494.050
Cheltuieli de personal 8.222.900 -35.000 8.187.900 8.187.900
Cheltuieli cu salariile 5.241.080 5.241.080 5.241.080
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 1.310.510 1.310.510 1.310.510
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 262.480 262.480 262.480
Deplasări, detașări, transferări 1.408.830 -35.000 1.373.830 1.373.830
Cheltuieli materiale și servicii 41.950.500 41.950.500 41.950.500
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 1.060.000 1.060.000 1.060.000
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 24.291.500 24.291.500 24.291.500
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 62.000 62.000 62.000
Reparații curente 291.000 291.000 291.000
Reparații capitale 11.965.000 20.000 11.985.000 11.985.000
Cărți și publicații 153.000 153.000 153.000
Alte cheltuieli 4.128.000 -20.000 4.108.000 4.108.000
Subvenții și transferuri 47.068.650 287.000 47.355.650 47.355.650
Subvenții pentru instituțiile publice 36.725.650 300.000 37.025.650 37.025.650
Transferuri 10.343.000 -13.000 10.330.000 10.330.000
Cheltuieli de capital 10.849.950 48.000 10.897.950 10.897.950
Investiții ale instituțiilor publice 10.844.950 48.000 10.892.950 10.892.950
Investiții ale regiilor autonome și societăților comerciale de stat 5.000 5.000 5.000
Asistență socială 43.983.950 -26.350.735 17.633.215 17.633.215
Cheltuieli curente 42.756.950 -26.350.735 16.406.215 16.406.215
Cheltuieli de personal 94.850 1.350 96.200 96.200
Cheltuieli cu salariile 72.913 852 73.765 73.765
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 18.230 215 18.445 18.445
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 3.646 44 3.690 3.690
Deplasări, detașări, transferări 61 239 300 300
Cheltuieli materiale și servicii 16.988.000 -9.506.000 7.482.000 7.482.000
Drepturi cu caracter social 16.786.100 -9.506.000 7.280.100 7.280.100
Hrană 85.700 85.700 85.700
Medicamente și materiale sanitare 2.500 2.500 2.500
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 27.500 27.500 27.500
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 8.000 8.000 8.000
Reparații curente 62.000 62.000 62.000
Alte cheltuieli 16.200 16.200 16.200
Subvenții și transferuri 25.674.100 -16.846.085 8.828.015 8.828.015
Subvenții pentru instituțiile publice 1.524.100 1.524.100 1.524.100
Transferuri 24.150.000 -16.846.085 7.303.915 7.303.915
Cheltuieli de capital 1.227.000 1.227.000 1.227.000
Investiții ale instituțiilor publice 1.227.000 1.227.000 1.227.000
Alocații și alte ajutoare pentru copii 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Cheltuieli curente 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Subvenții și transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
Pensii, ajutoare și indemnizații 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Cheltuieli curente 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Subvenții și transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
Activitatea sportivă și de tineret 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Cheltuieli curente 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Subvenții și transferuri 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
Subvenții pentru instituțiile publice 29.283.300 -296.000 28.987.300 28.987.300
Transferuri 3.880.000 3.880.000 3.880.000
Gospodărie comunală și locuințe 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
Cheltuieli curente 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Subvenții și transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
Cheltuieli de capital 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500
Investiții ale instituțiilor publice 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500
Apărare 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
Cheltuieli curente 922.157.000 -18.400.000 903.757.000 903.757.000
Cheltuieli de personal 494.822.200 -24.400.000 470.422.200 470.422.200
Cheltuieli materiale și servicii 427.334.800 6.000.000 433.334.800 433.334.800
Cheltuieli de capital 323.427.000 323.427.000 323.427.000
Investiții ale instituțiilor publice 323.427.000 323.427.000 323.427.000
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 14.714.654 14.714.654 14.714.654
Rambursări de credite externe 14.152.875 14.152.875 14.152.875
Plăți de dobânzi și comisioane 561.779 561.779 561.779
Ordinea publică 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
Cheltuieli curente 610.087.600 -37.997.608 572.089.992 572.089.992
Cheltuieli de personal 280.215.800 -13.788.900 266.426.900 266.426.900
Cheltuieli materiale și servicii 252.974.100 -23.208.708 229.765.392 229.765.392
Subvenții și transferuri 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
Subvenții pentru instituțiile publice 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
Cheltuieli de capital 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
Investiții ale instituțiilor publice 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 13.766.625 -3.200.392 10.566.233 10.566.233
Rambursări de credite externe 5.645.488 3.703.531 9.349.019 9.349.019
Plăți de dobânzi și comisioane 8.121.137 -6.903.923 1.217.214 1.217.214
Cheltuieli pentru Președinția României 6.022.100 -674.500 5.347.600 5.347.600
Cheltuieli curente 5.425.500 -477.900 4.947.600 4.947.600
Cheltuieli de personal 996.000 -35.000 961.000 961.000
Cheltuieli cu salariile 675.100 -26.900 648.200 648.200
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 166.900 -6.750 160.150 160.150
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 33.400 -1.350 32.050 32.050
Deplasări, detașări, transferări 120.600 120.600 120.600
Cheltuieli materiale și servicii 4.429.500 -442.900 3.986.600 3.986.600
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 528.700 528.700 528.700
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 664.200 664.200 664.200
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 13.100 13.100 13.100
Reparații curente 266.500 266.500 266.500
Cărți și publicații 39.300 39.300 39.300
Alte cheltuieli 2.917.700 -442.900 2.474.800 2.474.800
Cheltuieli de capital 596.600 -196.600 400.000 400.000
Investiții ale instituțiilor publice 596.600 -196.600 400.000 400.000
Cheltuieli pentru organele autorității legislative 62.441.100 -5.999.000 56.442.100 56.442.100
Cheltuieli curente 33.193.500 -5.659.000 27.534.500 27.534.500
Cheltuieli de personal 26.188.300 -5.312.400 20.875.900 20.875.900
Cheltuieli cu salariile 11.905.900 -3.159.800 8.746.100 8.746.100
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 2.976.500 -789.900 2.186.600 2.186.600
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 595.300 -158.100 437.200 437.200
Deplasări, detașări, transferări 10.710.600 -1.204.600 9.506.000 9.506.000
Cheltuieli materiale și servicii 7.005.200 -346.600 6.658.600 6.658.600
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 3.901.800 -668.900 3.232.900 3.232.900
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 267.400 -43.600 223.800 223.800
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 48.700 48.700 48.700
Reparații curente 384.500 384.500 384.500
Cărți și publicații 224.100 224.100 224.100
Alte cheltuieli 2.178.700 365.900 2.544.600 2.544.600
Cheltuieli de capital 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
Investiții ale instituțiilor publice 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
Cheltuieli pentru organele autorității judecătorești 142.487.100 -35.400.000 107.087.100 107.087.100
Cheltuieli curente 131.628.700 -36.100.000 95.528.700 95.528.700
Cheltuieli de personal 64.906.900 -5.700.000 59.206.900 59.206.900
Cheltuieli cu salariile 49.521.800 -4.383.800 45.138.000 45.138.000
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 12.380.500 -1.098.500 11.282.000 11.282.000
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 2.476.200 -217.700 2.258.500 2.258.500
Deplasări, detașări, transferări 528.400 528.400 528.400
Cheltuieli materiale și servicii 66.721.800 -30.400.000 36.321.800 36.321.800
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 6.181.900 -755.100 5.426.800 5.426.800
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 16.429.800 -11.644.600 4.785.200 4.785.200
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 749.200 749.200 749.200
Reparații curente 11.868.800 -6.705.500 5.163.300 5.163.300
Reparații capitale 30.583.700 -11.193.700 19.390.000 19.390.000
Cărți și publicații 523.600 -68.000 455.600 455.600
Alte cheltuieli 384.800 -33.100 351.700 351.700
Cheltuieli de capital 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
Investiții ale instituțiilor publice 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
Cheltuieli pentru organele autorității executive 359.375.275 4.872.500 -13.949.200 -589.900 345.426.075 4.282.600 349.708.675
Cheltuieli curente 293.727.895 1.204.500 -15.241.800 -1.204.500 278.486.095 278.486.095
Cheltuieli de personal 180.468.800 -9.834.850 170.633.950 170.633.950
Cheltuieli cu salariile 134.535.000 -9.692.250 124.842.750 124.842.750
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 27.283.433 -1.684.160 25.599.273 25.599.273
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 5.456.867 -337.090 5.119.777 5.119.777
Deplasări, detașări, transferări 13.193.500 1.878.650 15.072.150 15.072.150
Cheltuieli materiale și servicii 82.455.295 1.204.500 -6.202.350 -1.204.500 76.252.945 76.252.945
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 44.502.600 -6.616.150 37.886.450 37.886.450
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 3.424.300 323.800 3.748.100 3.748.100
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 1.390.000 25.000 1.415.000 1.415.000
Reparații curente 7.048.100 1.076.600 8.124.700 8.124.700
Reparații capitale 7.811.300 -416.600 7.394.700 7.394.700
Cărți și publicații 1.336.720 32.500 1.369.220 1.369.220
Alte cheltuieli 16.942.275 1.204.500 -627.500 -1.204.500 16.314.775 16.314.775
Subvenții și transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
Contribuții și cotizații la organisme internaționale 30.103.800 795.400 30.899.200 30.899.200
Alte transferuri 700.000 700.000 700.000
Cheltuieli de capital 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
Investiții ale instituțiilor publice 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
Rambursări de credite externe 2.588.100 -56.300 2.531.800 2.531.800
Plăți de dobânzi și comisioane 785.480 -35.300 750.180 750.180
Cheltuieli pentru alte organe ale autorității publice 24.159.600 24.159.600 24.159.600
Cheltuieli curente 21.307.700 -1.000.600 20.307.100 20.307.100
Cheltuieli de personal 16.256.400 -1.000.000 15.256.400 15.256.400
Cheltuieli cu salariile 12.099.200 -999.230 11.099.970 11.099.970
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 3.024.800 -250.307 2.774.493 2.774.493
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 605.000 -50.463 554.537 554.537
Deplasări, detașări, transferări 527.400 300.000 827.400 827.400
Cheltuieli materiale și servicii 5.051.300 -600 5.050.700 5.050.700
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 1.443.000 1.443.000 1.443.000
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 71.000 71.000 71.000
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 58.800 58.800 58.800
Reparații curente 325.200 325.200 325.200
Reparații capitale 2.603.900 2.603.900 2.603.900
Cărți și publicații 230.700 230.700 230.700
Alte cheltuieli 318.700 -600 318.100 318.100
Cheltuieli de capital 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500
Investiții ale instituțiilor publice 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500
Cercetare științifică 48.287.330 48.287.330 48.287.330
Cheltuieli curente 46.758.930 46.758.930 46.758.930
Cheltuieli de personal 13.378.300 -489.725 12.888.575 12.888.575
Cheltuieli cu salariile 9.510.972 -11.659 9.499.313 9.499.313
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 2.377.249 -2.914 2.374.335 2.374.335
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 475.547 -583 474.964 474.964
Deplasări, detașări, transferări 1.014.532 -474.569 539.963 539.963
Cheltuieli materiale și servicii 33.009.620 506.269 33.515.889 33.515.889
Drepturi cu caracter social 6.430 6.430 6.430
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 1.591.600 1.591.600 1.591.600
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 7.388.300 7.388.300 7.388.300
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 33.900 33.900 33.900
Reparații curente 129.000 129.000 129.000
Reparații capitale 1.519.000 1.519.000 1.519.000
Cărți și publicații 193.000 193.000 193.000
Alte cheltuieli 22.148.390 506.269 22.654.659 22.654.659
Subvenții și transferuri 371.010 -16.544 354.466 354.466
Subvenții pentru instituțiile publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
Cheltuieli de capital 1.528.400 1.528.400 1.528.400
Investiții ale instituțiilor publice 1.528.400 1.528.400 1.528.400
Prospecțiuni și lucrări geologice de cercetare pentru descoperiri de zăcăminte noi 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Cheltuieli curente 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Cheltuieli materiale și servicii 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Alte cheltuieli 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
Industria extractivă, energetică, metalurgică, chimică și alte subramuri ale industriei 1.191.432.720 1.100.000 68.626.112 20.000 1.260.058.832 1.120.000 1.261.178.832
Cheltuieli curente 703.085.766 1.100.000 18.366.000 20.000 721.451.766 1.120.000 722.571.766
Cheltuieli materiale și servicii 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
Alte cheltuieli 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
Subvenții și transferuri 703.085.766 18.366.000 721.451.766 721.451.766
Subvenții pe produse și activități 607.045.766 28.366.000 635.411.766 635.411.766
Transferuri 96.040.000 -10.000.000 86.040.000 86.040.000
Cheltuieli de capital 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
Investiții ale regiilor autonome și societăților comerciale de stat 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 62.050 260.112 322.162 322.162
Plăți de dobânzi și comisioane 62.050 260.112 322.162 322.162
Agricultură, silvicultură, ape, mediu înconjurător 1.216.165.178 9.125.000 -4.762.164 9.075.000 1.211.403.014 18.200.000 1.229.603.014
Cheltuieli curente 1.100.858.178 -4.351.964 1.096.506.214 1.096.506.214
Cheltuieli de personal 126.894.100 3.467.900 130.362.000 130.362.000
Cheltuieli cu salariile 96.152.385 2.668.500 98.820.885 98.820.885
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 24.038.096 666.175 24.704.271 24.704.271
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 4.807.619 133.225 4.940.844 4.940.844
Deplasări, detașări, transferări 1.896.000 1.896.000 1.896.000
Cheltuieli materiale și servicii 48.897.300 63.439.700 112.337.000 112.337.000
Drepturi cu caracter social 2.500 2.500 2.500
Hrană 254.280 254.280 254.280
Medicamente și materiale sanitare 2.125.496 2.125.496 2.125.496
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 4.147.978 -30.000 4.117.978 4.117.978
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 27.956.758 -100.000 27.856.758 27.856.758
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 2.442.224 -1.000 2.441.224 2.441.224
Reparații curente 1.647.382 -10.000 1.637.382 1.637.382
Reparații capitale 1.190.045 -10.000 1.180.045 1.180.045
Cărți și publicații 47.380 47.380 47.380
Alte cheltuieli 9.083.257 63.590.700 72.673.957 72.673.957
Subvenții și transferuri 925.066.778 -71.259.564 853.807.214 853.807.214
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 544.882.178 -161.552.178 383.330.000 383.330.000
Prime acordate producătorilor agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
Transferuri 3.949.600 177.421.930 181.371.530 181.371.530
Cheltuieli de capital 112.569.500 9.125.000 -410.200 9.075.000 112.159.300 18.200.000 130.359.300
Investiții ale instituțiilor publice 12.944.953 -341.793 12.603.160 12.603.160
Investiții ale regiilor autonome și societăților comerciale de stat 99.624.547 9.125.000 -68.407 9.075.000 99.556.140 18.200.000 117.756.140
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 2.737.500 2.737.500 2.737.500
Plăți de dobânzi și comisioane 2.737.500 2.737.500 2.737.500
Transporturi și comunicații 648.665.231 98.600.000 -21.799.000 -31.690.000 626.866.231 66.910.000 693.776.231
Cheltuieli curente 520.768.455 98.600.000 -12.979.000 -31.690.000 507.789.455 66.910.000 574.699.455
Cheltuieli de personal 4.185.000 450.000 4.635.000 4.635.000
Cheltuieli cu salariile 3.168.600 290.000 3.458.600 3.458.600
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 792.000 110.000 902.000 902.000
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 158.400 50.000 208.400 208.400
Deplasări, detașări, transferări 66.000 66.000 66.000
Cheltuieli materiale și servicii 6.915.155 -1.000.000 5.915.155 5.915.155
Drepturi cu caracter social 40.000 40.000 40.000
Hrană 470.100 470.100 470.100
Medicamente și materiale sanitare 1.400 1.400 1.400
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 647.600 647.600 647.600
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 1.360.000 1.360.000 1.360.000
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 132.200 132.200 132.200
Reparații curente 951.700 951.700 951.700
Reparații capitale 439.800 439.800 439.800
Cărți și publicații 385.555 385.555 385.555
Alte cheltuieli 2.486.800 -1.000.000 1.486.800 1.486.800
Subvenții și transferuri 509.668.300 98.600.000 -12.429.000 -31.690.000 497.239.300 66.910.000 564.149.300
Subvenții pe produse și activități 35.902.600 8.000.000 43.902.600 43.902.600
Transferuri 473.765.700 98.600.000 -20.429.000 -31.690.000 453.336.700 66.910.000 520.246.700
Cheltuieli de capital 121.341.376 -6.820.000 114.521.376 114.521.376
Investiții ale instituțiilor publice 2.982.000 2.982.000 2.982.000
Investiții ale regiilor autonome și societăților comerciale de stat 118.359.376 -6.820.000 111.539.376 111.539.376
Rambursări de credite externe și plăți de dobânzi și comisioane aferente acestora 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
Plăți de dobânzi și comisioane 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
Alte acțiuni economice 584.222.355 -10.691.743 573.530.612 573.530.612
Cheltuieli curente 289.335.925 3.213.867 292.549.792 292.549.792
Cheltuieli de personal 15.934.725 605.610 16.540.335 16.540.335
Cheltuieli cu salariile 12.021.133 462.800 12.483.933 12.483.933
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 3.005.334 115.700 3.121.034 3.121.034
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 601.026 20.023 621.049 621.049
Deplasări, detașări, transferări 307.232 7.087 314.319 314.319
Cheltuieli materiale și servicii 9.401.200 -391.743 9.009.457 9.009.457
Hrană 780 780 780
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 4.398.749 -71.545 4.327.204 4.327.204
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 217.500 217.500 217.500
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 966.338 -280.000 686.338 686.338
Reparații curente 1.443.744 -11.898 1.431.846 1.431.846
Reparații capitale 1.123.550 1.123.550 1.123.550
Cărți și publicații 29.300 29.300 29.300
Alte cheltuieli 1.221.239 -28.300 1.192.939 1.192.939
Subvenții și transferuri 264.000.000 3.000.000 267.000.000 267.000.000
Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif 125.000.000 -17.000.000 108.000.000 108.000.000
Transferuri 139.000.000 20.000.000 159.000.000 159.000.000
Cheltuieli de capital 201.186.430 -10.005.610 191.180.820 191.180.820
Stocuri pentru rezerva de stat și de mobilizare 200.640.330 -10.023.210 190.617.120 190.617.120
Investiții ale instituțiilor publice 546.100 17.600 563.700 563.700
Împrumuturi 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenții bilaterale și acorduri interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
Alte acțiuni 158.880.729 -2.960.000 155.920.729 155.920.729
Cheltuieli curente 131.362.169 -4.260.000 127.102.169 127.102.169
Cheltuieli de personal 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
Cheltuieli cu salariile 14.464.200 -535.600 13.928.600 13.928.600
Contribuții pentru asigurări sociale de stat 3.524.800 3.524.800 3.524.800
Cheltuieli pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de șomaj 705.000 705.000 705.000
Deplasări, detașări, transferări 21.600 21.600 21.600
Cheltuieli materiale și servicii 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 90.100 90.100 90.100
Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional 147.000 147.000 147.000
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată și echipament 2.300 2.300 2.300
Reparații curente 4.800 4.800 4.800
Cărți și publicații 3.300 3.300 3.300
Alte cheltuieli 512.500 -300.500 212.000 212.000
Subvenții și transferuri 2.963.600 121.700 3.085.300 3.085.300
Prime acordate producătorilor agricoli 120.000 120.000 120.000
Transferuri 2.843.600 121.700 2.965.300 2.965.300
Cheltuieli de capital 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
Investiții ale instituțiilor publice 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
Cheltuieli din fondul de intervenție 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Cheltuieli curente 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Subvenții și transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300
Partea a IX-a - Transferuri 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
Transferuri din bugetul de stat 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale pentru asigurarea protecției sociale a populației pentru energie termică și transport urban de călători 295.140.900 -13.300.000 281.840.900 281.840.900
Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale pentru investiții 476.000.000 57.000.000 533.000.000 533.000.000
Transferuri din bugetul de stat către bugetul fondului de risc și accident 5.000.000 14.000.000 19.000.000 19.000.000
Transferuri din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat 2.509.072 2.509.072 2.509.072
Partea a X-a - Împrumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Împrumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Împrumut acordat din fondul pentru înființarea Corpului Gardienilor Publici 11.840.000 11.840.000 11.840.000
Partea a XI-a - Datoria publică 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Dobânzi aferente datoriei publice 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
Partea a XII-a - Rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului 4.708.660 14.166.178 18.874.838 18.874.838
Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului 40.700 1.000.000 1.040.700 1.040.700
Fondul la dispoziția Guvernului României pentru relațiile cu Republica Moldova 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Fondul de înființare a Corpului Gardienilor Publici 2.160.000 2.160.000 2.160.000
Deficit -1.878.395.102 -269.172.500 124.428.580 28.514.900 -1.753.966.522 -240.657.600


Anexa Nr. 4

Sume defalcate
din impozitul pe salarii

- mii lei -
Județul Program 1994 Influențe Program rectificat pe anul 1994
Total 508.925.000 161.300.000 670.225.000
1. Alba 6.837.200 2.800.000 9.637.200
2. Arad 11.696.800 4.300.000 15.996.800
3. Argeș 8.392.400 4.600.000 12.992.400
4. Bacău 13.677.000 4.000.000 17.677.000
5. Bihor 12.729.000 4.500.000 17.229.000
6. Bistrița-Năsăud 8.269.400 2.100.000 10.369.400
7. Botoșani 12.152.900 4.000.000 16.152.900
8. Brașov 15.958.000 5.000.000 20.958.000
9. Brăila 8.635.100 2.600.000 11.235.100
10. Buzău 11.132.800 3.600.000 14.732.800
11. Caraș-Severin 11.999.600 4.300.000 16.299.600
12. Călărași 7.834.800 2.800.000 10.634.800
13. Cluj 15.753.600 6.500.000 22.253.600
14. Constanța 15.998.700 4.700.000 20.698.700
15. Covasna 6.077.300 2.700.000 8.777.300
16. Dâmbovița 10.226.300 3.800.000 14.026.300
17. Dolj 14.851.000 3.300.000 18.151.000
18. Galați 8.548.100 4.000.000 12.548.100
19. Giurgiu 7.272.300 2.400.000 9.672.300
20. Gorj 8.628.300 2.000.000 10.628.300
21. Harghita 6.139.400 2.550.000 8.689.400
22. Hunedoara 12.143.700 4.800.000 16.943.700
23. Ialomița 5.406.100 1.600.000 7.006.100
24. Iași 16.537.300 7.500.000 24.037.300
25. Maramureș 14.778.500 4.500.000 19.278.500
26. Mehedinți 7.353.600 2.800.000 10.153.600
27. Mureș 13.226.100 5.100.000 18.326.100
28. Neamț 11.306.600 2.500.000 13.806.600
29. Olt 10.443.000 2.400.000 12.843.000
30. Prahova 14.852.400 6.600.000 21.452.400
31. Satu Mare 12.661.300 2.400.000 15.061.300
32. Sălaj 9.167.800 2.850.000 12.017.800
33. Sibiu 14.161.100 2.800.000 16.961.100
34. Suceava 14.168.800 4.700.000 18.868.800
35. Teleorman 6.679.900 2.000.000 8.679.900
36. Timiș 19.309.400 5.600.000 24.909.400
37. Tulcea 4.808.700 2.700.000 7.508.700
38. Vaslui 11.584.600 3.800.000 15.384.600[4]
39. Vâlcea 8.348.000 2.600.000 10.948.000
40. Vrancea 13.688.600 4.100.000 17.788.600
41. Municipiul București 60.521.900 12.300.000 72.821.900
42. Sectorul agricol Ilfov 4.967.600 1.100.000 6.067.600


Anexa Nr. 5

I - Sănătate
II - Asistență socială
Nivelurile
minime de cheltuieli aferente acțiunilor transferate autorităților publice locale

- mii lei -
Județul Program 1994 Influențe Program rectificat pe anul 1994
Total I 180.000.000 67.900.000 247.900.000
II 72.025.000 7.300.000 79.325.000
1. Alba I 2.756.000 500.000 3.256.000
II 1.815.700 100.000 1.915.700
2. Arad I 3.623.000 2.000.000 5.623.000
II 874.800 300.000 1.174.800
3. Argeș I 3.716.000 1.500.000 5.216.000
II 2.650.400 200.000 2.850.400
4. Bacău I 5.469.000 800.000 6.269.000
II 3.103.300 200.000 3.303.300
5. Bihor I 6.211.000 2.500.000 8.711.000
II 1.202.100 - 1.202.100
6. Bistrița-Năsăud I 2.466.000 500.000 2.966.000
II 1.067.700 100.000 1.167.700
7. Botoșani I 3.754.000 1.500.000 5.254.000
II 2.029.100 200.000 2.229.100
8. Brașov I 4.800.000 2.500.000 7.300.000
II 1.058.000 400.000 1.458.000
9. Brăila I 3.306.000 1.000.000 4.306.000
II 1.051.700 - 1.051.700
10. Buzău I 4.170.000 1.500.000 5.670.000
II 839.000 100.000 939.000
11. Caraș-Severin I 3.067.000 2.000.000 5.067.000
II 1.492.300 300.000 1.792.300
12. Călărași I 2.990.000 1.200.000 4.190.000
II 1.125.200 - 1.125.200
13. Cluj I 6.514.000 3.500.000 10.014.000
II 1.118.000 100.000 1.218.000
14. Constanța I 6.309.000 1.500.000 7.809.000
II 2.118.400 200.000 2.318.400
15. Covasna I 2.398.000 1.000.000 3.398.000
II 279.200 200.000 479.200
16. Dâmbovița I 3.730.000 2.000.000 5.730.000
II 3.124.400 - 3.124.400
17. Dolj I 5.728.000 1.000.000 6.728.000
II 1.726.600 300.000 2.026.600
18. Galați I 4.043.000 2.000.000 6.043.000
II 1.160.700 200.000 1.360.700
19. Giurgiu I 1.473.000 1.000.000 2.473.000
II 1.266.800 300.000 1.566.800
20. Gorj I 3.054.000 800.000 3.854.000
II 925.100 - 925.100
21. Harghita I 2.549.000 1.000.000 3.549.000
II 637.400 150.000 787.400
22. Hunedoara I 5.056.000 2.000.000 7.056.000
II 1.068.800 400.000 1.468.800
23. Ialomița I 1.507.000 500.000 2.007.000
II 335.300 100.000 435.300
24. Iași I 8.169.000 3.500.000 11.669.000
II 2.789.300 200.000 2.989.300
25. Maramureș I 5.560.000 1.500.000 7.060.000
II 1.449.300 400.000 1.849.300
26. Mehedinți I 2.416.000 1.000.000 3.416.000
II 437.700 400.000 837.700
27. Mureș I 4.191.000 2.200.000 6.391.000
II 2.978.600 500.000 3.478.600
28. Neamț I 4.817.000 500.000 5.317.000
II 2.361.900 - 2.361.900
29. Olt I 3.012.000 600.000 3.612.000
II 1.290.100 200.000 1.490.100
30. Prahova I 6.406.000 3.200.000 9.606.000
II 2.127.900 100.000 2.227.900
31. Satu Mare I 2.825.000 800.000 3.625.000
II 1.280.500 100.000 1.380.500
32. Sălaj I 2.586.000 1.300.000 3.886.000
II 1.001.600 50.000 1.051.600
33. Sibiu I 3.639.000 1.200.000 4.839.000
II 1.867.200 200.000 2.067.200
34. Suceava I 4.519.000 1.200.000 5.719.000
II 3.096.400 400.000 3.496.400
35. Teleorman I 3.156.000 500.000 3.656.000
II 729.900 - 729.900
36. Timiș I 7.385.000 3.000.000 10.385.000
II 4.519.700 - 4.519.700
37. Tulcea I 1.992.000 800.000 2.792.000
II 1.175.800 - 1.175.800
38. Vaslui I 3.743.000 1.300.000 5.043.000
II 1.499.700 - 1.499.700
39. Vâlcea I 3.297.000 500.000 3.797.000
II 1.391.500 100.000 1.491.500
40. Vrancea I 3.262.000 2.500.000 5.762.000
II 1.765.700 500.000 2.265.700
41. Municipiul București I 19.199.000 8.000.000 27.199.000
II 7.416.500 300.000 7.716.500
42. Sectorul agricol Ilfov I 1.137.000 500.000 1.637.000
II 775.700 - 775.700


Anexa Nr. 6

I - Total transferuri
II - Asigurarea protecției sociale a populației pentru energie termică și transport urban de călători
III - Investiții
Transferurile
din bugetul de stat către bugetele locale pe județe și municipiul București

- mii lei -
Județul Program 1994 Influențe Program rectificat pe anul 1994
Total I 771.140.900 43.700.000 814.840.900
II 295.140.900 -13.300.000 281.840.900
III 476.000.000 57.000.000 533.000.000
1. Alba I 11.849.800 2.500.000 14.349.800
II 2.336.300 - 2.336.300
III 9.513.500 2.500.000 12.013.500
2. Arad I 14.156.100 2.000.000 16.156.100
II 4.393.000 - 4.393.000
III 9.763.100 2.000.000 11.763.100
3. Argeș I 10.573.600 -500.000 10.073.600
II 3.500.100 -500.000 3.000.100
III 7.073.500 - 7.073.500
4. Bacău I 16.065.000 -2.000.000 14.065.000
II 8.190.600 -2.500.000 5.690.600
III 7.874.400 500.000 8.374.400
5. Bihor I 12.135.300 500.000 12.635.300
II 3.973.000 - 3.973.000
III 8.162.300 500.000 8.662.300
6. Bistrița-Năsăud I 6.652.500 500.000 7.152.500
II 1.012.200 - 1.012.200
III 5.640.300 500.000 6.140.300
7. Botoșani I 11.703.500 -500.000 11.203.500
II 2.981.200 -500.000 2.481.200
III 8.722.300 - 8.722.300
8. Brașov I 18.050.800 5.700.000 23.750.800
II 9.540.000 1.700.000 11.240.000
III 8.510.800 4.000.000 12.510.800
9. Brăila I 13.177.600 -500.000 12.677.600
II 4.704.900 -1.500.000 3.204.900
III 8.472.700 1.000.000 9.472.700
10. Buzău I 6.697.000 1.100.000 7.797.000
II 2.263.600 - 2.263.600
III 4.433.400 1.100.000 5.533.400
11. Caraș-Severin I 9.979.400 1.500.000 11.479.400
II 3.029.800 - 3.029.800
III 6.949.600 1.500.000 8.449.600
12. Călărași I 13.898.600 -2.000.000 11.898.600
II 7.555.700 -2.000.000 5.555.700
III 6.342.900 - 6.342.900
13. Cluj I 18.194.600 6.500.000 24.694.600
II 8.094.600 2.500.000 10.594.600
III 10.100.000 4.000.000 14.100.000
14. Constanța I 23.325.600 2.500.000 25.825.600
II 11.215.500 1.000.000 12.215.500
III 12.110.100 1.500.000 13.610.100
15. Covasna I 3.337.000 2.100.000 5.437.000
II 1.533.300 600.000 2.133.300
III 1.803.700 1.500.000 3.303.700
16. Dâmbovița I 9.907.200 1.500.000 11.407.200
II 1.272.000 - 1.272.000
III 8.635.200 1.500.000 10.135.200
17. Dolj I 14.445.200 1.400.000 15.845.200
II 5.346.100 400.000 5.746.100
III 9.099.100 1.000.000 10.099.100
18. Galați I 13.545.100 4.400.000 17.945.100
II 3.963.000 400.000 4.363.000
III 9.582.100 4.000.000 13.582.100
19. Giurgiu I 5.028.600 1.500.000 6.528.600
II 1.093.300 - 1.093.300
III 3.935.300 1.500.000 5.435.300
20. Gorj I 10.983.100 800.000 11.783.100
II 3.064.800 - 3.064.800
III 7.918.300 800.000 8.718.300
21. Harghita I 7.806.800 -300.000 7.506.800
II 3.071.500 -300.000 2.771.500
III 4.735.300 - 4.735.300
22. Hunedoara I 16.681.100 4.000.000 20.681.100
II 4.581.100 1.000.000 5.581.100
III 12.100.000 3.000.000 15.100.000
23. Ialomița I 8.134.300 2.000.000 10.134.300
II 2.156.600 500.000 2.656.600
III 5.977.700 1.500.000 7.477.700
24. Iași I 19.180.700 1.000.000 20.180.700
II 8.142.200 - 8.142.200
III 11.038.500 1.000.000 12.038.500
25. Maramureș I 15.176.100 1.500.000 16.676.100
II 4.021.200 - 4.021.200
III 11.154.900 1.500.000 12.654.900
26. Mehedinți I 10.134.300 400.000 10.534.300
II 1.831.300 -600.000 1.231.300
III 8.303.000 1.000.000 9.303.000
27. Mureș I 7.657.800 1.300.000 8.957.800
II 2.762.600 - 2.762.600
III 4.895.200 1.300.000 6.195.200
28. Neamț I 13.497.300 200.000 13.697.300
II 3.331.100 -800.000 2.531.100
III 10.166.200 1.000.000 11.166.200
29. Olt I 14.344.400 -100.000 14.244.400
II 6.819.400 -1.600.000 5.219.400
III 7.525.000 1.500.000 9.025.000
30. Prahova I 14.695.600 4.000.000 18.695.600
II 5.644.600 - 5.644.600
III 9.051.000 4.000.000 13.051.000
31. Satu Mare I 9.101.400 1.000.000 10.101.400
II 3.146.000 - 3.146.000
III 5.955.400 1.000.000 6.955.400
32. Sălaj I 8.122.400 900.000 9.022.400
II 3.065.800 -400.000 2.665.800
III 5.056.600 1.300.000 6.356.600
33. Sibiu I 16.192.400 2.000.000 18.192.400
II 4.042.100 1.500.000 5.542.100
III 12.150.300 500.000 12.650.300
34. Suceava I 15.319.100 2.000.000 17.319.100
II 5.653.700 - 5.653.700
III 9.665.400 2.000.000 11.665.400
35. Teleorman I 8.905.600 500.000 9.405.600
II 4.710.500 -1.000.000 3.710.500
III 4.195.100 1.500.000 5.695.100
36. Timiș I 23.663.900 2.800.000 26.463.900
II 12.603.600 -1.200.000 11.403.600
III 11.060.300 4.000.000 15.060.300
37. Tulcea I 11.752.200 -500.000 11.252.200
II 4.683.500 -500.000 4.183.500
III 7.068.700 - 7.068.700
38. Vaslui I 23.585.900 -3.200.000 20.385.900
II 11.452.500 -5.700.000 5.752.500
III 12.133.400 2.500.000 14.633.400
39. Vâlcea I 10.920.700 2.000.000 12.920.700
II 2.764.900 -1.000.000 1.764.900
III 8.155.800 3.000.000 11.155.800
40. Vrancea I 17.201.300 -1.300.000 15.901.300
II 5.050.700 -1.800.000 3.250.700
III 12.150.600 500.000 12.650.600
41. Municipiul București I 234.573.800 9.000.000 243.573.800
II 104.573.800 - 104.573.800
III 130.000.000 9.000.000 139.000.000
42. Sectorul agricol Ilfov I 4.788.200 - 4.788.200
II 1.969.200 -1.000.000 969.200
III 2.819.000 1.000.000 3.819.000
43. Sume rezervate[5] I 16.000.000 -14.500.000 1.500.000
II - - -
III 16.000.000 -14.500.000 1.500.000


Anexa Nr. 7

Bugetul
Fondului special pentru învățământ

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
I. Venituri curente 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
B. Venituri nefiscale 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
Vărsăminte de la instituțiile publice 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
Cheltuieli total 67.110.800 -3.552.550 63.558.250
Din care:
A. Cheltuieli curente 53.413.995 -10.052.550 43.361.445
Cheltuieli de personal 3.598.500 - 3.598.500
Cheltuieli materiale și servicii 49.815.495 -10.052.550 39.762.945
B. Cheltuieli de capital 13.696.805 +6.500.000 20.196.805
Învățământ 65.765.800 -3.642.994 62.122.806
A. Cheltuieli curente 52.068.995 -10.102.994 41.966.001
Cheltuieli de personal 3.573.500 -47.444 3.526.056
Cheltuieli materiale și servicii 48.495.495 -10.055.550 38.439.945
B. Cheltuieli de capital 13.696.805 +6.460.000 20.156.805
Din total capitol: 65.765.800 -3.642.994 62.122.806
Învățământul superior 62.365.800 -3.942.994 58.422.806
Alte instituții și acțiuni de învățământ: 3.400.000 +300.000 3.700.000
Cultură și artă 1.345.000 +37.444 1.382.444
A. Cheltuieli curente 1.345.000 +37.444 1.382.444
Cheltuieli de personal 25.000 +37.444 62.444
Cheltuieli materiale și servicii 1.320.000 - 1.320.000
Din total capitol: 1.345.000 +37.444 1.382.444
Biblioteci naționale, universitare, județene și orășenești 1.295.000 - 1.295.000
Muzee 50.000 +37.444 87.444
Cercetare științifică - +53.000 53.000
A. Cheltuieli curente - +13.000 13.000
Cheltuieli de personal - +10.000 10.000
Deplasări, detașări, transferări - +10.000 10.000
Cheltuieli materiale și servicii - +3.000 3.000
B. Cheltuieli de capital - +40.000 40.000
Din total capitol: - +53.000 53.000
Unități de cercetare (institutul de științe ale educației) - +53.000 53.000
Excedent (+)/Deficit (-) -6.442.200[6] - -6.442.200[6]
Notă:

Veniturile realizate de unitățile de învățământ preuniversitar, care, potrivit dispozițiilor legale, se cuvin acestora, se vor administra pe regimul extrabugetar potrivit prevederilor Legii nr. 10/1991 privind finanțele publice.


Anexa Nr. 8

Bugetul
Fondului special pentru sănătate

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 270.488.800 - 270.488.800
I. Venituri curente 270.488.800 - 270.488.800
A. Venituri fiscale 262.700.000 - 262.700.000
A.1. Impozite directe 248.500.000 +200.000 248.700.000
Contribuții de asigurări sociale 248.500.000 +200.000 248.700.000
A.2. Impozite indirecte 14.200.000 -200.000 14.000.000
Alte impozite indirecte 14.200.000 -200.000 14.000.000
Taxa asupra unor activități și din publicitatea lor 14.200.000 -200.000 14.000.000
B. Venituri nefiscale 7.788.800 - 7.788.800
Vărsăminte de la instituțiile publice 7.788.800 - 7.788.800
Alte venituri de la instituțiile publice 7.788.800 - 7.788.800
Cheltuieli - total 282.582.800 - 282.582.800
A. Cheltuieli curente 263.088.800 +130.000 263.218.800
Cheltuieli de personal - +1.550.000 1.550.000
Cheltuieli materiale și servicii 263.088.800 -1.420.000 261.668.800
B. Cheltuieli de capital 19.494.000 -130.000 19.364.000
Sănătate 199.982.800 - 199.982.800
Cheltuieli curente 180.488.800 +130.000 180.618.800
Cheltuieli de personal - +1.550.000 1.550.000
Cheltuieli materiale și servicii 180.488.800 -1.420.000 179.068.800
Drepturi cu caracter social 502 - 502
Hrană 77.180 - 77.180
Medicamente și materiale sanitare 170.866.056 -1.420.000 169.445.956
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 1.617.112 - 1.617.112
Materiale și prestări servicii cu caracter funcțional 1.111.732 - 1.111.732
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată 207.247 - 207.247
Reparații curente 1.110.118 - 1.110.118
Reparații capitale 3.010.118 - 3.010.118
Cărți și publicații 100.323 - 100.323
Alte cheltuieli 2.388.512 - 2.388.512
Cheltuieli de capital 19.494.000 -130.000 19.364.000
Din total capitol: 199.982.800 - 199.982.800
Dispensare medicale 45.864.956 - 45.864.956
Spitale 116.967.952 - 116.967.952
Sanatorii, preventorii și dispensare cu staționar T.B.C. 2.593.400 - 2.593.400
Creșe 5.589.760 - 5.589.760
Leagăne 4.588.400 - 4.588.400
Centre de recoltare și conservare a sângelui 1.798.039 - 1.798.039
Stații de salvare 6.386.977 - 6.386.977
Alte instituții și acțiuni sanitare 16.193.316 - 16.193.316
Alte cheltuieli sociale 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli curente 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli materiale și servicii 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
Alte drepturi cu caracter social prevăzute de dispozițiile legale 2.400.000 - 2.400.000
Din total capitol:
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la proteze și unele materiale sanitare 2.400.000 - 2.400.000
Excedent (+)/Deficit (-) -12.094.000[6] - -12.094.000[6]


Anexa Nr. 8a

Ministerul Sănătății

Bugetul
Fondului special pentru sănătate

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 270.000.000 - 270.000.000
I. Venituri curente 270.000.000 - 270.000.000
A. Venituri fiscale 262.700.000 - 262.700.000
A. 1. Impozite directe 248.500.000 +200.000 248.700.000
Contribuții de asigurări sociale 248.500.000 +200.000 248.700.000
A. 2. Impozite indirecte 14.200.000 -200.000 14.000.000
Alte impozite indirecte 14.200.000 -200.000 14.000.000
Taxa asupra unor activități și din publicitatea lor 14.200.000 -200.000 14.000.000
B. Venituri nefiscale 7.300.800 -800 7.300.000
Vărsăminte de la instituțiile publice 7.300.800 -800 7.300.000
Alte venituri de la instituțiile publice 7.300.800 -800 7.300.000
Cheltuieli - total 282.094.800 -800 282.094.000
A. Cheltuieli curente 262.730.800 -800 262.730.000
Cheltuieli de personal - +1.550.000 1.550.000
Cheltuieli materiale și servicii 262.730.800 -1.550.800 261.180.000
B. Cheltuieli de capital 19.364.000 - 19.364.000
Sănătate 199.494.000 - 199.494.000
Cheltuieli curente 180.130.800 -800 180.130.000
Cheltuieli de personal - +1.550.000 1.550.000
Cheltuieli materiale și servicii 180.130.800 -1.550.800 178.580.000
Medicamente și materiale sanitare 170.744.100 -1.550.100 169.194.000
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 1.500.000 - 1.500.000
Materiale și prestări servicii cu caracter funcțional 1.100.000 - 1.100.000
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată 200.000 - 200.000
Reparații curente 1.100.000 - 1.100.000
Reparații capitale 3.000.000 - 3.000.000
Cărți și publicații 100.000 - 100.000
Alte cheltuieli 2.386.000 - 2.386.000
Cheltuieli de capital 19.364.000 - 19.364.000
Din total capitol: 199.494.000 - 199.494.000
Dispensare medicale 45.684.000 - 45.684.000
Spitale 116.704.000 - 116.704.000
Sanatorii, preventorii și dispensare cu staționar T.B.C. 2.593.400 - 2.593.400
Creșe 5.585.800 - 5.585.800
Leagăne 4.588.400 - 4.588.400
Centre de recoltare și conservare a sângelui 1.795.400 - 1.795.400
Stații de salvare 6.383.800 - 6.383.800
Alte instituții și acțiuni sanitare 16.159.100 - 16.159.100
Alte cheltuieli sociale 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli curente 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli materiale și servicii 82.600.000 - 82.600.000
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
Alte drepturi cu caracter social prevăzute de dispozițiile legale 2.400.000 - 2.400.000
Din total capitol:
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
Cheltuieli pentru compensarea prețurilor la proteze și unele materiale sanitare 2.400.000 - 2.400.000
Excedent (+)/Deficit (-) -12.094.000[6] - -12.094.000[6]


Anexa Nr. 8b

Ministerul Transporturilor

Bugetul
Fondului special pentru sănătate

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri total 488.800 - 488.800
I. Venituri curente 488.800 - 488.800
Venituri nefiscale 488.800 - 488.800
Vărsăminte de la instituțiile publice 488.800 - 488.800
Alte venituri de la instituțiile publice 488.800 - 488.800
Cheltuieli - total 488.800 - 488.800
A. Cheltuieli curente 358.800 +130.000 488.800
Cheltuieli materiale și servicii 358.800 +130.000 488.800
B. Cheltuieli de capital 130.000 -130.000 -
Sănătate 488.800 - 488.800
Cheltuieli curente 358.800 +130.000 488.800
Cheltuieli materiale și servicii 358.800 +130.000 488.800
Drepturi cu caracter social 502 - 502
Hrană 77.180 - 77.180
Medicamente și materiale sanitare 121.956 +130.000 251.956
Cheltuieli pentru întreținere și gospodărie 117.112 - 117.112
Materiale și prestări servicii cu caracter funcțional 11.732 - 11.732
Obiecte de inventar de mică valoare sau scurtă durată 7.247 - 7.247
Reparații curente 10.118 - 10.118
Reparații capitale 10.118 - 10.118
Cărți și publicații 323 - 323
Alte cheltuieli 2.512 - 2.512
Cheltuieli de capital 130.000 -130.000 -
Din total capitol: 488.800 - 488.800
Dispensare medicale 180.856 - 180.856
Spitale 263.952 - 263.952
Creșe 3.960 - 3.960
Centre de recoltare și conservare a sângelui 2.639 - 2.639
Stații de salvare 3.177 - 3.177
Alte instituții și acțiuni sanitare 34.216 - 34.216
Excedent (+)/Deficit (-) - - -


Anexa Nr. 9

Bugetul
Fondului de risc și accident pentru protecția specială a persoanelor handicapate

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 112.024.820 +17.871.205 129.896.025
I. Venituri curente 106.974.820 +3.871.205 110.846.025
A. Venituri fiscale 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
A.1. Impozite directe 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
Contribuția agenților economici 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
B. Venituri nefiscale 2.667.700 - 2.667.700
Diverse venituri 2.667.700 - 2.667.700
Vărsăminte de la persoane juridice pentru persoane handicapate neîncadrate 2.667.700 -2.651.800 15.900
Încasări din alte surse (dobânzi) - +2.651.800 2.651.800
IV. Subvenții 5.000.000 +14.000.000 19.000.000
Subvenții de la bugetul de stat pentru completarea fondului de risc și accident pentru protecția specială a persoanelor handicapate 5.000.000 +14.000.000[7] 19.000.000
V. Donații 50.000 - 50.000
Cheltuieli - total 123.412.210 +14.000.000 137.412.210
Cheltuieli curente 123.412.210 +14.000.000 137.412.210
Cheltuieli de personal 272.740 - 272.740
Cheltuieli materiale și servicii 53.150.790 +7.575.000 60.725.790
Transferuri 69.988.680 +6.425.000 76.413.680
Alocații și alte ajutoare pentru copii 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
Cheltuieli curente 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
Transferuri 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
Din total capitol: 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
Alocații de stat pentru copii 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
Pensii, ajutoare și indemnizații 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
Cheltuieli curente 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
Transferuri 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
Din total capitol: 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
Pensii sociale 28.704.000[7] - 28.704.000
Ajutoare speciale 38.244.000 +3.200.000 41.444.000
Ajutor de urmaș 30.000 -25.000 5.000
Ajutoare pentru încălzirea locuințelor - +1.450.000 1.450.000
Alte cheltuieli sociale 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
Cheltuieli curente 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
Cheltuieli materiale și servicii 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
Din total capitol: 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
Asigurarea asistenței medicale 4.341.250 -4.281.250 60.000
Plata taxelor de abonament pentru deținătorii de aparate radio și televizoare 33.600 +16.400 50.000
Acoperirea reducerii costului biletelor de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice și sportive 100.000 -80.000 20.000
Plata taxelor de instalare, transferare și abonament telefonic, precum și a costului unui număr de impulsuri 100.000 +500.000 600.000
Acoperirea gratuității transportului urban cu mijloace de transport în comun 1.800.000 +1.500.000 3.300.000
Acoperirea gratuității transportului interurban 3.503.900 -3.383.900 120.000
Indemnizații pentru persoanele care au în îngrijire, supraveghere și acordă ajutor permanent minorului sau adultului handicapat 38.782.840 +14.300.000 53.082.840
Cheltuieli de administrare a fondului 4.761.940 -996.250 3.765.690
Cheltuieli curente 4.761.940 -996.250 3.765.690
Cheltuieli de personal 272.740 - 272.740
Cheltuieli materiale și servicii 4.489.200 -996.250 3.492.950
Din total capitol: 4.761.940 -996.250 3.765.690
Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 4.489.200 -996.250 3.492.950
Cheltuieli pentru personalul care gestionează fondurile 272.740 - 272.740
Excedent (+)/Deficit (-) -11.387.390[6] +3.871.205 -7.516.185[6]


Anexa Nr. 10

Bugetul
Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 135.434.683 - 135.434.683
I. Venituri curente 135.434.683 - 135.434.683
A. Venituri fiscale 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
A.1. Impozite directe 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
Alte impozite directe 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
Încasări din comisionul pentru servicii vamale 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
B. Venituri nefiscale 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
Diverse venituri 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
Încasări din alte surse 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
Cheltuieli - total 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Cheltuieli de capital 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Investiții ale instituțiilor publice 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Alte acțiuni economice 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Cheltuieli de capital 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Din total capitol:
Dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
Excedent (+)/Deficit (-) +57.975.608 +17.488.000 +75.463.608


Anexa Nr. 11

Bugetul
Fondului special pentru dezvoltarea sistemului energetic

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
I. Venituri curente 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
A. Venituri fiscale 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
A.2. Impozite indirecte 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Alte impozite indirecte 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Taxa de dezvoltare cuprinsă în tariful energiei electrice și termice 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Cheltuieli - total 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Cheltuieli de capital 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Industria extractivă, energetică, metalurgică, chimică și alte subramuri ale industriei 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Cheltuieli de capital 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Din total capitol:
Industria energetică 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
Excedent (+)/deficit (-) - - -


Anexa Nr. 12

Bugetul
Fondului special pentru modernizarea drumurilor publice

- mii lei -
Explicații Prevederi anuale actualizate Total influențe Program actualizat
Venituri - total 41.500.000[8] +2.000.000 43.500.000[8]
I. Venituri curente 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
A. Venituri fiscale 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
A.1. Impozite directe 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
Alte impozite directe 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
Cota de 5% din încasările realizate de producători și importatori din vânzarea carburanților auto livrați la intern, indiferent de forma de plată (conform legii nr. 13/1994) 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
II. Cheltuieli - total 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
Cheltuieli curente 26.375.000 - 26.375.000
Cheltuieli materiale 26.375.000 - 26.375.000
Cheltuieli de capital 16.874.214[8] +2.000.000 18.874.214[8]
Transporturi și comunicații 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
Cheltuieli curente 26.375.000 - 26.375.000
Cheltuieli materiale 26.375.000 - 26.375.000
Cheltuieli de capital 16.874.214[8] +2.000.000 18.874.214[8]
Din total capitol:
Drumuri și poduri 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
Excedent (+)/Deficit (-) -1.749.214[6] - -1.749.214[6]



Referințe

  1. Anexa nr. 3 se publică ulterior și se difuzează celor interesați.
  2. 2,0 2,1 În funcție de derularea programelor de împrumut, în înțelegere cu împrumutătorii, se vor putea efectua modificări în structură și pe beneficiari, cu aprobarea Guvernului.
  3. 3,0 3,1 Alocațiile și alte ajutoare pentru copii aferente lunii decembrie 1994 se vor plăti în cursul lunii ianuarie 1995 din prevederile bugetare pe anul 1995.
  4. Include și suma de 700.000 mii lei pentru acoperirea costurilor necesare pompării apei din râul Prut prin aducțiunea Prut-Vasluiet în vederea asigurării volumului de apă pentru municipiul Vaslui, fonduri ce se vor aloca din bugetul local în condițiile prevederilor art. 9 din Legea nr. 15/1990.
  5. Investiții urbane de urgență finanțate într-o proporție de 45% din bugetul de stat, ca participare a Guvernului la împrumuturile inițiate de unele organisme financiare internaționale.
    Ministerul Finanțelor va repartiza suma respectivă pe județe și pe obiective de investiții.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 6,7 6,8 6,9 Deficitul se acoperă din disponibilitățile din anii precedenți.
  7. 7,0 7,1 Inclusiv indemnizația de însoțitor nevăzător gradul I, conform art. I alin. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 610/1990.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 Din care, suma de 6.000.000 mii lei pentru continuarea lucrărilor de investiții la autostrada București-Constanța, tronsonul București-Fetești.