Monitorul Oficial 307/1992
Monitorul Oficial al României
Anul IV, Nr. issue::0307 - Partea I - Vineri, 27 noiembrie year::1992
Hotărâri ale Camerei Deputaților
Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat
În temeiul art. 66 alin. (9) din Legea nr. 68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, al art. 159 din Regulamentul Camerei Deputaților și având în vedere Raportul Comisiei de validare,
Camera Deputaților hotărăște:
Articol unic. - Se validează mandatul deputatului Aurel Jecan, ales în Circumscripția electorală nr. 32 Sălaj.
Decrete
Decret privind recunoașterea arhiereului-vicar Mihălțan Ioan (Ioan Crișanul) în funcția de episcop al Episcopiei Oradea
În temeiul art. 99 alin. (1) din Constituția României și al art. 21 alin. 1 din Decretul nr. 177/1948 pentru regimul general al cultelor din România,
Președintele României decretează:
Articol unic. - Arhiereul-vicar Mihălțan Ioan (Ioan Crișanul) se recunoaște în funcția de episcop al Episcopiei Oradea, care a fost ales în această funcție de Colegiul Electoral al Bisericii Ortodoxe Române.
Decret pentru numirea Guvernului României
- În temeiul art. 85 alin. (1) din Constituția României,
- având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 11 din 19 noiembrie 1992 privind acordarea încrederii Guvernului,
Președintele României decretează:
Articol unic. - Se numește Guvernul României în următoarea componență:
- Nicolae Văcăroiu - prim-ministru
- Mișu Negrițoiu - ministru de stat, președintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie și Reformă Economică
- Dan Mircea Popescu - ministru de stat, ministrul muncii și protecției sociale
- Florin Georgescu - ministru de stat, ministrul finanțelor
- Teodor Viorel Meleșcanu - ministru de stat, ministrul afacerilor externe
- Petre Ninosu - ministrul justiției
- Niculae Spiroiu - ministrul apărării naționale
- George Ioan Dănescu - ministru de interne
- Dumitru Popescu - ministrul industriilor
- Ioan Oancea - ministrul agriculturii și alimentației
- Paul Teodoru - ministrul transporturilor
- Andrei Chirică - ministrul comunicațiilor
- Constantin Teculescu - ministrul comerțului
- Matei-Agathon Dan - ministrul turismului
- Marin Cristea - ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului
- Aurel Constantin Ilie - ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului
- Liviu Maior - ministrul învățământului
- Doru Dumitru Palade - ministrul cercetării și tehnologiei
- Iulian Mincu - ministrul sănătății
- Mihail Golu - ministrul culturii
- Gheorghe Angelescu - ministrul tineretului și sportului
- Valer Dorneanu - ministrul pentru relația cu Parlamentul.
Hotărâri ale Guvernului României
Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 91/1991 privind înființarea Societății Comerciale „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A.
Guvernul României hotărăște:
Art. I. - Hotărârea Guvernului nr. 91/1991 se modifică după cum urmează:
1. Articolul 3 alineatul 1 va avea următorul cuprins:
„Art. 3. - Capitalul social inițial al societății, în sumă de 1.600.255 mii lei, stabilit pe baza bilanțului încheiat la 30 iunie 1990, se preia de la Compania Autonomă de Turism pentru Tineret și are următoarea structură:
- mijloace fixe: 814.780 mii lei:
- mijloace circulante: 785.475 mii lei.”
2. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
„Art. 5. - Activul și pasivul Companiei Autonome de Turism pentru Tineret, care se desființează, se preiau de Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A.”
Art. II. - Complexul sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București, cu care se întregește patrimoniul Societății Comerciale „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A., își păstrează obiectul activității privind sportul de performanță, conform protocolului anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Contrasemnează: | |
Ministrul tineretului și sportului, Ioan Moldovan | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |
Protocol privind exploatarea Complexului sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București
Având în vedere bunele relații de colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, în domeniul organizării și derulării programelor turistice, culturale și sportive, Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. precizează prin prezentul protocol modul de colaborare privind Complexul sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București.
Art. 1. - Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. păstrează specificul obiectului de activitate al Complexului sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București, constituit cu precădere din programe sportive și de agrement, concomitent cu prestarea de servicii de cazare, alimentație și de divertisment care susțin aceste programe.
Art. 2. - Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret - S.A. se angajează să promoveze o politică investițională care să prezerve potențialul ecologic al zonei și care să nu contravină destinației actuale a bazei materiale și a dotărilor aferente.
Art. 3. - Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. va acorda în continuare prioritate programelor și competițiilor sportive organizate și promovate de Ministerul Tineretului și Sportului în baza unor tarife preferențiale, adoptate pentru fiecare acțiune în parte și stabilite de comun acord.
Art. 4. - Ministerul Tineretului și Sportului va sprijini nemijlocit Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. prin finanțarea programelor culturale și sportive organizate în comun în cadrul Complexului sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București, asigurând dotările cu caracter sportiv.
Art. 5. - Atât Ministerul Tineretului și Sportului cât și Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. vor promova consecvent imaginea publică internă și internațională a Complexului sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București.
Art. 6. - Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. va finanța reparațiile curente și capitale, modernizarea, dezvoltarea și întreținerea actualelor spații destinate activității sportive nautice de performanță coordonate de unitățile sportive Clubul Sportiv „Triumf” și Clubul Sportiv „Sportul Studențesc” (birouri, hangare, magazii, săli de pregătire, grupuri sociale etc.) urmând să garanteze folosirea acestora, cluburile suportând cheltuielile de întreținere (funcționale).
Art. 7. - Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. va pune la dispoziție, contra cost, în exclusivitate - două zile pe săptămână - Complexul sportiv, turistic și de agrement „Herăstrău” București, pentru clubul sponsorilor sportului din România, cu respectarea regulamentului de funcționare al bazei și a tarifelor stabilite.
Ministerul Tineretului și Sportului Ministru, Ioan Moldovan |
Societatea Comercială „Compania de Turism pentru Tineret” - S.A. Director general, Aurel Borșan |
Hotărâre privind trecerea unui imobil în administrarea Ministerului Culturii
Guvernul României hotărăște:
Art. 1. - Imobilul proprietate de stat, situat în București, str. George Enescu nr. 2-4, trece, împreună cu terenul aferent, din patrimoniul Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” în administrarea Ministerului Culturii, în vederea atribuirii sale, ca sediu, Uniunii Teatrale din România. - UNITER, în condițiile legii.
Transmiterea se face prin protocol de predare-primire, pe bază de bilanț, cu întreg activul și pasivul existente.
Art. 2. - Mijloacele fixe și obiectele de inventar care au făcut parte din inventarul clădirii se consideră transferate în custodia Ministerului Culturii - Trustul DOMUS -, astfel cum au fost ele preluate pe baza procesului-verbal de predare-primire nr. 287/1990, încheiat între reprezentanții Ministerului Culturii și ai fostei Direcții de producție și prestări servicii din Ministerul Economiei Naționale la data de 11 iunie 1990.
Bunurile mobile aflate în clădire, precum și cele aferente bunei funcționări a acesteia vor fi inventariate și transmise o dată cu imobilul, prin protocol, pe bază de proces-verbal de predare-primire.
Art. 3. - Valoarea bunurilor mobile și imobile ce fac obiectul prezentei hotărâri va fi reactualizată, în condițiile legii.
Art. 4. - La data la care Uniunea Teatrală din România - UNITER își încetează activitatea sau își schimbă sediul, imobilele prevăzute la art. 1, precum și bunurile mobile prevăzute în art. 2 alin. 2 revin în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.
Contrasemnează: | |
Ministrul culturii, Ludovic Spiess | |
Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu | |
Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea |