Monitorul Oficial 373/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0373 - Partea I - Vineri, 30 decembrie year::1994

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre pentru autorizarea decontării unor teme de cercetare-dezvoltare contractate de Ministerul Cercetării și Tehnologiei cu Academia de științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” și completarea Hotărârii Guvernului nr. 27/1994 privind aprobarea Programului național de cercetare-dezvoltare

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - În temeiul art. 25 din Legea nr. 94/1992, se autorizează decontarea temelor de cercetare-dezvoltare contractate de Ministerul Cercetării și Tehnologiei cu Academia de științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre și cu care se completează pozițiile 6.1. și 6.3. din anexa ia Hotărârea Guvernului nr. 27/1994 privind aprobarea Programului național de cercetare-dezvoltare.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 16 decembrie1994 | Nr. 904.

Contrasemnează:

Ministrul cercetării și tehnologiei, Doru Dumitru Palade

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără


Anexă

Lista temelor de cercetare-dezvoltare contractate de Ministerul Cercetării și Tehnologiei cu Academia de științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”, cu care se completează pozițiile 6.1. și 6.3. din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 27/1994


Unitatea de cercetare Codul și enunțul temei refuzate de la viza de control financiar bit preventiv al Curții de conturi Codul și enunțul subprogramului la Hotărârea Guvernului nr. 27/1994 în care se încadrează tema ca parte componentă Observații
Codul temei Enunțul temei Codul subprogramului Subprogramul
I.C.C.P.T. Fundulea B.1. Popularizarea noilor soiuri și hibrizi de cereale, plante tehnice și furajere prin cultivarea acestora în câmpuri demonstrative 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Se încadrează în subprogramul 6.1.3, obiectivul 6.1.3.1. „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații, soiuri de plante și rase de animale prin publicații, filme etc., precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
I.C.C.P.T. Fundulea B.2. Popularizarea noilor soiuri de cereale, plante tehnice și furajere prin broșuri și pliante de largă circulație, precum și prin filme și diapozitive 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Se încadrează la subprogramul 6.1.3. obiectivul 1 (6.1.3.1) „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații, soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminar”
B.3. Difuzarea rezultatelor cercetării științifice prin publicații de profil 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte integrantă din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 (6.1.3.1.) „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații, soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
I.C.C.P.T. Fundulea B.10. Organizarea și promovarea unor module de transfer al rezultatelor cercetărilor în domeniu! cerealelor, plantelor tehnice și furajere în exploatațiile agricole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte integrantă din subprogramul 6.1.3., obiectivul 2 „Testarea în condiții de producție a noilor tehnologii de cultivare a plantelor, creșterea animalelor, a pesticidelor, medicamentelor de uz veterinar, produselor bioactive și aditivilor furajeri, concentratelor proteice și N.C.”
B.13. Valorificarea izlazurilor comunale din zonele de câmpie prin culturi, furajere perene și anuale, elaborarea unor proiecte zonale 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 2 „Testarea în condiții de producție a noilor tehnologii de cultivare a plantelor, creșterea animalelor, a pesticidelor, medicamentelor de uz veterinar, produselor bioactive și aditivilor furajeri, concentratelor proteice și N.C.”
I.C.P.C. Brașov A.29. Utilizarea informaticii și automatizării proceselor de producție la cultura cartofului 6.1.4. Tehnologii agricole Face parte din subprogramul 6.1.4., obiectivul 3 „Modernizarea proceselor de producție din cultura plantelor”


I.C.P.C.P. Brașov A.8. Caracterizarea ecologică, tehnologică și protecția ecosistemelor de pajiști 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 1 „Fundamentarea pedologică a utilizării resurselor de sol, inventariere, bonitare, geneză și tendințe actuale de evaluare a solurilor”
A.9. Sistem informațional pentru activitatea de cercetare în cultura pajiștilor 6.1.8. Economie rurală Face parte din subprogramul 6.1.8., obiectivul 7 „Modele economico-matematice și sisteme de prelucrare automată a datelor pentru problemele tehnico-economice din agricultură”
B.1. Difuzarea rezultatelor cercetării științifice din domeniul culturii pajiștilor 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc., precum și distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material sericicol”
I.C.P.C.I.S.Z.S.D. Fundulea A.11. Execuția și verificarea instalației de distilare cu patru talere pentru distilare fracționată a produselor de esențe aromatice 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
A.12. Proiectarea și construirea unui modul complex climatic pentru aclimatizarea plantei Stevia Rebandiana B 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
I.C.P.C.I.S.Z.S.D. Fundulea B.1. Editarea noii tehnologii de cultură a. sfeclei de zahăr, având în vedere calitatea seminței și noile utilaje din dotarea unității 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
C.C.P.P. București B.1. Difuzarea rezultatelor cercetării științifice prin publicații 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
S.C. „Busco” Brânceni B.1. Popularizarea noilor soiuri de bumbac și a noilor elemente tehnologice la cultura bumbacului 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
S.C. „Busco” Brânceni B.4. Introducerea tehnicii moderne de calcul statistic pe calculator pentru luarea deciziilor în selecție și pentru alte fundamentări 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Asigurarea bazei de date și introducerea informaticii pentru fundamentarea deciziilor la nivel de minister și departamental”
I.C.L.F. Vidra A.45. Elaborarea unor lucrări de popularizare a tehnologiilor de cultură a legumelor, pe specii, pentru micii producători din sectorul privat 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare pentru agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante, rase de animale, prin publicații, filme etc., precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
A.56. Retehnologizarea instalațiilor de frig pentru păstrarea materialului biologic 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
A.92. Utilizarea sistemelor informaționale și a bazei de date pe calculator în vederea modelării economico-matematice a producției de legume pentru sectorul de stat și particular 6.1.8. Economie rurală Face parte din subprogramul 6.1.8., obiectivul 7 „Modele economico-matematice și sisteme de prelucrare automată a datelor pentru problemele tehnico-economice din agricultură”
I.C.L.F. Vidra B.1. Elaborarea și editarea unui catalog de soiuri noi la principalele specii de legume și flori 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
B.3. Amenajarea sistemului de irigație pentru câmpul experimental, folosind sursele locale de apă 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 5 „Studii de fundamentare pentru proiectarea lucrărilor de îmbunătățiri funciare și modernizarea amenajărilor existente”
B.5. Modernizarea sistemei de mașini pentru întreținerea culturilor legumicole prin agregate complexe de diferite dimensiuni 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 3 „Încercarea și omologarea mașinilor și utilajelor folosite în agricultură și elaborarea normelor de utilizare”
I.C.L.F. Vidra B.6. Retehnologizarea lucrărilor de întreținere a culturilor legumicole prin introducere în sistema de mașini a sașiului autopropulsat multifuncțional SAM-22 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 3 „încercarea și omologarea mașinilor și utilajelor folosite în agricultură și elaborarea normelor de utilizare”
B.7. Realizarea și experimentarea unei incinte cu parametri controlați pentru aclimatizarea plantelor obținute prin microclonarea elitelor din câmpurile de ameliorare 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare m agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3, obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
B.8. Realizarea și experimentarea unei instalații de irigare cu apă tratată magnetic la culturile legumicole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
B.9. Modernizarea sistemului de sterilizare a mediilor de cultură 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru. agricultură”
I.C.L.F. Vidra B.10. Realizarea și experimentarea unei instalații pentru umplerea paletelor alveolare cu amestec nutritiv și semănarea în alveole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
B.11. Retehnologizarea spațiilor și sistemelor destinate producerii răsadurilor de legume și flori 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
I.C.P.P. Mărăcineni B.12. Retehnologizarea sistemelor de înființare a culturilor realizate prin însămânțară directă 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 2 „Testarea în condiții de producție a noilor tehnologii de cultivare a plantelor”
A.25. Retehnologizarea laboratoarelor de biotehnologie pentru înmulțirea - in vitro - a speciilor pomicole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
A.28. Sistem informațional îmbunătățit pentru proiectarea și prelucrarea datelor în cercetarea pomicolă 6.1.8. Economie rurală Face parte din subprogramul 6.1.8., obiectivul 7 „Modele economico-matematice și sisteme de prelucrare automată a datelor pentru problemele tehnico-economice din agricultură”
I.C.P.P. Mărăcineni A.29. Adaptarea laboratorului de embriocultură pentru producerea pe scară largă a soiurilor noi de piersic și nectarin cu coacere extratimpurie și timpurie 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
A.31. Retehnologizarea livezilor cu secvențe tehnologice, mecanizare și irigare-picurare la diferite specii pomicole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
A.48. Îmbunătățirea condițiilor de aprovizionare cu apă prin aplicarea irigării pentru pomi 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
B.2. Elaborarea de broșuri pliante, planșe, filme etc. privind aspecte de sortiment (soiuri și portaltoi) în cultura plantelor pomicole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3. obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante, rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
I.C.P.P. Mărăcineni B.12. Sistem, îmbunătățit pentru producerea aburului tehnologic la laboratorul de biotehnologie 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
I.C.V.V. Valea Călugărească B.1. Editarea volumului XIV din Analele I.C.V.V. Valea Călugărească 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
B.2. Editarea unei broșuri de popularizare a rezultatelor cercetării științifice obținute în anul 1993 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3, obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante și rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, material săditor și material seminal”
S.C.C.C.P.N. Dăbuleni B.5. Editarea sub formă de broșură a tehnologiilor de cultivare a plantelor (cereale, plante tehnice, furajere, medicinale, legumicole, pomi fructiferi, viță de vie) și ameliorarea solurilor nisipoase 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 1 „Popularizarea în vederea difuzării în producție a noilor creații de soiuri de plante, rase de animale, prin publicații, filme etc, precum și prin distribuirea de eșantioane de sămânță, materia! săditor și material seminal”
B.11. Valorificarea strugurilor prin vinificație în vederea obținerii unor tipuri de vin specifice solurilor nisipoase 6.3.2. Biotehnologii în industria alimentară Face parte din subprogramul 6.1.7 , obiectivul 13 „Perfecționarea metodelor și tehnologiilor de vinificație, diferențiat în funcție de tipul de vin și podgorie”
I.C.D.V.P.H. București A.3. Studii de dezvoltare, fundamentare, oportunități necesare promovării investițiilor în horticultura, realizarea băncii de date privind dezvoltarea, retehnologizarea în perspectivă a unităților horticole 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 8 „Asigurarea bazei de date și introducerea informaticii pentru fundamentarea deciziilor la nivel de minister și departament”
I.C D.V.P.H. București B.1. Modernizarea sistemului de răcire al bazei experimentale de depozitare-păstrare a legumelor și fructelor 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3. obiectivul 7 „Realizarea de modele, prototipuri și stații-pilot pentru agricultură”
I.C.P.A. București A.27. Realizarea băncii de date pentru conducerea cercetării în agricultură 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 5 „Realizarea și actualizarea permanentă a bazelor de date pe calculator privind resursele de soi”
B.3. Realizarea unui sistem integrat de tip expert pentru elaborarea de recomandări privind managementul resurselor ecologice agricole 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 1 „Fundamentarea pedologică a utilizării resurselor de sol - inventariere, bonitare, geneză și tendințe actuale de evoluție a solurilor”
B.12. Cercetări pentru prevenirea și combaterea poluării solului 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 4 „Cercetări privind procesele și mecanismele de poluare-degradare a solurilor, metode de reconstrucție ecologică a solurilor și landșafturilor”
I.C.I.T.I.D. Băneasa - Giurgiu A.23. Elaborarea unui sistem informatic național pentru cadastrul lucrărilor de îmbunătățiri funciare, în corelare cu cadastrul funciar 6.1.7. Tehnici agricole și valorificarea produselor agricole Face parte din subprogramul 6.1.7., obiectivul 4 „Elaborarea de sisteme informaționale în activitatea de ...
I.G.F.C.O.T. București A.1. Tehnologii pentru întocmirea de fotohărți pe baza fotogramelor aerospațiale destinate cercetării mediului 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2, obiectivul 11 „Cercetări geodezice și de teledetecție pentru inventarierea și cartografierea resurselor funciare”
A.3. Tehnologii de elaborare automată a originalelor de editare a hărților tematice la scări mici 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 11 „Cercetări geodezice și de teledetecție pentru inventarierea și cartografierea resurselor funciare”
B.2. Conectarea calculatoarelor de proces din I.G.F.C.O.T. într-o rețea locală de tip Ethernet 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură - Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 11 „Cercetări geodezice și de teledetecție pentru inventarierea și cartografierea resurselor funciare”
I.G.F.C.O.T. București B.3. Tehnologie de elaborare și editare a planurilor și hărților 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 11 „Cercetări geodezice și de teledetecție pentru inventarierea și cartografierea resurselor funciare”
B.4. Sistemul de organizare a exploatațiilor agricole și a teritoriului în condițiile diversificării formelor de proprietate 6.1.2. Resurse ecologice pentru agricultură Face parte din subprogramul 6.1.2., obiectivul 11 „Cercetări geodezice și de teledetecție pentru inventarierea și cartografierea resurselor funciare”
I.N.M.V. Pasteur B.13. Sistem dozator cu plonjor pentru liniile de condiționare de 50-100 ml și de 250-500 ml 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 3 „Omologarea mașinilor și a utilajelor folosite în agricultură și elaborarea de norme de utilizare”
B.14. Instalație biotehnologică de aplicare a etichetelor autocolante compatibile industriei de medicamente 6 1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 3 „Omologarea mașinilor și a utilajelor folosite în agricultură și elaborarea de norme de utilizare”
B.15. Instalație biotehnologică pentru aplicarea automată a capsulelor metalice și sertizare pentru recipienți de capacitate 25-26 ml 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 3 „Omologarea mașinilor și a utilajelor folosite în agricultură și elaborarea de norme de utilizare”
I.N.M.V. - „Pasteur” B.16. Instalație pentru dozarea farmaceutică a produselor biologice și aplicarea automată a dopurilor utilizabile în tehnologia de liofilizare industrială 6.1.3. Dezvoltare, retehnologizare în agricultură și alimentație Face parte din subprogramul 6.1.3., obiectivul 2 „Testarea și omologarea produselor chimice și a altor materiale folosite în agricultură și elaborarea de norme de utilizare”
Institutul de Economie Agrară B.5. Cercetări privind standardizarea unor fluxuri informaționale de cercetare pe întreaga filieră: cercetare, cercetare-dezvoltare, aplicare în producție, identificarea posturilor-interfețe informatizabile, în vederea monitorizării fluxurilor 6.1.8. Economie rurală Face parte din subprogramul 6.1.8., obiectivul 7 „Modele economico-matematice și sisteme de prelucrare automată a datelor pentru problemele tehnico-economice din agricultură”
B.6. Căi și mijloace de analiză și sinteză a rezultatelor cercetărilor autohtone, elaborarea, multiplicarea și difuzarea informațiilor științifice personalizate, funcție de cerințele beneficiarilor 6.1.8. Economie rurală Face parte din subprogramul 6.1.8., obiectivul 7 „Modele economico-matematice și sisteme de prelucrare automată a datelor pentru problemele tehnico-economice din agricultură”


Hotărâre privind declararea localității Snagov din sectorul agricol Ilfov ca stațiune climaterică

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Localitatea Snagov din sectorul agricol Ilfov se declară stațiune climaterică.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 962.

Contrasemnează:

Ministrul turismului, Dan Matei Agathon

Ministrul sănătății, Iulian Mincu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 156/1993

Guvernul României hotărăște:

Art. I. - Hotărârea Guvernului nr. 156/1993 privind instituirea Zonei libere Sulina și înființarea Administrației Zonei Libere Sulina, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 27 mai 1993, se completează după cum urmează:

  • La articolul 5 din anexa nr. 3 a hotărârii se introduce o nouă liniuță, având următorul cuprins:

„- folosirea utilajelor și a mijloacelor de transport din patrimoniul regiei autonome, precum și a personalului aferent, prin desfășurarea de activități și în afara zonei libere, în scopul obținerii de venituri în lei destinate menținerii activității. Aceste activități nu beneficiază de facilitățile stabilite pentru zona liberă.”

Art. II. - Completarea introdusă prin art. I se aplică până la data de 31 decembrie 1995. Prelungirea acestei perioade se face cu aprobarea Guvernului.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 963.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

Ministru de stat, ministrul finanțelor Florin Georgescu

Ministrul comerțului, Cristian Ionescu


Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în localitatea Valea lui Mihai, județul Bihor”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Rețele de distribuție a gazelor naturale în localitatea Valea lui Mihai, județul Bihor”, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie1994 | Nr. 964.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Modernizarea instalației de dispecerizare și telemecanică pentru sistemul energetic și de trafic ai magistralei de metrou”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Modernizarea instalației de dispecerizare și telemecanică pentru sistemul energetic și de trafic al magistralei 1 de metrou”, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din surse proprii, din credite bancare, din alte fonduri legal constituite cu această destinație și, în completare, de la bugetul de stat, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 965.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Modernizarea și consolidarea prizei de apă de la Stația de tratare a apei din municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Modernizarea și consolidarea prizei de apă de la Stația de tratare a apei din municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din surse proprii, din credite bancare, din alte fonduri legal constituite cu această destinație și, în completare, de la bugetul local, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 966.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Extinderea canalizării și Stației de epurare în comuna Gătaia, județul Timiș”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă studiul de fezabilitate a obiectivului de investiții „Extinderea canalizării și Stației de epurare în comuna Gătaia, județul Timiș”, cu caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici prevăzuți în anexa[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face din fondurile bugetului tocat și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 967.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind abrogarea Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1078/1995

Având în vedere dispozițiile art. 134 alin. (1) din Constituția României, precum și ale Legii nr. 15/1990, Legea nr. 31/1990 și Legii nr. 36/1991,

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se stabilește că Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1078/1995? privind reglementarea încasării și predării către stat a uiumului de la mori, prese de ulei, centre de schimb ulei și batoze de bătut porumb, precum și plata uiumului de batoză provenit de la garniturile de treier din sectorul particular, este și rămâne abrogată.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 968.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministrul agriculturii și alimentației, Valeriu Tabără

Ministrul justiției, Gavril Iosif Chiuzbaian


Hotărâre privind transmiterea unui imobil situat în municipiul Baia Mare, județul Maramureș, în administrarea Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea imobilului situat în municipiul Baia Mare, str. Grănicerilor nr. 116, județul Maramureș, compus din construcții în suprafață construită desfășurată de 3.024 m2 și din terenul aferent în suprafață de 41.754 m2, identificat potrivit planului de situație, din administrarea Regiei Autonome de Gospodărie Locativă „Gama” Baia Mare în administrarea Ministerului de Interne.

Art. 2. - Predarea-primirea imobilului transmis potrivit art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între cete două părți, în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 969.

Contrasemnează:

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 165/1994 privind efectuarea de operațiuni legate de import-export, încheiate la nivel de agent economic

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 165/1994 privind efectuarea de operațiuni legate de import-export, încheiate la nivel de agent economic, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 114 din 5 mai 1994, se completează după cum urmează:

  • La articolul 2, după litera c) se introduce litera c1), cu următorul cuprins:

„c1) operațiuni de compensare a datoriilor externe ale regiilor autonome, rezultate din prestări de servicii Internaționale, prin livrări de produse românești achitate la intern de debitorul la extern în cauză, cu avizul prealabil al ministerelor de resort privind oportunitatea efectuării compensării și cu aprobarea Ministerului Comerțului.”

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 972.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministrul transporturilor, Aurel Novac

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul comerțului, Cristian Ionescu


Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 806/1994 privind asigurarea și creditarea stocurilor de combustibil lichid ușor și păcură destinate producerii energiei termice

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Prevederile Hotărârii Guvernului nr. 806/1994 privind asigurarea și creditarea stocurilor de combustibil lichid ușor și păcură destinate producerii energiei termice se completează, în sensul aplicării acestora și agenților economici care produc energie termică, alții decât Regia Autonomă de Electricitate „Renel”.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 decembrie 1994 | Nr. 975.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu



Referințe

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Anexa se comunică numai beneficiarului de investiție.