Monitorul Oficial 46/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0046 - Partea I - Marți, 22 februarie year::1994


Legi și Decrete

Parlamentul României

Camera Deputaților

Senatul

Lege pentru modificarea Legii nr. 60/1993 privind acordarea de către Guvernul României a unui credit Guvernului Republicii Moldova

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articolul unic. - Articolul 1 din Legea nr. 60/1993 privind acordarea de către Guvernul României a unui credit Guvernului Republicii Moldova se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 1. - Se aprobă ca Guvernul României să acorde Guvernului Republici Moldova un credit în valoare de 20,0 miliarde lei pentru finanțarea cumpărărilor de combustibili, uleiuri minerale și alte produse cu caracter de urgență, solicitate expres, în anul 1993, din România, convenite cu Guvernul Republicii Moldova.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 27 decembrie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

Președintele Senatului, prof. univ. Oliviu Gherman

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 1 februarie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. Președintele Camerei Deputaților, Radu Berceanu

București, 11 februarie 1994 | Nr. 5.


Președintele României

Decret cu privire la promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 60/1893 privind acordarea de către Guvernul României a unui credit Guvernului Republicii Moldova

În temeiul art. 77 alin. (1) din Constituția României, promulgăm Legea pentru modificarea Legii nr. 60/1993 privind acordarea de către Guvernul României a unui credit Guvernului Republicii Moldova și dispunem publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 11 februarie 1994 | Nr. 14.


Hotărâri ale Guvernului României

Guvernul României

Hotărâre privind reorganizarea regiilor autonome de exploatare, transport și prelucrare primară a lemnului „Estrel” Suceava, „Sudrel” București și „Vestrel” Brașov în societăți comerciale

În temeiul art. 3 alin. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 15 din 9 august 1993 privind unele măsuri pentru restructurarea activității regiilor autonome,

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Regiile autonome de exploatare,-transport și prelucrare primară a lemnului „Estrel” Suceava, „Sudrel” București și „Vestrel” Brașov se reorganizează în societăți comerciale pe acțiuni cu capital integral de stat, persoane juridice, cu. denumirea, sediul obiectul de activitate, capitalul social și sucursalele prevăzute în anexele nr. 1 și nr. 2 a)- 2 r).

Art. 2. - Societățile comerciale înființate potrivit art. 1 funcționează în conformitate cu prevederile și ale statutelor proprii prevăzute în anexele nr. 3a)-3r) [1]).

Art. 3. - Capitalul social al societăților comerciale nou-înființate se constituie prin preluarea activului și pasivului stabilite pe baza bilanțurilor contabile încheiate la 31 decembrie 1993 la regiile autonome prevăzute la art. 1, care se desființează.

Art. 4. - Rețeaua de drumuri și căi ferate forestiere transmise fără plată din patrimoniul regiilor autonome care se desființează în patrimoniul Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” va fi dezvoltată și întreținută de aceasta din fonduri proprii sau de la bugetul de stat, pentru a se asigura accesul la masa lemnoasă care urmează a se exploata în condițiile prevăzute de lege.

Art. 5. - Articolul 6 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1335/1990 privind înființarea Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva”, publicată în Municipiul Oficial al României, Partea I, nr. 30 din 10 ianuarie 1991, cu modificările ulterioare, se completează cu o nouă liniuță având următorul cuprins:

„- asigură execuția lucrărilor de întreținere și dezvoltare a rețelei de drumuri și căi ferate forestiere, prin agenți economici specializați sau în regie proprie.”

Art. 6. - Patrimoniul Regiei Autonome a Pădurilor „Romsilva” se va corecta, în mod corespunzător, cu valoarea drumurilor și căilor ferate forestiere transmise de la regiile autonome „Estrel” Suceava, „Sudrel” București și „Vestrel” Brașov.

Art. 7. - Personalul preluat de societățile comerciale nou-înființate de la regiile autonome „Estrel” Suceava, „Sudrel” București și „Vestrel” Brașov se consideră transferat.

Art. 8. - Până la aplicarea prevederilor art. 39 din Legea privatizării societăților comerciale nr. 58/1991, desemnarea organelor de conducere la societățile comerciale nou-înființate se face cu respectarea dispozițiilor art. 212 din Legea nr. 31/1990, cu modificările ulterioare.

Art. 9. - Centrul de Perfecționare a Personalului din Industria Lemnului, situat în orașul Bușteni, județul Prahova, din cadrul Regiei Autonome „Sudrel” București, se transformă în instituție publică extrabugetară, cu personalitate juridică, și va funcționa în subordinea Ministerului Industriilor. Preluarea acestuia se va efectua pe bază de proces-verbal de predare-primire până la 31 martie 1994.

Art. 10. - Anexele nr. 1, 2a) - 2r) și 3a) - 3r) fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 34/1991.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 11 ianuarie 1994 | Nr. 15.

Contrasemnează:

Ministru de stat, președintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie și Reformă Economică, Mircea Coșea

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu

Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Aurel Constantin Ilie


Anexa Nr. 1

Ministerul Industriilor

Lista societăților comerciale care se înființează ca urmare a desființării regiilor autonome „Estrel” Suceava, „Sudrel” București și „Vestrel” Brașov


Nr. crt. Denumirea societății comerciale Forma juridică Sediul
——————
localitatea, județul
Principalul obiect de activitate al celor 17 societăți comerciale Valoarea capitalului social inițial 1 (mii. lei)

a) mijloace fixe b) mijloace circulante

Denumirea regiilor care își încetează activitatea
0 1 2 3 4 5 6
1. Societatea Comercială „Forex” - S.A. Suceava Societate comercială pe acțiuni Suceava, str. Cernăuți nr. 99, județul Suceava a) strategia de restructurare și privatizare:
  • elaborarea de studii, proiecte și documentații pentru menținerea și dezvoltarea capacităților existente și retehnologizarea acestora
8.722

a) 7.050

b) 3.528

- Regia Autonomă de Exploatare; Transport și Prelucrare Primară a Lemnului- „Estrel” Suceava
  • S.E.P.P.L. - Vatra Dornei
  • S.E.P.P.L. - Iacobeni
  • S.E.P.P.L. - Cîmpulung Moldovenesc
  • S.E.P.P.L. - Gura Humorului
  • S.E.P.P.L. - Rădăuți
  • S.E.P.P.L. - Fălticeni
  • F.P.P.L. - Cacica
  • S.T.T.L.- Gura Humorului
  • B.A.D. - Suceava
2. Societatea Comercială „Moldoforest” - S.A. Iași Societate comercială pe acțiuni Iași, str. Gh. Asachi nr. 2, județul Iași b) gestionarea masei lemnoase exploatate pentru economia națională și populație:
  • exploatarea, transportul și prelucrarea primară a masei lemnoase, precum și gestionarea acesteia pentru economia națională și populație;
  • realizarea de semifabricate, prefabricate și alte produse din lemn;
  • construcția unor utilităților specifice;
  • asigurarea de piese de schimb și subansambluri pentru producția proprie;
  • executarea lucrărilor de întreținere și reparare a utilajelor din dutare sau a celor închiriate;
  • construcții, reparații și întrețineri de drumuri auto forestiere;
  • transportul altor produse și materiale;
  • comercializarea la intern și extern a produselor rezultate și importuri în domeniu;
  • asigurarea bazei materiale și executarea de prestări de servicii legate de obiectul său de activitate;
1.490

a)1.291

b)787

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Estrel” Suceava
  • S.E.T.T.P.P.L. - Iași
3. Societatea Comercială „Sef” - S.A. Piatra-Neamț Societate comercială pe acțiuni Piatra-Neamț, aleea Tineretului nr. 2, județul Neamț c) atragerea capitalului privat străin și autohton în scopul privatizării și creării de societăți comerciale cu capital mixt. 6.002

a)4.390

b)3.534

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Estrel” Suceava
  • S.E.P.P.L. - Tîrgu-Neamț
  • S.E.P.P.L. - Roznov
  • S.T.T.L. - Piatra-Neamț
  • S.E.P.P.L. - Piatra-Neamț
4. Societatea Comercială „Diana” - S.A. Bacău Societate comercială pe acțiuni Bacău, calea Mărășești nr. 150, județul Bacău Sucursalele din subordine mai au și următoarele atribuții:

a) întocmesc bugete proprii de venituri și cheltuieli, organizează gestiuni economice proprii, deschid subcont în banca;

b) exercită politica proprie de personal, cu excepția funcțiilor de conducere (angajări, desfaceri de contracte de muncă, mișcare de personal, sancțiuni, stimulări);

6.537

a)4.738

b)5.040

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Estrel” Suceava
  • S.E.P.P.L. - Comănești
  • S.E.P.P.L. - Onești
  • S.E.P.P.L. - Focșani
  • S.T.T.L. - Bacău
  • S.T.T.L. - Focșani
  • S.E.P.P.L. - Bacău
5. Societatea Comercială „Tremula” - S.A. Constanța Societate comercială pe acțiuni Constanța, str. Industrială nr. 7, județul Constanța c) întocmesc regulamente de organizare și funcționare, precum și regulamente de ordine interioară proprii, care se vor aproba în consiliul de administrație; 3.309,7

a)3.303

b)654

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.T.T.P.P.L. - Constanța
6. Societatea Comercială „Exfor” - S.A. București Societate comercială pe acțiuni București, șos. Pipera nr. 46 A d) execută operațiuni de comerț, participă la negocierea contractelor comerciale și urmăresc realizarea integrală a acestora;

e) răspund în fata organelor de specialitate teritoriale de respectarea reglementărilor în vigoare.

6.567,9

a)5.279,6

b)3.461,8.

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.T.T.P.P.L - Ploiești
  • S.E.T.T.P.P.L. - Măneciu
  • S.E.T.T.P.F.L. - Cîmpina
  • S.E.T.T.P.P.L. - Nehoiu
  • S.E.T.T.P.P.L. - București
  • B.A.D. - București
  • Centrul de calcul București
  • S.E.T.T.P.P.L. - Buzău
7. Societatea Comercială „Elar« - S.Â. Pitești Societate comercială pe acțiuni Pitești,str. Dobrogeanu Gherea nr. 1, județul Argeș 10.406,5

a) 9.356,8

b) 3.049,5

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.P.P.L. - Curtea de Argeș
  • S.E.P.P.L. - Stîlpeni
  • S.E.P.P.L. - Voinești
  • S.E.T.T.P.P.L. Tîrgoviște
  • S.T.T.L. - Pitești
  • S.E.P.P.L. - Pitești
8. Societatea Comercială „Valex” - S.A. Rîmnicu Vîlcea Societate comercială pe acțiuni Rîmnicu Vîlcea, str. Spiru Haret nr. 10, 2.586,5

a) 2.322,5

b) 1.285,6

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.P.P.L. - Rîmnicu Vîlcea
  • S.T.T.L. - Rîmnicu Vîlcea
9. Societatea Comercială „Robur” - S.A. Tîrgu Jiu Societate comercială pe acțiuni Tîrgu Jiu, str. Islaz nr. 11, județul Gorj 7.529,2

a) 7.477,3

b) 1.674,4

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.T.T.P.P.L. - Novaci
  • S.E.T.T.P.P.L.
  • Craiova
  • S.E.T.T.P.P.L. Tîrgu Jiu
10. Societatea Comercială „Fagex” - S.A. Caransebeș Societate comercială pe acțiuni Caransebeș, str. Bistrei nr. 2, județul Caraș-Severin 3.898,5

a) 3,034,8

b) 3.010,0

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport, și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București
  • S.E.T.T.P.P.L. - Bozovici
  • S.E.T.T.P.P.L. - Bocșa
  • S.E.T.T.P.P.L. - Oravița
  • S.E.T.T.P.P.L. - Orșova
  • S.E.T.T.P.P.L. - Caransebeș
11. Societatea Comercială „Brafor” - S.A. Brașov Societate comercială pe acțiuni Brașov, str. Valter Wagner nr. 5, județul Brașov 11.258,7

a) 8.393,2

b) 9.826,2

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.P.P.L. - Întorsura Buzăului
  • S.E.P.P.L. - Tîrgu Secuiesc
  • S.E.P.P.L. - Miercurea-Ciuc
  • S.E.P.P.L. - Gheorgheni
  • S.E.P.P.L. - Brașov
  • S.E.T.T.P.P.L. - Odorhei
  • S.E.T.T.P.P.L. - Toplița
  • S.E.T.T.P.P.L. - Reghin
  • S.E.T.T.P.P.L. - Sovata
  • S.T.T.L. - Brașov
  • S.T.T.L. - Miercurea-Ciuc
  • S.T.T.L. - Tîrgu-Secuiesc
12. Societatea Comercială „Forestsib” - S.A. Sibiu Societate comercială pe acțiuni Sibiu, str. Rîului nr. 23, județul Sibiu 3.566,3

a) 2.518,6

b) 2.471,4

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.P.P.L. - Sebeș
  • S.E.P.P.L. - Cîmpeni
  • S.T.T.L. - Sebeș
  • S.E.T.T.P.P.L. - Sibiu
13. Societatea Comercială Sargetia „Forest” - S.A. Deva Societate comercială pe acțiuni Deva, str. Dr. Petru Groza nr. 30, județul Hunedoara 2.560,5

a) 1.830,5

b) 1.600,4

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului- „Vestrel” Brașov
  • S.E.T.T.P.P.L. - Deva

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Sudrel” București

  • S.E.T.T.P.P.L. - Petroșani
14. Societatea Comercială „Fortim” - S.A. - Timișoara Societate comercială pe acțiuni Timișoara, str. 16 Februarie nr. 7, județul Timiș 3.103,0

a) 2.622,6

b) 2.141,9

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.P.P.L. - Timișoara
  • S.E.T.T.P.P.L. - Arad
  • S.T.T.L. - Lugoj
15. Societatea Comercială „Transilva” - S.A. Cluj Societate comercială pe acțiuni Cluj-Napoca, str. Horea nr. 7, județul Cluj 1.542,1

a) 961,1

b) 1.489,7

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.P.P.L. - Cluj-Napoca
  • S.E.T.T.P.P.L. - Oradea
  • S.T.T.L. - Cluj-Napoca
16. Societatea Comercială „Foremar” - S.A. Baia Mare Societate comercială pe acțiuni Baia Mare, str. Avram lancu nr. 2, județul Maramureș 6.191,2

a) 4.466,2

b) 5.324,5

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.T.T.P.P.L. - Sighet
  • S.E.T.T.P.P.L. - Tîrgu Lăpuș
  • S.E.T.T.P.P.L. - Vișeu de Sus
  • S.E.T.T.P.P.L. - Satu Mare
  • S.E.T.T.P.P.L. - Baia Mare
17. Societatea Comercială „Silbin” - S.A. Bistrița-Năsăud Societate comercială pe acțiuni Bistrița, str. Subcetate nr. 10 A, județul Bistrița-Năsăud 3.183,7

a) 2.340,6

b) 1.951,9

- Regia Autonomă de Exploatare, Transport și Prelucrare Primară a Lemnului - „Vestrel” Brașov
  • S.E.P.P.L. - Bistrița
  • S.E.P.P.L. - Năsăud
  • S.T.T.L. - Bistrița


Anexa Nr. 2 a)

Societatea Comercială „FOREX” - S.A. SUCEAVA

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Vatra-Dornei

2. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Iacobeni

3. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Cîmpulung Moldovenesc

4. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Gura Humorului

5. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Rădăuți

6. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Fălticeni

7. Fabrica de prelucrare primară a lemnului Cacica

8. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Gura Humorului

9. Baza de aprovizionare-desfacere Suceava.


Anexa Nr. 2 b)

Societatea Comercială „MOLDOFOREST” - S.A. IAȘI”

Lucrează direct cu sectoarele de exploatare și eu Fabrica de prelucrare primară a lemnului Iași.

Anexa Nr. 2 c)

Societatea Comercială „SEF” - S.A. PIATRA-NEAMȚ

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Tîrgu-Neamț

2. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Roznov

3. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Piatra-Neamț.


Anexa Nr. 2 d)

Societatea Comercială „DIANA” - S.A. BACĂU

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Comănești

2. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Onești

3. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Focșani

4. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Bacău

5. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Focșani.


Anexa Nr. 2 e)

Societatea Comercială „TREMULA” - S.A. CONSTANȚA

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Tulcea

2. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Brăila


Anexa Nr. 2 f)

Societatea Comercială „EXFOR” - S.A. BUCUREșTI

- sucursale -

1. Sucursala de exploatate, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Ploiești

2. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Măneciu

3. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Cîmpina

4. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Nehoiu

5. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Buzău

6. Baza de aprovizionare și desfacere București

7. Centrul de calcul București

8. Secția de pregătire și livrare a produselor lemnoase la export Palas-Constanța.

Anexa Nr. 2 g)

Societatea Comercială „ELAR” - S.A. PITEșTI

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Curtea de Argeș

2. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Stîlpeni

3. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Voinești

4. Sucursala, de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Tîrgoviște

5. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Pitești.


Anexa Nr. 2 h)

Societatea Comercială „VALEX” - S.A. RÎMNICU VÎLCEA

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Brezoi

2. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Rîmnicu Vîlcea


Anexa Nr. 2 i)

Societatea Comercială „ROBUR” - S.A. TÎRGU JIU'

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Novaci

2. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucra reprimară a lemnului Craiova.


Anexa Nr. 2 j)

Societatea Comercială „FAGEX” - S.A. CARANSEBEș'

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Bozovici

2. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Bocșa

3. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Oravița

4. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Orșova


Anexa Nr. 2 k)

Societatea Comercială „BRAFOR” - S.A. BRAșOV'

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului întorsura Buzăului

2. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Tîrgu Secuiesc

Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Miercurea-Ciuc

4. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Gheorgheni

5. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Odorhei

6. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Toplița

7. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Reghin

8. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Sovata

9. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Brașov

10. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Miercurea-Ciuc

11. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Tîrgu Secuiesc

12. Baza de aprovizionare și desfacere Brașov.


Anexa Nr. 2 l)

Societatea Comercială „FORFSTSIB” - S.A. SIBIU

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Sebeș

2. Sucursala de exploatare și prelucrare, primară a lemnului Cîmpeni

3. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Sebeș.

Anexa Nr. 2 m)

Societatea Comercială „SARGETIA FOREST” - S.A. DEVA

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Petroșani.


Anexa Nr. 2 n)

Societatea comercială „fortim” - S.A. Timișoara

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Arad

2. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Lugoj.


Anexa Nr. 2 o)

Societatea comercială „TRANSILVANIA” - S.A. Cluj-Napoca

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Oradea

2. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Cluj-Napoca.

Anexa Nr. 2 p)

Societatea Comercială „FOREMAR” - BAIA MARE

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Sighet

2. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Tîrgu Lăpuș

3. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Vișeu de Sus

4. Sucursala de exploatare, transport tehnologic și prelucrare primară a lemnului Satu Mare.


Anexa Nr. 2 r)

Societatea Comercială „SILBIN” - S.A. BISTRIȚA

- sucursale -

1. Sucursala de exploatare și prelucrare primară a lemnului Năsăud

2. Sucursala de transport tehnologic al lemnului Bistrița.


Anexa Nr. 3

Statutul[2] Societății Comerciale „...........” - S.A.

Capitolul I

Denumirea, forma juridică, sediul, durata

Articolul 1

Denumirea societății Denumirea societății este Societatea Comercială „...........” - S.A.

În toate actele, facturile, anunțurile, publicațiile și alte acte emanând de la societate, denumirea societății va fi precedată sau urmată de cuvintele „societate pe acțiuni” sau de inițialele „S.A.”, de capitalul social și numărul de înregistrare la Registrul comerțului.

Articolul 2

Forma, juridică a societății

Societatea Comercială „......” S.A. este persoană juridică română, având forma juridică de societate pe acțiuni. Aceasta își desfășoară activitatea în conformitate cu legile române și cu prezentul statut.

Articolul 3

Sediul societății

Sediul societății este în România, localitatea ..........., str. ........... nr. ...., județul ....... Sediul societății poate fi schimbat în altă localitate din România, pe baza hotărârii adunării generale a acționarilor, potrivit legii.

Societatea poate avea sucursale, filiale, reprezentanțe, agenții, situate și în alte localități din țară și în străinătate.

Articolul 4

Durata societății

Durata societății este nelimitată, cu începere de la data înregistrării la Registrul comerțului.

Capitolul II

Scopul și obiectul de activitate al societății

Articolul 5

Scopul societății este exploatarea, transportul și prelucrarea primară a lemnului.

Articolul 6

Obiectul de activitate al societății este:

a) strategia de restructurare și privatizare:

  • elaborarea de studii, proiecte și documentații pentru menținerea și dezvoltarea capacităților existente și retehnologizarea acestora;

b) gestionarea masei lemnoase exploatate pentru economia națională și populație:

  • exploatarea, transportul și prelucrarea primară a masei lemnoase, precum și gestionarea acesteia pentru economia națională și populație;
  • realizarea de semifabricate, prefabricate și alte produse din lemn;
  • construcția unor utilaje specifice;
  • asigurarea de piese de schimb și subansambluri pentru producția proprie;
  • executarea lucrărilor de întreținere și reparare a utilajelor din dotare sau a celor închiriate;
  • construcții, reparații și întrețineri de drumuri auto forestiere;
  • transportul altor produse și materiale;
  • comercializarea la intern și extern a produselor rezultate și importuri în domeniu;
  • asigurarea bazei materiale și executarea de prestări de servicii legate de obiectul său de activitate;

c) atragerea capitalului privat străin și autohton în scopul privatizării și creării de societăți comerciale cu capital mixt.

Sucursalele din subordine mai au și următoarele atribuții:

a) întocmesc bugete proprii de venituri și cheltuieli, organizează gestiuni economice proprii, deschid subcont în bancă;

b) exercită politica proprie de personal, cu excepția funcțiilor de conducere (angajări, desfaceri de contracte de muncă, mișcare de personal, sancțiuni, stimulări);

c) întocmesc regulamente de organizare și funcționare, precum și regulamente de ordine interioară proprii, care se vor aproba în consiliul de administrație;

d) execută operațiuni de comerț, participă la negocierea contractelor comerciale și urmăresc realizarea integrală a acestora;

e) răspund în fața organelor de specialitate teritoriale de respectarea reglementărilor în vigoare.

Capitolul III

Capitalul social, acțiunile

Articolul 7

Capitalul social

Capitalul social inițial este fixat la suma de ......... mil. lei, împărțit în ..... acțiuni nominative în valoare de 10.000 lei fiecare, în întregime subscrise de acționar.

Capitalul social inițial, împărțit în acțiuni nominative de 10.000 lei fiecare, este în întregime subscris de statul român, în calitate, de acționar unic, și vărsat în întregime la data constituirii societății.

Capitalul social inițial este deținut integral de statul român, ca acționar unic, până la transmiterea acțiunilor din proprietatea statului către terțe persoane fizice sau juridice, române sau străine, în condițiile legii.

Articolul 8

Acțiunile

Acțiunile nominative ale societății vor cuprinde toate elementele prevăzute de lege.

Acțiunile vor purta timbrul sec al societății și semnătura a doi administratori.

Societatea va ține evidența acțiunilor într-un registru numerotat, sigilat și parafat de președintele consiliului de administrație, care se păstrează la sediul societății.

Articolul 9

Reducerea sau mărirea capitalului social

Capitalul social poate fi redus sau mărit pe baza hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor, în condițiile și cu respectarea prevederilor prevăzute de lege.

Articolul 10

Drepturi și obligații decurgând din acțiuni

Fiecare acțiune subscrisă și vărsată de acționari potrivit legii conferă acestora dreptul la un vot în adunarea generala a acționarilor, dreptul de a alege și de a fi aleși în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului, conform prevederilor prezentului statut și dispozițiilor legale, respectiv la alte drepturi prevăzute în statut.

Deținerea acțiunii implică adeziunea de drept la statut.

Drepturile și obligațiile legate de acțiuni urmează acțiunile în cazul trecerii lor în proprietatea altor persoane.

Obligațiile societății sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar acționarii răspund în limita valorii acțiunilor pe care le dețin.

Patrimoniul societății nu poate fi grevat de datorii sau alte obligații personale ale acționarilor. Un creditor al unui acționar poate formula pretenții asupra părții din profitul societății care i se va repartiza de către adunarea generală a acționarilor sau a cotei-părți cuvenite acestuia la lichidarea societății, efectuate în condițiile prezentului statut.

Articolul 11

Cesiunea acțiunilor

Acțiunile sunt indivizibile cu privire la societate, care nu recunoaște decât un proprietar pentru fiecare acțiune.

Cesiunea parțială sau totală a acțiunilor între acționari sau terți se face în condițiile și cu procedura prevăzute de lege.

Articolul 12

Pierderea acțiunilor

În cazul pierderii unor acțiuni, proprietarul va trebui să anunțe consiliul de administrație și să facă public faptul în presă, în cel puțin două ziare de largă circulație din localitatea în care se află sediul societății. După 6 luni va putea obține un duplicat al acțiunii.

Capitolul IV

Adunarea generală a acționarilor

Articolul 13

Atribuții

Adunările generale ale acționarilor sunt ordinare și extraordinare și au următoarele atribuții principale:

a) aprobă structura organizatorică a societății și numărul de posturi, precum și normativul de constituire a compartimentelor funcționale și de producție;

b) aleg membrii consiliului de administrație și ai comisiei de cenzori, inclusiv cenzorii supleanți, le stabilesc remunerarea, îi descarcă de activitate și îi revocă;

c) aprobă programul de investiții;

d) aprobă gajarea, închirierea sau locația gestiunii unor active până la procentul de 30% din valoarea contabilă a tuturor activelor societății, precum și vânzarea de active până la 25% din valoarea contabilă a tuturor activelor societății;

e) stabilesc salarizarea personalului angajat, în funcție de studii și munca efectiv prestată, cu respectarea limitei minime de salarizare prevăzute de lege;

f) stabilesc nivelul de salarizare a membrilor consiliului de administrație, a directorului general și a membrilor comisiei de cenzori, în conformitate cu prevederile legii;

g) stabilesc bugetul de venituri și cheltuieli și, după caz, programul de activitate pe exercițiul economico-financiar următor;

h) examinează, aprobă sau modifică bilanțul contabil și contul de profit și pierderi după analizarea rapoartelor consiliului de administrație și'al comisiei de cenzori; aprobă repartizarea profitului conform legii;

i) hotărăsc cu privire la contractarea de împrumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe; stabilesc competențele și nivelul de contractare a împrumuturilor bancare curente, a creditelor comerciale și a garanțiilor; aprobă orice fel de credit financiar acordat de societate;

j) hotărăsc cu privire Ia înființarea și desființarea de sucursale, filiale și agenții;

k) hotărăsc cu privire la mărirea sau reducerea capitalului social, la modificarea numărului de acțiuni sau a valorii nominale a acestora, precum și la cesiunea acțiunilor;

1) hotărăsc cu privire la adoptarea sau modificarea statutului, precum și la transformarea formei juridice a societății;

m) hotărăsc cu privire la fuziunea, divizarea, dizolvarea și lichidarea societății;

n) analizează raporatele consiliului de administrație privind stadiul și perspectivele societății, cu referire la profit și dividende, poziția pe piața internă și internațională, nivelul tehnic, calitatea, forța de muncă, protecția mediului, relațiile cu clienții;

o) hotărăsc cu privire la acționarea în justiție a membrilor consiliului de administrație, a directorului general și a cenzorilor, pentru paguba pricinuită societății;

p) hotărăsc în orice alte probleme privind societatea.

Atribuțiile adunărilor generale ordinare și extraordinare ale acționarilor se diferențiază potrivit legii.

Articolul 14

Convocarea adunării generale a acționarilor

Adunarea generală a acționarilor se convoacă de președintele consiliului de administrație sau de vicepreședinte pe baza împuternicirii date de președinte.

Adunările generale ordinare au loc cel puțin o dată pe an, la 2 luni de la încheierea exercițiului economico-financiar, pentru examinarea bilanțului contabil și a contului de profit și pierderi pe anul precedent și pentru stabilirea programului de activitate și a bugetului pe anul în curs.

Adunările generale extraordinare se convoacă la cererea acționarilor reprezentând cel puțin 1/3 din capitalul social, la cererea comisiei de cenzori, precum și în cazul în care capitalul social s-a diminuat cu mai mult de 10% timp de 2 ani consecutiv, cu excepția primilor 2 ani de la înființarea societății.

Adunarea generală va fi convocată de administratori de câte ori va fi nevoie, în conformitate cu dispozițiile din statut, cu cel puțin 15 zile înainte de data stabilită.

Convocarea va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, și într-unul din ziarele de largă circulație din localitatea în care se află sediul societății sau din cea mai apropiată localitate.

Convocarea va cuprinde locul și data ținerii adunării, precum și ordinea de zi, cu arătarea explicită a tuturor problemelor care vor face obiectul dezbaterilor adunării

Când în ordinea de zi figurează puneri pentru modificarea statutului, convocarea va trebui să cuprindă textul integral al propunerilor.

Adunarea generală a acționarilor se întrunește la sediul societății sau în alt loc indicat în convocare.

Articolul 15

Organizarea adunării generale a acționarilor

Adunarea generală ordinară este constituită valabil și poate lua hotărâri dacă la prima convocare acționarii prezenți sau reprezentați dețin cel puțin 2/3 din capitalul social, iar la a doua convocare, dacă dețin cel puțin 1/2 din capitalul social.

Adunarea generală extraordinară este constituită valabil și poate lua hotărâri, dacă la prima convocare acționarii prezenți sau reprezentați dețin cel puțin 3/4 din capitalul social, iar la a doua convocare, dacă dețin cel puțin 1/2 din capitalul social.

Adunarea generală a acționarilor este prezidată de președintele consiliului de administrație, iar în lipsa acestuia, de către vicepreședinte, desemnat de președinte.

Președintele consiliului de administrație desemnează, dintre membrii adunării generale, un secretar care să verifice lista de prezență a acționarilor și să întocmească procesul-verbal al adunării.

Procesul-verbal al adunării se va scrie într-un registru sigilat și parafat. Procesul-verbal va fi semnat de persoana care a prezidat ședința și de secretarul care l-a întocmit.

La ședințele ordinare și extraordinare ale adunării generale a acționarilor în care se dezbat probleme privitoare la raporturile de muncă cu personajul societății pot fi invitați și reprezentanții salariaților.

Articolul 16

Exercitarea dreptului de vot în adunarea generală a acționarilor

Hotărârile adunărilor se iau prin vot deschis.

Acționarii votează, de regulă, prin ridicarea mâinii.

La propunerea persoanei care prezidează sau a unui grup de acționari prezenți sau reprezentați, care dețin cel puțin 1/4 din capitalul social, se va putea decide ca votul să fie secret.

Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administrație și a cenzorilor, pentru revocarea și pentru luarea hotărârilor referitoare la răspunderea administratorilor.

Hotărârile adunării generale sunt obligatorii chiar pentru acționarii absenți sau nereprezentați.

Articolul 17

Până la aplicarea prevederilor art. 39 din Legea privatizării societăților comerciale nr. 58/1991, interesele capitalului de stat vor fi reprezentate de doi împuterniciți mandatați de Ministerul Finanțelor și un împuternicit mandatat de Ministerul Industriilor.

Capitolul V

Consiliul de administrație

Articolul 18

Organizare

Societatea este administrată de către consiliul de administrație, compus din 3-5 administratori aleși de adunarea generală a acționarilor pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realeși pe noi perioade de 4 ani, care pot avea calitatea de acționari.

Când se creează un loc vacant în consiliul de administrație, adunarea generală a acționarilor alege un nou administrator pentru completarea locului vacant. Durata pentru care este ales noul administrator pentru a ocupa locul vacant va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului predecesorului său.

Consiliul de administrație este condus de un președinte.

Componența consiliului de administrație se stabilește de adunarea generală a acționarilor.

La prima ședință, consiliul de administrație alege dintre membrii săi un președinte și un vicepreședinte:

Consiliul de administrație se întrunește la sediul societății, ori de câte ori este necesar, la convocarea președintelui sau a unei treimi din numărul membrilor să|. El este prezidat de președinte, iar în lipsa acestuia, de vicepreședinte. Președintele numește un secretar fie dintre membru consiliului, fie din afara acestuia.

Pentru valabilitatea deciziilor este necesară prezența a cel puțin 1/2 din numărul membrilor consiliului de administrația și deciziile se iau cu majoritatea absolută a membrilor prezenți.

Dezbaterile consiliului de administrație au loc, conform ordinii de zi pe baza proiectului comunicat de președinte, cu cel puțin 15 zile înainte. Acestea se consemnează în procesul-verbal al ședinței, care, se scrie într-un registru sigilat și parafat de președintele consiliului de administrație. Procesul-verbal se semnează de persoana care a prezidat ședința și de secretar.

Consiliul de administrație poate delega unuia sau mai multor membri ai săi unele împuterniciri pe probleme limitate și poate recurge la experți pentru studierea anumitor probleme.

În relațiile cu terții societatea este reprezentată de către președintele consiliului de administrație pe baza și în limitele împuternicirilor date de adunarea generală a acționarilor sau, în lipsa lui, de către vicepreședinte. Cel care reprezintă societatea semnează actele care o angajează față de terți.

Membrii consiliului de administrație vor putea exercita orice act care este legat de administrarea societății în interesul acesteia, în limita drepturilor care li se conferă.

Președintele consiliului de administrație este obligat să pună la dispoziția acționarilor și a comisiei de cenzori, la cererea acestora, toate documentele societății.

Membrii consiliului de administrație răspund individual sau solidar, după caz, față de societate, pentru prejudiciile rezultate din infracțiuni sau abateri de la dispozițiile legale, pentru abaterile de la statut sau pentru greșeli în administrarea societății. În astfel de situații, ei vor putea fi revocați prin hotărârea adunării generale a acționarilor.

Sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administrație persoanele care, potrivit Legii nr. 31/1990, nu pot fi fondatori, precum și cele care personal, rudele sau afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv, sunt, în același timp, patroni sau asociați la societăți comerciale cu capital privat, cu același profil, său cu care sunt în relații comerciale directe.

Nu pot fi directori ai societății persoanele care, potrivit Legii nr. 31/1990, nu pot fi fondatori sau administratori.

Articolul 19

Atribuțiile consiliului de administrație

Consiliul de administrație are, în principal, următoarele atribuții:

a) angajează și concediază personalul și stabilește drepturile și obligațiile acestuia, inclusiv remunerația;

b) stabilește îndatoririle și responsabilitățile personalului societății pe compartimente;

c) aprobă operațiunile de încasări și plăți potrivit competențelor acordate;

d) aprobă operațiunile de cumpărare și vânzare de bunuri, potrivit competențelor acordate;

e) aprobă încheierea de contracte de închiriere (luarea sau darea cu chirie); ,

f) stabilește tactica și strategia de marketing;

g) aprobă încheierea sau rezilierea contractelor potrivit competențelor acordate;

h) supune anual adunării generale a acționarilor, în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului economico-financiar, raportul cu privire la activitățile societății, bilanțul contabil și contul de profit și pierderi pe anul precedent, precum și proiectul de program de activitate și proiectul de buget al societății pe anul în curs;

i) rezolvă orice alte probleme stabilite de adunarea generală a acționarilor.

Capitolul VI

Gestiunea societății

Articolul 20

Comisia de cenzori

Gestiunea societății este controlată de acționari și de comisia de cenzori, formată din 3 membri, care trebuie să fie asociați, cu excepția cenzorilor contabili. Cenzorii se aleg de adunarea generală a acționarilor.

În perioada în care statul este acționar unic, cenzorii sunt reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.

Adunarea generală alege, de asemenea, același număr de cenzori supleanți care vor înlocui, în condițiile legii pe cenzorii titulari.

Pentru a putea exercita dreptul de control, acționarilor li se pot prezenta, la cerere, date cu privire la activitatea societății, situația patrimoniului, a profitului și a pierderilor.

Comisia de cenzori are următoarele atribuții principale:

a) în cursul exercițiului economico-financiar verifică gospodărirea, fondurilor fixe și a mijloacelor circulante, a portofoliului de efecte, casa și registrele de evidență contabilă și informează consiliul de administrație asupra neregulilor constatate;

b) la încheierea exercițiului economico-financiar controlează exactitatea inventarului documentelor și a informațiilor prezentate de consiliul de administrație asupra conturilor societății, a bilanțului contabil și a contului de profit și pierderi, prezentând adunării generale a acționarilor un raport scris;

c) la lichidarea societății controlează operațiunile de lichidare;

d) prezintă adunării generale a acționarilor punctul său de vedere la propunerile de reducere a capitalului social sau de modificare a statutului și a obiectului de activitate al societății.

Comisia de cenzori se întrunește la sediul societății și ia decizii în unanimitate. Dacă nu se realizează unanimitatea, raportul eu divergențe se înaintează adunării generale.

Comisia de cenzori poate convoca adunarea generală extraordinară a acționarilor dacă aceasta nu a fost convocată de consiliul de administrație, în cazul în care capitalul social s-a diminuat cu mai mult de 10% timp de 2 ani consecutiv (cu excepția primilor 2 ani de la constituirea societății), sau ori de câte ori consideră necesar pentru alte situații, privind încălcarea dispozițiilor legale și statutare .

Atribuțiile și modul de funcționare a comisiei de cenzori, precum și drepturile și obligațiile cenzorilor se completează cu dispozițiile legale în acest domeniu.

Cenzorii și cenzorii supleanți se numesc pe o perioadă de maximum 3 ani și pot fi realeși; numărul cenzorilor trebuie să fie impar. Sunt incompatibile cu calitatea de cenzor persoanele care intră sub incidența art. 18 alin. penultim din prezentul statut, precum și cei care sunt rude sau afini până la al patrulea grad sau soții administratorilor, cei care primesc sub orice formă, pentru alte funcții decât aceea de cenzor, un salariu sau o remunerație de la administratori sau de la societate.

Capitolul VII

Activitatea societății

Articolul 21

Exercițiul economico-financiar

Exercițiul economico-financiar începe la 1 ianuarie și se încheie la 31 decembrie al fiecărui an. Primul exercițiu începe la data constituirii societății.

Articolul 22

Personalul societății

Personalul de conducere al societății și cenzorii sunt aleși de adunarea generală a acționarilor. În perioada cât statul este acționar unic, personalul de conducere și cenzorii vor fi numiți de împuterniciții mandatați să reprezinte interesele capitalului de stat.

Restul personalului este angajat de către consiliul de administrație sau de către directorul general al societății comerciale.

Salarizarea se face conform legislației în vigoare.

Plata salariilor, a impozitelor pe acestea și a cotei de asigurări sociale se va face potrivit legii.

Drepturile și obligațiile personalului societății sunt stabilite de către consiliul de administrație sau de către directorul general al societății comerciale.

Nu pot fi directori ai societății persoanele care, potrivit Legii nr. 31/1990, nu pot fi fondatori sau administratori.

Articolul 23

Amortizarea fondurilor fixe

Consiliul de administrație stabilește, în condițiile legii, modul de amortizare a fondurilor fixe.

Articolul 24

Evidența contabilă și bilanțul contabil

Societatea va ține evidența contabilă în lei, va întocmi anual bilanțul contabil și contul de profit și pierderi, având în vedere normele metodologice elaborate de Ministerul Finanțelor.

Bilanțul contabil și contul de profit și pierderi vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, conform legii.

Articolul 25

Calculul și repartizarea profitului

Profitul societății se stabilește pe baza bilanțului contabil aprobat de adunarea generală a acționarilor. Profitul impozabil se stabilește în condițiile legii.

Din profitul societății rămas după plata impozitului pe profit se pot constitui fonduri destinate modernizării, cercetării și dezvoltării - de produse noi, investițiilor.

Societatea își constituie fond de rezervă și alte fonduri în condițiile legii.

Plata dividendelor cuvenite acționarilor se face de societate în condițiile legii, în cel mult 2 luni de la aprobarea bilanțului contabil de către adunarea generală a acționarilor.

În cazul înregistrării de pierderi, adunarea generală a acționarilor va analiza cauzele și va hotărî în consecință.

Suportarea pierderilor de către acționari se va face proporțional cu aportul la capital și în limita capitalului subscris.

Articolul 26

Registrele societății

Societatea ține registrele prevăzute de lege.

Capitolul VIII

Modificarea formei juridice, dizolvarea, lichidarea, litigii

Articolul 27

Modificarea formei juridice

Societatea va putea fi transformată în altă formă de societate prin hotărârea adunării generale a acționarilor.

În perioada în care statul este unic acționar, transformarea formei juridice a societății se va putea face numai cu aprobarea împuterniciților mandatați să reprezinte interesele capitalului de stat.

Noua societate va îndeplini formalitățile legale de înregistrare și publicitate cerute lâ înființarea societăților.

Articolul 28

Dizolvarea societății

Următoarele situații duc la dizolvarea societății:

  • imposibilitatea realizării obiectului social;
  • falimentul;
  • pierderea unei jumătăți din capitalul social, după ce s-a consumat fondul de rezervă, dacă adunarea generală a acționarilor nu decide completarea capitalului sau reducerea lui la suma rămasă;
  • numărul de acționari va fi redus sub 5, mai mult de 6 luni;
  • la cererea oricărui acționar, dacă împrejurările de forță majoră și consecințele lor durează mai mult de 8 luni, iar adunarea generală a acționarilor constată că funcționarea societății nu mai este posibilă;
  • în orice alte situații, pe baza hotărârii adunării generale a acționarilor, luată în unanimitate.

Dizolvarea societății comerciale trebuie să fie înscrisă în Registrul comerțului și publicată în Monitorul Oficial ăl României, Partea a IV-a.

Articolul 29

Lichidarea societății

În caz de dizolvare, societatea va fi lichidată. Lichidarea societății și repartiția patrimoniului se fac în condițiile și cu respectarea procedurii prevăzute de lege.

Articolul 30

Litigii

Litigiile de orice fel apărute între societăți comerciale și persoane fizice sau juridice sunt de competența instanțelor judecătorești de drept comun.

Pentru soluționarea litigiilor dintre ele societățile comerciale pot apela și la arbitraj.

Capitolul IX

Dispoziții finale

Articolul 31

Prevederile prezentului statut se completează cu dispozițiile legale referitoare la societățile comerciale.


Referințe

  1. Anexele nr. 3a)- 3r) se comunică unităților interesase. Statutul-cadru al societăților comerciale înființate potrivit art. 1 este cuprins în anexa nr. 3.
  2. Denumirea, sediul, obiectul de activitate și capitalul social al fiecărei societăți comerciale sunt cuprinse în anexa nr. 1.