Ajutor pentru corectură: Diferență între versiuni

Sari la navigare Sari la căutare
Linia 241: Linia 241:
== La final ==
== La final ==


Când ați terminat tehnoredactarea unui document, reveniți la [http://admin.civvic.ro/ admin.civvic.ro], navigați la document și marcați-l drept complet. Vă mulțumim!
Când ați terminat tehnoredactarea unui document, reveniți la [http://admin.civvic.ro/ admin.civvic.ro], navigați la document și marcați-l drept complet.
 
Pentru motive statistice, vă rugăm să indicați și gradul de dificultate al documentului. Dificultatea este un criteriu subiectiv, care ia în considerare factori ca:
 
* '''Numărul de tabele din document.''' Tabelele sunt mult mai greu de tehnoredactat deoarece (a) necesită mai mult efort manual și (b) programul OCR folosit nu se descurcă bine cu tabelele. De exemplu, [http://admin.civvic.ro/raw_texts/view/150 M.O. 70/1990] are dificultate ridicată.
* '''Densitatea de greșeli făcute de programul OCR.''' Uneori, sistemul OCR identifică greșit formatul paginii, amestecând coloanele sau făcând greșeli de altă natură care fac inutilizabil textul preprocesat. Acele zone trebuie dactilografiate manual, ceea ce sporește dificultatea documentului.
* '''Densitatea de informații de pe pagină.''' Unele documente au acte scurte, aerisite, pe o singură coloană ([http://admin.civvic.ro/raw_texts/view/145 M.O. 63/1990]). Acestea sunt mult mai ușor de procesat decât actele lungi, pe două coloane ([http://admin.civvic.ro/raw_texts/view/162 M.O. 87/1990]).
* '''Numărul de pagini goale de la sfârșit.''' Sistemul contorizează numărul de pagini din documentul PDF, dar adesea ultima pagină este goală. O pagină goală dintr-un total de 8 reprezintă o reducere considerabilă a dificultății ([http://admin.civvic.ro/raw_texts/view/103 M.O. 13/1990]).
* '''Dificultatea nu are legătură cu numărul de pagini.''' Un document poate să aibă 4 pagini și să fie catalogat cu dificultate ridicată, sau să aibă 32 de pagini și să fie catalogat cu dificultate ridicată.
 
Vă mulțumim!

Meniu de navigare