Monitorul Oficial 301/1993

De la wiki.civvic.ro
Versiunea din 21 octombrie 2011 18:22, autor: Gall (discuție | contribuții) (Pagină nouă: __FORCETOC__ *1993 0 301 = Monitorul Oficial al României = Anul V, Nr. issue:: 301 - Partea I - Marți, 21 decembrie year::1993 == Decrete ...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul V, Nr. [[issue:: 301]] - Partea I - Marți, 21 decembrie year::1993

Decrete

Decret privind numirea în funcție a unor judecători financiari, precum și a unor procurori financiari

În temeiul art. 94 lit. c) din Constituția României, al art. 105 alin. (1), art. 109 alin. (1) și art. 121 lit. a) și b) din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi,

Președintele României decretează:

Art. 1. - Se numesc în funcția de judecător financiar la Colegiul jurisdicțional al camerelor de conturi județene persoanele cuprinse în anexa nr. 1 la prezentul decret.

Art. 2. - Se numesc în funcția de procuror financiar pe lângă camerele de conturi județene persoanele cuprinse în anexa nr. 2 la prezentul decret.

Președintele României, Ion Iliescu | București, 13 decembrie 1993 | Nr. 215.


Anexa Nr. 1

Judecători financiari la Colegiul jurisdicțional al camerelor de conturi județene

Nr. crt. Numele și prenumele Județul Nr. crt. Numele și prenumele Județul
1. Butan Nicolae Alba 15. Gherghescu Gheorghe Galați
2. Drăgoi Adam Alba 16. Giorgi Doina Gorj
3. Mitrea Mirela Argeș 17. Popa Violeta Margareta Hunedoara
4. Tănăsescu Sabin Viorel Argeș 18. Bejan Sena Iași
5. Pavel Costică Bacău 19. Bercea Adina Mureș
6. Diniță Viorica Lenuța Bihor 20. Dan Valentin Simion Mureș
7. Sidic Viorica Bihor 21. Tinca Ileana Eugenia Mureș
8. Curelaru Laurențiu Botoșani 22. Tărâță Neculai Neamț
9. Georgescu Domnica Brașov 23. Bob Viorica Satu Mare
10. Hoisan Liviu Brașov 24. Bibu Mariana Sibiu
11. Voiculeț Marilena Brăila 25. Ruști Maria Suceava
12. Duican Doina Buzău 26. Ștefănescu Eugenia Vaslui
13. Man Adrian Gheorghe-Cezar Cluj 27. Almași Nicolae Vîlcea
14. Zorilă Gheorghe Dolj


Anexa Nr. 2

Procurori financiari pe lângă camerele de conturi județene

Nr. crt. Numele și prenumele Județul Nr. crt. Numele și prenumele Județul
1. Matyas Stana Constanța 4. Lar Viorel Sălaj
2. Pantelimon Radu Covasna 5. Grecu Gheorghe Municipiul București
3. Sandor Gheorghe Ialomița



Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre pentru aprobarea Minutei privind prelungirea valabilității Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei privind exportul din România în Norvegia a unor produse textile românești

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Se aprobă Minuta, încheiată la Oslo la 14 septembrie 1993, privind prelungirea valabilității Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei privind exportul din România în Norvegia a unor produse textile românești, semnat la București la 12 octombrie 1988.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 19 noiembrie 1993 | Nr. 639.

Contrasemnează:

Ministrul comerțului,
Cristian Ionescu
Ministrul industriilor,
Dumitru Popescu


Minută privind prelungirea valabilității Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei privind exportul din România în Norvegia a unor produse textile românești[1]

1. Delegațiile României și Regatului Norvegiei s-au întâlnit la Oslo, în perioada 13-14 septembrie 1993, pentru consultări, în conformitate cu art. 19 și 15 ale Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei privind exportul din România în Norvegia a unor produse textile, semnat la București la 12 octombrie 1988, precum și cu Acordul dintre statele A.E.L.S. și România, semnat la Geneva la 10 decembrie 1992.

2. Ca rezultat al acestor consultări s-au convenit și parafat amendamentele alăturate la Acordul textil, așa cum a fost modificat anterior.

Oslo, 14 septembrie 1993.
Șeful delegației României,
Mihai Diaconu
Șeful delegației Regatului Norvegiei,
Johan H. Hiversen


Amendamente la Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei privind exportul din România în Norvegia a unor produse textile românești, semnat la București la 12 octombrie 1988[1]

I. Guvernul României și Guvernul Regatului Norvegiei au convenit următoarele amendamente la Acordul textil:

(i) La articolul 2 după: „așa cum a fost extins în continuare prin Protocolul din 31.VII.1991” se va adăuga: „și prin Protocolul din 9.XII.1992”.
(ii) Se anulează articolele 16 și 17 (privind reintroducerea restricțiilor de către Norvegia).
(iii) Articolul 18 se înlocuiește cu următorul text: „Acest acord se va aplica pe perioada 1 ianuarie 1988 - 31 decembrie 1995. Totuși, dacă Acordul privind comerțul cu produse textile rezultând din Runda Uruguay - G.A.T.T. de negocieri comerciale se va încheia și va intra în vigoare la o dată anterioară, acest acord își va înceta valabilitatea în mod automat.”
(iv) Actuala anexă B privind contingentele se înlocuiește cu anexa B alăturată.

II. Aceste amendamente vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 1994.

Anexa B
(a) (b) contingent (c) creștere anuală (d) report (e) devans (f) flexibilitate între categorii (g) factor de transformare
Nr. categ. 1.I - 31.XII 1994 % % % % Unitate/kg
1. 70.000 buc. 5 10 5 5 1,0
2. 200.000 buc. 5 10 5 5 1,5
7. 34.000 kg 5 10 5 5 1,0
70. 15.000 kg 5 10 5 5 1,0
1. Jachete, sacouri, hanorace, bluzoane, costume etc., din țesături
2. Pantaloni
7. Lenjerie de pat
70. Plase de pescuit.


Hotărâre pentru completarea și modificarea Hotărârii Guvernului nr. 137/1991 privind înființarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - Articolul 11 din Hotărârea Guvernului nr. 137/1991 privind înființarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului de Interne se completează și se modifică după cum urmează:

1. După alineatul 2 se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins:

„(21) Beneficiază de echivalarea studiilor absolvite cu cele juridice superioare și ofițerii care au absolvit cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, promoțiile 1970-1993, arma sau specialitatea grăniceri, care pot fi înmatriculați în cel mult anul III de studii, curs fără frecvență, al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în vederea pregătirii și obținerii diplomei de licență."

2. Alineatul 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Stabilirea disciplinelor și a examenelor care vor fi echivalate ofițerilor prevăzuți la alin. 2 și 21 este de competența instituțiilor de învățământ superior la care aceștia au fost înmatriculați pentru continuarea studiilor.”

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 noiembrie 1993 | Nr. 674.

Contrasemnează:

p. Ministru de interne,
Ion Marin,
secretar de stat
Ministrul învățământului,
Liviu Maior
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Hotărâre privind unele măsuri de finalizare a lucrărilor de investiții și exploatare a obiectivului de investiții „Portul Combinatului Siderurgic Călărași, inclusiv canalul de legătură cu brațul Borcea, pod rutier peste canal și devierea drumului național D.N.-3 București-Călărași”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - În vederea finalizării de către Societatea Comercială „Siderca” - S.A. Călărași a lucrărilor de investiții privind infrastructura și suprastructura Portului Industrial Călărași, parte componentă a obiectivului de investiții „Portul Combinatului Siderurgic Călărași, inclusiv canalul de legătură cu brațul Borcea, pod rutier peste canal și devierea drumului național D.N.-3 București-Călărași”, se aprobă:

(1) transmiterea fără plată din patrimoniul Administrației Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu - R.A. în patrimoniul Societății Comerciale „Siderca” - S.A. Călărași a bunurilor din suprastructura Portului Industrial Călărași, potrivit anexei nr. 1 la prezenta hotărâre;
(2) transmiterea, pentru o perioadă de 20 de ani, a investițiilor din infrastructură și a lucrărilor de folosință în interes public, aferente bunurilor din suprastructură, către Societatea Comercială „Siderca” - S.A. Călărași, care preia obligațiile de continuare a execuției, de punere în funcțiune, întreținere și exploatare a acestora, potrivit anexei nr. 2.

După punerea în funcțiune a fiecărui obiectiv de investiție, acesta devine proprietate publică, în administrarea Administrației Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu - R.A., rămânând în folosință Societății Comerciale „Siderca” - S.A. Călărași până la expirarea perioadei menționate.

Predarea-primirea bunurilor și a investițiilor de către agenții economici menționați se va face prin protocol, în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României.

Art. 2. - Ministerul Transporturilor va continua execuția celorlalte lucrări de investiții de natura infrastructurii și a lucrărilor de folosință în interes public, în calitate de ordonator principal de credite bugetare, potrivit anexei nr. 3.

Art. 3. - Hotărârea Guvernului nr. 19/1991 privind înființarea unor administrații cu statut de regie autonomă și societăți comerciale pe acțiuni din domeniul transporturilor navale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 9 din 17 ianuarie 1991, și Hotărârea Guvernului nr. 29/1991 privind înființarea de societăți comerciale pe acțiuni în domeniul metalurgiei feroase, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 bis din 22 ianuarie 1991, se modifică corespunzător.

Art. 4. - Anexele nr. 1, 2[2] și 3[2] fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 29 noiembrie 1993 | Nr. 682.

Contrasemnează:

Ministrul industriilor,
Dumitru Popescu
Ministrul transporturilor,
Paul Teodoru
Ministru de stat, ministrul finanțelor,
Florin Georgescu


Anexa Nr. 1

Bunurile din suprastructura Portului Industrial Călărași din cadrul obiectivului de investiții „Portul Combinatului Siderurgic Călărași, inclusiv canalul de legătură cu brațul Borcea, pod rutier peste canal și devierea drumului național D.N.-3 București-Călărași” care se transmit de la Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu - R.A. la Societatea Comercială „Siderca” - S.A. Călărași       -mii lei-

Nr. crt. Denumirea obiectivului Prețuri           Conform Hotărârii Guvernului nr. 26/1992
Cod deviz Valoare deviz general Realizări la 30.09.1993 Puneri în funcțiune la 30.09.1993 Rest de executat la 30.09.1993
Bazin portuar
     din care:
D 01
1. Estacade pod rulare la sector expediții " 360.760,9 80.524,8 280.236,1
2. Cale de rulare macarale portal " 78.600,0 78.600,0
3. Adaptare rețele cabluri la acces în port " 105.913,5 103.000,0 2.913,5
Alimentare cu energie electrică
     din care:
D 05
4. Alimentare cu energie electrică a drăgilor refulante " 414.109,2 298.203,0 115.906,2
Construcții pe platforma portului
     din care:
D 07
5. Construcții pentru alimentarea cu energie electrică " 68.559,6 48.373,5 48.373,5 20.186,1
6. Grup tehnic de exploatare portuară " 94.353,4 78.930,6
(4.942,9 - procurare utilaje în stoc)
15.442,8
7. Bază de întreținere utilaje " 189.345,6 111.012,0
(3.000,6 - procurare utilaje în stoc)
78.333,6
8. Post trafo și adăpost docheri " 35.619,0 35.619,0
9. Cantină " 87.289,4 69.053,2 18.236,2
10. Remiză P.S.I. " 23.124,8 14.088,5 9.036,3
11. Stație de alimentare cu carburanți " 16.066,5 16.066,5
12. Grup sanitar platformă " 3.095,7 2.780,3 315,4
13. Stație de pompe și hidrofor " 16.657,0 1.502,8 15.154,2
14. Stație de pompare ape uzate " 6.820,6 6.820,6
15. Rezervor de apă " 6.035,2 1.638,6 4.396,6
16. Decantor și separator de grăsimi " 21.892,8 21.892,8
17. Stâlpi de iluminat și rețele j.t. " 12.070,4 10.302,2 1.768,2
Procurare și montare utilaje
     din care:
D 08
18. Procurare și montare a 3 buc. macarale portic de 16 tf × 32 m " 435.735,0 260.651,8 260.651,8 175.083,2
19. Procurare și montare a 2 buc. macarale portic de 5 tf × 32 m " 177.566,5 140,300,0 37.266,5
20. Procurare și montare instalație de încărcat zgură în nave " 147.000,0 (55.963,3 - procurare utilaje în stoc) 147.000,0
21. Procurare și montare prima instalație de descărcare continuă " 1,217.048,3 915.543,0
(82.048,7 - procurare utilaje în stoc)
10.650,2 301.505,8
22. Procurare și montare a 4 macarale portal 12,5 tf " 1.445.741,4 1.445.741,4
23. Procurare și montare a 8 poduri rulante de 20 tf × 33 m " 1.172.968,2 1.172.968,2
24. Demontare și remontare a 3 macarale 16 tf × 32 m " 98.061,6 98.061,6
25. Procurare și montare de utilaj tehnologic la baza de întreținere " 69.663,6 69.663,6
Transportări pe bandă sector expediții zgură
     din care:
D 09
26. Transportoare cu bandă sector expediții zgură " 265.367,2 265.367,2
27. Construcții și instalații aferente instalației de încărcat zgură " 89.624,0 89.624,0
Stație transportoare și benzi
     din care:
D 010
28. Stație transportoare și benzi sector primiri " 911.716,3 469.231,2 323.037,5 442.485,1
Lucrări de semnalizare
     din care:
D 011
29. Instalații semnalizare la benzi " 33.456,0 33.456,0
Telecomunicații
     din care:
D 014
30. Instalații telecomunicații " 178.380,1 7.665,9 170.714,2
Instalații de alimentare cu energie electrică
     din care:
D 015
31. Instalații electrice " 391.900,7 150.196,5
(30.358,4 - procurare utilaje în stoc)
80.200,3 241.704,2
Instalați și rețele termice
     din care:
D 016
32. Rețele termice " 18.226,8 13.524,4 4.702,4
Instalații Apă-canal
     din care:
D 017
33. Alimentare cu apă și canalizare " 207.655,0 37.430,0 170.225,0
34. Studii și proiectări Cap. 8 176.990,0 73.460,0 103.530,0
Cheltuieli pentru asistență tehnică
     din care:
Cap. 10
35. Asistență tehnică, comisioane și sporuri " 381.050,0 69.070,0 311.980,0
Cheltuieli pentru supraveghere tehnică
     din care:
Cap. 11
36. Salarii diriginți de șantier " 20.161,6 5.359,4 14.802,2
Cheltuieli pentru organizarea execuției
     din care:
Cap. 13
37. Organizare șantier " 365.390,0 276.230,0 89.160,0
Diverse și neprevăzute Cap. 14 512.170,0 512.170,0
Total 9.856.186,4 3.316.671,7
(176.313,9 - procurare utilaje cu montaj)
722.313,3 6.539.514,7


Utilaje în stoc aferente obiectivului de investiții „Portul Combinatului Siderurgic Călărași, inclusiv canalul de legătură brațul Borcea, pod rutier peste canal și devierea drumului național D.N.-3 București-Călărași”       -mii lei-

Nr. crt. Denumire Buc. Valoare conform Hotărârii Guvernului nr. 26/1992
D07 - Bază întreținere utilaje
1. Mașină de frezat universală 1 1.398,7
2. Mașină universală de tâmplărie 1 995,3
3. Ferăstrău portativ 1 349,8
4. Ferăstrău alternativ FA 320 1 256,8
D07 - Grup exploatare
5. Hidrofor 30 mc 1 1.462,6
6. Releu RDS 3 65,2
7. Pompe Hebe 1 228,8
8. Pompe Epeg 5 1.110,0
9. Pompe Cris 7 910,0
10. Pompe RDN 2 1.166,3
D08 - Procurare și montare utilaje
11. Instalație de încărcat zgură în nave 1 55.963,3
12. Instalație de descărcare continuă în barje 1 82.048,7
D015 - Instalații electrice
13. Celule ACETA, ACELA, ACMD 11 5.202,3
14. Trafo 10 MVA 22/6,3 KV 1 9.356,3
15. Transformatori - 1.600 KVA 2 15.741,8
16. Prize CF-32 A 1 58,0
Total 176.313,9



Referințe

  1. 1,0 1,1 Traducere.
  2. 2,0 2,1 Anexele nr. 2 și 3 se comunică numai beneficiarului de investiție.