Monitorul Oficial 197/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0197 - Partea I – Vineri, 29 iulie year::1994

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind transmiterea unui imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea imobilului, împreună cu mijloacele fixe din dotare, situat în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, prevăzut în anexa la prezenta hotărâre, din patrimoniul Societății Comerciale „Transilvania” - S.A. Cluj-Napoca[1] în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului de Interne, pentru asigurarea sediului unei secții de poliție a Inspectoratului de poliție al județului Cluj.

Art. 2. - Predarea-primirea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe baza de protocol încheiat între cele două părți.

Art. 3. - Societatea Comercială "Transilvania" – S.A. Cluj-Napoca își va diminua în mod corespunzător capitalul social cu valoarea ce rezultă din protocolul de predare-primire.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iulie 1994 | Nr. 377.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă

Minislzru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexă

Datele de identificare
a imobilului ce se transmite cu titlu gratuit, împreună cu mijloacele fixe din dotare, în administrarea Ministerului de Interne

Locul unde este situat imobilul ce se transmite Suprafața imobilului ce se transmite
teren
- m2 -
construcții
(suprafața construită desfășurată)
- m2 -
- Municipiul Cluj-Napoca, str. Bucium (imobil denumit „Colina") 9.671,80 1.576,05


Hotărâre privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 1994

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe unul 1994 cu suma de 20 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea acoperirii parțiale a unor cheltuieli suplimentare, cu caracter social-cultural, ale Prefecturii Arad.

Art. 2. - Ministerul Finanțelor va efectua modificările necesare în bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 1994.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iulie 1994 | Nr. 384.

Contrasemnează:

Secretarul general al Guvernului, Viorel Hrebenciuc

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Hotărâre privind suplimentarea bugetului Curții de Conturi pe anul 1994

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă suplimentarea bugetului Curții de Conturi pe anul 1994 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, cu suma de 2.850 milioane lei, sumă ce a fost preluată la propunerea Curții de Conturi la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, potrivit art. 38 din Legea privind finanțele publice nr. 10/1991.

Creditele bugetare alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează astfel:

  • cheltuieli materiale și servicii 2.702 mil. lei
  • cheltuieli de capital 148 mil. lei.

Art. 2. - Ministerul Finanțelor va introduce modificările ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotărâri în bugetul Curții de Conturi și în bugetul de stat pe anul 1994.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iulie 1994 | Nr. 385.

Contrasemnează:

Președintele Curții de Conturi, prof. univ. dr. Ioan Bogdan

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Hotărâre privind transmiterea unor imobile în administrarea Ministerului de Interne

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aproba transmiterea, fără plată, din administrarea Direcției generale pentru agricultură și alimentație a județului Bihor în administrarea Ministerului de Interne - U.M. 0176 Oradea, județul Bihor, a imobilului „clădire internat P+2”, situat în orașul Valea lui Mihai, str. Bobâlnei nr. 43, județul Bihor, și a terenului aferent în suprafața de 589 m2, identificate potrivit planului de situație - anexa nr. 1[2].

Art. 2. - Se aprobă transmiterea, cu plată, din patrimoniul Societății Comerciale „Agromec” - S.A. Valea lui Mihai[3], județul Bihor, în administrarea Ministerului de Interne - U.M. 0176 Oradea, județul Bihor, a imobilului „atelier de reparații și garaj”, situat în orașul Valea lui Mihai, str. Bobâlnei nr. 43, județul Bihor, identificat potrivit planului de situație - anexa nr. 2[2].

Art. 3. - Plata sumei de 2.320.313 lei reprezentând contravaloarea imobilului transmis potrivit art. 2, reactualizată conform Hotărârii Guvernului nr. 26/1992, se va face de către Ministerul de Interne.

Art. 4. - Terenul aferent atelierului de reparații și garaj prevăzut la art. 2 în suprafață de 6.936 m2 se transmite fără plată din administrarea Consiliului local al orașului Valea lui Mihai în administrarea Ministerului de Interne - U.M. 0176 Oradea, județul Bihor, în baza Hotărârii nr. 10/1994 a Consiliului Local al Orașului Valea lui Mihai.

Art. 5. – Predarea-primirea imobilelor se va face pe bază de protocol, respectiv de contract de vânzare-cumpărare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 6. - Ministerul Agriculturii și Alimentației și Ministerul de Interne vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.


Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 iulie 1994 | Nr. 386.

Contrasemnează:

Ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea


Acte ale Organelor Administrației Publice

Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind administrarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei precum și a celorlalte unități vamale

Ministru de stat, ministrul finanțelor,

  • în baza Hotărârii Guvernului nr. 788/1992 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor,
  • având în vedere prevederile art. 6 din Legea nr. 8/1994 privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale,

emite următorul ordin:

1. Se aprobă Normele metodologice privind administrarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, emise în aplicarea prevederilor Legii nr. 8/1994.

2. Direcția Generală a Vămilor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

3. Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României.


Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

București, 7 iulie 1994 | Nr. 886.

Norme Metodologice
privind administrarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale

În conformitate și în temeiul prevederilor art. 6 din Legea nr. 8/1994 privind constituirea și utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, se emit următoarele norme metodologice.

Capitolul I

Dispoziții generale

1. Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, denumit în continuare fond special, se administrează de către Ministerul Finanțelor prin Direcția Generală a Vămilor.

2. Agenții economici și celelalte persoane juridice vor plăti un comision pentru servicii vamale de 0,5% calculat la valoarea în vamă a mărfurilor importate sau exportate cu titlu definitiv.

3. Plătitorii comisionului sunt agenții economici și celelalte persoane juridice care efectuează operațiuni de import-export, denumiți în continuare titularii operațiunilor. Plata comisionului se efectuează de către titularul operațiunii, potrivit reglementărilor legale în vigoare privind plata taxelor vamale și a celorlalte drepturi cuvenite bugetului de stat, la unitatea vamală unde se efectuează vămuirea.

4. Comisionul se calculează și se declară în scris pe documentul Declarație vamală în detaliu la rubrica nr. 47 Calculul impozitărilor.

În cazul operațiunilor de import și export de mărfuri pentru care nu se utilizează formularul Declarație vamală în detaliu, conform cap. X din Ordinul ministrului finanțelor nr. 703/1993, comisionul se determină pe baza documentului Chitanță vamală, cod M.F.-D.G.V. 56-2-4.

5. Baza de calcul al comisionului pentru servicii vamale o reprezintă valoarea în vamă, determinată potrivit reglementărilor în vigoare.

La importul de mărfuri, valoarea în vamă pentru calculul comisionului este cea care stă la baza calculării taxelor vamale.

La operațiunile de export, valoarea în vamă pentru calculul comisionului se determină și se înscrie de către titularul operațiunii în Declarația vamală în detaliu pe baza Declarației de încasare valutară care trebuie să fie în concordanță cu facturile de export sau cu contractele de export. Aceeași dispoziție se aplică și la scoaterea din țară a mărfurilor importate temporar, care au suferit operațiuni de prelucrare sau transformare.

6. Încheierea din oficiu a operațiunilor care suspendă temporar încasarea taxelor vamale este supusă plății comisionului pentru servicii vamale.

7. Termenele și modalitățile de plată a comisionului pentru servicii vamale, în cazul importurilor de mărfuri, se determină și sunt identice cu cele stabilite pentru plata taxelor vamale. Pentru exportul de mărfuri, termenul de plată este data înregistrării declarației vamale.

8. Sunt exceptate de la plata comisionului pentru servicii vamale operațiunile de import de mărfuri prevăzute la art. 1 alin. 2 din Legea nr. 8/1994. Acordarea exceptării se face pe bază de documente care se înscriu în rubrica nr. 44 Mențiuni speciale, documente anexate, certificate și autorizații din Declarația vamală în detaliu.

9. Liberul de vamă pentru operațiunile supuse plății comisionului pentru servicii vamale se acordă numai după prezentarea și verificarea documentelor care atestă că s-a efectuat plata comisionului datorat.

10. Diferențele de comisioane se pot stabili în termen de 3 ani de la data înregistrării declarației vamale, conform ant. 3 din Decretul nr. 167/1958, pe baza documentului Act constatator privind taxele și alte drepturi în vamă, cuvenite bugetului de stat, cod M.F.-D.G.V. 12-4-19 D.

Diferențele în minus, constatate ulterior vămuirii, se plătesc de către titularul operațiunii în termen de 7 zile calendaristice de la data comunicării sumei datorate. Diferențele nedatorate, achitate în plus, se compensează cu sumele datorate pentru alte operațiuni sau se restituie în termen de 7 zile calendaristice de la data solicitării, la cererea titularului operațiunii.

Restituirea comisionului nedatorat se face de către unitatea vamală care l-a perceput din încasările curente de comisioane sau, în lipsa acestora, din disponibilul fondului special constituit la nivelul Direcției Generale a Vămilor.

Capitolul II

Încasarea veniturilor Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale

11. Veniturile fondului special provin din comisionul pentru servicii vamale și din dobânzi încasate pe seama plasamentelor disponibilităților fondului special.

12. Încasarea comisionului pentru servicii vamale se efectuează de către unitățile vamale operative în conturile colectoare de taxe vamale și alte drepturi cuvenite bugetului de stat din activitatea vamală, simbolizate: 60.14.55... la Banca Comercială Română – S.A.; 64.43... la Banca Agricolă – S.A. și, respectiv 20.14.1.10 la trezoreriile finanțelor publice.

13. Unitățile vamale operative au următoarele drepturi și obligații privind încasarea comisionului:

a) să verifice dacă baza de calcul, cota comisionului și suma acestuia sunt determinate și înscrise corect de către titularul operațiunii în documentul Declarație vamală în detaliu;
b) să verifice legalitatea și exactitatea instrumentului de decontare cu care titularul operațiunii face dovada plății sumei comisionului datorat;
c) să dispună rectificarea declarației vamale în conformitate cu prevederile instrucțiunilor aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 703/1993;
d) să acorde liberul de vamă numai după ce s-au asigurat că suma comisionului datorat a fost plătită de către titularul operațiunii;
e) să adopte său să propună măsuri împotriva declaranților rău platnici, potrivit competențelor menționate la pct. 15 din prezentele norme metodologice;
f) să vireze comisionul colectat în decursul primei chenzine a lunii curente, până la data de 25 a acesteia și cel colectat în decursul chenzinei a doua a lunii curente, până la data de 5 a lunii următoare, în contul Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, nr. 64.33.72.218 deschis de către Direcția Generală a Vămilor la Sucursala municipiului București a Băncii Comerciale Române - S.A.;
g) să organizeze și să conducă evidența contabilă a operațiunilor de stabilire, percepere, încasare și virare a comisionului pentru servicii vamale, potrivit reglementărilor generale privind contabilitatea instituțiilor publice și prezentelor norme metodologice;
h) alte drepturi și obligații prevăzute în actele normative în vigoare, stabilite de către Ministerul Finanțelor sau de către Direcția Generală a Vămilor.

14. Unitățile vamale sunt autorizate să încaseze comisionul datorat din garanțiile libere (disponibile) instituite de către agenții economici debitori, din sumele încasate în avans reprezentând taxe vamale și alte drepturi cuvenite bugetului de stat și din diferențele de taxe vamale și alte drepturi plătite bugetului de stat nedatorate, cu condiția notificării prealabile a titularului operațiunii asupra sumei comisionului datorat.

15. În cazurile în care se constată întârzieri repetate sau abuzuri din partea titularilor operațiunilor reflectate în neîncasarea comisionului datorat la termen, organele vamale pot dispune față de aceștia următoarele măsuri:

a) efectuarea operațiunilor de vămuire numai dacă s-au constituit în avans depozite bănești pentru plata comisionului datorat;
b) efectuarea operațiunilor de vămuire printr-un număr restrâns de unități vamale sau de către o singură unitate vamală.

Aceste măsuri se adoptă după cum urmează:

a) de către directorul direcției regionale, ierarhic superioare, la propunerea șefului unității vamale;
b) de către directorul general al Direcției Generale a Vămilor, la propunerea directorilor direcțiilor regionale vamale, avizată favorabil de către directorul general adjunct.

Măsurile adoptate devin aplicabile în termen de 7 zile de la data transmiterii lor către titularul operațiunii.

Capitolul III

Utilizarea fondului special

16. Din fondul special se finanțează obiectivele de investiții, dotările și alte cheltuieli de natura investițiilor, astfel cum sunt prevăzute la art. 4 din Legea nr. 8/1994.

17. Documentațiile tehnico-economice aferente investițiilor se elaborează, se avizează și se aprobă potrivit prevederilor Legii privind finanțele publice nr. 10/1991, Ordonanței Guvernului nr. 12/1993, hotărârilor Guvernului nr. 592/1993, 727/1993, 63/1994 și normelor metodologice aprobate prin ordine ale ministrului finanțelor, date în aplicarea acestor acte normative.

18. La utilizarea fondului special directorul general al Direcției Generale a Vămilor îndeplinește aceleași atribuții de ordonator principal de credite, desemnat prin împuternicire de reprezentare de către ministrul de stat, ministrul finanțelor, ca și în cazul sumelor alocate de la bugetul de stat.

19. Finanțarea cheltuielilor de capital din fondul Special se realizează prin Banca Română pentru Dezvoltare - S.A., care execută prerogativele prevăzute de lege și cele stipulate în convenția încheiată în acest scop cu Ministerul Finanțelor.

20. După verificarea și aprobarea listelor de investiții prezentate de către Direcția Generală a Vămilor, aceasta virează sumele necesare efectuării cheltuielilor de capital din contul Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, deschis la Sucursala municipiului București a Băncii Comerciale Române – S.A., în contul 64.28 deschis la sucursalele Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A. pe numele direcțiilor regionale vamale beneficiare și, respectiv, al Direcției Generale a Vămilor. În acest scop, Direcția Generală a Vămilor alimentează contul direcțiilor regionale vamale cu sumele necesare finanțării obiectivelor de investiții aprobate.

21. Răspunderea pentru utilizarea sumelor din fondul special, potrivit destinației și celorlalte prevederi legale, revine Direcției Generale a Vămilor și direcțiilor regionale vamale.

Capitolul IV

Bugetul fondului special

22. Bugetul fondului special se elaborează de către Direcția Generală a Vămilor, potrivit metodologiei de elaborare a proiectelor bugetului de stat și fondurilor speciale extrabugetare, și se aprobă în fiecare an de către Parlament prin legea de adoptare a bugetului de stat.

23. Rectificarea indicatorilor bugetului fondului special se înfăptuiește la propunerea Direcției Generale a Vămilor, o dată cu rectificarea bugetului de stat.

24. Lista de investiții și indicatorii bugetului fondului special, aprobate potriviț legii, se defalcă de către Direcția Generală a Vămilor pe obiective de investiții care se finanțează centralizat de către Direcția Generală a Vămilor și pe obiective de investiții care se finanțează descentralizat de către direcțiile regionale vamale.

25. Decontarea cheltuielilor de capital pentru investiții din contul nr. 64.28... (disponibil din fonduri extrabugetare pentru investițiile instituțiilor publice) se efectuează atât prin Sucursala municipiului București a Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A., pe seama ordonanțării plăților de către Direcția Generală a Vămilor, cât și prin sucursalele județene ale Băncii Române pentru Dezvoltare - S.A., pe seama ordonanțării plăților de către direcțiile regionale vamale.

Capitolul V

Fructificarea, prin plasamente, a disponibilităților fondului special

26. În conformitate cu prevederile stabilite la art. 5 din Legea nr. 8/1994, disponibilitățile fondului special existente în contul trezoreriei finanțelor publice vor fi plasate de către Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală a Vămilor, pe baza principiului negocierii ratei dobânzii.

27. Sumele păstrate în contul Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale nr. 64.33.72.218 reprezintă, de drept, depozit instituit la vedere în contul Trezoreriei Statului. Pentru aceste disponibilități se calculează și se acordă dobânzile practicate de către Banca Comercială Română - S.A, pentru depozitele la vedere.

28. Felurile și durata plasamentelor se stabilesc în condițiile prevăzute de Convenția nr. 4447 din 3 mai 1994, încheiată între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României. Direcția Generală a Vămilor va comunica în prima decadă a fiecărei luni Ministerului Finanțelor sumele și durata disponibilităților care pot fi plasate pe termen din totalul depozitului instituit la vedere.

Direcția Generală la Vămilor este autorizată să partide la subscripția publică organizată de Banca Națională a României pentru cumpărarea certificatelor de trezorerie, conform convențiilor încheiate între Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României.

29. În activitatea de fructificare a disponibilităților fondului- special prin plasamente, se va urmări păstrarea capacității investiționale a fondului special, prin diminuarea erodării sale ca urmare a procesului inflaționist.

La finele anului, soldul fondului special și dobânzile aferente se reportează în anul următor și se utilizează potrivit art. 5 din Legea nr. 8/1994.

Capitolul VI

Evidența contabilă și raportarea execuției bugetului fondului special

30. Conturile contabile utilizate pentru evidențierea Fondului special sunt următoarele:

  • 146 Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale;
  • 346 Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale;
  • 446 Cheltuieli din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale.

Încasarea comisionului de 0,5% pentru servicii vamale de către unitățile vamale operative se înregistrează în contul colector de venituri 111 Disponibil din sume încasate pentru bugetul de stat. Sumele încasate în contul colector se virează de către unitățile vamale în contul Direcției Generale a Vămilor nr. 64.33.72.218, la termenele prevăzute la pct. 13 lit. f) din prezentele norme metodologice.

Încasarea dobânzilor din plasamentele disponibilităților fondului special se înregistrează, la nivelul Direcției Generale a Vămilor, în conturile 146 și 346 menționate.

Repartizarea fondului special în vederea alimentării contului din care se efectuează plățile pentru investiții, atât la nivelul Direcției Generale a Vămilor, cât și la nivelul direcțiilor regionale vamale, se evidențiază cu ajutorul contului 115 Disponibil pentru investiții.

Cheltuielile pentru investiții din fondul special se reflectă prin contul 446 Cheltuieli din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale.

31. Evidența analitică a plăților de casa și a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil și cheltuieli se organizează distinct pe subdiviziunile clasificației veniturilor și cheltuielilor fondului special, aprobată de Ministerul Finanțelor (anexa nr. 14 la Clasificația indicatorilor privind finanțele publice).

32. Înregistrarea în contabilitatea organelor vamale a principalelor operațiuni economice-financiare privind constituirea, repartizarea și utilizarea fondului special se efectuează potrivit monografiei[4] anexate, care face parte din prezentele norme metodologice.

33. Soldul conturilor de disponibilități, fonduri și cheltuieli înregistrate la sfârșitul perioadei din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale se raportează în Bilanțul contabil - anexă la darea de seamă contabilă pentru „Instituții publice” - în activ la codul 171 Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale și, respectiv, la codul 239 Cheltuieli din Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale, iar în pasiv la codul 430 Fondul special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale.

34. Execuția veniturilor și cheltuielilor bugetului Fondului special pentru dezvoltarea și modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum și a celorlalte unități vamale se raportează distinct cu ajutorul formularului Contul de execuție a fondului special - anexa nr. 15 b la darea de seamă contabilă pentru „Instituții publice”.

Totodată, execuția bugetului fondului special se raportează lunar, cumulat de la începutul anului, potrivit reglementărilor stabilite de către Direcția generală a bugetului de stat, Direcția generală a contabilității și sinteza bilanțurilor contabile și Direcția generală a trezoreriei.

Capitolul VII

Dispoziții finale

35. Declarațiile vamale, actele constatatoare și procesele-verbale întocmite de către organele vamale sunt, potrivit legii, titluri executorii pentru încasarea comisionului pentru servicii vamale. Băncile comerciale vor deconta dispozițiile de încasare întocmite de unitățile vamale pentru comisioanele datorate, fără consimțământul debitorului. Executarea silită va fi precedată de o somație de plată care va fi comunicată debitorului.

36. La data intrării în vigoare a prezentelor norme metodologice încetează valabilitatea Ordinului ministrului economiei și finanțelor nr. 819 din 30 iulie 1992, prin care sau aprobat Normele metodologice privind aplicarea comisionului pentru activități vamale, constituirea și utilizarea fondului extrabugetar pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului vamal.


Referințe

  1. Societatea Comercială "Transilvania" – S.A. Cluj-Napoca a fost înființată prin Hotărârea Guvernului nr. 1041/1990 (anexa nr. 1, nr. crt. 44), publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 din 26 septembrie 1990.
  2. 2,0 2,1 Planurile de situație cuprinse în anexele nr. 1 și 2 se transmit unităților interesate.
  3. Societatea Comercială "Agromec" – S.A. Valea lui Mihai a fost înființată prin Hotărârea Guvernului nr. 192/1991 (anexa nr. 1, nr. crt. 148), publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 84 din 19 aprilie 1991.
  4. Monografia se comunică instituțiilor interesate.