Monitorul Oficial 264/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0264 - Partea I - Marți, 20 septembrie year::1994

Hotărâri ale Guvernului României

Hotărâre privind aprobarea Programului național de supraveghere, prevenire și combatere a trichinelozei

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă Programul național de supraveghere, prevenire și combatere a trichinelozei, boală transmisibilă de la animale la om, prevăzut în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Încălcarea prevederilor prezentului program național se sancționează conform dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 794/1993 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 8 august 1994 | Nr. 524.

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea

Ministrul sănătății, Iulian Mincu

p. Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Florin Stadiu, secretar de stat

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă


Anexă

Programul național de supraveghere, prevenire și combatere a trichinelozei


Trichineloza este o boală transmisibilă de la animale la om prin consumul de carne infectată. Ea este produsă de un parazit nematod numit Trichinella spiralis, care, în forma adultă, parazitează intestinul, iar în forma larvară, musculatura. Parazitul adult, cât și formele larvare nu se văd cu ochiul liber.

După ce omul sau animalul receptiv a consumat carnea parazitată, larvele de Trichinella spiralis devin mature și se înmulțesc în intestin. O singură femelă produce până la 10.000-15.000 de larve care migrează pe cale sanguină în tot organismul. Larvele se localizează între și în celulele musculaturii striate, unde suferă o serie de modificări morfologice și funcționale, formând un complex celulă-parazit și se transformă în stadiul larvar infecțios.

Infecția cu Trichinella spiralis generează un răspuns imun complex față de un spectru larg de antigene din toate stadiile evolutive ale parazitului. Determinările cantitative și calitative ale răspunsului imun în anticorpi stau la baza testărilor serologice folosite ca mijloc de diagnostic al infecției cu Trichinella spiralis la om și la animale.

Rezervorul natural al infecției este format din grupa animalelor sălbatice carnivore sau omnivore de câmp și de pădure: mistrețul, ursul, bursucul, pisica sălbatică, vulpea, șoarecele, șobolanul, lupul etc. Rezervorul secundar îl formează unele animale domestice receptive: porcul, pisica, câinele, calul, măgarul, nutria etc.

Porcinele se contaminează consumând șobolani sau șoareci parazitați, găsiți morți prin adăposturi sau pe câmp, cadavre de animale sălbatice sau resturi de carne parazitată nesterilizată, provenite din abatoare, ateliere de prelucrare a cărnii, restaurante etc., folosite în hrana acestora. De la porc la porc, infecția se mai poate transmite și prin coprofagie sau canibalism (mâncatul urechilor și cozilor). La porc, ca și la toate celelalte specii mai sus menționate, trichineloza se manifestă prin simptome clinice sesizabile. Depistarea animalelor infectate se poate face în viață prin examene serologice, folosind testul ELISA, sau după tăiere ori moarte, prin examene serologice sau microscopice (trichineloscopie sau digestie artificială).

Omul se infectează cu Trichinella spiralis consumând carne infectată de porc, mistreț, urs, cal, nutrie etc., insuficient friptă sau fiartă, sub formă de preparate crude, sărate sau afumate, boala manifestând-se prin febră, edeme periorbitare, dureri musculare, cefalee, tulburări digestive și altele. În această perioadă se constată eozinofilie.

Investigațiile serologice pot confirma infecția cu Trichinella spiralis la om, fiind un mijloc rapid și specific de diagnostic.

Trichineloza la om poate fi tratată, reușita tratamentului fiind condiționată în primul rând de rapiditatea instituirii lui după infecție. Tratamentul trichinelozei la animale este în curs de experimentare.

I. Diagnosticul infecției cu Trichinella spiralis la om și la animale

I.1. Examenul microscopic

I.1.1. Examenul microscopic direct (trichineloscopie) se referă la depistarea larvelor în probe de mușchi presat între două lame speciale, folosit ca examen curent al cărnii.

I.1.2. Examenul microscopic al preparatelor obținute prin digestie enzimatică la 37°C se execută în laboratoare special dotate în acest scop.

Dezavantajul ambelor metode este că acestea nu decelează infecția când în organism există un număr mic de larve sau când proba de țesut muscular este prelevată în stadiul incipient al infecției (2-4 săptămâni de la ingestie).

I.2. Examenul serologic

Pentru diagnosticul serologic al infecției cu Trichinella spiralis la om se folosesc testele de hemaglutinare indirectă (I HA), floculare cu bentonită, precipitare perilarvară, contraimunoelectroforeză (CIE) și testul imunoenzimatic (ELISA).

Diagnosticul serologic al infecției cu Trichinella spiralis la porc sau la alte animale se face folosind testul imunoenzimatic (ELISA). Cu ajutorul acestui test se depistează prezența anticorpilor specifici chiar după prima săptămână de la infecție.

I.3. Intradermoreacția cu antigen de Trichinella spiralis.

Antigenul de Trichinella spiralis este un extract total de larve de Trichinella spiralis în ser fiziologic, în stare liofilizată. Injecția intradermică la om cu antigen de Trichinella spiralis provoacă apariția unei reacții eritematoase la locul de inoculare, dacă persoana cercetată este infectată cu acest parazit.

Avantajele testelor imunoenzimatice folosite în diagnosticul infecției cu Trichinella spiralis sunt :

  • decelarea anticorpilor specifici în stadiul incipient al infecției;
  • sensibilitatea reacției de 1.000 ori mai mare față de examenele microscopice;
  • răspunsul imun confirmă infecția, în acest fel se evită riscul rezultatelor fals negative datorate prelevării de probe de țesut muscular provenite din zone unde nu s-a localizat parazitul;
  • controlul serologic, folosind testul ELISA, se pretează la automatizare și computerizare, putând fi folosit pentru diagnostic de rutină și în programe de supraveghere epidemiologică.

II. Măsuri generale și permanente de prevenire a infecției cu Trichinella spiralis la animale

II.1. asigurarea condițiilor de zooigienă în adăposturi și padocuri (curățenie mecanică, deratizare, dezinsectizări, colectarea zilnică a cadavrelor);

II.2. prevenirea și combaterea canibalismului;

II.3. controlul serologic pentru Trichinella spiralis la formarea loturilor de reproducție, care se efectuează din 6 în 6 luni. Animalele serologic pozitive se elimină din efectiv;

II.4. deratizarea și dezinsecția în toate zonele și focarele ce constituie sursa de infestare cu acest parazit;

II.5. amenajarea și izolarea depozitelor de deșeuri de orice fel, conform prevederilor legale, inclusiv împrejmuirea perimetrului acestora, pentru evitarea pătrunderii animalelor în aceste zone;

II.6. interzicerea pășunatului animalelor în păduri, precum și pe terenurile pe care sunt depozitate sau aruncate resturi menajere, alte deșeuri urbane sau industriale;

II.7. salubrizarea generală a tuturor localităților urbane sau rurale.

III. Măsuri de prevenire a apariției trichinelozei în efectivele de porcine indemne

Se consideră un efectiv de porcine indemn la infecția cu Trichinella spiralis când toate animalele dintr-o gospodărie sau zonă geografică sunt negative la primul control serologic executat prin testul ELISA sau după două examene serologice negative, obținute prin același test, la probele recoltate la 3 și 6 luni de la eliminarea ultimului caz de boală.

Pentru a păstra indemnitatea la trichineloză a unui efectiv de porcine, cât și pentru a preveni introducerea bolii din afară, se impun următoarele măsuri:

1. interzicerea repopulării unităților indemne cu porci din alte gospodării, dacă aceștia nu au fost controlați serologic și nu sunt însoțiți de buletine de analiză care să confirme că animalele sunt negative la controlul efectuat cu testul ELISA;

2. sterilizarea obligatorie a tuturor deșeurilor de abator și a celor provenite de la întreprinderile de prelucrare a cărnii, precum și a resturilor culinare de la restaurante sau cantine, înainte ca acestea să fie folosite în hrana porcilor;

3. igienizarea, deratizarea și dezinsecția periodică a adăposturilor și padocurilor, colectarea și distrugerea zilnică a cadavrelor de șobolani, șoareci și porci;

4. efectuarea controalelor periodice de către autoritățile sanitare veterinare, silvice și ale administrației publice locale pentru depistarea, colectarea și distrugerea tuturor cadavrelor de animale din păduri și din localitățile din apropierea fermelor de porci;

5. verificarea periodică a indemnității efectivelor de porci la infecția cu Trichinella spiralis, prin examene serologice (testul ELISA):

  • din 6 în 6 luni la efectivul de reproducție;
  • la tăiere, la porcii grași.

IV. Măsuri de combatere

Trichineloza este o boală parazitară, nedeclarabilă la animale, transmisibilă și declarabilă la om.

La constatarea pentru prima dată a infecției cu Trichinella spiralis la porcine într-o fermă, gospodărie, anexă sau în curtea crescătorului individual, se anunță imediat medicul veterinar de circumscripție care, împreună cu direcția sanitară veterinară județeană, va repeta recoltarea de probe în vederea confirmării infecției de către Laboratorul central sanitar veterinar de diagnostic. Totodată, vor aplica măsurile prevăzute în Legea sanitară veterinară nr. 60/1974[1], republicată, și în cap. II și III din prezentul program.

În cadrul acțiunii de combatere se aplică obligatoriu următoarele măsuri:

1. depistarea animalelor infectate la un interval cât mai scurt de la momentul contaminării;

2. izolarea imediată în adăposturi separate, amplasate cât mai departe de grajdurile cu animale sănătoase a tuturor animalelor pozitive la controlul serologic prin testul ELISA;

3. asigurarea unor măsuri specifice de prevenire a transmiterii infecției de la animalele izolate la cele sănătoase, prin: șobolani, păsări, animale carnivore, muște etc.;

4. depistarea animalelor infectate cu Trichinella spiralis se face prin examene serologice, folosind testul ELISA, după cum urmează:

a) în fermele de tip industrial cu sectoare de reproducție, creștere și îngrășare de porcine se controlează:

  • vierii și scroafele de reproducție, din 6 în 6 luni;
  • tineretul în faza a doua de creștere, înainte de a fi trecut la îngrășare;
  • toate porcinele din îngrășătorie;

b) în fermele de selecție se controlează:

  • efectivul de reproducție, din 6 în 6 luni;
  • tineretul selectat pentru prăsilă, înainte de livrare;
  • tineretul reformat, înainte de a fi predat pentru îngrășare;

c) în fermele producătoare de tineret porcin pentru livrare la alți crescători, se examinează: din 6 în 6 luni efectivul de reproducție și tineretul înainte de vânzare;

d) în gospodăriile particulare se controlează:

  • vierii și scroafele de reproducție de două ori pe an.
  • tineretul înainte de a fi pus la îngrășat;
  • porcinele cumpărate pentru prăsilă sau pentru îngrășat;
  • toți porcii care se taie pentru consum propriu sau pentru comercializare;

5. animalele serologic pozitive la testul ELISA pentru trichineloză vor fi imediat izolate în adăposturi separate, amplasate la o distanță cât mai mare de grajdurile cu animale sănătoase, sau vor fi tăiate și valorificate conform Normelor sanitare veterinare elaborate în baza Legii sanitare veterinare nr. 60/1974, republicată;

6. pe perioada de combatere se folosesc toate mijloacele posibile de a înlătura definitiv toți factorii transmițători ai infecției cu Trichinella spiralis, prin:

  • curățenie zilnică și dezinsecții periodice în grajduri și în toată incinta gospodăriei;
  • colectarea și distrugerea zilnică a cadavrelor;
  • asigurarea unei alimentații corespunzătoare calitativ și cantitativ, pentru evitarea apariției cazurilor de coprofagie și canibalism;

7. programul de depistare serologică a animalelor infectate cu Trichinella spiralis se execută pe toată perioada de combatere și timp de un an după depistarea ultimului caz de boală.

V. Măsuri pentru prevenirea infecției cu Trichinella spiralis la om

1. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, înainte de a fi dată în consum, se execută în mod obligatoriu examenul pentru trichineloză la carnea provenită din tăierea animalelor receptive la această boală (porcine, mistreți, urși, cai, nutrii etc.).

2. Carnea examinată și găsită fără Trichinella spiralis se marchează cu o ștampilă dreptunghiulară cu inscripția „Fără trichină”, aplicată pe fața externă a pulpei, și se dă în consum proaspătă sau la preparate din carne.

3. Se interzice darea în consum a cărnii, organelor și subproduselor provenite de la animale infectate cu Trichinella spiralis, care vor fi distruse prin ardere sau denaturare și îngropare sub directa supraveghere și răspundere a organelor sanitare veterinare.

4. În cazul apariției de îmbolnăviri de trichineloză, Direcția sanitară veterinară împreună cu Inspectoratul de poliție sanitară și medicină preventivă județean vor efectua ancheta epidemiologică, pentru a stabili originea cărnii sau a preparatelor din carne care au determinat îmbolnăvirile și gradul de infecție existent în zona respectivă, atât la oameni, cât și la animale, conform prevederilor Ordinului comun nr. 25/474/1993[2] al ministrului agriculturii și alimentației și al ministrului sănătății.

5. Raportarea cazurilor de trichineloză confirmate la om este obligatorie și se face conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății.

6. Se vor intensifica acțiunile de informare și educare a populației, insistându-se asupra necesității controlului sanitar veterinar și asupra prelucrării termice corecte a cărnii.


Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 632/1993 privind transmiterea în administrarea Ministerului Justiției a unor imobile din județul Bacău

Guvernul României hotărăște:

Articol unic. - În vederea amenajării sediului pentru Judecătoria din comuna Parincea, județul Bacău, punctul 4 din lista anexă la Hotărârea Guvernului nr. 632/1993 privind transmiterea în administrarea Ministerului Justiției a unor imobile din județul Bacău, se modifică potrivit anexei la prezenta hotărâre.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 10 august 1994 | Nr. 526.

Contrasemnează:

Ministrul justiției, Gavril Iosif Chiuzbaian

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu


Anexă

Lista clădirilor și a terenurilor aferente acestora, aflate în administrarea unor unități din județul Bacău, care se transmit în administrarea Ministerului Justiției

4. Comuna Parincea - clădirea și terenul aferent aflate în administrarea Inspectoratului Școlar al Județului Bacău.



Hotărâre privind transmiterea, fără plată, a obiectivului „Extinderea centralei termice” de la Societatea Comercială „Rulmenți” Alexandria - S.A. la Regia Autonomă „Edilul”, situat în municipiul Alexandria, județul Teleorman

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă transmiterea fără plată, a obiectivului „Extinderea centralei termice”, situat în municipiul Alexandria, județul Teleorman, din patrimoniul Societății Comerciale „Rulmenți” Alexandria - S.A. în patrimoniul Regiei Autonome „Edilul”.

Art. 2. - Transmiterea obiectivului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol de predare-primire, cu întreg activul și pasivul existent, după efectuarea probelor de funcționare.

Art. 3. - Capitalul social al Societății Comerciale „Rulmenți” Alexandria - S.A., reevaluat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 26/1992, se diminuează cu valoarea mijloacelor fixe prevăzute în anexa la prezenta hotărâre, majorându-se în mod corespunzător, cu această valoare, patrimoniul Regiei Autonome „Edilul”.

Art. 4. - Personalul care deservește obiectivul „Extinderea centralei termice” transmis potrivit art. 1, se transferă în interesul serviciului la Regia Autonomă „Edilul”.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 10 august 1994 | Nr. 527.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul industriilor, Dumitru Popescu


Anexă

Mijloacele fixe ale Societății Comerciale „Rulmenți” Alexandria - S.A. ce se transmit în patrimoniul Regiei Autonome „Edilul”

- milioane lei -
1. Construcția „Extinderea centralei termice” 48.8
2. Cazan apă fierbinte CAF 8 M - 100 Gcal/h 218,6
3. Cazan abur CR 16 B 10 t/h 12,9
4. Cazan apă fierbinte CAF 6 M - 25 Gcal/h 27,4
5. Gospodărie combustibil, inclusiv un rezervor păcură 2.000 m3 19,5
Total: 327,20


Hotărâre privind numirea comisiei de recepție pentru obiectivul de investiții „Port Constanța Sud - zona liberă”

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se numește comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Port Constanța Sud - zona liberă”, în componența prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Hotărârea Guvernului nr. 474/l992 își încetează aplicabilitatea.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 10 august 1994 | Nr. 529.

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor, Aurel Novac


Anexă

Comisia de recepție pentru obiectivul de investiții „Port Constanța Sud - zona liberă”


Președinte:

1. Mihai Sabău - director general - Ministerul Transporturilor

Vicepreședinte:

2. Daniel Bădina - șef serviciu porturi - Ministerul Transporturilor

Membri:

3. Naumof Gheorghe - șef serviciu - Ministerul Transporturilor

4. Mariana Popescu - inginer expert - Ministerul Transporturilor

5. Șerban Furdui - șef serviciu - Ministerul Transporturilor

6. Corneliu Tudose - director tehnic - Administrația Portului Constanta - R.A.

7. Ilie Pașcu - director secție căi navigabile - Administrația Portului Constanța - R.A.

8. Apostol Țăranu - șef serviciu investiții - Administrația Portului Constanța - R.A.

9. Valeriu Nae - director - Administrația Zonei Libere Constanța Sud

10. Florin Lixandru - șef serviciu dezvoltare - Administrația Zonei Libere Constanța Sud

11. Gheorghe Vlăsceanu - inspector tehnic de specialitate - Banca Română pentru Dezvoltare - S.A.

12. Sorin Ștefănescu - inspector de specialitate - Direcția căi ferate - port Constanța

Secretari:

13. Constantin Criveanu - referent- Administrația Portului Constanța - R.A.

14. Ioan Popovici - referent - Administrația Portului Constanța - R.A.

15. Marian Păun - inginer - Administrația Zonei Libere Constanța Sud.



Hotărâre privind reorganizarea Comitetului Național F.A.O

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se reorganizează Comitetul Național F.A.O (C.N./F.A.O.), ca organ interministerial al Guvernului României de colaborare cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (F.A.O.).

Sediul social al Comitetului Național F.A.O. este în municipiul București, str. Jandarmeriei nr. 1, sectorul 1.

Art. 2. - Atribuțiile principale ale Comitetului Național F.A.O. sunt următoarele:

a) explorează domeniile posibile de cooperare cu F.A.O., pe baza programului de lucru bienal, a actului constitutiv și a regulamentelor acestei organizații, și stabilește programul acțiunilor ce vor fi întreprinse;

b) urmărește reprezentarea corespunzătoare a României în organismele și în Secretariatul F.A.O., precum și în rândul experților internaționali în cadrul programelor de asistență tehnică F.A.O.;

c) elaborează un program de inițiative ale țării noastre pentru dezvoltarea cooperării internaționale în domeniul agriculturii și alimentației, prin intermediul organelor, organismelor și organelor subsidiare ale F.A.O.;

d) avizează proiectele de mandat ale delegațiilor române care urmează să participe la organele și organismele F.A.O.;

e) analizează rapoartele de activitate ale reuniunilor F.A.O. și propune măsuri de realizare a sarcinilor rezultate din aceste rapoarte;

f) urmărește achitarea în termen a obligațiilor financiare față de F.A.O. și eficiența acestora pentru România;

g) aprobă regulamentul propriu de organizare și funcționare;

h) urmărește realizarea hotărârilor și recomandărilor F.A.O. și ale organismelor sale;

i) îndeplinește orice alte atribuții ce derivă din regulamentele și programele F.A.O, și cele adoptate de România în acest domeniu.

Art. 3. - Comitetul Național F.A.O. va avea un număr de 7 membri desemnați de următoarele ministere și autorități administrative: Ministerul Agriculturii și Alimentației, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Finanțelor, Ministerul Comerțului, Ministerul Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului, Academia de Științe Agricole și Silvice și Comisia Națională pentru Statistică.

Art. 4. - Comitetul Național F.A.O. va fi condus de un birou executiv format din președinte, vicepreședinte, secretar general, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și un reprezentant al Ministerului Finanțelor. Președintele Comitetului Național F.A.O. este ministrul agriculturii și alimentației, iar vicepreședintele și secretarul general vor fi nominalizați, la propunerea președintelui la prima reuniune a Comitetului Național F.A.O.

Art. 5. - Comitetul Național F.A.O. își desfășoară activitatea la sediul său social, în ședințe plenare trimestriale. Biroul executiv se întrunește în ședință cel puțin o dată pe lună.

Art. 6. În activitatea sa, Comitetul Național F.A.O. adoptă hotărâri.

Hotărârile se adoptă cu majoritatea membrilor ce compun Comitetul Național F.A.O.

Art. 7. - Centrul de perfecționare a personalului din agricultură privată Băneasa, cu sediul în municipiul București, str. Jandarmeriei nr. 1, sectorul 1, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii și Alimentației, va pune la dispoziție Comitetului Național F.A.O. spațiul necesar desfășurării activității acestuia.

Art. 8. - Comitetul Național F.A.O. va avea un secretariat permanent care va funcționa în cadrul Ministerului Agricu1turii și Alimentației.

Componența secretariatului permanent și atribuțiile acestuia se stabilesc și se aprobă de Comitetul Național F.A.O., odată cu regulamentul propriu de organizare și funcționare.

Art. 9. - Dispozițiile referitoare la componența Comitetului Național F.A.O., din art. 3, art. 4 și art. 5 ale H.C.M. nr. 458/1961 cu privire la participarea României ca membru în Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (F.A.O.), se abrogă.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 11 august 1994 | Nr. 531.

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministrul afacerilor externe, Marcel Dinu, secretar de stat

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu

Ministrul agriculturii și alimentației, Ioan Oancea

Ministrul comerțului, Cristian Ionescu

p. Ministrul apelor, pădurilor și protecției mediului, Florin Stadiu, secretar de stat

Președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice, Cornel Răuță



Hotărâre privind disponibilizarea unor transferuri din bugetul de stat și majorarea sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru județul Timiș, pe anul 1994

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Se aprobă preluarea la fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului a sumei de 4.900 milioane lei, disponibilizată din bugetul județului Timiș pe anul 1994 la transferurile din bugetul de stat pentru asigurarea protecției sociale pentru energia termică și transportul urban în comun de călători, în temeiul dispozițiilor art. 38 din Legea nr. 10/1991 privind finanțele publice.

Art. 2. - Se aprobă majorarea sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru județul Timiș cu suma de 5.500 milioane lei, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 1994, pentru acoperirea, în principal, a cheltuielilor materiale și a celor privind prestările de servicii aferente unităților sanitare, cu excepția medicamentelor și a materialelor sanitare, precum și a altor acțiuni urgente stabilite de consiliile locale și consiliul județean, potrivit legii.

Art. 3. - Ministerul Finanțelor va introduce în bugetul de stat pe anul 1994 modificările corespunzătoare ce rezultă din aplicarea prezentei hotărâri.

Prim-ministru, Nicolae Văcăroiu | București, 12 august 1994 | Nr. 540.

Contrasemnează:

Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Administrație Publică Locală, Octav Cozmâncă

Ministru de stat, ministrul finanțelor, Florin Georgescu



Decizii ale Consiliului Național al Audiovizualului

Consiliul Național al Audiovizualului

Decizia Nr. 63 din 25 iulie 1994 privind acordarea licențelor de emisie pentru radiodifuziune/televiziune transmisă prin cablu în trimestrul II/1994

În temeiul art. 8. alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992, comunicația audiovizuală în domeniile radiodifuziunii și televiziunii se face în baza licenței de emisie și a deciziei de autorizare, eliberate în condițiile acestei legi.

Potrivit art. 22 alin. (1) din legea menționată, licența de emisie pentru radiodifuziune sau pentru televiziune, transmisă prin cablu, se emite cu respectarea criteriilor pentru departajarea participanților, prevăzute de art. 12 alin. (4) din lege.

Pe de altă parte, la atribuirea licenței de emisie se au în vedere criteriile cuprinse în Decizia nr. 3 a C.N.A. din 4 august 1992, anexa nr. 4.


În urma dezbaterilor publice desfășurate conform art. 32 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 48/1992, în trimestrul II/1994, constatând îndeplinite condițiile și criteriile prevăzute de lege și de deciziile Elaborate de C.N.A. în aplicarea legii, Consiliul Național al Audiovizualului deliberează, în baza art. 29 din lege, și, prin vot secret,

Decide:

Art. 1. - Acordă licență de emisie pentru radiodifuziune/televiziune transmisă prin cablu următorilor solicitanți:

Denumirea societății comerciale Nr. Dosarului Sediul Denumirea stației Locul stației
New System Television - S.R.L. 436C Sibiu New Sistem Agnita
ETV - S.R.L 415C Roșiori de Vede Etv Roșiori de Vede
T.V.S. - S.R.L 430C Oradea TVS Salonta
Credit Omega - S.A. 420C Buzău Omega Întorsura Buzăului
Credit Omega - S.A. 419C Buzău Omega Rușețu
T.V.S- - S.R.L. 453C Oradea TVS Beiuș
General TVK - S.R.L. 437C Turnu Măgurele General TVK Turnu Măgurele
Conex Sat - S.R.L. 438C Roman Conex Sat Buhuși
Kabex Prodcom - S.R.L. 439C Cluj-Napoca Kabex Prodcom Ocna Mureș
Cony Sat - S.R.L. 447C Galați Cony Sat Babadag
Cony Sat - S.R.L. 446C Galați Cony Sat Nădlac
Cony Sat - S.R.L. 445C Galați Cony Sat Curtici
Cony Sat - S.R.L. 444C Galați Cony Sat Sulina
Cony Sat - S.R.L. 443C Galați Cony Sat Tîrgu Frumos
Cony Sat - S.R.L. 442C Galați Cony Sat Urziceni
Cony Sat - S.R.L. 441C Galați Cony Sat Podu Iloaiei
Cony Sat - S.R.L. 440C Galați Cony Sat Bușteni
Electron T.V.I. - S.R.L. 452C Băicoi Electron TVI Breaza
Telesat - S.R.L. 454C Constanța Telesat Breaza
Orion 92 Prod-Serv.-Comerț C-ții - S.A. 403C Pitești Orion 92 Urziceni
Bresciacom - S.R.L. 433C Roșiori de Vede Bresciacom Roșiori de Vede
Cony Sat - S.R.L. 451C Galați Cony Sat Craiova
Cony Sat - S.R.L. 450C Galați Cony Sat Filiași
Cony Sat - S.R.L. 449C Galați Cony Sat Calafat
Cony Sat - S.R.L. 448C Galați Cony Sat Băilești
Cony Sat - S.R.L. 470C Galați Cony Sat Sascut
T.V.-Inter Sat Impex - S.R.L. 469C Moldova Nouă Tv Star Oravița
Krypton Impex - S.R.L. 465C Brăila Kripton Făurei Moreni
Son Telecom - S.R.L. 466C Cluj-Napoca Son Telecom Moreni
Storm Tv - S.R.L. 468C Cluj-Napoca Storm Gilău Gilău
Satba Symbol Rtv 460C Bacău Satba Symbol Bacău
Mateo Impex - S.R.L. 456C Turnu Măgurele Cetatea Turis Turnu Măgurele
Cony Sat - S.R.L. 477C Galați Cony Sat Pogoanele
Imsat - S.A. 457C Rîmnicu Vîlcea Imsat Pîncota
Imsat - S.A. 458C Rîmnicu Vîlcea Imsat Govora
Eramis-TV - S.R.L. 467C Lugoj TV-Star Bocșa
Satlain - S.R.L. 478C Cîmpulung Satlain Lerești
Satlain - S.R.L. 479C Cîmpulung Satlain Domnești
Velmos Impex - S.R.L. 459C București Dorsan Buftea
Cony Sat - S.R.L. 473C Galați Cony Sat Tîrgu Frumos
Cony Sat - S.R.L. 471C Galați Cony Sat Ianca
Cony Sat - S.R.L. 472C Galați Cony Sat Berești
Cony Sat - S.R.L. 474C Galați Cony Sat Pătîrlagele
Cony Sat - S.R.L. 475C Galați Cony Sat Isaccea
Cony Sat - S.R.L. 552C Galați Cony Sat Ocna Sibiului
Cony Sat - S.R.L. 553C Galați Cony Sat Mătăsari
Cony Sat - S.R.L. 554C Galați Cony Sat Bumbești-Jiu
Cony Sat - S.R.L. 555C Galați Cony Sat Baia de Aramă
Cony Sat - S.R.L. 556C Galați Cony Sat Abrud
Cony Sat - S.R.L. 557C Galați Cony Sat Tușnad
Cony Sat - S.R.L. 558C Galați Cony Sat Poiana Mare
Cony Sat - S.R.L. 559C Galați Cony Sat Darabani
Cony Sat - S.R.L. 560C Galați Cony Sat Baraolt
Cony Sat - S.R.L. 561C Galați Cony Sat Săveni
Cony Sat - S.R.L. 562C Galați Cony Sat Petrila
Cony Sat - S.R.L. 563C Galați Cony Sat Negrești
Cony Sat - S.R.L. 564C Galați Cony Sat Băile Olănești
Cony Sat - S.R.L. 542C Galați Cony Sat Solca
Cony Sat - S.R.L. 543C Galați Cony Sat Brad
Cony Sat - S.R.L. 544C Galați Cony Sat Turceni
Cony Sat - S.R.L. 546C Galați Cony Sat Cîmpeni
Cony Sat - S.R.L. 547C Galați Cony Sat Simeria
Cony Sat - S.R.L. 548C Galați Cony Sat Ocnele Mari
Cony Sat - S.R.L. 549C Galați Cony Sat Motru
Cony Sat - S.R.L. 550C Galați Cony Sat Mahmudia
Cony Sat - S.R.L. 551C Galați Cony Sat Tîrgu Cărbunești
Cony Sat - S.R.L. 545C Galați Cony Sat Strehaia
Astral TV - S.R.L. 531C Cluj-Napoca Astral Apahida Apahida
Astral TV - S.R.L. 532C Cluj-Napoca Astral Cernătești Cernătești
Astral TV - S.R.L. 533C Cluj-Napoca Astral Mărăcineni Mărăcineni
Astral TV - S.R.L. 534C Cluj-Napoca Astral Beceni Beceni
Astral TV - S.R.L. 535C Cluj-Napoca Astral Jibou Jibou
Astral TV - S.R.L. 536C Cluj-Napoca Astral Sapoca Sapoca
Astral TV - S.R.L. 537C Cluj-Napoca Astral Florești Florești
Astral TV - S.R.L. 538C Cluj-Napoca Astral Aghireș Aghireș
Astral TV - S.R.L. 571C Cluj-Napoca Astral Merei Merei
Astral TV - S.R.L. 572C Cluj-Napoca Astral Popești-Leordeni
Astral TV - S.R.L. 463C Cluj-Napoca Astral Abrud Abrud
Astral TV - S.R.L. 464C Cluj-Napoca Astral Teiuș Teiuș
Astral TV - S.R.L. 494C Cluj-Napoca Astral Otopeni Otopeni
Astral TV - S.R.L. 495C Cluj-Napoca Astral Măgurele Măgurele
Astral TV - S.R.L. 496C Cluj-Napoca Astral Simeria Simeria
Astral TV - S.R.L. 497C Cluj-Napoca Astral Bragadiru Bragadiru
Astral TV - S.R.L. 525C Cluj-Napoca Astral Sărmașu Sărmașu
Astral TV - S.R.L. 526C Cluj-Napoca Astral Band Band
Astral TV - S.R.L. 527C Cluj-Napoca Astral Cîmpeni Cîmpeni
Astral TV - S.R.L. 528C Cluj-Napoca Astral Zlatna Zlatna
Astral TV - S.R.L. 529C Cluj-Napoca Astral Baciu Baciu
Astral TV - S.R.L. 530C Cluj-Napoca Astral Dumbrăveni Dumbrăveni
Unisat - S.R.L. 517C Craiova TV Amio 2 Băilești
Unisat - S.R.L. 565C Craiova TV Amio 1 Calafat
Unisat - S.R.L. 518C Craiova TV AmIo 3 Filiași
Ramsat - S.R.L. 522C Craiova Marconi Corabia
Ramsat - S.R.L. 521C Craiova Jianca Uricani
Intersat - S.R.L. 507C Arad Intersat Brad
Analog - S.A. 515C Timișoara Analog București
Met-Migali - S.A. 516C București Met Migali Snagov
Met-Migali - S.A. 493C București Met Migali București
Telecable Internațional Impex - S.R.L. 480C București Telecable Inter. București
SSB - S.R.L. 481C Alexandria SSB Alexandria
Analog - S.A. 514C Timișoara Analog Buziaș
Storm TV - S.R.L. 461C Cluj-Napoca Storm Ploiești Ploiești
Pellin Holding - S.R.L. 568C Constanța Pelin Holding Eforie
Pellin Holding - S.R.L. 567C Constanța Pelin Holding Techirghiol
PelLin Holding - S.R.L. 566C Constanța Pelin Holding Mangalia
Ermis-TV - S.R.L. 523C Lugoj Ermis-F Făget
Karta Imcoexim - S.R.L. 510C București Borcea Borcea
Karta Imcoexim - S.R.L. 508C București Mănăstirea Mănăstirea
Micu Mardi Exim - S.N.C. 502C București Micu Mardi Turnu Măgurele
Micu Mardi Exim - S.N.C. 501C București Micu Mardi Videle
TV Cablu - S.R.L. 524C Cluj-Napoca TV Cablu Sascut Sascut
Karta Imcoexim - S.R.L. 509C București Popești Popești-Leordeni
RTV Hașegan - S.R.L. 541C Făgăraș Star Făgăraș
Astral TV - S.R.L. 462C Cluj-Napoca Astral Alba Iulia Alba Iulia
Elcomsat Serv - S.R.L. 569C Comănești Elcomsat Dărmănești
Elcomsat Serv - S.R.L. 570C Comănești Borsec Tv Borsec
Electron T.V.I. - S.R.L. 506C Băicoi Lamda 02 Filipeștii de Pădure
Cativagn Serv - S.R.L. 503C Făgăraș Cativagn Agnita
Cativagn Serv - S.R.L. 504C Făgăraș Cativagn Ghimbav Ghimbav
Cativagn Serv - S.R.L. 505C Făgăraș Cativagn Rupea Rupea
TV Cab Lux - S.R.L. 482C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Aghireș
TV Cab Lux - S.R.L. 483C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Cîmpeni
TV Cab Lux - S.R.L. 484C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Abrud
TV Cab Lux - S.R.L. 485C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Apahida
TV Cab Lux - S.R.L. 486C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Baciu
TV Cab Lux - S.R.L. 583C Cluj-Napoca TV Cablu Lux Moisei
Conex Sat - S.R.L. 499C Roman Bicaz Bicaz
Conex Sat - S.R.L. 500C Roman Toplița Toplița
General ME EL - S.R.L. 512C Băicoi Tv Cablu Filipeștii de Pădure
Novel - S.R.L. 574C Slatina Novel S. Scornicești
Novel - S.R.L. 575C Slatina Novel D. Drăgănești-Olt
Novel - S.R.L. 576C Slatina Novel C. Corabia
Topline - S.R.L. 579C Toplița Topline Toplița
Coax TV - S.R.L. 584C Dej TV Sărmașu Sărmașu
Coax TV - S.R.L. 498C Dej TV Sic Sic
Brigitte-Impex - S.R.L. 511C Brașov Cab I Sînmartin
Digitrom Serv - S.R.L. 491C Drobeta-Turnu Severin Digitrom Bumbești-Jiu
Digitrom Serv - S.R.L. 580C Drobeta-Turnu Severin Digitrom Mătăsari
Digitrom Serv - S.R.L. 492C Drobeta-Turnu Severin Digitrom Strehaia
Digitrom Serv - S.R.L. 581C Drobeta-Turnu Severin Digitrom Turceni
Antena-Serv - S.R.L. 539C Tîrnăveni Antena-Serv Bazna
Telesat-Prest - S.R.L. 577C Deva Telesat Petrila
Telesat-Prest - S.R.L. 578C Deva Telesat Uricani
Devasat - S.R.L. 540C Deva Catv Zlatna Zlatna


Art. 2. - În temeiul art. 32 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 48/1992, dispune publicarea prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului, prof. univ. dr. Titus Raveica


Referințe

  1. Legea nr. 60/1974 a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 30 decembrie 1991.
  2. Ordinului comun nr. 25/474/1993 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 98 din 19 mai 1993.